LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
Tiszta sor, nem megy natívba.....

Egyébként mindettõl függetlenül érdekes, hogy pl 50 Bravia vásárlóból egy se akarja PC-vel hajtani..... ???? Nálam ez a tapasztalat..... ?

www.digimomentsvideography.com

Sir Quno Jedi
Banyek én szívesen vennék SONY-t (már árban sem dúva), de azok nem jók monitornak, én meg VGA-hoz használom. Ezzel ki is esett a választásból.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

desigo
Kb egy éve vittem vissza a fõnököm két millás pár hónapos Samsung tvjét a szervízbe ami épphogy befért egy Vivaroba.
Adtak a szervízelés idejére egy fullos képcsöves tvt.

Szánalom...
cloud.strife
😊

Nem ezért írtam le mindezt...... csak van a másik oldal is.... 😊))))))

desigo
Nah a következõ Sonymat már nálad veszem 😊

(ha nem lesz a mostanival gond)
cloud.strife
Jó is!

Monnyuk az az óriási felületû vibrálás nem hánytatott meg? 😊

cloud.strife
Pl a Sony ezt nem engedi meg magának, mondjuk a meghibásodási arány nagyon alacsony.

Egy konkrét vevõmnek volt baja Bravia-val, mégpedig egy 32V2000-el. Elõjött egy db pixelhiba a képernyõre, bejött hozzánk, hogy mi a teendõ. Ugye mi mondtuk neki, hogy sajna 1 pixelhiba nem pixelhiba, így hiába viszi szervizbe, nem fogják átvenni. Mondtam neki, hogy írjon a Sony-nak, hogy van-e megoldás a problémára. Az úr írt egy teljesen normális, intelligens levelet, amiben ecsetelte a problémát...... 3 nap mulva jöt postán a csereutalvány és vett egy 32V2500-at, azóta is boldog tulajdonosa és visszajáró vásárló.

Az is gond mo-n, hogy az emberek már olyan szinten vannak, hogy sok apró dologban egybõl anyázzák a másikat, a szervizt meg nem kell félteni, naprakészen ismerik a szabályokat és ha buta az ügyfél, ugyanúgy állnak hozzá. A világ butul, én pl sok esetben a jogszabály ellenére is megoldom pár vevõ problémáját, akár + munka árán is, hisz nekem mint márkabolt nem jó az, hogy a balfék szerviz tönkretegye a márka hirnevét.

Üdv srácok!

Inquisitor volt olyan rendes és a kérdésemre válaszolt is, de azért nektek is feltenném hátha így mégtöbbet megtudok a kérdésemmel kapcsolatosan.

Éspediglen:

Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértõktõl a PC+LCD összekötését illetõen. Adott egy pc melyben egy GeForce 7600GT van illeve egy Sony Bravia LCD továbbá egy ViewSonic VX924-es LCD. Namármost szeretném valami módon megoldani, hogy a PC-rõl DVD-t lehessen néznin a Sony LCD keresztül.
Mivel az asztali DVD olvasóm elromlott gondoltam míg nem veszek másikat addíg kipróbálom milyen a képe a Sony LCD-n. A TV-n van HDMI kimenet illetve sima VGA. Hogy tudnám megoldani, hogy mind a ViewSonic-on mind pedig a Sony LCD-n tudjam használni a PC-t egyidõben? Milyen kábelt volna érdemes venni hozzá, illetve mit kéne beállítani, hogy ez mûködjön is...

Elõre is köszönöm a segítséget!

Thx!

\" örökké nem eshet.... \"

De most komolyan, mit tegyen az emberfia? Vásároljon nyugatabbra lévõ országban, ahol NEM így értelmezik a törvényt és/vagy szeretik megtartani a fizetõvendéget? 😞
AMi itthon folyik általában, de mûszaki kereskedés terén duplán, az egy vicc, az ex-szovjet országok tõlünk északra kereskedelmi kúltúrában, banki dolgokban és hitelkártya kezelésben, internetes vásárlásban, stb. évtizednyire lehagytak mindekt. Egy-két év és a balti államok vagy románia is jobb hely lesz ilyen szempontból? Hát ez kész ...

