35054
-
#887 Ezám a csúcs topic, a játék még meg sem jelent, de már majdnem 900 hsz van. Ez is azt mutatja, hogy itthon is igen népszerű. Akkor nemértem, hogy a kiadók mit aggódnak itt a példányszám miatt, én a helyükben rácsapnék mint pulyka ama bizonyos takonyra. -
#886 lehuztam,kivettem,betettem,felgyujtottam nem indul help!! -
#885 van má crack? :D -
pedro870 #884 ki kell jönnie az armának, hogy utána a lényegre, a game2-re koncentráljon az egész bis -
#883 Most éppen a 6. poziciót foglalja el. :) -
#882 :) ná ebben évben biztos nem -
#881 jah, jönnek lassan a "huhh kijöttmár??" hozzászólások :) -
#880 Ne keltsd itt a pánikot -
#879 sztem 2007 ben jelenik meg leghamarabb -
#878 loál -
#877 ma már volt 8adik. -
#876 Srácok ha így folytatjuk bekerül a top10-be az arma topig :D -
#875 "Netkapcsolat nemigen lehetett kérdéses részemről, 100Mbites egyetemi háló csak elbírta már... :)" 100mbites háló ide vagy oda, lazán lehet csomagvesztés, vagy hatalmas pingek, nem attól függ hogy milyen gyors. Amúgy amit leírtál az tipikusan olyan lagg, amúgy bármit írhatsz a laggról, nem a játék hibája, hanem a a kapcsolaté (ha nemhiszed, hogy 100mbites kapcsolat is lehet fos, nézz utána, mert nemminden a sávszélesség), vagy a szervergép gyenge. Pl van egy svéd cti szerver a64 x2 procival, na az a 24 játékosos cti-t is simán bírja (+24*11 db AI egység+ resistance egységek), és a netkapcsolata is általában (100mbit), de volt már brutális lagg ezen is, mert a svédeknél gubanc volt a gerinchálón, de van hogy 80-as ping helyett hétköznap 150-es van, mert le van terhelve a hálózat. És? Nem a játék hibája, mint amit te írtál az sem. Azt meg ne várd el, hogy a fejlesztők arra gyúrjanak, hogy laggos helyzetekben hogy kezelje le a játék azt hogy egy ideig mindenki külön játékot játszik. Ők úgy írják a játékot, hogy megfelelő szerveren, megfelelő kapcsolattal gubanc nélkül jól menjen, és nem úgy hogy pl 50%-os csomagvesztésnél ne legyenek olyan nagy hibák... Én már 2 éve játszok, nem gyakran tapasztaltam laggolást, de ha tapasztaltam, az mindíg a szervergép szerencsétlenkedésének, és a netkapcsolat bizonytalanságának volt betudható, soha nem a játéknak. -
#874 Na meg a havidíjas játék nem bejövős, és nem ugyanaz a kategória szerintem. -
#873 áhh olyan játékról nembeszélünk, amiben csak egy szutyok nyugati front van már több éve :) -
#872 Ilyen kis kütyü, amit rádugsz a nyomtatóportra vagy USBre, és működik a progi. A CDkulcsozásnál egy fokkal biztonságosabb programvédelem, de persze ez is feltörhető. -
#871 Mi az a hardverkulcs? -
#870 Írtam egy kis kedv csinálót az SB-ről. Hátha valaki nem ismeri és megtetszik neki. -
#869 Eddig évente egyszer, max kétszer elmentünk három napra közösen. Itt nem csak a számítógépezésről szól a dolog, hanem arrol is, hogy régi jó ismerősök legalább egy évben egyszer együtt legyünk. Nem beszélve a közös bográcsozásról, sörözésről, stb. Szerintem jó buli, és jövőre sem hagyom ki. -
#868 Ez nem rossz dolog, de a mai netsebesség mellett már van a fenének kedve cigölni a gépet, hogy aztán bajlódjon a gépösszeszereléssel, a háló beállításával, a megmagyarázhatattlan "nem látom a szervert" tipusú problémákról nem is beszélve.
Megvan a hangulata, de haveri körben összejönni külön is össze lehet, a hálós macera nélkül, ha meg játszani akarunk, az már másik tészta, simán megoldható a neten, és nem kell szervezkedni, ki ér rá, ki nem, stb. -
#867 Igen, mi is tök jókat játszottunk hárman haverokkal, de az azért nem ugyanaz...
