21171
LCD - Plazma
-
#19245 Megvan az 50GT60, megnéztem 2 filmet az éjjel, röviden fejteném ki a véleményemet: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Asztak*rva!
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.02. 09:15:26 -
#19244 Többféle modellt megskubiztam. És majd még fogok is :)
Amik első blikkre tetszettek:
Samu ue55ju6xx és Lg 55ub8xx szériák..
Blau széria számot nem néztem, de amit láttam az konkrétan elmosódott képpel volt. Persze lehetett valami hiba is (kábel, vagy hangolási, képbeállítási) de ezzel most nem foglalkoztam.
Az 55" (ami ugye 140 cm) számomra nem volt akkora durranás 50" után (ami itthon van) ,mint annó amit lentebb említettem, a 32"-ról 50"-ra ugrásnál..
Azért ott már látványos a különbség :P -
partizan182 #19243 Szabad megkérdezni a modellt amit néztél? LCDben csodát ne várj, de az érdekel h mi volt a csalódás az 55collban mint olyanban. A mérete (ie nagyobbra számítottál)? -
#19242 Samu és LG máris a képzeletbeli listámon szerepel :)
De fog még kerülni fel rá pár egyéb márka is mielőtt még döntenék.. -
#19241 Én ezt másként látom. Szerintem te inkább elégedett vagy. Mellette persze lehetsz elfogult is ha úgy gondolod :)
Mesélek kicsit..így ma már túl jópár megtekintett tetyón, egy kicsit csalódtam..
Nem, nem a 4K-ban, az tényleg szuper, csak az 55"-ban. Egy kicsit extrábbra számítottam közel félmillióért, de nekem ez nem ér ennyit. Végülis nem meglepő, meséltem itt már, hogy anno a 3D plazmára is vártam míg másfél milláról lemegy az ára 150 ezerre és akkor vettem csak meg :P
Egyik legjobb döntésem volt és 6 év után még mindig tökéletesen műxik. Biztos vagyok benne, hogy amikor majd megveszem a 4K ledet, (csak negyedennyiért mint most vehetném) az szintén jó döntés lesz. És bízom abban is, hogy addigra még tökéletesebbé válik a smart rendszer is majd :)
Amúgy régebben volt pár Blaupunkt ketyerém amikkel nagyon elégedett voltam, pont emiatt nekem nagy csalódás volt most látnom, hogy mennyire gagyi minőségű tévéi is vannak már. Tehát ez a márka már törölhető is az esetleges listámról :( -
#19240 (sikerült beállítanom 60hzre)
-
#19239 Kicsit félek tőle, mert az egyik tesztben azt írják, hogy 50hz es forrásnál "double imaging" van... ilyet a G20nál nem tapasztaltam(a pcm van összekötve Dvi-Hdmi kábellel és azt írja a tv amikor ráváltok az aktuális hdmire , hogy 1080p/50hz).
Vajon ha nem Dvi-Hdmi kábellel kötném össze hanem Hdmi-Hdmi vel akkoris 50hz lenne, vagy akkor már 60?
Estére megvan az 50GT60 kíváncsi leszek erre a "double image" problémára :(
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.07.01. 10:01:20 -
#19238 bár már szerintem úton vagy: a márkát és típust nézd meg, ha nem samsung 7xxx széria, felejtsd el :D
amugy meg lg 55b6 ... ;) -
ItaloMucsacso70 #19237 Mivel elfogult vagyok ezt ne tőlem kérdezd. Soha többet nem vennék mást mint OLED-et.
Kurva drága de egyetlen fillért se bántam meg. -
#19236 Apropó minőség...
Közel 8 óra múlva megyek megtekinteni személyesen egy 55"-os 4K smart led tetyót Békéscsabán...
Van valami fontos infó amire figyelnem kell még mielőtt kiperkálom érte a 400 rugót, vagy ne hezitáljak rajta, vegyem meg és kész? :D -
#19235 a pana plazmák utolsó évében kivételesen nem teljesült ez a tétel :)
amugy viszont sajnos van benne valami :( -
TomStorm #19234 Üdv.
Láttam 110 és 130e.ft között 43"-os 4K Tévéket.
PS4 Pro-hoz kellene,lecserélném a 4 éves FHD tv-t.
Természetesen a legkisebb latency-vel rendelkező érdekelne.
Samsung,Lg,Philips és van egy Hyundai 49"-os is ilyen áron.
