35066
  • [NST]Cifu
    Aláírom, és vallom. Csakhogy most a piszkos anyagiakról van szó. A BIS-nek egy kiadó kell, aki kiadja az ArmA-t (és/vagy a Game2-őt). Szerinted a kiadók számára melyik prezentáció lesz vonzóbb? Az ArmA-é, vagy a Game2-é?

A rajongótábor nem kérdéses, hogy hacsaknem valami iszonyatosan elbaltázott játékról van szó, megveszi a játékot. De a kiadó a tömegekre építene, márpedig a "divat" jelenleg a látványos grafika, meg a technikai újdonságok. Lehetne példázni bőven, a legfrissebb játékos e ringben a Ghost Recon 3. Emlékezni fogunk rá egy év múlva? Lehet. Mivel támogatja az Aegia fizikai gyorsítókártyáját. Egyéb téren van pozitívuma? Végülis van, a grafika. De jó játék, olyan, ami huzamos szórakoztatást képes nyújtani, amit évek múlva is előveszünk? Hát azt azért nem mondanám. Sikeres játék? Hát az UBIsoft folytatni kívánja, tehát igen.
  • dronkZero
    Ja, csak az nem is fog! :P
  • Fenrir
    Ez a csúcs? A Stalker topik már 9000 hozzászólást tartalmaz pedig az sem jelent még meg...Ahhoz képest ez a cirka 900 semmi.
  • Mr Csé
    azé má jönnek a négymagos szarok csak jobbak lesznek :)
  • joebacsi
    mostani vasunk gond nélkül visz 2 32es bf2 szervert, úgy hogy minden saját erőből van benne, szóval azt pakolunk rá amit akarunk, egyedül a külföldi sávszél, ami azért hagy némi kívánnivalót maga után, de ha csak az egyikről játszanak külföldi csapattal meccset, akkor nemvolt még gond ezzel sem...mire kijön az ArmA valszeg kap majd úgyis upgrade-et, szóval sztem nekünk nemlesz gondunk azzal, hogy nembírja a szerver :)
  • f2d
    Csak bírják a szerverek.
  • joebacsi
    hát ha megfelel a "multira kihegyezett ofp1.5" koncepciónak, pár paraszvakító modern grafikai megoldással felvértezve, az már lehet, hogy elég az üdvösséghez...
  • joebacsi
    hát ha még idén sikerül kiadni, és tényleg nagyon rágyúrnak a multira, akkor elég nagy sikere lehet, mert pl a bf is elmegy a ratyi lézerfegyverek irányába, ami már az én gyomromnak is kezd sok lenni, és ezzel nemvagyok egyedül a bf scene-ben...ArmA pedig eléggé esélyesnek tűnik, hogy sok ember bandukoljon át rá (ha kapna még valami conquest féle lebutított cti játékmódot, ami 12-16 emberrel is jól játszható lenne, akkor a klánélet is fellendülhetne rajta, lehet nem1 bf csapat egy az egyben átjönne)
  • malter
    szép játékbol sok van,jo játékbol kevés..
  • [NST]Cifu
    Én titkon reméltem, hogy a BIS az első tétova tologatás után (2005 közepe) inkább a Game2-őt tolja előtérbe, hiszen ma valljuk be, a fő "vevőcsalogató" a grafika, és újabban a fizikai motor. Nem így tettek. Remélem, hogy az ArmA után viszont tényleg rövid idő alatt várható lesz a Game2, bár a jelekből én nem ezt látom... :\
  • joebacsi
    hát pedig az rendelkezik az egyik legösszetettebb játékmenettel...gyakorlatilag egy óriási, sokáig futó cti szerver :)
    az "egy szutyok nyugati front" pedig csak az egyik okoskára utalt egy másik topikból, wwii online játszódik a legnagyobb területen az összes létező fps közül...
  • malter
    igen nagy ma itt a pörgés:)
  • f2d
    Ezám a csúcs topic, a játék még meg sem jelent, de már majdnem 900 hsz van. Ez is azt mutatja, hogy itthon is igen népszerű. Akkor nemértem, hogy a kiadók mit aggódnak itt a példányszám miatt, én a helyükben rácsapnék mint pulyka ama bizonyos takonyra.
  • malter
    lehuztam,kivettem,betettem,felgyujtottam nem indul help!!
  • Mr Csé
    van má crack? :D
  • pedro870
    ki kell jönnie az armának, hogy utána a lényegre, a game2-re koncentráljon az egész bis
  • [NST]Cifu
    Most éppen a 6. poziciót foglalja el. :)
  • Mr Csé
    :) ná ebben évben biztos nem
  • joebacsi
    jah, jönnek lassan a "huhh kijöttmár??" hozzászólások :)
  • SötétBarom
    Ne keltsd itt a pánikot
  • Mr Csé
    sztem 2007 ben jelenik meg leghamarabb
  • Mr Csé
    loál
  • SötétBarom
    ma már volt 8adik.
  • Sanyix
    Srácok ha így folytatjuk bekerül a top10-be az arma topig :D
  • Sanyix
    "Netkapcsolat nemigen lehetett kérdéses részemről, 100Mbites egyetemi háló csak elbírta már... :)" 100mbites háló ide vagy oda, lazán lehet csomagvesztés, vagy hatalmas pingek, nem attól függ hogy milyen gyors. Amúgy amit leírtál az tipikusan olyan lagg, amúgy bármit írhatsz a laggról, nem a játék hibája, hanem a a kapcsolaté (ha nemhiszed, hogy 100mbites kapcsolat is lehet fos, nézz utána, mert nemminden a sávszélesség), vagy a szervergép gyenge. Pl van egy svéd cti szerver a64 x2 procival, na az a 24 játékosos cti-t is simán bírja (+24*11 db AI egység+ resistance egységek), és a netkapcsolata is általában (100mbit), de volt már brutális lagg ezen is, mert a svédeknél gubanc volt a gerinchálón, de van hogy 80-as ping helyett hétköznap 150-es van, mert le van terhelve a hálózat. És? Nem a játék hibája, mint amit te írtál az sem. Azt meg ne várd el, hogy a fejlesztők arra gyúrjanak, hogy laggos helyzetekben hogy kezelje le a játék azt hogy egy ideig mindenki külön játékot játszik. Ők úgy írják a játékot, hogy megfelelő szerveren, megfelelő kapcsolattal gubanc nélkül jól menjen, és nem úgy hogy pl 50%-os csomagvesztésnél ne legyenek olyan nagy hibák... Én már 2 éve játszok, nem gyakran tapasztaltam laggolást, de ha tapasztaltam, az mindíg a szervergép szerencsétlenkedésének, és a netkapcsolat bizonytalanságának volt betudható, soha nem a játéknak.
  • dronkZero
    Na meg a havidíjas játék nem bejövős, és nem ugyanaz a kategória szerintem.
  • joebacsi
    áhh olyan játékról nembeszélünk, amiben csak egy szutyok nyugati front van már több éve :)
  • dronkZero
    Ilyen kis kütyü, amit rádugsz a nyomtatóportra vagy USBre, és működik a progi. A CDkulcsozásnál egy fokkal biztonságosabb programvédelem, de persze ez is feltörhető.
  • bakvarnyu
    Mi az a hardverkulcs?
  • f2d
    Írtam egy kis kedv csinálót az SB-ről. Hátha valaki nem ismeri és megtetszik neki.
  • f2d
    Eddig évente egyszer, max kétszer elmentünk három napra közösen. Itt nem csak a számítógépezésről szól a dolog, hanem arrol is, hogy régi jó ismerősök legalább egy évben egyszer együtt legyünk. Nem beszélve a közös bográcsozásról, sörözésről, stb. Szerintem jó buli, és jövőre sem hagyom ki.
  • [NST]Cifu
    Ez nem rossz dolog, de a mai netsebesség mellett már van a fenének kedve cigölni a gépet, hogy aztán bajlódjon a gépösszeszereléssel, a háló beállításával, a megmagyarázhatattlan "nem látom a szervert" tipusú problémákról nem is beszélve.

