Arma I-III.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kedvenc fejlesztõcsapatunk néhány hónappal ezelõtt leprogramozta, hogy legyenek hangok a tûzváltókarhoz. Persze úgy, hogy hozzátették, hogy ez csak engine-beli változás, és magukra a hangokra még várni kell, szóval türelem. És akkor ma végre bekerültek a hangok:
<#banplz>#banplz>
<#banplz>#banplz>
Ha megnyitod az ellen felszerelését nem jeleníti meg a ruha és a taktikai mellény tartalmát, külön rá kell kattintani kétszer hogy megnyissa, általában a ruhán belül van tárolva a firts aid csomag.
Alapból igen,de ez nem olyan kerités volt hogy müködjön ,ez csak egy kerités beton alap volt .Az idõgyorsitást meg nem szeressem,mert az életben sem hasznáûlható és ugy kevesebb idõd is van felderiteni ha van valahol egy katona és ugyan ugy lelõnek.
Eddig a lelõtt elenfelektõl még egy EÜ csomagot sem találtam se pót tárat mindig csak a teljes fegyvert pakolja át de plusz tárat nem mutat az inventori. A bal oldali ablaknál az ALL van kiválasztva.
Én jobban örülnék ha pörgösebb lenne,de akkor sokkal jobban kijönnének az AI hibái. Sokkal jobb lenne ha több városi vagy épületen belüli harc is lenne benne a nyilt tereken meg tényleg nagy létszámú csapatok harca. Az ilyen hosszú hely változtatásokat máshogy oldanám meg .
OFP ota játszok vele,de sajnos nem tudott azóta sem a kedvencemmé válni
Eddig a lelõtt elenfelektõl még egy EÜ csomagot sem találtam se pót tárat mindig csak a teljes fegyvert pakolja át de plusz tárat nem mutat az inventori. A bal oldali ablaknál az ALL van kiválasztva.
Én jobban örülnék ha pörgösebb lenne,de akkor sokkal jobban kijönnének az AI hibái. Sokkal jobb lenne ha több városi vagy épületen belüli harc is lenne benne a nyilt tereken meg tényleg nagy létszámú csapatok harca. Az ilyen hosszú hely változtatásokat máshogy oldanám meg .
OFP ota játszok vele,de sajnos nem tudott azóta sem a kedvencemmé válni
A kerítést alapértelmezettbe asszem a V-vel tudod átlépni. Az idõt meg fel lehet gyorsítani asszem a számok meletti gombokkal. 4-es gyorsításban km eket is gyorsan le lehet futni. A megölt ellenségtõl meg rengeteg EÜ csomagot lehet szerezni ha megsebesülnél. Amúgy ez egy ilyen játék megcsinálhatnák úgy, hogy pörgösebb COD szerû legyen de akkor az olyanoknak mint én nem tetszene. Így se voltam kibékülve a kampányal aztán rájöttem, hogyha kihallgatom a bázison a beszélgetéseket akkor kapok mellék küldiket azzal már tûrhetõ. Már csak az armory-val nem vagyok kibékülve, hogy nem tudom sehol eltárolni a felszerelésemet.
Vissza tudsz váltani.
Kapcsold be a végtelen mentést, ha nem megy halál nélkül:
Configure->Game->Difficulty->Unlimited saves
Kapcsold be a végtelen mentést, ha nem megy halál nélkül:
Configure->Game->Difficulty->Unlimited saves
Lenovo y510p
Egyébként a dev verziót ha bekapcsolod akkor vissza tudsz váltani normál verzióra? vagy nem zavar be ha olyanokkal is játszanál akinek a normál verziós megy?
Elkezdtem játszani az elsõ kampányt és nagyon lehangoló. A triggerek mérete amire az akciók müködnek sztem nem megfelelõek. Az elsõ küldetésnél ha egy kicsit is tovább mész a megadott ponton már failed a missio a késõbbiekben meg mikor a gyülekezõ ponthoz kell érni 60m re voltam a kijelölt helytõl és benyögi hogy nem tudnak megvárni és menjek a köv pontra. Most 60m még sérülten is nem távolság, hogy ne tudjanak bevárni vagy odaszolni nekik hogy várjanak, föleg ha még rádiom is van.
Ha mindenképp az a cél hogy ne érjem be öket akkor azt másmivel oldják meg akkor.
