21171
LCD - Plazma
-
Borg #19205 Nem kell felesleges sallang, de 4K HDR Smart 200k alatt azért legyen? :D Most akkor mi?
Se a 4K-t se az 5.1-et nem fogja amúgy hozni neked semmilyen adás. Még FullHD-t se, pont úgy ahogy HDR-t se. -
#19204 A samsung és az LG közül melyik lenne jobb választás a 48-50" os képméret tartományban úgy 200k-ig bezárólag?
Semmi felesleges sallang nem kell, csak 4k és HDR , smart és digitális hangkimenet. Már ha ez utóbbi az jelenti, hogy ha 5.1ben jön egy adás akkor az 5.1es forrást ki is tudom vezetni az erősítő felé nem csak stereoban mint most.
A tizen és a webos között mi a fő különbség? -
#19203 Hopsz most nézem, egy kicsit megöregítettem egy kicsit Lady G.t :D
Idén még csak 6 lesz ..
Szerencsére a kutya sem olvassa már ezt a retro fórumot (lcd/plazma) amikor nyakunkon már az oled ... vagy hiperszupermegamaszterultrahádécsokoládé akármi :) -
#19202 Szevasz IM (alias K.L. ha nem tévedek :)
Én egy kicsit régimódi vagyok ezen a területen. Ameddig még húzza az idén már 7. esztendős 50"-os 3D LG plazmám, addig ez marad a fő házimozim.
Mivel újat már úgysem kapok ha kileheli a lelkét, így majd tisztességesen eltemetem a hátsó udvarban (fejfa meg minden: "itt nyugszik Lady G. a leghűségesebb és legkitartóbb plazma a világon, R.I.P. " ...
Aztán majd jöhet valami oled flanc bánom is én, de ragaszkodom a márkához, mert nekem bevált.
A mások negatív véleményével meg eddig sem törődtem :)
Addig is (persze csak ha nem nagy gond) szívesen meghallgatnám, hogy a különféle cuccokkal hogyan teljesít a fapadosod :D
Úgymint... X-box, dvd, vhs és egyéb régebbi formátumok... -
ItaloMucsacso70 #19201 Akkor csak várjál rá én meg élvezem tovább addig is. :D
Zephyr ! Master HDR OLED hangzatos cím de az LG után már nehéz ujjat kitalálniuk ugyanis az OLED HDR Dolby Vision Ultra Premium már utóbbinál garancia a mozi élmény visszaadására.
Rendkívül savanyú a szőlő az összes többi gyártónak az miatt hogy az LG már régen meglépte azt amit a többiek ( Samsung, Sony ) még csak most harangoznak be dirrel durral.
Lehet játszani a szavakkal márkák szerint de képminőségben ezen a szinten már nem igazán fogsz különbséget tenni.
Az LG már mindent leírt hogy mit kell tudni az OLED technológiáró és a tökéletes feketéről és az hogy a többiek a katalógusaikban másolják a szöveget elég megmosolyogtató.
Amúgy annak ellenére hogy az enyémben is van 4K a youtube videók nézegetésén kívül még nem sokra mész vele ebben a nyomi országban.
Szóval mire létjogosultsága lesz itthon addigra a jelenlegi OLED TV-m már matuzsálem lesz sajnos.
Mozizásra már most is elképesztő valóban.
Addig meg ámulok a "paraszt verzión". -
#19200 Már rég behúztam volna egy OLED cuccot, csak olyan mocsok mód nem akar csökkenni az ára, hogy nem igaz. Pl. 400e körül már vennék, de ilyen áron csak a paraszt verzió van. (lófasz gyenge chip stb.)
:( -
#19199 Master HDR OLED a Panasonictól.
Kütyü Magazin - 2017. január 5.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.09. 14:00:31 -
maki85 #19198 köszi a választ!!
eddig a fülesről vettem le a jelet, és akkor semmi csúszás nem volt
lehet hogy teszek egy próbát egy opt-analóg átalakítóval
-
#19197 tévéd "képjavító" áramkörei ... :)
erősítődbe állítsd utána, gondolom csak lehet..... -
maki85 #19196 szerintetek???
a tv-mre egy külső erősítőt kötöttem a scarton keresztül, és a TV adásoknál a kép elmarad a hanghoz viszonyítva majd 1 másodpercet
nem a hang csúszik, ahogy "illene"
sajnos másképp nem tudom megoldani, mert akkor modult kellene cserélni
mitől lehet??? -
ItaloMucsacso70 #19195 ....."hiszen a majdnem tökéletes fekete megjelenítésének képességével komoly vetélytársai lehetnek az e téren jelenleg utolérhetetlennek tűnő OLED készülékeknek."
