21171
LCD - Plazma
-
#356 Sztem nincs, hivatalosan legalábbis. -
#355 A helyzet az, hogy az én HD-s kamerámat (ami ugye 1080i felbontás, azaz 1440x1080) progressive bármilyen tv-re rá tudom kötni, amin van progr bemenet. Pl egy plazmára, ami ugye 852x480. És lám csodát kiírja a sarokba hogy 1080i. :)))))))) Érdekes....... -
#354 akkor jól gondoltam:D de akkor ez milyen nagy marhaság? Akkor gyakotlatilag nem tudsz rajta TV adást fogni egy ide magnó nélkül pl? -
#353 nem digit tuner, bár az sem hátrány :)
Ha nincs benne, akkor olyan mint egy monitor.... -
#352 keresztkérdés. milyeza tévétuner mizéria??? Vagy ez valami digit tuner? :D -
#351 Ajánljatok egy 32" lcd tv-t max 420e Ft-ig légyszíves.
Amit tudnia kell: Legyen benne TV tuner (ha jól tudom, az új U sorozatú Sonyban nincs) , HDMI és lehetőleg DVI. Támogassa a HDCP-t (High Definition Content Protection - asszem)
És az is érdekelne, hol lehet megvenni és mennyiért.
Mégvalami azt lehet nem itt kéne, de hátha tudtok segíteni. Jó lenne valamilyen Házi-mozi rendszer, ami a következőket tudja:
- DVD HDMI kimenetes
- Hátsó hangsugárzók vezetéknélküliek (és lehetőleg talpasak, lehessen a földre rakni) -
#350 Van egyébként Mo-n kapható olyan CRT, ami valóban tud HD felbontást? -
#349 A hivatalos oldal specifikációiban külön van fogadott jel és scan system, és utóbbinál, ahogy alul is írtam, ott a 720p. Vagyis úgy tűnik, valóban tud 720p felbontást. Ezzel együtt sikeresen lebeszéltetek róla :). -
#348 Valóban gagyi, amellett sehol nem találtam infót a valódi felbontásáról. 720p - na persze. Ezt sok helyre leírták, de az jelentheti azt is, hogy a 720p-s jelet fogadja, nem feltétlenül azt jelenti, hogy ilyen a valós felbontása. -
#347 1. Iszonyatos pénzkidobás egy SlimFit tv-t venni 190e-ért sztem.
2. Amit a Samsung-ról írnak annak a felesem igaz
3. mivelhogy az összes SlimFit geometrája, konvergenciahibája botrányos, így a kontraszttal, színhűséggel badarség foglalkozni.
Amúgy nem is értem, hogy gyárthat, árulhat ilyet egy cég. -
#346 Idézet a samsung.hu-ról:
Scan System
NTSC: Progressive (480p /720P)/ Interlaced (480i) -
PAL : Natural Scan (Full 100Hz)/ Digital Scan(B100Hz)/ 50Hz
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy nem kell lekonvertálni, hanem frankón kirakja a 720 sort. Vagy tévedek?
A képminőségről meg annyit, hogy nyilván a geometriája szarabb, de kontraszt és színhűség terén gondolom még mindig előnyben van az LCD-kkel szemben. Arra lennék kíváncsi, hogy mindehhez figyelembe véve, hogy felannyiba kerül, mint egy normális 82cm-es LCD, ár-teljesítmény arányban jó vétel lehet-e. -
#345 Úúúú, slimfitnek érdekes a képe. Olyan hullámos mint a viharos tenger :) A HD ready, az meg egy nagyon jó kis reklámfogás. Ehhehh... -
#344 1. Szemészet
2. Ennyi erővel a Junyoszty is HD Ready, max le kell konvertálni. :) -
#343 "Télleg láttatok már SlimFit TV-t? Mekkora egy ...!!! :("
Mi a gond vele? Nincs túl jó szemem az ilyesmihez, de nem tűnt túl szörnyűnek a képe. Ami megfogott benne, az a "HD Ready" felirat, viszont nem tudom, hogy ez pontosan mit takar. Csak fogadja a HD jelet, vagy valóban HD felbontásban ki is rakja? -
#342 Drága, 4-450e... :(((
Amúgy tökigazad van, tényleg mattos a képe az LCD-nek, de csak kábeltv-n, UPC Direct egy kicsit jobb, azviszont kockás. -
Malbeth #341 Cloud!Érdekes...!Mennyibe kerül az a csoda a Sonytól???
Engem az zavar az LCD-tévéknél,hogy olyan üveges,áttetsző rajta a kép,és mintha elmosódna,és pixeles lenne... -
#340 Ez érdekes, mert itt ha kábeltv-re kapcsoljuk a képcsövest meg az LCD-t, akkor egy normálisabb LCD-n szebbek a színek, élesebb kontúrok vannak rajta, DVD filmről, vagy mondjuk a UPC műholdas ZDF-ről nem is beszélve, az szinte már HD tisztaságú, tömörítetlenű kép:).
