1768
Blender
-
Örült kutya #888 Kíváncsi lennék hogy ez a config mennyire lenne jó?
Ott van alul a blog.Szerinted? A Ram-ot az akarom később bővíteni.
12Gb-ot tervezek.Majd...
-
#887 Én passzolok, riggelést még nem próbáltam -
Banki67 #886 Sziasztok!
Megcsináltam, hogy forogjon a motor kereke ezzel a módszerrel:
http://www.youtube.com/watch?v=2IKJzyFF-Ro
A kérdés az, hogy vajon miért csinálja azt, hogy a menetiránnyal ellenkező irányba forog?
A kerék a kijelölt elem mozgását figyeli az pedig a motorblokkal van összekötve (parent) (hogy később külön lehessen még mozgatni). Ha közvetlenül a blokkhoz kötöm a kereket, akkor működik, az első kerék így működik.
Ha kell át tudom dobni privátban. -
Blum #885 Igen,de tenyleg csak akkor ha eros az a kartya. (pl. Egy GTX 760-770 eseteben mar inkabb VGA-val renderelnek,mint egy intel i5 CPU-val.)
http://www.youtube.com/watch?v=SNu9XGwiEto
Ez pl. 2db GTX 580-nal van bemutatva. -
Örült kutya #884 Énis Intel - Nvidia rendszerre gondoltam.Mondjuk én "Intele-es" vagyok,
de mástól is hallottam hogy ezek jobban kihasználják a programokat.
Például videókártáyból 2-4Gb az megfelelő lenne?
-
Blum #883 Alapvetoen a processzor a legfontosabb. Sok RAM akkor kell,ha nagyon sok polygonbol all a modell (4-500k folott mar kell a 8-12GB).
Ha cycles rendert hasznalod,akkor inkabb egy eros nvidia kartyat erdemes beszerezni sok VRAM-mal. (cycles CUDA-val iszonyat gyors) -
Örült kutya #882 Most már megvan. Jobb így magyarul.
Renderelésnél mi kell inkább processzor vagy inkább ram?
Vagy mindkettő? -
Banki67 #881 Pontosítok: Letolt,telepit,orul, koszoni szépen :) -
Blum #880 Az bizony eleg baj,plane XP eseteben.
google-->C++ 2008,2010
Letolt,telepit,orul. -
Banki67 #879 Milyen csomagok? Nem tudok ilyenekről. :/ -
Blum #878 C++ csomagok felvannak telepitve? -
Banki67 #877 Rendereléskor ezt kapom:
-
Banki67 #876 Kösz szépen! -
Blum #875 Isten ments,maradok az angolnal :)
-
Örült kutya #874 Én nem tudom hogy mi volt a baj. Ha tudod légyszi küld el.
Előre is köszi.
Kipróbáltad a magyarítást, működik? -
#873 Nálam annyiban más, hogy "Release" és "Click" helyett "Press" van de ha alap helyzetbe akarod állítani akkor File-> Load Factory settings. -
Blum #872 En hibatlanul letudtam huzni.
Ha gondolod elkuldom priviben. -
Örült kutya #871 Üdv mindenkinek.
Igen, azt nem írtam oda.
Ez lenne az oldal ott van magyarítás:
http://www.magyarblender.hu/index.php/hu/letoltes
Léégyszi valaki nézze meg hogy neki sem működik vagy nálam volt a baj.
Nem kell regisztrálni meg ilyesmi.Köszi. -
Banki67 #870 Bocs emberek, tényleg nem akartam újra itt idegesíteni, de egyszerűen túl hülye vagyok ehhez.
Át akartam állítani a 3D kurzor gombját, hogy ne mozdítsa el mindig ha véletlenül mellékattintok. Az eredmény az, hogy megoldottam, hogy a 3D kurzort csak dupla kattintással tudom elmozdítani ami jó is, viszont cserébe a x-y-z irányt jelző nyilakra nem tudok rákattintani.
Megtenné valaki, hogy elmondja akár csak az alapbeállításokat is, de a legjobb az lenne, ha meg tudná mondani, hogy hol rontottam el a dolgot.
-
Blum #869 Hopp...sikerult beallitani.
Resize utan elfeljtettem ujraszamolni a scalinget,igy mar ertheto miert volt elcsuszva. -
Blum #868 Mutatom:
[a modell kivitelezeset ne nezd,rohadt ocsmany lett de probalgatasnak jo volt]
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Lathato,hogy a top es side nezetek nagyjabol stimmelnek de a front az katasztrofa.
Hiaba igazitom a kepeket az X es Y tengelyeken mert akkor meg ziher,hogy valamelyik masik szogbol nem fog stimmelni.
