21171
LCD - Plazma
  • Piko888
    Hi!

Köszi, eddig semmi gond a tv-vel,lekopogom, kopp-kopp.
    Te mennyiért veszed?
  • ghost face
    Sziasztok !

Piko888 gratulálok a tv-hez ! Minden kerek ? Nincs egyetlen pixelhiba v bevilágítás valamelyik oldalról ? Ugyanis én is megrendeltem egy 46a656-os kis aranyost és csütörtökre jön meg. Szerencsémre soproni vagyok és jelenleg Sopronban a legolcsóbb, a Kisritternél !
    Csak azért kérdezem ezeket a dolgokat mert annyiszor lecsóba nyúltam már műszaki holmikkal, hogy úgy érzem mintha átok űlne rajtam :(
    (pl.: samsung 931BF pixelhibás volt, 46F86 pixelhibás volt :( )
    Persze még így is kitartok azért a samu mellett :)))
  • zsozsoo
    valamiért a 3-as gombom néha nem működik :)
    Köszönöm Breki!
    Még egy kérdés amit szinte mindenhol más speckónak tüntetnek fel. Pana PV80 ugyebár V-real 3 technológiát alkalmaz. A PX8 és a PV8 viszont hol V-real 3 , hol V-real 2-nek van beírva. Most akkor a p/x8-as szériák 2-es, vagy 3-as V-realt használnak? :)
  • zsozsoo
    Köszönöm Breki!
    Még egy kérdés amit szinte mindenhol más speckónak tüntetnek fel. Pana PV80 ugyebár V-real technológiát alkalmaz. A PX8 és a PV8 viszont hol V-real , hol V-real 2-nek van beírva. Most akkor a 8-as szériák 2-es, vagy 3-as V-realt használnak? :)
  • Breki33
    Nem tudom segít-e mert nem pont azok a modellek amiket kérdezel de hasonló dilemma hátha picit azért segít

klikk
  • patiang
    CIFU!

Már megint én.

Az alábiak alapján ez az LCD tv tudja-e az 1080p-t?
    És az 1080p 24 Hz movie-t jelent?

Philips 32PFL5403D
    Videoformátumok:480i, 60 Hz , 480p, 60 Hz , 576i, 50 Hz , 576p, 50 Hz , 720p, 50, 60 Hz , 1080i, 50, 60 Hz , 1080p, 50 Hz, 60 Hz , 1080p, 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz

Nagyon köszi a választ?
  • zsozsoo
    Sziasztok,

Sokat filóztam az elmúlt 1-2 hónapban kb. fórumot olvastam ezidő alatt folyamatosan :)
    Egy kérdés nyitott maradt a részemről, mert nem nagyon hasonlította senki, ill. nem volt olyan emberke akinek az alábbi két tv jöhetett volna szóba (gondolom lcd vs plazma miatt)
    Szóval a két nevezett tv a Panasonic pv80 és a Samsung LE40F86.
    egyik hdready másik fullhd. Ennyire vélem én a különbséget ill. a 2 technológia adottságai.. Kérdés, hogy tv-zés (upc digital alapcsomag), nintendo wii, és szgép lenne rákötve divx filmek miatt. (bluray még nem játszik amíg nem lesz emberi áron) Elég tanácstalan vagyok, mi alapján lehetne a két tv közül dönteni? Segítségeteket előre is köszönöm!
    Üdv.
    Zsozsoo
  • alex9292
    kössz!utánna nézek.
  • Klemice
    samsung 32A43x 120ezer 32A45x 130ezer
    az x a szériajelzés miatt van benne fejből nem tudom milyen számok fordulnak elő a különbség annyi, hogy az olcsóbb 8500:1 kontraszt a drágább 10000:1
  • alex9292
    hy!ki tud ajánlani nem tul drgán 82cm es tv-t?:D
  • [NST]Cifu
    Hogy miért kell az 1080i-t folyton 1920x1080-nak írni...
  • Breki33
    Hírek / Vásárlási tanácsok HD adások HD tévékhez - hazai kínálat

Manapság egyre többet hallunk a HD adásról, illetve a gyártók szinte minden új terméke HD Ready, vagy van HDMI csatlakozója. Aztán meglepetésként ér minket, ha a frissen vásárolt LCD tévén botrányos minőségben nézhetjük az adásokat. Miért?

http://www.globalplaza.hu/hir/hd-adasok-hd-tevekhez-hazai-kinalat
  • patiang
    Köszi!!

