21171
LCD - Plazma
  • hamotar
    Erről mi a véleményetek?!
    Link
  • ghost face
    Szasztok !

47lg6000 vagy 46a656 ? Érveket és ellenérveket szeretnék kérni tőletek.
    Az lg-nél pl. a trumotion 100Hz-es dolog megegyezik a samu 100Hz-es képfrissítésével ?
  • olahjana
    CIFU
    Leborulok nagyságod előtt.
    Nagy HELP vagy itt nekünk laikusoknak.
    THX
  • [NST]Cifu
    Sajnos az erősítős dologra nincs ötletem, ha az egyetlen lehetséges surround bemenet egy 5.1-es RCA, és nincs digitális opció.

Az F86-nál annyit kell tudni, hogy DVI-HDMi esetén a 2-es HDMI-be dugd a kábelt. Kb. ennyi.
  • olahjana
    Köszi
    Akkor marad a dugdosás vagy egy új erősítő. Esetleg más megoldás?
    Egyébként van valami gebasz amiről nem árt tudnom a 40f86 esetében. Elég jó vétel volt így nem igazán lehetett kihagyni.
    THX
  • [NST]Cifu
    Nem nagyon kell erőmű, nekem GeForce 8800GTS-em van, és a legtöbb játék simán játszható 1920x1080-ban (Cryisis nem, de az máshol sem, ahol nem legalább két vagy három GPU-s rendszer van). Amúgy a felbontásnál értelemszerűen a 16:9-es oldalarányú felbontások játszanak, tehát 1360x768 illetve 1280x720. Ha ettől eltérőt állítasz be, akkor értelemszerűen a kép torz lesz, hiszen oldalirányba nyúlni fog.

Analóg jelnél nehogy jelegyesítéssel próbálkozz, mert annak fájdalmas és költséges következményei lesznek...
  • olahjana
    Köszi CIFU.
    Akkor már csak egy erőművet kell vennem hogy ne kelljen alaconyabb felbontáson játszanom?:( vagy csak addig keresgetni a felbontások között amíg találok valamit ami pöpecen fest? Esetleg ez játékoknál nem jön annyira elő?
    Másik kérdés ha van nekem 5.1 erőlködőm de 5.1 rca bemenet csak 1 van rajta optika meg nincs akkor lehet hozzá venni rca 2rcaból 1rca csatlakozót ami egyesíti az audiójelet? csak hogy ne kelljen azzal szopni hogy mindíg át kell dugdosni a kábeleket pl: ( http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp;jsessionid=37D5151D6B190E4A020B19049B1A187D?oldal=cikk&pozicio=06.01.02.01&cikk=4746 )
    THX
  • [NST]Cifu
    Az LCD-k esetén (akár TV, akár monitor) teljesen éles csak akkor lesz a kép, ha natív felbontásban hajtod meg. Ha ennél kisebben megy, akkor a dithereléshez hasonló módszerrel próbálja a TV megjeleníteni, ezért pl. a betük kissé szétesetten néznek ki. Minden LCD kijelző esetén a natív felbontás a célszerű használat.

6 méteres hosszon már ne VGA, hanem DVI-HDMI vagy HDMI-HDMI kábelt használj.
  • [NST]Cifu
    1.: Az F86 kifutott modell, az A656 idei, utóbbi esetén az ár sokkal rugalmasabb. Amúgy az Argep.hu esetén sok bolt játszik az árakkal, tehát beír egy extrém alacsony árat (most 290e Ft alatti árat írtak nemrég az LE-40A656-ra), de raktárkészlete szinte egy webboltnak sincs, szóval majd szállít, ha úgy alakul... és akkor sem biztos, hogy annyiért, szóval visszaviszi az árakat - a konkurencia meg követi, tehát lemegy az ár, majd visszamegy. Mindez a verseny miatt... az F86-osnál meg nincs ilyen verseny...

Emiatt én nem is javaslom, hogy Argep.hu alapján lődd be az árakat.

2.: Nem olyan rossz, hogy azért fikázni kellene. A Sony W4000-esnek egy fokkal jobb, a legjobb az LG6000 / PG6000 hangszórói, legalábbis az idei modellek közül amelyiket én hallottam eddig.

3.: A bevilágítás olyannyira nem jellemző, de az LCD-nél technológiai adottság, hogy nem homogén a fényerő, ez többé-kevésbé minden LCD-n megfigyelhető.
  • olahjana
    Üdv
    végül én is bevásároltam. A Samu 40f86ra esett a választás mert végülis mindent tud +30 ezerért. akkor meg már nem 1 évre vesz tv-t az ember.
    A problémám most az hogy sima monitorkábellel összekötve csodás a kép fullhdban de a többi felbontásban egy kicsit szerintem defektes. Ez kábelhiba vagy csak a fullhd tv szereti magát maxon futtani?
    Másik dolog, hogy a gép valszeg másik szobába kerül hogy ne rontsa az összképet. ez kb 6 métert jelent. Milyen kábellel lehet ezt összekötni hogy ne romoljon a jel?
    THX
    Jani
  • ghost face
    Szeva Mindenki !
    3 számomra érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok.
    1.) Mitől van az, hogy az árgép szerint a samu 46f86-os közel 30e forinttal drágásabb a 46a656-osnál, mitől esett így az a656-os ára az f86-oshoz képest ?!?
    2.) A 46a656-osnak jó minőségű a hangja ? Mert több nyugati tesztben is érte fikázás.
    3.) Az ilyen felsőkategóriás lcd-knél mennyire gyakori a gyári pixelhiba és a bevilágítás ? Roppant kényes vok rá, samu monitorral már megjártam a herce-hurcát ilyen gondokkal. Mert azaz igazság, hogy rákattantam a 46a656-ra és neten keresztül rendelném.

