21171
LCD - Plazma
  • Sir Quno Jedi
    A smasungnak van egy EISA díjas DLP projectoros TV-je, azt láttam élőben is, baszott jó képe van, még 3 centiről is! Ott aztán van kontraszt, meg élesség...
  • Zenty
    Az Lg is jóh ,de szerintem a kontraszt leginkáb marketing kamu :(( max 800 vagy 1000 lehet)
    Mindenhol ezt csinálják sajna nem csak a lg-nél! Az új plazmaknal is 10 ezer kontraszt is elég kamu :D
  • cloud.strife
    Úgy b@sszák át az embert, hogy még örül is a vásárlásnak... :(
  • cloud.strife
    Mondom éljenek a multik!! :(
  • Punker
    itt is ez ahelyzet csak annyi a különbség hogy kb 10 tv-ből választhatsz ami jó 20-30%-kal drágább mint ha bp-en venné az ember. a Pana cuccomat 265k-ért vettem + 4k házhoz szállítás, ha itt Egerben veszem meg az euronics-nál 315k lett volna + 2k házhozszállítás f@sza mi? :(
  • cloud.strife
    Éljenek a multik! .(
  • Cat #470
    Az LG olcsóbb, és a specifikációk szerint nagyobb a kontrasztaránya, láthatósági szöge és a fényerőssége is. Persze ez nemtom mennyire számít, majd cloud megmondja... Bár ha már az adatoknak nem lehet hinni akkor mi a franc alapján döntsön az ember...

Adatok
  • Cat #469
    Egy ilyen stílusú eladóval találkoztam már, kétszer drágább cuccot hajtotta volna, az lett a vége, hogy máshová mentem.

Tökre egyetértek. Decemberben bementem tévét nézni saturnba, hogy milyen a választék. Nem vásárolni, hanem hogy mi van, mennyiért. Polcokon cirka 100 készülék, esélytelen végignézni, meg a nevükön kivul nincs is rajta semmi. Odamegyek eladóhoz, kb. így zajlott le:
    - Szia! Tudsz adni egy árlistát?
    - Nem, nincs nekünk olyan.
    - Jó, akkor egy listát, hogy milyen tévéitek vannak.
    - Nincs.
    - Ok, akkor tudsz nekem nyomtatni egyet? 72 centis tévé érdekelne.
    - Nem. Minden kinn van a polcokon, nézz körül.
    - De nem most döntenék, hanem csak kiválasztanék egyet.
    (elővesz egy papirfecnit meg egy tollat) - Menj körbe és írd fel.

ANYÁD.
  • Cat #468
    jobb felső

http://www.mediamarkt.hu/Flyer/Orszagos/marcius20/03.html
  • Zenty
    330-ért nem t veszek hanem ezt http://www.samsung.com/hu/products/tv/lcdtelevisions/le32r51b.asp
    És szerintem ez már az a kategorija :D
    Sony-nál erre gondolsz?
    http://www.sony.hu/view/ShowProduct.action?product=KLV-S32A10E&site=odw_hu_HU&pageType=TechnicalSpecs&category=TVP+LCD+TV
    Nem tünik rossznak legalábis a samsunghoz képest nagyobb a kontrasztja!
    Megkéne nézni egymás mellet ,hogy mit produkálnak.

