21171
LCD - Plazma
-
digital #6476 POPCORN HOUR-ról mi a véleményetek? Érdemes beruházni rá? Most egy gépfejlesztés 3x annyiba kerülne mint ez a cucc, és még zúgna is stb... -
#6475 két kérdésem lenne
HDMI jelet kapva a tv jobb képet ad dvd-ról mintha analóg jelet kapna? sima dvd és divx film esetén is?
valamint a digitális adások 4:3-masak vagy már 16:9 vagy pedig fajtája válogatja hogy melyik adó milyen
sajnálom ha kicsit off
előre is köszönöm -
rinpocse #6474 Milyen szolgáltató van Zalaegerszegen? -
las vegas #6473 Még sajnos csak az egyik francia,a másik meg angol adás,dokumentum meg természetfilmek mennek rajta(este löewe lcd gyátrósort mutattak hogyan készül a tévé érdekes volt)eddig még nagyon gyors mozgás nem volt,ha lesz azonnal írok a tapasztalatokról. -
#6472 No, akkor azok 1080i adások. Te nem tapasztalsz semmi szaggatást oldalirányú mozgásnál? Különféle opciókkal megnéznéd? Jó lenne a végére járni már ennek a deinterlacer dolognak. :S -
las vegas #6471 Na végre tegnap este jelezte a szolgáltató,hogy 3db HD tesztadást lehet fogni DVB-C n keresztül és egyből be is beprogramoztam.Hát győnyőrű hibátlan a képe a w4000 nek HD adásnál,nem hittem a szememnek egyenlőre semmi hibát nem találtam benne. -
#6470 Végre itt van az LE-40A659. Elsőre semmi látványos, leszámítva persze a tényt, hogy végre nem 20"-os monitort bámulok. ^^
Menüben semmi újdonság. Én elsőre csak azt látom, hogy brutálisan jó a képe. Hogy jobb-e az A656-osnál valószínűleg csak úgy derülne ki, ha egymás mellett lenne a kettő. Rea4 azt mondja, hogy szerinte jobb a A659-es egy fokkal. Vitatkozni nem tudok vele, mert ő egyből cserélte az A656-osát A659-re, míg nekem majdnem két hét telt el az összehasonlítás terén. Mikor nála láttam az LE-52A659-est azt tudtam mondani, hogy tényleg durva. Nehéz megfogalmazni, de "mélysége" van a képnek (magas-ra állított 100Hz-en meg pláne).
Mi lehet akkor mégis ez?
Kezdek arra gyanakodni, hogy ez egy trükk. A különféle országoknak saját alváltozataik vannak. Az A616-ost csak az osztrákoknál látni, felteszem náluk az volt a lényeg, hogy valahogy kielégítsék az igényeket, és úgy vélték, hogy az elektronika van olyan jó, hogy még az Ultra Clear Panel nélkül is elviszi a hátán a TV-t. Az A659-es Rea4 szerint csak a németeknél van. Az A676-os a franciáknál.
Az A659-es esetén valószínűleg az volt a cél hogy túlszárnyalják az LG-t a dinamikus kontraszt versenyben. Lett tehát 60.000:1-es dinamikus kontraszt, amit valószínűleg a fényerő növelésével értek el (10-es fényerőn már nem is fényszóró, hanem focipálya-világítás érzésem van). De ez a készülék sehol máshol nem látható. Még az amerikai vagy a koreai oldalon sem. Az amerikai oldalon viszont az A650-esnek 4ms, a koreai oldalon 3ms a válaszideje. Érdekes? Eléggé....
BTW, Amerikai A750-es brossura. Nekem az Infolink-en és az MPEG képes Wiselinken túl más nem tűnt fel. -
#6469 pont azért mert dualview, nem pedig clone. :) -
#6468 Guruk!
Nvidia kontroll paneljében, dualview módot preferálom, mivel felbontásilag, frekiileg,teljesen függetleníteni lehet a CRT monitort a HDTV(1080p) LCD-TV-től.
