21171
LCD - Plazma
-
Piko888 #19081 Közben nézegettem ezek ,közül melyik a jobb választás, vagy vmi más?
http://www.euronics.hu/LG-42LB670VAEE-p37603#details vagy http://digitalszalon.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&option=com_virtuemart&product_id=6002&vmcchk=1 -
Piko888 #19080 Helló!
max 180.000-ért szeretnék venni egy új 3D-s LED tv-t.
Elsősorban filmet illetve sportközvetítéseket néznék rajta.
Köszi a segítséget.
Üdv, Piko -
TomStorm #19079 Tehát pl.egy Samsung 32H5030 full hd 80cm felejtős?Ez gondolom semmit nem tud akkor az általad felsoroltakból -
Borg #19078 Számítógéphez azért kell tudnia ám ezt azt ahhoz, hogy monitor jellegű képet tudjon adni... pixel perfect, 4:4:4 chroma, rgb, alacsony input lag, stb... ezek pont nem a rebrandelt sokéves fostalicskák erősségei. -
TomStorm #19077 Smart nem kell.A nagy TV-m is az de felesleges.
Voltam tescoba,nem láttam ilyen olcsón semmit de alig is volt ott valami. -
#19076 Moby azt mondta egyszer 50-60k-ért volt akciósan Tesco vagy Metro....
Szerintem az elég olcsó...smart nincs. -
TomStorm #19075 Számítógéphez milyen 82cm-es TV-t ajánlanátok?
Mindenképpen olcsó kell most.A lényeg,hogy 1080p legyen és 82-es -
#19074 Ha ez a 150k egybe meglenne lóvé, akkor:
KATT:) -
#19073 ez egy nagy baromsag..
-
#19072 KDL-42W705B :)
-
TomStorm #19071 Melyik Sony-t vetted? -
#19070 Én is 42 colost vettem, attól nagyobba már szerintem egy hangár kell hogy ne ülj annyira közel a tv-hez. :D -
TomStorm #19069 Akkor inkább hagyom.1080p-re a 107-es elég.Csak nagyobb felbontáshoz vettem volna méretben is nagyobbat.
Köszi! -
#19068 Csáó. Én is ezen gondolkodtam, de egyelőre sokkal több érv szól az inkább 1080p mellett. Mert a mostani cuccok, inkább fussnak natívba.
Én most csak film-játékra megyek, semmi 3d, és a sony amit ajánlottak (állítólag) kuvajó. -
#19067 Köszönöm. :) -
#19066 konzolon az 1080p se mindig van meg (xbone v. ps4) ... tehát ahoz felesleges - inkább költs a méretre :) -
#19065 Scroll-ozható a panoráma. -
TomStorm #19064 Üdv.
Ultra HD TV-t gondoltam,hogy vennék.Ez 1080p-ről előrelépés lenne?Inkább konzolhoz kellene.Olyan 127cm körüli -
#19063 csak a TV-n nincs optic kimenet csak analóg stereo RCA
Egy samu le32a330j1nxxc. ugyhogy egyenlöre buktam minden digitális kapcsolatot amivel egyszerübben összeköthetnék készülékeket -
#19062 Az erositod nem tamogatja HDMI Audio-t.
Nincs benne megfelelo chip. Tehat ha felmegy a HDMI signal a TV-be akkor egy Digital opticallal vissza kell vezetni az erolkodobe. -
#19061 onkyo ts sr505E Erre van egy Sal 2610 es 5.0ás szett rákötve, de a mély hangok nem valami érezhetőek annak ellenére, hogy 2x 25cm-es membránok vannak a frontokba. már szinte minden beállitást megpróbáltam, de szinte a szoba ajtót becsukva feles hangerőnél nem igen zavarok senkit a beszélgetésbe , hogy hangos . -
#19060 Ja így értem már...köszönöm...:) -
#19059 milyen onkyod van? mert ezt az onkyok tudtak mar kb 4 eve. -
#19058 ezt erősitő oldalról is kell támogatni vagy elég csak a tévének?
Mert nekem az onkyo erősitömnél pont ez a bajom, hogy csak passtrough rendszerü a HDMI csatlakozoi és hiába dugok mindent az esrősitöbe és egy kábellel fel a TV-be a képpel együtt a hangot is felküldi oda( nem marad az erősitöben feldolgozásra) és a régebbi HD ready TV-m meg csak stereo RCA-ként tudja visszaküldeni a jelet igy azután csak DLP2-es kódolással van térhangzás.. -
#19057 Az ACR az audio channel return.
Tegyuk fel, Van egy szamitogeped/bluray lejatszod/xbox/ps4 + egy erositod hangfalszeted es tv-d.
Szamitogep/bluray/xbox/ps4 megy az erositobe. Erosito 1 hdmi-kabellel megy TV-be.
