21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Igen, LCD panelgyár. Mi köze van ennek a képminőséghez? Semmi.
  • cloud.strife
    Jajj, neeeeeee!!! LOL :(((

Egyet nem értek, ha a Samsung-ba ugyanaz van mint a Sony-ba, akkor a Sony-nak mér szebb, jobb a képminősége?

Azt már régóta tudom, hogy egy laikusnak minden szines kép szép, de ez azért nem ilyen egyszerű.
    Ez a Sony szar meg azóta megy, amióta mo-n jelen van. Szar mer nem tudom megvenni. Furcsa hogy egész európában piacvezető. Főleg a Bravia.
  • Punker
    emlékeim szerint volt cikk hogy Sony Samsung közös gyárat épít nem?
  • torrente
    Vagy jobban felkészült, mint te...
    Én nem találok benne semmi hihetetlent, hiszen a Samsung olcsóbban gyártja, a Sony átveszi és beépíti a sajátjába. Régen én is Sony-s voltam, de 1999 körül egy hozzáértő elmagyarázta, hogy a Sony-kban játékszerek vannak, nem komoly anyagok és a nevét kell csak megfizetni. Ez a megállapítása audio eszközökre volt érvényes. Szóval a sony nálam már régóta nem király. Az eladónak meg nyilván az az érdeke, hogy a drágábbat adja el, de ő azt mondta, hogy a Sony semmivel sem tud többet, csak a neve...
  • torrente
    A Laser műszaki udvarban (Erzsébet krt 26) bruttó 190e Ft.
    Kösz a választ, most már bátrabb vagyok lcd tv vásárlás ügyileg.
  • Sir Quno Jedi
    A zenyimé olyan 220 körül vanik, de persze én sem annyiért vettem ugye. A butább nagytesója (ami egy inch-csel nagyobb 27"), az most akcióban 177 asszem az AVPlaneton. Mondjuk én azt nem venném/vettem.
  • cloud.strife
    Az ár MINDÍG tükrözi a minőséget!!!
  • cloud.strife
    Jah, sima ügy. 4:3-as tv-n mégvékonyabb a 2.35:1, mint a régebbi 16:9. Pont.
  • cloud.strife
    Mennyi most egy ilyen Csamcsung? 230e?
  • Sir Quno Jedi
    Vegyél nyugodtan 26R51-et, tökéletes képe van, digitális zajszűrő van benne 1360x768-as a felbontása és konzolokhoz ideális, főleg ha egy komponent kábelt is beszerzel a konzolhoz. Kapsz olcsóbban is persze hasonló tudás Samsung-okat is.
  • Sir Quno Jedi
    Nem hinném, hogy összeesküvés elméleteket kellene gyártani az LCD TV gyártókról és a DVD forgalmazókról...

Nem elég a kép tulajdonságainál beállítani, hanem az adott konkrét videóhoz kell állítani a lejátszót. Ha már DivX akkor ajánlom a Mediaplayer Classic-ot (az ACE codec pack pl. felteszi ezt is), ott meg lehet adni, hogy nyújtsa, vagy belülről érintse, vagy kívülről érintse a videó a képet. Plusz a numerikus billentyűzet gombjaival tetszőlegesen lehet nyújtani és zoomolni a képet, ahogy csak kicsi szívünk szeretné. Így mindig be lehet állítani a nekünk tetsző képarányt és méretet.

A 16:9 alkalmasabb a 16:9-es és a 2.35:1-es képarányú filmek lejátszására, ez FIX tény.
  • cloud.strife
    Erről "is" beszélek!! :))
  • cloud.strife
    "Lényegében samsung tv-ről van szó, csak rá van biggyesztve a Sony, amit külön meg kell fizetni... Duna Plazaban a metróaluljáróból feljőve, a mozgólépcsővel szemben rendkívül felkészült eladó van!"

