35066
-
Na, hogy ebből a szóbeszédből se maradjunk ki:
Vagyis egy cseh forgalmazó adatai alapján 2006 Április a megjelenési dátum. Természetesen tessék fentartással kezelni a dolgot. -
Várjál má' hé' :)
Itt mindösszesen arról van szó, ha eltalálnak, akkor egy kis vörös jel mutatja, melyik oldaladban érzed a szúrást. Kb. mint a Half-Life 2-ben, vagy a CS-ben. Nem tudom mi a baj ezzel... -
lachun #376 szerintem ,is mindneféle árulkodo Loszar meg radar , nem jo egy harci játékban!!! -
LizardX #375 Na jó, de ez azért csak maradjon kikapcsolható! -
pedro870 #374 Pontosan, a játékban az érzékelési lehetőségeid sokkal korlátozottabbak mint (gondolom) a valóságban. Pont ez a baj, mert ha itt mész egy járműben és kilőnek rád mondjuk az erdőből az rpg-t, vmi fogalmad talán lesz, hogy honnan jött a cucc, de a hangok, effektek azért nem segítenek szerintem annyira mint ahogy a valóságban. Épp ezért kellett pl multiban megerősíteni a tankokat. Ilyen szempontból teljesen ok lehet, ha az érzékelést valamilyen más módon fejlesztik a valóságnak inkább megfelelő szintűre. -
Szerintem egyszerűen csak azt mutatja meg, hogy merről találtak el. Azért ezt elég jól érzékeled (érzékelnéd IRL), de ugye azt az érzést még nem tudják jól átadni (szerencsére :))), hogy a testeden keresztülszáguld egy lövedék, ezért valami módon ezt imitálni kell. -
Kihajolás ugyanígy van ofp-ben is... bár nem alapból :)
tpM91:
"Ha eltalálnak és nem halsz meg rögtön (ami nem túl valószínű, főleg nehezebb szinten) egy piros pont segít behatárolni a lövés eredetét."
Piros pont? :DDD Autoaim nemlesz? :D lol ez a pirospontos izé nagyon árkádosnak tűnik. Ez elég rosszul hangzik :) -
"A HDR-hez hasonló elven működő rendszer működik a hangok terén is."
Szerintem csak arról, hogy egy jól időzített loves hangjat teljesen elnyomhatja a tuzerseg vagy egy bombatamadas. Tehat a hangok lefedhetik egymast és különböző távolságból és környezetben másmilyen hatást adnak.
LEgalább is szerintem.. valami EAX szerű dolog lehet. -
Gyüjtögetek, hogy akkor mik az újdonságok az OFP-hez képest:
-A ballisztika (és még a lövedékek pályamódosulása ha nekiütköznek valaminek (ez mg-re vonatkozik) valósághűen lett megvalósítva a játékban.
-Ha nem mozogsz, tudsz hajolni, mozgás közben csak nézelődni tudsz.
-A fák, bokrok és a fű nem csak a szélben hajlonganak, hanem a közeli helikopterek is hatással vannak a mozgásukra.
-Ha világos helyről vmi sötét lyukba mész be, kell egy kis idő, míg a "szemed" hozzászokik az új fényviszonyokhoz (megintcsak enm arról van persze szó, hogy a játékos leoltja az asztali lámpát és feltolja a fényerőt a monitoron). (a'la HDR - Cifu)
-A magaslatokon számíts szélre (illetve hóra is esetenként).
-Ha megfelelő az idő (kell hozzá eső és nap), láthatsz szivárványt is.
-HDR (High Definition Range) rendering implementálva lett a játékba, így lesznek igazán jól megjelenítve a különböző napszakok fényviszonyai.
A HDR-hez hasonló elven működő rendszer működik a hangok terén is. (Na ezt most nem teljesen értem, valaki kifejtené miről van itt szó? - Cifu)
-A gránátok szépen lepattannak a felületekről, amikhez hozzávágod őket. -
tpM #369 forrás : ofp.hu
A Bohemia fórumon Marek Spanel kitett egy FAQ-ot az X-Box-os OFP: Elite játékosok számára. Olyan szempontból érdekes lehet a nem Elite játékosoknak is, hogy van pár utalás benne, amire Arma-ban is számíthatunk, illetve amit talán OFP-ben nem vettek páran észre.
Harc
Ha visszatartod néhány másodpercig a lélegzeted, akkor biztosabban tudsz célozni (persze itt most nem a játékosra gondolnak, hanem az irányított karakterre)
Ha fáradt vagy, kevésbé stabilabban célzol és lassabban futsz, illetve a célzás pontosságát is befolyásolja.
