LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
Aszem ezt kikérem magamnak az összes Sony Márkabolt (mostmár némelyik Sony Centrum) nevében.....

Valamit nagyon elnéztetek, vagy neagyisten nem is hivatalos Sony boltban nézegettetek, bolthálózatokhoz képest (MM, Saturn, EW, Euronics, stb) a Sony boltokban vannak a legjobb árak. Egy-egy kivétel lehet a nagyonalja, nagyonakciós modellekbõl, de azokra is 1hét eltéréssel megadja a Sony az árat.

Semmi valóságalapja nincs ezeknek a hozzászólásoknak, inkább urbánlegenda.....

www.digimomentsvideography.com

"Egy hete pont egy Sony márkaboltban néztem a szemeimmel,és ott nem igen voltak 300 alatt."

Itt a hiba, Sony "márkaboltok" árait néha 1.5-el ek lehet simán osztani, vagy akár 2-vel is ... Ez itthoni sajátosság, mondjuk tõlünk nyugatra eleve annyival olcsóbbak még ott is. Pl. egyik márkaboltban annyiért adják most is a Sony PSP-t, mint megjelenéskor, közben 2/3-ért kapsz már jobb csomagot máshol. Egy ismerõs annó Németországból hozatott be egy Wega nagyképernyõs 16:9-es (CRT) TV-t, akkor megúszta 340.000-bõl miközben itthoni márkakereskedõ 720-730.000-ért adta.

PyRex
Háát én az U Sony-t lehet, hogy nem erõltetném annyira :|

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sir Quno Jedi
Ha nem nézel ALAPOSAN körül, mielõtt vásárolsz, akkor könnyen legombolhatnak rólad 2x annyi dellát, mint amit ér a cucc!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Winz
Rvaszájukat!
Egy hete pont egy Sony márkaboltban néztem a szemeimmel,és ott nem igen voltak 300 alatt.
Kösz a tippet,lehet rendelek egy 80-ast....ha nyerek a lottón,mer a PS3 elvitte a pénzem : /

Szeplőtelen szűz vagyok,maga vagyok a megtestesült tisztaság,lelkem akár a kristálytiszta hegyipatak :P

Sir Quno Jedi

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Köhhh, akkor nem nézel aktuális árakat szvsz.

Winz
Biztos a Kínai Sonyora gondolsz 😊
Egy 80 cm-es Sony 3 kiló,legalább.

Szeplőtelen szűz vagyok,maga vagyok a megtestesült tisztaság,lelkem akár a kristálytiszta hegyipatak :P

Sir Quno Jedi
Na a sanyi sincs 2k felett, sõt bõven alatta van, ha nem vagy tökhülye.

Winz
Jah,rittyót azért nem vennék.<#vomit>
Sony vagy Samsung,esetleg Pana....de Eldzsít má inkább nem erõltetném<#guluszem1>

de az kb olyan is... <#ravasz1>
Sir Quno Jedi
82cm-es LCD már 100k körül van, sõt néha alatta.

Winz
Ezzel azt akartam mondani,hogy 2 éve még a méret számított nálam,nem a minõség.
Rá-e basztam.
Én egy 68-80 cm-es LCD-vel is megelégednék,az kijönne 300 rugóból kb,de ezt a monstrumot nem tom hova tenni,meg ki venné meg?:senki

106-os LCD-t te sehol nem kaptál volna két éve 400-ért, de még 97 centiset sem...
Winz
Én 2 éve vettem egy 106 cm-es LG plazmát,600 rugó volt.
Már rájöttem hogy egy baromállatvok,inkább vettem volna meg valamelyik LCD-t 400-ért,azon már tudnám nyomni a PS3-at.

PyRex
Az új Pio lehet, hogy jobb (ízlések és pofonok), de nekem a régebbiek egyértelmûen gyengébbnek tûntek. Lehet, hogy az én szememmel volt a baj. Meg nem tudom, engem nagyon tudnak idegesíteni a 16:9 arányú 1024x768-as panelek - szerintem a létezõ legnagyobb baromság egy 4:+-as felbontásból 16:9-es panelt csinálni, hiába van szép képe, de engem ez akkor is zavar. Lehet, hogy hülyeség.

mármint LG - avgy Pana frontra értem ezt 😊

Pio vs Pana fronton viszont hiába vagyok Pana hívõ, meghajlok a Pio-k elõtt, jobbak mint a Pana.
valóban, ha csak 20-30e különbség van köztük, akkor egyértelmûen megéri a Pana, ugyanis minõségre annyival alsó hangon is jobb
PyRex
nekem a panasonic a favorit 😊

kaposi1
Szerintem a mostani plazmákra ez már nem igaz.
Viszont a topfavoritnak tartott Pioneer plazmákbol/ a képe alapján jogosan/ tavaly láttam négyet egymás után cserélni beégés miatt Szlovákiában egy nagykernél.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