- minden hozzászólást köszi
  • PyRex
    thx (no. 2) :)
  • cloud.strife
    Ejj, bocsi, elfelejtettem megnézni... :(

Node holnapra már beírtam a naptáramba.. :D
  • PyRex
    thx
  • cloud.strife
    Holnap megnézem, remélem jól emléxem, hogy ez a fajta van.. :D
  • PyRex
    :))
  • PyRex
    örülök.. mennyibe kerül? utánvéttel postázol nekem egyet?
  • cloud.strife
    Nálunk van ilyen adapter, aszem Profigold és nincs 6000 ft... :D
  • [NST]Cifu
    Sajnos nem láttam még PC-re kötve LX70-est, így nem tudok nyilatkozni arról, hogy HDMI-n menne-e a natív. :S

Ha ez fontos, akkor inkább idei Samu vagy LG TV-t választanám, egyszerűen azért, mert tuti megy (lehet, hogy az LX70-es is, de amíg nincs megerősítve egy kissé orosz rulett dolog), vagy Sony S3000-est, de az csak HDMI-n megy 1360x768-at, VGA-n max. 1280x768 a támogatott felbontás.
  • patiang
    CIFU!

Még egy utolsó (?!) kérdésem lenne. A vidkártyám GF8500GT, ami DVI kimenettel rendelkezik, és HDTV támogatással. Az LCD TV amit kinéztem Pana TX-32LX70P, amely DMI és PC bemenettel rendelkezik. Nos én filmeket néznék (HD), de a TV prospektusa szerint a PC felbontás a HDMI-n keresztül nem támogatott. Akkor én, ha DVI-PC(LCD) csatlakozást használok, hasonló értékű lesz.

Nagyon köszi a válaszod!!
  • PyRex
    Hi!

Tűvé tettem a netet egy ilyen adapterért:

DVI female - HDMI male

csak ez a jó, tehát a fordítottja, amiben hdmi aljzat van, az nem. viszont AZ kapható mindenhol, ezt meg szinte sehol nem találtam, csak gagyi webéáruházakban (ahol nincs természetesen), vagy itt, de itt meg q. drága. ennek kb. 1500 forint a reális ára. Nem tudtok olyan helyet, ahol meg is kapom ennyiért (Bp-en) és lehetőleg nem kell heteket várni rá??
  • micilacko
    Sziasztok

Lenne 2 kérdésem/kérésem...
    1: LTY400WT-LH1 Tud valaki valami infót róla?? Egy pdf-ért puszit is adnék... :) Miben más az LTA400WT-nél? Esetleg csak abban, hogy az inverter 24V helyett ennél 18-ról megy?? Valaki segítsen :) (40s2530-ban volt, csak törött)

2: Nem tud valaki egy 40"-os TFT panelt eladót?? 1-2 pixelhiba nem gond... ami biztos 1366*768.. 1ch Lvds.. A többit megoldom valahogy ..
    Esetleg 37"-os is érdekel, csak akkor a káva is ugrott :(

Köszi
    micilacko @ freemail.hu
  • cloud.strife
    Oks. :D
  • Pac007
    Cloud utánanéztem a user guide-alapján egyértelmű.

Köszz
  • cloud.strife
    Mármint a PS3-on kapcsolod ki?

Mert ha igen, akkor teljes kép lesz és a tv húzza ki a képet.
  • Pac007
    CLoud van egy kérédsem a w4000-el kapcsolatban:

Ha kikapcsolod a túlpásztázást akkor az a 720p-nél is a teljes képet adja vagy csak a 1080i vagy 1080p-nél.

