21171
LCD - Plazma
  • Bandicoot
    Jó hogy látványosan fingod nincs az új tv-kről de fröcsögöd a baromságaidat.
    1mp input lag , az....
    Önjelölt szakember.
    Szólj ha majd 1 másodperc közöd lesz bármelyikhez (nem lesz max amikor már 100 pénzért utánad vetik, addig marad a tapasztalat és fingnélküli fröcsögés egy minimaltopikban)

Apropó g20, másfél éves volt keveset futott nem volt black rising gondja ennyi idő alatt.
    Szemben a régebbi s10esemmel.
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.11.21. 17:27:13
  • Borg
    Azt ugye tudod, hogy a G20 volt pl az egyik széria, aminek emelkedik a fekete szintje az évek során? Ráadásul megjelenésekor sem a legjobb feketét tudó plazma volt, csak a második. És beeső fény filter sincs rajta, nem úgy mint az új samsungon.

De egyébként gratulálok a samsungnak, hogy 6,5 évvel később sikerült dupla áron megközelíteniük egy degradált plazma fekete szintet. Csak majd játszani ne akarj úgy, hogy minden ehhez szükséges elektronika be van kapcsolva, mert lehet hogy lesz egy másodperc input lagod is :)

Annyit azért hozzátennék, hogy 0.038nit az közel sem 0.000nit. Amit az LG oled tud (ráadásul már 100 ezerrel olcsóbban is). Bár gondolom te is megnézted a teszteket, ahol ezt le is irják. Szóval LCD mezőnyben nem rossz a fekete szintje az új samsungoknak, dehát ugye vér gyenge konkurenciához képest nem nehéz jobbnak lenni.
  • Bandicoot
    Plazmáról váltottam. Idei suhd ks széria tökéletes. Feketében gyengébb mint fhd oled, képminőségre jobb - 3 méterről hacsak nem vagy vak bőven kijön a 4k.
    Tv jó rajta, mozgás interpol nélkül is. Plazma szintű (g20-at váltottam) feketét tud a ks széria.
    Tavalyi csúcsmodell helyett idei prémium alsót vegyél minden téren verik a tavalyi modelleket (pl ks7000 és ks8000).

Az ide irogató okosok meg gyakorlatilag fing és tapasztalat nélkül fröcsögnek a témáról. Nézd meg élőben + nézz rtings.com teszteket.
  • mfn
    Szevasztok!Problémám van az LG LCD tv-vel.Talán tud valaki segíteni.Ha filmet töltök le,akkor azt általában nem a laptoppon szoktam megnézni hanem megy az usb sticks-re.Azt bedugom a tv-be és így nézem a filmeket.Mostanában egy olyan probléma lépett fel hogy kb 5-10 perc múlva elmegy a hang csak a film megy tovább.A problémát csak úgy tudom orvosolni,hogy ki kell húznom a tv zsinorját a konektorból.Ha újra bedugom akkor megy megint 10 percig.Nem érinti a probléma a tv műsorokat ott nem megy el a hang.Arra gyanakszom hogy valami új vírus lehet arra kifejlesztve hogy az emberek ne tudják nagy tv-n nézni a letöltött filmeket.A laptoppon problémamentesen végig nézhető a film.Nem értem?!?!
  • jozef1976
    Vegyél egy olcsóbb médialejátszót, onnan már ki tudod bűvészkedni a hangot, nem beszélve arról, hogy sokkal szebb képet produkál, mint a TV saját lejátszója...
  • arty
    sehogy

köszönd hálivúdnak, akik attól féltek, hogy ott lelopnád a film/zene hangját ...
  • Bucser
    2 evet dolgoztam ott 2010 es 12 kozott:)

Azota csak vasarlokent van kozom TV-hez. Nyilvan neked nem hisz akkora erovel teritesz meg mindig:)
  • arty
    Ráadásul "sok tv adás menne rajta" ... tényleg nincs. O-L-E-D.
  • Borg
    Ráadásul plazmáról váltasz... nincs itt semmi eldönteni való.
  • ItaloMucsacso70
    Sziasztok !

Köszönöm szépen a válaszokat.
    Miattam azért ne ugorjatok egymásnak.