(Megjegyzés: Nagybátyám tévéje dögrováson van, de lebeszélték LCD vagy Plazma vásárlásáról, arra hivatkozva, hogy atomdrága a szerviz. Na de ha még ilyen lassú is ...?)

Yrda
sziasztok
ma voltam a media markt-ban és láttam egy Panasonic TH-65PV600 -at és hát nagyon brutál ez a tv.. csak lestem 😊

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

guardian hero
Bizonyítsák be!

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Sir Quno Jedi
Önbíráskodás->egyenes út a börtönbe.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

guardian hero
Létre kéne hozni egy privát fogyasztóvédõ szervezetet, ami néhány benzineskanna és egy öngyújtó segítségével "rendet rak" a szemét módon mûködõ szervizekben. Asszem hamar lenne itt rend!

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Sir Quno Jedi
Ugyan, ne légy naív! 😄 Mivel bizonyítanál TE bármit is a cég/szervíz ellenében?! Elég ha lecsavarozzák a burkolatot (utólag, mikor már nagyon szorongatja õkjet a "per") és máris elkezdték a javítást, esetleg megrendelnek visszamenõlegesen egy meghamisított megrendelõvel egy abszolúte nem is kellõ alkatrészt valahonnan hozzá és még sorolhatnám (de valszeg. csak simán szarnak az egészre). Itt mindig csak te veszíthetsz, mert te vagy az áldozat.

Ha pedig elkezded országszerte híresztelni, hogy hogy átvert az adott cég, akkor õk fognak beperelni és meg is nyerik, mivel te azt sem tudod bebizonyítani, hogy téged átvertek, hiszen ha tudnád, már meg is nyerted volna az elõzõ pered... Vicces... Ha a gyilkosról-tolvajról elmondod másoknak, hogy az, téged büntetnek meg, mer EZ A TÖRVÉNY!

guardian hero
Ez így van, de ilyen esetekben simán meg lehetne nyerni egy pert ellenük, mert bizonyítható, hogy rá se szartak az egészre. Más kérdés, hogy normális ember ebben az országban még pereskedni sem mer. Ezért kéne a fogyasztóvédelemnek az ilyen cégek tökére lépni, az a legszánalmasabb, hogy még õk hajtják el az ügyfeleket a búsba... NC.

Sir Quno Jedi
Szerintem meg még optimisták is voltak.

guardian hero
Hazudtak a fogyasztóvédõk.

Sir Quno Jedi
Ez nem Samsung sajátosság, ez az EU jogszabály miattén van így. Csak törekedniük kell a javításra, de sem cserélni, sem igazándiból véglegesen megjavítani nem kötelesek. Pl. ha egy egy év garis TV-t veszel és egy hét múlva elromlik, akkor egy éven át (vagy bármeddig) csücsülhet a szervízben, mert ha õk megkezdték a javítását (gyk. ránéztek fél szemmel), akkor már részükrõl le van tudva a dolog. A baj az, hogy EU-ban ez mûxik, mert a cégek nem akarják magukat égetni, de minálunk ezt úgy értelmezik a balkáni kiccsávók, hogy szabadrablás, dögöljön meg a vevõ.

Nekem volt olyan Philips moncsim (160k volt ANNO), amit 6 hónapig "szervízeltek" és még rendesek is voltak, mert pár hónapra rá adtak egy sokkal kisebb és szarabb moncsit addig cserébe, igaz azt sem maguktól ám!