Nemhiszem, hogy nagyon felkészült lenne, ha ilyen baromságokat beszél!! :(( LOL
  • Number One
    de azért hogy van pofájuk ilyen modellt kiadni a samsungnak:((

elemehetnek a picsá...
  • Number One
    ott a válasz a tesztben jobbat én semm tudok...:(
  • DJ Bee18
    egy Samsung tesztjében olvastam:
    A tuner minden adót megtalál, de a kép minősége hagy némi kívánnivalót maga után. Nem az LCD-vel van a probléma, hanem a tuner tűnik egy kissé zajosnak. Sajnos zajcsökkentéssel nem látták el, így ezen nem tudunk javítani.

Ez magyarázza az én problémám is, mert ha DVD-n keresztül nézem a csatornákat, akkor teljesen tiszta.
  • DJ Bee18
    a TV adás képe nem tiszta (halvány hullámok, szemcsék látszódnak)
    LG RZ-20LZ50
  • torrente
    Mint az előző hsz-ból kiderült, nincsenek nagy elvárásaim egy lcd tv-től, de nem akarok halál ócskát venni. Egyszerűen csak tv-zni akarok és videójátékot játszani. 55cm-esnél csak a 800*600 a legnagyobb felbontás? Ez a tv megéri vagy marha roszz:

COLOR TAC LT20C LCD TV:

- 20" ( 51cm ) képátló
    - 4:3 képarány
    - 800x600 legnagyobb felbontás
    - 0,51x0,51 ( mm ) pixelméret
    - 16,7Millió szín megjelenítésére képes
    - Kontrasztarány 500:1
    - Válaszidő: 5ms
    - HD kompatibilis
    - teletext
    - scart csatlakozó
    - 100 programhely
    - Stereo
    - 2x5 Watt hangteljesítmény ( RMS )
    - Scart csatlakozó
    - Analóg audio bemenet
    - Componens videó bemenet
    - S-videó csatlakozó
    - 2független audio bemenet
    - DVI bemenet
    - PC-hez monitorként is használható ( támogatott felbontások: 640x480 és 800x600, 60/72 vagy 75 Hz-en)
    - LCD panel, a LG és a Philips gyártójától
    - Alacsony energia fogyasztás
    - Falraakasztható
    - 580 x 451 x 180mm

AKCIÓS ÁRA: 84.990.-
  • torrente
    Szevasztok!
    Nagyon töröm a fejem egy lcd tv-n. Egy régi Samsung tv-m van, amitől állandóan fáj a fejem. Pár éve műtötték a szememet, azóta egy kicsit visszaromlott és ha videójátékkal nyomulok, akkor kicsit közelebb kell ülnöm a tv-hez, hogy jól lássam, de mivel a tv-m régi szar, ezért állandóan megfájdul a fejem. Szóval nekem nem a méret a lényeg, hanem a minimális sugárzás, ezért kéne nekem egy lcd. 55 és 65 cm-es kategóriában Samsung tv-vel jól járok? Vannak hátrányai az lcd tv-knek videójátékoknál, sport és egyéb műsoroknál? Samsung 26R51-et láttam a Duna Plazaban és gyönyörű volt a képe! Kisebb kategóriás is jó? Mondta az eladó, hogy sok Sony tv-ben Samsung alkatrészeket használnak. Lényegében samsung tv-ről van szó, csak rá van biggyesztve a Sony, amit külön meg kell fizetni... Duna Plazaban a metróaluljáróból feljőve, a mozgólépcsővel szemben rendkívül felkészült eladó van!
  • Number One
    zajos?

marmint ezt hogy erted?

