1768
Blender
-
#1248 Hát én nemrégiben pont néztem yutubon egy blender játékcsinálót de az sem volt ilyen komplex ,így is sokáig magyarázta a fickó és nem nagyon néztem én sem végig ,biztosan találsz valamit amiből kiindulhatsz . Mondjuk én már azt sem értem hogy lesz a játék olyan szép texturált mint amit te csináltál de sejtem hogy ki kell bakelni és utána sima képtexturaként ráadni . De én nem sokat értek a game engine hez. -
#1247 Köszi az információt, meg a kritikát. Jeff úrnak is. Az lenne a jó ha lenne tényleg egy valaki aki programnyelvhez értene mert olvastam hogy alapvető műveleteket meglehet kapcsolók segítségével oldani , de önmagában azokkal egyszerű műveleteket lehet elvégeztetni és egyéb parancssorokkal lehetne kiegészíteni őket ahhoz hogy egy önmagában futtatható teljes értékű program lehessen. A menüt nagyjából már megálmodtam, mivel blenderben futtatható lenne a program így azt hiszem a textúrákról lemondanék. Nekem egyedül borzalmas magasiskolája lenne ha ezt én elszeretném egyedül készíteni. Már önmagában az is hogy csak a golyókat le tudjam lökdösni mindenféle egyéb dologtól mentesen. Pedig nagyon tetszene a dolog. Mert ugye meg kéne adni az asztal szélének a gumi és a golyók viszonyát a golyó és a golyó ütközésének egymásra hatását. A régi Jimmy white os snooker-hez hasonló menüt gondoltam ki neki egy két dolgot leszámítva, mert manapság már könnyebb egérrel irányítani a dolgokat de attól még jól jöhet ha léptékről léptékre egérkattintgatással is lehetne finomítani a dákó állásszögein. Aztán mivel ez nem egy valós asztal és a játék a lényeg a kamera állások ésszerű beállításának köszönhetően segíteni lehetne azon hogy élvezhetőbb legyen a játék hiszen sokszor azzal rontják el hogy csak fentről vagy bizonyos szögekből lehet felmérni az asztalon kialakult helyzetet.Na mindegy. -
#1246 Nem ez nem domainos. Végül beugrott . A constrainted testre kapcsolni kell egy active rigid body testet fixed módban és a kapcsolás (constraint) nulla pontját a forgatni kívánt tengelyre kell cuppantani . Ugye alapesetben center azaz a két test közé teszi de ki lehet választani hogy a két test közül melyik originjére tegye rá (active ,utolsó). Valószínű hogy azért nem működött mert én mindig a "lapát" originjére tettettem vagyis saját maga körül forgott. Szóval a lényeg hogy így sem a constrainted tengelyre hat az erőtér hanem közvetetten egy másik objektrumra ami csatolva van hozzá. Vagyis a tengelyből nem érdemes lapátokat kialakítani mert azokra sem fog hatni .
Nagyon jó az asztalod ,talán a lábaknál érezni a művi ismétlődést ,kissé plasztikusak. -
#1245 Jól néz ki az asztal! -
#1244 Ugye csinálsz neki DOMAINT Gondolom persze hogy igen. Arra érdemes oda figyelni , hogy néha ha nem működik meg kell kicsit mozgatni a szimulációnál dolgokat illetve újra lehet indítani az egész blendert. Mai napig emlékszek rá hogy félrevezető tanulni bármit is ha nem tudjuk hogy a mi hibánkból kifolyólag nem történik valami vagy a programnyelv "hibájából" kifolyólag bizonyos állásokban nem futtat bizonyos funkciókat. Én ennyit fűznék hozzá. Ja meg annyit az ütköztetésekről hogy megint rendereltem a snooker asztalt csak kicsit megint alakítottam rajta és engem is érdekelnének a témával kapcsolatban felmerülő információk mert hátha használatra is tudom bírni a blender játékmotorjával a snooker asztalt. -
#1243 Valaki meg tudná mondani hogy kell azt megcsinálni hogy az erőmezők hassanak a rigid body constrained testekre? Pl van egy szélkerekem aminek adok egy forgástengelyt de ez a szélkerék nem reagál az erőmezőkre csak ha egy másik rigid bodi test nekiütközik .
Ha megszüntetem a constraint ami a forgástengely akkor már hat rá de le is esik mivel a gravitáció lehúzza ráadásul elveszítem a forgástengelyt ami a lényege lenne. -
#1242 igen lehetne az is egy régi pc játékban volt ilyesmi és gondoltam hogy elkészítem hogy szerintem hogy nézhetne ki pixelektől mentes 3D képen és csináltam egy-két verziót például ez egy chappy-s verzió biztos láttátok az a robotos film. Hát ugye ez a fantáziánkra van bízva. Lehet hordozható lámpa is ha úgy alakítjuk ki és sok telefontöltős aljzattal felszerelve kicsit vastagabb verzióban a töltöttségi színtet is mutathatja digitálisan stb stb. Akár modern számológépet is kialakíthatunk belőle. Tényleg csak a fantázia kérdése. -
#1241 sd kártya -
#1240 Kösz ! Csináltam egy ilyet -
#1239 Nekem tetszik -
#1238 Végül is utána néztem és kikövetkeztettem hogy én hibám mert az asztal szélének magassága túl magas, miután alacsonyabbra vettem és a golyókat is hozzá állítottam már jobban néz ki :) -
#1237 Ha nem mondod nem veszem észre :). Az is lehet, hogy az asztal kicsi. Végül is nézőpont kérdése. Érdemes lenne egy hasonló referenciafotót találni az asztalra is. -
#1236 Üdv elvileg a méretarányok jók, tehát a blender szerint így kell kinéznie. Csak nekem tűnik úgy, mintha nagyobb lenne mindegyik "játékos"? :)
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.01.18. 03:25:56 -
#1235 Tyú azt a mindenit Tök jó.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.01.14. 19:53:40 -
#1234 Azok ott lézer pisztoly lövedékek.
