21171
LCD - Plazma
-
Piko888 #6676 Hi!
Köszi, eddig semmi gond a tv-vel,lekopogom, kopp-kopp.
Te mennyiért veszed? -
ghost face #6675 Sziasztok !
Piko888 gratulálok a tv-hez ! Minden kerek ? Nincs egyetlen pixelhiba v bevilágítás valamelyik oldalról ? Ugyanis én is megrendeltem egy 46a656-os kis aranyost és csütörtökre jön meg. Szerencsémre soproni vagyok és jelenleg Sopronban a legolcsóbb, a Kisritternél !
Csak azért kérdezem ezeket a dolgokat mert annyiszor lecsóba nyúltam már műszaki holmikkal, hogy úgy érzem mintha átok űlne rajtam :(
(pl.: samsung 931BF pixelhibás volt, 46F86 pixelhibás volt :( )
Persze még így is kitartok azért a samu mellett :))) -
zsozsoo #6674 valamiért a 3-as gombom néha nem működik :)
Köszönöm Breki!
Még egy kérdés amit szinte mindenhol más speckónak tüntetnek fel. Pana PV80 ugyebár V-real 3 technológiát alkalmaz. A PX8 és a PV8 viszont hol V-real 3 , hol V-real 2-nek van beírva. Most akkor a p/x8-as szériák 2-es, vagy 3-as V-realt használnak? :) -
zsozsoo #6673 Köszönöm Breki!
Még egy kérdés amit szinte mindenhol más speckónak tüntetnek fel. Pana PV80 ugyebár V-real technológiát alkalmaz. A PX8 és a PV8 viszont hol V-real , hol V-real 2-nek van beírva. Most akkor a 8-as szériák 2-es, vagy 3-as V-realt használnak? :) -
#6672 Nem tudom segít-e mert nem pont azok a modellek amiket kérdezel de hasonló dilemma hátha picit azért segít
klikk -
patiang #6671 CIFU!
Már megint én.
Az alábiak alapján ez az LCD tv tudja-e az 1080p-t?
És az 1080p 24 Hz movie-t jelent?
Philips 32PFL5403D
Videoformátumok:480i, 60 Hz , 480p, 60 Hz , 576i, 50 Hz , 576p, 50 Hz , 720p, 50, 60 Hz , 1080i, 50, 60 Hz , 1080p, 50 Hz, 60 Hz , 1080p, 24 Hz, 25 Hz, 30 Hz
Nagyon köszi a választ? -
zsozsoo #6670 Sziasztok,
Sokat filóztam az elmúlt 1-2 hónapban kb. fórumot olvastam ezidő alatt folyamatosan :)
Egy kérdés nyitott maradt a részemről, mert nem nagyon hasonlította senki, ill. nem volt olyan emberke akinek az alábbi két tv jöhetett volna szóba (gondolom lcd vs plazma miatt)
Szóval a két nevezett tv a Panasonic pv80 és a Samsung LE40F86.
egyik hdready másik fullhd. Ennyire vélem én a különbséget ill. a 2 technológia adottságai.. Kérdés, hogy tv-zés (upc digital alapcsomag), nintendo wii, és szgép lenne rákötve divx filmek miatt. (bluray még nem játszik amíg nem lesz emberi áron) Elég tanácstalan vagyok, mi alapján lehetne a két tv közül dönteni? Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.
Zsozsoo -
alex9292 #6669 kössz!utánna nézek.
-
#6668 samsung 32A43x 120ezer 32A45x 130ezer
az x a szériajelzés miatt van benne fejből nem tudom milyen számok fordulnak elő a különbség annyi, hogy az olcsóbb 8500:1 kontraszt a drágább 10000:1 -
alex9292 #6667 hy!ki tud ajánlani nem tul drgán 82cm es tv-t?:D -
#6666 Hogy miért kell az 1080i-t folyton 1920x1080-nak írni... -
#6665 Hírek / Vásárlási tanácsok HD adások HD tévékhez - hazai kínálat
Manapság egyre többet hallunk a HD adásról, illetve a gyártók szinte minden új terméke HD Ready, vagy van HDMI csatlakozója. Aztán meglepetésként ér minket, ha a frissen vásárolt LCD tévén botrányos minőségben nézhetjük az adásokat. Miért?
http://www.globalplaza.hu/hir/hd-adasok-hd-tevekhez-hazai-kinalat -
patiang #6664 Köszi!!
