21171
LCD - Plazma
-
partizan182 #19407 Ja, Olednél ilyen nincs, az igazi, nemvillogós sample&hold, legyen mondjuk végtelen Hz. Vagy nulla. Ráadásul az ideiek már képesek 1080p@120hz jelet is fogadni és megjeleníteni.
Sajnos nekem minden villogás off, elég érzékeny vagyok rá, DLP projektortól 40 perc után hasogató fejfájásom lesz. Gondolom a 300hz-hez képest a 600hz kevésbé erőlteti meg a szemet/agyat? Mozgókép-felbontás szempontból mindegy, csak villogjon. -
#19406 A plazmáknál a 600 Hz-es tv a 60 Hz-es jelet úgy jeleníti meg, hogy a képkockákat 10x villantja fel, Ez a "sub-field drive" rendszer.
Emiatt magasabb a fényerő és a mozgóképfelbontás is javul.
Részletesebben:
Minden, amit a tévék képfrissítéséről tudni érdemes -
#19405 600 Hz lényege? Nézd meg magad is:
LG PLASMA vs. Dell IPS LED LCD
Minden más, csak mellébeszélés.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.21. 12:52:46 -
partizan182 #19404 Kicsit utánaolvastam, LG plazmák feketéje sose ment 0,04-0,03 cd/m2 alá, ez a mai közép VA LCD-k szintje, kb 3000-4000:1 kontrasztnak felel meg.
Amit a reklámújság (tudom, manual) hazudik az az on-off contrast ratio, az az LCD-knél is végtelen, írhattak volna százmilliárdot is, semmit se számít. ANSI kontraszt a lényeg.
Azt tudod hogy mire jó a 600hz képfrissítés? Mit csinál? Vagy csak örülsz mert nagynak tűnik a szám?
Ha a 3d nálad szempont, lehet érdemes lecsapni a tavalyi kifutó C6/E6 széria utolsó darabjaira, 3D egészen elképesztő élmény rajta. -
#19403 Itt most rólam van szó?
Ha igen, megnyugtatlak láttam már oledet személyesen.
Az árát leszámítva, nincs is vele semmi gondom..
Amúgy csak kíváncsiságból kérdem, hány 4K-s filmed/meséd van az oledhez?
Én 3D blurayből 211-et számoltam és még most rendeltem 3 új filmet melléjük, pedig még alig 20-ra volt időm eddig csak.
Addig megteszik, míg döntök egy új 4K-s mellett..
(Sima 2D 1080p-ket bele sem számoltam, holott azt is lazán keni az öreg LG) -
#19402 Hát igaz ami igaz, nem fektettük le, hogy mihez képest tud 100% kontrasztot a plazma.
A végtelenhez képest lehet, hogy nincs egész 100%, de azért nekem az 5.000.000:1-hez is megteszi
Ha most megint azzal jössz, hogy az LG reklámfogás miatt kamuzott, akkor kamuzott az oled-nél is, tehát..
már indulok is perelni őket. 5 éve élek tévhitben, de szerencsére itt olyan mérvű aggódást tapasztalok
tévéképminőség kapcsán tőletek,hogy teljesen meg vagyok hatva
Ezen gyártói adatok valódiságának megkérdőjelezése kapcsán fogok perelni:
..és akkor még a 600 Hz képfrissítéssel elő sem hozakodtam..apropó az oled mennyit is tud manapság? -
ItaloMucsacso70 #19401 Ment egy Privi neked, kérlek nézd meg! -
ItaloMucsacso70 #19400 " Plazma sose tudott valódi, 100%-os feketét".....
Még jó hogy te írtad le , nekem úgy sem hinné el.
Pedig köze nincs a Plazmának a 100%-hoz.
DE úgy is be fogja látni amint a saját szemével győződik meg a másik technológiáról. -
partizan182 #19399 Normal-on használtad? Most "kalibráltam" egy haver EG910-esét, a default beállítás iszonyatosan szar, élkielemés, dinamikus kontraszt minden enabled, simán lehet hogy az zavarta a családot.