+ az LG-k hajlamosabbak a beégésre
kaposi1
Szerintem boven megeri.
En nyolc honapja vettem 400-ert a 42PC1RR-t, es megsem szivom a fogamat most, hogy mar 230-ért is meg lehet venni.Nekem nagyon bevalt. Az teny hogy a Pananak erosebb a feketeje de azonkivul szamomra semmivel sem jobb. A plus szolgaltatasok pedig nagyon kihasznalhatok, es vegtelenul egyszeru a funkciok kezelese. De hangsúlyozom ez a plazmára vonatkozik.
LCD-vel kapcsolatban nincs tapasztalatom. De én úgy hallottam mas forumokrol hogy a tv képe jobb a plazmákon.

A MM-ban múltkor ki volt rakva, mellette egy Pana? plazmával. Persze minden tv-n HD adás ment. Megkértem az eladót, hogy tegyen rá normál tv adást. De összességében tetszett a képe.
nézd meg a képét valahol és meglátod hogy bejön -e neked.

Sziasztok
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Régóta figyelem (követem) az árát az LG 42LC2RR tip. tv-nek. Mostanra szépen lecsökkent, szinte már "best buy" kategória.
Tulképpen ebbõl is van a para a részemrõl. Miért ilyen olcsó? Tudom, hallottam, hogy voltak simlizések az árakkal, de ez még a saját kategóriáján belül, sõt az LG-k közül is a legolcsóbb. Pedig két tuner, HD felvevõ, ez azért ming plusz pénz.
Régi a panelja, vagy összességében ennyire "szar" a tv? Mert akkor inkább veszek egy mezei LCD, inkább ne tudjon semmit, csak legyen szép képe. Igazából még azt sem tudom, hogy LCD legyen vagy plazma. 😞
Csak azt, hogy min. 107 centi kéne.
[NST]Cifu
Mire akarod használni? Ez az elsõ kérdés, lévén mennyire fontos az, hogy tud-e felvenni, vagy sem. Ebben az árkategóriában van több-kevésbé a Samu 37R81 is, a kettõ között van méretben, minõségre sem rossz választás.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Én Samsungot választanám. 32" nagyon kicsi 16:9 arányba és azért az m61ne is nagyon szép képe van ám vagy nézd meg még az N7-es sorozatot az is egy árban van. Ez egy kicsit gyengébb panel mint az M-es de mivel fiatalabb sorozat ezért lehet, hogy szebb képet ad.
hát igen nekem már a 42 colos TV-k is kezdenek kicsik lenni, egy 46 colossal már ki lennék békülve (csak ne lennének olyan drágák)

Guer
nekem 32 es samsungom van egy bajom vele hogy kicsi 😊

Sziasztok!

Nagy dillemaban vagyok LCD TV vasarlas elott..
Ket jelentkezo lenne:

Panasonic 32LX700:
Ami jo:
-Gyonyoru kep
-100Hz
-Felvesz memorikartyara
Ami nem jo:
-viszonylag kis meret

Samsung Le40m61
Ami jo:
-101 cm
-M es panel
Ami nem jo
-tavalyi modell
-nincs felvetel

Korulbelul egyarban vannak most es nehez a valasztas, sajnos egymas mellett nem lattam oket 😞 Sajnalom, hogy a Pana nem gyart 32-esnel nagyobb LCD-t. Ti melyiket valasztanatok? Vagy tudtok-e valamlyikrol kizaro tenyezot?
Koszi!

[NST]Cifu
Az S8x széria újabb technológiákkal van felszerelve -> jobb képminõséget nyújt. Az LCD TV-k esetén nagyon gyors a fejlõdés jelenleg, egy két éves LCD TV-t nem lehet egy lapon emlegetni a mai típusokkal semmilyen téren.

Arnoux
És az miért baj, hogy régi fajta? Hiányzik belõle valami ami a 8asban megvan?

HAF Rigel
Én a multhéten le-32s86 os. samsug tévét vettem 187ezer áron az Elektro Storban az izabella utcában. Szerintem jobban megéri mint a LE-37S62B mert a 62es panel elég régi fajta .

http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png

cloud.strife
Változó, néhány esetben 5-el osztható, de szvsz ez a véletlen mûve... 😊

A régebbi Samsung modellekbõl kiindulva kb 5-600 lehet a normál kontrasztaránya...