Ők is elismerik!
Addig is...... -
Borg #19194 Panasonic giga kontraszt
Még a végén csak félig lesz szar az LCD :) -
#19193 egen, kár h a samu kigrott az oledből, de anyagilag lehet igazuk lett, mert a suhádéelcédé tuti fillérekből gyártódik (így viszont az lg-nek is jó, mert egyedüli gyártóként kvázi annyit kér értük, amennyit akar)
rajtam a felső kategória nem segít, nem tudok és nem is akarok millát fizetni egy tévéért :( -
Borg #19192 És nyilván ez az oka annak, hogy nem terjed az OLED más gyártótól nagyobb ütemben. Beszélhetnek itt a technológiai korlátokról, de az LG-nek mégis sikerül a dolog.
Egész egyszerűen egyik márka se akarja egy tollvonással bedönteni az aranytojást tojó LCD gyárait... amíg csak lehet. Mert ott már hugyér szarér gyártják a fos paneleket, amit a mézes-mázas körítés úgyis elad 100x áron a sok birkának... Az LG-nek nem sikerült kitörni az LCD-ivel az "olcsó"-nak bélyegzett kategóriából, bármi drágát is gyártottak, szal nekik baromira bejött, hogy OLED-del beléphettek a premium szegmensbe. Ezért is reménykedek benne, hogy a Panasonic is komolyan veszi ezt a lehetőséget, és akár a saját, akár a Pioneer márka alatt nekiáll felső kategóriás OLED-nek...
Utoljára szerkesztette: Borg, 2016.11.29. 09:15:25 -
#19191 nade az azért mekkora vicc, hogy 550ért is kompromiusszumot veszel ... oledből csak fhd, lcdből meg... tökmindegy :))
amugy azt nem tudom, ha létezne a tökéletes, lcdárban és könnyen gyártható, önálló fényű, mesterséges képpont-techno, mivel adnák el a drágább tévéket? tehát ha mondjuk felfutott volna az oled és lenne verseny és.... áh, bilibelóg :(
anno azt hittem, h a plazmaéra végén vett panával megszívom, mert még uj lesz, amikor az oled miatt má' "ki kell dobnom" :((
lassan kezdhetek imádkozni, hogy megélje................. -
#19190 azt "nem néztem" :) -
Seten #19189 Ne próbáljatok túllépni azon, hogy nem a két technológiát minősítettem, hanem magát a tesztet. -
Borg #19188 Azért elég szar szituban van tényleg, akinek most kell TV-t vennie.
Haverom is jött, hogy 200ig valami 55 colosat venne... hát a végén arra jutottunk, hogy krumpli burgonya, mind szar, szóval vegye azt amire több garancia van éppen :)
Persze a mantra megy az uhd/4k, hdr stb kifejezésekkel, de kb annyit ér mindegyik mint a 3D meg a Smart... szarnak a pofon.
Ha meg csúcs LCD, ami többé kevésbé jól trükközi ki a foscsi képminőséget (550e+), akkor már ott az OLED is árban, jóval kevesebb kompromisszummal. -
#19187 Próbálj túllépni a lényegtelen részleteken. Vedd észre, hogy az lcd képe egy szemfényvesztés. Lehet, hogy sokszor nem veszed észre, hogy átvágnak, de bizony átvágnak és ha kilóg a lóláb akkor épp megszívtad.
És az ott a csúcslcd........... ennyit tud. Szarból nem lehet várat építeni :) -
ItaloMucsacso70 #19186 Semmi mást nem kellene nézned mint a Pioneer logó körüli fehér foltot az SUHD esetében.
A tükröződés most teljesen lényegtelen.
-
Seten #19185 Roppant objektív bemutató. Főleg azzal a fal felőli tükröződéssel. :) -
ItaloMucsacso70 #19184 Látom itt még mindig megy az adok kapok OLED vs. SUHD ügyben.
Mindenki nézze meg élőben azt tanácsolom hiszen a nagyobb plázákban bevásárlóközpontokban mind kettő
megtekinthető.
Nálam ezen a videón az 5:21-nél látható összehasonlító Pioneer logó végleg eldöntötte a kérdést.
Egy másodpercig se bántam meg hogy az OLED mellett döntöttem.