Qled lol: megy a mentegetőzés ezerrel a shootout után, a legújabb agyrém hogy a háttérvilágítást le kell venni felére, így csak kb 600-700 nitet tud ami ugye az Oledek szintje, na így már nem is olyan szar a feketeszint. Meg hogy rosszul volt kalibrálva. Meg hogy otthon mindenkinek sokkal jobb a sajátja. Ez az év megy a levesbe Samuéknál, idén nincs KS7000 ami húzza őket.
@Zephyr: Oled fényereje csökken élete során, nem tudjuk még milyen ütemben, de emiatt csökkenni fog a kontraszt is (mondjuk a nagyon végtelenből a kisebb végtelenbe, de csökken). Plazma sose tudott valódi, 100%-os feketét, de nagyon közel jutott (ha jól emlékszem nálad LG plazma teljesít, azok kevésbé jutottak közel). -
#19398 A legalapvetőbb kontraszt a fekete és a fehér ellentéte, illetve találkozása.
A plazmádon meg azért tűnhetett "kisimultnak" a kép, mert valószínűleg nem full HD volt a felbontás.
Ha pedig az volt, és nem csak HD ready, akkor meg rosszul volt kalibrálva.
A plazma is kikapcsolja fekete alatt a pixeleket, ez nem új keletű dolog. Tehát ha jól van kalibrálva, a fekete ott is 100%.
Idehaza 1080p tartalom lejátszásakor akár Terence Hill szemöldökszőrszálait is meg tudom számolni, ha akarom
Csak emiatt nem fogok oledet venni..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.19. 19:54:57 -
ItaloMucsacso70 #19397 "Csak az számít, hogy jelenleg az oled képe a (elsősorban a kontraszt miatt) szebb, de ez idővel változhat"
Az OLED képe nem a kontraszt miatt szebb döbbenetesebb hanem a tökéletes 100% -os feketéje miatt!
Ami nem csak ígéret. ;)
Hogy a kontraszt idővel gyengül -e az még a a jövő kérdése.
Minden esetre csak egy kis adalék arról hogy jelenleg milyen a kép élessége.
Mikor először elkezdtük nézni ( na ná hogy a Barátok Közt-tet rajta nejem azt mondta hogy azért nem tetszik
neki a kép mert a színészek hirtelen megöregedtek rajta.
Mert minden kis ránc és bőrhiba túl élesen látszódott.
Jóval vissza kellett vennem a kontrasztot hogy megnyugodjon és újra kisimult képük legyen mint ahogy azt a plazmán megszokta.
Szóval a későbbiekben azért maradt még tartalék bőven ha esetleg tényleg gyengülne a kontraszt.
Partizan 182
A Qled fényereje igaz az egekben. DE ki akar hegesztő szemüvegben TV-t nézni?
Más területen kellene javulniuk.
Az meg hogy elé biggyesztettek egy Q betűt a régi ráncfelvarott led Tv-jük elé meg elég nagy pofátlanság szerintem is.
Főleg hogy az árukat is irreális szintre emelték.
Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2017.07.19. 16:54:00 -
partizan182 #19396 Nem az a kretén aki ennyiért árulja hanem aki megveszi. Médiában sajnos nem látszik a különbség.
A Samu "Qled" az év vicce, ezen röhög mindenki aki az AV scénában kicsit is jártas. Újracsomagolt tavalyi SUHD tévék ezek másfélszeres árcédulával. -
#19395 Szuper tudni, hogy manapság egy rakás fost lehet kapni 400.000-ért :D
Éljen a qled-lcd tv...ööö...mennyiért is? ... -
#19394 "évente legalább egyszer látható változás, javulás."
nem LÁTHATÓ. jó, persze, tudom, a te szemed meglátja az évi 25:1 kontrasztjavulást... :P
'szal nüansznyi változások ugyan vannak, papíron változik 1-1 paraméter, de az alap továbbra is ugyan az a fos, ami volt 96-ban :)
az oled kiváló alapokról indul, a problémáit pedig megpróbálhatják az évek alatt kijavítani... (persze 4000 nit fényerőt teljes fehér képen sose fog tudni, tehát(!) pl a samsung szerint halott ügy, szar az egész, qled-lcd az isten :D ) -
#19393 :D
No para: én ráérek kivárni..