A ballisztika (és még a lövedékek pályamódosulása ha nekiütköznek valaminek (ez mg-re vonatkozik) valósághűen lett megvalósítva a játékban.
Ha eltalálnak és nem halsz meg rögtön (ami nem túl valószínű, főleg nehezebb szinten) egy piros pont segít behatárolni a lövés eredetét.
Ha nem mozogsz, tudsz hajolni, mozgás közben csak nézelődni tudsz.
Egyéb
Ha távoli robbanást vagy lövést látsz, eltart egy ideig míg a hangját is meghallod, mivel a fény gyorsabban terjed mint a hang.
Környezet
Valódi csillagképek és holdfázisok vannak a játékban, ezek alapján tájékozódni is lehetséges.
A tengernél az árapály hatás teljesen valósághűen van szimulálva, a hullámok mérete és jellege az időjárásnak megfelelően változik.
A sziget egyik végétől a másikig elgyalogolni kb 45 percbe telik.
Ahogy telik az idő, az időjárás és a napszakok befolyásolják a fényhatásokat, árnyékokat.
A templomokban minden órában harangoznak, ha figyelsz a harangütések számából meg tudod állapítani hány óra van.
A fák, bokrok és a fű nem csak a szélben hajlonganak, hanem a közeli helikopterek is hatással vannak a mozgásukra.
A szigeten vannak legyek, méhek, szitakötők, szúnyogok és pillangók is.
Sirályokat láthatsz a tenger közelében, illetve ha szerencséd van, akár sast is láthatsz.
Ha világos helyről vmi sötét lyukba mész be, kell egy kis idő, míg a "szemed" hozzászokik az új fényviszonyokhoz (megintcsak enm arról van persze szó, hogy a játékos leoltja az asztali lámpát és feltolja a fényerőt a monitoron).
A magaslatokon számíts szélre (illetve hóra is esetenként).
Ha megfelelő az idő (kell hozzá eső és nap), láthatsz szivárványt is.
HiTech
HDR (High Definition Range) rendering implementálva lett a játékba, így lesznek igazán jól megjelenítve a különböző napszakok fényviszonyai.
A HDR-hez hasonló elven működő rendszer működik a hangok terén is.
Ésmég
A gránátok szépen lepattannak a felületekről, amikhez hozzávágod őket.
-
Hidd el, naponta nézem a hivatalos oldalt, és fórumot, de sajnos semmi érdemleges. :\ -
lachun #367 valami uj hír ,esetleg!!!??? -
lachun #366 ez igaz !! -
Ki nem? :) -
lachun #364 Már nagyon várom!!! -
lachun #363 A videokat nézve , már az ujjakat, nagyon ütös lesz!2006 tavaszvége ,remélem reális! -
tpM #362 Má' megin rosszul tuttam :) azthittem a VBS: Virtual Battlefield System -
A Virtual BattleSpace 1 az OFP-n alapuló kiképzőprogram, kifejezetten a fegyveres erők számára. Az alapja az OFP ugyan, de folyamatosan fejlesztették, szóval magasabb szinten áll, mint a legkülönfélébb Addonokkal és Mod-okkal felturbózott OFP. Van benne pl. valós épületrombolás, tiszti irányító és kiértékelő modul, tüzérség, stb.
A VBS1 alapára 140$, ehhez jönnek hozzá a kiegészítő modulok, vannak Terrain pack-ok, amik pl. a legújabb Terrain Pack 3 része többek között két valós iraki helyszin, vagy az USMC pack, ami a tengerészgyalogság cuccait rakja be (pl. AV-8B, LAV-25, stb.). A kiegészítő packok szintén elég borsos árúak, pl. a tüzérségi pack 180$, az Ausztrál haderő vagy az USMC pack pedig 50$. -
tpM #360 Jaa... az más :D -
Hadsereg számára készített (később kereskedelmi forgalomba neten rendelhető) "ofp" :) -
tpM #358 Már megin lemaradtam... :)A VBS nem egy 3d-s grafikailag jól optimalizált motor??? -
peetee76 #357 A Fene... Pedig megnéztem volna, hogy millen...