Tényleg csak konzolhoz kellene mert van külön házimozi + a mostanit vinném be hálóba tévé nézéshez -
ItaloMucsacso70 #19233 A legkisebb OLED ami "csak full HD" és nincs benne HDR .
Egyik sem hátrány ma még, már 310 ezerért elérhető.
És osztálykülönbség a minősége minden máshoz. -
partizan182 #19232 Hehe, mondjuk igazad van, csak nem akartam itt menőzni. Annyira mondjuk nem veszélyes az ára, ha visszatekintesz, igazán jó tévét sose lehetett kapni 400-500k alatt. -
ItaloMucsacso70 #19231 ..."mert Oled az új de ez mindegy"...
Kurvára nem mindegy.
Mint ha két technológiát lépnél egyszerre.
Akartam írni a srácnak hogy vegyen OLED-et azzal nem lesz ilyen "a kép alsó sávja túl világos" jelenség , de mindenki addig nyújtózkodik ameddig a pénztárcája ér. ( sajnos) -
partizan182 #19230 Én 46-ról váltottam 55-re és ég és föld volt a különbség (nem csak méretben mert Oled az új de ez mindegy). 50 col 1,5 méterről már régen túl nagy is, nem a felbontás a para hanem hogy a folyamatos pásztázástól elfárad a szemed egy idő után.
@csgj: képet szúrsz a hibáról? Elmondásod alapján erősen panelhiba gyanús (extrém fekete homogenitás probléma). -
#19229 Talán nem is annyira a méret a lényeg, hanem inkább a képminőség..
Ahol az elmúlt hétvégét töltöttem, még mindig ezt használják és hiába a 100Hz Tirinton logó, ez qrvára nem lapos tv minőség..
Az én "ütős" emlékeimben már csak az ős 28"-os crt-ről való váltás maradt meg.
Pedig csak 32"-ra ugrottunk, de már lcd-re, és bizony csak pislogtunk fülig érő szájjal
Nálunk a mai napig van szinte minden retró: crt, lcd, plazma, de nézegetem már a ledeket, és azt tapasztalom, hogy bizony vannak képminőségbeli különbségek..
A projektoros kivetítő is lehet óriási házimozi élmény, de lehet nagy csalódás is, ha netán egy 568x240-es felbontást nézel rajta, mondjuk 29 képkocka/másodperc sebességgel..(csak példaként említettem, nem kell mindjárt rosszra gondolni)
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.06.28. 11:55:49 -
#19228 pedig de :)
az lcdnél akkor is világítanak a pixelek mögött a ledek, amikor fullfekete képet "szeretnél" látni -
csgj #19227 Öö... Most már egyáltalán nem hiszem, hogy ez a háttérvilágítás beszűrődése. Megnéztem pár videót Netflixen meg YouTube-on, ami nem teljes képernyős, hanem alul-felül van fekete sáv, és a kép alján akkor is ott van az a világos sáv. (Nem minden videón és filmen, de soknál látni.) Szóval ez vagy valami szoftveres hiba (esetleg elbaltázott feature), vagy rossz beállítás. Mondjuk gőzöm sincs, hogy lehetne jól beállítani. -
#19226 Köszi. Remélem azért 1.2-1.5 méterről(tv előtt szoktam ülni a fotelomban) érezni fogok különbséget 42 és 50 col között, mert hiába a +20 centi képátló képernyőmagasságban csak 10 centivel lesz nagyobb(szélességben jelentősebb a különbség vízszintesen).
Szóval remélem lesz különbség "moziélményben" :) Ezzel kapcsolatban más is írhatna tapasztalatot aki 42"os tvt váltott 50esre a múltban, mekkora volt az eltérés. :)
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.06.25. 14:06:14 -
Borg #19225 A GT60-nál szinte mindegy a futásidő, mert annak nem emelkedik a fekete szintje jelentősen. Ez csak a G20/G30-ak idejében volt "gond", hogy az évek során valamennyit világosodik. De a GT60 már sok más szempontból is bőven túlszárnyalja a G20 képességeit.
Amúgy tiszta sor, én sem cserélném le egyiket se másra, de főleg nem LCD-re. Remélem még sok évig megbízhatóan fognak működni. A G20 már 7 éves, a GT60 meg most lesz 4. -
#19224 Én a G20 amat is imádom amúgy.