Most meg van egy jó kis 32"LCD TV-m és pár hónaposan a szervíz 2 hétig felhívni sem volt hajlandó, hogy javítani vigyék a TV-t, nemhogy emailen válaszolni, a cég ahol vettem meg nem adja ki a telószámukat SEM! Megmondtam, hogy nem is adom már oda nekik, mert nem fogok éveket várni a javításra, vagy hogy mégjobban elszarják, hanem elviszem egy szervízbe (akik megbízhatóak, kipróbáltak), ahol pár nap/hét alatt megjavítják. Asszondja az ipse, semmi gond, írassak számlát az õ nevükre, vigyem be azt, meg a garilapot és ráírják/kifizetik?!! Na ezen már csak röhögni lehet vaze... (azzal a számlával tudja igazolni ugyanis, hogy elvesztettem a garit, mert hozzábuheráltattam a TV-hez)

EZ MAGYARORSZÁG! És aki szerint nem ilyen rossz a helyzet, az vakabb mint a bányászló, mert még ENNÉL IS SOKKAL ROSSZABB!

Uff!

Mûszaki cikkekre nem érvényes, hogy 15 nap tökölés után már kérheted vissza az árát és 30 napon túl kötelesek cserekészüléket adni??? <#conf>

Winz
Felteszem ezt a pár sort,egy blogon találtam.

"A Samsungnak a büdös kurva anyját, de a fogysztóvédelemnek is ám.

Rövid áttekintés: Vettünk egy Samsung HDTV-t, cégileg, 400 000 ft-ért. Visszavittük másnap, mert rossz volt. Kaptunk helyette másikat. Azt visszavittük, mert szar volt, de máshogy. Kaptunk helyette remek Media Markt ajándékutalványt. Abból nagynehezen vettünk még egy ugyanolyan HDTV-t. Az jó volt. Egy hétig. Aztán többé nem. Telefonáltunk, jöttek, elvitték. Oktogon szakszerviz. Ennek most egy hónapja, és az volt, hogy 30 nap után visszakérjük a pénzt. Kiderült, hogy nem állítanak ki csereutalványt, mert még várnak az alkatrészre. Kérdeztem, hogy mikor jön. Mondják, hogy nem tudják. Mi meg már azért használnánk, vagy vennénk másikat, mert úgyis szar és tönkre fog menni megint. Fel is hívtam a Samsung központot, ahol közölték, hogy a szerviznek nem kötelessége semmi, ha úgy látja, hogy a készülék javítható, akkor bizony nem állít ki csereigazolást. Kérdezem tõle, hogy és akkor mikor ad bármit. Mondta, hogy akkor, ha megjön az alkatrész.

A vége az lett, hogy felhívtam a fogyasztóvédelmet, ahol készségesen megmondták, hogy nem kötelesek 30 nap után, sõt, semmiféle ilyen szabály nincs, ha javíthatónak tartják a tévét, akkor addig pöcsölhetnek vele, amíg csak akarnak. Akár 1 évig is. De ha meg akar szopatni, akkor akár 10 évig is."

Most akkor milyen lcdtvtvegyek?<#guluszem1>

Szeplőtelen szűz vagyok,maga vagyok a megtestesült tisztaság,lelkem akár a kristálytiszta hegyipatak :P

Ray Z
bocs újra átolvastam, és az utolsó elötti mondatot ne vedd figyelembe😄

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Ray Z
Köszi a felvilágosítást(valamiért megérezted hogy nem vagyok nagy fórumozó ugyhogy köszi a rövid oktatást az szsvsz-rõl😛). A plazmáknál sejtettem hogy a 720, 1080,(meg nemtom még milyenek vannak) azok a pixelre utalnak. Meg azt hittem hogy a plazmák jobbak az lcd-nél, mivel ugye az árak magasabban kezdõdnek, de ezek szerint tévedtem(?). Tudnátok ajánlani egy nagy lcd-t, ami kb 200e Ft és jó tévézésre, és HD tartalmak megteintésére😛. (meg esetleg ps3-hoz).

