1768
Blender
  • Örült kutya
    Kíváncsi lennék hogy ez a config mennyire lenne jó?
    Ott van alul a blog.Szerinted? A Ram-ot az akarom később bővíteni.
    12Gb-ot tervezek.Majd...

• Jeffjohnson
    Én passzolok, riggelést még nem próbáltam
  • Banki67
    Sziasztok!
    Megcsináltam, hogy forogjon a motor kereke ezzel a módszerrel:
    http://www.youtube.com/watch?v=2IKJzyFF-Ro
    A kérdés az, hogy vajon miért csinálja azt, hogy a menetiránnyal ellenkező irányba forog?
    A kerék a kijelölt elem mozgását figyeli az pedig a motorblokkal van összekötve (parent) (hogy később külön lehessen még mozgatni). Ha közvetlenül a blokkhoz kötöm a kereket, akkor működik, az első kerék így működik.

Ha kell át tudom dobni privátban.
  • Blum
    Igen,de tenyleg csak akkor ha eros az a kartya. (pl. Egy GTX 760-770 eseteben mar inkabb VGA-val renderelnek,mint egy intel i5 CPU-val.)

http://www.youtube.com/watch?v=SNu9XGwiEto

Ez pl. 2db GTX 580-nal van bemutatva.
  • Örült kutya
    Énis Intel - Nvidia rendszerre gondoltam.Mondjuk én "Intele-es" vagyok,
    de mástól is hallottam hogy ezek jobban kihasználják a programokat.
    Például videókártáyból 2-4Gb az megfelelő lenne?
  • Blum
    Alapvetoen a processzor a legfontosabb. Sok RAM akkor kell,ha nagyon sok polygonbol all a modell (4-500k folott mar kell a 8-12GB).

Ha cycles rendert hasznalod,akkor inkabb egy eros nvidia kartyat erdemes beszerezni sok VRAM-mal. (cycles CUDA-val iszonyat gyors)
  • Örült kutya
    Most már megvan. Jobb így magyarul.
    Renderelésnél mi kell inkább processzor vagy inkább ram?
    Vagy mindkettő?
  • Banki67
    Pontosítok: Letolt,telepit,orul, koszoni szépen :)
  • Blum
    Az bizony eleg baj,plane XP eseteben.

google-->C++ 2008,2010

Letolt,telepit,orul.
  • Banki67
    Milyen csomagok? Nem tudok ilyenekről. :/
  • Blum
    C++ csomagok felvannak telepitve?
  • Banki67
    Rendereléskor ezt kapom:
  • Banki67
    Kösz szépen!
  • Blum
    Isten ments,maradok az angolnal :)

• Örült kutya
    Én nem tudom hogy mi volt a baj. Ha tudod légyszi küld el.
    Előre is köszi.
    Kipróbáltad a magyarítást, működik?
  • Jeffjohnson
    Nálam annyiban más, hogy "Release" és "Click" helyett "Press" van de ha alap helyzetbe akarod állítani akkor File-> Load Factory settings.
  • Blum
    En hibatlanul letudtam huzni.
    Ha gondolod elkuldom priviben.
  • Örült kutya
    Üdv mindenkinek.
    Igen, azt nem írtam oda.
    Ez lenne az oldal ott van magyarítás:

http://www.magyarblender.hu/index.php/hu/letoltes

Léégyszi valaki nézze meg hogy neki sem működik vagy nálam volt a baj.
    Nem kell regisztrálni meg ilyesmi.Köszi.
  • Banki67
    Bocs emberek, tényleg nem akartam újra itt idegesíteni, de egyszerűen túl hülye vagyok ehhez.
    Át akartam állítani a 3D kurzor gombját, hogy ne mozdítsa el mindig ha véletlenül mellékattintok. Az eredmény az, hogy megoldottam, hogy a 3D kurzort csak dupla kattintással tudom elmozdítani ami jó is, viszont cserébe a x-y-z irányt jelző nyilakra nem tudok rákattintani.
    Megtenné valaki, hogy elmondja akár csak az alapbeállításokat is, de a legjobb az lenne, ha meg tudná mondani, hogy hol rontottam el a dolgot.
  • Blum
    Hopp...sikerult beallitani.

Resize utan elfeljtettem ujraszamolni a scalinget,igy mar ertheto miert volt elcsuszva.
  • Blum
    Mutatom:

[a modell kivitelezeset ne nezd,rohadt ocsmany lett de probalgatasnak jo volt]

Lathato,hogy a top es side nezetek nagyjabol stimmelnek de a front az katasztrofa.

Hiaba igazitom a kepeket az X es Y tengelyeken mert akkor meg ziher,hogy valamelyik masik szogbol nem fog stimmelni.

