LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
????? Ezt most nem értem.

3840x2160 a fizikai felbontása. Natív 4K anyaggal bepisálsz olyan a képe. Nagyobb a felbontása. Vagy mi az amit még tudnia kéne? Nem értem.
Nekem sincs tervbe ilyen tévé, mert konkrétan semmi értelme, pedig hamarosan érkezik a Sony A7S kamerám, meg még talán egy Z2 telefont is beújítok. Ezek tudják a 4K videót, mégsem érzem hogy kéne a nappaliba. Majd pár év múlva.

Ahogy kinéz semmibe se lesz OLED, nemhogy UHD-ba.

www.digimomentsvideography.com

Tibi7
Jogos amit mondasz, de engem mégis felbosszant a dolog. Na nem mintha UHD TV vásárlásának a veszélye fenyegetne 😄 Az utolsó mondatod: kár érte, de még bármi lehet.
Laikusként: mégis mi a fene várható az UHD felbontású lapostévéktõl, ha egyszer a többi része ugyanaz, mint a jelenlegi FHD megjelenítõké??? Ugyanúgy LCD(vagyTFT vagy mi) technológia: egy diafilm hátulról megvilágítva... Bakker!
Talán az OLED technológiával jobban teljesít a nagyobb felbontás. (mondjuk, én kíváncsi lettem volna UHD felbontású plazmára is)

cloud.strife
Mûszer helyett a szememnek hiszek, de köszi.

Ja, és az X9 nem IPS. Tudtommal VA AUO panel amire a Sony maga rakja rá a Triluminos technológiáját.

(azért még kuncogok 😊

Bucser
Ugyanannyiba kerult mindketto.

Muszerrel bemert eredmenyek fellelhetoek a neten mindket teverol. Tehat a rohogos mutatvany es felkialtas biztos a Sony repnek szolt. (vagy a szokasos szemellenzodnek).

De nyilvan az IPS jobban teljesitett mindenben mint a Samu PVA meg a contrast tesztekben is. Kar hogy hazimozisok nem igy gondoljak sehol... csak te meg a fizetett rohogotarsaid...

Arra is kivancsi lennek hogy vajon kitol vette a Sony az IPS panelt Kinabol vagy Koreabol?

SZVSZ az F9000 jobb teve mint az X905. Es az en velemenyem all szemben a tieddel.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

cloud.strife
Igazad van. A szervizmenüben nem kalibráltunk. Csak ott ahol a halandó ember szokott.

És természetesen mindkettõn bekapcsoltuk az üzleti módot és élénkre állítottuk mindet.

Sokkal jobb volt a samu, csak nem merem bevallani. Azért röhögök. (döbbenet)

(akkor miért azt vetted? mer azt kaptad occsón? nane)

Bucser
+ egy szoval sem mondtam, hogy a legjobb am, de tuti lehetsz, hogy a sony tv-k 95%-anal jobb😄

Mondjuk nyilvan be is merted mindket tv-t muszerrel csakhogy kideruljon melyik a jobb, vagy talan a kotelezo shopmodban futott mindketto? Ha nem voltak kalibralva akkor mirol is beszelgetunk?

Tudom mar, biztos a studio monitorodrol vett tapasztalattal kalibraltad + szemmertek😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Hat persze, Nyilvan te vagy az objektivitas mintakepe😊

cloud.strife
Vigyázzám, mer Bucser vett egy samu UHD-t és az innentõl a legjobb ám..... Láál. 😄

u.i.: volt alkalmunk teszetlni azonos jelforrásról egy 9-es samut egy X9 Sonyval. Csak röhögni tudok. Mást nem.

Tibi7
Mit tudom én már. Egy egy millió forintos TV-rõl beszélünk. Annak ne legyen már baj a képével.
arty
ips, spva ?

Forza.

Bucser
Melyik UHD-t nezted? Ugyanis van mar par a piacon.

cloud.strife
Blablabla, mitha csak a panelen múlna.

A koreaiakba milyen panelek is vannak?

Tibi7
Tegnap MM-ben nézelõdtem. A milliós samu UHD tv-tõl hányingerem volt. Részletes, az oké, de azok a színek... Nem tudom kalibrálással mi hozható ki belõle, de nem túl bíztató mindenesetre... És akkor már meg sem lepõdöm hogy a 250 ezres LG hasonlóan szörnyû színekkel operál.
nismoka
Attól még jobb képe van, nem csak panelbõl áll egy tv...

