LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

guardian hero
60Hz vagy 59Hz kéne, semmiképp sem 50.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Igen látja is a felbontását a TV-nek és be is állítja 1280*720/50 Hertz-re (max 1920*1080). Tehát ezel nincs gond, viszont azt mondod dualview? Ok, de azon belül is lehet 6 féle variáció közül választani mint pl.:

- Sony TV + HDTV
- HDTV + Sony TV
- Sony Tv + ViewSonic VX924
- ViewSonic VX924 + Sony TV
- HDTV + ViewSonic VX924
- ViewSonic VX924 + HDTV

Driverként a 93.71-et használom.

\" örökké nem eshet.... \"

[NST]Cifu
Hmm... ez igencsak érdekes.

A 2.-es esetében elvileg látnia kellene a TV felbontási képességeit, ott pedig minimum az 1280x720-at, esetleg az 1366x768-at. A display settingsnél a Dualview kell neked, ekkor a két kijelzõ egymástül függetlenül van kezelve.

Nem vágom viszont miért nem látja a TV-t rendesen, elvileg ugyanis így a TV-nek kapnia kell a jelet. Tippre vagy a TV és a számítógép közötti kapcsolatnál van valami gubanc, vagy esetleg a drivert kellene frissiteni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Úgy csináltam, hogy a vidikártya DVI csatijára kötöttem a TV HDMI csatiját. Illetve a szintén vidikártya VGA csatiját a monitorra. Namármost
a megjelenítés tulajdonságainál jelzi a két monitort 1, 2 számmal. Az 1-es a monitor melynél be van pipálva, hogy ez legyen a elsõdleges monitor, a 2-es pedig az alapértelmezett monitor melynél be van pipálva a kiterjesztés erre a monitorra. A felbontás 1024*768-ra van állítva (ez itt a max). Az Nvidia settingsben jelzi a Display 1 analog illetve a Display 2 TV. Ezen belül van olyan opció, hogy "nView dispaly settings" azon belül pedig olyanok, hogy: dualview, vertical span, horisontal span, clone, single display. Itt lehet nagyon sokféle variációban megadni a parosításokat TV ill Monitort illetõen.
Lehet, hogy itt állítottam el valamit (vagy épp semmit sem állítottam itt be) de valahogy nem igazán mûkszik a dolog a TV-n.

Miért?

[NST]Cifu
Elõször is hogy kötötted össze? A monitor helyett rádugtad a DVI-HDMI kábelt? Vagy a másik DVI csatira dugtad rá.

Ha a monitor helyére kötötted, akkor valószinüleg olyan felbontáson volt a monitorod, amit a TV nem tud lekezelni. Kösd vissza a monitort, állísd be a felbontást 1024x768-ra, és úgy próbáld meg.

Ha a másik kimenetre kötötted rá, akkor képernyõ beállításainál nézd meg, hogy látja-e a TV-t a driver (elvileg két képernyõ lesz egymás mellett). Pipáld be alul az "asztal kiterjesztése erre a kijelzõre" kockát, és állísd be a felbontást.

Na a helyzet az, hogy megvettem a kábelt össze is kötöttem a PC-t a TV-vel
de nekem a TV-n se kép se hang! Úgy állítottam be ahogy mondtad de nekem a
TV-n a "nincs jel" címû felirat jelenik csak meg. Valószínû, hogy én rontottam el vmit, csak nem tudom mit kéne csinálnom, hogy mûködjön. A videókártyánál igen sok beállítási lehetõség van amit nem nagyon vágok. Segítenél abban, hogy mit kéne beállítanom, hogy legyen jel a TV-n?

Thx!

Okés köszönöm a helyreigazítást. Akkor megyek és nézek is ilyen kábelt. 😊

Thx!

Nexxuss
hát ennél már újabbat is kapsz :-) 26S2000 vagy 26S2500.
De ezt Felhõ majd elmondja :-) amúgy télleg jó vétel.ekkora méretben meg pláne.

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

JohnnySmith
Akkor lehet LG lesz inkább, bár a samsung is jó vétel lenne.
Jövõhét hétfõn visszaviszem JVC-t aztán amikor visszakaptam a pénzt veszek valami jót, de addig úgy is értekezünk szvsz 😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Õõõõõ.... Minimum 140k? És mennyi a maximum? 😊

Ajánlatom, figyelembe véve azt a tényt, hogy számítógépre is rá akarod kötni:

LG 32LC41/LC51 (~155e Ft):

+ PC-re és Konzolokra is nagyon korrekt, 24p támogatás (PS3-hoz is tökéletes)

- Nincs PiP (TV-t nézel, miközben számítógép vagy konzol van rákötve), a fekete nem olyan mellbevágó

Samsung LE-32R81B (~175e Ft):

+ Jó fekete, szép kép, TV-re talán egy fokkal jobb, mint az LG LC41/51, van PiP, számítógépre és konzolra majdnem tökéletes.