Megvan a hangulata, de haveri körben összejönni külön is össze lehet, a hálós macera nélkül, ha meg játszani akarunk, az már másik tészta, simán megoldható a neten, és nem kell szervezkedni, ki ér rá, ki nem, stb.
  • dronkZero
    Igen, mi is tök jókat játszottunk hárman haverokkal, de az azért nem ugyanaz...

(Volt egy szitu: valami CTF jellegű dolgot játszottunk, megszereztem a zászlót, elindultam lefelé. Úgy tudtam, hogy a haver a domb alján lévő kisvárosból snipe-ol. Oda kellett vinni a zászlót, vagy mi. Elfutok félútig, behasalok egy nagy bokorba, hogy szemügyre vegyem a városkát. Szépen megnézem az ablakokat, semmi gyanús, semmi mozgás. Na jó, elindulok. Két lépés után egy dörrenés, én meg holtan esek össze. Haverból kitört a röhögés, és elmesélte az ő szemszögéből is: Kimozdult kicsit a városból, számított rá, hogy örökké nem húzhatja. Elbújt egy bokorban, nézegetett lefelé a domboldalon. Egyszer csak lépéseket hall közeledni, majd erős lihegés. Nézelődik körbe, sehol semmi, a lihegés halkul. Aztán kiugrottam a bokorból, !amiben ő is el volt bújva!, és két méterről hátbalőtt. Nem semmi röhögés volt utána... :D )
  • 0Fritz0
    Egy ilyen vitát látva már fel sem merem hozni a wwiionline-t...
  • f2d
    Az egész épület az. 70-es években épült és azóta nem változtattak rajta, de sokan elférünk egyhelyiségben számítógépekkel, és nincs messze.
  • SötétBarom
    Szakít a szocreál hamutartó
  • SötétBarom
    Én ofp-t egy spanommal nyomtam nagyon sokat, főleg a RESt lanban, Rengeteg coop küldetésre teljesen rákattantunk.. Nekem ami a legnagyobb jópont ennél a gémnél a coop játszható kampány.. Azt nem értem miért nem tesznek bele ilyen mutlit több gémbe is.. Pl Doom3, FarCry hatalmas élmény lenne 2-4 playerrel végigtolva..
  • f2d
    Erre megoldás az, hogy több jó barát fogja magát és elhúz valahova hálóba játszani. Ez nekünk bevált.

• Mr Csé
    :)
  • dronkZero
    Na, látod a CSét én is rühellem már, pedig évekig játszottam vele - és pont a BF1942 szoktatott le róla. (Az OFP nem tudott.)
    De én főleg a "menj előre a csőben, és lődd le aki jön" jellege miatt szálltam ki(na meg a rengeteg, több kiadáson át húzódó bugok), a BF nyílt terei sokkal nagyobb szabadságot adtak. Az, hogy arcade, az egy dolog, a lényeg a játszhatóság és az élmény.
    És ha már felháborodunk: azért a CS-t ne említsd már egy lapon a BF-el! Technológiában, játékmenetben, lehetőségekben, gyakorlatilag _mindenben_ különböznek, annyi a közös, hogy taktikai FPS.
    Az OFP és a BF sokkal közelebb áll egymáshoz, mint bármelyik a CShez.