35066
  • Paladin
    Na, ha minden igaz, itt az Eden

• Solt
    Tudtommal sok esetben ment a bénázások kozmetikázása is, nem csak a teljesítmény optimalizálás.
  • DancZer
    Nem a játékfejlesztők hibáit javították, hanem a hívások feldolgozásának ütemezését optimalizálták, mert ahhoz a játékfejlesztők nem férnek hozzá csak a driver fejlesztők. Ez a korlát szűnik meg a DX-12 vel és a Vulkan-al meg a Mantle-val.
    DX-12 csak windowson fut. A Vulkan viszont linuxon is ami kedvezőbb lenne BI számára, mert kacsintgat a linux irányába is, meg akkor igazából platformfüggetlen lenne a grafikus része az engine-nek.
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.02.17. 18:50:32
  • Solt
    Nem, tudtommal egy driverben benne lesz minden támogatás, úgy ahogy most például része a drivernek DX és az OpenGL driver is. Ami "újdonság", hogy megszűnik a driveres buherálás a gyártók részéről, nem tudják majd javítani a fejlesztők hibáit... gyakorlatilag teljes mértékben a játékfejlesztőkön múlik majd, hogy XY hardver működőképes legyen.
  • repvez
    ez a gyakorlatban , mit jelent? HA olyan játékok lesznek a gépemen amik az egyik DX12es a másik mantle a harmadik vulkán API-s akkor mindehez, külön driver kell a VGAra? Nem keveredik össze ez , hogy válassza ki mikor melyik kell
  • Solt
    Itt van magyarul is... :)
  • DancZer
    Na majd ezzel! Az év kick-off ja: https://developer.nvidia.com/Vulkan
    https://www.khronos.org/vulkan/
    http://blogs.nvidia.com/blog/2016/02/16/vulkan-graphics-api/
    Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.02.16. 21:08:00
  • repvez
    Az a baj, hogy mostanában szinte csak fejbe játszok és csak netezek. ezért is nehéz rávennem magam, hogy bármit is fejlesszek,csak igy még talán minimális ráforditással kitolható az idő mire megint lesz bennem lelkesedés és lecserélem a komplett cuccot az éppen aktuláis legjobb ár érték arányú középkategóriára.
  • Solt
    Minden azon múlik, hogy mivel és mennyit játszol. Ha csak DX12-s játékokat akarsz majd játszani, akkor érdemes kivárni... de például egy DCS mostanában fix, hogy nem fog low-level API-t kapni, ergo ott jobban jársz egy i5-l.

Árat nem fog emelni az AMD CPU fronton, ha szűkül az olló az Intelhez képest, max az Intel fog majd csökkenteni... Mire jönnek a valódi DX12-s játékok, nagyon már FX sem lesz a polcokon, mert addigra itt a ZEN, és gondolom az előző architektúrát kisöprik majd.
  • Solt
    Ezt a múltkor már szerintem megbeszéltük... lehetne jobban optimalizált ez tény, de bármekkora zsenik, DX11 alatt a büdös életben nem tudják megoldani, hogy például a látótávot akár 5 km-re fel tudd venni, mert egyszerűen maga az API ütközik korlátokba és összefossa magát. Nem véletlen, hogy minden szimulátor ezzel a nyűggel küzd!

DX9/11 alatt bármennyire párhuzamosítasz, a grafikus drivert nem tudod megkerülni, az erőforrások java része meg ott veszik el...
  • repvez
    én is igy gondolom, és nem csak ez az egy játék van és föleg nem rövidtávban gondolkozom, igy már talán jövöre sokat lehet profitálni egy alapból DX12es játéknál ha most minimális befektetést eszközölök.
    A jelenlegi konfigom 2009ben lett összeállitva azóta nem volt fejlesztve, igy még kitolhatom pár évet ha beigazolodnak a jóslatok.

Meg ugye ameddig nem derül ki, hogy ez tényleg igy van és jelentősen megemelik az FX ek árát mondjuk az I5 vagy I7 tartományába, mert jelentősen felértékelődnek.
  • Fehercsoki
    Eddig sem a DirectX miatt futott egy szálon minden, egész egyszerűen régi az engine, DX9/DX11 mellett is jobb párhuzamosítást lehetne elérni, mint amit jelenleg az engine tud. Ezt egy hónapja írták:
    "All of these changes are unrelated to our investigation into DirectX 12 by the way. This has not yet yielded useful results, so we don't have any concrete news on that front."
  • Solt
    A DX12 lényege, hogy nincs egy magon, illetve a driveren átpréselve minden. Pont erről szól a videó.