A sony hogy pixel garancia téren? Mert ha már ilyen drága tv veszek akor 1 pixel se legyen rajta egy jó darabig!
    A samsungnál meg ugytudom csere azzonal ha van rajta?
  • Nexxuss
    de azt írtad:D na jó 280 :D
  • Punker
    hát nem is 200k-s plazmában gondolkozok.
  • Nexxuss
    a színek teltsége nálam a lényeg. Benyomni a Discoveryt oszt azon nézni valami tengeres-halas filmet. na ahol a kék olyan kék hogy beszarok azt veszem meg :D nem érdekel, hogy Sony, Samsung, Pana, Himage,Dimarsion, Panda vagy Tesco :D
  • Nexxuss
    hát a plasma tv működés. Gázok vannak benne amit felhevítenek plazma állapotúvá. így kapod a képet (nagoyn leegyszerüsítve). Emiatt gyakori hogy a kép beég. Tehát pl.: az RTL logó benn marad a sarokban. (tehát az álló képrészlet ég csak be). Ezeket inverz képekkel lehet orvosolni. Mondjuk erre most már lassan megvan a gyógyír, de nem a 200.000 plazmákban. Szal ezért írtam hogy inkábbb DVD-kre van. mert ott változik a kép, nincs fix pontja. Valamint tuti hogy ami 200.000 annaka hűtése is szar és hangos.
  • cloud.strife
    Amiket lentebb a tesztekből kiemeltem, abba mind láthatóan xarabb. Azt senki se mondja, hogy nem éri meg az árát egy Samsung, de az meggondolandó, hogy vagy veszek egy 32T Samsungot 320-330-ért, vagy egy 32S Bravia-t 350-ért. Ugyanis nem egy kategória.
  • Punker
    ezt magyarul plz
  • Zenty
    Téleg mi a probléma samsung lcd-kel?
    Saját paneljeit ö gyártja és nem alsó katosat.
    Inkáb ezt mint lg stb...
    Sony bravia biztos joh lehet de szeritem ireális az ára ,mert azért annyival nemtud többet a joval olcsob társainál! Bár a sony árak nem meglepők! :D
  • Nexxuss
    mondjuk a plazama főleg ami ennyi tuti hogy beég. DVDni jó. ennyi. Én emiatt nem vezsek plazmát holott vannak 400.000 márt kurta jók.
  • cloud.strife
    Az a plazma az milyen ennyiért?
  • cloud.strife
    Kedves Barátom!

Jó napom van, úgyhogy nem leszek bunkó.
    Mivel nem ismerlek (te sem ismersz) így nincs előítéletem. Én ugyanis 2 hozzászólásból nem vonok le semmilyen következtetést. Lásd: "Egy ilyen stílusú eladóval találkoztam már, kétszer drágább cuccot hajtotta volna....".
    Te sem akarsz általánosítgatni, ugye?

A technikai dolgoghoz annyit értesz, mint én a marskutatáshoz, légyszives maradj a szakmádnál, én se pofázok bele a tiedbe.

Értsétek már meg, egy televízió minőségét nem az határozza meg, hogy bemész egy boltba, csillog-villog minden, az ember csak néz ki a fejéből, ámul-bámul és aszondod egyre, hogy nézd mama milyen szép képe van!!!!!
    A legjobb példa erre a Samsung alap plazma. Ha kiveszem a többi közül, kirakom a bolt elejére, rárakok egy ANTENNA jelet, 10 ránézőből 8, ismétlem 8 mondja a fentit. Alapvetően az ember vak. :) Thja és nem utolsó sorban fogalmad nincs, hogy mit kell nézni tv-tv közt, hogy eldöntsd melyik a jobb. Ne hidd azt, hogy ha a boltban kinézel egy számodra jó tv-t, az lesz a legjobb az azonos áruak közt. Neked nem lesz, soha nem is volt VISZONYÍTÁSI ALAP-od. Anélkül sajnos én nem tudok senki véleményére adni. :(

Csak egy-két tipp az összehasonlításhoz (de ez édeskevés így és lehet hogy nem is fogod érteni, de nem baj, mert EZ NEM A TE SZAKMÁD ugye):
    1. interlész
    2. betűtörés
    3. fekete-fehér
    4. kontúr elválasztás
    5. színhelyesség (egy HD kamera nélkül ugye lehetetlen)

Ez csak pár dolog, csak hogy lásd én nem a levegőbe beszélek, másokkal ellentétben.

Most nem fogok belemenni a Suzuki árak helyességébe (LOL), viszont azt azért megkérdezném, hogy milyen 2x-es árról beszéltél? Illetve ezt az olcsóbb kategóriás leszarozást nem értem. Egy 2-300ezres tv az olcsó kategória? Szted ekkora összegnél nem kell meggondolni, hogy mire költsed? Egy Samsung R sorozat, vagy inkább egy M sorozat szted mennyibe kerül 32"-ban? Ehhez képest mennyi egy Sony, Philips?

