35054
-
#31968 Nem játszom velük, így nem is tudom. Ts-en kérdezd meg. -
Paladin #31967 Danczer, te játszol az arma.hu-s társasággal, ugye? Nem tudod, mi volt a gondjuk az AGM medic részével? -
tpM #31966 Hát, én a nickjét ismerem a hiv fórumról, de sosem gondoltam, hogy magyar. Ottani öregek közül még teaCup, aki magyar, másról nem tudok. -
Berkut111 #31965 Red Hammer Studios
Happy birthday to Gergő "archbishop lazarus" Szabó! -
Berkut111 #31964 O kicsoda? Valaki ismeri? Valaha is irt ide? Telefonszam, email?
Szabo Gergo
-
#31963 Lehet igazság benne. Crytek odatette a grafikát, de minden más téren viszont el van maradva.
Arma 3 többet tud mint a VBS 3 grafikája. Arma 3-ban van Ambient Occlusion is, amit itt nem mutattak és nem is volt bekapcsolva. Amit viszont még mindig hiányolok A3 ban(és ez a VBS3 ban is maradt) az a középtávon a talaj textúra valami szörnyű.
Amit repvez linkelt VBS3 videó, ott abal oldalt felül látszik 3:30nál. A fák között a talaj annyira ocsmány, hogy ha valaki észreveszi elrontja az összképet.
-
sirpalee #31962 A videó elég szuperül néz ki (PBS, végre!), de túl nagy a kontraszt a többi videóval (nem assetek minőségéről van szó, az kb uaz, de látszik, hogy a fényelés és shading már hozza a 2014ben elvártat).
DayZ-nél emlegették, hogy leválasztják a szimulációt és gameplay-t a renderingről, és majd elkezdhetnek dolgozni egy új, next-gen render enginen. Nem lenne hülyeség, ha ez a videó már annak egy kísérleti változatával készült volna. -
#31961 Én úgy tudom hogy a BIS és a BISIM együtt dolgoznak, csak a tartalom egyirányú, értem ezt úgy hogy amit lefejleszt a BIS azt a BISIM megkapja, de fordítva ez nem feltétlen igaz.
A Grafika egyébként eddig nem volt mérce a VBS-nél ezért tűnt Arma 1 es grafikájúnak a régi verzió.
Feltételezésem szerint a felbukkanó Cry-engine motort használó csapatot a BISIM konkurenciának veszi, de egyenlőre úgy tűnik, hogy az új csapat szimulátora csak a grafikával kimagasló, ezért a BISIMnél is emeltek a mércén.
Mindenesetre amiket a VBS grafikai videójában láttunk csak külcsín dolgok, engem annyira nem izgatnak, mert így is szépnek tartom az arma 3 as grafikát ráadásul feltételezésem szerint egy következő részben vagy kiegészítőben láthatjuk majd. -
Axtros #31960 ÉS igen beulnek egy terembe és lanba gyakorloják a szituációkat. van, hogy valós helyszineket lemodelleznek nekik, hogy mire élesbe megy addigra már ismerős legyen nekik minden ház.
Érdekes lehet, kipróbálnám.
Szerintem nem kimondottan harctéri katonák "játszanak" vele, hanem tisztek, és olyan felsőbb vezetők, vagy tiszt jelöltek, akik korábban térképek, illetve makettek segítségével oldottak meg egy-egy bonyolult harci helyzetet. Ma meg már ugyebár azt is felváltotta a számítógép. -
tpM #31959 Ez egy techdemo. A kutyát nem érdekli, mert meg sem tudja közelíteni azt amit a VBS nyújt. -
#31958 Erről se lehet nagyon hallani, hogy hogy áll.
Egyébként érdekes,mert a youtubon fenntvan pár VBS3as video,de azokon nyoma sincs az elöbbi részletességnek, sima A2-es szintet hozza. Akkor most ez egy grafikai frissités lesz hozzá, vagy nem tudom.
A VBS vásárlói ha jól tudom, az ausztrál a canadai és alengyen holland hadsereg az USA-n kivül.ÉS igen beulnek egy terembe és lanba gyakorloják a szituációkat. van, hogy valós helyszineket lemodelleznek nekik, hogy mire élesbe megy addigra már ismerős legyen nekik minden ház. -
Axtros #31957 A fórum azért van beszélgessünk. És most épp ez a téma.