@Repvez: Elvben jobb lehet egy jelenleg egy szálon gyengébb 8 "magos" AMD mint egy egy szálon jelenleg erősebb 4 magos Intel, de ez csak az elvi része, ehhez kell majd olyan játék is, ami korrektül fel van készítve a DX12-re. Azzal, hogy "eltűnik" a szoftveres CPU limit, a "gyengébb" CPU-k is könnyebben kiszolgálhatnak egy erősebb GPU-t, magyarul ezután inkább a GPU lesz majd a limitáló tényező, tehát fix keret esetén érdemesebb lesz majd "gyengébb" CPU-t venni, és a maradék pénzt erősebb GPU-ra költeni.
  • repvez
    Pedig a Videon , külön magra/szálra irta a AI, meg egyéb dolgokat a rajz parancsoktől akát egy időben is.

ÉS azért a 8 mégiscsak jobb mint a 4.

DE csak azért gondolkodtam el ezen, mert igy elég egy procit cserélnem és nem kéne az egész rendszert. a 8350es a legnagyobb proci ami belemegy a lapomba, de egy 8320E ben gondolkodom, ami majd féláron van és egy kis tuninggal eléri a teljesitményét.
    a 965BEx4-hez képest előrelépés.

DE ha nem kimondottan csak A3ra nzzük akkor lehet bejön az emlitett teljesitmény ugrás ami best buy lehet ár/érték arányban egy csak 4 magot használó pár Hz-el gyorsabb intelhez képest.

Azt meg még senki nem tudja, hogy a CPU belső kialakitása, hogy viszonyul a DX12-höz, ugy mint a VGA-knál elvileg ott is az AMD hradveresen jobban támogatja már a belépő szinteken is az uj API-t mint az NV felső kategóriája. hiszen már a 7850es GCN is tudja a tier3at miközben ha jól tudom a maxwell chipes 980as NV még csak a 2es szintet.

PErsze még senki nem tudja, hogy ez mit jelent a gyakorlatban majd.
    Sajnos elmaradtak eddig a nagy bemutatók, hogy milyen látványos ujitásokra kell számitani, mert eddig csak RTS játékokon mutatták, hogy több egységet mozgat, de például, hogy szebb fények árnyékok vagy részletesebb modellek lesznek e töle arról semmi infó eddig.
  • Fehercsoki
    Nem. A játék nagyon sok mindent szimulál, és ez mind egy magon fut, ezen pedig nem segít a DX12. Egy új i5 akkor is gyorsabb egy FX 8350-nél, ha mind a 8 mag rendesen ki van használva.(ha pedig nincs, akkor az i5 többszörösen erősebb)

Szerk: Nvidia driver pedig tudtommal az új HBAO+ miatt jelenik meg, szóval azért ne várjatok csodát.
    Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2016.02.16. 18:55:41
  • DancZer
    Ha sikerül atdolgozniuk a játékokat akkor a több mag előnyben lesz, ha lehet párhuzamositani. Összeségében jobban ki lesz majd hasznalva a hardver, ezért én egyáltalán nem is ujitok, míg ki nem jönnek azok a játékok DX12 ben(és itt arra gondolok, h kihasznalja az api adta lehetőségeket). Mivel lehet egyáltalán nem kell majd újítani. De itt fél év a minimum, arma esetén lehet 1 év. Amit ígértek Apexre ott csak az API-t veszik át, gondolom az architektúrás módosítások majd később jönnek.
  • AnarchoiD
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

dereg armaztam, lehet hogy lassan vissza kellene installalni ;) kezd honvagyam lenni

• repvez
    Ha ez minden dx12 et támogató játékra igaz lesz ez a párhuzamos feldolgozás, akkor , jobban járhatok ha most egy 8 magos FX procit teszek a gépbe mintha mondjuk egy 4 magos i5öt?

