LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nos egy olcsó plazma véleményem szerint a megjelenített képtõl függõen vibrál, de úgy, hogy soxor nem tudok megmaradni elötte...
A KDF-E42A11 egyel korábbi modell, nem is lehet már kapni.... legalábbis már nem rendelhetõ, elvétve lehet, hogy találsz vhol egy beragadt készletet.
Torzulni nem fog a kép, max közelrõl nézve lesz érdekes a képe, bár inkább fullhd jelrõl az szvsz...
Sokan választották nálunk a Bravia U sorozatot pont az eccerûbb Bravia engine miatt, hisz ez kicsit mosottabb képet ad emiatt, viszont X-box/PS3 képpel nem a legjobb választás.
www.digimomentsvideography.com
méricskéltem egyet és sajna az a helyzet, hogy sokat akar a szarka... Az 50 inches pojektoros TV beférne ugyan a szekrénybe, de egy része valószínûleg ki lenne takarva... Szóval elszámoltam magam és csak egy kisebb megjelenítõ férne el kényelmesen.
Mit tanácsoltok. Érdemes megnézni a Sony KDF-E42A11E tipust? Megértésem szerint szinte megegyezik a KDF-50E2000 -el, csak kisebb. Jól értem?
Ha viszont kisebb TV jöhet csak szóba és a megalomán elképzeléseimrõl le kell mondanom, akkor elvileg szóba jöhetne Plazma TV is - sajna a plazma techológiát egyáltalán nem ismerem és sok kérdésem lenne. Mivel a TV-re max 250e Ft-ot szánok, ezért 1024*768 -as felbontású plazmák jöhetnének szóba. A kérdéseim:
-Plazmánál beszélünk-e képfrissítésrõl a szó hagyományos értelmében? (Azaz vibrál-e?) Ha igen, akkor kilõve, mert a játékok alatti vibrálás miatt szeretném lecserélni hagyományos CRT tévénket.
-Az 1024*768-as felbontás hagyományos 4:3-as felbontás, amit egy 16:9-es panela építenek, azaz megértésem szerint a képpontok valamelyest torzítottak. Rontaná-e ez az XBOX képének arányát? Torzulna-e a kép?
-Nem jelent-e gondot, hogy fél HDMI felbontást (720p) nem natív 720-as panelen, hanem 1024*768-ra interpolálva nézném?
-Ajánlható-e a plazma Xbox360-hoz egyáltalán?
(Mielõtt TFT-ket ajánlotok, szeretném mondani, hogy a TV-n a használati idejének 50%-ban normál analóg adást néznénk, amire megítélésem szerint a TFT kevésbé alkalmas (csúnyább a képe). Kivéve a projektoros TV-n, ugye, ahol a vetítés miatt mosottabb és ezért "moziszerûbb" a kép egy picit )
Szóval a lényeg: projektoros 42 colos TFT vagy 42 colos plazma? És milynen típus? (mindkettõ max 250e)
Elnézést a szófosásért.
Elõre is köszönöm mindenki segítségét:
Andrew
Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit
Elõre is köszi.
Ismeri valaki ezt a tv-t, megéri 100k-ért, ma még megvehetõ ennyiért "fukaréknál", erõsen gondolkozom rajta de nem sok mindent találok a Sharp tévékrõl, mindenhonnan a Samsung meg az LG "folyik".
tévézésre és dvdézésre használnám csak.
http://www.sharp.hu/index.php?id=858&L=12&tx_ttnews
elõre is köszi a véleményeket
Ha napi 3h a használat, akkor sanszos az a 7 év, de tapasztalatból mondom, hogy max 4-5 év. szvsz ennyi idõ után az ember lecseréli a tv-jét... 😊
A másik kérdés: muszáj 4-5 évente cserélni, akkor is, ha az üzemórában megadott (egy helyen 8000 órát olvastam) élettartamát még nem érte el az izzó? (Napi max 3 órát használnánk, azaz 8000 órával számolva ~ 7 év, amit ki kéne bírnia)
Nos a 2 modell között a káva színe a difi, a 2000-es az antracit, ezüst kerettel, a 2010 az papíron kékes fekete, inkább sötét szürke, kicsi kékes beütéssel.