- De csak majdnem, mivel nincs 24p támogatás (ettõl még mondjuk sokan használják PS3-al)

Õszintén szólva mást nem merek tiszta szívvel ajánlani, mert a Toshiba és a Sharp is szép és jó, de számítógépre való rákötésre vegyes tapasztalatokat olvasni vele kapcsolatban. LG-k közül ott van az LC25R még esetleg.

Ray Z
Jóreggelt!😄

Ahogy így olvasgattam a fórumot azt a következtetést vontam le hogy a sony lcd tv-k jók!
Namármost én lcd-t keresek házimozizáshoz és ps3-hoz.
Kinéztem ezt a tv-t. Szerintetek képminõségre milyen?

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

cloud.strife
Egyenlõre a 32D3000-et láttam, próbáltam, azt lentebb írtam, eszeveszett jó tv... 😊

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
A W3000 az fullHD, a V3000 nem az, amúgy még egyik modell sincs az országban hivatalosan.... 😞

Yrda
köszi Cloud, hogy megerõsítettél 😊

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

CLOUD!

Szeptemberben szeretnék vásárolni egy új TV-t. Minimum 10 évre.
A dilemmám: Panasonic TH-42PY700 vagy Sony 40" LCD full HD TV. (X3000-W3000-V3000).
Mi a különbség a Sony W-3000 és a V-3000 között? Mikor lesz kapható Magyarországon bármelyik Sony termék is?
Nexxuss
Felhõ dobtam privit meg minden.

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

athlon7
Mi a vélemény a Sony KDL-40D3000 LCD Tv-rõl?? Most ezt néztem ki magamnak! 😄

cloud.strife
Mostmár LCD szvsz. Márkára tudjátok jól melyiket nem ajánlom.... 😊
Sony, Pioneer, Sharp, Pana, utána a koreaiak. Kb nálam ez a sorrend.

JohnnySmith
Na Cifu ezekután tudod milyen kérdésem van... (van rá minimum 140K-m)

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Fából vaskarikát akarsz. Szerintem egy Samsung LE-40R81 TV környékén nézz szét, ha márkásat akarsz, akkor esetleg az új Sharpok és esetleg az új Sony-k.

Én a plazmáról lebeszélnélek, inkább LCD TV.

[NST]Cifu
Sajnos az ilyen eszközök vásárlása esetén bölcsebb nem is olyan kis idõt eltöltetni a különféle ismertetõk és fórumok tanulmányozásával, hogy le tudja szûrni az ember, hogy mire is van szüksége. BTW ha 2 éve vetted a TV-d, akkor lehet, hogy a tied valami elsõ szériás lehet, pár éve még elég elterjedtek voltak a DVI csatis LCD és Plazma TV-k, azóta a HDMI szinte teljesen kiszorította már õket.

BTW milyen TV adásról beszélünk? Az LCD és a Plazma TV-ket is sokan azért anyázzák, mert hát milyen rossz rajta a TV képe. Azért nem mellékes, hogy mégis milyen minõségû TV adás is jön a TV-hez, mert biza ezek a TV-k csodákat azért nem tudnak mûvelni.

[NST]Cifu
Semmiféle átalakító nem szükséges, mint említettem nálam is 18 tûs, egy csatornás DVI-D -> HDMI kábel van a VGA kártya és a TV között, 1920x1080 pixeles felbontás, 60Hz, és semmi probléma. 😊

Winz
Jah..
Sztem még össze is pacsiztak a hátam mögött:még egy balek aki plazmát vett

Szeplőtelen szűz vagyok,maga vagyok a megtestesült tisztaság,lelkem akár a kristálytiszta hegyipatak :P

Yrda
Helló Cloud!
te melyik tv-t ajánlod? lcd vagy plazma? melyikrõl jobb a tapasztalatod?
és melyik márka szerinted a legmegbízhatóbb? szerintem a Sony a jó..nem?

