35066
-
Mint irtam, tiszta sor, hogy van ilyen, de vanank olyan dolgok amiket nem lehet rendesen leszimulálni a PC-n keresztül mert nincs oilyan visszacsatolásod amire kellő reakcióidővel ellenreagálj. Ez olyan mint a repszimulátoroknál a túlterhelés vagy amikor csuszik a gép vagy a szél dobálja, mindenképp csak akkor tudsz ráagálni rájuk amikor valami már bekövetkezett és lehet akkor már késő -
Solt #33824 Szerintem is azzal van a fő gond, hogy az AI-ra nem érvényesek ezek...
Én arra emlékszem, hogy amikor teljes menetfelszerelésben, gázálarcban megrohamoztunk egy dombot, utána nemhogy lőni, de mozdulni sem nagyon tudtam! :D -
Fürtös #33823 Fogj meg egy seprűnyelet, szaladj le 50 (nem 100) métert és tartsd célra letámasztás nélkül.
Van egy rossz hírem, 50 méter kurva sok ha erőből kell futni
Senki nem emlékszik már a katonaságra?
Szaladgáltunk ott eleget fegyverrel :D
Mondjuk az tényleg gáz ,hogy az AI-ra nem huzzzák rá ezeket a korlátokat... -
Ugyan ezt érzem az irányitás és a kifáradással, miota csak az arma létezik.
Ez egy olyan dolog amit nem kéne erőltetni PC vonalon, mert mig az életben ha a kezedbe van a fegyver és futás után elfáradsz akkor tudod kompenzálni ezt a mozgást és ahogy lihegsz ugy az egész testeddel együtt a fegyver ios mozog ,de a fejed is vele együtt.
Itt a játékba ha ugy vesszük a fejed a monitor és az fix mig a fegyver meg ide oda imbolyog és nem tudod kompenzálni vagy csak késlelve ami egy oscilációhoz vezet és a végére csak ide-oda lesz rángatva az egér.
Ha a valóságban megfogsz egy fegyvert az szilárdan szinte mereven tudod irányitani, mig a játékba ugy érzem mintha egy kötélen rángatnám ide oda és mikor jobbra rántom a fegyver késve reagál rá és még balra is mozoghat.
Mindeközbe az AI-nak meg semmi hatása semmire legyen az fáradság , este köd neki egyre megy nyilt irányzékkal pár lövésből kiszed 400m-ról, hogy te még red dottal sem vagy távcsövessel.
Be kéne látniuk, hogy mik azok a részek amik a PC elött ülve hozzá adott értéket jelent és tudja növelni a realitást és a szórakozás faktort,de a tulbonyolitást és a bosszankodás részt nem. -
Frenky #33821 Sziasztok. Aki még esetleg nem tud rólunk, várunk minden érdeklődőt DCS Virtual Hungarian Air Force <- FaceBook Csoport! A DCS Virtual Hungarian Air Force - HUNAF egy zárt csoport! Azért hoztam létre, hogy egy csapatban legyünk, akik használják a Digital Combat Simulator-t. Így mindenki számára elérhetők a csoportban létrehozott események és információk. Céljaink között szerepel, hogy egy baráti, társaságban tudjunk kulturált keretek között online repülni, képezzük magunkat, és a kezdő pilótákat is. Lehetőleg olyan tagok jelentkezését fogadjuk el, akik részt vesznek a közös virtuális repüléseken. A HUNAF tagjainak ajánlott, hogy repül online közösségben, DCS szerveren, a csoport által szervezett repüléseken is részt vesz. Az új jelentkezőknek részt kell venni egy TeamSpeak_en történő bemutatkozáson, ez a felvételhez tartozik, valamint az alábbi adatokra van szükség: Neved, a játékban használt neved, kedvenc géped, mennyi ideje használod a DCS-t! Jelentkezés és infó küldése ezen az elérhetőségen: [email protected] Üdv, HUNter & HUNAF -
Hát ez az új Nexus elég rossz lépés, sajnos rossz irányba haladnak.
Betettek súly korlátot az még talán jó is lenne finomhangolva, de a többi botrányosra sikerült.
Az új fáradás rendszer botrányos, ha alap assault fegyverrel is mész hozzá pár tár, futsz pár métert és 100 méterre nem tudsz tüzelni úgy kileng a fegyver. Irreális és Ai-k ellen játszhatatlan, ő sprintel egyet és utána reflexből lelő 400 méterről. Egyszerűen nincs szinkronba a kettő.
