Blender
  • repvez
    eddig én is ilyen stilusban modelleztem, de ez a fajta modellezési stilus egyrészt jó mert tényleg a panelkek mentén alakithatom a topológiát, másrészt meg felesleges polygonokat eredményez. és ha ráküldök egy smooth modositot akkor meg olyan lesz az addig tökéletesen méret és alakhű modellem, mintha összement volna a mosásban.Nélküle meg baltával faragott szögletes alakja lesz .
    Most itt a minyonál próbáltam a subD adta lehetőségekkel élve csak annyi polygont felhasználni amennyi smootholva kiadja a megfeleló formát fuggetlenül a panelek osztásától csak a külső alapformára.
    Csak ezután ha még mindig alacsonyan akarom tartani a polygonszámot akkor nem nagyon tudom, hogyan alakitsam ki a részleteket.

Mert ha nem számit a polygonszám akkor vagy berakok mindenhova edgeloopot vagy nem törögök a négyszög topológiával csak, hogy a forma jól mutasson.Egyik sem a legjobb alternativa.

ÉS akkor még a texturázás vagy az animálásról még nem is beszéltünk ahol megint könnyebb dolga van az embernek ha kevés a polygonszám