Az meg még mindig bosszantö, hogy egy 30cm es keritéslábat nem képes átlépni és meg kell kerülni miatta az egész épületet.
Az 1 óra játékidõbõl 3/4-ed óra a cél felé való sétálás.Természetesen az elején mentettem egyet igy mégegyszer már nem tudok, az erõben meg lelöttek, igy érthetõ hogy most nincs kedvem ujra végigsántitani a tájon.
Elkezdtem játszani az elsõ kampányt és nagyon lehangoló. A triggerek mérete amire az akciók müködnek sztem nem megfelelõek. Az elsõ küldetésnél ha egy kicsit is tovább mész a megadott ponton már failed a missio a késõbbiekben meg mikor a gyülekezõ ponthoz kell érni 60m re voltam a kijelölt helytõl és benyögi hogy nem tudnak megvárni és menjek a köv pontra. Most 60m még sérülten is nem távolság, hogy ne tudjanak bevárni vagy odaszolni nekik hogy várjanak, föleg ha még rádiom is van.
Ha mindenképp az a cél hogy ne érjem be öket akkor azt másmivel oldják meg akkor.
Az meg még mindig bosszantö, hogy egy 30cm es keritéslábat nem képes átlépni és meg kell kerülni miatta az egész épületet.
Az 1 óra játékidõbõl 3/4-ed óra a cél felé való sétálás.Természetesen az elején mentettem egyet igy mégegyszer már nem tudok, az erõben meg lelöttek, igy érthetõ hogy most nincs kedvem ujra végigsántitani a tájon.
Nekem úgy tûnik, hogy szépen lassan újraírnak mindent fontos részt. MOst például az animációkat dolgozzák át, így végre képes lesz az AI is láthatóan használni a távcsövet. Remélem sorra kerül az AI is! 😄
http://forums.bistudio.com/showthread.php?172400-OPREPs
http://forums.bistudio.com/showthread.php?172400-OPREPs
Lenovo y510p
OFP Server Browser : OFP Monitor
Én meg Bernard Herrmannt.
Ezek bár ütemes zenék, de szerintem mégse illenek egy katonai játékhoz, ugyan ez a helyzet az arma 2 vel.
Arma 3 ban viszont elég hangulatosak, errõl a részrõl kellemesen csalódtam a játékban.
Személy szerint Hans Zimmert szeretem a leginkább, játékokhoz és filmekhez is jól kitudja hangsúlyozni a hangulatot.
climbing intro
Arma 3 ban viszont elég hangulatosak, errõl a részrõl kellemesen csalódtam a játékban.
Személy szerint Hans Zimmert szeretem a leginkább, játékokhoz és filmekhez is jól kitudja hangsúlyozni a hangulatot.
climbing intro
vannak még OFP szerverek? lehetne ilyen retro eventet tartani valamikó' 😊
ahj OFP-ben még milyen fasza kis zenék voltak.
Na igen, de ehhez nem a BI szállította az AI-t. 😄
OFP-ben nem is voltak állatok.
Jó példa erre, hogy az állatok viselkedését most írták át, mert még mindig az OFP-s dolog volt. Ezért tudta a kígyó kinyitni az ajtót.
Nemtudom hányan értették a videó alatti szöveget, de a zeus egy modul. Berakod a küldetésbe és onnantól kezdve zeusos a küldetés, szóval teljesen opcionális dolog.
Azt is mondták, hogy a csapat többi része dolgozik a vadászgépeken és a kapmány többi részén, valamint az engine fejlesztésén.
Nemtudom hányan értették a videó alatti szöveget, de a zeus egy modul. Berakod a küldetésbe és onnantól kezdve zeusos a küldetés, szóval teljesen opcionális dolog.
Azt is mondták, hogy a csapat többi része dolgozik a vadászgépeken és a kapmány többi részén, valamint az engine fejlesztésén.
Lenovo y510p
Pedig scriptelve is lehetne mindig máshogyan viselkedõ AI-t gyártani csak a hozzá tartozó animációk vagy akciók lennének hasonlók. DE amellett, hogy talán kevesebb erõforrást enne még dinamikusabb is lenne a reakciójuk mint másik játékoknál ahol tiszta scrip alapján cselekszenek.