Ha azt az 1 hdmi-t olyan portba kapcsolod be, ahol nincs ARC akkor amit a tv-n jatszol le direktbe az nem fog kimenni az erositodre. Tehat ha az antennarol bejovo jelet, web alapu appok vagy USb-rol filmet jatszol le vagy barmi ami direktbe megy a tv-be, de az erositobe nem annak nem lesz hangja, hacsak nem az arc-s HDMi csatira rakod az erosito es TV kozotti HDMI kabelt. -
#19056 Huh lemaradt még az hogy a CMU-BR200-től olcsóbb kis kamerácska nincs a Sony tv-khez? mert ez fasza lehet minőségre de nagyon drága. :D -
#19055 Hu még a HDMI-nél ezt az ACR dolgot valaki elmondaná a gyakorlatban mire jó? Mert az MHL-t vágom, de ezt az ARC-t nem érem. -
#19054 Hát havernak van Samu-ja....és mivel az régen drágább volt tudtommal, kíváncsi lettem volna milyen, mert igaz 40 colos, de kitudja....bár jó tapasztalni így youtube-on keresgélve, hogy a sony tv-ket tartják sok helyen első helyezetnek, játékra, vagy csak simán képminőségre.
Majd kíváncsi leszek ez a tv-m után mennyivel lesz odabaszós a kép.
Mostani TV-m: LG - 32LG3000 -
#19053 Kösz, ez a Game Mode (csúcsfelbontás játékoknak), annyit megtudtam hogy nem a képbeállításoknál lévő Game Mode-ról van szó, mármit nem képbeállítási profilt takar, de nem értem akkor mi ez. :)
Wifi Direct-et már értem, ez nem volt tiszta, de ha jól veszem ki akkor nem érdemes használni gondolom hiszen routerrel csak sebessebb a kapcsolat nem? Mert ez a Direct Wifi elképzeléseim szerint lassúnak hangzik, ahogy elképzelem a technikai folyamatát :D
Panorámát végképp nem értem, mert fényképező tud ilyet csinálni, akkor most 2 dolgot tudok elképzelni, vagy scrollozni tudok oldal irányba, vagy a fov-al babrál kicsit a tv.
Mert más tv-n eleve egy panoráma kép csíkban jelenik meg ugye. max nagyitani lehet. -
#19052 Ezt így sajna elég nehéz "tesztelni". Egymás mellett kellene nézned a kiszemelt tévéket, hogy értelmes véleményt mondhass róla. Tökmindegy mivel, csak azonos forrásból jövő videó anyag legyen. Vagy akár egy vacak tévéadás. Ha egy tévé jobb képminőségű, akkor az szar adásnál is látszik. Sőt. Ott még jobban.
Az én teszteredményem, hogy 7-es alatti Samu tévé mind selejt. Még a legszarabb R-es Sony-hoz képest is. Új LG-kkel most nem volt lehetőségem tesztelni, de gondolom azok se brillíroznak. :D -
#19051 Akkor sorban:
- USB felvétel (mit tud felvenni, milyen forrásból, milyen fájlrendszerbe?)
A TV a sajád digitális (DVB-C, T, S) tuneréről tud felvenni, élő, vagy időzített műsorokat, titkosított .mts fájlokban (tehát máshol nem tudod megnézni, csak az adott tévén)
- Panoráma (ezt nem értem)
Ilyen funkció nincs a tévében, hacsak nem a panorámaképek lejátszására utal, amit egyébként tud a tévé, kinagyítva, görgethető a kép teljes képmagasággal
- X-Reality Pro (ez jó játék meg filmre is?)
Ettől (is) jobba képminőség a konkurenciához képest
- Csúcsfelbontás játék üzemmódhoz (eleve 1080p-s a játék, akkor mivan?)
Mindent tudok ezekről a tévékről, de ezt sem hallottam sehol se
- 24p true cinema (ez mi?, jó ha van?)
Ez jó ha van, de értelme csak BD filmek nézésekor van, ott se sok
- Cinemotion (erről most hallok először)
Én is.
- Egyérintéses szórakozás
- NFC
- Képernyőtükrözés
- Wifi Direct (ez a sima wifi kapcsolat nem?)
Ezek mind az NFC-ről (is) szólnak. Annyi, hogy ha veszel egy OneFlick távirányítót, akkor azon lesz NDC logó és pl ha képernyőt szeretnél tükrözni, akkor nem kell belemásznod a menükbe, csak összeérinted az arra alkalmas telefonnal, tablettel és már indul is. Vagy ha képet szeretnél átdobni a tévére akkor azt is megteheted így, bár azt egyszerűbb az android "Throw" funkcióval csinálni). A Wifi Direct ledig azt jelenti, hogy nem kell hozzá router, azaz a telefon/tablet és a tévé között direkt wifi kapcsolat van. Ez azért jó, mert egyrészt ha messze van a router akkor vacakabb lehet a kapcsolat, másrészt meg nem muszáj a tévének a neten lennie
- TV Side View (ezt sem értem mire jó)
Ez egy alkalmazés amit iOS, Android eszközökre ingyenesen letölthetsz. Van benne TV távvezérlő, Google alapú hangvezérlés, billentyűzet, egér. Nem egy csoda, de használható, ha valakinek szórakozást jelent egy okostévé
- DLNA
Hálózati megosztás. Win-es gépen film, zene, fotó mappára jobbklill. megosztás otthoni hálózattal és a tévé már látja is a mappék tartalmát. Jó routerrel, vagy kábeles kötéssel a HD filmek szaggatásmentesen mennek. Vagy az összes családi képet nézegetheted, kényelmesen.