ird le milyen tv +a modellszamat aztan kikalkulajuk mi lehet a baja:)
  • DJ Bee18
    nem vagy túl barátságos....
  • DJ Bee18
    az mitől van, hogy vettem egy 51 centis LCD tévét, és zajos a kép. De soknak ilyen a képe. Valamivel kiküszöbölhető?
  • Mentol
    Nem értek egyet. Lehet, hogy én nem értek a TVmhez, de ugyanakkora az alsófelső fekete csík, mintha 4:3 TVn nézném.
    Mostanában jellemzően a PCről nézem a filmeket, amiben egy Radeon9600XT van. A kép tulajdonságainál be lehet állítani, hogy a TVn látható kép teljes képernyős legyen, vagy a forrással megegyező méretű.
    Ha a fullscreent állítom be, akkor a kép hosszában nyújtott(torz) lesz. Ha a másik lehetőséget választom, akkor meg csíkban látom a filmet alulfelül fekete csíkkel szegélyezve... Mindezt DVDripek esetében.
    Szóval átverés az egész?!
  • Sir Quno Jedi
    Nem, mert egy 4:3-as TV-n még borzasztóbb eredményt kapnál, csak egy vékony csík látszana a közepén.
  • Mentol
    Na, de akkor ez a 16:9 képarány csak ámítás, parasztvakítás, nem???
  • Sir Quno Jedi
    Mert a mozifilmek többsége 2.35:1 arányban készül és nem 16:9-ben. Ha a DVD-re rá vagyon írva a nem 16:9-es arány, akkor ne tessék csodálkozni, ugye!
  • atlagember
    Na ezzel nem vagy egyedül.
    Én sem értem, hogyha egyszer van az embernek egy 16:9-es tévéje és adnak 16:9-es műsort akkor miért van széles torz kép fekete csíkkal.
    Mitől kapcsol át a tévé ilyen üzemmmódra (nem a távirányítógombra gondolok)?
  • Mentol
    Hi!
    Másik topicban már kérdeztem, de nem kaptam kielégítő választ, ezért itt is megkérdem, hátha van hozzáértő:
    Van otthon egy 16:9 képarányú TVm. Anno, azért vettem, hogy majd DVDket nézzek rajta jól. Namost, eddig ahányszor néztem filmet mindig ott volt alul-felül a fekete csík annak ellenére, hogy elvileg erre lett kitalálva a TV. MIÉRT VAN EZ?
    Ennyi erővel vehettem volna olcsóbban 4:3 képarányú TVt is...
  • cloud.strife
    :))))

De milyen érdekes, hogy állandóan azokkal van a baj!! :)
    Nem is értem.
  • cloud.strife
    A projektoros TV-kből minimum a DLP-s, inkább a 3LCD-s a jó, a többit el lehet felejteni.
    Egy 3LCD-s tv lehet HD ready is, sőt beépített DVB tuner is van bennük.
  • Malbeth

Sziasztok!Az én érdeklődésemet a Projectorok,és Projectoros TV-k is felkeltették...!
    Velük mi a helyzet.Milyen előnyei ill. hátrányai vannak?? MIre kell odafigyelni??
  • atlagember
    Szerintem ne keressetek már csomót a kákán, mert mindketten jól ismeritek a dolgokat, és ugyanazt mondjátok.
    A lényeg nem is ez akart lenni, hanem az, hogy bizony a hozzánemértőket könnyen átverhetik a cégek, ami pedig sajnos igaz.
  • BártfaiB
    1. ok, én is ezt írtam, de mivel ez a fórum a tévékről szól nem pedig a videokártyákról, nem hangsúlyoztam egy triviális dolgot.
    2. szintén ugyanazt mondjuk.
    3. igazad van, figyelmetlen voltam, rosszul fogalmaztam, de hát a fórum már csak ilyen, néha az ember nem figyel annyira mindenre, még a helyesírásra sem.
    4. A kampó megfellebezendő, én nem állítottam, hogy egyenlők, csak azt, hogy többféle rendszer van, amiben az egyikben ilyen, a másikban olyan.
    5. Én sem írtam, hogy minden mozifilm ilyen, csak azt, hogy valamelyik, tehát van ilyen is, meg a 4:3 és e között még számtalan.
  • OlsenSAJT
    Van amiben igazat írsz, van amiben nem.

"... a 640x480-as felbontás az amerikai NTSC rendszernek felel meg." - és a VGA-nak.

"A 720x480-as NTSC szabvány az a szélesvásznú rendszer" - ilyen szabvány nincs, az NTSC DVD-k max. felbontása ennyi.

