21171
LCD - Plazma
  • guardian hero
    Pedig elvileg nem.

HD-Ready logó specifikációi

Minimum requirements:
    1. Display, display engine
    • The minimum native resolution of the display or display engine is 720 physical lines in wide aspect ratio.
    2. Video Interfaces
    • The display device accepts HD input via:
    o Analogue YPbPr, and
    o DVI or HDMI
    • HD capable inputs accept the following HD video formats:
    o 1280x720 @ 50 and 60Hz progressive (“720p”), and
    o 1920x1080 @ 50 and 60Hz interlaced (“1080i”)
    • The DVI or HDMI input supports content protection (HDCP)

• Sir Quno Jedi
    Esetleg nem. Kicsit jobb képe lesz (talán), mint egy sima CRT-nek, de aztán annyi.
  • Sir Quno Jedi
    Mer az. Ma minden az. Ami tényleg HD, az TUDJA/ná az 1920*1080p-t!!!
  • Csacsi
    Tehát akkor nem jó esetleg nextgen konzoloknak?
  • guardian hero
    Az a kecsegség, hogy mégis ráírják, hogy HD-Ready.
  • Punker
    hogy adna mikor nem képes rá? :)
  • Sir Quno Jedi
    Mit nem értessz rajta?! Kap egy 1920*1080i adást és csinál belőle sima lowres 752*480-as okosságot mondjuk.
  • Csacsi
    Ezt nem értem. Ezek szerint, ha HD-adást kap, akkor nem HD képet ad? Nem értem ezt a dolgot.
  • guardian hero
    Ez a tévé nem tud valódi HD felbontást, csak képes fogadni HD adást, de azt leskálázza. Nemsokára kijön ennek egy olyan változata, ami valóban tud HD-t megjeleníteni is (illetve USA-ban már kaphatóak ilyenek).
  • Sir Quno Jedi
    pro:
    - nem egy eletronsugárágyúba bámulsz bele.
    - a pixel az valóban négyszögletes
    - a képélesség tökéletes
    - a kép statikus(abb), amíg nem kell változtatni, kíméli a szemet
    - kisebb méret
    - kisebb súly
    - magasabb fényerő
    - tökéletes és pontos képgeometria
    - kis fogyasztás
    - magas natív felbontás

kontra:
    - gyengébb kontrasztarány
    - szürke fekete
    - szar felvétel nagyon szar lesz rajta, mert ez kihozza az anyag valódi minőségét, nem mos össze pl.
    - hidegfényes háttérvilágítás
    - kevésbé naturális színkép
    - gyors mozgások elmosódhatnak (ez már nem feltétlen igaz és a 100hz-es TV-k is csinálják)
  • Csacsi
    De miben jobb az lcd, mint a síkképcsöves hd-s 100Hz-s tv? Tényleg érdekel, eléggé távol áll tőlem ez a dolog.
  • Sir Quno Jedi
    Ő, ennyiért már egy 10 centivel kisebb, nagyon jó LCD-t kapsz!
  • Csacsi
    Erről kinek mi a véleménye? Tudom, hogy nem lcd. De HD képes, ami kell a nextgenhez, és elég szép nagy képátmérője van. Válaszokat előre is köszi.
  • Csacsi
    Nem most venném, hanem május végén, mikor költözöm, csak gondoltam elkezdek érdeklődni.
  • Punker
    várd meg a VB-t összes tv akciós lesz, én az enyémet az EB alatt vettem :)
  • Csacsi
    Sziasztok. Mostanában vásárolnék Tv-t. Olyan 150.000 Ft körüli összegen gondolkoztam. A lényeg, hogy ugyanúgy a világbajnokságot, és ugyanúgy a nextgen konzolok lehetőségeit ki tudjam használni. Előre is köszi.
  • PyRex
    szerintem a sony semmiben nem gyárt legjobbakat. minden cuccban van nála olcsóbb de jobb gyártó. mint minden multinál, nála is ez a helyzet.
  • Nexxuss
    mondjuk akkor jó gyerek ha elsimeri a Sony eddig, pontosabban az utóbbi időben szar TVket gyártott. Hifi ok, DVD ok, Cdok de a Tv az
  • Punker
    fanatista, nem kell vele foglalkozni és kész.
  • Malbeth
    Hali Cloud! Roppant röhejes,hogy neked állandóan az a retek Sonyval kell jönnöd!!!Mi vagy te?? Sony részvényes?Vagy mi a rosseb...
  • cloud.strife
    Sony-ba (legyen má az a rendszer normális ugye) van egy olyan, hogy HT-SF800, ez kb 100-110e péz. Ezt kifelyezetten azoknak találták ki, akiknek van DVD játsuójuk, írójuk. Ehhez mehet az NS92. De ha kicsit vársz vele, jönnek az új házimoziszettek, dvd játszók a Sony-tól.. :))
  • gergod
    na jo 140, ennyiert lattam samsungot HT-TP75-ost (tudom-tudom csamcsung meg minden :) ), es ez is tud felskalazast HDMI-n keresztul....