Ez a modell jó választás, fõleg, hogy szvsz mind lcd-nél mind plazmánál szebb, lágyabb képet ad, márakinek ez fontos. Mivel hogy nagyon nagy méretrõl van szó, így általában ez a szempont. Ahogy te is írod, kissé mosott, moziszerû képe van. Hátránya, hogy tökéletesen felmagasságban, és lehetõleg max 60 fokos szögben ajánlott nézni. Másik hátránya az izzó, bár sokkal többet bír mint a régi projektoros tv-k, de akkor is elõbb-utóbb kiég... kb 3-4-5 év és ajánlott az izzócsere, mivelhogy tompul is a képe, bár ha pl 4 év múlva izzócsere, "vászon" takarítás és vadiúj tv-d van... 😊
Hatalmas elõnye viszont az ára, hisz 270-300e-ért kapsz 50"-t...
Más alternatíva ebben az árban, max 40" LCD, vagy egy 42" jobb plazma, de egyik sem fog ilyen minõségû, fajtájú képet adni, sem SD adásról, sem mozifilmrõl. Vhogy más karaktere van a képnek, szinekben pedig szvsz nagyon rendben van, sokkal természetesebb szinei vannak, mint bármelyik LCD, vagy plazma tv-nek... Nagyonnagy kedvencem mostanság az SXRD tv..... Messze kenterbe veri az összes többit SZVSZ... 😊
Amúgy a hõn áhított 94 cm-es átló a cél.
Ha jól rémlik az X-Box 360 Komponens vagy VGA csatival tud csatlakozni. Én személy szerint az LG 37LC41/LC51, Samsung 37R81, Toshiba 37WL68 TV-ket ajánlom arra, hogy megnézze õket.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
XB360-hoz szeretne haver tv-t venni, plazma vagy lcd-e vagy? 280k a vége, ennyi van max rá. Forintban. <#zavart2>#zavart2>
A haver nevében is köszi a válaszokat - már ha lesznek - de mivel itt igen segítõkészek, remélem lesz 1-2 tipp.
Köszöntem, még1x<#worship>#worship>
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Kineztem a Samsung LE32R72 tipusu TV-t.
Kivancsi lennek a velemenyetekre.
Keves Tv bir a 10 bites szinmegjelenitessel es jelatvitellel. Ki tudja az ember azt hasznalni egyaltalan?
Koszi!
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
vettem egy Xboxot és az a problémám vele, hogy a normál TV-n nagyon hamar (1 órán belül) megfájdítja a fejemet a képfrissítési freki (ami eddig, normál TV adásokat vagy filmeket nézve nem zavart). Most egy TV vásárlásán gondolkodom, ami az alábbi feladatokat látná el:
-50%-ban normál analóg TV adás nézése (fõ funkció)
-30%-ban XBOX játék
-20%-ban DVD nézés (Divx filmek nagyrészt)
A készüléknél fontos szempotok lennének:
-Legyen nagy (min 1m átmérõ)
-Legyen elfogadható rajta a normál analóg TV adás is
-Ne legyen vibrálás
-Tudja natívan az Xbox 720-as felbontását
-Férjen bele 250e Ft-ba
Én a Sony KDF-50E2010 és Sony KDF-50E2000 tipusokat néztem ki. Valamelyiküket már láttam egy Sony szalonban és tetszett, hogy egy kicsit "mosott" a kép, olyan rajta a TV adás, mintha a moziban a 8. sorból nézném a vásznat. A technológia projektoros TFT, ami szintén tetszene, hiszen itt nincs a szó klasszikus értelmében vett képfrissítésrõl (nem fájna a fejem tõle).
A kérdéseim minden TV szakértõhöz (Cloud, Sony szakiként kérlek Te is válaszolj) a következõk lennének az fenti tipusokkal kapcsolatban:
-Mi a különbség a kettõ között? (Melyik az ajánlottabb?)
-Hány üzemórát bír ki a lámpa? (Ahány szalon, annyi félét mondtak telefonon)
-Ajánlható-e az általam megfogalmazott kritériumrendszer alapján a két típus, vagy alaposan eltájoltam magam)
-Milyen alternatívák léteznek (hasonló tudással és árral)?
Elõre is köszönöm a segítséget:
Andrew
Tehát Toshiba 32dl66 a tv.
Kicsomagolás után gyönyörûen viritott a helyén. Bekapcsolás után Magyar nyelv kiválasztása, majd autómatikus hangolás---Találat 53csatorna. UPC kábel tv van otthon, nem sokat vártam tõlle, de kellemesen csalodtam. Gyönyörûek a csatornák, 1-2kivétellel. A képjavitó áramkör nagyon zsííír.
Dvd-rõl hdmi-n kersztûl nagyon szép. Ezt látni kell. Régi filmjeim új életre kaptak. 720p és 1080i között látható a külömbség. Rengeteg beállitási lehetõség van. Summa summárum 10pont!!! Jól választottam.