-
#19183 Sziasztok
Monitort tudnátok ajánlani ps4-hez? Konkrét tipus vagy hogy egyáltalán mit nézzek/kerüljek vásárláskor, méretre 28 colig néznék, kb 60 ezerig
Köszi -
#19182 az fhd távolmaradását a toplistákról megértem, az emberek számok mentén vásárolnak :) és most éppen 4k "A SZÁM".
akkor is, ha nem látja a négykát négyméterről. akkor is, ha minimálisan sem tudja otthon belőni nézhetőre a képet.
akkor is, ha a neonfényes bótban az ezernits mindent üt...
irigyellek, hogy volt otthon mindekettő neked és azt is elfogadom, hogy a te felhasználási módodra jó a suhádé(istenem, ezt a paraszt nevet, dehát a csamcsungot kötelezi a múltja :D), de a fosteknó(=lcd) népszerüsítésére szvsz nincs szükség :) sem mentség.
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.11.24. 22:17:31 -
Bandicoot #19181 Fröcsögj tovább továbbra sincs se fingod se tapasztalatod de osztod az észt kreténmód.:)
Itt vannak a képek (óó mennyi blekkkruss van ezeken is!!!!), neten a tesztek és azokon belül is képek. Apropó míg ez a tv 0.03-as feketét tud addig a g20 0.04-et tudott,de jaaaa...NEMTUGGGGYA!!!444..... Iggazi hamisíthatatlan niemand vagy ebben a témában (is).
Az egyetlen amivel állandóan vagdalkozni tudsz az a fekete és ennyi. Élvezd hát a 0.00-ás feketét (ja nem,mert ahhoz sincs közöd).:)
Nálam legalább megfordult mindkettő és láttam amit láttam. Pusszancs.:)
(oh és ne felejts el a netes weboldalak és szakemberek tesztjei alá is betrollkodni ahol a top5-ben az SUHD-kat egyedül az oled 4k tudta megelőzni, oled fhd még véletlenül sem került bele egyikbe sem,dehát te tudod mert szarazelcédéééé!!!444)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.24. 22:09:22 -
#19180 ha lcd-n fekete a fekete, akkor az egyet jelent: BLACK CRUSH !!! :D
becsszóra! nálad a szürkeskála alsó 5 vagy 20 osztása fullfekete? ;))))) :P -
Bandicoot #19179 Szürkeafekete szarazelcédé!!!4444
Ja...0.03 nit az aztán marhára szürke....Szakemberek haterkedés nélkül...:D
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.24. 20:43:05 -
Bandicoot #19178 Itt lejjebb csak ti ketten mentek akik 0 tapasztalattal fröcsögtök.:) -
#19177 látom mész egyre hátrébb... az a gond, hogy az lcd-d elcédésmoslék képe 200 méterről is látható, még akkor is, ha valaki konkrétan VAK ;)
na, nyertem?
"Plazma szintű (g20-at váltottam) feketét tud a ks széria."
mit is tud az a VA panel VALÓJÁBAN? 3000:1? LOL! plazma szintű, tééééényleg..... :D
Utoljára szerkesztette: arty, 2016.11.22. 23:55:20 -
Bandicoot #19176
Tapsolok még bohóc,maradj itt nekünk.
Basszál le egy hatalmasat (ilyen 140 mély niemand kis tizenéves pistyugyerek lehetsz ezzel a mentalitással,felfogással és tapasztalattal)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.21. 20:31:19 -
Borg #19175 Szóval ja, pontról pontra megcáfoltam a hülyeségeidet, és még le is irod most, hogy igazam volt, de azért hülye vagyok, meg fröcsögök, meg inkompetens, meg a semmit magyaráztam, és így tovább.
Az egyik lehetőség, hogy logikából már oviban megbuktál, a másik, hogy szándékosan trollkodsz. A harmadik, hogy még senki nem baszott le egy hatalmasat neked. A 120Hz idekeverése se tudom melyiket támasztja alá jobban, de leginkább mindegyiket.
Bárhogy is van, tovább nem játszom ezt veled. Bárki le tudja vonni úgyis a következtetést, hogy mennyi is bármelyik hozzászólásod értéke. A következőé is... -
Bandicoot #19174 Ó ha ennyire marasztalsz maradhatok is mert látványosan még a game módról sincs egy hajszálárnyalatni fingod sem.:D
Jóóó kikapcsolja a mocskos suhd 4k a rásegítéseket és szarabb képet ad gámingba míg az oledaznem!!!444....