• cloud.strife
    Sajnos ez az M1 és még egy csomó adó hibája. Az elektronika a kissebb felbontású, életlenebb képet zajos képnek veszi (bár még akár ez is lehetett a baj) és úgy is bánik vele. Én pl sosem kapcsolom be a zajszűrőt. A UPC-m meg ugyís scart-ról megy... :)
  • cloud.strife
    A vezeték nélküli hangfal nem aksis! :)
    Ha 120e a határ, akkor nehéz egy kicsit ez a HDMI dolog.... :((((((
    Amúgy győrben..
  • OlsenSAJT
    Kieg: Akkor hajlott az elmosódásra mikor előtérben egy ember és mögötte a növényzet, szóval mintha egy fényképezőgép nem nagyon találna rá az autofókusszal az előtérben levő figurára és váltogat ide-oda...
  • OlsenSAJT
    Néztem délelőtt az m1-en a március 15-i közvetítést az új Sony KLV-S32A10-emen és katasztrófális volt a képe, időnként éles, időnként viszont tök elmosódott.
    Aztán fogtam magam és kikapcsoltam a zajcsökkentést és egyből elmúltak az elmosódások.
    Valaki hozzáértő tud erre valami magyarázatot? Illetve használati ökölszabályt? Elvégre van több programozható képbeállítása....
  • gergod
    500 a bolti ara, de 450-ert tudtok adni :) ez jo
    Mondjuk egyre inkabb elmegy a kedvem a drotnelkulitol, mert az aksis megoldas nem a legmeggyozobb. Amugy max 120-at szannek a dolgokra. En lattam NS92-t 58k-ert, az meg belefer, tehat ~70kert kellene valamilyen hangrendszer, viszont mindenkeppen olyat szeretnek, ahol a hatso hangfalak a foldon allnak (alvanyos)
    Amugy hol vagytok helyileg, mert lehet szemelyesen jobb az ilyet megnezni/megbeszelni. Ha ez reklam, kuld priviben :)
  • Nexxuss
    de mijaza DVB tuner? :D
  • cloud.strife
    Mi 450e-ért tudunk adni, bár 500e a bolti ára.
    Sima tuner persze van benne, www.hazi-mozi.hu itt rengeteg yoo dolgot leírnak róla. A HDCP-t tudja.
  • cloud.strife
    Szia, az NS92 70e, a DZ700-as szett meg 150e. Ha nem kell a vezetéknélküliség (ami sztem megér annyit) akkor sokkal többféle megoldás lehet a hangra.

• gergod
    Hmm ez a KDL-V32A11 nagyon felkeltette az erdeklodesemet, bar en csak 465-ert lattam. Hol tudsz 430-ert?

Lama kerdes, attol hogy van benne DVB-tuner attol meg sima is van ugye? Mas: ez hogy mukodik ez a DVB (jo link is, csak ertelemsen mondja el)

Ezen a HDMI csatolo tamogatja a HDCP-t? Kompatibilis lesz a jovobeni nagyfelbontasu filmekkel?
  • guardian hero
    http://www.sg.hu/cikkek/43313/hd_felbontasu_crt_tv_a_samsungtol

Jó alternatíva lehet szerintem.
  • gergod
    Ez lehetseges, akkor lehet amieknal nincs mar normal adas, ezert irta, hogy kell hozza set-top box :)

Az NS92 mennyibe kerul?
    Es az a hangfalrendszer? Mondjuk lehet, hogy nem drotnelkuli hangfalak kellenenek, mert az ember gatyaja ramegy az elemekre :)
  • PyRex
    1. 1440x1080 akkor mi? :) Mert az 4:3 arány. De végülis HD. Persze lehet, hogy a szabvány az 16:9 (1920x1080).
    2. Tudom, de lesz majd sok :)
    3. dettó
    3+1. :))))))))))))
  • cloud.strife
    :))))
  • cloud.strife
    1. A HDTV csak 16:9 lehet.
    2. 1080 sorral rendelkező tv nagyon ritka
    3. én sem értem
  • PyRex
    Nade akkor nem értem. Én úgy tudom, hogy a 1080i-nél egy kép az 1440x540 vagy 1920x540 (1080p pedig 1440x1080 (4:3) és 1920x1080 (16:9)), csak minden páros képkocka a páros sorokat jeleníti meg az 1080 sorból és minden páratlan képkocka a páratlanokat - így lesz egy képen "csak" 540 sor. Tehát elvben egy 1080 sorral rendelkező tv-n jó képet ad, de mégiscsak interlaced, nem?

Kb. olyan lehet, mint amikor az ősrégi VGA monitorom 1024x768-as felbontás-t interlaced-be tudta (csak ott az volt a gáz, hogy a 43Hz-es frissítés miatt látszódtak a képváltások :).
  • cloud.strife
    1080p csak igen komoly kamcsikba van, ez "csak" 1080i, ami egyébként roppant érdekes, mert viszont progressive csatija van csak a kamerának (megpersze komponens) amivel rá kell kötni a tv-re.... :\
  • cloud.strife
    Uff.....

Mindegyik Sony LCD TV-ben van tuner TE :)
    Csak az U-sban nem lesz DVB tuner. A többibe igen.

Kérdésedre visszatérve:

LCD TV: Sony KDL-V32A11 430-450e
    Házimozi meg necces, de ha veszel egy DAV-DZ700W, az vezeték nélküli hátsóval van, van rajta progressive kimenet, de HDMI még nincs ezeken. Az jelenleg 2 jó cuccon van (amibe ugye érdemes gondolkodni, az olyan cucc ami javít is a felbontáson, nem csak egy HDMI csati oszt jóvan), szal az egyik at RDR-HX1010 bivaly HDD DVD író, a másik a mindentesztgyőztes DVP-NS92. Ezeket DZ700-ra optikai, vagy koax csatival rá tudod kötni.
  • PyRex
    Az nem 1080p? Mármint a kamera. 1080i csak a felét rakja ki a soroknak egyszerre nem? Tehát csak 540 - csak mindig váltakoznak a páros és a páratlan megjelenített sorok. De lehet fasságot beszélek.