Arma I-III.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogthar
Egyet értek, most vettünk páran trackIR-t és az arma még nem is használja olyan jól ki, de más játéknál a 6 dof az nagyon fontos. Ha kombinálva lenne tényleg jó lenne, az meg hogy van még egy kábel nem zavaró, a fülesemen is van.
repvez
Hát nem mondanám, hogy a TrackIR-t verné.A 6dof szabadságát nagyon nem adja, hogy sziinte merev nyakkal kell ülni.
Ha esetleg kombinálnák a track IR fejmozgás 6dof lehetőségét a szemmozgás követéssel akkor azt mondanám, hogy marha jó, mert van amikor elnéznénk valamelyik irányba esetleg kihajolva elforditott fejjel.

ÉS a követés gyorsaságáról sem láttam adatokat , de gondolom az árűát jól megkérik neki.
DancZer

Lenovo y510p

Csak az a helyzet, hogy egy lövésdörej a való életben sem tiszta, akkor miért kéne a játékban annak lennie? Nem azt mondom, hogy torzítsuk el őket annyira, mint a JSRS-ben, de azért a Dynasound például egy lepkefing szintjén van - még teljes hangerőn is, pedig nincs olyan rossz cuccom.

Hogthar
Visszatérve a hang módokra:

A legtöbb hangmóddal az a problémám, hogy ezt a loudness war-t játszák.
A Megasound és a dynasound akik erre kifejezetten figyelnek.
repvez
Értem , hogy mit akar vele mondani a költő 😊 hogy igy fogalmazzak, de mint irtam van amit nem lehet és nem is kell.
Ez az összerezzenés elég annyi amennyi a fegyver visszarúgás okoz. a valóságban rengeteg, olyan dolog van ami megmozdul csak egy sima lépésnél is, de ha ezt mind leszimulálnák és egy statikus monitoron akarnák megmutatni mindenki összehányná magát vagy kifolyna a szeme. és mindez annyira kis ideig történik, hogy fel sem fogjuk nem hogy még
gondolj bele, külön mozdul a fej, szem a törzs kar láb, mindegyik generálja és tompitja is a rezgéseket, de ezt a PC nem tudja . ezért nem is kell vele foglalkozni.
A hangoknál meg pont a mély hangok azok amelyek megrezegtetik a belsőt és igen a nagyon magasak is betörik az üveget. DE a PC képes mindezek hangoknak a leképzésére a másik dolog, hogy a hangfalak nem illetve ezt sem kell életszerűre, mert senki nem akar megsüketülni vagy újáépiteni a házat egy kis játék után.DE egy kis mély hanggal egy átlagos hangrendszerrel is lehet remegtető érzéseket előhozni, ahogy más játékoknál is .Itt valahogy csak a strandpapucs effektet hallom.
Viszont attól még a hangoknál az erőteljesebb (nem hagosabb) hangokra jobban rágyúrhatnának. és amitől csatatérnek érezzük a helyszint és nem egy vasárnapi fácánvadászatnak.

Ehhez kellenek a látványelemek a sok törmelék por és káosz és rombolás, dinamika. ez az amiben az ARMA kihívásokkal küszködik.

Értem, hogy ez egy mod és tisztelem is a készitőt , hogy ennyi energiát beleölt,de valahogy nem az igazi , ezzel nem azt akarom, mondani, hogy akinek tetszik ne játszon vele, csak kifejtettem a vélemyényem róla.
Hogthar
Több oka is van, a hirtelen hangoktól mindenki összerezzen egy pillanatra, lehet te nem veszed észre magadon, de így van.
Másrészt és ez a hangokra is igaz.
Egy játék nem tudja vissza adni azt a fizikai érzést amit egy csatatéren érzel.
A lövéseket azért nem mert egyszerűen a számítógép nem kezel olyan magas hangokat amit életben hallasz, egy bizonyos szinttől már torzul a hangzás.
Így mind a hangokat és a fizikai érzést is a móderek és a játékfejlesztők is valamivel éreztetni akarják.
Pl igaz a fegyver hangja nem olyan hangos, de hozzá olyan erőteljes visszhang jár.
Vagy ha katona vagy, biztos érzed a mellkasodban te is az erőteljes hangokat, lövés, robbanás, ezt a rezignációt egyszerűen lehetetlen vissza adni. A kisebb beremegés ezt próbálja éreztetni.

