1768
Blender
  • Jeffjohnson
    Ezek közül szinte mindre 2-3 perc alatt választ lehet találni, HA keresel (tudod google a barátod).

"Van arra valami lehetőség hogy ha van hibás verticles az eltűnjön?"
    Mit értesz "hibás veticles" alatt?
    Ha azt, hogy duplán van meg, akkor "remove doulbe"

"Fát hogy lehet a legkönnyebben elkészíteni?"
    Sapling addon (alapból benne van a blenderben csak be kell kapcsolni)

"Van valami oldal ami összeszedi az összes bill. kombinációt?"
    Hotkeys

Ha komolyabban érdeklődsz a blender iránt, akkor az angol nyelvtudás elengedhetetlen. Magyar oldalt én nem tudok javasolni.
    Viszont angol nyelven rengeteg van és igen jó tudást össze lehet szedni belőle.
  • Jeffjohnson
    Én mindig a legújabbat használom ennek két fő oka van:

1. bugfix
    2. új funkciók

Ahogy kijön a legújabb már lesem is mi az újdonság. Piszok jól fejlesztik a blendert.
  • Ryder62
    Most annyira unatkozom, hogy feltennék egy rakás kérdést, hátha jön pár válasz rá:

- Melyik módszerrel érdemes a mesheket feltextúrázni ha azokat az UDK-ba (Unreal Engine 3) akarom bepakolni?
    - Az fbx tulajdonképp milyen fájl formátum? Milyen progi használ ilyet?
    - Van arra valami lehetőség hogy ha van hibás verticles az eltűnjön?
    - Hol tudom megnézni hogy mennyi polygonból áll a mesh?
    - Készítenék majd a közeljövőben pár renderelt képet is. Van valami magyar tutorial a node-król?
    - Fát hogy lehet a legkönnyebben elkészíteni?
    - Van valami oldal ami összeszedi az összes bill. kombinációt?

Egyenlőre ennyi :)
  • Ryder62
    Még a Blender 2.65-t használom, van valami auto update funkció?

Azért nem fogom leszedni hogy pár tizeddel nagyobb verziószámút felrakjak :)
  • Koppixer
    Köszönöm!
  • Jeffjohnson
    Screw modifier.
  • Koppixer
    Sziasztok!
    Kezdő vagyok még a modellezésben, és lenne egy kérdésem. Letöltöttem egy kompakt fénycsőnek a modelljét, amin, ahogy a képen látható, a fénycső felfut spirálisan. Ha kikapcsolom a subsurf-t meg a smooth-t, akkor látszik, hogy kockákból van felépítve. Ha én ezt reprodukálni szeretném, akkor mit csináljak? Hogyan kell a kockákat ilyen egyenletesen, spirálisan felfuttatni gyakorlatilag egy hengerpaláston?
  • fuszhi
    köszi Jeff úr.
  • Jeffjohnson
    Jól néz ki, gratula!
  • fuszhi
    Hot _Air _Ballon :)
    Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2014.11.12. 07:37:46
  • fuszhi
    Nekem is :) Örülök ha tetszik. Az alsó vagy előző képen azok gyakorló kardok szeretnének lenni. Olyasmi amit a filmesek használtak, amivel akár lehetne játszani is. Igyekeztem a realitást megtartani. A fenti képen meg, ha már fénykard, akkor elkészítettem nagyjából milyenek képzelném el ha lehetne saját fénykardom mint a star wars című filmben a jótevőknek.
  • Jeffjohnson
    Fénykardok mindenhol :). Tetszik!
  • fuszhi
  • fuszhi
  • fuszhi
  • norbee46
    Szia!
    Találtam magyar nyelvű leírást. Viszont lenne egy másik kérdésem hozzád. Hogy tudok ehhez hasonló uv layout-ot létrhozni blenderben, csak nagyvonalakban ha leírnád vagy ha linkelnél egy youtube vidit.Köszi előre is!
    Itt a kép:
  • norbee46
    Gond van vele sajnos. Ezért lett volna jó a magyar nyelvű.
  • Jeffjohnson
    Ha az angollal nincs gondod akkor tonnányi videót találsz.
  • norbee46
    Ó de kár érte, mármint a videókért! Köszi a választ.
  • Jeffjohnson
    Ahogy nézem privát lett minden videó. Lehet csak akkor elérhető ha előfizetsz. Bár az oldal egy ideje már nem frissült. Nem tudom, én a falra másztam ennek a gyereknek a hangjától/stílusától, van még hova fejlődnie ha oktatni akar mert nem egy Andrew Price :) .
  • norbee46
    Sziasztok!
    Miért nem nézhetőek meg az oktató videók a www.blendertutorial.hu-n?
  • Jeffjohnson
  • fuszhi
  • Ryder62
    Hali