Még mindig nagy a dilemma mert holnap hoznák az OLED-et de akár most még választhatnám helyette a
    Samu úgy tudom tavalyi egyik csúcsmodeljét az UE55JS 9090 SUHD-t .
    Mivel sok TV adás (T-Home sat) menne rajta 10 év plazma használat után félnék hogy ennek vajon milyen lenne a képe TV műsorok
    nézésére.
    Nézési távolság 3méter.
    Még mindig attól félek hogy nem teljesen középről még ennek se lenne tökéletes a betekintési szöge.

Ugyan ez csak 55"-ban.
    https://www.youtube.com/watch?v=T59lmYb37Fk

Ketyeg az óra estig sajna döntenem kell.

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2016.11.10. 14:30:02
  • arty
    A pitagorasz tétel alapján kiszámoltam, hogy 5+ méternyire ülsz a tévétől ;)

Átlagos szemmel szerintem a minél nagyobb képátlóra menj rá, a felbontás itt másodlagos lehet.
    Ha anyagilag belefér, akár a 65" és felettieket is belőheted, bár ott szvsz fhd-t már aligha kapsz ...
  • arty
    rég nem ott melózik :)
  • Mentol
    Jelenleg, én a 4*4 m szoba egyik sarkából nézem (kanapén fetrengve) a szemközti sarokban lévő 42" FHD TV-t, és mindent jól látok rajta. Mostanában kezd összegyűlni a keret egy nagyobbra. Szerintetek, egy 55" FHD vagy 55" UHD, vagy 60" FHD legyen az utód? A lakást nem vagyok hajlandó átépíteni a TV miatt.
  • Borg
    Igen, tudjuk, hogy te külhonban tv boltban dolgozol mint samsungbérenc eladó, ezt már az elmúlt években sem felejtetted el kifejteni soha, hogy milyen faszák :)

De igazából teljesen mindegy, mert bárki aki kicsit is nem hülye a témához az OLED-et választaná. El is hiszem, hogy nehéz dolgod van, ha valakit az OLED-ről kell lebeszélned :)
  • Bucser
    Nyilvan az elso 2-3 evben:) Csak ha az elmult 2 evben kint ult displaykent es mondjuk 14 orat uzemelt a nap 24 orajabol (lattunk olyat is ami 24-et ment) akkor mar kicsit mashogy nez ki a leanyzo fekvese:)

Ezert irtam amit irtam.

Te meg frocsoghetsz amit csak akarsz ahogy regen szoktad:)

Szevasz
    Utoljára szerkesztette: Bucser, 2016.11.09. 22:13:57
  • arty
    Két méterről néz 55" UHD samut. A saját szempontjából van igazsága...

Én is ezért is kérdeztem, hogy honnan lesz nézve és hogy esetleg mire lesz használva...
  • Borg
    Ja ok, szóval nincs tapasztalatod vele. Értjük.
  • Bandicoot
    Minek úgyis a fröcsi megy rá. Ott vannak a netes tesztek és akinek van tapasztalata nem ír le ilyen baromságokat.:)
  • Borg
    Mindet bizony, de nyugodtan cáfolhatod, ha van mivel.
  • Bandicoot
    Nah persze. Mindet!:) (nem, de persze fröcsögni tapasztalat nélkül könnyebb)
  • Borg
    Legyen bármilyen gyerekbetegsége, akkor is tízszer körbehugyozza a legdrágább LCD-t is...
  • Bandicoot
    Menj be MM-ba ki vannak rakva 55-ös fhd oledek és döntesz.
    55 colon szemmel látható sde van az 1080p oledeken. 5 méterről nem látod csak 55 colt nem 5 méterről nézel ideálisan...+ 910-es régi modell (az sde is durvább rajta) pár év és kuka.

• Bucser
    Kerdezd meg hogy ne ex-display legyen. Masreszt a TV meretu oled meg mindig kuzd az egyenetlen beeges problemaval.

A 910 raadasul az elso generacios OLEDje az LG-nek. Idekint 1400 fontert meg talal ujat az ember es voltak gyermek betegsegei...