Viszont ez egy mód, ha nem tetszik a megvalósítás ne játssz vele, ízlés kérdése.
repvez
Nem azt mondtam, hogy nem félnek,de ami a videon látszik, hogy nem csak akkor remeg amikor rá is lőnek hanem amikor csak simán a társa mellette elhúz egy sorozatot, Ez meg kb egy katonának olyan mint egy lövészeten csak a céltáblára löne mellette valaki, tehát attól nem kéne remegni.

ÉS igen voltam és vagyok is katona, ugyhogy tudom ,hogy milyen az ha lönek és ezért is irom , hogy nagyon nem hasonlitanak a hangok ahhoz ami a valóságban hallani és érezni egy egy lövéskor , beleértve a célzás és kifáradásos mizériát is.
Mert amit élőben tudsz kompenzálni a testeddel azt a gép elött ülve nagyon nem vagy csak egy játékos által generált oscillációba megy át.
Értem ez alatt, hogy már csak akkor tudsz ellen tartani valaminek amikor már késő és csak tovább növeled azt amit épp csökkenteni próbálsz.
DancZer
A katona azért katona, hogy megcsinálja amit mondanak neki, ha fél ha nem. Nincs választási lehetősége. De attól még nagyon is félnek, h golyót kapnak. Ő is ember. Attól, hogy a filmekben rambóznak attól még a valóságban nagyon is félnek. ha nem így volna nem volna poszttramuás stressz sem.

Nemtudom voltál e katona(és itt arra gondolok, h te lőttél valakire ő meg rád), de én sok sztorit hallottam és nem irigylem őket. Szóval az a megfoghatatlan érzés lehet csak nekünk az. 😊

Lenovo y510p

repvez
De mi okozza a beremegést? Egy harcedzett katona aki nem először hall lövést nem rezzen össze,a kisebb kalibernek meg nincs lökéshulláma ami ennyire érezhetö lenne.
Aminek meg lenne az meg nincs leszimulálva.
Az a baj hogy egy megfoghatatlan érzést probálnak megjeleniteni egy megfogható valoságos hatás helyett
DancZer
B...B...Béla

Lenovo y510p

Hogthar
Immerse módnál a fegyver tüzelésnél írja is hogy ízlés kérdése ezért opcionális ráadásul játékban nagyobb az fpsed mint a videóé ezért nem olyan zavaró. A mód fő lényege inkább az hogyha közeledbe tüzelnek beremegsz, kalibertől függően számít a mértéke.
A suppress módnál inkább elmosódás van és minimális az elsötétedés. Szerintem elég reális, ha fedező tüzel tolnak rád azt is elfelejted mi a neved.
DancZer
Szerintem játszani más lehet vele, mert akkor a célpontra figyelsz és ezt a vibrálást csak perifériában látod. A videóban tényleg elég zavaró, főleg a sötétedés miatt. Talán ha csak az elmosódás lenne akkor nem volna ilyen zavaró.