Tavaly betettek forgásnál fegyverkilengést ami rendben is van, viszont utána a fegyver leír egy kört mintha el lenne fáradva, azóta várom, hogy javítsák vagy legalább finomhangolják, de nem tovább rontották.
Hang rendszer is változott, át tették stereo-ba a fegyver hangokat, eddig jó is, csak rákevertek mély hangzást és csökkentették a hang erejét.
Ezzel a következő a probléma, az alap fegyver hangok túl hangosítottak a hang fileban és ez által a magasabb hangok torzulnak.
így jelenleg az alap torz hangot torzítják még halkítják, szintén rossz irány.
Az alap fegyver hangokat kellene tiszta minőségbe felvenni és minden más hangot (pl futás hang, környezeti tücsök hang) hozzá igazítani.
A mély torzítás teljesen érthetetlen számomra.
Jelenleg ha beteszek egy tiszta jó minőségű fegyver hangot a játékban rettentően halk, csak pukkan egyet mint valami fing és mellé el is torzul.
Látom, hogy jót akarnak kihozni, de egyszerűen nagyon rossz a kivitelezés, nem tudom mit lehetne tenni írjak rájuk? Nem hinném, hogy törődnének vele. -
Valószínű. Tegnap előtt jatszadoztam az Eden-el, es pont az jutott eszembe mikor letettem egy egységet, h: áhh a cuccokat még mindig nem tudom szerkeszteni" erre ma bejött ez. Ötletes megoldás, nekem elsőre nem ugrott be, h akár ez is lehetne. -
tpM #33818 Gondolom gyalogoknál meg az Arsenallal lesz összekötve. -
Ez azért elég klafa dolog lesz: http://imgur.com/2EO9IB7 -
A dev az dev. Tele van félkész dolgokkal. Mondjuk ennek ellenére mi azzal multizunk. -
Ezek a dolgok a héten kerültek bele a dev-be mint fícsör. Ami azt jelenti, hogy a konfigot már feldolgozza az engine ha be van állítva. Tudtommal egyelőre a gyári hangok még nincsenek konfigolva, ezért csinált a srác is saját hangokat a videójához és nem a gyárival hangokkal demózott.
Serintem pár héten belül érkeznek majd a hangfájlok a dev-re. -
tpM #33814 Ott ilyen már egy ideje. :\ -
Rendszeresen játszom online így nagyon ritkán lépek át Dev-be.
Lehet a Dev- verzióba ilyen? -
sirpalee #33812 BMR Insurgency-ben is. -
Gascan #33811 milyen multiban lehet hasznalni az ilyen "custom" fegyvereket? ... gondolom evo, domi .. esetleg KoHben nem? -
tpM #33810 Nem, egyszerűen pár méterre vannak a társaim, akik tüzelnek, és semmi környezeti hatás nincs. Devbranchen vagy, ugye? -
Na ezt most leteszteltem, szerencsére kezeli másoknál is. Ránéztem a configra, a visszhangnak is van távolság megadva, lehet azzal volt nálad a gond, hogy kiestél ebből a távolságból. -
tpM #33808 De nem a hangfájlokkal van a gond, hanem azzal, hogy az engine csak a játékosnál kezeli ezeket... -
Ahogy befejezem az egység módomat, és ismét a fegyver móddal foglalkozom tervezem, hogy az alap fegyverek visszhangjait is lecserélem. -
tpM #33806 Csak csinálják meg a többi egységnél is... Elég béna, hogy csak nálad van visszhang; bárki más lő, csak a sima "száraz" hang jön. -
Hangok téren van bőven változás, csak az alap visszhangok nem túl eltérőek sajnos, viszont épületen belül már eléggé észrevehető a különbség.
Saját hang tesztnél kifejezetten hallható a visszhang különbség.
-
Hát én a legutolsó béta patchet használva sem vettem észre semmi markáns változást hangok terén.
A 5.56 os fegyverek hangja még mindig olyan mintha egy strandpapuccsal csapkodnám a metlakit. Visszhangot egy dekát nem hallok erdős részen sem épületeknél. Vagy ezt későbbre igérték?