-
#1233 Megjöttek az UFO-k :). Tetszik csak a textúrákon még kellene egy kicsit dolgoznod. Hajó oldalán látszik, hogy meddig ér a textúra, meg kicsit nagyobb felbontású kellene, hogy legyen a textúra és egy smooth sem ártott volna a modellnek. A talaj textúrákon is látszanak az éles vonalak. Esetleg egy kis bump map sokat segítene a textúrákon. A piramis élei olyanok mintha szikével vágták volna el (túl élesek) lehet érdemes lett volna egy kis beveling neki. A középső képnek a kompozíciója tetszik, bár azt nem értem azok a pici kis fénycsíkok mit csinálnak, ha a levilágító lámpánál a fény nyaláb jobban látható lenne (volumetric light-al mondjuk), akkor jobban nézne ki.
Ezt természetesen építő kritikának szánom, jó látni, hogy egyre többen foglalkoznak a blenderrel -
-
Egy kis scifi:) -
#1230 Boldog új évet és jó blenderenzést mindenkinek :) -
#1229 Bűnvadászok Bud Spencer -Terence Hill
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2015.12.30. 14:28:39 -
#1228 Jó kérdés, de passzolok. -
#1227 ...vajon emlékszik valaki ki tette ilyen viccesen félre a telefont?
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2015.12.20. 20:03:36 -
#1226 Köszönöm :) -
#1225 :) nagyon jó. Ötös ! -
Lenne még mit javítani rajta de egyelőre ennyire volt időm.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.12.13. 19:59:21 -
#1223 A mozdonyé innen . Minden más a CG texturáról . -
#1222 Hali
Textúrák honnan vannak? -
#1221 Nem tudom miért tetszik ez a téma , de tetszik a markolatot meglehetne összetettebbre szerkesztgetni de nincs időm kedvem és a letisztult egyszerű általam is az életben szerintem megvalósíthatót gondoltam kiszerkesztgetni. A vandál biztos gombos körbetekert elemlámpához hasonló az életben a penge effektjét műanyag csővel helyettesíthetős elemes markolat tűnik életszerűnek. Valóban valami tényleg megfogja az embert ebben az elemlámpához hasonlító fénykardnak nevezett akárminek. -
#1220 Azt hittem egy zöld lézerpointer :) de faxa ! -
#1219 Az erő legyen veletek.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2015.11.29. 19:16:07 -
#1218 Még egy picit én is rajta maradtam a témámon:
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2015.11.29. 19:13:49 -
#1217 Az a baj hogy a pici rádiuszokban bújik el a többezer vonás ami távolról nem is látszik és nem is lenne fontos (felkapaszkodók, csavarok ,lépcső) de ezeket már beleolvasztottam a kaszniba . Lehet hogy az un-subdivide al lehetne csökkenteni de lehet hogy nagyon elrontaná . Csak nincs már hozzá türelmem mert nagyon sok idő az 1-2s os késés miatt. Volt hogy már rég elengedtem az egeret mégis jelölte a mozgatás közben circle select nél szóval katasztrófa a szerkesztés mintha egy pentium 2 es géppel akarnál fotshoppolni. -
#1216 Érdekes, hogy több helyen egész jól spóroltál az "elemekkel", míg más részeken baromi sűrű a térháló. Szerintem lehetne ebből sokkal többet is kihozni csak dolgoznod kellene rajta. -
#1215 Az nagyon sok, nem csoda, hogy nem bírja a géped. -
#1214 Hát én nem igazán látok itt edge loopokat csak egy rakás vonalat . A projekt adatai Vertices 2 313 862 Faces 2 249 454 Tris 4 616 595 Objects 37 Memoria kaszni edit módban több mint 2GB.
-
#1213 Retopology tool asszem a neve de lehet azt csak "organikus" modellek "összetettségének csökkentésére" alkalmas. Ha tudnál feldobni egy képet, ahol látszik a modelled edit mode-ban wireframe nézetben. Lehet egyszerűen az edge loop-ok törlésével könnyedén tudod csökkenteni a bonyolultságát és a géped jobban bírja majd. -
#1212 Szuper! -
#1211 Köszyy ! Meg szenvedtem vele :) -
#1210 Milyen az a retopo eszköz? Amúgy igen nem nagyon van sok türelmem ezekhez ,mire félig elkészül valami már kettő teljesen mást csinálok vagy belefogok aztán be sem fejezem most is már hangfalamat modellezem. Azért itt van még néhány kép más szögből . Eredetileg ennél az érdekelt volna hogy menjen a síneken rigid bodival de nem ment :(.
-
#1209 Arról a részéről lemaradtam, hogy mi volt a cél a modellel. Azt hittem csak egy szép képet akarsz róla csinálni, mondjuk azt még mindig lehet mert gondolom azért térdel meg a géped tőle mert túl sok alkatrészből áll, ami túl részletes. Lehetne butítani kicsit aztán csinálni egy pofás rendert róla. Meg lehetne próbálkozni a különböző retopo eszközökkel vagy újracsinálni az egészet. Kérdés mennyi időt és energiát akarsz belefektetni.