(Volt egy szitu: valami CTF jellegű dolgot játszottunk, megszereztem a zászlót, elindultam lefelé. Úgy tudtam, hogy a haver a domb alján lévő kisvárosból snipe-ol. Oda kellett vinni a zászlót, vagy mi. Elfutok félútig, behasalok egy nagy bokorba, hogy szemügyre vegyem a városkát. Szépen megnézem az ablakokat, semmi gyanús, semmi mozgás. Na jó, elindulok. Két lépés után egy dörrenés, én meg holtan esek össze. Haverból kitört a röhögés, és elmesélte az ő szemszögéből is: Kimozdult kicsit a városból, számított rá, hogy örökké nem húzhatja. Elbújt egy bokorban, nézegetett lefelé a domboldalon. Egyszer csak lépéseket hall közeledni, majd erős lihegés. Nézelődik körbe, sehol semmi, a lihegés halkul. Aztán kiugrottam a bokorból, !amiben ő is el volt bújva!, és két méterről hátbalőtt. Nem semmi röhögés volt utána... :D ) -
#866 Egy ilyen vitát látva már fel sem merem hozni a wwiionline-t... -
#865 Az egész épület az. 70-es években épült és azóta nem változtattak rajta, de sokan elférünk egyhelyiségben számítógépekkel, és nincs messze. -
#864 Szakít a szocreál hamutartó -
#863 Én ofp-t egy spanommal nyomtam nagyon sokat, főleg a RESt lanban, Rengeteg coop küldetésre teljesen rákattantunk.. Nekem ami a legnagyobb jópont ennél a gémnél a coop játszható kampány.. Azt nem értem miért nem tesznek bele ilyen mutlit több gémbe is.. Pl Doom3, FarCry hatalmas élmény lenne 2-4 playerrel végigtolva.. -
#862 Erre megoldás az, hogy több jó barát fogja magát és elhúz valahova hálóba játszani. Ez nekünk bevált.
-
#861 :) -
#860 Na, látod a CSét én is rühellem már, pedig évekig játszottam vele - és pont a BF1942 szoktatott le róla. (Az OFP nem tudott.)
De én főleg a "menj előre a csőben, és lődd le aki jön" jellege miatt szálltam ki(na meg a rengeteg, több kiadáson át húzódó bugok), a BF nyílt terei sokkal nagyobb szabadságot adtak. Az, hogy arcade, az egy dolog, a lényeg a játszhatóság és az élmény.
És ha már felháborodunk: azért a CS-t ne említsd már egy lapon a BF-el! Technológiában, játékmenetben, lehetőségekben, gyakorlatilag _mindenben_ különböznek, annyi a közös, hogy taktikai FPS.
Az OFP és a BF sokkal közelebb áll egymáshoz, mint bármelyik a CShez. -
#859 Sajnos en irtozatos modon megutaltam az ilyen FPS jatekokat mint a BF2...CS-tem..ez az oka neki..bar tudom hogy azert nem ugynaz..de a CS-hez megis kozlebb all a BF sorozat mint az OFP-hez...nem tudok mar mashogy nyilatkozni sajnos.... -
#858 ingyenesen letölthető modkit van, ami azért távol áll a tökéletességtől, de azért megkönnyítik a modolók munkáját -
#857 mind2 taktikai fps akar lenni, csak más pro-kal és kontra-kal, és becsülöm mindkettőt az előnyei miatt :)
(off: jah és sopranos rulez, az a zsidós rész nagyon ütött :DD) -
#856 Megvallom a magyar Scenehez nagyon régen volt közöm, akkor sem sok, és mondhatni elárultam őket (repkedő paradicsomok és kukoricagránátok... ), de szerintem ezt valamilyen szinten meg lehetett már az OFP-ben is oldani a szakasz / raj rendszerrel, hiszen alapból úgy lettek összeállítva azok, hogy mindenki a neki megfelelő felszerelést / feladatot kapja (aztán vagy megfelelt ennek, vagy nem). Ennyi előnye volt annak, hogy előre kellett összeállítani a csapatot, illetve a briefingnél a felszerelést. Ezt nem tudom hogy fogják most megoldani az ArmA-ban.