Mert a képen az egyik fele fekete, a másik szürke.

Mégegyszer kösz!!!!!
  • [NST]Cifu
    Most így hirtelen amennyire fel tudom idézni úgy rémlik, hogy sötétszürke színű.
  • patiang
    CIFU!

A Philips 32PFL5403D valóban olyan felemás színű mint a képeken?
    Ha nem, akkor milyen színű?

Köszi a válaszod, s türelmed!!
  • [NST]Cifu
    Gratu a TV-dhez. ^^
  • [NST]Cifu
    Az LE-40M87 képernyője szintén rendelkezik a Super Clear külső réteggel, ami egy kicsit javít a kontraszton. Emiatt a feketéje egy kicsit talán jobb lehet, cserébe tükröződik.

Összegezve, ha az ár terén nincs eszement előny, akkor inkább az A55x.
  • cloud.strife
    Na Pyrex, bocsi, csak épp boltátalakítás kellős közepén voltunk a héten.

Nos ez a fajta nincs, ilyet lehet szerezni:

Bandridge SVP-1101, ára 4.990.-

Hétfőn kapok választ, hogy van-e raktáron.

• Piko888
    Srácok, tegnap végre megjött a Samsung 40a656-os tv-m. Szuperszonikus, akik nem akartak ilyent venni a tükrözödés miatt, azoknak mondom hogy tv-zés, vagy játék közben semmit nem venni észre belölre.
  • barnito
    szevasz Cifu!
    A másik választás a samsung le40m87 mellett SamsungLE-40A551P2R lenne igaz ez már 250 körül mozog de ennél többet nem tudok sajnos rá áldozni.
    Kérdezném h ez a típus képes felvenni a versenyt az m87-el? Azt említetted hogy tv-tuner és SD képmínőség gyors menü terén biztosan, de a többi paraméter terén is jobb lehet ez az új 5-ös széria?
    mégegyszer köszi
  • Scooby87
    ott van az ipéd ;)
  • PyRex
    vga-n van egyelőre...
  • [NST]Cifu
    Csak ötleteim vannak, mivel nálam megy gond nélkül.

Én első körben megpróbálnám másik HDMI csatiban. Ha nem megy, akkor eltávolítanám, és újra felraknám a videókártyát. Esetleg másik kábellel megpróbálni. Stb.
  • PyRex
    ...pedig stimmelnie kell, mert a nem támogatott frekik ki vannak kapcsolva.
  • PyRex
    Cifu: arra nem tudsz valami megoldást, hogy az 1280x720-at miért nem akarja a tv-m (a656)? "nem támogatott üzemmód" :), lehet, hogy a freki nem stimmel??
  • [NST]Cifu
    A kézikönyvben benne vannak a támogatott üzemmódok. Olyan felbontásban használd, amit a TV támogat.
    Jellemző az 1920x1080, 1360x768, 1280x720.

Általában akkor vannak ilyen problémák, amikor valaki monitort és TV-t is köt a gépre, és hol az egyiken, hol a másikon játszik. Ha pl. beállította monitoron az 1920x1200-at, és utána a TV-n próbálja elindítani a játékot, akkor jellemző hogy ilyesmi probléma lép fel...
  • Klemice
    milyen a videókártya?
  • mustar
    Samsung Le37m86-om van, és jelentkezett egy olyan probléma, hogy a Devil May Cry 4 nem indul el, illetve elindul, csak a tv egy olyan hibaüzenetet ad, hogy nem támogatott üzemmód. Mit tudok csinálni, hogy jó felbontással induljon? Előfordult már ez a probléma a Cryis-nál is amikor nem 1920x1080-ban akartam futtatni. Ja és hdmi->vga átalakítóval csatlakozik a gépem a vga bemenethez.
  • [NST]Cifu
    Azt magunktól találjuk ki, hogy milyen kábellel és hogyan kötötted össze a TV-t és a számítógépet? :)

Miután mókás kedvemben vagyok, elnézem még ezt is.