Te rettenetesen hülye vagy az egész témakörhöz és ezt HSZ-ről HSZ-re csak támasztgatod alá majd terelsz miután végigéged az összes kommented.:)
Jól mondta Bucser lentebb. Fröcsögj.:)
Inkompetens idióta. Nagyon elmagyaráztad a semmit, amiből csak méégjobban lejön hogy fingod nincs a tv-k működéséről se,nemhogy egy suhd-ről vagy oledről.
Segítek: 120hz va (60hz se) panelen nem kell rásegítés a játékokhoz,és nem butul sem a látvány sem semmi. Felrakhatom az összes rásegítést (feleslegesen) movie módban játék közben,nem fog változni a képen semmi, esetleg interpolálhatunk,de annak meg aztán végképp nulla az értelme.
És te mosod össze a dolgokat, fingod nincs arról milyen feketét tud egy 2016-os suhd led, fingod nincs az input lagokról,különben nem égsz ekkorát azzal hogy a plazma ellenében lehordod 1 másodperces baromsággal JÁTÉKBAN a ledet miközben némán kussolsz arról hogy az oled még ennyit se tud, ésatöbbi ésatöbbi.:)
Ezért van ennyi hülye a világban mert egyes topikokat ilyen hozzánemértő megmondó trollok uralnak és aki nem olvassa napiszinten mi folyik bent,az eszi a szavait az ilyen szerencsétleneknek.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.21. 20:20:39 -
Borg #19173 Elmagyarázom neked, csak hogy értsd. Aztán remélem tényleg elhúzol végre.
A game mód azért game mód, mert kikapcsolja a rásegítéseket, hogy cserébe jobb lehessen az input lag. TV-je válogatja mennyi mindent kapcsol ki, de a legtöbb biza mindent.
Namost ez egy OLED esetén nem gond, mert nem kell trükköznie semmit a jó feketékhez, kontrasztarányhoz. LCD-nek viszont igen.
Mint ahogy pl Plazmánál sem gond, mert sem a feketével, sem a mozgásmegjelenítéssel nem kell trükköznie rásegítő elektronikákkal, ellentétben az LCD-kkel. (De biztos ezt is csak véletlenül kerülted eddig megemlíteni.)
Nagyon elegánsan mosod össze az összes rásegítéssel elérhető képminőséget, az alacsony input laggal, ami viszont pont az összes rásegítéssel baromire nem alacsony. Vagy-vagy. Remélem sikerült felfogni.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2016.11.21. 20:11:42 -
Bandicoot #19172 Game módban rásegítés....Sírok...:DDDDDDDDDDD
Apropó játék, idézlek:
"Csak majd játszani ne akarj úgy, hogy minden ehhez szükséges elektronika be van kapcsolva, mert lehet hogy lesz egy másodperc input lagod is :)"
Tehát te movie módban játszol???? EHHEZ SZÜKSÉGES ELEKTORNIKA...:D
És szerinted a hőn imádott olededen movie módban mennyi az annyi? (segítek,szintén 110+):D
Egy rossz paródia vagy.
Tényleg befe, aki bejön olvassa csak ezt végig.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.21. 20:05:21 -
Borg #19171 Akkor hát ennyit a 22ms-odról: 37.6ms rásegítésekkel (amiről végig szó volt ugye), game módon kívül meg 113.5ms. Épp magadat cáfoltad meg. Még le is írták, ha elolvastad volna, hogy a 4:4:4 FHD-hoz is PC-re kell nevezni az inputot, ami automatikusan 37.6ms-ot jelent, csak úgy mint 4K esetén.
Plusz, egy büdös szó nincs arról, hogy game módban milyen rásegítéseket kapcsol ki a TV (a legtöbb az összeset). Mert azon kívül ugye 113.5ms. (Miközben az LG OLED-ek input lagjáról egy szót se szóltam, de ez neked mindvégig fel se tűnt)
De amúgy köszi a cikket.