Amúgy nem az igazságkeresés a lényeg.
Csak az számít, hogy jelenleg az oled képe a (elsősorban a kontraszt miatt) szebb, de ez idővel változhat.
Addig meg beérem a plazmával :)
És közben néhanapján megskubizok egy egy ledest is, hátha nem kell 295 évet várnom :D -
partizan182 #19392 A vicc az hogy a szokásostól eltérően most nem mondasz hülyeséget, tényleg fejlődik az IPS, 2015-ben ilyen 800:1 kontraszttal tolták, maiak simán hozzák az 1200-1300:1-t.
Ha továbbra is ebben a tempóban fejlődnek az alábbi mérföldkövekkel lehet számolni:
2020: Az IPS tehnológia beéri a 2007-es Tipikus LCD panelek kontrasztját
2028: Az IPS tehnológia beéri a leggyengébb modern VA panelek kontrasztját
2036: Az IPS tehnológia beéri a top modern VA panelek kontrasztját
2044: Az IPS tehnológia beéri a mostani plazmád kontrasztját
2081: Az IPS tehnológia beéri a VT60 kontrasztját, lehagyja a plazma tehcnológiát
2312: Az IPS tehnológia beéri az idei TV Shootout győztes E7 OLED konrtasztját
Szóval ja, már vágom a centit. -
#19391 Ja tudom: 96-os fejlesztés az ips.
És? A véleményen, hogy még fejlődhet, többen is osztozunk (bár nyilván te az ellentábort erősíted), évente legalább egyszer látható változás, javulás. Olednél tudsz mutatni fejlődést?
Fejlesztésére meg másutt is csilliárdok folynak el..
És? Téged érint? :D -
#19390 IPS 20 éve létezik (ez már egyszer előkerült itt a topikban....) és el is jutottak a jó kis 1100:1 kontrasztig, de majd a következő 20-ban jobban kiforrja magát! biztosan igazad van, a paneltechnóban ott az 1200:1, nem lehet gond, ha közben dzsilliárdok mennek a fejlesztésbe (hátpersze, lol) -
#19389 dekár, hogy nem valami oledes karórával jöttél ... csak, hogy "igazad" legyen :DDD
Utoljára szerkesztette: arty, 2017.07.17. 16:33:55 -
partizan182 #19388 55JU6400? Mert az pont IPS :)
IPS 90-es éve második fele óta létezik, utoljára LG 2011-ben fejlesztett rajta érdemben. Nagyüzemi OLED tévé gyártás 2013 vége óta tart (előtte volt a 15-os LG meg még a kétezres évek közepén egy 11-es Sony, de egyik gyártás-technológiája sem volt jó nagy méretű kijelzőkre), most tartunk a negyedik generációnál (azt egyetlen érdemi WOLED módszerrel), még bőven van még hova forrni.
IPS zászlóhordozója az LGD(isplay), de ők most toltak bele pár milliárd USD-t (idén még csak 3,6-ot, összesen már bőven 10 felett vannak) az új OLED üzembe. Tippelj hogy hova megy a fejlesztési pénz náluk.
Ha olcsó nagy tévé kell tavalyi Samukat érdemes nézegetni (70KU6000 pl most akciós Médiában), de a helyedben várnék 1-2 évet míg a HDR kiforrja magát.
@Mucsacso: lecsekkoltam azonnal hogy kijött, egészen gyönyörű volt, tetszett is (az ilyen B filmekre én jó vagyok). Ghost in The Shell amcsi rimék során is volt pár szájtátás (és nem csak az unalomtól :) )
-
ItaloMucsacso70 #19387 partizan182!