De,hogy a bánatba lehet azt megcsinálni,hogy ne menjen át a monitoron az eger a 107cm HDTV-be is?
A másik az, hogy dualview módban miért csak a háttérkép látszik... Az asztal elemek, és a tálca sehol sincs Csak a videó tartalom jelenik meg ha elindítottam CRT-n.
-
#6467 Szted? Na ná, hogy semmit. :D -
#6466 Mer mér? :D
De nem csak BD lemezzel, hanem AVCHD lemezzel is próbáltam. Azmegugye már a felvételkor interlace. -
rinpocse #6465 CLOUD!
Mit tudsz az 5000-es sorozatokról? -
elmerfudd #6464 A MM-ban 299ezer most. -
#6463 Őőőő.... Már bocsi, de azon nem csodálkozom, hogy egy BD (1080p) film nem fog szaggatni 1080i formátumba való átkonvertálásnál. ^^ -
#6462 Nálunk egy 46W és egy 52W is úgy van rákötve egy db BD playerre, hogy az egyik component, a másik HDMI-n van hajtva, kipróbáltam több BD filmmel, saját AVCHD filmmel, mind 576i-re, mind 1080i-re kötve, valamint egy Humax HD beltérin több HD adással, valamint a 46W DVB-C tunerjén befogva több adót (576i) és semmilyen remegés, rángatás, semmi sem jelentkezik. Azt én se néztem, hogy gyári, vagy saját beállításokkal megy-e, de holnap kipróbálom mindenféle beállítással. Ja és az összes E tv-nk is megy DVB-C-n és ott sincs semmi gond. Szal tényleg nemtom. Mindenesetre az érdekes, hogy az angolok is észrevettek vmi hibafélét ezzel kapcsolatban :D -
#6461 389e ígyis-úgyis. :D -
digital #6460 Akinek esetleg 7603D (H) van, jött ki új szoftver frissítés, 27MB.
Én felraktam, minden ok. -
#6459 Az 5603-asban egy fokkal gyengébb elektronika és panel van... -
digital #6458 Philips 7603D test Pioneer kuro után rögtön a második hely azért sejtet valamit...
A "gyengébb" paramétereit tekintve és több fórumot olvasva és a visszajelzések alapján, még is az új samuval a6xx minimum egy szinten, de inkább valamivel jobbnak tartják.
Én úgy tudom a 5603D gyk. majdnem dettó.
-
rinpocse #6457 Köszi! -
Pac007 #6456 rinpocse nem cloud vagyok de éppen ma voltam egy Sony boltban és a következőket mondták ugyanerre a kérdésre:
nem 10 bites panel
nincs usb képnézegetés
többire nem emlékszem :) -
rinpocse #6455 CLOUD!
A V4000 és a W4000 sorozat között mi a különbség? Melyik jobb? Köszi. -
digital #6454 Ha az sd-t jó minőségben nyomja a szolgáltató, akkor az "artifact elfojtást" kapcsold ki, a zajszűrést meg minimumra. Így a sima TV-adás is részlet gazdagabb, nagyon szép lesz sd-ben is. -
#6453 Az A656-os teszt végén meg ezt írják. ^^
So, in LE40A656, has Samsung finally come up with a candidate that can mount a serious challenge to Sony Bravias at the top of the LCD hill? We believe so. Make no mistake, the Sony Bravias still hold the edge in colour balance and gaming response. And when present, their 100Hz MCFI technology is slightly more accomplished than Samsung's (megj.: csak a tavalyi D3000-es és X3000/3500-as sorozatban volt 100Hz, az idei modellekben még nem jöttek ki -Cifu). But with standard-definition video processing, connectivity and most importantly price stacked firmly in Samsung's favour, the future looks extremely rosy for the LE40A656 indeed.