Egyébként ugy eszembe jutott. azt miért nem csinálták még meg, hogy az emberek hovatartozása dinamikusan változzon? ÉRtem ez aatt , hogy sok esetben a mostani háborukban föleg az arab részeken, nem tudod megkülönböztetni, hogy ki a civil és a ki az ellenálló vagy milicista. szimplán csak az hogy kinél van fegyver.
A BHD-ban is jó példa volt rá amikor a nõ veszi fel a fegyvert amig nem vette fel civil volt nem lõhetett rá,de mihelyt a kezébe volt már ellenségként kezelték. Ez létezik A3-ban vagy csak nekem nem tünt fel? Mondjuk olyat sem láttam még, hogy a hullától venne fel fegyvert tárat egyéb dolgokat
Egyébként ugy eszembe jutott. azt miért nem csinálták még meg, hogy az emberek hovatartozása dinamikusan változzon? ÉRtem ez aatt , hogy sok esetben a mostani háborukban föleg az arab részeken, nem tudod megkülönböztetni, hogy ki a civil és a ki az ellenálló vagy milicista. szimplán csak az hogy kinél van fegyver.
A BHD-ban is jó példa volt rá amikor a nõ veszi fel a fegyvert amig nem vette fel civil volt nem lõhetett rá,de mihelyt a kezébe volt már ellenségként kezelték. Ez létezik A3-ban vagy csak nekem nem tünt fel? Mondjuk olyat sem láttam még, hogy a hullától venne fel fegyvert tárat egyéb dolgokat
Az a baj amúgy, hogy ezek a lütyõk nem dokumentáltak szinte semmit sem OFP alatt, és így fogalmuk sincs, hogy mi mit csinál. A scripteléstõl meg valamiért félnek, szóval ezért nem lesz hivatalosan normális AI. :S
Nagy Gézának is hívhatnánk, a lényeg hogy mûködjön.
A parancsnoki láncnál szerintem (még mindig) sokkal nagyobb bajok vannak az AI val, ne akarj lehetetlent 😄
A parancsnoki láncnál szerintem (még mindig) sokkal nagyobb bajok vannak az AI val, ne akarj lehetetlent 😄
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Végig néztem én is a bemutatót (igaz hang nélkül) Egy kicsit árnyaltabb a helyzet igy már,de még mindig sok mulik az egy emberen aki a küldit szerkeszti. Ami a pozitiv oldalra billentheti a helyzetet, hogy igy a multi nem csak az agyatlan rohanok lövök mindenre tipus lesz mint most. A nyilt serverekre gondolok.
Egyébként valami hasonlót én is gondoltam,csak ott nem "zeus" keverte volna a lapokat hanem a hadsereg tábornoka.Tehát a kialakult harci helyzetet õ egy térképen átlátná és a már lennt lévõ egységeknek igy osztogatna feladatokat . DE ahhoz a megfelelõ parancsnoki láncnak müködnie kéne AI val is.
Egyébként valami hasonlót én is gondoltam,csak ott nem "zeus" keverte volna a lapokat hanem a hadsereg tábornoka.Tehát a kialakult harci helyzetet õ egy térképen átlátná és a már lennt lévõ egységeknek igy osztogatna feladatokat . DE ahhoz a megfelelõ parancsnoki láncnak müködnie kéne AI val is.
A probléma ott kezdõdik, hogy szervezettebben kéne mûködtetni az egész stúdiót. Nekem eszembe nem jutna a tetõfedõt dolgoztatni addig, amíg még a falak sem állnak, sõt, még az alap sincs teljesen kész.
Kívülrõl nyilván könnyû okoskodni, de ott van például az ETS2 fejlesztõi csapata... ott konkrétan mindig arra a területre vesznek fel embert (akár csak ideiglenesen is), ahol szükség van rájuk. Ha sok a hiba a motorban, akkor programozókat alkalmaznak, ha elcsúsztak a 3D modellekkel, akkor modellezõt vesznek fel... létszámot tartósan meg akkor növelnek, ha valóban szükség van rá.
Ezt a Zeus bigyót inkább ilyen pofabefogó valaminek érzem. Persze lehet, hogy az évek alatt már túl pesszimista lettem velük szemben.
Kívülrõl nyilván könnyû okoskodni, de ott van például az ETS2 fejlesztõi csapata... ott konkrétan mindig arra a területre vesznek fel embert (akár csak ideiglenesen is), ahol szükség van rájuk. Ha sok a hiba a motorban, akkor programozókat alkalmaznak, ha elcsúsztak a 3D modellekkel, akkor modellezõt vesznek fel... létszámot tartósan meg akkor növelnek, ha valóban szükség van rá.