2(+1) fő opció van.

Videojel és hang egyben, HDMI-n. Az ATi HD szériás videókártyákon lehet megoldani, a speciális ATi-s DVI-HDMI átalakítóval, HDMI-HDMI kábellel. Hangeszköznek a HDMI audio-t kell kiválasztani.

Videojel és hang külön, a videojel mehet VGA-n vagy DVI-HDMI kábellel, a hang vagy 3,5mm-es Jack-Jack kábellel a VGA melletti audiobemenethez, vagy 3,5mm-es jack-2RCA kábellel az Audio L és Audio R inputhoz (a komponens videobemenet körül kell legyenek).
  • LaszloLedzenyi
    sziasztok!van egy samsung PS42Q992H-S tv-m . rákötöttem a pc-t. a kép tökéletes viszont a hangot nem viszi át valamiért.a hangkártya nincs blokkolva se némítva fülessel kipróbáltam. valaki tud valami tippet adni?
  • ghost face
    Egy érdekes cikk az lcd gyártásról:

http://www.muszakiforum.hu/cikk/50922/veszelyes-az-lcd-monitorok-gyartasa?wa=emuh0814
  • ghost face
    Értem, és köszi. Az is érdekes, hogy mindössze 3 helyen árulják a hálón, a samu a656-ost meg pffffff. Na mindegy a végső voks = SAMSUNG (a656).
  • [NST]Cifu
    Sajnos csak futólag volt vele dolgom, nem éppen ideális körülmények között. Az első benyomás számomra nagyon jó volt, de ennyit tudok mondani. Ha magamnak vennék TV-t most helyben, akkor csak kíváncsiságból vennék Philipset, mert olyanom még nem volt. Ha biztosra mennék, akkor Samu, mert az ismerem, tudom mit várhatok tőle.
  • ghost face
    Hát nekem inkább a 100Hz, mint a disco-s tv.

És mi a véleményed az Lg és Samsung után erről a philips 7403-asról ?
  • [NST]Cifu
    Az idei Philipsek tényleg nagyon korrektül néznek ki, de ne feledd, hogy a 7603-asban nincs 100Hz, viszont van Ambilight, míg a 7403-asban van 100Hz, viszont nincs Ambilight. ;)
  • ghost face
    Köszi Cifu ! Hát, ha csak ennyi a különbség akkor ebből samu lesz mert az LG külsője az én szememnek nehezebben emészthető. Bár legjobban az f86-os teste tetszik főleg a lábikója de ha már itt tartunk, azért a 47PFL7603 forma tervezése is gyönyörködtet. :)
  • [NST]Cifu
    Megérni megér, MOST ennyit. Az újabb A55x, A65x széria viszont egy nagyságrenddel jobb TV tunert kapott és jobb az SD képminősége is, továbbá a TV menüje egy fokkal gyorsabban reagál (a 8-as szériáé eléggé lassú volt).
  • [NST]Cifu
    LG:

+Jobb hangszórók
    +Jobban kidolgozott, látványosabb menü
    +Igényesebb távirányító
    -A desing... "kissé" érdekes, vagy bejön, vagy nem...

Samu:

+Egy fokkal jobb a képminősége
    +Egy fokkal jobb a TV tunerje és az SD képminősége
    -Tükröződő képernyő
  • barnito
    Sziasztok!
    samsung le40m87bd lcd tv-t néztem ki, megér ez a tv 220e ft-ot?,(vagy várjak még pár hónapot míg az 5 és 6-os széria lemegy 200 körülire)
    régebben nagyon sokat dicsértétek igaz kifutó modell ez is, de a tv-nézéshez , pc-hez, x-boxhoz nekem tökéletesen megfelelne. Egy kérdésem lenne azt hiszem a tv nem tudja a 24p-t, ez számítana valamit ?
    köszi segítségeteket
  • Scooby87
    egész érdekes show :D