Kb. ennyi. Ha valami nem tiszta, kérdezz bátran. :) -
#19050 Nagyon köszönöm. :) -
#19049 24p: ez azt jelenti, hogy a tc képes 24 kép/mp sebességgen lejátszani a filmeket ugy ahog ya mozivásznin is látnád
cinemotion: Ez minden gyártó máshogy nevezi,de a lényege az , hogy különbözö eljárással megnöveli a kép frissitési frekvenciáját és igy a gyors mozgások sem lesznek elmosodva
NFC: ez a mobiloknál is használatos itt arról lehet szó, hogy hogy nem kell semmit kézzel beállitanod hanem csak odaérinteni egy matrica szerüséget amin az információk rajta vannak, ugy mint egy mágneskártyát lehuznál a kapunál.
Képernyő tükrözés: ez azt jelenti, hogy a mobil vagy tablet képét meg tudja jeleniten i a tévén és igy ugyan azt látod közel valós időben mint a mobilon
wifi direct: ez egy olyan wifi kapcsolat ami csak a 2 eszköz között jön létre olyan mint a BT csak wifi alapon
TV side view: ez azt jelenti, hogy a tv adás mellett egy kis sávban még megjeleniti a bomgészőt is és igy a müsor alatt rá tudsz keresni dolgokra vagy chatelhetsz mikozben nézed a tv müsort is.
Remélem jol tudom én is ezeket,de talán nagyot nem tévedek
-
#19048 Thx.
Figy és tudsz esetleg majd valami demot, amivel le lehetne tesztelni a tv-t, képminőségre? Valami durva demo videót, Gondolom vannak ilyenek. -
#19047 DLNA-t azt tudom: számítógépedről hálózaton DLNA progival (serviio javaslom) megosztott videók, képek, zenék lejátszása TV által. Tehát mintha tallóznád a géped a TV-ről, és amire ráböksz már megy is. Egyes TV-k szebben dekódolják a képet, mint a PC-s programok, vagy egyes bluray lejátszók.
Nem kell pendrive-ra másolgatnod folyton a filmeket, egyből tudod nézni.
Még kettőt sejtek, meg még kettő talán, de meghagyom inkább a sony profiknak. -
#19046 Üdv. ezekből valami infót kaphatok?
4. Ezeket a fogalmakat ismerem csak a technikai és használatbeli értelmét nem tudom pontosan.
Ha pár szóban valaki leírná, szemléltetné ezzel mit nyerek, vagy mire lehet használni, akkor megköszönném.
- USB felvétel (mit tud felvenni, milyen forrásból, milyen fájlrendszerbe?)
- Panoráma (ezt nem értem)
- X-Reality Pro (ez jó játék meg filmre is?)
- Csúcsfelbontás játék üzemmódhoz (eleve 1080p-s a játék, akkor mivan?)
- 24p true cinema (ez mi?, jó ha van?)
- Cinemotion (erről most hallok először)
- Egyérintéses szórakozás
- NFC
- Képernyőtükrözés
- Wifi Direct (ez a sima wifi kapcsolat nem?)
- TV Side Wiev (ezt sem értem mire jó)
- DLNA
Sony KDL-42W705B-ről lenne szó -
TomStorm #19045 Nem akartam lecserélni,imádom ezt az LG-t.Ez mellé gondoltam egy 32"-os Tv-t -
#19044 tévé és beállításfüggő - a mostanidon gondolom minden képjavító szirszart bekapcsoltál és azért ilyen "lassú"
szerintem a mostani nagytévének is van game/játék módja, amikor a laggolás minimalizálható - utána kell járni mely gyártók/modellek milyen értékekkel bírnak...
de én a helyedben nem cserélném le a nagytévét :) ezt a kommentet egy egy 46" elől írom ... meg lehet szokni ;)
Utoljára szerkesztette: arty, 2015.03.13. 19:06:36 -
TomStorm #19043 Sziasztok.
Ha rákötöm PC-t egy 106-os TV-re akkor nagyon "lagol" az egérkurzor és a játékok alatt is észrevehető.Na most a kérdés,hogy tervezek venni 82cm-es TV-t és azon is lenne ez a jelenség?
Meg túl nagy is a mostani egy számítógéphez ezért gondoltam 82-es TV-re amit közelebbről néznék.Természetesen a nagy megmaradna konzolhoz stb.. -
mike01010101 #19042 Ma vettem aktív 3d szemüveget hozzá. A half sbs filmek nagyon jók, de a TV 3d-sítése egy felesleges és használhatatlan dolog. Nem jön ki a hatás.