Ezt a Zeus bigyót inkább ilyen pofabefogó valaminek érzem. Persze lehet, hogy az évek alatt már túl pesszimista lettem velük szemben.
www.smart-bus.hu
Kérdés, hogy mennyi pénzt vitt el. 😊
Nincs, de ami szar, nem lenne jobb, ha nem lenne Zeus.
Félre ne értsetek, engem legalább annyira bosszant, mint mást, hogy szinte semmit sem változott az egész játék (külcsíntõl eltekintve) az OFP óta.
(Bár talán az egyik komoly hiányosságot, a 3D editort a zeusból átemelve meg fogják csinálni - hiszen ott gyakorlatilag megvan, csak át kell pofozni.)
Félre ne értsetek, engem legalább annyira bosszant, mint mást, hogy szinte semmit sem változott az egész játék (külcsíntõl eltekintve) az OFP óta.
(Bár talán az egyik komoly hiányosságot, a 3D editort a zeusból átemelve meg fogják csinálni - hiszen ott gyakorlatilag megvan, csak át kell pofozni.)
És ezzel rendben is van minden...
www.smart-bus.hu
A hasonló érveket felhozóknak elmondták, hogy kettõ egész ember dolgozik a zeuszon össz.
Valószínûleg abból az okból kifolyólag amiket felsoroltunk az elmúlt pár napban.
Az arma 2 is réteg játék volt de játszható, jelenleg az új fejlesztésekkel még nehezebb lett, ráadásul nagy a gépigénye és mivel az egészet közeljövõbeli sci-fi be ültették bele, így nem túl sok mindenki tud vele azonosulni.
Ezek mind-mind olyan tényezõk, amik csökkentik a bevételt, így csak hamar lement az ára.
Az arma 2 is réteg játék volt de játszható, jelenleg az új fejlesztésekkel még nehezebb lett, ráadásul nagy a gépigénye és mivel az egészet közeljövõbeli sci-fi be ültették bele, így nem túl sok mindenki tud vele azonosulni.
Ezek mind-mind olyan tényezõk, amik csökkentik a bevételt, így csak hamar lement az ára.
ezt senki nem kérdõjelezte meg, de amíg az alapjáték (amiért te és én fizettünk meg a többi arma3 tulajdonos) hemzseg az idegesítõ bugoktól és egyéb problémáktól, addig ennek a DLC-nek nem sok értelme van...
Például a https://www.kickstarter.com/projects/1294225970/kingdom-come-deliverance-ben is van Arma fejlesztõ.
A Spanel fivérek (akik még az õsidõben elkezdték az OFP-t írni) már egy ideje csak DayZ-vel foglalkoznak, úgy tudom.
Elején bemutatkozik a fejlesztõ brigád, azon gondolkoztam, hogy elég fiatalnak tûnnek, biztos õk fejlesztették az operation flashpoint és arma 1-2 részét?
Nem hiszem, sõt valószínû a régi csapat már rég máshol van, így a fõ motivációja is a játéknak változott.
Ez sok mindent megmagyaráz.
Nem hiszem, sõt valószínû a régi csapat már rég máshol van, így a fõ motivációja is a játéknak változott.
Ez sok mindent megmagyaráz.
Legalábbis ezt mondták... én még nem találtam benne ilyet 😊
Dev branchban már ki is lehet próbálni az work in progress változatát.
Tegnap felnéztünk EUTW-re egy kicsit pvp-zni, de csak még jobban elment a kedv az egész ArmA3-tõl... Látom a gyereket, hogy settenkedik elkezdem lõni, kapja is a találatot, de nem zavartatja magát megy tovább, aztán egyszer csak meghalok és az lõtt le akit lõttem... mindezt úgy hogy Õ fal mögé ment, nem is látszott és látszólag felém se fordult, direkt figyeltem hol fog kibújni... azért 4-5 fejre leadott lövéstõl megpusztulhatna 6.5mm lövedék nem hiszem hogy fejre ennyire hatástalan, sisakja nem volt és közel is voltam hozzá eléggé, lag se volt láthatólag.