Arnoux
Nem tudjátok, h 3000:1 dinamikus kontraszt arány mennyi norm kontraszt aránynak számít ha kikapcsolom ezt a dinamikust? Spec erre a tvre gondolok: Samsung LE-37S62B, ez 187 ezer egyik internetes áruházban. Van egy másik tv, Acer AT3720 ennek 1200:1 valós kontrasztja van, ez csak 160 ezerbe kerül. Melyik a jobb választás?

cloud.strife
A Te döntésed.... 😊

PyRex
inkáb HTPC... :\

cloud.strife
Ja és AVCHD lemezes kamerát is lehet már elfogadható áron venni... és akkor lesz csak a seggre ülés, ha az eccerû ember a gyerek szülinapi homevideóját mingyárt HD-be vetíti a családnak... 😊

cloud.strife
Háát a nagy luxus ember és pénztárca kérdése én azért egész jól elvagyok a share funkciójával (is) 😊
h.264 film megosztás és nézés..... 😊

Bluray filmet meg már lassan egész sokat lehet kölcsönözni!!! 😊

kaposi1
Úgy látszik naív vagyok.<#wave>

[NST]Cifu
Nem nagyon kell komolyan venni az ilyen beszólásokat. Havonta 1-2 ember mindig roppant mókásnak tartja magát azzal, hogy az argep, az olcsobbat.hu vagy hasonló oldalakról belinkeli a legdrágább TV modellt, és benyögi, hogy szerintetek jó vétel lenne ez a TV? Ha valóban ilyen TV-t akarna venni, akkor azért kicsivel több figyelmet fordítana a megfelelõ kérdés megfogalmazására...

kaposi1
Mielott megvenned ezt a Panasonicot nezd meg a Pio uj tipusait.Dobbenet!!!

PyRex
hát ps3-at szvsz nagy luxus emiatt venni (mivel játékok egyelõre kalap szarok rá, bluray lemezt (film) meg vegyen annyi pénzért akinek 2 anyja van 😊

cloud.strife
PS3

[NST]Cifu
Nekem az a bajom az asztali lejátszókkal, hogy kijön egy újabb DivX, MKV vagy akármibõl új változat (lásd h254, x254, stb.), akkor lehet vadászni új firmware után, azt felszenvedni, stb... Ha meg nincs, akkor szívás..

De ez egyéni szocproblem. ^^

LordAndrew
Köszi <#vigyor3> A HTPC-vel az a probléma, hogy nem tudnám hova tenni, egyszerûen nincs hely már a két DVD és a konzol mellett. Nameg az ára, ami alsó hangon 100e. Annyit nem ér meg, amikor (IMHO) fél éven belül lesz 20-30e Forintos Yamada, ami tudni fogja a HD felbontást, Matrjoska fájlokat meg mindent. (Már most is van olyan, ami 15e ft és HDMI kimenetre felskálázza a DVD képét, bár ez inkább csak mókusvakítás kategória)

Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit

[NST]Cifu
Gratula a TV-dhez. ^^

Szerintem ha ilyen elvárásaid vannak, inkább építs egy HTPC-t. 😉

LordAndrew
Hali,

nos, megvettem a Philips-et. Szigorúan szubjektív szempont alapján - Ennek tetszett a kettõ közül jobban a képe normál analóg adás esetén. HD képnél nem láttam jelentõs differenciát. Úgyhogy most boldogan konzolozom HD-ben <#crazya> és ezerrel várom az olyan olcsó DivX playerek érkezését, melyek képesek lesznek HD felbontású videoanyagok és matrjoska fájlok lejátszására HDMI kimenettel. Egyelõre még nincsenek ilyenek... (vagy én legalábbis nem tudok róluk)

Andrew

Ps: ha valaki tud ilyen lejátszót, dobjon egy privi üzenetet. Köszi.

Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit

Fõként TV és Film/DVD,DivX/ nézésre lenne a TV...késõbb talán majd konzol. A Samsungból azért néztem ki ezt a két típust, mert engem nem gyõz meg a mostani S és R széria, fõként a kijelzõk miatt. Nem mindegy hogy milyen kijelzõ van benne CMO vagy AUO és ez most nagyon lutri. Ezért inkább kicsivel több pénz és jobb minõség az M és N széria. Az M-rõl valóban csak jót olvasni, de az N-rõl még nem igazán lehet hallani. Valaki látta már esetleg az N-es képét? Lehet már nálunk kapni?
A Sony D3000-rõl meg most olvastam egy tesztet...hát ott igazán jónak találják most ezt a Sonyt. Mondhatni szinte nincs is hibája. Az hogy nem FullHD hát az szerintem annyira nem gond. Xbox360 vagy PS3 játékoknál 720p és 1080p között van látható különbség?
Utánhúzás elõfordulhat a Samsung M8-nál foci vagy valamilyen gyors filmjeleneteknél?
Elõre is köszi minden hozzászólást!
Bucser
Szerintem 2015-ig nem is fognak átállni minden mûsorral csak mondjuk a híradóval. Most azt várják, hogy terjedjen a HD/HD ready õrület.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF