Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mutatom:
Lathato,hogy a top es side nezetek nagyjabol stimmelnek de a front az katasztrofa.
Hiaba igazitom a kepeket az X es Y tengelyeken mert akkor meg ziher,hogy valamelyik masik szogbol nem fog stimmelni.
A kutya ott van elasva (szerintem),hogy amikor PS-ben kivagom a reszeket,akkor pl. a side az 2400*800px felbontasu. Ebbol eredendoen a topnak is 2400px szelesnek kene lennie viszont par pixellel biztos,hogy nagyobb vagy kisebb. Allitgathatom en Blenderben a scaling-et,meg szamolhatok de pontos soha nem lesz. Ezert gondoltam,hogy a vektor alapu blueprint mar pontos.
Koszi a linket,rogton ki is probalok egyet. Szerk.: felteve,ha kitalalom hogy kell onnan leszedni valamit 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lathato,hogy a top es side nezetek nagyjabol stimmelnek de a front az katasztrofa.
Hiaba igazitom a kepeket az X es Y tengelyeken mert akkor meg ziher,hogy valamelyik masik szogbol nem fog stimmelni.
A kutya ott van elasva (szerintem),hogy amikor PS-ben kivagom a reszeket,akkor pl. a side az 2400*800px felbontasu. Ebbol eredendoen a topnak is 2400px szelesnek kene lennie viszont par pixellel biztos,hogy nagyobb vagy kisebb. Allitgathatom en Blenderben a scaling-et,meg szamolhatok de pontos soha nem lesz. Ezert gondoltam,hogy a vektor alapu blueprint mar pontos.
Koszi a linket,rogton ki is probalok egyet. Szerk.: felteve,ha kitalalom hogy kell onnan leszedni valamit 😄
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
itt van egy oldal
DE miért kell vectoros rajz és hidd el nem azon a pixeles eltérésn fog múlni,hogy meg tudod e modellezni vagy nem. Ha más olyan pontosan meg tudod csinálni a modellt, hogy számitana az a pár pixel akkor már nem kéne hozzá ref kép sem.
Egyébként meg photoshopban tudsz rajta korrigálni. ilyen témájú videokat is nézz YT-on
DE miért kell vectoros rajz és hidd el nem azon a pixeles eltérésn fog múlni,hogy meg tudod e modellezni vagy nem. Ha más olyan pontosan meg tudod csinálni a modellt, hogy számitana az a pár pixel akkor már nem kéne hozzá ref kép sem.
Egyébként meg photoshopban tudsz rajta korrigálni. ilyen témájú videokat is nézz YT-on
Pontosan melyik oldalrol is?
Tud valaki olyan oldalt,ahol ingyen lehet szervalni vektor alapu auto blueprinteket?
The-Blueprint az fizetos,az ingyenesek kozott meg az Istennek se talalok olyat,ami normalisan lenne megcsinalva. Mindegyik oldal par pixellel elvan csuszva ebbol fakadoan nem lehet veluk normalisan modellezni. (Vagy csak en vagyok balf.sz) Letezo osszes tutorial videot megneztem ezzel kapcsolatban.
Esetleg aki ert ehhez,irna nekem egy privatot?
The-Blueprint az fizetos,az ingyenesek kozott meg az Istennek se talalok olyat,ami normalisan lenne megcsinalva. Mindegyik oldal par pixellel elvan csuszva ebbol fakadoan nem lehet veluk normalisan modellezni. (Vagy csak en vagyok balf.sz) Letezo osszes tutorial videot megneztem ezzel kapcsolatban.
Esetleg aki ert ehhez,irna nekem egy privatot?
Sziasztok, lenne egy kérésem, mégpedig az, hogy ha valaki le tudta tölteni az oldalról a magyarítást akkor légyszi küldje már el nekem.
Vagy töltse fel a data-ra és adja meg a linket és letöltöm.Nem nagy a fájl
322.22 kB. Én nem tudom miért de nem megy nálam.
Elõre is köszi.
Vagy töltse fel a data-ra és adja meg a linket és letöltöm.Nem nagy a fájl
322.22 kB. Én nem tudom miért de nem megy nálam.
Elõre is köszi.
http://tesztgep.blogspot.co.at/
Mindegy, kapott még egy materialt és kész. Kösz szépen minden segítséget, remélhetõleg most egy ideig nem fogok itt rondítani 😄
Elvileg van neki.
A legegyszerûbb az lenne ha adnál neki egy kis vastagságot és akkor két oldala lenne, amit külön textúrázhatnál.
Extrude (E)
Extrude (E)
Mármint csinálni való van rajta, csak értelme nincs...
Igazából már nincs mit csinálni, de azért megkérdezem, hogy hogyan lehet megoldani, hogy ne legyen mindkét oldalon feltextúrázva egy mesh?
(A 75-ösre gondolok)

(A 75-ösre gondolok)

Ilyenre gondoltam,koszi szepen! <#worship>#worship>
Textúra bump map-pel.Esetleg Meta Balls. Vagy Sculpting-gal is próbálkozhatsz de az szerintem már egy kicsit túlzás lenne. Mi a cél mert egy jó textúrával sok mindent el lehet érni. Vagy a Meta Balls-t kombinálhatod sculpting-gal.
Hát emberek, én maga vagyok a két lábon járó szerencsétlenség.
Összeraktam a motort, összeraktam a motorost, erre úgy leterheli a gépet, hogy nem tudok már hozzányúlni.
Már azt se tudom dühöngjek-e vagy nevessek... <#falbav>#falbav><#conf>#conf><#vigyor3>#vigyor3>
Összeraktam a motort, összeraktam a motorost, erre úgy leterheli a gépet, hogy nem tudok már hozzányúlni.
Már azt se tudom dühöngjek-e vagy nevessek... <#falbav>#falbav><#conf>#conf><#vigyor3>#vigyor3>
node editorban igy nez ki a padlo. Melyik erteket kene allitanom szerinted?

Elvileg úgy tudod smootholni (smooth shading object mode-ban)ha leveszed a "kupakját". Magyarán kijelölöd a "B" betû elejét(ha van hátulja azt is) és separate (edit mode "p") aztán a maradék részen már mûködnie kell a smooth-nak.
A másik gondra sajna nem tudom a választ lehet a fényhez van köze de megpróbálhatod újratölteni a textúrát esetleg szétnézni hátha bepipáltál valami felesleges cuccot.
Ha játszol egy kicsit a gloss értékkel lehet még jobb lenne a tükörkép (mirror beállításnál van)
A másik gondra sajna nem tudom a választ lehet a fényhez van köze de megpróbálhatod újratölteni a textúrát esetleg szétnézni hátha bepipáltál valami felesleges cuccot.
Ha játszol egy kicsit a gloss értékkel lehet még jobb lenne a tükörkép (mirror beállításnál van)
B beture nyomtam egy Smooth-ot es ez lett belole.
Hogy lehetne ezt kikuszobolni? (merthogy sajnos a renderen is latszik)

Hogy lehetne ezt kikuszobolni? (merthogy sajnos a renderen is latszik)

Azt az inverz textura dolgot eszre se vettem,de tenyleg igazad van. Van ra valami otleted,hogy azt hogyan lehetne megoldani?
A smooth hianyat en is eszrevettem,az a helyzet hogy hulyen neztek ki a fenyek,ezert kapott egy flat modositast. Ugy meg ugye ugrott a smooth de majd megnezem milyen lesz egy recalc utan. Vilagitas is megoldva,franc tudja miert de a B betuk feloli oldalon a vilagitas szine majdnem fekete volt,ezert nem fenyesedett annyira.
Amugy az S es G betukkel az a baj,hogy valoszinuleg a betutipus kialakitasa miatt egy kicsit nagyobbak,mint a tobbi betu,ezert egy kicsit beleolvadnak a padloba. Az E betunel pedig a kozepso resz aljat erdemes osszevetni a felso resz aljaval..latszik,hogy rosszul van mepolva es elvan mosodva azon a reszen a textura. Egy pillanat megoldani oket de reggel mar semmi kedvem nem volt ujrakezdeni.
A smooth hianyat en is eszrevettem,az a helyzet hogy hulyen neztek ki a fenyek,ezert kapott egy flat modositast. Ugy meg ugye ugrott a smooth de majd megnezem milyen lesz egy recalc utan. Vilagitas is megoldva,franc tudja miert de a B betuk feloli oldalon a vilagitas szine majdnem fekete volt,ezert nem fenyesedett annyira.
Amugy az S es G betukkel az a baj,hogy valoszinuleg a betutipus kialakitasa miatt egy kicsit nagyobbak,mint a tobbi betu,ezert egy kicsit beleolvadnak a padloba. Az E betunel pedig a kozepso resz aljat erdemes osszevetni a felso resz aljaval..latszik,hogy rosszul van mepolva es elvan mosodva azon a reszen a textura. Egy pillanat megoldani oket de reggel mar semmi kedvem nem volt ujrakezdeni.
Milyen bugokat kellene látni rajtuk? Amit én látok az a D és az E betû tükörképén olyan mintha inverz lenne a textúra. A két B betût egy kicsit jobban be kellene világítani meg kaphatna egy kicsit több bump mapet meg a 2. B betû oldala egy picit recés mehetne rá smooth.
Vegre van egy kis idom foglalkozni a camera trackinggel is,meg a fracture addont akarom egy kicsit tesztelgetni.
btw,kicsit finomitottam a renderen. Kapott egy DoF-ot (Depth of Field) meg masik texturat es a VL is kapott egy sallert. Kiindulasi pontnak jo lesz. Hogy az S es G betu miert lett bugos valamint hogy az E betu bizonyos reszeinek mappolasa miert nem lett jo a vegso renderen azt nem tudom....

btw,kicsit finomitottam a renderen. Kapott egy DoF-ot (Depth of Field) meg masik texturat es a VL is kapott egy sallert. Kiindulasi pontnak jo lesz. Hogy az S es G betu miert lett bugos valamint hogy az E betu bizonyos reszeinek mappolasa miert nem lett jo a vegso renderen azt nem tudom....

Szoval...
*megvard
*raktal
*fenyforrast
*megvard
*raktal
*fenyforrast
Az erzes,amikor 2,5 orat ucsurogsz a gep elott,hogy megvarjad a rendereles veget es a kesz kepnel jossz ra,hogy egy Istenverte feny forrast rossz helyre rakotal,emiatt pedig NAGYON hulyen nez ki a vegeredemeny: felbecsulhetetlen

<#email>#email>
Volumetrikus vilagitast egy kicsit tulzasba vittem es sotetebb lett,mint amilyet elkepzeltem...😞

Volumetrikus vilagitast egy kicsit tulzasba vittem es sotetebb lett,mint amilyet elkepzeltem...😞

Értem. És hogy sikerült eltüntetnem a háttérképet? Anélkül kicsit nehezen megy...
Ha embert akarsz blenderben csinálni akkor az elég nehéz. Sok tudásra van szükség hozzá. Nem tudom, hogy van-e valamilyen addon ami segít benne, esetleg nézz szét a neten hátha vannak ingyenes modellek de akkor sem lesz egyszerû.
Tudnátok ötletet adni mivel lehetne egy mozgatható motorost csinálni a motorra?
Én egyiket sem használom ilyesmire. Inkább modellezd meg elsõre olyanra utólag knife al kivágni egy ilyen részt vagy boolean-al teljesen elrontja a modellt (szerintem). Itt is az a probléma jön elõ, hogy a széle 3 szögekbõl áll és attól ilyen. Ha kijelölöd õket akkor Alt+j vel csinálhatsz belõle quadokat azzal szebben kellene kinéznie.
ja igen a kép lemaradt:

Mitõl lesz ilyen a vágások után a lyuk széle?
Knife Tool-lal és Boolean Modifier-rel próbáltam. Van valami jobb ötletetek lyukvágásra?
Knife Tool-lal és Boolean Modifier-rel próbáltam. Van valami jobb ötletetek lyukvágásra?
Ezt érdemes megnézni, elképesztõen jók ezek a karakter animációk, a mozgásdinamika meg minden:
Anim reel
Anim reel
A rajtszámot is így kéne megoldani vagy van arra valami más megoldás, hogy egyszerûen képet felviszek az alakzatokra?
Szerintem google-el keresgélj a neten texturing tutorialt mert ez egy elég kiterjedt téma de van hozzá sok anyag a neten.
Még olyanra gondoltam, hogy hogyan lehetne csökkenteni egy anyagnak a fényességét. Szóval mondjuk egy ruha legyen mondjuk matt.
Az hogyan mûködik? fogsz valami képet és azt sokszor rárakja a felületre? És ezt hol kell beállítani? Bocs a sok hülye kérdésért de tudod hogy én még nagyon az elején vagyok :/
Innen letölthetõ az elöbb emlitett könyv és még pár hasznos leirás, sajnos csak lengyel nyelven ingyenes ,de sok a kép .
http://www.airplanes3d.net/wm-000_e.xml
http://www.airplanes3d.net/wm-000_e.xml
Én textúrából, persze meglehet geometriából is vagy esetleg displacement map-böl is van rá pár lehetõség de a "legegyszerûbb" szerintem textúrából
Lehet, nem ismerem ezeket a kifejezések :S
Mondjuk úgy, hogy pl. egy ruhának a felszínét hogyan csinálnád meg?
Mondjuk úgy, hogy pl. egy ruhának a felszínét hogyan csinálnád meg?
Vannak beépített felszínek? Úgy értem a felszínt, mint például a mûanyag, vagy fém borítást. Esetleg olyasmi amit textilként lehetne használni?
Nem tudom, hogy mennyire érthetõ de hátha 😊
Nem tudom, hogy mennyire érthetõ de hátha 😊
ha valaki ráakadna erre a könyvre letölthetõ formában ingyen az ne habozzon szólni nekem 😊
repülõ modellezés
repülõ modellezés
Olyat lehet csinálni, hogy valamelyik gombra beállítom, hogy az alakzatot a másik oldaláról nézhessem meg? Tehát, hogy dobjon egy 180 fokot a nézet. Egészen pontosan arra gondolok, hogy, mikor lenyomom a 3-as gombot, akkor ugye oldalról látom, és ugyanígy szeretném látni a másik oldalát.