En nem ugranak ra.
  • arty
    monitornak (is), közelről ESETLEG a samsung... de amúgy kanapéról tévézéshez, filmezéshez csakis OLED :) (én videojátékra is azt venném persze ;) )
  • n000rbi
    Nem kérdés, oled.
  • Borg
    Helyes.
  • ItaloMucsacso70
    Még így is megérné mert az árgépen fellehető legjobb ár alatt lenn még így is 100ezerFt-al!
    Alszom rá egyet de valószínű hogy beáldozom a 4K-t a tökéletes fekete fejében.
  • Borg
    Nincs olyan paraméter, ami a Samsung mellett szólna.
    Aztán, hogy az árkülönbséget neked megéri-e, azt te tudod.
  • ItaloMucsacso70
    Sziasztok Kedves szakértők.

Hozzáértő segítségetekre lenne szükségem.
    A múlt hónapban vásároltam egy Samsung UE55JU7000 UHD TV-t.
    Sajnos már kétszer kellett szervizeltetnem egy olyan hibáért ami lényegében folyamatos használat
    során megszűnik de mindennap jelentkezik.
    Végül is nem ezért írok ezt hagyjuk.

Ma felhívott a az eladó KFT hogy lehetőségem lenne kicserélni némi felárral ( 80Ezer) egy LG 55EG910V - OLED TV -re!!!
    Nem igazán tudom eldönteni mit tegyek?
    A Samu mellett szól hogy UHD és a 4K tartalmak lélegzetelállítóak rajta.
    Az LG Oled viszont csak Full HD bár bizonygatják hogy nem igazán fogom észlelni a különbséget annyira jó.
    Az LG mellett szól ugye még a tökéletes fekete na meg a passzív 3D-is.
    Szóval a kérdésem az lenne hogy érdemes lenne-e cserélni.
    Ezen kettő TV tudásban , minőségben, mennyire versenytárs egymásnak?
    A hétvégéig kell döntenem.

Válaszotokat előre is köszönöm.
  • Mentol
    Biztos van Borg kockából is kínai...
  • chopin42
    Köszönöm, nos, igen, örülnék, ha ennyiért Tv-t kaphatnék, az elvárásaim: adjon lehetőleg tűrhető képet, meg szóljon valahogy, aztán csókolom. Többnyire híradót nézünk rajta, meg néha natgeo/stb., filmet inkább gépen/laptopon, nincs nagy igényünk ilyen téren (tudom, mindenféle csilli-villi 4k ívelt 3d lapos csiszolt ledes karácsonyfás fullos túlárazott csak jó műsorral élvezhető csúcs tévéket is lehet kapni, de olyanra nem telik, plusz nincs is igazán hely neki a jelen nappalinkban, nem véletlen írtam a 81 cm/32 colt). Ha nagy ritkán filmeznénk rajta, nem a porszemeket szeretnénk számolni.
  • Borg
    Ennyi pénzért örülj, hogy egyáltalán kapsz valamit amit TV-nek csúfolnak.
    Ennyiért kicsit és szart lehet kapni, illetve ezek kombinációját, bármely márkából.
  • chopin42
    Szevasztok! Milyen TV-t érdemes venni 80000 Ft körül? 32 colos, full hd kivitelűek érdekelnének.
    http://www.samsung.com/hu/consumer/it/monitor/tv-monitor/LT32E310EW/EN ezt néztem ki, de ha tudna valaki jobbat, megköszönném! (panaszkodtak a gyenge anyagminőségre a lábat illetve a keretet illetően).
  • Bucser
    Ezek mind az Lg display kiserleti displayei amik arrol szolnak hogy megmutassak mik a lehetosegek az oledben.
  • toza #19129
    ettol a videotol mindig konybe labad a szemem...

vki vett mar !?

• toza #19128
    ja van helyette 8k samsung glassfree 3d..

biztos olcso..

• toza #19127
    mi van egyebkent a toshiba alltal 4 eve beigert,nintendo 3ds mintara mukodos,szemuveg nelkul is 3d s tv vel!?

semmi sem lett belole!? :(
    Utoljára szerkesztette: toza, 2016.09.29. 09:51:22
  • bekescsaba
    Bár délig várok a véleményetekre.
  • bekescsaba
    Azért köszönöm. Szerintem megrendelem.
  • arty
    nincs. akkor az a difi :D

(pontosabbann hddről visz mkv-t, de ennyi)