Amúgy pedig valóban két cég, de az alapítók bizonyos csoportja azonos, tehát van közös gyökerük. Sőt, technikailag is, de ez ma már nem jelentős.
Egyébként pedig a lényeg a lényegben, hogy ha a fiúk tudnak VBS3-szintű engine-t létrehozni (fizika, AI, grafika, stb.), akkor legyen ez legalább halványan látható az ARMA3-ban is. Mert a kettő ég és föld, pedig a téma azonos, csak a célközönség más, de ettől függetlenül lehetne közöttük megosztott fejlesztés.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy pontosan kik a VBS vásárlói, pontosan milyen katonai vagy egyéb szervezetek, és azok hogyan használják a programot. Ők is multiznak, mint mi? :)
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.08.31. 22:21:34 -
#31956 http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemia_Interactive_Simulations
http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemia_Interactive -
#31955 Mert ezt nem tudtam,csak azt hittem, hogy leányválalata.De akkor eddig ugy lehetett, mint más játékoknál , hogy 2 külön cég ugyan azt a motort használta, mint pl az UNreal motort sok játék.. Csak akkor ezekszerint eddig tartott a turelmük vagy annyi tudást gyüjtöttek a 2 VBS alatt, hogy inkább uj grafmotort irtak , hogy el tudják hagyni az ARMA korlátait hiányosságait. -
#31954 BIS és a BISim két tülön cég. Mint a Microsoft meg az Apple. Ennyierővel kérdezhetnénk azt is hogy miért tudja a Windows ezt a Unix meg nem. Miért nem elég ezt egyszer megbeszélni, miért kell havonta felhozni? -
GazCamp3r #31953 Sziasztok, újra itt!
Szerintetek miért lehet az, hogy játszunk haverommal Wastelandet, és egyszer csak full egyszerre kibasz mindkettőnket asztalra. Az egyetlen közös az a Diginet. Létezik, hogy amiatt? -
Axtros #31952 For use only by government and military organizations,...
De kár!
Amúgy licencelhető...csak kellene szereznem egy országot, vagy alapítanom egy "fegyveres katonai" szervezetet.
Nem is tudom, hogy melyiket próbálnám ki!
Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.08.31. 15:32:52 -
Axtros #31951 Hát nem is tudom, nagyon élethű, és biztosan az valóságban is sokkal szebb és dinamikusabb, mint az ARMA3, de ez egy videó, és szerintem azért ez itt egy kicsit ki van még "színezve".
De ha mégsem, akkor szerintem annak egy oka van, hogy nem így néz ki az ARMA3. Egy ilyen engine-t és ráépített játékot a jelenlegi kereskedelmi forgalomban kapható konfigurációk alig tudnák megfelelően futtatni. Csak talán a legmasszívabb gépek, amelyek kimondottan fan gamer konfigok, de hát az meg nincs mindenkinek, csak a felső tízezernek, abból meg nem jönne be sok pénz. -
#31950 Egyszerű, a VBS3-at kell megvenni, és meghekkelni. -
#31949 Csak mig az előző VBS verziók az éppen aktuális ARMA sorozat alapjaira épültek pár featurrel kibővitve és ezek a bővitések egy része a következő arma részbe megjelent,de a látványba nagyon is hasonló volt velük, addig ebben a VBS videoban teljesen más látvány van mint az ARMA3-ban.
Igy most 2 lehetséges verzióra gondolok, hogy vagy megforditottk a dolgot és nem az aktuális arma alapjára készitik a VBS-t és inkább a VBS butitásával adják ki a következő ARmát vagy pedig teljesen kettéválik a fejlesztése az ARMA és VBS vonalnak .
Az első verzió jobb lenne ,mert akkor ugyes kezek talán megtalálnák a módját a visszaalakitásra, mig másik esetben esélytelen lenne bármit is hasznositani.
Bár ahogy az A3 fejlesztési tervét irták sajnos a 2. variáns esélyesebb. -
#31948 Marketing, a hadseregnek jóval drágábban adják el, ha ugyan azt eladják a civileknek is pár ezerért akkor a hadsereg sem venné meg drágábban.
De ezek csak külcsín dolgok, egész biztos lehetsz benne, hogy ezeknek nagy része bekerül egy következő arma részbe, vagy különkiadásba. -
#31947 Az miért van , hogy a VBS3-ban sokkal mássabb és jobb mindennek a kivitelezése? Miért nem egy alapot használnak a civil és a katonaihoz?
