35066
-
Most akkor uj motorra váltanak a dx12 miatt vagy csak csúszik a inplantálása az apex utánra? Mert ha jól tudom akkor az enfusion engine a Day-Z alatt van arma alatt meg a real virtuality 4.
"That also goes for a potential DirectX 12 implementation. After a lengthy initial investigation, we've concluded that this is far more complex than it may seem. It has been decided that our company will first tackle this in the new Enfusion engine, as its rendering pipeline is more compatible. Afterwards we'll still evaluate porting it back (or using the knowledge we'll have gained) for Arma 3. This does mean quite definitely that no DX12 implementation will be part of the platform update that is to accompany the Apex release."
-
Sajnos a fény kontrasztot nem tudod külön állítani, max móddal, ha lehetne sok csalási lehetőség adódna belőle.
Különbség van a kontraszt és fény kontraszt között. A fény kontraszt a napból vagy egyéb fényforrásból eredő fény erőssége, ha erős, a színével jobban beszínezi a környezetet, erősebben világít(pl ha eltúlzod kiég a kép) és növeli az árnyék élességét.
Mondok egy példát, az armában a nap és a hold egy és ugyan az, csak holdnál a fény kontrasztja nagyon alacsony, így alig látsz, ha lehetne állítani menüből az éjszakából nappalt lehetne csinálni.
A mostani devben nappal ezt az erősséget rettentően megnövelték, mivel így kiégett a kép ezért lehúzták az egész fényesség értékét így összességében az árnyék rettentően erős lett és ez a fő probléma, nem realisztikus és szép, szebb mint volt de sokkal jobb is lehetne.
nagyon remélem hogy ezt finomhangolják majd.
Ui: Valójában az alap fény erőssége megfelelő volt, ellenben inkább a fény színét és a környezet szín mélységét kellett volna megváltoztatni.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2016.04.12. 13:29:47 -
Sokkal jobb lett így a kinézet, egyedül a felhőkkel nem vagyok kibékülve, nálam legalább is kiég ott a kép, fotós nyelven mondva.
Tehát olyan erős a fény, hogy olyan mintha egy fehér lyuk lenne ott.
Néha még a tárgyakon is. -
Ez még nem a végleges verzió, csak az első változata az egy éves fejlesztésnek. Ezt még fogják finomítani és utóhangolni. A kontrasztot azt lehet majd állítani és így mindenki a saját szája ízére hangolhatja.
Itt van pár kép:
https://dev.arma3.com/post/oprep-visual-upgrade -
Leteszteltem én is, tetszik az új lod shader, a fű sokkal szebb tőle, a víz tükröződés sokat ad a látványhoz, és tetszik hogy kaptak az objektumok fényvisszaverődést.
Ellenben a fényeket elrontották, jó irányba indultak el, de eltúlozták(átestek a ló túl oldalára).
A fény kontraszt túl nagy lett, aminél igaz a fény megfelelő lett de az általa keletkezett árnyék túl erős, a színkontraszt is el lett túlozva, igaz kellett neki egy kis plusz szín de túlzásba estek.
Mind emellett van a megvilágított objektumoknak még egy textúra ami felel a csillogásért és a felület élesebbé tételéért, ezt szépen megerősítették ami amúgy jó dolog lenne, de ez által minden tükröződés erőteljesebb. Ezzel az a gond Armába hogy nem ehhez lett igazítva az egész, így például ha optikába nézel erősebb tükröződés mellett kevésbé fogsz látni, nem is beszélve a módokról, a legtöbb fegyver mód rusnyán fog kinézni mellette, mindenki kezdheti a hozzáigazítást. Szóval ez az effekt kiváló, de jelenleg keresztbe tesz az Armának.
Csak hogy a védelmükért is kiálljak kicsit, az ilyen túlzások gyakran előfordulnak, elakarsz érni egy célt és annyira ráfókuszálsz, hogy útközbe túlzásba esel. Csak vegyék észre és optimalizálják be rendesen. -
tpM #34100 Igazából már nem is tűnik Armának. :D -
tpM #34099 Ha bekapcsolod a víztükröződést, akkor vesztesz kevés FPS-t, de nem vészes. Sok új textúra meg apróság is belekerült. -
Mennyire növekedett meg a gépígény? Vagy tényleg sikerült leprogramozniuk hogy ne változzon?