Lenovo y510p

repvez
konkrétan engem már annyi idő alatt is zavart mig a videot megnéztem róla.Nem tudom miért jó az ha rángatják és eltorzitják a képet indokolatlanul ?Ettől nem érzem valóságosabbnak a helyzetet.
Erre szoktam azt mondani amit nem lehet a PC-vel érzékelni azt minek? ha mindent a valóságnak megfelelően akarnak akkor miért nincs megcsinálva a pislogás vagy hogy belemegy a szemébe a por? Mert teljesen felesleges attól , hogy szimulátor még mindig szórakozni akar vele a jónép és nem olyan dolgokkal foglalkozni ami a szórakozását rontja.
DancZer
Mai change log-ból:
Added: Geometric occluder technology (https://community.bistudio.com/wiki/Geometric_Occluders) Ez még érdekes lehet. 😊

Lenovo y510p

Hogthar
Még két mód van ami erőteljesen feltudja dobni a harcokat, viszont egy idő után zavaró tud lenni.
LAxemann's Suppress és LAxemann's Immerse
Ezeket kevered egy jó hangmóddal plusz a visszhang móddal és elég jó élményt ki lehet hozni.
Idővel azt vettem észre, hogy rettentően megeszi a gépet. Lövésenként -1 FPS-t képzelj el. Nem tudom, mit csináltak BIS-ék, de így aztán arra jutottunk, hogy újra kell írni a cuccot. Arma 2-ben próbáltam anno 20-30 folyamatosan tüzelő egységgel, és nem akasztotta ki jobban a vasat, mint az alapjáték. Utána 3-ban is rendesen ment eleinte, aztán nem tudtam vele foglalkozni egy ideig, mire újra elővettem, már azt tapasztaltam, hogy játszhatatlan.
Utoljára szerkesztette: tpM, 2016.01.08. 09:04:22

repvez
Ezt az érzést nem csak a megfelelő hangok hiánya okozza, hanem, hogy nincs látható hatása a lövéseknek körülötted . Hiányoznak azok a tárgyak amiket a becsapodó lövedékek törmelékké változtathatnának és egy káoszt csinálnának köréd, amitől hirtelen azt sem tudnád, hogy merre menekülj vagy, honnan löttek.

MEg hiányzik a hangokból az atmosférikus hangzás, hogy egy elég nagy területen okozzon hangzavart, most szinte a szomszéd saroknál már nem lehet hallani , hogyha lő valaki, még mindig nem hallok visszhangokat, az emberek meg olyan szótlanok semmi jele a félelemnek vagy egyéb hangoknak, hogy kiabálnának egymásnak csak a rádió forgalmazás van mint a robotok .

Hogthar
Ez a két mód közül nekem őszíntén szólva egyik se jön be igazán.
A jó élményhez több hangmódot tettem össze, kompatibilisek egymással mert más-más területre fókuszálnak:
A következők tetszettek nekem:
Megasound
Megas Sound - Sonic Cracks vagy LAxemann's DynaSound - Sonic Cracks
LAxemann visszhang módja
Unit SFX
Persze ezek elsősorban fegyveres harcokra koncentrálnak.
Ha teljes konvertálást akarsz és nem akarsz szöszölni 3 mód van kint ami említésre méltó:
Speed of sound
JSRS3
Dynasound
Ezen kívül még egy hangmód van ami maximálisan megtudja növelni a hanghatások élményét, bár kicsit más kategória:
LOSounds2
Amiket linkeltem mindegyikhez szerencsére van videó, így elég könnyű eldönteni, hogy a fülednek mi a legmegfelelőbb.

Jut eszembe A.C.S.E.-ről hallott valaki? Mi történt vele végül?
Scottt
Valaki használ valami hangmodot? Esetleg pro/kontrák a JSRS vs Dynasound témában? Ahogy láttam ez a 2 legnagyobb/legnépszerűbb, de az biztos, hogy a default hangok bármennyire is igyekeznek egyszerűen borzasztóak, 0%-ot adnak ahhoz az érzéshez, hogy te most tényleg veszélyben vagy, maradj a seggeden vagy lepuffantanak..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Ezek 2035-ös GMO olívafák. Állítólag ez az olaj jobban bírja a hőt, nem ég el olyan könnyen.