Nyugodt szívvel ajánlanám bárkinek aki otthon mozizni akar gondolkodás nélkül.
Nagyon szerettem volna egy nagyobbat :)
A G20 is megmarad az megy a kisszobába.
A G60 3 szor annyi időt ment, de bevállalom a kockázatot, más választásom nincs , ha moziélményt akarok 50 colban.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2017.06.22. 09:49:03 -
Borg #19223 Nekem is ez a kettő van, és az 50GT60-nak jelentősen jobb a feketéje. Főleg így sok év után, a G20-é azért csökkent valamelyest. Persze még mindig fényévekre van egy LCD-től. -
csgj #19222 Azt hiszem, inkább kiröhögnének, ha emiatt visszaküldeném, mert nem annyira látványos, csak én minden kis szarságot észreveszek. :D Megpróbáltam úgy, hogy átállítottam a háttérvilágítást, fényerőt, ECO-módot kikapcsoltam stb., de a helyzet változatlan. Lehet, hogy ez tényleg így normális...
Utoljára szerkesztette: csgj, 2017.06.22. 08:28:46 -
#19221 Megkérdezhetem miért cseréled le a plazmádat?
Mert ha a képméretnövelés miatt akkor még megértem, de ha elkapott a 4k láz és ugyanakkora méretben cseréled le a plazmát lcdre....hát te tudod :)))
Naszóval: 42G20 plazmám van(jópár éve imádom) de mindig is akartam egy nagyobbat. Egy 50GT60 van érkezőben, kíváncsi leszek milyen lesz a feketéje a G20hoz képest :)
Nálam csak plazma jöhetett szóba, a G20 tól még mindig leesik az állam jobb minőségű filmeknél, nem akartam lcdt venni. Maradt a használt plazma :) Meglátjuk jó döntés volt e. -
#19220 1.) nem a főnyeremény jutott neked az lcd-lottón. másik darabbal, szériával, márkával LEHET h jobbat fognál ki, lehet h rosszabbat (ebben az ársávban)
2.) nagyon zavar és webshopban vetted - 14 napig elállhatsz a vásárlástól....
-
Borg #19219 Mi lenne, a foscsi lcd háttérvilágítása beszűrődik... ha nagyon elüt a többi résztől minden tartalomnál, akkor talán garanciában kezdenek vele valamit, de az is lehet, hogy ez így "normális". -
csgj #19218 Sziasztok! Egy hete vettem egy ilyen tévét, és tegnap vettem észre, hogy fullscreen filmeknél (vagyis főleg sorozatoknál, akár Netflixen, akár laptoppal összekötve) a kép alsó sávja túl világos. Tulajdonképpen egy fehéres, fényes csík. Gőzöm nincs, mitől van, rágúglizva sem találtam semmit erről, viszont kicsit idegesítő. Szerintetek mitől lehet, és mit lehet vele kezdeni? Game módban és Normal módban is jelen van. -
#19217 300-ból sajnos vagy kicsi vagy bénább samu jön ki:
49KS7000 -> euronics 280k
60KU6000 -> mm 260k
65KU már kissé túllóg a kereten....
7000 szériában jobb a panel, jobb a kontraszt, igazibb a hdr.
a 6000 meg jóáras, nem rossz a kontrasztja, papíron hdr-es (persze sokat nem fogsz belőle látni)...
szerenémre nem vagyok döntéshelyzetben, pokoli nehéz lenne :D -
#19216 Hali.
Ezekkel az általad megadott "paraméterekkel", neked semmi szükséged sincs semmilyen flancra.
Ha már döntöttél a méretben, nézd meg 110 ezerért ezt a 49"-os FHD illetve 210 ezerért ezt az 55"-os UHD tv-t.
Bármelyikkel jól járhatsz. Bár én a helyedben inkább a saját szememnek hinnék, mint bárki más szavának.
Sok szerencsét a "vadászathoz"
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.05.15. 11:59:23 -
#19215 sziasztok! 120-130centis max kepatloju tv-t keresek a panasonic plazmam helyett. Fokepp normal tvsre, keves mozi es neha hdmi kabellele monitorkent is funkcionalo tv-t keresnek. Amit eddig neten molvasgattam inkabb csak osszezavart, tudnatok ajanlani tv-ket? arban valhol 300k korul kene huzni hatart -
#19214 ezekre vegyél egy raspberry pi3-at és felejtsd el a tévék beépített appjait. eleve: jövőre jön az uj modell, ez meg lófasz szupportot se kap majd. kodi eleve nincs, dlna-n pedig SZOPÁS az élet, de még a youtube app is szenvedős. mondjuk az kodin se leányálom, ahoz android alapu "minipc" kellene.
ezért írtam, hogy inkább ne is tudj semmit a smart rendszerről, nehogy befolyásoljon a döntésnél :))) -
Borg #19213 KODI szerintem csak androidra van... egy smarttv-re, főleg tizen meg webos-ra aligha varázsolod fel.