"Egyébként a 16:9-es felbontás valójában nem 16:9, hanem vagy 1,85:1 vagy 1,77:1 vagy pedig 1,66:1" - A 16:9 NEM felbontás, hanem aránypár, akárcsak az 1,85:1 ésatöbbi.
    Amúgy ezért a kijelentésedért Számtanból ezennel egy méteres Karót kapsz, mert azt állítod, hogy 16/9 = 1,85 = 1,77 = 1,66 :D :D :D :D
    (Valójában 16/9 = 1,77777...)

NEM minden mozifilm 2,35:1 arányú! Nagyon sok olyan IS van ami 4:3-as és még közte van az a sok egyéb variáció (az előző bekezdésből).....

"... lehetőleg ne vegyünk kisebb felbontású tévét..." - egyet értek!
  • BártfaiB
    Nem értem, hogy mi a gond?
    A kisebb 4:3 LCD tévéket 640x480, 800x600, meg nagyobb felbontásban lehet kapni. Én speciel még nem láttam 768x576-os felbontású LCD tévét.
    Pont azt írtam, hogy a PAL rendszerhez minimum a 800x600-as felbontás kell, mert a 640x480-as olcsó LCD tévéknek kisebb a felbontásuk, mint amit a PAL rendszer megkövetel, ezért rossz minőségű lesz a kép. A 720x480-as NTSC szabvány az a szélesvásznú rendszer, az NTSC tévéknél nincs ekkora vízszintes felbontás, viszont a 640x480-as LCD pont megfelel az amerikai NTSC igényeinek.
    Egyébként a 16:9-es felbontás valójában nem 16:9, hanem vagy 1,85:1 vagy 1,77:1 vagy pedig 1,66:1 ami pedig igen széles lehetőség, ezért alkalmaznak mindenféle trükkös (Pan, Letterbox, Pan&scan, stb.) technikákat. Egyébként a mozifilmek még ennél is szélesebbek, valamelyik ha jól tudom 2,35:1 arányú, de ez már nem LCD tévé kérdése.
    A lényeg azonban az, hogy lehetőleg ne vegyünk kisebb felbontású tévét, mint amit az európai rendszerekben használt felbontás igényel, mert azok az amerikai NTSC rendszer rosszabb minőségéhez lettek igazítva.
  • OlsenSAJT
    A 640x480 az a számítógépes VGA szabvány.
    A 800x600 az SVGA, szintén számítógép.

A PAL tv az 768x576, míg a PAL DVD az 720x576. Az NTSC DVD 720x480.

Egy 16:9-es képmegjelenítőnek ahhoz hogy egy PAL DVD-t képinformáció veszteség nélkül meg tudjon jeleníteni, 1024x576 minimális felbontással kell bírnia, kiszámítható hogy ez felel meg a 16:9-nek.
    Annak is egyszerűen utána lehet számolni hogy az LCD-k 1366x768-as felbontása is a 16:9-es arányhoz igazodik.
  • BártfaiB
    Csak annyit, hogy amerikában NTSC rendszer van, ami sokkal rosszabb az európai PAL-nál.
    (Kár, hogy a PAL-nál is jobb SECAM rendszert meg beszüntették.)

Ez egyébként az olcsó LCD tévékre is igaz, sokhelyen árulnak 640x480-as felbontású LCD tévéket, viszonylag kedvező áron, tele van velük a Médiamarkt meg a sok hasonló bolt, és a sok hozzánemértő ilyenkor csak az árat nézi. Pedig a 640x480-as felbontás az amerikai NTSC rendszernek felel meg, a PAL rendszer ennél nagyobb felbontással dolgozik, így európában a 800x600-as tévékre van szükség, mert különben csapnivaló lesz a képminőség. Szerintem kötelezni kellene a forgalmazókat, hogy erről a vevőket is tájékoztassák, de ahhoz sajnos sumákok.
  • PyRex
    Baj 3: fárasztó vagy a "csak a sony tv-k a jók, minden mást lesajnálok" stílusoddal...
  • cloud.strife
    Amerikából hozatta, vagy kint éltek?

Mer ilyen nincs mo.-n.
  • cloud.strife
    Baj 1: a tv Samsung
    Baj 2: a dvd író LG