Scottt
Dev verziót vissza lehet állítani rendesre újratelepítés nélkül? (Mert 1 szervert se találtam ami dev-es, nyilván érthető okokból)

Illetve az mi a fax, hogy a Miley Cyrus 9.3-as lövedéke egy sima faágon se képes áthatolni? Hiába lőttem többször is esélytelen volt átlőni a fa két szorosabb ága között...<#nemtudom>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Steamen félárú a zarma. :-)
Play With Six el szerintem,

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Eztet hogyan telepítem?
DancZer

Lenovo y510p

1000 thx!

Ka-50

Ezt a képet hol találtad?

Ka-50

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én csak azt mondom, hogy húzd le a tápot és a SATA kábelt a vinyóról telepítésre, nehogy a mostani Windózt nyírd ki. SSD-nél szokott bootolási hiba lenni, ha idősebb az alaplapod. Simán SSD-re megpróbál bebootolni?
A rotor lapátok nekem sérthetetlenek voltak. Az azt hajtó "motor" (ami csak áttétel, az már nem.
repvez
Nocsak talán visszatérnek a színek és a kontrasztok a játékba ? 😊

repvez
Én nem vettem meg csak amit a yt videókon keresztül átjött azt irtam le.
De egyenlöre nem érzem,hogy megérne annyit.ahhoz még tul kevés és sivár a tartalom.
Eddig nem több mint egy agyatlan kapkodos futok lövök mindenre
Scottt
Nincs az albérletben meg egy szaros csavarhuzo se..
Na most mar a faxom tele van vele, sikerült bebootoltatni usbről, eljutottam oda hogy kivalasztom hogy SSD-te tegye el is kezdte de aztán kiirt egy hibakódot es hogy nem lehet formatalni.
Elindítottam rendesen, lemezkezelobol leformataltam az SSD-t.
Boot ujra usbről, es azután hogy kivalasztom a nyelvet behozza hogy a telepítő elindul es kész megáll az élet, nem történik semmi. Többször is próbáltam , uj telepítő usbt csinaltam de semmi, annál a képernyőnél megáll az élet. Most hagyom meg tovább (mar feloraja mutatja hogy indul, az eger mozog de nem történik semmi )

Valami ötlet? Es bocs az offért, ha tudtok jobb topikot rákérdek ott.

neked hogy tetszik? 35 eurot meger?

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

A farokrotor már 1-ben is leállhatott pár találattól.

Én annyiról tudtam arma 2-ben, hogy a heli hajtóművét rombolóval telibe verve lezuhant. De a farok rotor az pl lövedék álló volt. :-)
Húzd le a vinyót telepítésnél és nincs gond. :-)
Scottt
Köszi, akkor jól sejtettem. Nyugodt szívvel engedem el a programokat azok annyira nem érdekelnek, fájlok,filmek, képek ilyesmik amik elvesztését kibírnám röhögés nélkül, de talán azokat a telepítés után átmásolom az SSD-re aztán leformatálom az egész HDD-t, majd pedig visszamásolom őket.

Az on részhez: Nekem hirtelen egy ugrik be, de az Chernaruson játszódik tehát valami + addon tuti kellett még hozzá, de talán más azon kívül nem, próbálj rákeresni Armaholicon a küldetések között az rhs kulcsszóra, úgy megkéne, hogy jelenítse az összeset ami használja.

repvez
Ha a boot menüben a biosnál beállitod, hogy USB-ről bootoljon elsőnek a második meg az SSD legyen akkor a telepités után a HDD-n lévő vindozt csak ugy látja mint egy sima mappát aminek win a neve.
Mivel az ujrainditás után az SSD lesz az elsődleges meghajtó amin keresni fog OS-t.Utána a HDD-n lévő win simán törölhető.
Persze ami oda beépült program mindenképp ujra kelltelepitened mert nem fog elindulni.
DE a legegyszerübb ha a fontos dolgokat másik particióra teszed és a rendszer particiót formázod és igy álsz neki a telepitésnek , igy biztos nem okoz gondot. Mivel a progik ujratelepitését ugysem uszod meg.
Ezért is Nem állok én se neki szivesen a win7et ujratenni win10re