[NST]Cifu
Az a baj, hogy egy plazma szsvsz (SZigorúan Saját Véleményem SZerint) nem az igazi PS3-hoz. A TV-hez még igazából tökéletes, leszámítva a képarányproblémát, de azzal nem tudsz mit kezdeni, akármilyen TV-t is veszel, ezzel együtt kell élni. Viszont PS3-hoz már szerintem minimum illenék valós HD felbontás (a 40/42"-os plazmák elsöprõ többsége 1024x768, régebbi/olcsóbb típusok esetén 852x480 pixeles felbontást tud), a HD felbontás pedig ugye 1368x768 pixel), de persze a legjobb egy FullHD TV lenne (FullHD = 1920x1080p (1080p), viszont egy 40/42" FullHD LCD TV 400e Ft körül kezdõdik.

Én azt mondanám, hogy ha a képátlóben nem akartok 40"/42"-nál kisebbet, akkor is inkább egy LCD TV-k körül nézzetek szét.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ray Z
Õõõ leginkább filmnézésre, aztán majd játékra is használnám(ps3) és az a lényeg hogy minél jobb képe legyen, és mondjuk kép a képben, meg talán a merevlemez is jól jönne. Ja és a leg fontosabb tényezõ a HDTV, de ugye ez már alap egy jobb plazmánál, lcd-nél. Viszont tv nézésre lehet hogy tényleg nem a legjobb😛.

[NST]Cifu
Elõször is: mire szeretnéd használni, mik az elvárások vele szemben. Ez ugyanis nagyon sok mindent befolyásol.

Másodszor: amit belinkeltél az a 42PC1RR, a sima R úgymond az alapváltozat (DVB-T-vel), az RR pedig egy beépített merevlemezes felvevõvel is rendelkezik. Ez a model amúgy kifutó típus, a 42PC51 váltja. Ugyan személy szerint nem vagyok annyira otthon a plazmák terén (majd ha Emthor erre jár, akkor õ jobban fel tud homályosítani), de tudomásul kell venni, hogy az ilyen olcsóbb, kifutó modellek kompromisszumokkal járnak. Nem akarlak lebeszélni róla (amúgy a hugoméknak is ilyenje van, semmi baja vele, leszámítva, hogy ugye a 16:9-es képátlón a 4:3-as TV adások sehogy sem az igaziak), ár/értékben rendben van a TV, bár én személy szerint inkább azt mondanám, hogy kicsit még gyûjtögetni hozzá, és egy mostani modellt venni, esetleg a Panasonic kínálatából.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ray Z
HI!
Nekünk eddig egy Toshiba projektorunk volt...tegnapig, amikor egyszercsak PUKK és vehetjük az új izzót😄. Elgondolkodtunk, hogy ne cseréljük-e le egy HD-s plazmára vagy lcd-re. Kinéztem egy jó kis plazmát: LG 42PC1R
Mi a véleményetek? (am. 220 000 Ft)

cloud.strife
szvsz ne mélyedjük ebbe bele, mert ahogy látom sehova se jutnánk..... 😞 😊

cloud.strife
Még semmi fix..... 😞 Nemsoká megyek prezentációra, ott majd elmondják, hogy mi lesz... 😞 😊

Cloud! Ha lehetne egy kicsit részletesebben.<#circling>. . Nekem a hálóba elég lenne a 37"-os. Mit tudsz? Mikor lesz?

Aziránt is érdeklödõm, hogy a Sony új LCD TV-i (D3000, W3000, X3000) közül melyikben van PIP és PAP. A fellelhetõ információk alapján úgy látom, hogy egyikben sem. Jól gondolom? Legalább PIP kellene!
Guer
ha azt nézzük hogy 50 ezerrel olcsóbban jutottam hozzá mint amennyibe a sony kerül akkor ... 😊
annyira azért nemjó ez a sony.... (mint amennyibe kerül szvsz...)

Csibe001
Köszi a választ!

biztos is, csak djágább :

😄

marad a Pana asszem

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

cloud.strife
Ha így nézzük persze, neked az a szebb.... csak ha egy kicsit jobban boncolgatjuk a kettõt....... háááááát?????? 😊

cloud.strife
Igen, az is...