Bucser
blabla...mintha a Sony meg mindig sajat panellal dolgozna.

cloud.strife
Én most akkor írjak valamit, hogy mi a jó tévé? Vagy hagyjam a francba?
Mi a tökömet szenvedtek ezekkel a béna korejai bóvlikkal?
Komolyan nem értem.

arty
olcsó ledes samsungot mindenesetre NE! 😄

Forza.

arty
szóba se került a felbontás - csupán a színekrõl beszéltem

próbálgattam a beállításokat (fehéregyensulyt, bõrtónust nem) és hiába raktam cinemára, természetesre, dinamikusra, állítottam melegre, huzigáltam a szaturációt, gammát, fényerõt, kontrasztot - még a háttérvilágítást is ... hiába! olyan hideg, hivalkodó, bántó maradt, akár hogy is állítgattam, csak fals maradt a zöld

azt hittem ennyire mellékalibráltság csak cloud képein létezik, a valóságban nem, ill. hogy tuti nem állította be anno jól, samut akarta lejáratni kicsit, stb - hát nem, ezt (ezeket?) nem lehet, a ledes háttér (tippre) ugy elkurja a színképet, h vissza se lehet hozni többé. persze megnéznék egy szakit, h kihivom és egy ilyet akarnék bekalibráltatni, mûszeresen, h mit szólna (sikerülne-e és ha igen, mennyire)

és hogy mihez hasonlítom? évek óta nézem a zõdes xbox dashboardot (fõmenüt), eléggé "ismerem" a tónusát, amit minden tévén próbálok belõni (mióta megvan a kalibrált pana plazmám (g30), azt is tudom, h egész tûrhetõen "sikerült" ez eddig is, mert hasonló képet adnak)

szerintem nem a panellel van/lehet a gond, hanem valamit elcsesztek a ledes háttérvilágítással (csamcsung, tehát lehet h egy másik havi F6400 tök más panelos/elektronikás, ezért a véleményem egy másik tulaj nem osztja... sõt, anyázna). hogy nem általános ledes gond, az tuti: láttam boxon 42LA620on és ott is vissza lehetett venni a "shop módot", vagy hogy nevezzem. kicsit huztam a szám a látott lg 620/660asainak ips-ét látva (kontraszt és felhõ), de ahogy nézem az ócsó(!) samsung akkor se alternativa. (árgépen nézve 130-140k egy ilyen tv. )

Forza.

Azért ott ugye vastagon közrejátszatott a konzol "ótvarsága" is. Hiszen max 720p-t, vagy annyit se tud, akkor grafikában, színekben miért lenne szintén butított. Fõleg mert ugye a megjeleníthetõ színek hûségében azért létezik jó LCD is (bár könnyen lehet, hogy az F6400 VA panelje pont nem az)
Ha szép kép kell, vegyél plazmát! (ez megint beigazolódott?)

arty
ma konzoloztam pár órát egy 40F6400as samsungon. ilyen ótvar, undorító, nézhetetlen színekkel talán még nem is találkoztam

kurvajó, hogy ez egy "médiamarktban" baromira nem látszik, hazaviszed és ha van összehasonlítási alapod, akkor egybõl le is hányod 😞

Forza.

arty
az ugye állókép, azt "künnyû" nemelrontani 😊 várom a részleteket! 😉

Forza.

akyyy
hú majd megnézem minek mi a tipusa mer elkések melobol

szvsz amugy a lejátszó programom cseszhetett el valamit, mivel tegnap mikor simán csak az asztalt bámultam, annak is valami gyönyörû képe volt 😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

arty
lcd tévéd van csak, h tudd 😉 (led a háttérvilágítás, smart pedig a marketingbullshit)

egészen pontosan mi a tévé típusa?
laptopról milyen felbontású képet küldesz? 1920x1080/24hz? vagy 60hz? (milyen videokártya? laptopon jó a kép?)
tippre egyébként az adott hdmi bemenetedre rá van kapcsolva valami "csodás képjavító", ami szétcseszi a képed...

(3d-t passzolom)

Forza.

akyyy
sziasztok.

smart tv tulaj lettem. igaz led tv, de remélme belefér ide is

a kérdésem, miért van az, hogy ha vinyóról nézek egy 720p-s sorozatot, tök szép éles képe van, míg ha hdmivel összekötve laptoppal, akkor meg ilyen "laza" monitorstilusu, elmosodott a kép (igy sem rossz, de az elõbbi jobban tetszik mikor éles)

A másik kérdésem, hogy 3d-s filmet mivel érdemes lejátszani? elvileg aktiv a tv, tehát behet a blueray 3d aszfaltról 😄
csak nincs lejátszóm. nyilván a tv lejátszója nem fogja tudni lejátszani, de ha a tvre kötöm a laptopot, akkor le kell tudnia játszania, de azt akarom hogy szép legyen a képe.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Egyszerû, sony boltos van itt, lg meg nincs 😄
BlackShadow
Helló!

Gondolkozom, hogy ideje beszereznem egy tv-t otthonra. Olyan 150e környékén szeretném 39-42 col sávban.

Édesapám az LG-t isteniti, hogy eszem ágába se legyen más - itt viszont meg sem emlititek, csak a Sonyt 😊 Tudnátok nekem egy kis felvilágositást mondani, hogy miért ilyen jó a Sony?