A kutya ott van elasva (szerintem),hogy amikor PS-ben kivagom a reszeket,akkor pl. a side az 2400*800px felbontasu. Ebbol eredendoen a topnak is 2400px szelesnek kene lennie viszont par pixellel biztos,hogy nagyobb vagy kisebb. Allitgathatom en Blenderben a scaling-et,meg szamolhatok de pontos soha nem lesz. Ezert gondoltam,hogy a vektor alapu blueprint mar pontos.

Koszi a linket,rogton ki is probalok egyet. Szerk.: felteve,ha kitalalom hogy kell onnan leszedni valamit :D
  • repvez
    itt van egy oldal
    DE miért kell vectoros rajz és hidd el nem azon a pixeles eltérésn fog múlni,hogy meg tudod e modellezni vagy nem. Ha más olyan pontosan meg tudod csinálni a modellt, hogy számitana az a pár pixel akkor már nem kéne hozzá ref kép sem.

Egyébként meg photoshopban tudsz rajta korrigálni. ilyen témájú videokat is nézz YT-on
  • Blum
    Pontosan melyik oldalrol is?
  • Blum
    Tud valaki olyan oldalt,ahol ingyen lehet szervalni vektor alapu auto blueprinteket?

The-Blueprint az fizetos,az ingyenesek kozott meg az Istennek se talalok olyat,ami normalisan lenne megcsinalva. Mindegyik oldal par pixellel elvan csuszva ebbol fakadoan nem lehet veluk normalisan modellezni. (Vagy csak en vagyok balf.sz) Letezo osszes tutorial videot megneztem ezzel kapcsolatban.

Esetleg aki ert ehhez,irna nekem egy privatot?
  • Örült kutya
    Sziasztok, lenne egy kérésem, mégpedig az, hogy ha valaki le tudta tölteni az oldalról a magyarítást akkor légyszi küldje már el nekem.
    Vagy töltse fel a data-ra és adja meg a linket és letöltöm.Nem nagy a fájl
    322.22 kB. Én nem tudom miért de nem megy nálam.
    Előre is köszi.
  • Banki67
    Mindegy, kapott még egy materialt és kész. Kösz szépen minden segítséget, remélhetőleg most egy ideig nem fogok itt rondítani :D
  • Jeffjohnson
    Akkor nem sikerült a Uv mapping
  • Banki67
    Elvileg van neki.
  • Jeffjohnson
    A legegyszerűbb az lenne ha adnál neki egy kis vastagságot és akkor két oldala lenne, amit külön textúrázhatnál.

Extrude (E)
  • Banki67
    Mármint csinálni való van rajta, csak értelme nincs...
  • Banki67
    Igazából már nincs mit csinálni, de azért megkérdezem, hogy hogyan lehet megoldani, hogy ne legyen mindkét oldalon feltextúrázva egy mesh?
    (A 75-ösre gondolok)
  • Blum
    Ilyenre gondoltam,koszi szepen!
  • Jeffjohnson
    Ezt találtam:
  • Jeffjohnson
    Textúra bump map-pel.Esetleg Meta Balls. Vagy Sculpting-gal is próbálkozhatsz de az szerintem már egy kicsit túlzás lenne. Mi a cél mert egy jó textúrával sok mindent el lehet érni. Vagy a Meta Balls-t kombinálhatod sculpting-gal.
  • Blum
    Targyak osszeilleszteset hogy lehet ugy megoldani,hogy heggesztett hatast keltsen? Van esetleg valami addon?

Akarhogy keresek ra semmi tutorialt nem talalok.

ILYENRE gondolok

Szerk.: Talaltam egy ILYET,de ez se az igazi.
  • Banki67
    Hát emberek, én maga vagyok a két lábon járó szerencsétlenség.
    Összeraktam a motort, összeraktam a motorost, erre úgy leterheli a gépet, hogy nem tudok már hozzányúlni.
    Már azt se tudom dühöngjek-e vagy nevessek...
  • Jeffjohnson
    Ha cycles-ben csináltad akkor passz. Sajna még csak most tanulgatom én is ezt.
  • Blum
    node editorban igy nez ki a padlo. Melyik erteket kene allitanom szerinted?

• Jeffjohnson
    Valami ilyesmire gondoltam:
  • Jeffjohnson
    Elvileg úgy tudod smootholni (smooth shading object mode-ban)ha leveszed a "kupakját". Magyarán kijelölöd a "B" betű elejét(ha van hátulja azt is) és separate (edit mode "p") aztán a maradék részen már működnie kell a smooth-nak.

A másik gondra sajna nem tudom a választ lehet a fényhez van köze de megpróbálhatod újratölteni a textúrát esetleg szétnézni hátha bepipáltál valami felesleges cuccot.

Ha játszol egy kicsit a gloss értékkel lehet még jobb lenne a tükörkép (mirror beállításnál van)