És szerintem mindenki örülni fog, hogy végre leléptél ezzel a stílussal.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2016.11.21. 20:03:22 -
Bandicoot #19170 TESSÉK balek...:D
Segítek:D
"Input Lag Show Help
1080p @ 60Hz Show Help : 20.9 ms
1080p With Interpolation Show Help : 118.9 ms
1080p @ 60Hz Outside Game Mode Show Help : 113.5 ms
1080p @ 60Hz @ 4:4:4 Show Help : 37.8 ms
4k @ 60Hz Show Help : 22.7 ms
4k @ 60Hz @ 4:4:4 Show Help : 37.4 ms
4k @ 60Hz + HDR Show Help : 21.1 ms
4k @ 60Hz @ 4:4:4 + HDR Show Help : 37.6 ms
Great, even for competitive gaming. Not to say that this TV will make anyone's skills improve but those who like to have every little advantages on their side will enjoy that low of an input lag. The overall experience feels very responsive even for the games that requires very fast reflexes. To get that low input lag, 'Game' mode has to be enabled. When sending and HDR signal under game mode at an 1080p resolution, the input lag is 22.6ms."
terelés...Sűljél még itt pár mondattal gyakorlatilag égsz ahogy illik...:D
Itt csak 1 dolog derült ki ahogy nézem más kommentelőknek is feltünt: Segg vagy az egész témakörhöz de meg kell térítened mindenkit az oledre - ami szinte biztos hogy ahogyan SUHD úgy Oled sincs és egy ideig nem is lesz neked,de a sértett hiszti az kell meg a szakértés zéró nulla semmi tapasztalattal és tudással. Taps!
Én léptem,vergődj tovább de legalább ezek a sorok itt lesznek hogy aki benéz lássa mennyire inkompetens vagy a témában és mennyire csak a fröcsögés megy.
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.21. 19:55:12 -
Borg #19169 Kb? Feltehetőleg? Szinte garantáltan? Akkor most tudod, vagy nem tudod? Játszod itt a nagy szakértőt, aztán arra se veszed a fáradságot hogy utánanézz neten...
De linkeld be nyugodtan, ahol az SUHD TV-t tesztelik input lagra úgy, hogy minden rásegítés be van kapcsolva. Várom.
De amúgy ügyesen elterelted a szót a kontrasztról és a fekete szintről, amiről szintén kiderült, hogy fogalmad sincs róla...
Utoljára szerkesztette: Borg, 2016.11.21. 19:49:52 -
Bandicoot #19168 2014 novemberben állt le a pana, 2015 elején szűnt meg hivatalosan a plazmák értékesítése a nagyobb boltokban, külföldről (és zugabb helyekről avagy raktárban maradt készletről) lazán vehettél még idén is. De jaaaja, ezt is kened vágod Mr Input lag...
(láthatóan nem csak az suhd tévékről, az oledről sincs semmi kapcsolatod tapasztalatod de folytasd csak a magad lejáratását,szerencsétlen)
Szerk.: csak hogy igazad legyen, több mint másfél év volt mert 2015 elején vettem készletsöprésen extraakciósan, vagyis 1 év 10 hónap húúúú..
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.21. 19:47:40 -
Bandicoot #19167 Ó és még majd elfelejtettem ha már az input laggal ennyire vagdalkozunk. Az 500ezres fhd oledek kb duplaakkora input laggal rendelkeznek mint a 4k Suhd-k. Az LG prémium 4k oledjei is ilyen szempontból le vannak maradva. De ezt nyilván tudtad és tisztában voltál vele ha már azzal is tisztában voltál hogy mindent bekapcsolva 1 másodperces az input lag (valójában 22ms 4k HDR módban, míg az FHD oledek 40-45ms, a 4k prémium oledek 30-35ms között vannak, kis fejszámolással feltéve hogy tudod a váltószámot könnyen rájönni másodpercben mennyi az annyi.:)
Tehát adott az 55-ös FHD-d 4-5 kilóért amin csodás a fekete (aláírom a velejáró kontraszttal együtt), szemcsés (screendooros) a kép, magasabb az input lag, és a kék alpixelek is feltehetőleg elhalnak (ahogyan sorra halnak azoknál akik 1-2 éve vették a csodákat) mert erre még nem született biztos garantált megoldás.....
És továbbra is adott ennyiért a prémium kategóriás Suhd 55 colon valamivel gyengébb feketével (ami továbbra sem szürke sem probléma,de honnan is tudhatná aki csak fröcsögi amit annó IPS-es szarokon látott, és semmilyen valós tapasztalata nincs,nomeg gyorsan próbálja a netes teszteket is lecsurrantani), tűéles gyönyörű képpel, jóval alacsonyabb input laggal és szinte garantáltan magasabb élettartammal.... -
Borg #19166 Fingnélküli fröcsögés? Olvasdtad már vissza amiket írsz? Mintha legalábbis magaddal beszélgetnél.
De neked aztán keményen lehet tapasztalatod a 1.5 éves G20-al, amit több mint 3 éve nem lehet kapni... Csak így tovább.