Lehet lesz akkor 3d optika is?

Na de nem élem bele magam, max megcsinálom módként. -
beci43 #34097 Danke! -
Most komolyan hát nem szebb így , hogy kék az ég és zöld a fű ? :)
Végre ezt is megértük, remélem lassan a fizika és az AI is terítékre kerül. -
tpM #34095 Erre ma bekerült devbranchbe a "Visual Upgrade" tükröződő vízfelülettel meg állítható színekkel és kontraszttal. :D
képek -
Greenfist's ReColor Mod -
beci43 #34093 De honnan lehet letölteni?Sehol egy link,egy hivatkozás,már kerestem több helyen is.
-
Új VON codec a mai dev-ben. Néztem róla egy előadást és elég jónak tűnik. Hosszú távon mindenképpen jó döntés volt mert ami eddig volt azt már 5 éve nem fejlesztik!! :D Speex volt és Opus codec lett. Opus jobb minőséget tud ugyan azon a bitrate/s -en mint a speex.
-
Rendben, remélem foglalkoznak vele mert tényleg jó ötlet. -
Ez most az új "mozgás közben fegyver váltásra" hozták létre, hogy visszajelzést gyűjtsenek. Szóval jobban figyelik a válaszokat mint úgy általában, szerintem. -
"Betonoztam" de van értelme? Ez csak fórum ezt inkább a hiba jelentő részlegre kellene nem? -
Lájkoljátok légyszi: https://forums.bistudio.com/topic/189627-weapon-switching-on-the-move/?p=3004575 -
Milyen tökéletesen érdektelen formája van, ebben sose volt kiemelkedő a bis, jobban bírtam volna egy sedanhoz hasonlót vagy valami elavult lerobbant Jipet.
Elvégre Tanoa nem tartozik a fejlődő országok közé és ez nem fog változni a közeljövőben sem.
De az új hangrendszer nagyon tetszetős szóval inkább nem panaszkodom.. :D -
Tanoa kiegészítővel érkező Off-road: http://velebny.net/offroad.html
-
Elolvastam én rendesen, de nekem inkább tűnik burkolt poénos közlésnek mintsem kacsának az AI fejlesztés. Mármint oké, h nem egy porszívó céggel társultak, de érted. Ahogy tpM is mondta tényleg nagy szükség lenne rá és ezzel az idézettel ők is elismerik h volna minn javítani.
A parfümös tetszik! :D Vajon gyúlékony lehet? :D -
Ráadásul a ott van még a mostani parfüm reklámjuk, állítólag árulnak parfümöt a következő idézettel, imádom a reggeli napalm illatát. :D
Szerintem jópofa apokalipszis most megemlékezős április 1. poén. -
Paladin #34083 A weapon switchinggel nem tudom, mi a helyzet, de az idézett hozzászólás egyértelműen poén.
Olvassátok csak el rendesen. 'Társultunk egy híres ROBOT PORSZÍVÓ céggel, ezért az ai viselkedésében fejlődés lesz: leTISZTULT ai járművezetés, új szobaMEGTISZTÍTÁSI és város átfésülési (angolul SÖPRÉS) fsm. Továbbá új PISZKOS trükköket tanítunk az AI-nek' -
tpM #34082 Eléggé ízléstelen húzás lenne. Eddig kreatívak voltak: volt a fArma, meg a gokártos akármi.
És egyébként a Tanoa őserdejéhez mindenképpen szükségük lesz erre. Ilyen fejlesztések nélkül esélytelen lesz arra a szigetre kampányt csinálni.
Utoljára szerkesztette: tpM, 2016.04.01. 16:46:19 -
01-04-2016
EXE rev. 135285 (game)
....
Added: Weapon switching on the move
....
Ennek nemtudom mennyire lehet hinni, mivel április 1. van, de ha igaz akkor az fantasztikus volna. link
Actually we've recently teamed up with a renown robotic vacuum cleaner company. Our programmers are currently wiring up the acquired path-finding algorithms into the Arma 3's AI. And the results so far look great!