A screenshotok alapján nemkem nagyon bejön... -
Nem tudok tört VBS1-ről, az indok pedig az, hogy USB-s hardverkulcsos védelme van. -
peetee76 #355 Kérdésem lenne:
A VBS1 -et el lehet é érni itthonról pl.: warez letöltésben??? -
tpM #354 'Sztok! Aki akar 2,5Gb!!! email tárhelyet (gmail) az aggya meg az emailcímét
azt küldök neki meghívót.(van 100db és nemtudom hova elszórni :D)
(az OFP topicon is kérhetitek) -
neuro #353 két hdd 1-1 partícióval. Azért van mind a kettőn 2-2mb mert így együtt talán többet érnek, mintha csak az egyiken lenne :) -
Hát a két vinyón csak van egy partició, amelyre nem ír folyton a gép, ez mondjuk inkább a játékok vinyója esetén nyerő. :)
Az, hogy két vinyón is van fix virtuális memória, az miért jó? -
neuro #351 Az a baj, hogy nekem az egyik vincsin van a rendszer, a másikon a játékok. Akkor én most melyikre tegyem? :) Egyébként mind a kettőn van jelenleg, fix 2-2MB. -
tpM #350 THX -
Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális fül -> Teljesítménynél Beállítások -> Speciális fül -> Virtuális memóriánál Módosítás -> Itt tudod megadni, hogy melyik vinyó melyik particióján hogy legyen a virtuális memória.
Általánosságban az ideális az, ha a fizikai memória 1x-2x van állandó méretben megadva, tehát ha 512Mbyte ramod van, akkor kiválasztasz egy particiót, majd Egyéni méretet választasz ki, és mindkét rublikába 1024-et adsz meg.
A partició ahova a virtuális memória kerül egy olyan partició legyen, ahol nincs sok mozgás, tehát nincs Program files könyvtár, nincs Temp könyvtár, nincs p2p programhoz beállítva. Legideálisabb esetben egy külön vinyón van a Windows, a p2p programok letöltési mappája, és egy másik vinyóra kerül a virtuális memória. Ha beállítottad, ne felejsd el a rendszerparticiót is kiválasztani itt, és ott beállítani, hogy Ne legyen lapozófile. -
tpM #348 És ezt hogy kell??? -
azért írtam hogy részben, persze teljesen csak nagy méretű memóriával lehet a swappelést kiküszöbölni -
Attól, hogy nem a rendszerpartición van, csak annyi előnyöd fog származni, hogy nem fog olyan hamar töredezni a virtuális memória akár több gigás file-ja. Ezért célszerű egy olyan particióra rakni a virtuális memóriát, ahol "nincs sok mozgás".
A méretét pedig hiába állítod magasra, nem tudja sehogy elérni a fizikai memória sebességelőnyét. -
ez orvosolható egy részben azzal hogy a virtuális memória méretét jó magasra állítod és nem a rendszerpartíción/vinyón tárolod -
tpM #344 ahhh.....értem. ilyet sajnos az FFUR-nál is csinál :(
-
Amikor a ram már kevés az adatmennyiséghez, és a Windows a virtuális memóriához nyúl. A virtuális memória az, amikor a win a winchesteren létrehoz egy nagy file-t, és abba pakolja bele azokat az adatokat, amik a memóriába már nem férnek bele, és innen tölti be a fizikai ramba akkor, amikor szükség van rá - és egyben a ramban eddig lévő adatokat pedig kimásolva a virtuális memóriába. Értelemszerűen a vincsi adatátviteli sebessége a fizikai ramhoz képest enyhén szólva lassú (50-60 Mbytes/s, szemben egy A64/400Mhz DDR ram esetén ~5.000 Mbytes/s), szóval a játék szépen megakad addig, amíg a virtuális memóriához nyúl a win. Ez a Swappelés...
Miután az összetett játékok, mint az OFP is rengeteg adatmennyiséggel dolgozik, ezért emelkedik szépen a játékok ramigénye is. Ahhoz, hogy ne swappeljen a játék, elég memóriának kell lennie a gépben, hogy az adott játékrészben lévő összes adat beleférjen. -
Amiko a virtuális memóriát használja (vinyót), ami jó lassú, és megakad a játék soxor, mer nincs elég igazi RAM-od. Bár vindóz elég ramnál is tud swappelni mer a ramba önmagát teszi be, minden mást meg a virtuális memóriába, legalábbis nekem néha tényleg úgytűnik, hogy ezt csinálja :D -
tpM #341 Sorry csak kérdeztem. egyébként mi az a 'swappelés'? -
Thanatos #340 nemérted..., a játék se bizots mert haoz külön emg kell irniuk azt a részt..., ergo hogy te csak anyit ltászo hogy amx nincs effect és mégis megy a game abban azért elég sok munka van... -
Szerinted honnan tudhatnám, hogy elindul-e vagy sem? 
Elindulni szerintem elindulhat, de valószinűleg olyan swappelés mellett, hogy a vinyó fülei ketté fognak állni...
.png)