Várom mielőbbi belekotnyeleskedését! :)

Tisztelettel:

cloud
  • Cat #456
    http://www.sg.hu/cikkek/43541/32_es_lg_lcd_tv_ismertetoje

A cikk alján feltettem egy kérdést, vélemények?

82 centis LCD 1366 x 768-as felbontással 320ért vagy
    106 centis plazma 852 x 480-as felbontással 280!!!ért (most le van árazva media marktban). Ugyan kisebb a felbontás, de 25 centivel nagyobb a képátló, ami basszott sok.
  • DJ Bee18
    pedig igaza van. Nekem mondjuk az Audi A6 nagyon tetszik. De ettől még nem mondom rá a Citroen C6-ra, vagy Peugeot 607-re hogy szar. Vagy egy új suzuki swift se szar egy A Mercihez képest, csak azért mert olcsó. Azért a pénzért sztem az egyik legjobb kisautó. Nem értem, ha bemegy valaki a boltotokba, és egy olcsó kategóriás TV-t akar venni, akkor leszarozod egyből?? Egy ilyen stílusú eladóval találkoztam már, kétszer drágább cuccot hajtotta volna, az lett a vége, hogy máshová mentem. Vagy csak a fórumon tisztelsz meg minket ezzel??
  • gergod
    Vizszintes van, de fuggoleges nem nagyon van. Vagy levagja a szelet?

Ami igazabol erdekel, hogy a plazmanak nem negyzet alaku a pixelje?
  • cloud.strife
    SZVSZ a 42" plazmákat már lassan el is lehet felejteni, hisz egy 40" jobbfajta LCD 100e-rel drágább márcsak.
  • cloud.strife
    A 720p képe jó lesz, hisz ahhoz van elegendő vizszíntes felbontás, a 1080i-vel lesz gondja. Amúgy mindegyik HD-nek mondott tv (kivétel a FullHD-k) módosít a képen, hogy kitöltse a képet.
  • gergod
    Plazma TVknél hogy lehet a 16:9-es képarányú tvnek 1024*768 as felbontása? Amúgy egy ilyen 1024*768-as felbontásnál milyen lesz a 720p képe?
  • cloud.strife
    "tudtam én hogy okos gyerek vagoyk vázz"

Phúúúú, a szerénységed meg tanítani lehetne!!! :)))))))))))))
  • Nexxuss
    tudtam én hogy okos gyerek vagoyk vázz de ez milyen komoly. anank idejn anyámék akartak venni egy úőj TV-t a háloba. valami 60 centi körüli 4:3 tvt mutattak nekik. De nem votl jó mert szobaantennával használták csak volna. egy el kisebb TV ugyanabból meg teljesne fasza volt :D

• cloud.strife
    Az igaz, de az télleg az 55cm-en múlik.
  • guardian hero
    Lehetséges :)
  • Nexxuss
    a kulcs az 55 centin van....
  • guardian hero
    Én még nem láttam olyan LCD-t, ami megközelítené az 50eFt-os Sony Trinitron 55cm-es tévém képminőségét.
  • cloud.strife
    Már ez annyira nem igaz, sajnos az igazán jó minőségű CRT tv-k kihaltak, nemigazán lehet már jó crt-t venni, max átlagosat. Azoknál meg azért sokkal szebb egy jobb LCD.
  • guardian hero
    Mert olcsó, kiforrott, és sok tekintetben még mindig a legjobb.
  • Sir Quno Jedi
    De ugye vannak már igen kecsegtető, jobb új technológiák, minek erőltetni a katódsugárcsövet-e!
  • cloud.strife
    Jahj istenem!! :(

A SlimFit-től az ember hátán is feláll a szőr, de ha mondjuk megoldanák végre azt az irdatlan sz@r geometriát, konvergenciahibát, amit a mostaniak produkálnak, akkor még jó is lehet. :)
  • Number One
    Azert ,hogy a Samsung se legyen annyira le hordva

eme project eleg kedvezonek igerkezik: Link
  • cloud.strife
    Még csép!! :)
  • Sir Quno Jedi
    Csamcsung a legjobb! :DDD
  • cloud.strife
    ::)))))