Elvileg elönybe kéne kerülnie a több magnak nem? igy jóval olcsobban hatékonyabb gép lenne egy AMD-s rendser mint az inteles.
  • Solt
    Kicsit már kóma voltam tegnap, ez akkor a DX12-s tapaszra utalás vajon?
  • DancZer
    Ez egy nagyon jó prezentáció a DX12-ről:
  • Solt
    Juj, ez izgalmasan hangzik! :)
  • DancZer
    "the newest GeForce Game Ready driver is primed and ready for an upcoming Arma 3 update"
  • Solt
    Igen, jól eső érzés, bár még jobb lett volna, ha elhangzik valami konkrétum is! :)
  • Hogthar
    Jól hangzik, kár hogy nem írnak semmi konkrétat, például igazán írhatták volna, hogy milyen mértékben javul vagy mire vonatkozik.
    Viszont örülök neki, még nem láttam hogy nvidiánál az Arma 3 at optimalizálták volna.
  • Paladin
    Akkor remélem hogy a 750ti -knél előforduló árnyék-bug okát is javították.
  • Solt
    Új NV driver A3 optimalizálással, ha jól értem...
  • DancZer
    Dev-es verzióban max egy showcase-t vagy egy time trial-t csinálok végig. Ahogy solt is írta semmi komolyra pont amiatt, h naponta frissül.
  • Hogthar
    Dev verzióra nem lehet felfrissíteni a szervert csak nagy nehezen, és folyamatos fagyást okoz ezért nem nagyon használ egy szerver sem DEV verziót, csak azok akik tesztelni akarnak. A legtöbb híres játékmenethez nem kell túl sok mód, csak a szervezett játékokhoz.
  • repvez
    Mint irtam én is csak rövög időre tudnám csak használni,de most még igy sem, a stabilnál is ugyan ezeket leirhattam volna.
    Egyébként a DEV-nél sem tapasztaltam eddig semmi olyat ami játszhatatlanná tette volna a játékot.
    Ami a program futást illette.egyedül a mentések inkompatibilitása ami nagyon nem tetszik .
    Az , hogy milyen a AI meg egyéb hiányosságok arról nem a DEV verzio tehet
  • Solt
    Nekem eszembe nem jutna DEV verzióval bármi komolyabbat csinálni... :)
  • repvez
    Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki frissiti a játékot és igy a játékon belüli szerver is frissül. igy ha lenne egy központi szerver amire lehetne csatlakozni, gondolom az sem okozna nagy gondot frisiteni .

Meg nem értem, hogy miért nem lehet legalább annyira kompatibilissé tenni , hogy amiben nem változtatnak az müködjön is, mert igy minden nap ujra kell kezdenem a pályákat, mert a mentés már nem jó ami tegnap mentettem.
    igy szinte esélytelen egy pályát ugy végigjátszani, hogy félbehagyom és másnap folytatnám, mert frissités után már a mentés nem jó.

• Solt
    Mondjuk nem értem honnan jön az az ötlet, hogy egy szinte naponta változó DEV verzióval akarsz multizni! :)
  • Hogthar
    A legtöbb szerver nem támogatja a devet mert gyakran hibás és üzeneteket dobál fel.
    Például a magyar H.AR.C. 1. es szerverén is rendszeresen van játék és nem igényel módokat.
    Ha multiba szeretnél játszani javaslom térj át a stable verzióra.
  • repvez
    Eddig azt a keveset is amit használtam az armát az singlében tettem, és mind ezt azért mert már ez előző verziokkkal is ugyan ez a helyzet mint most, aki modolatlanul akar játszani egy nyilt szerveren annak lehetetlen komoly játékra vagy ugy egyáltalán felcsatlakozni, főleg nem DEV verzióssal.

A legtöbb játéknál azért az az általános hogy a dobozból kivett játék az első a listán ami 100%osan sikeres kapcsolodást tesz lehetővé a modok már akár kis trüközést is igényelnek.
    DE azt hogy a gyári játékkal ne találjak normális szervert azért elég kiábránditó.
    Rendben van, hogy támogatott a modolás és, hogy ezernyiféle játékmód van, de azért biztositsák azok számára is a lehetőséget akik nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel. ha mindennnél letölteném a szügséges fájlokat akkor csak telemenne a gépem és a játék szeméttel aztán nem tudnám, későb, hogy miért nem megy.
    Az esetek 95%-ában mindig valamit hiányol kapcsolódáskor a maradéknál ,meg nincs senki .

A szervezett játékokhoz vagy csapathoz csatlakozni nincs időm ,de néha kipróbálnám,hogy milyen ha nem AI ellen lövök.
  • Wreck86
    Sziasztok!

Arma 2-ben lehet olyan opciót választani multi coop-ban, hogy Takisztániak ellen a Csek hadsereggel?
    Bármilyen módban?
    Alap Arma 2+ DLC-k vannak meg, semmi extra mod.

Köszi!
    M.
  • Hogthar
  • DancZer
  • tpM
    Nem gyanús hogy ezt csak egyféle épülettel mutatják? :D
  • DancZer
    Nemhinném, mivel teljesen más csapat, cég. Ahogy eddig se szivárgott át semmi szerintem ezentúl sem fog.
  • repvez

Remélem valami átszivárog belőle A3ba iss, bár hasonló videot már láttam 2013ban is akkor is ugyan igy estek sét az épületek, tehát azóta nem sikerült megvalósitani vagy javitani rajta.