Ezt csak neked!
Tegnap néztem a Life 2017-et.
Hát letettem a hajam a csillagos égbolt láttán!
Amúgy a film is jó! -
#19386 Samu UE55JU6xxx széria..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.16. 16:58:39 -
#19385 Nem ips, sima led lcd. De nem a képminőség a másodlagos, hanem az ár az elsődleges.
Mivel a legtöbben dolgozunk a pénzért, nagyon nem mindegy mire költjük el.
Plazma képminősége amúgy sem másodlagos, illetve azt felejtik folyton el a legtöbben, hogy az ips-ben még van potenciál.
Van hová fejlődnie, míg 7 év alatt az oled már kiforrta magát.
Csabán 3 ajánlatot is kaptam UHD Samura 150 ropi környékén/alatt. Ha van jobb ajánlatod, jelezd.
Kábeltévé forrásjelet üvegszálas optikain tőlük kapjuk Részletekről ott érdeklődj.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.16. 15:56:40 -
partizan182 #19384 Samu szinte sose használ IPSt, legtöbb modelljének VA panelje van. Hatalmas a különbség (ha pont ips samud van akkor valóban tudod mire számíthatsz, és ha az neked ok, akko kiszálltam, nyilván a képminőség nálatok másodlagos).
Egyszer régen valóban volt 15 collos oled tv, azt néztétek? Holhol, meglesném én is, poén lehet. Az 50"-nél valóban kisebb, ebben igazad van. Mondjuk 400kért tényleg max az lehet (vagy a 2015-os FHD).
720p csatornák: linstád/linked van róla?, érdekelne.
Márkakereskedőkre nem szabad hallgatni ez igaz, bár nem tudom ez hogy jön ide. Amíg nem fogalmazod meg saját magadnak a preferenciáidat nem talász készüléket, tökéletes tv nincs, csak attól függ a választás hogy mely hibákkal tudsz könyebben együtt élni. -
#19383 Nem volt ez mindig így mint azt tudja mindenki más
A helyi kábelszolgáltatóknál lehet érdeklődni az általuk sugárzott képfelbontási és egyéb paraméterekről.
Itt nálunk a digitális alap 1080i/50Hz, de egyes HD csatornák 720p/50Hz-en is foghatóak. Viszont a külső DVB C tunernek hála 1080p/60Hz is mehet a jel hdmi-n a tetyóknak
Nagy fájdalom amúgy sem ért volna, van itthon smart Samu ledes lcd is már lassan két éve..
A peremfeltételeim baromi egyszerűek:
tv, hifi és hangszedő vásárlásoknál kizárólag magamban bízom
Márkakereskedők véleménye lesz a legutolsó amit ilyen esetekben figyelembe veszek.
Ne vedd magadra, ez nem személyes..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.07.16. 14:48:41 -
partizan182 #19382 Ja, ha megirod a peremfeltételeidet ajánlunk konkrét modellt szívesen, nem kell ám vaktában lövöldözni. -
partizan182 #19381 55ös lehetett az az oled, annál kisebbet nem gyártanak. Kábelen összes adás 1080i50hz tudtommal itt Európában, de javítson ki aki jobban hozzáért.
IPS kapcsán a második meglepetésed akkor ért volna ha meglatod otthon. Pláne plazma után, fájdalmas lett volna -
#19380 Kábelen HD-ban eredetileg csak 720p jönne, de külső tunert használok egy ideje.
Amin a kimenet 1080p-re van belőve, így gyakorlatilag mindent felskáláz nekem.
Ettől függetlenül pici különbség látszik a HD és nem HD digitális tévéadások közt, de nem zavaró.
A tegnap Csabán csekkolt tévék közül az OLED valami gyönyörű képet adott (egy párizsi Eiffel torony demo 4K vidivel) csak sajna 50" alatt.