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

athlon7
Nem, mennyivel van visszább?? Amúgy melyik fajta Tv lenne a jobb nekem?

desigo
Mindenesetre az eladó jól végezte a dolgát...
Winz
Jelzem ezen a tv-n télleg mindenféle bemenet van,biztos már nem volt hely a HDMI-nek...rvaszájukat.
De mit várjak egy 2 éves plazmától,a képminõség is fosch ha tv-t nézek,de a DVD penge rajta,ez az egyetlen pozitívum.
Ha visszamehetnék az idõbe bofánb@sznám az eladót aki rábeszélt erre a xarra,és vennék egy LCD-t,és most örömömben itt matyizhatnék végkimerülésig.

Szeplőtelen szűz vagyok,maga vagyok a megtestesült tisztaság,lelkem akár a kristálytiszta hegyipatak :P

Opss...ezt nem tudtam. Azért mondtam, hogy 24-es kellene mert a vidi kártya kimenetén ilyen csati van. Azt nem tudtam, hogy ugyan úgy lehet használni rajta a 18 tûset. Vagy rosszul értettem és kell hozzá vmi átalakító??

[NST]Cifu
Hogy nem kap jelet? HDMI-DVI átalakítóval?

Elolvastad Cloud mit írt a 100Hz-rõl lentebb mint tapasztalat?

athlon7
Üdv Mindenkinek!!!

Hogyha én a Tv-t csak is kizárólag 50-50% film nézésre és játékra használom, akkor melyik lenne a jobb, LCD vagy Plazma??

Film nézés: csak is DVD, majd késõbb Blu Ray és HD DVD. Asztali lejátszót használnék, HDMI csatival. Este is, nappal is - full világosban és full sötétben is!

Játék: PS3 és XBox360 Konzol, szintén HDMI csatival.

A tv adás minõsége és nézési aránya egyáltalán nem érdekel, ez nem szempont!

A Tv legyen HD ready, min 1366x768p felbontású ( 720p ). Ha LCD Tv lesz számomra a jobb, akkor az már lehetõleg 100Hz-es legyen! Min. 40-42" Tv-t szeretnék, ha nem túl drága, akkor 50" is lehet. És az ára 400.000 Ft-nál nem lehet több, de jobb lenne egy 300.000 Ft-os kategória!

As'szem ennyi, de ha valami info kell még kérdezzetek! 😊

Köszönöm elõre is!!! 😄

Winz
Be dugni be lehet,de a PS3-ból nem kap jelet,így sajna csak a sima euroscart csatlakozón keresztül tudom tolni a gamét,ami azért is gáz mert késöbb reagál a joyra,ez elég szopacs focis vagy tenis játékoknál.

kaposi1
Bocs, csak a kerdes a rad vonatkozo!
A tobbi " Demeternek" cimezve.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

kaposi1
Milyen tipusu az LG plazmad hogy igy kiakadtal ra?
Nekem 42PC1RR-es,es semmi gondom nem volt a plazma es a PC osszekotesevel.Bementem egy szamtech.boltba rendeltem egy 5m-es HDMI/DVI kabelt es siman csatlakoztattam oket. Azota sincs semmi gondom.Tokeletesen muxik.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

[NST]Cifu
Elárulok egy apróságot: a DVI-I bemenetbe simán be lehet dugni a DVI-D csatit....
Itt biza nem a TV gyártó a hülye... 😛

Winz
Az még semmi...az én plazmámnak DVI-I bemenete van (24pöcök+5 pöcök)nah és ennek a másik végére kéne a HDMI,az országban nem találni ilyet....ezért is köszönet az LG-nek:kapják-bé
Asszem beáztatom gázolajba hadd szokja,azt majd Aug.20.-án rágyujtom.

[NST]Cifu
Miért is kell neked 24 tûs DVI csati? Még a Single channel DVI-D is lazán megbírja a sima HD felbontást 60Hz-en. A Double channel (24 tûs) DVI-D akkor illik, ha FullHD-ben gondolkodsz már, de ott sem kötelezõ (60Hz-et az is megbírja). Nekem is 18 tûs single channeles DVI-HDMI kábelem van.

cloud.strife
Olyat árulunk, hogy HDMI-t bedugod és DVI lesz belõle, dehogyaztán az most 24 tûs lenne, azt megmondom õszintén nem is néztem... 😞 az egész olyan, mint a fejhallgató kisjack-nagyjack áralakítója.. 😊

Néztem ezt a HDMI+DVI kábel "kombót" de én nem igazán találtam olyat ami nekem kellene. Értem ezalatt, hogy nekem nem 18 tûs kéne hanem 24 tûs DVI csati. Olyat láttam, hogy 18 tûs + HDMI (nem is vászes árban) de az nekem nem nyerõ. Valamiféle átalakító kéne netán, vagy létezik 24 tûs DVI + HDMI kábel?

cloud.strife
😊))))))))))))))))))))))))

desigo
Én itt vettem 10 méteres kábelt + átalakító csatit és hibátlanul mûködik.
[NST]Cifu
Ez esetben szerintem menjen DVI-HDMI kábelel az összekötés.

