LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értelek 😊
ezeken a tévéken levõ HDMI bemeneten _CSAK_ 60hz-es jelet tudsz benyomni, ergo ennél több képkockád, "hertzed" akkor lesz, ha a tévé a 60 valós képhez kitalál másik 60at ... ami olyan lesz amilyen, jó-kevésbé jó, attól függõen miféle varázslatot alkalmaz a tévé...
vannak akik eszküsznek erre a frémtöbbszörözésre, én - amint alant olvasható is - a tõle behányó kategória vagyok 😄
egyébként ha igazán jó tévét akarsz és van is rá keret, 39-40" alatt kár nézegelõdni.... egyrészt a méret a lényeg, másrészt a kisebb modellekbe kevésbé hajlamosak betenni a csúcsteknót a cégek, hiszen itt inkább az árverseny a lényeg.
Forza.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
Forza.
Egyébként gondoltam hozzá egy külsõ winchestert, mondjuk 500gb-1terra környékén, de a netet bújva olvastam olyan véleményeket, h nem mindegyik megy TV -vel, az áram felvétel nem elégséges vagy mi. Ez mennyire igaz? Tudtok ajánlani valami típust? Köszi.
De tv-rol tevere utana kell hangolni. Nincs optimalis setting bemeres nelkul sajnos.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Forza.
Én maradok annál, hogy eleve nem kell."
Igen mert az agyontomoritett signal ami a tevebe jon az biza a lossmentes tokeletes 24fps amit nem kell javitani. Jo futballnezest 24fps-en.
Én maradok annál, hogy eleve nem kell.
Ettõl függetlenül az LCD eleve hibás képfrissítését elég jól javítja a Sony azzal a plusz 3 kiszámolt képkockával, TV adásnál is sokat javít. Ott nem számít hogy a hiradó nem 24p..... 😄
www.digimomentsvideography.com
az mittud? 60fps -> 120fps és mééégjobb? 😉
vagy a 24fps-bõl ugy csinál 60fps-t, hogy még én, a mozibuzi is meggyõzõdök? 😉
Forza.
minden másre viszont 60fps a tuti 😊
sportmûsor, természetfilm, játék, stb - oda meg már minek mósönsz*r? 😊
Kandurex véleményt kért ... leírtam 😊 Leírhatja más is, hogy a Terminator2 120 kamufrémmel az atyaúristen! 😛
Forza.
enyhe din-kontraszt jó LEHET, amíg nem "hullámzik" tõle a kép "világossága"
motionbaromságoktól én pl okádok
Forza.
Kinéztem egy LG LA790V TV -t, nem sokára haza is cipelem. A kérdésem, hogy milyen ajánlott beállításokat használjak? Pl. kell a dinamikus kontraszt, vagy a true motion..stb?
3D filmek, sima TV, játékok, mindenre használom 😊
Ugyanakkor ha a kép nagyja sötét, akkor meg kurva keveset fogyaszt. Szóval itt csak hosszú átlagokkal lehet számolni valami értelmeset. PH-n van egy srác, aki a 65ST50-et mérte asszem, és azon ilyen 141.8W átlagot számolt 60 napra .... Truecinema beállítással, ÖKO mód on (leveszi a fényerõt a környezeti fény függvényében) Szóval meglepõ dolgok tudnak kijönni.
Én azt mondom nyilván többet eszik valamivel egy LCD-nél, a különbség elhanyagolható. Ráadásul ez fûtésben mutatkozik meg, szóval a másik számlán majd megspórolod a fizika törvényei szerint 😄
VAS 0.5, Switch, N3DS, DSi, PS4 PRO, PS3, X360 PSN: Adam_GER | Steam: slickadam | Nintendo: SW-4269-9346-5597
A fogyasztásról van valami infód? Bár én az ár miatt max a 42"-t tudom elképzelni, de mégis... ?
Mostani 46" lcd-m is be tud nyalni 200+ wattot, ebbõl azért kéne faragni.
Forza.
Szóval alapvetõen azt tudom elmondani, hogy kizárólag a rikító fehér tartalom tud ghostot hagyni. Ez is olyan, hogy kontraszt és idõ függõ. Pl a simcity faszig fehér GUI-jával sikerült elérnem 3 órás játékkal azt, hogy utána egy hétig látszottak a gombjai. De csak szürke háttéren, és halványan. Utána már azon se.
Vagy ugyanez pl a BF4 beta "OPEN BETA" fehér feliratával bal felül. Egyik nap kb 4-5 órát toltam egy huzamban, na az meglátszott 2 hétig szintén. De pl most itt a végleges játék, ebben zéró olyan elem van, ami a legkisebb ghostot is hagyná. Akárcsak a BF3-ban is. A gui abszolút plazma barát. A gyerek is nyomatja a flashes játékait, azok se látszanak meg, pedig elég élénk színei vannak, és javarészt statikusak.