A kutya ott van elasva (szerintem),hogy amikor PS-ben kivagom a reszeket,akkor pl. a side az 2400*800px felbontasu. Ebbol eredendoen a topnak is 2400px szelesnek kene lennie viszont par pixellel biztos,hogy nagyobb vagy kisebb. Allitgathatom en Blenderben a scaling-et,meg szamolhatok de pontos soha nem lesz. Ezert gondoltam,hogy a vektor alapu blueprint mar pontos.
Koszi a linket,rogton ki is probalok egyet. Szerk.: felteve,ha kitalalom hogy kell onnan leszedni valamit :D -
#867 itt van egy oldal
DE miért kell vectoros rajz és hidd el nem azon a pixeles eltérésn fog múlni,hogy meg tudod e modellezni vagy nem. Ha más olyan pontosan meg tudod csinálni a modellt, hogy számitana az a pár pixel akkor már nem kéne hozzá ref kép sem.
Egyébként meg photoshopban tudsz rajta korrigálni. ilyen témájú videokat is nézz YT-on -
Blum #866 Pontosan melyik oldalrol is? -
Blum #865 Tud valaki olyan oldalt,ahol ingyen lehet szervalni vektor alapu auto blueprinteket?
The-Blueprint az fizetos,az ingyenesek kozott meg az Istennek se talalok olyat,ami normalisan lenne megcsinalva. Mindegyik oldal par pixellel elvan csuszva ebbol fakadoan nem lehet veluk normalisan modellezni. (Vagy csak en vagyok balf.sz) Letezo osszes tutorial videot megneztem ezzel kapcsolatban.
Esetleg aki ert ehhez,irna nekem egy privatot? -
Örült kutya #864 Sziasztok, lenne egy kérésem, mégpedig az, hogy ha valaki le tudta tölteni az oldalról a magyarítást akkor légyszi küldje már el nekem.
Vagy töltse fel a data-ra és adja meg a linket és letöltöm.Nem nagy a fájl
322.22 kB. Én nem tudom miért de nem megy nálam.
Előre is köszi. -
Banki67 #863 Mindegy, kapott még egy materialt és kész. Kösz szépen minden segítséget, remélhetőleg most egy ideig nem fogok itt rondítani :D -
#862 Akkor nem sikerült a Uv mapping -
Banki67 #861 Elvileg van neki. -
#860 A legegyszerűbb az lenne ha adnál neki egy kis vastagságot és akkor két oldala lenne, amit külön textúrázhatnál.
Extrude (E) -
Banki67 #859 Mármint csinálni való van rajta, csak értelme nincs... -
Banki67 #858 Igazából már nincs mit csinálni, de azért megkérdezem, hogy hogyan lehet megoldani, hogy ne legyen mindkét oldalon feltextúrázva egy mesh?
(A 75-ösre gondolok)
-
Blum #857 Ilyenre gondoltam,koszi szepen! -
#856 Ezt találtam:
-
#855 Textúra bump map-pel.Esetleg Meta Balls. Vagy Sculpting-gal is próbálkozhatsz de az szerintem már egy kicsit túlzás lenne. Mi a cél mert egy jó textúrával sok mindent el lehet érni. Vagy a Meta Balls-t kombinálhatod sculpting-gal. -
Blum #854 Targyak osszeilleszteset hogy lehet ugy megoldani,hogy heggesztett hatast keltsen? Van esetleg valami addon?
Akarhogy keresek ra semmi tutorialt nem talalok.
ILYENRE gondolok
Szerk.: Talaltam egy ILYET,de ez se az igazi. -
Banki67 #853 Hát emberek, én maga vagyok a két lábon járó szerencsétlenség.
Összeraktam a motort, összeraktam a motorost, erre úgy leterheli a gépet, hogy nem tudok már hozzányúlni.
Már azt se tudom dühöngjek-e vagy nevessek... -
#852 Ha cycles-ben csináltad akkor passz. Sajna még csak most tanulgatom én is ezt. -
Blum #851 node editorban igy nez ki a padlo. Melyik erteket kene allitanom szerinted?
-
#850 Valami ilyesmire gondoltam:
-
#849 Elvileg úgy tudod smootholni (smooth shading object mode-ban)ha leveszed a "kupakját". Magyarán kijelölöd a "B" betű elejét(ha van hátulja azt is) és separate (edit mode "p") aztán a maradék részen már működnie kell a smooth-nak.
A másik gondra sajna nem tudom a választ lehet a fényhez van köze de megpróbálhatod újratölteni a textúrát esetleg szétnézni hátha bepipáltál valami felesleges cuccot.
Ha játszol egy kicsit a gloss értékkel lehet még jobb lenne a tükörkép (mirror beállításnál van)