Egyetlen negativum: Néhány irt dvd lemez képe elkezd ugrálni egy idõ után. Ez mitõl lehet???
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Sajnos többet (480e Ft). Azt gyanítom, hogy hivatalosan nincs is még forgalmazva itthon, egyedül az Auchanban kapható a típus. De már túl sokat vártam rá, lenyeltem a békát, és fizettem, mint a katonatiszt. Ha valaki három hónapja azt mondja, hogy ennyit fogok kiadni egy TV-ért, körberöhögtem volna...
A 42'' nagyon nagy, ha TV-nek használod, de éppen ezért brutálisan jó is. ^^
Az analóg kábelTV képe katasztrófa, a csatornák elsöprõ többsége kásás, zavaros. Apró elõny, hogy itt 4:3-as képaránynál a két oldalsó sáv nem szûrke már, hanem alapból fekete. A CRT-n a kép még jónak tünt, de hiába, ha ilyen méretben és felbontásban már nincs mi elfedje a hiányosságokat.
A DVD képe perfekt, nincs mit ragoni rajta, de persze igazán szuperlatívuszokban a HD és fõleg a FullHD az, amirõl beszélni lehet. Egyszerûen brutális.
Képminõség: Kezdjük a feketével... ami átlagos. Nem rossz, de nem is kiemelkedõ, mint az átlagos mai LCD TV-k többsége, kb. Samu R8x szint. A Samu M86/87 ezen téren kiüti az LF65-öt, ez nem is kérdéses. A színek esete mókás, az alaphelyzetben lévõ beállítások kellemes, nem túlvezérelt, nem túl harsány, de nem is fakó színeket nyújtanak, az emberek bõre egészséges rózsaszín. A betekintési szög brutálisan jó, még akár 45°-ból ránézve is tökéletes a kép, nem látni kontrasztváltozást, sõt, 60°-nál is alig észrevehetõen kezd kicsit sötétebb tónust kapni a kép, ami nagyon jó eredmény! Szemben a Samu M86/87-el, amelynek érezhetõen tükrözõdött a képe, itt elég jól viseli a megvilágítást a kép, nekem a TV-vel átellenben van egy ablak, de nem kell lehúznom a rólót, alig észrevehetõ a fénytükrözõdés.
A színek, a kontraszt, fényerõ és egyebek beállítása viszont komoly munka volt, vagy két órán át szórakoztam vele, míg sikerült a számomra ideálisnak tûnõ beállítást összehozni.
PC-vel való összekötés: 10/10, DVI-HDMI, csakis. Gyakorlatilag semmi dolgod nincs. Rádugod a TV-t, a videókártya driverében felismerteted, és utána Voilá, minden támogatott felbontás és képfrissitési lehetõség ott van orrod elõtt, nem kell semmit kézzel beállítanod, próbálgatnod, hogy megy-e vagy nem megy-e. Lásd
Gyakorlatilag 30 centirõl nézve is alig lehet észrevenni a pixeleket, ami brutális. Gyönyörû képe van játékok alatt, egészen új élmény így játszani.
De nézzük a hátrányt: per pillanat durván 2 méterrõl nézem a TV-t, és az alaphelyzet katasztrófa volt. Oda kellett hajolnom olyan 1 méterre a Tv-hez, hogy elolvassam a szöveget, ami kissé morbidan hatott. A betüméretet 120DPI-re felhúzva 2 méterrõl már rendben van, ám mindenhol feljebb kell állítani a betüméretet, ha valahol nem sikerült (pl. játékokban), ott hunyorítanom kell, hogy elolvassam a szöveget. Olyan 1.2-1.5 méterrõl nézve már rendben lenne minden, de a hatalmas kép viszont már zavaró, szinte a fejemet kell mozgassam, ha az egyik szélétõl a másikat. Szubjektív véleményem, hogy aki ekkora TV-n akar netezni, az inkább használja az 1360x768-as felbontást. Aki FullHD-s, 1920x1080-as felbontásban akar TV-t monitornak használni, annak úgy 52''-ban kellene gondolkoznia.
Hozzáteszem megszokás kérdése is, de most jelenleg bizony kényelmetlen még így használni.
Menü: Mivel két napja a hugom LG plazmáját lõttem be, azzal jól össze tudom hasonlítani a menüket. A menü jól átlátható, gyorsan lehet benne mozogni, és a beállítások többsége magától értetõdik. Megjegyzés: noha a menüt magyar nyelvre is be lehet állítani (én is így használom), a TV ''ország'' beállításánál nincs Magyarország. Csak Finnország, Franciaország, Németország, Anglia, Spanyolország, Svédország és Olaszország van. Lehet, hogy ennek is köze van ahhoz, hogy itthon nincs amúgy, és azh Auchan franciaországból hozatta esetleg ezt a típust?