Az meg egy másik gond, hogy 4 katona 2mes körzetében felrobban egy APC és 3 közülük mégcsak meg sem rezzen és lő tovább térdelve :(
Viszont a fáradás sztem igy eléggé elviselhető a modositással. -
tpM #33803 Hát nulla a hangereje annak a hangnak, amit csak közelre állítottál be. Utána jön a másik, ami mondjuk 500 m felett szólal meg. -
A "külön hangok adott távolságra"-t úgy éred el, h bizonyos távolságokban 0 a hangerő. :)
Amit még kihagytam, h különböző elhalkuló görbéket lehet szerkeszteni a hangokhoz.
Azért besz*rás, h ezeket ingyen megkapjuk visszamenőleg és működni fog a régebbi tartalommal együtt. :D -
tpM #33801 Nem csak a hangerő változik a távolsággal, hanem elvileg már lehet konfigolni teljesen külön hangokat adott távolságokhoz. -
Fejlődik az audio rendszer. Jelenleg ezek a legújabb módosítások:
-hangok távolság függő hangereje(pl a videóban a gránátrobbanáshoz tartozik egy törmelék hang, ami távolról nem hallható)
-hangok stereó módba váltanak, ha közel vannak(e miatt érezzük magunk körül ha hangot, pl a törmelék közeli gránát robbanáskor) -
tpM #33799 Annyi értelme azért már van, hogy véd egyes lövedékek ellen. :)
A kütyünek mindenesetre nincs helye úgy, hogy nem tudsz vele mit kezdeni.
Kb. olyan, mintha úgy szerepelne a lézeres célmegjelölő a fegyvereken, hogy nem tudod bekapcsolni.
Utoljára szerkesztette: tpM, 2015.10.24. 16:37:30 -
Az Iráni sisakon kívül a legtöbb sisak létező egyszerű taktikai sisak.
Ha meg az Iráni sisaknak működnének a funkciói mi értelme lenne, de most komolyan te gyűjtögetnéd a kristály gömböket, hogy megidézhesd a kívánság teljesítő sárkányt? :D -
Ahogy tpM is irta, mi sem szertnénk scifi lövöldét épp ezért a kinézet sem legyen scifi. Vagy hha már ilyen modelleket tettek bele akkor legyen funkciója is neki.
Nem kell sok, de akkor legalább azt a pár HUD elemet amit most is látunk ugy jelenitené meg mint ha a sisakon keresztül látnánk, az irány és a saját pozició meg hasznos lenne ,
ÉS temészetesen ha nincs ilyen sisak akkor semmi ilyen jelzés nem lenne hozáférhető , most teljesen mindegy, hogy egy kendő vagy a legujabb sisak van rajtad semmit nem befolyásol . -
Engem a kinézet nem zavar. Scifi alatt a játékelemekre gondoltam. Lézeres rakéteelhárító, meg ilyen HUD ami a videóban is van. -
tpM #33795 Mi sem. Épp ezért nem kellett volna ilyen farsangos baromsággá alakítani, ahol mindenki scifikatonának van öltözve, funkciójuk viszont semmi. -
Nekem nagyon nem tetszett volna. Nem szeretnék armából egy scifi lövöldét. -
hqx #33793 Nem úgy értem, hanem, hogy new host és ott csak coop missziók vannak. -
Gascan #33792 engem csak meglepett, h az eddig csak pilotaknak elerheto funkciokat - mint pl. a HUD - mostmar probaljak atvinni a gyalogsagra is ... pont olyan mint a Ghost Recon jatekban :) -
sirpalee #33791 Annex & Invade a leghiresebb / legjobban kidolgozott. Europaban az Ahoyworld szervereit erdemes nezni, ott mindig van ember es tobbnyire figyelnek is a modok. -
jimcat #33790 Van ilyen dominationak hivják vagy inwade&anex nek keress rá a szerverkeresőben. -
ha már a jövöbe tették az egész játék alapját és a karaktereken ilyen sisak van akkor ez lett volna a minimum , hogy beletesznek ilyen funkciót.
-
hqx #33788 Az Arma 3-ban van olyan multi co-op mod mint a 2-ben, hogy letesz egy bázisra, azt onnan lehet menni AI ellen járművekkel stb? -
Gascan #33787 es ilyen mar van ...
Utoljára szerkesztette: Gascan, 2015.10.22. 18:16:18 -
https://forums.bistudio.com/topic/145599-audio-tweaking-dev-branch/page-80?p=2928618#entry2928618
.png)