Mert a képen az egyik fele fekete, a másik szürke.
Mégegyszer kösz!!!!! -
#6663 Most így hirtelen amennyire fel tudom idézni úgy rémlik, hogy sötétszürke színű. -
patiang #6662 CIFU!
A Philips 32PFL5403D valóban olyan felemás színű mint a képeken?
Ha nem, akkor milyen színű?
Köszi a válaszod, s türelmed!! -
#6661 Gratu a TV-dhez. ^^ -
#6660 Az LE-40M87 képernyője szintén rendelkezik a Super Clear külső réteggel, ami egy kicsit javít a kontraszton. Emiatt a feketéje egy kicsit talán jobb lehet, cserébe tükröződik.
Összegezve, ha az ár terén nincs eszement előny, akkor inkább az A55x. -
#6659 Na Pyrex, bocsi, csak épp boltátalakítás kellős közepén voltunk a héten.
Nos ez a fajta nincs, ilyet lehet szerezni:
Bandridge SVP-1101, ára 4.990.-
Hétfőn kapok választ, hogy van-e raktáron.
-
Piko888 #6658 Srácok, tegnap végre megjött a Samsung 40a656-os tv-m. Szuperszonikus, akik nem akartak ilyent venni a tükrözödés miatt, azoknak mondom hogy tv-zés, vagy játék közben semmit nem venni észre belölre. -
barnito #6657 szevasz Cifu!
A másik választás a samsung le40m87 mellett SamsungLE-40A551P2R lenne igaz ez már 250 körül mozog de ennél többet nem tudok sajnos rá áldozni.
Kérdezném h ez a típus képes felvenni a versenyt az m87-el? Azt említetted hogy tv-tuner és SD képmínőség gyors menü terén biztosan, de a többi paraméter terén is jobb lehet ez az új 5-ös széria?
mégegyszer köszi -
Scooby87 #6656 ott van az ipéd ;) -
#6655 vga-n van egyelőre... -
#6654 Csak ötleteim vannak, mivel nálam megy gond nélkül.
Én első körben megpróbálnám másik HDMI csatiban. Ha nem megy, akkor eltávolítanám, és újra felraknám a videókártyát. Esetleg másik kábellel megpróbálni. Stb. -
#6653 ...pedig stimmelnie kell, mert a nem támogatott frekik ki vannak kapcsolva. -
#6652 Cifu: arra nem tudsz valami megoldást, hogy az 1280x720-at miért nem akarja a tv-m (a656)? "nem támogatott üzemmód" :), lehet, hogy a freki nem stimmel?? -
#6651 A kézikönyvben benne vannak a támogatott üzemmódok. Olyan felbontásban használd, amit a TV támogat.
Jellemző az 1920x1080, 1360x768, 1280x720.
Általában akkor vannak ilyen problémák, amikor valaki monitort és TV-t is köt a gépre, és hol az egyiken, hol a másikon játszik. Ha pl. beállította monitoron az 1920x1200-at, és utána a TV-n próbálja elindítani a játékot, akkor jellemző hogy ilyesmi probléma lép fel... -
#6650 milyen a videókártya? -
mustar #6649 Samsung Le37m86-om van, és jelentkezett egy olyan probléma, hogy a Devil May Cry 4 nem indul el, illetve elindul, csak a tv egy olyan hibaüzenetet ad, hogy nem támogatott üzemmód. Mit tudok csinálni, hogy jó felbontással induljon? Előfordult már ez a probléma a Cryis-nál is amikor nem 1920x1080-ban akartam futtatni. Ja és hdmi->vga átalakítóval csatlakozik a gépem a vga bemenethez. -
#6648 Azt magunktól találjuk ki, hogy milyen kábellel és hogyan kötötted össze a TV-t és a számítógépet? :)
Miután mókás kedvemben vagyok, elnézem még ezt is.