A böngészõt ha itt is hagyom, 3 perc után bejön a képernyõvédõ úgyis.
Szóval ami fehér, az tud ghostot hagyni, de még ha hagy is, csak egy bizonyos szürkeárnyalaton venni észre utána. Fehérmosásra tehát semmi szükség, a sima változó képtartalom ezeket kiszedi idõvel, általában még az elõtt, hogy nekem feltûnne hogy ott maradt egyáltalán...
A ghost témakörre tehát nem érdemes parázni. Megoldható simán, egyszerû eszközökkel, és hétköznapi rutinnal, hogy ne legyen gond.
Ellenben pl jó minõségû háttérképet találni annál nagyobb gond 😊 Ami LCD-n még elfogadhatónak tûnt, az egy 50-es plazmára még nem elég. A méret miatt sokkal részletesebb, egészében éles kép kell, ráadásul a kontrasztarány is sok képhibát kihoz, ami máson nem látszana.
ghosting, beégés? tényleg semmi???
azért figyelsz, hogyan használod vagy teljesen "leszarom" kategoria, akár félórára is ottmarad a böngészõ esgével?
Forza.
Tudsz torzitani latszik😊
csak hogy tisztaban legyunk: 4-es szeria 43, 51 col nem pentile (bar teljesen mas a pentile mint az amoledeknel)
5-os szeria 51, 60 col csak a 60-as pentile.
8-as szeria 51-64 szinten nem pentile.
Az is vicces, hogy hol van pentile hol nincs pentile matrix. Szoval nekem ez panellottonak tunik...
Az hogy a voros az also kategorias Samu plasmakban erosebb az nem a pentile kiosztasbol ered (ertelmetlen kifejezes plasma teren) hanem a vorosfoszfor dominanciabol.
Ha mar a plasma a valasztott udvos teched legalabb tudni kellene rola valamit....
60f5* Pl mind pentile, és látszik is a gyengébb felbontas, durvább pixel méret.
Ezt a baromsagot ugyan honnan vetted?
A Samsungnak saját panelje van, és pont ez a legnagyobb gond velük, hogy pentile matrixosak. Minden másban vannak már ugyanolyan jók mint a pana modellek, szóval igazából bármit is vennének át, nem lennének elõbbre vele.
Itt az egyetlen reményt az impulzusvezérelt OLED-ek jelentik majd, már ha lesznek egyáltalán. Ott ugyanis meglesz az 1080 soros mozgókép felbontás minden varázslat és 100ms input lag nélkül is, de cserébe valszeg vibrálni fog, plazmához hasonlóan. És ugye tudjuk, hogy létezik vagy 5 ember 100-ból, akit ez zavar, tehát a marketing majd meglovagolja jól... 😊
ugye Samsung - ha jol tudom - egyelore nem tervez plazma beszuntetest. igazabol ok megengedhetik maguknak a veszteseget, dol befele a penz dogivel. szoval jo lenne, ha megvennenek par fejlesztest Pana-tol, es bevetnek az uj "fejleszteseikhez".
"soha többet LCD" - hat ez nem valami aktualis 😄
Most hogy már beletettem pár hónapot az 50GT60-ba monitorként is, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy soha többet LCD. Még a telefonból is számûztem idõközben 😊
Lehet az lesz akkor ha lejjebb megy a Full HD-s plasma ára(ha ez most bekövetkezhet esetleg a hírek miatt) akkor a mostani 720p-t lecserélem majd DE csak akkor ha tervezek "ismét" egy PC-t is venni és akkor ha max 150 ezer körül kell rádobjak a mostanira.
Amúgy kösz az infot!
Másrészt meg ott a marketing. Évek óta azt sulykolják az emberekbe, hogy az LCD milyen fasza mert keveset fogyaszt, és ez elég volt ahhoz, hogy kinyírja a plazmák iránti keresletet. A képminõség tipikusan csak a töredékét érdekli az embereknek, mert a nagy részük összehasonlítási alap nélkül vesz TV-t. És onnantól hogy nincs elég kereslet valamire, akármilyen jó lehet, akkor se éri meg gyártani.
Az egészben az a legszomorúbb, hogy a megváltóként beharangozott OLED sem minden téren veri a plazmát, a mozgásmegjelenítése ugyanolyan fos mint egy LCD-nek.
Nekem van egy Pana plazmám és nagyon meg vagyok vele elégedve.
VEGE! aki plazmacseket akar, gyorsan vegyen!
Ha LCD-t szeretnel akkor Sony vagy Samsung
Plazmaban pedig Pana Samsung (amig gyartanak)