Mert a fizika a táj és a rombolhatóság egyáltalán nem hadititok ezeket a tulajdonságokat miért nem lehet egy az egyben átvenni a A3-ba.
Gondolom katonáéknál nem igen engedhető meg hogy csak ugy pattogjanak a jármüvek.
ÉRtem én, hogy pénz,de a sajját dolguk is könnyebb lenne ha nem 2 felé kéne fejleszteni .
Mennyivel élethűbb igy már a környezet a faviskó belseje a texturák minősége.
Featurok. ÉS még mennyi minden van ami még a VBS1-2-ben benne van és még az A3-ban sem használják. -
Axtros #31946 Köszönöm mindenkinek, kérdezni fogok! :) -
Axtros #31945 Van valakinek valamilyen jó towing script-je, ami használható általánosan (minden géppel) a Nimitz hordozón? Mert az ACE-é csak a földön alkalmazható, mivel a gépeket Detach után mindig a tengerszintre teszi le, nem a fedélzetre. Ott meg ugyebár felrobbannak. -
#31944 Én tudtam rosszul. Azt írták, hogy a helikopterekben lesz benne, de nem lesz csak arra korlátozva. Ez viszont még mindig nem az összes jármű. Majd meglátjuk, kár bármi olyat feltételezni, amit nem erősítettek meg. :) -
#31943 Én fegyvereket tettem össze arma 2 és arma 3 alá, a model része elég hasonlóan működik.
Ha időm engedi szívesen segítek én is tán-ha tudok.
-
#31942 ArmA dev video -
#31941 Első ArmA-hoz már raktam össze lightwave-ból T90-et, meg elnézve pár régi videómat jópár érdekes dolgot kalapáltam össze, de most ha belegondolok magam sem értem hogy sikerült.
Játéktól távól meg idő hiányában azért ha tudok segítek. -
Axtros #31940 Van itt valaki, aki már készített valamilyen jármű addon-t (autót, repülőt, stb.) az ARMA 2-hőz? Mert ha igen, akkor segíthetne majd egy kicsit, épp most dolgozok egy saját készítésen, lenne néhány kérdésem ha segítene nekem.
Előre is köszönöm! -
#31939 A másik gond a multival kapcsolatban, hogy ha felmész egy szerverre a leirás alapján nem tudod, hogy az jó lesz e, de mielött kiprobálnád le kell töltened a modokat páyát minden dolgot, hozzá és lehet 5 perc után otthagyod és a következö szervereknél is ugyan ezt eljátszod. mire talál az ember egy normálisat simán leszedhet párszáz megát ,de miután játszottál már nem tünik el , az ott marad a winyon és lehet soha többet nem használod majd csak a helyet foglalja későbbiekben meg még gondot is okozhat és fogalmad sem lesz róla hogy mitől nem müködik valami.
Ezért egyrészről jó, hogy lehet modolni másrészről meg baj, mert igy nagyon sokfelé szétmorzsolódnak a játékosok. és lesz sok olyan szerver ahol jó ha 10en kergetik egymást a 220km2-en ahelyett hogy lenne pár ahol 100+ fő játszana. -
Paladin #31938 Mondom, alapvetően egyetértek veled én is, főleg, h van ismerősöm, aki nem hajlandó semmi modot használni, úgyhogy általában a multizáskor rá vagyok kényszerítve az alap fegyverekre.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2014.08.29. 12:48:42 -
Axtros #31937 Már volt pár jelenkori fegyverzetű, most csináltak egy futurisztikusabbat.
Ez igaz, csakhogy a legtöbbeknek ez nem jött be, szóval ez melléfogás volt a BIS részéről.
BIS is az utóbbi időben azt hangsúlyozza, hogy ők egy platformot próbálnak csinálni.
Ez jó lesz, csak ez az alap meg legyen olyan, amely valóban jól használható egy katonai taktikai játékban. Legyen rendes AI, fizika, stb. A többi a modderek megoldják, de ha az alappal baj van, akkor arra nem lehet jól építkezni. -
Paladin #31936 Akkor félretájékoztatott valaki, vagy nem figyeltem eléggé :) azt hittem minden járgányból lehet majd a dlc után (mondjuk ezt is illett volna az alapban, de örülök annak is, ha egyáltalán megcsinálják).