DayZ miatt nem kell összekapniuk magukat. Majd adogatnak ki 4 havonta dlc-t 10 euroért és el lesz intézve az Arma community a részükrõl
Remélem lesz belõle valami... jó lenne valami konkurencia szerû, hátha akkor összekapná magát egy kicsit a BIS. Bár látva a dayz sikerét, tartok tõle, hogy az ArmA széria nem lesz túl hosszú életû...
www.smart-bus.hu
Ez szép és jó, de akkor ennyi erõvel meddig tartana X féle térképet összerakni CryEngine3-ban (ha az "én" ötletembõl indulunk ki) ahol szintén lenne Y variáció küldetésekre? Nehogy már megállapodjatok ezzel a sz*r minõséggel amit évrõl évre hozzánk vágnak. A játék kb. azon a szinten tart ahol az ArmA1. Vagy rosszabb. Esküszöm az OFP volt a legjobb...
Kb most írom le 20x a nagy bejárható területnek nem csak annyi értelme van hogy az egész pályán szaladgálsz hanem arról hogy van 1 marha nagy mapod falvakkal városokkal gyárakkal stb ahol olyan helyszinre teszed a missiont amilyenre akarod.
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Én évek óta mondom, hogy csicska csapat ez a BIS. Már a hardveres része is elég lehúzós ennek a játéknak, de ehelyett még kibasznak velünk szoftveres szinten is. Egy valamiért tehetik meg ezt: mert ez az egyetlen szimulátor. Kéne valami kis indie csapat ami elkezdene fejleszteni egy ArmA szintû szim-et, de nem lennének ennyire zsidók, sõt szerintem egy CryEngine 3-mal készült szimulátor is nagyon élvezhetõ lenne. Nem sok értelme van a nagy bejárható területnek, ha a küldetések 90%a pár négyzetkilóméteres területet ölel csak fel. És a PvP eventek is max 20v20 meg 30v30ak, mivel többet nem bírnak el a szervergépek és ehhez a létszámhoz k*rvára nem kell rohadt nagy pálya. Szerintem.
Ott rontja el a bis, hogy gyors profit orientáltak.
Oda fejlesztenek ami hirtelen több pénz hoz.
De ha lenne rendes rendszerük a fejlesztésre, hosszabb távon többet keresnének mert drágábban adhatnák el a termékeiket.
Például, van egy komplex repülés modell rendszerük a TOHból, de nem teszik bele az armába, vagy pl a sérülés rendszer a DayZ bõl is jobban meg van oldva, az érdekli õket hogy megvegyük mind az armát a TOH és a DayZ-t.
Ha közösség orientáltak lennének ezek mind benne lennének, nem is kerülne több idõbe a fejlesztés mert ezek adottak, és hosszabb távon ez kifizetõdõ lenne számukra.
Ráadásul ezeket a játékokat nem is a rendszerünk inkább a témájuk választja szét, tehát nem jönnének ki rosszul ha a rendszereket át tennék egyikbõl a másikba, maximum a TOH ami már 2 éves, így nem is profitál egyébként se annyit.
Oda fejlesztenek ami hirtelen több pénz hoz.
De ha lenne rendes rendszerük a fejlesztésre, hosszabb távon többet keresnének mert drágábban adhatnák el a termékeiket.
Például, van egy komplex repülés modell rendszerük a TOHból, de nem teszik bele az armába, vagy pl a sérülés rendszer a DayZ bõl is jobban meg van oldva, az érdekli õket hogy megvegyük mind az armát a TOH és a DayZ-t.
Ha közösség orientáltak lennének ezek mind benne lennének, nem is kerülne több idõbe a fejlesztés mert ezek adottak, és hosszabb távon ez kifizetõdõ lenne számukra.
Ráadásul ezeket a játékokat nem is a rendszerünk inkább a témájuk választja szét, tehát nem jönnének ki rosszul ha a rendszereket át tennék egyikbõl a másikba, maximum a TOH ami már 2 éves, így nem is profitál egyébként se annyit.
Engem nem érdekel ha "köd" van,mert most sem tudsz nagyon mást csinálni messzebb. DE legalább a Cryengine nem arról hires, hogy nem lehetne benne rombolni a környezetet normális fizikával.ÉS ez nekem fontosabb lenne egy játékban mint az, hogy 5kmre ellássak.
A fénykezelése is jobb meg elég jól futottak az azzal készült játékok is a nem éppen izmos gépemen.
A fénykezelése is jobb meg elég jól futottak az azzal készült játékok is a nem éppen izmos gépemen.