nif fájlok szerkesztéséhez melyik blender kiegészítőt kéne letölteni? Tehát hogy megnyissa, szerkeszteni tudjam és lementse nifbe.
  • Banki67
    Sziasztok!
    Bocs, igyekeztem minimálisra csökkenteni az itteni kérdéseimet, de most olyan merült fel, hogy ha egy rig-gelt (azt hiszem így hívják amikor csontokat csatolok az alakzathoz) embernek ruhája van, akkor, hogy tudnám elintézni, hogy ne csak az ember teste mozogjon, hanem felette a ruhák is.
    A másik meg, hogy meg lehet-e azt oldani, hogy két szilárd tárgy ne tudjon egymásba süllyedni. Úgy tudom, van valamilyen rigid body (bár még nem nagyon használtam, csak videóban láttam), de én olyasmire gondolok, amivel már a tervezésnél se tud a két tárgy egymásba menni.
    Remélem érthetően fogalmaztam, és előre is köszi a választ!
  • fuszhi
    A méretarányt is igyekeztem megtartani. A tévéképernyőn mikor mutatják az asztalt, ott a képet megnyújtják tehát arról dolgozni csak összezavar. Mára a lábai is jobban tetszenek, és a bőr a sarkoknál. A golyók és a L alakú leposztózott mandiner fal is méretében közel áll a valósághoz , de még biztos lehetne jobbat. Legalább is szerintem. Csak valahonnan kéne sok közeli kép , a legjobb az lenne ha lenne helyem és pénzem hogy igazit tarthassak. :)))
  • fuszhi
    Azt kéne ha lehetne, hogy van a blendernek egy games engine készíteni egy snooker szimulátort. Játszanék rajta, esetleg nem tudom melyik snooker szimulátorba lehet bekonvertálni, mert láttam már sok asztalt azonban mindenki félredumál hogy direkt egyedit szeretne, miközben nem képes elkészíteni azt amit szeretne, és megdumálja magában. Ezen is sok meló lenne még hogy olyan legyen mint az eredeti , de nehéz képek alapján elkészíteni olyanra mint ami a Világbajnokságon van. A színeket is nehéz beállítani meg a fényeket hozzá , hiszen csalóka milyen fényviszonyok voltak azon a képen amiről dolgoztam. Márpedig nem egy képről van szó. Hol aranyszínű hol sárgásnak látszik az asztal alja a fa széle nem tudom milyen fából van pedig keresgéltem utána. Videókból mentettem ki képeket. Az asztal alján az a hőfok szabályzó az is mára más mint amit én készítettem , de annyi legyen a legkevesebb mert az már nem érdekel. Kerestem hol lehet anyagot találni STAR asztalról , de nem nagyon találtam közeli képeket. A Strachan az a posztó márkája.
  • fuszhi
    Igazából szerintem van még rajta amivel el lehet szórakozni. Néha nap eljátszok ezzel-azzal meg itt-ott még változtatok rajta. Egy közelebbi meg világosabb meg stb.
  • fuszhi
    Köszi Jeff úr !
  • Banki67
    Parent to Armature Deform with Automatic Weight után ezt a hibaüzenetet kapom:
    "Bone heat weighting failed to find solution for one or more bones."
    Valaki találkozott már ilyennel?
  • Jeffjohnson
    Egyre jobban néz ki. Világítás lehetne kicsit erősebb.
  • fuszhi
    Tényleg dejó köszi
  • fuszhi
  • Blum
    De nem ertem,hogy miert szerencsetlenkedsz azzal a fosadek galeriaval?
    Van 8000 ertelmes kepfeltolto oldal (pl. imagerz.com),felrakod oda,direkt link masol itt pedig kep beszurasa gomb.
  • fuszhi
    http://sg.hu/galeria.php?guid=1300053391
  • fuszhi
  • fuszhi
    Na remek, mert ha kezelné valaki ezt az "alfórumot" akkor kiírhatná hogy tehet valaki fel képeket. Ilyen egyszerű lenne a dolog csak ki lenne írva mint máshol és rákattintana valaki már is ott lenne a példa. Illetve az esetembe törölhetné amit sikerült oda alakítani. :) Modi ? nem tudom hol keressem, aztán kéne valaki aki aki ápolja az oldalt, aki felelősséget vállal az oldalért.
  • Jeffjohnson
    Szerintem ő itt már rég nem járt... Modi topicban kérj segítséget
  • fuszhi
    No nem megy nekem ez a képbeillesztés. Xelaq úr letörölhetné ha nem nagy kérés a 926 -929 ig. Üdv
  • fuszhi