Ha az erõlködõn van még 1 optikai bemenet, akkor egyszerûen elég a még egy TOSLINK kábelt venned, ez nem egy nagy wasistdas, olyan 2-3e Ft-ért már lehet kapni 5m-eset is (az aranyozott csatlakozós csodakábeleknek optikai kábel esetén ne dõlj be!!!).

Például itt ...
Bár nem túl nagy a választék. Úgy tudom elvileg akár 15 méter is lehetne a hossza, de úgy 3 méter fölött már kezd drága lenni.

Nagyon köszönöm a segítséget! Már csak az a kérdés, hogy DVI-HDMI kábelt hol kapok illetve az, hogy ennek a kábelnek vajon mekkora a max hossza?? Amúgy a hangfalak igen a TV mellett vannak mivel ott mutat jól (házimozi feeling) viszont az erölködõ meg a TV össze van kötve optikai kábellel. Ami sajna nem ér el a gépig. 😞 Most akkor vennem kellene egy hosszabb kábelt? Sajna nem volt olcsó. De mivel nincs mit tenni ha hangot is akarok a TV-n akkor ez lesz a megoldás. DVD lejátszó proginak meg ott a CyberLink Power DVD sztem ez megteszi.

Mégegyszer thx!

[NST]Cifu
Attól tartok a te esetedben a probléma kicsit összetettebb lesz. Alaphangon azt mondanám, hogy DVI-HDMI kábelel kösd össze a kettõt, mivel ez adja a legjobb eredményt, illetve valószinüleg azért 1280x720-ban fog menni. A gond az, hogy viszont a hangot is el kellene juttatni a TV-hez, ha DVD-t akarsz nézni (felteszem a hangfalaid nem a TV mellett vannak 😊). Ha erõsítõrõl megy ki a hang, akkor optikai kábel (TOSLINK) a megoldás, ezzel kösd össze a hangkártyát és az erõsítõt. Alternatíva, ha a TV mellé rakod a hangfalaidat arra az idõre, amíg DVD-t nézel. 😊

Ha csak a TV-rõl menne a hang, akkor kissé kellemetlenebb a dolog, mert ez esetben a DVI-D-Sub kábel (DVI-VGA, más néven) kell, és egy jack-jack kábel, amivel a hangot átviheted a TV-re. A jack dugót a front hangfal kimenetre dugd be (a hangfalak/fülhalgató helyére).

A számítógépet pedig úgy lõdd be, hogy a rákötöd mindkettõ kijelzõt, aktiválod a második, a képernyõ beállításainal "az asztal kiterjesztése erre a képernyõre" kockát kipipálod, a felbontást beállítod (DVI-VGA-n valószinüleg csak 1024x768 (de ezt a kézikönyvben leírják), ha DVI-HDMI-n kötötted össze, akkor pedig 1280x720-ast), és voilá. A lejátszásnál használj valami normális lejátszóprogramot, vagy legalább Windows Media Player Classicot, azt áthúzod a második képernyõre, és ott full screenre állítod.

Winz
Errõl van szó,aki meg akarja venni a minõséget az túrjon mélyebben a zsebébe,de cserébe a "garanciát" is megvette.
Én magam is a Sonyban hiszek,mindig is Sony tv-m volt,kivétel a mostani LG plazma,amit ha lehetõségem lenne rá bébasznám a Mariana árok legaljára,nézzék a mélytengeri dögök.
Monjuk én kizárólag a konzol végett erõltetem a HD-t,azon jól fut a game,rámegyek egy 80-as Sony-ra e,a Samsung meg kinyalhassajazössesseggem.

cloud.strife
Neeem, a Sony direkt rossz FullHD tv-ket csinál a PS3-hoz......... 😊)))))

Sir Quno Jedi
Hát nekem a barátaim is arra használják. Én meg konzolok, TV és PC.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Yrda
szerinted egy Sony full lcd tv jó ps3-hoz?
én csak inkább ahhoz használnám..

Yrda
nem tudom én nem vettem észre vibrálást..
vagy lehet akkor lenne , ha hazavinném és bekapcsolnám, akkor vibrálna 😊)