Köszönettel,
    Pac007
  • elmerfudd
    Nekem Toshiba 32dl66 volt azt cseréltem le 42xv500-ra. Nagyon megérte, sztem. HD adások nagyon szépek. Blu-ray hibátlan. A szervizről csak a nnyit, hogy itt a 3év az teljeskörű, nem ugy mint a samunál. Azt hogy milyen gyorsan csinálják meg, nem tudom, mert még müxik!!!!
  • [NST]Cifu
    Igen, a 37" és annál kisebb Samuk itthon készülnek, de a 42" és 47"-os Philipsek Székesfehérváron, a Sungoo LCD TV-k meg Szombathelyen. ;)

A pixelhiba FullHD készüléknél nagyon-nagyon szerencsétlennek kell lennie, fogy feltünjön, nekem volt egy Sony KDL-40V3000-esem, egy halott piros subpixelel, de csak speciális programmal jöttem rá, hogy egyáltalán ott van. Azóta két felső kategóriás Samum volt/van (LE-40A656 és A659), ezeken nem volt pixelhiba.
  • kemgyuri
    Voltam is a Lurdyban, rendesek voltak és szuperlativuszokban ecsetelték a Toshik előnyeit. Aztán benéztem az Euronicsba, ahol meg Samsung és LG fanok vannak. Egy fontos érvet viszont hallottam a Samsunggak kapcsolatban, hogy esetleges meghibásodásoknál mivel nálunk gyártják a garanciális javitás pár nap, ja és nem tom. másoknál, hogy van, de állítólag 1 pixel hibánál cserélik is a készüléket. A pixelhiba amúgy mennyire általános?
  • [NST]Cifu
    Nem túl népszerű márka itthon, így sajnos vélemények, tapasztalatok sem nagyon vannak. A technikai adatai alapján korrekt középkategóriás TV-nek tűnik, LG 37LG5000, Samu LE-37A55x, Sony KDL-37V4000 kategória.

Szvsz ha tudsz, menj el a Lurdy házban lévő Toshiba mintaboltba, valószínűleg lesz kiállított XV500-as, és nagyon segítőkészek.
  • [NST]Cifu
    Mint említettem, én is folyton problémákkal találkoztam csak, nem látta, hullámzott a kép, stb., úgyhogy nem is erőltettem soha a komponens alapú összekötést. ^^
  • kemgyuri
    Nem nagyon találtam véleményeket a Toshiba új XV szériájával kapcsolatosan. Most a 37XV500-hoz viszonylag jó áron hozzá lehet jutni, de nem tom, hogy ezzel vagy egy hasonszőrű LG v. Samsunggal járnék-e jobban. Esetleges szervizproblémák és minden egyéb pro és kontra érv érdekelne.
    Aki tud segíteni köszönöm. (Ha mást favorizáltok a típuskódot is jelöljétek, hogy utána leshessek, köszönöm)
  • Kandurex
    hm, most éppen az van, hogy tegnap esti 3,5 órás szopás után ma reggel rezignáltan bekapcsolom a gépet, clone, és ott virít a rohadás hdtv, hogy mitől látta meg...egyszerűen rejtély

(pedig tegnap aztán mindent kipróbáltam, éppen, hogy win reinstall nem történt meg)
  • [NST]Cifu
    Sajnos én nem sokszor próbáltam az ilyen S-Video/Komponens összekötést, mert ahányszor próbáltam, sose ment problémamentesen, így segíteni nem nagyon tudok. :S

HDMI-n nem tudod összekötni?
  • Kandurex
    Egy kis segítség kellene:

van egy ati 3870X2 komponensen összeakarom kötni a HD-TV -el, de az istennek nem akarja detektálni, mintha nem is létezne :( (szar kompoziton megy ettől függetlenül, egyszer valahogy felismerte a HD -t, de akkor kikapcsoltam, gondolván, fasza,...aztán most sehogy se tudom vissza)

force tv detect semmi :( csak úgy kíváncsiságból megcseréltem a B a Y kábellel azonnal adott szürke összenyomott képet, de egyébként semmi :(

hogy lehet rávenni ezt a nyüzüge szart, hogy ugyan már ismerje fel a HD-TV -t?
  • balla27
    köszönöm a segítséget!én is a képélességre gondoltam,valamit javult a dolog ,de a lényeg számomra,hogy ez játék hiba is!ezt sony szinten elég szomorúnak találom,de ez van!azért még minig a SONY a király.köszi
  • cloud.strife
    Vagy állítsd át 1080p-re, vagy az élességből vegyél lejjebb, vagy nemtom. Nekem az Uncharted a 32D-men kissé vibrált bizonyos grafikai elemeknél, de nem az egész képen, szal a játék ilyen. Próbáld ki egyszer a Lair játékkal, ott még erősebb ez a "vibrálás".

Semminek semmi baja, ez a lényeg. :D
  • balla27
    nem mert a tv jelzi hogy mit fogad!ez 720 p.lehet,hogy én vagyok a béna.de már nagyon sokat tekergettem a tv-t,de a javulás nem valami látványos.azért jó a cucc,de ez a vibrálás nagyon olcsó hatásúnak tünik egy ilyen drága tvnél
  • [NST]Cifu
    Nem illene vibrálnia. Nem tudom pontosan hogy megy a PS3 esetén a játékok felbontása, de nem lehet, hogy 1080i felbontásra van állítva a kimenet?
  • balla27
    sziasztok!ps3+v3000 esetében,minimális vibrálás az grafikában természetes ,vagy nem tökéletes a tv-nek a beállítása?pl.:uncharted drake's fortune játék esetében