Nekem amire szükségem lenne a tv-ben az egy jó kép; PC-vel összekötném; DLNA támogatás; Wi-Fi jó lenne.. és majd jövõre jöhet hozzá egy játékkonzol is, de addig marad a PC 😊

Ami ennek hirtelen megfelel az a Sony KDL42W650ABAEP, de nekem ezek még nem kis pénzek, igy nehezen hozom meg a döntést.. Minden segitséget köszönök 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

cloud.strife
260e

Viszont most meg van kifutóban pár darab 50W656, 229-ért.

Köszi. Az igaz, hogy lesz a W705-bõl is 50"-es? Ha igen, az árát nem tudod véletlenül?
cloud.strife
Épp a minap tettük egymás mellé a kettõt, húdenygaon nagy difit egyenlõre nem vettünk észre, picivel jobb a képe a W7-nek. A fehér látványosan jobb.
Techniakilag még nem néztem melyik, milyen panel, valószínüleg nem is érdekes ebben a kategóriában.

Van még készleten 42W805, az a legjobb vétel. 😊

De persze a méretet neked kell eldöntened hogy elég-e.

Én az új, idei 48W605-rõl beszélek: link, nem a tavalyi W656-ról. Azt tudom, hogy ennek a W7 az utóda.
Tibi7
Ha jól tudom, akkor a w7 a w6 idei változata, tehát tudásban elég hasonlót nyújt, képben asszem a w7 feketéje jobb lett. Ha van rá lehetõséged, akkor térj be egy Sony boltba. Ott saját szemeddel is meggyõzõdhetsz arról, melyik a jobb.
Nem tudja valaki, hogy van-e képminõségbeli különbség a Sony W605 és W705 között? Melyik lehet jobb vétel, a 42W705 vagy a 48W605? A méretbeli különbségtõl most tekintsünk el.
Akkor ez a legtöbb esetben nem alternatíva, úgy érzem.

Bucser
Jobb a projektor/Vaszon kombo ar ertek aranya. ellenberger tevezni nem ajalnott max mozizni sotetben. lehet akarmilyen jo vaszonod es projektorod nappal eleg fosul tud kinezni. Nem beszelve arrol, hogyha ablak is nez a falra.

"min.80". Ajánlott táv 80"=320cm

Bucser
55 colos LED-et egyedul szereltem ossze. Egyaltalan nem nehez. Egy atlagos konyvespolc nehezebb.

A 80-as mas teszta ahhoz 2 ember kell de falra szerelve ez sem nehezebb mint egy nagyobb konyvespolc. Ha nem akarod falra tenni akkor videoszekreny mehet ala.

Bocs, már megint magamból indultam ki.

Nade: FHD esetén mondjuk egy "átlagos" 4méteres távolságra több, mint 80" képátlót javasolnak mindenhol. Nonszensz!
1. a készülék ára nem hinném, hogy lehetõvé tenné az "átlagos" TVnézõnek a beszerzést
2. hová teszek én egy akkora panelt (falméret, súly, fal teherbírás, ajtónyílás mérete)
3. takarítsa, akinek 2 anyja van (úgy hogy még véletlenül se karcolja össze sehol)
4. x évente festéskor szereljem le fel csak jöjjönnek a haverok (plusz mindenki hozzon még egy embert)
5. sokan inkább a vetítõ+vászon kombót ajánlják ekkora méretben - errõl nincs tapasztalatom, nézhetõ minõség? (sima fehérre meszelt falon is jó a képe?)

Bucser
A kepernyo kitolti a latomezomet. Nem olyan.

Raadasul a 3D-nek igy ertelme is van. Majdnem eltunik a window effect.

nem olyan

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597

De most én tényleg komolyan kérdem: 2méterrõl 55" meg ilyenek az nem olyan, mintha teniszmeccset néznél? Jobbra balra forgatod a fejed, hogy semmirõl ne maradj le...

cloud.strife
Ennyire kicsi a pöcsötök? <#idiota>

arty
naigen, ha utóbbi nem számítana, akkor nekem is 2db 65" zt60 plazma lenne a falon 😄

(kivéve, ha van 80"+, 4k oled, mert akkor az 😄 )

Forza.

Bucser
2 meterrol 55 col. nem nagy. Mar banom, hogy nem a 65-ost vettem=(, talaltam volna neki helyet.

Ilyesmi fogalmilag nem létezik, hogy "túl nagy tv".
Lassan fél éve megvan. Egyelõre nem is vágyom nagyobbra - a pénztárcám egyáltalán nem...

arty
Két hétig.

<#hehe>

Forza.

nem ketlem. 32-es regi lcd utan nekem is 42 jött, neztem is nagyokat. aztan 50-es ---> megnagyobbakat neztem. most meg mar 65-öst se utasitanek vissza 😄

VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597