Hogy On is legyek:Van valahol offline mission vagy kampány ami az RHS modot használja ,de csak azt minenféle egyébb modositás nélkül?
Scottt
Üdv!
Tegnap vettem egy SSD-t, annak a használatba vételéhez szeretnék segítséget kérni:
SSD ment a HDD helyére(Amin minden cuccom rajta van meg persze egy W8.1), HDD pedig az ODD helyére beépítőkerettel.
A cél az lenne, hogy az SSD kap egy szűz telepítésű W8.1-et,a HDD-n pedig rajta maradnak a cuccaim.(Hogy a windows marad-e rajta vagy sem nekem teljesen mindegy).
A probléma ott kezdődik, hogy hiába csináltam original microsoft szoftverrel OS telepítő pendriveot, bedugom, elindítom a telepítés, termékkulcs bepötyög, ellenőrízni majd kiírja, hogy a W8.1 már telepítve van.

Gondolom akkor be kell mászni a boot menübe, onnan kiválasztani, hogy pendriveról és akkor már feldobja, hogy teleptíthetem az SSD-re. Ha viszont így teszek akkor kérdés-e, hogy mi történk a HDD-vel? Mármint, ha felment az SSD-re a windows akkor után ha arról indítom akkor a HDD-t úgy fogom-e látni mint egy bármilyen háttértárat, tehát megtudom nyitni a mappákat stb, csak lesz azon is egy működőképes windows?

Neztem changelogot, es egyre menobb lesz a cucc. 😊 Van olyab szerver ahol A&I vagy egyeb PVE fut RHS moddal (es nem kismillard egyebbel meg emelle)?

shaken, not stirred

Heliket és autókat már Arma 2-ben is át lehetett ütni bizonyos lövedékekkel. 3-ban már külön komponenseket is ki lehet szedni, szóval ez nem fikció. 😊

Amúgy jött ki update RHS cuccokhoz, és van benne PAK FA. 😊 Nagyon király...

Ok, de ez egy IFV volt. Az a ződ pixeles lánctalpas, ami asszem a német boxer kopija. Az hogy az ablakon keresztül kilövöm az oké, de ez meglepett. Erre olyat meséltek, hogy heiből a heli falán keresztül lelőttek kt embert, úgy hogy a heli továbbrepült és csak a sárkány sérült. Nekem ez scifi armában.
Láttam a bemutató videót... az alapján egyelőre szerintem hanyagolandó! 😊

www.smart-bus.hu

repvez
OFF:
Megjelent a SQUAD alfa verziója, hát látszik még rajta elég rendesen,de amiben már most jobbnak érzem azok a hangok , normális atmosférikus hangok vannak a távolba és a fegyverek hangja sem olyan mint mikor a strandpapuccsal ütöd a metlakit. A fedezékek falak melletti mozgásoknál nem kell tökölni ha be akarsz menni valahova vagy a lépcsőn felmenni.A lövedékek becsapódásakor keletkező törmelék por .ÉS valahogyan élesebb, kontrasztosabb az egész kép világ nem olyan mosottak a texturák és nem folyik össze minden.Nincs kifáradás rendszer inercia és egyébb dolgok mégse pontlövö egyik fegyver sem.

Ami nem tetszik, hogy kapkodós BF és COD clon lett a klasszikus TDM elemekkel .
"vegetate ballisticus" 😄DDDDDDDD

www.smart-bus.hu

Ráadásul a botanikus végzettséggel is rendelkező sofőrök és pilóták vegetate ballisticus (népies nevén: közönséges golyófogófű) ablakba ültetésével is védekezhetnek:

Igaz, a kilátást valamivel rontaná, de valamit valamiért...

DancZer
Igen, de sok esetben a szerencsén múlik. A csillagoknak is együtt kell álniuk. 😄 Becsapódási szög, távolság, mozog e vagy sem ha ez meg is van, tudni kell hova kell lőni. Szélvédőn keresztül a legegyszerűbb.

Lenovo y510p