2(+1) fő opció van.
Videojel és hang egyben, HDMI-n. Az ATi HD szériás videókártyákon lehet megoldani, a speciális ATi-s DVI-HDMI átalakítóval, HDMI-HDMI kábellel. Hangeszköznek a HDMI audio-t kell kiválasztani.
Videojel és hang külön, a videojel mehet VGA-n vagy DVI-HDMI kábellel, a hang vagy 3,5mm-es Jack-Jack kábellel a VGA melletti audiobemenethez, vagy 3,5mm-es jack-2RCA kábellel az Audio L és Audio R inputhoz (a komponens videobemenet körül kell legyenek). -
#6647 sziasztok!van egy samsung PS42Q992H-S tv-m . rákötöttem a pc-t. a kép tökéletes viszont a hangot nem viszi át valamiért.a hangkártya nincs blokkolva se némítva fülessel kipróbáltam. valaki tud valami tippet adni? -
ghost face #6646 Egy érdekes cikk az lcd gyártásról:
http://www.muszakiforum.hu/cikk/50922/veszelyes-az-lcd-monitorok-gyartasa?wa=emuh0814 -
ghost face #6645 Értem, és köszi. Az is érdekes, hogy mindössze 3 helyen árulják a hálón, a samu a656-ost meg pffffff. Na mindegy a végső voks = SAMSUNG (a656). -
#6644 Sajnos csak futólag volt vele dolgom, nem éppen ideális körülmények között. Az első benyomás számomra nagyon jó volt, de ennyit tudok mondani. Ha magamnak vennék TV-t most helyben, akkor csak kíváncsiságból vennék Philipset, mert olyanom még nem volt. Ha biztosra mennék, akkor Samu, mert az ismerem, tudom mit várhatok tőle. -
ghost face #6643 Hát nekem inkább a 100Hz, mint a disco-s tv.
És mi a véleményed az Lg és Samsung után erről a philips 7403-asról ?
-
#6642 Az idei Philipsek tényleg nagyon korrektül néznek ki, de ne feledd, hogy a 7603-asban nincs 100Hz, viszont van Ambilight, míg a 7403-asban van 100Hz, viszont nincs Ambilight. ;) -
ghost face #6641 Köszi Cifu ! Hát, ha csak ennyi a különbség akkor ebből samu lesz mert az LG külsője az én szememnek nehezebben emészthető. Bár legjobban az f86-os teste tetszik főleg a lábikója de ha már itt tartunk, azért a 47PFL7603 forma tervezése is gyönyörködtet. :) -
#6640 Megérni megér, MOST ennyit. Az újabb A55x, A65x széria viszont egy nagyságrenddel jobb TV tunert kapott és jobb az SD képminősége is, továbbá a TV menüje egy fokkal gyorsabban reagál (a 8-as szériáé eléggé lassú volt). -
#6639 LG:
+Jobb hangszórók
+Jobban kidolgozott, látványosabb menü
+Igényesebb távirányító
-A desing... "kissé" érdekes, vagy bejön, vagy nem...
Samu:
+Egy fokkal jobb a képminősége
+Egy fokkal jobb a TV tunerje és az SD képminősége
-Tükröződő képernyő -
barnito #6638 Sziasztok!
samsung le40m87bd lcd tv-t néztem ki, megér ez a tv 220e ft-ot?,(vagy várjak még pár hónapot míg az 5 és 6-os széria lemegy 200 körülire)
régebben nagyon sokat dicsértétek igaz kifutó modell ez is, de a tv-nézéshez , pc-hez, x-boxhoz nekem tökéletesen megfelelne. Egy kérdésem lenne azt hiszem a tv nem tudja a 24p-t, ez számítana valamit ?
köszi segítségeteket -
Scooby87 #6637 egész érdekes show :D