I will break the "no promises" rule here as it's pretty safe to say that in near future you can expect some massive AI improvements - from clean AI driving to brand new room clearance and town sweeping FSMs. We're also teaching the AI few new dirt(y) tactics ;)
Stay tuned!
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.04.01. 16:01:47 -
-
Na végre valaki másnak is feltünt, hogy kéne valami szint belevinni a játékba, hogy ne ilyen fakó barnás sárgás legyen az egész mint most.
-
proxi sajnos nem csak egy pont hanem egy poligon ami kicsit növeli a gépigényét a modelnek, de ha a bis át tér pont alapú elhelyezésre akkor nem növelné a gépigényt.
Az optika zérózása nem változnak, mivel a szög ahonnan belenézel az optikába és a zéró beállítása a optika része, az-az ha előrébb helyezed el optikát a fejed is előrébb megy annyival. -
Jó ötlet, de a sok proxi nem lassítja az engine-t? Mintha valaki mondta volna a biforum-on, mikor kérték, h a ruha övcsatjára tegyenek proxikat amire a gránátot meg a tárakat fel lehet aggatni.
Az optika elhelyetése nem módosítja a zérózást? Ha igen akkor ezt valahogy be kéne építeni a scriptbe, h módosítsa az optika pozíciójának megfelelően. -
Pont ma beszéltünk erről Lacival hogy nagyon könnyű lenne megoldani ezt a rail mozgatást, lehet csinálunk is egy fegyverre egy techdemot tán ha a bis látja majd benne fantáziát.
A modellel belül annyi proxit teszek amennyit akarok, ez határozza meg hogy hol helyezkedjen el az optika.
Ha alapból lehetne váltani a proxik között akkor máris kész lenne, de mivel nincs benne alapból erre opció ezért minden rishez külön fegyver class lesz.
De ha kap a fantázián a bis akkor csak annyit kell tennie hogy ugrál a pontok között, úgy mint amikor a scopeon belül váltasz az egyikről a másikra.
ha megcsinálnák kb 10 perces feladat lenne egy fegyvernél a beimplantálása. -
Jah, hát most már a hang az nagyságrendekkel jobb. :D Szerintem armában is megtudták volna így csinálni a attachmentek kezelését, csak nem akarták bonyolítani feleslegesen. Mert arma egy játék, VBS meg egy szimulátor, ahol azért ilyesmi is fontos. Egyébként szerintem harc közben a játékosnak már nincs lehetősége módosítani ezeken, mert ahogy a videóban is mondták a szerkesztő rakja össze. -
tpM #34074 Csak mint minden, a VBS-ben ez is "picit" összetettebb, mint Armában... Inkább az Eden-nel bejött hangmotort lehetne példának felhozni. -
Van amit az Arma 3 elsőként fejlesztett le és a VBS csak később. :)
Utoljára szerkesztette: DancZer, 2016.03.25. 20:04:34 -
-
Ígéretes lesz az Apex, ha valóban módosítanak az action menü-n: https://forums.bistudio.com/topic/143930-general-discussion-dev-branch/?p=2997260 -
kíváncsi vagyok mikor ötvözik az armát az airsofttal
A valóságban rohangálna az emberke az effektek robbanás meg esetleg a légicsapások meg mennének a virtuális látszaton keresztül,
vagy akár még az ellenség is lehet virtuális ,ha a találatot össze tudják szinkronizálni a valósággal -
jimcat #34069 Mondjuk a saját ruha packunk nincs fent steam en érdekes gatyábvan szaladgáló emberek nézni
-
Paladin #34068 Nagyon sok (főleg a nagy méretűek; egység, felszerelés) mod nincs steamen.
Meg persze mindig van olyan modder is, aki valamiért utálja a steamet, és nem hajlandó használni.
Mi a haverokkal is most tértünk át arra, hogy steamről szedjük a modokat, mert a legtöbb, gyakrabban frissülő cucc ott is megvan - de a mi általunk használt csekély 5-6 modnak is mondjuk a kétharmada van csak meg ott. -
launcher is le tudja tölteni és még a függőségeket is kezeli. vagy vannak olyan modok amik nincsenek fent steamen? -
jimcat #34066 Hog nem egyszerűbb syncel indítani mert ott szépen össze van válogatva mi az ami kell
.png)