Viszont 400 ezerért én sokallom. Nagyobb ott akkor nem volt csak 1 milláért, az viszont nem OLED volt. De 1 milláért akkor is extrább minőséget várnék 4K demóról..
Típusszámot ne kérdezd, csak azokét írom fel, amik tetszenek. Ez most nem az a kör volt.
Egy 80"-os IPS viszont az tetszett addig, míg meg nem láttam a sarkában lent a 800 ezres árat
-
#19379 OLED, QLED .... ez a kis farkinca ennyit számítana? ;))))
nem lenne egyébként vele gond, ha az oled feléért adnák a vele szerelt modelleket..... -
partizan182 #19378 Hát a valami régi not az A noti, nem éreztem szükségét a fejlesztésnek. :)
MPHC+MadVR, alapból 60 hz smooth motionnel, esti mozizás (pláne akcio/scifi esetén) át 24hzre ahol a tévén ban állítva light trumotion (3/10 dejudder). Szal nincs auto váltás mert az esetek 70%ban hagyjuk 60hzen.
Más: kijött tegnap az idei VE TV shooutout eredménye, hogy hogynem az oledek mindenkit agyonvertek (E7 nyert) az összes kategóriában (igen, nappal is, HDRel is). Qled teljesítménye egyenesen kínos, nyilván IPS-el nem akarták kiröhögtetni magukat a szervezők, ugyh az nem is volt. -
csgj #19377 Hát, a Netflix nem kábelről megy, és azon is megjelenik ez a hiba. -
partizan182 #19376 Kábelt/bemenetet még válts hátha. Ha marad én cseréltetném. -
csgj #19375 Hát, ez semmitől nem tűnik el... Nincs külön edge enhancer, csak a sima élességállítás. De azt hiába veszem 0-ra. Remélem, lesz valami szoftverfrissítés, ami segít, bár ezt nem hiszem... -
#19374 jahogy valami régi noti a htpc :)
mindegy, filmek többségét - gondolom - úgyis 4:2:0-ban kapod/teszed a kijelzőre, szal nem lehet akkora érvágás ;)
(vagy nem megy az auto váltás 24-60 közt se? mpchc? kodi?! nemá :/ ) -
#19373 kikapcsolt kijelző melletti feketére gondolt
(vagy samu plazmár?)
-
Borg #19372 A Samu mijét? -
ItaloMucsacso70 #19371 Működés közben nyoma sincs a tükröződésnek. Eszméletlen hogy napos időben se kell elsötétíteni úgy is tökéletes a kép. Pont a Samu feketéjét tartottam etalonnak na meg régem a Pio Kuro-tamíg nem láttam OLED-et. -
partizan182 #19370 Azért azt tegyük hozzá a hogy a "nagyon tükröződő" kijelző a maga 0.4% reflection értékével konkrétan piacvezető, nincs nála most jobb. Ami zavaró lehet egyeseknek az a magenta árnyalat a tükörképben. -
ItaloMucsacso70 #19369 Hajlított tv-től én is tartottam nagyon. Főleg mivel olyanokat olvastam hogy a sporteseményeknél foci tenisz stb.... látszani fognak az alapvonaknál is a görbületek. De szerencsére ennek a C6 - nál nyoma sincs. Annyira finom ívett tettek bele Szerintem is feleslevesen hogy a tv nézés közben észre se lehet venni. Mondjuk azon jót röhögtem mikor valaki azt róta fel neki negativ pontnak hogy kikapcsolt állapotában nagyon tükröződik a kijelzője. Ez igaz. Ha elmegyek előtte néha és csak a látómezőm szélén érzékelem a tv-t néha én is megijedek hogy valaki mozog még a szobában. :-) -
csgj #19368 Playstation miatt nem jó a movie mód (játékoknál is látszik ez a fehér csík), ahhoz a game mód passzol, mert ennél a tévénél abban a módban kimondottan alacsony input lagot kapok. (De csak abban a módban.) De akkor az egyéb extrákat megpróbálom kikapcsolgatni. :D