-
#31935 Nem értem miért mondod, hogy nem hajlandó, meg azt kellet volna. Már volt pár jelenkori fegyverzetű, most csináltak egy futurisztikusabbat. Így csinálták meg, mert most ilyet akartak. Nekem semmi bajom a fegyverekke. Sokak csak azért riányálnak, hogy legyen min csámcsogni. Attól jobbanéreznétek magatokat ha egy M16-al lőnétek? Akkor meg jönnének a youtube meg a wiki hogy annak nem ilyennek kéne lennie.
Paladin: Nem járműből lövöldözés lesz, csak a helikopterekből lehet majd. Ne keverd össze, mert a kettő nem ugyan az! Autókból továbbra se lehet majd lőni, azt majd a köv. dlc vagy kiegészítőben csinálják meg. -
#31934 Azon kivűl szép és jó hogy a community próbálja megcsinálni amit a BIS nem hajlandó, csak ezzel a játékidő veszik el, mire sikerül használható formában megoldani. Szó se róla én is szerettem a modifikációkon dolgozni de pont azért hogy a végén élvezetes játékok szülessenek, és nem azért hogy a szönyeg alá söpörhessük, hogy ilyen is volt. -
#31933 Ami meg a hagyományos fegyvereket illeti: mod van rá természetesen (én is jobban bírom azokat). Jó, lehet mondani, h mi miért nem eleve olyanokkal csinálták, de nézzétek így: a meglevő fegyvereket, járműveket tuti megcsinálja a community, és így vannak ilyen fantázia fegyverek is, ha valaki ezt szereti ;)
Ezzel csak az a baj, pont fordítva kellene hogy működjön, nem egy sci-fi elemnek kell hogy alap legyen, ahhoz hogy a normális játékkal tudj játszani és minden kicsit már különböző szerverre hogy feltudj lépni, lekell szedni hozzá addon packot, sokszor nem kicsit. -
Paladin #31932 Plussz a make arma not war keretén belül is van legalább két hasonló, amiből az egyik már kipróbálható bétában (CSE a neve, ha jól emlékszem).
Tudtommal az ACE is készül, csak az egyik fő készítő anno beintett a Steam miatt, de legutóbb olyanokat olvastam, h a többiek csinálják.
De az AGM fasza valóban, nekem is az jön be a legjobban egyelőre.
Ami meg a hagyományos fegyvereket illeti: mod van rá természetesen (én is jobban bírom azokat). Jó, lehet mondani, h mi miért nem eleve olyanokkal csinálták, de nézzétek így: a meglevő fegyvereket, járműveket tuti megcsinálja a community, és így vannak ilyen fantázia fegyverek is, ha valaki ezt szereti ;)
Eddigi kiegek - eddig volt egy, a Zeus, ami bizony egy nagy dobás. A Kart dlc-t meg felejtsétek el ebből a szempontból, az egy poén, amit megcsináltak, a dlc terjesztés éles tesztelésére.
Jön a helis cucc (járművekből lövöldözés, yeeeah), aztán meg a marksman (tudtommal a fegyverletámasztást már megerősítették - mondjuk alapjátékra ígérték már anno, de ez mellékes :) ). -
#31931 BIS is az utóbbi időben azt hangsúlyozza, hogy ők egy platformot próbálnak csinálni. Tudják nagyon jól, hogy mindenki modokkal játszik. Ez elkerülhetetlen és ezért inkább ezt próbálják támogatni. Ezért lesznek a DLC-k is olyanok, hogy a tartalmon kívül a többit minenki megkapja. Ezért a launcher is. -
#31930 Van egy csapat akik foglalkoznak ezzel.
Az összes hasznos kis módot szkriptet összetették egy pakkba.
AGM néven fut a mód.
Számításba veszi ballisztikánál a szelet, van fegyver kitámasztás, elakadnak néha a töltények, sérülés rendszer is van hozzá és még sorolhatnám rengeteg új funkciót ad a játékhoz. -
#31929 Sajnos és azok a fejlesztő csapatokat sem látni hogy aktivan dolgoznának akik a különbözö TC-+ket készitették mint a CSLA vagy FFUR meg akik a cold wart átdolgozták arma alá.
Ök összeváloghatták a legjobb kisebb modokat és egy nagy packba összerakták. LEhet itt is azt kéne, megnézni milyen modok jöttek eddig ki amik az animációt fizikát egyebeket modositják és egy packként kiadni.