De ez így nagyon nehéz, merha egy Samsung LCD-t rakok egy Trinitron képcsöves mellé persze hogy jobb a crt, de ha egy Bravia V sorozat mellé rakok egy Cslimfitt CSamcsungot, mégtalán el is hányom magam a crt-től.... :)))))
Télleg láttatok már SlimFit TV-t? Mekkora egy ...!!! :( -
#339 Inkább az LCD-ket akciózzák sztem. :)) -
#338 AZ érdekes HD adás lesz még az elején asszem... -
#337 én bízok benne hogy a VB alatt a plazmákat akciózzák majd ezerrel, a mostani 100Hz-es-t az EB alatt vettem :) -
#336 A sima CRTnek tényleg szebb a képe. Pláne egy jobbnak. Mondjuk szigorúan csak mezei TV adásnál. DVD meg digit nagyfelbntású jel esetán azonban az LCD a top. Hát elvileg a UPC Direct novemberre igéri a HD adást tehát most el kell gondolkodni hogy az ember egy 16:9-es CRT vesz vagy LCD-t. Én utóbbira fogok venni szerintem. Haladjunk már a korral :D -
Malbeth #335 Sziasztok! Én is TV vásárláson töröm a fejem,és mostanában elég sokat járkálok utána külömböző üzletekben.Miért van az,hogy eddig egyetlen LCD,vagy Plazma tv-t sem találtam aminek a képminőségétől elájultam volna??? És amikor hazajövök megállapítom,hogy az itthoni sima 100 HZ-es tévémnek sokkal meggyőzőbb,szebb a képe...Lehet,hogy egy 16:9-es képcsöves tévét kellene vennem,ami jelentősen olcsóbb is (150-160e ft). -
#334 Van benne, most is arról megy.. :)) -
#333 akkor azt szerintem rosszul tudod -
#332 A mostnia S-ben nincs HDMI bemenet ha jól tudom. Illetve az újabbaknak lehet már van. -
#331 Sztem abszolút nem olcsó...
Április első hetében érkeznek az új Bravia LCD-k, lesz egy U sorozat, ami a mostani S-nek felel meg, árban valszeg 299e indulóárban, sztem AZ yoo ár, ez drága. -
#330 Tudása átlagos, látni kéne más tv mellett, csak akkor lehet véleményt mondani.
Első benyomásom az, hogy csodák nincsenek, nemhiszem hogy felsőbb kategóriás tunere, ill. képjavító elektronikája lenne. PC monitorba lehet hogy yoo, de TV tekintetében vagy 40 évvel van csak lemaradva.... :( -
#329 305-310k bruttó.
Van rajta HDMI (HDCP-vel).
És én is azért kérdezem, mert a viewsonic nagyon jó nevű cég, és szerintem olcsó is... -
#328 Viewsonic jó gyártó a monitorok között, ára? -
#327 Erről a TVről mi a véleményetek? -
#326 Az összes Bravia LCD-ben van nem is akéűármilyen képjavító elektronika. A Samsung DNI-a 1 chip, a Bravia S-ben 6 chip van, a V-ben 9.
Ettől is szebb a képe. -
t698hh3 #325 Sziasztok!
Samsung LE 32 R71B-rol hallott mar valaki? Nemet oldalakon egesz jokat irnak rola... Es arban sem rossz (330E)... -
#324 hmmm érdekes megközelítés :D:D de most kicsit objektíven. (mert mondom hogy nemtok dönteni. engem nem győzött meg a Braviat hogy annyival jobb). De van valamilyen képjavíto technológia a S- Braviban? mint a DNIe a Samsungban? (mert Wega csak SAJNOS a Vben van) -
#323 Győr-ben. Bármikor megtudom mutatni a difiket.
Mér, egy 26"-os S-es Bravia mennyi szted? 290-300e.
-
#322 Csak az LCD papucsot gyártják közösen. Az meg annyi, minthogy az acélt a Suzuki is meg a VW is egy helyről veszi! :)
A panel félvezetőit meg mégcsak egynapon sem lehet emlegetni, a képjavító elekrtonikáról nem is beszélve. -
#321 Az R-es Csamcsung is gyengébb, de az talán hasonló, mint az S-es Bravia. Árban meg xarabb. -
#320 amúgy eezt a cikket már olvastam. De most ebből sem derül ki semmi. CSak az hogy a Samo meg a Sony közös panelt használ:D én nem rühellem a Sonyt ne értsd félre. Csak mondjuk én most csak 300.000krül akarok szánni egy 66os LCDre mert kicsi a szoba ahova rakni akarom. S es Bravia viszont nem :d AMúgy miért hol dolgozol? Bemegyek oszt mutassad az igét :D én örülnék a legjobban ha végre meggyőzne valaki hgoy milyen Tv-t vegyek :D -
#319 de ha ugyanaz a panel?:D Én a V-s Braviat nem is szidom csak annyit mondok hogy S-es helyett inkább Mes samo. -
#318 És az R-es?! :D -
#317 TV-t csak úgy lehet tesztelni, ha 2 azonos DVD filmed, 2 azonos AV kábeled, 2 azonos DVD játszód van.
Peace!! :)