Guer
lol a képére értettem 😊

Arnoux
s a belépõszint r pedig a középszint. Az újdonságát a szám jelzi (pld: az s81 újabb mint az r71)

cloud.strife
Szvsz jó, a Sharp jobb...... 😞 😊

szevasztok. kérdésam az lenne hogy a samsungnál az r vagy az s kategóraia az újabb?

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

desigo
Hát ez aztán nagyon komoly érv.
Nem hinném,hogy a kikapcsolt tvt fogod nézegetni...
jajj lemaradt a link. Tehát ezt a Panaszkodik LCD-t sasoltam nagyon. Jó ez?

végül is ezt kinéztem, csak kérdeném a hozzáértõket, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel a modellel? Illetve vannak-e tapasztalatok.

Cloud: jó lenne az a Sharp amit javasoltál, de az már 180.000, és a 170k is feszegeti már a büdzsémet (még egy konzol is lesz hozzája pattintva, sok lesz ez így júliusban 😊

Guer
ez szubjektív
szvsz a samu sokkal szebb

Yrda
Cloud te eladó vagy egy mûszaki boltban? azért vágod ennyire a dolgokat?😊

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

Cloud, respect! legközelebb sûrûbben csekkolom azt az üzletet. Amikor én voltam ott utoljára, akkor valami irdatlan régi 55-60centis tévéket próbáltak eladni sokkal többért, mint amennyiért újabb modelleket kapni. lehet azóta vátoztattak. Ellenben ahogy olvasom a jótanácsaidat elöbb vennék tõled bármit, mint tõlük 😉

(Én még sajnos jó ideig nem fogok tudni tanácsot kérni, addig marad az õsrégi "szállodás" 70 centis Saba CRT ... míg bírja.)

Legtöbb helyen kapsz egy LG garanciapapírt, amit hivatalos LG szervizekben tudsz érvényesíteni. Kérdzz rá adnak e ilyet hozzá? Persze van olyan cég aki maga intézi a garanciát, bár ennek sose láttam értelmét.

Csibe001
Sziasztok!
Garanciás ügyekben nem vagyok otthon, ha azt írják nekem webes áruházból, hogy : "A készülékre 2 év LG gyártói garancia vonatkozik."
Akkor ez normális hivatalos garanciának minõsül?Vagy ennek hol tudok utánanézni?Köszönöm elõre is.S bocsi ha láma kérdést tettem fel, de nem értek hozzá.

cloud.strife
A Sony 32U sorozata 1200:1 kontrasztos és sokkal szebb, erõsebb képet produkál, mint egy 5000:1 dinamikus kontrasztú Samsung, pl. Itt van a boltban egymás mellett és látszik nagyon a különbség. 165e-ért meg szvsz egy jó vétel. + 3 év gar van most rá... 😊

cloud.strife
Kicsit bonyolult:

A sima kontraszt arány, az egy képkockán belül mért fekete fehér arányát, a dinamikus kontraszt pedig az egy képen mért fehér és egy másik képen mért fekete arányát mutatja. Az elõbbi a nehezebb, tehát lehet, hogy egy tv tud dinamikusan 2000,3000,5000:1 kontrasztot és sokkal rosszabb a képe, mint a másik tv 1200,1300:1 sima kontraszttal.

Magyarul nagyon jó az az 1200:1 kontrsasztarány ennél a tv-nél..... 😊

és ez a kontrasztarány pontosan micsoda?

mert itt ahogy látom 1200:1, a többinél meg 5-illetve 7.000:1

Azt gondolnám hogy akkor itt most a nagyobb érték a jobb, de akkor mégsem? 😊

cloud.strife
szvsz a Sharp LC32AD5-öt vedd, megéri az a 10e........

Nem lehetetlen, hogy olyan áron van kint a SOny tv egy ilyen multiban.... a minap voltam konkurenciavizsgálaton a gyõri Saturn-ba, na azoknak van bõr a képükön, van olyan Sony, ami náluk csak közel 200e-rel drágább....