Cons/Pros:
Pozitív:
+Jó képminõség
+1:1 Pixelmapping DVI-HDMI-n keresztül, overscanmentesen
+Nagyon jó számítógéppel való összeköthetõség (rengeteg támogatott felbontás, olyan egzotikusak is, mint az 1768x992)
+Jó kezelhetõség
+Jó csatlakoztatási lehetõségek (HDMI 1.3)
+Nincs észlelhetõ clouding jelenség
+A képernyõ csak nagyon minilmálisan tükrõzödik
+Esztétikus megjelenés
Negatív:
-Analóg TV adáshoz katasztrófa
-Nincs PIP / PAP/ stb.
-Ugyan a kategóriájában jelenleg szerintem Best Buy, de még így is nagyon drága...
Végszó: Nagyon elégedett vagyok az LG 42LF65-el, azt nem mondom, hogy rosszul jártam volna egy Samu LE-40M86-al, de nem bántam meg a sok várakozást. Ám õszintén szólva ennyi pénzért épelmével rendelkezõ ember nem vesz TV-t. Én sem vagyok normális. 😊
Egyéb: A számítógépet a szomszédos számítógép szobában hagytam, egy 10m-es DVI-HDMI kábelel kötöttem össze a TV-vel, a hangtovábbításról egy 10m-es TOSLINK optikai kábel gondoskodik az erõsítõ felé, a külsõ perifériákhoz pedig 4db USB kábelt vezettem át (mivel 10m-eset sehol sem sikerült kapnom, ezért 2x5m-essekkel oldottam meg).
Képek: Sajnos a többség nem sikerült túl jól, de pár képet felraktam ide.
http://www.videotontv.hu/product.php?id=23
ezt vettem Xbox360 hoz!
azt mondták nekem h a kontraszt miatt nem jo...
szerintetek 200.000sok volt érte? vagy hülyeséget csináltam?
:S
köszi
De ha Nvidea kártyád van akkor az Nvidea control panelben be tudsz állítani mindent mind két megjelenítõre külön-külön.
Lehet hogy kicsit zavaros de nincs elõttem mert nem otthonrol írok.
Viszont szoftver frissítésen már esett átt mert csatornaváltásoknál apro gyors halk pattogások hallatszottak a hangszórobol.
Meg volt egy olyan hogy mivel nyolc hónapos még nem volt bent a magyar menü.Ezért felhívtam az illetékes szervízt hogy nem-e lehetne belerakatni utólag. Szónélkül kijöttek és laptopon keresztül feltöltötték dijmentesen.Ilyen is van.Kellemesen csalódtam az LG-ben.
Egyébként LG plazma nem fagyott még meg?
Az LCDTV-m már eddig vagy 3x (power kábel ki-be).
Ja, meg 2x az infartust hozta rám, hogy miután bedugtam 220-ba nem akart bekapcsolni ... azonnal, csak vagy 30-60 mp múlva
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Egy "kollégának" olyan módon sikerült belenyulnia hogy csak ugy tudtuk visszaállítani a beállításait, hogy menüpontrol menüpontra kifényképeztem az én beállításaimat és elküldtem email-ben.Szóval csak óvatosan.
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
A problémám a következõ lenne.Van egy 19'' tft monitorom ami összevan kötve egy plazma tv-vel DVI kábellel. Idáig nem volt semmi gondom vele.Clonban tudtam Filmet nézni ill jatszani.De most sajnos ujra kellett telepítenem a Windows és ezzel együtt az Nvidea drivert is. Galaxy 7600Gt zalman kártyám van és a 10109-xp32bit drivert tettem fel,mert ennek már az új Nvidea control panelja van ami tudja egyszerre a Clon illetve Dualt is kezelni.Telepítés elõtt is ez volt fent és tudom hogy képes egyszerre egy beállítással kezelni csak nem jövök rá hogy akkor hogy csináltam.Most játék után ha filmet akarok nézni akkor a plazmán ugyan megjelenik a Power DVD kezelö ablaka de a monitorral ellentétben az ablakban csak feketeség van. Szóval nem ad képet.
Tudom hogy ez zavarosan hangzik ,de aki találkozott már ilyennel az tudja miröl van szó.
Ha valaki tud segíteni annak nagyon megköszönném.
<#worship>#worship>
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)