Emiatt azonban szvsz az sem gond, hogy nincs egy egységes nagy klán, hiszen fel lehet osztani a feladatokat / szakaszokat / rajokat a klánok, csapatok között, így talán elkerülhetőek a nemkívánatos súrlódások. Bár ez még nagyon a jövő zenéje... Azért remélem a scene kitalál valami jó kis megoldást erre. :) -
#855 Azt nem tudtam hogy BF2-hoz van palyaszerkeszto. -
#854 Ok, CTI-t vágom, hallottam róla, de eredeti OFP híjján nem volt alkalmam kipróbálni. Mostanában meg már nem nagyon látok rációt a megvásárlásában. (Haverok körében mindig felmerül az eredeti OFP Gold megvásárlása, de valahogy mindig elsikkad a dolog.)
A félórás lag konkrétan:
Elindult a játék, viszonylag nagy területű custom multi mapon. Elindulok a bázisról, látok egy üres shilkát úgy 150 méter gyaloglás után. Megpróbálok beszállni, nem enged. Na jó, megyek tovább gyalog. Kb másfél kilométert legyalogoltam, át az ellenséghez, de sehol egy lelket nem láttam. Elhoztam egy járművet, már párszáz méterre jártam a bázistól, amikor hopp, egyszercsak visszatesz a kb 25perce látott shilka mellé, ami mellesleg ki volt lőve. Köszi...
Volt egy olyan eset is, hogy egy srác kb fél óra alatt beírkált üzeneteit írta ki egyszerre a játék a játék vége felé. Szerencsétlen kilépni nem akart(mert ugye visszajönni nem lehet), és csak üldögélt, kvázi egyedül, fent 200 méter magasan a csatatér fölött, egy egyhelyben álló heliben, utasként...
Netkapcsolat nemigen lehetett kérdéses részemről, 100Mbites egyetemi háló csak elbírta már... :)
Gondolom azóta ezt összepeccselgették már...
Nyilván nagyobb meló, az nem is volt kérdéses. Seaweed kolléga abba kötött bele, hogy OFPhez lehet, BFhez meg hol? -
#853 nah majd ArmA-ban talan "viszontlathatod" oket -
#852 Meg most se mertem miert akarod egy lapra helyezni a BF2-t az OFP-vel...
BF2 "esznelkuli" hent egy forrongo biliben amiben raadasul vihar is van...OFP ennel sokkal tobb...sokkal realisabb...csak parat emlitek: felderites, utanpotlas, mesterloveszek (nem ne az esznelkul tavcsovessel rohangalo hentelo "mesterloveszkre" tessek gondolni..hanem azokra akik akar orakat kusznak masznak a foldon hogy az alcaruhajuk altal elrejtve egy jo egyloveses poziciot vegyenek fel majd odebballnak...pont mint az igazi mesterloveszek...), jarmuvek, konvolyok, repterek, bazinagy hegyek, kis es nagyvarosok, falvak, tavak, erdok...szantofoldek..tanyak...foldutak es meg sorolhatnam....ehhez hozza se szagul a BF2..... -
neuro #851 "nem más, mint ügyességi játékok, ahol a jobb reflexek győznek és nem a taktika vagy az ész"
ez nagyon nagy butaság, már megbocsáss :)
mint írtam az előbb is nem játszottam még "szervezetten", de a sima publikus szervereken nincs védekezés, nincs taktikázás, nincs semmi csak rohangálás és eszetlen lövöldözés -
#850 jaigen, annyi még, hogy amit leírtam természetesen nem a public meccsekre vonatkozik (amiről ugye nektek tapasztalatatok van), az tényleg képes szörnyű lenni nem is ritkán...de ez arma esetében se lesz másképp, hacsak nem vezetnek be valami olyasmit, hogy csak single taktikai kiképzés után lehessen multizni, vagy valami hasonló drasztikus lépést, hogy a sok vérpistike ne vágja haza agyatlan lövöldözéssel az egésszet... -
#849 A Modjaik megvannak még, csaképpen én azért voltam mérges rájuk, mert az oldalukon fel voltak tüntetve, hogy miket terveznek még megcsinálni, és nagyon sokminden volt még ott (AH-1W/Z, AH-64D Longbow, stb.) ami engem érdekelt volna. :) -
#848 hát ez igaz :(