Ezeket tipikusan nem arra találták ki, hogy bármit telepitgess meg lejátsszál hálózaton át, mert ez sok jogi akadályba ütközik. Nem véletlenül kell egy jó médialejátszó külön egy házimozi rendszerbe.
A smart rendszer is max addig fog érdekelni, amíg rá nem jössz mekkora fos a youtube app, meg abban TV-n navigálni. Kb egyszer átlapoztam a smart rendszert mikor anno megvettem a TV-t, aztán soha többet, még a netet is kikötöttem a TV-ből. -
#19212 DE bonyolult igy infot kapni. sose volt és nem is használtam smartos TV-t igy nincs összehasonlitási alapom egyikkel sem, csak olvastam, hogy a tizenre több a panasz , hogy fagy meg akad.
Amugy nekem is a samsunghoz huz a szivem, most is olyanom van és elötte is az volt .
Nekem is elsődleges a képe, de mit sem érek vele ha maga a rendszer meg meghal alatta és veszödni kell a beállitgatásokkal vagy bonyolult megtalálni a megfelelő menüt.
Meg csak ismételni tudom magam, ha már tudja a rendszer akkor használni is szeretném az appokat rajta.
De a legtöbb ami használva lenne az ugy is csak a youtube, meg esetleg a KODI és azt sem baj ha a helyi hálón a tv-n keresztül tudom elinditani a filmeket meg a zenéket. -
#19211 mindketto fos es szvsz alkalmatlan rendszer :)
persze kinek mi az elvarasa... nekem egy tevenel a kepe, minden mas masodlagos, de elfogadom, ha neked az appok nyomnak sokat a latba :) -
#19210 a tizen és a webos között milyen különbség van? a tizenre több panaszt halottam mint a webossal. -
#19209 Én amiket láttam, azok között a legjobb feketéje az 50KU6000-nek volt (samsung), szerintem ebben a szegmensben mást nem várhatsz.
LG sajna IPS, az pedig lényegesen gyengébb ebben a tekintetben - persze egy jól bevilágított, teljes képernyős 4k cucc, nappal még simán nézhet ki rajta jobban ;)
És tudtommal csütörtöktől az 50KU6000 160k lesz az auchanban...... ennyiért még agyalok rajta én is. -
#19208 ÉS akkor valami konkrétabb ajánlás vagy tanács a lenti kritériumokkal, föleg az ár ami nagyon behatárol.
A HDR nálam sem állt az elsődleges helyen, de ha már benne van akkor nem szedetem ki.
Amugy az LG49uhd603v volt az egyik kiszemelt. erről vélemény vagy ennél jobb készülék? -
#19207 hdr-nek nem kell h szempont legyen, ennyiért csak kamu-hdr van... (értsd: van menüben, on+off állapot, sz*rt nem számít, max a "rossz" képet mégjobban elcseszi :))) ) -
#19206 A sallang alatt azt értettem, hogy 3d , meg ambilight és még kitudja mi .A smart azért kell csak, hogy a netes tartalmakat és a adattárolókon lévő dolgokat lejátszva és ott azért találni 4k és 5.1es tartalmakat. meg ezek azért kellenek ,mert nem 1-2 évre veszek TV-t és próbálok azért egy kicsit elöre felé menekülni, hogy ne egy elavult technkára cseréljek, hanem olyanra amire talán pár év múlva lesznek tartalmak igy kitolódik az életciklusa.
ÉS úgy gondolom , hogy nem támasztottam nagyon nagy elvárást ezzel a pár kikötéssel, mivel már 150k ért van a elektronikai boltokba ilyen tudású termék, de hozzáértöket vagy tulajdonosok véleményét is szeretném meghallgatni elötte.
A hangkimenet meg azért kell, hogy az erősitőbe visszavezetett hang , ne csak stereo jack dugón keresztül tudjam megtenni.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2017.04.23. 19:57:45