Amúgy a deinterlacer hibáján túl nekem sincs semmi bajom a W4000-essel. Csak ez azért elég sok embert érint... -
#6452 Itt majd válaszolok, ne itt offoljunk. -
#6451 Interlaced forrásról (576i, 1080i) esetén oldalirányú mozgásnál szaggat a kép, teljesen szétesik a mozgás. Kipróbáltuk W4000-esen és E4000-esen. A HDTVTestnél azt írják, hogy náluk 1080i-ben [Film Mode] esetén nem volt probléma, de 576i/480i-ben bármit csináltak, szaggatott. Őszintén szólva már nem emlékszem, milyen beállításokkal volt a W4000 tesztnél (bár DVD, TV esetén nem szoktuk a színeken és a fényerőn túl mást állítgatni), de az E4000 dobozból kivéve, frissen, piszkálás nélkül volt rákötve. Úgy is jelentkezett a probléma.
Nem zárom ki, hogy valami menü beállítás lehet a ludas, mert minden almenü minden opcióját nem próbáltuk végig (egy-két lehetőséget viszont én végigzongoráztam 1080i HDTV esetén). -
#6450 Köszi, kipróbáltam, most nálam is így megy. :) -
Pac007 #6449 csak hogy pontot tegyünk a w4000 "interlace" problémára. Idézem az angol teszt oldalt amire hivatkoztok:
Conclusion
...
Regardless of these flaws, at this time of writing the Sony KDL40W4000 remains the best LCD HDTV – in terms of both picture and sound quality – we've reviewed in 2008. We haven't seen the latest Samsung 5 and 6 series nor Toshiba's ZF range of LCD TVs, but equalling (let alone surpassing) the stellar performance delivered by the Sony KDL40W4000 will be no easy feat. -
Pac007 #6448 Cloud,
szeretnék venni egy 40 colos w4000-est, mennyiért adod ajándék kis TV nélkül? -
kcst #6447 Ez itt nagyon profinak tűnik és talán még épp megfizethető... Ez mindent tud, amit tudni kell, ugye? -
kcst #6446 Üdv, Cifu, nagyon köszönöm a kimerítő választ. Még csak azt áruld el nekem, hogy Te például miből látod egy erősítőn, hogy "a hangot is képes leszedni a HDMI jelről", ahogy írtad. Egy alapos műszaki leírásban ez hogy jelenik meg?
És még egy: a felsorolt márkákon kívül mást ne nézzek? Pl. erősítőnek...
Köszi -
#6445 Jaja, PCM hang és ennyi, sokra nem jó... :(
W4000-et meg nem értem milyen interlace problémákról írtok..... :/
Vagy nekem is baj van a szememmel..... :) -
#6444 Mire akarod használni? A Philips kétségkívül attraktívabb megjelenésű, az LG-n viszont van VGA bemenet. Amúgy a két TV eléggé azonos képességekkel bír. Amelyik szimpatikusabb, azt válaszd. -
ben38 #6443 Szerintetek melyikkel járnék jobban?
LG 42LG5000 vagy Philips 42PFL5603D -
elmerfudd #6442 Akkor itt már nagy a baj. -
#6441 Sony W4000 @ HDTVtest.co.uk
Ők is arra jutottak, mint mi, hogy a deinterlacer vagy nem is létezik a TV-ben, vagy valami nagy gebasz van vele... -
#6440 Hát max. azt tudom elképzelni, hogy LPCM sztereo jelet, de azzal meg ott van az ember, ahol a part szakad...
Ami a TV-t illeti, arról nem tudok nyilatkozni. Ha nem lát különbséget, akkor csuda jó analóg jele lehetett mindenesetre. ^^ -
#6439 Azért szinekben csak kéne látni a difit. :D -
#6438 Igaz, osszekevertem a szezont a fazonnal. Egyebkent stereo hangot leszed HDMI-n. -
#6437 Az analóg adás minősége függ a jel minőségétől. A digitális esetén semmi ilyesmi nincs, tehát stabilabb a minősége. Ha nem látsz különbséget, akkor ritka jó volt az analóg TV minősége.
Kábel ügyében azt tudom javasolni, hogy ne az MM-ben vásárolj. :)
Nézz el pl. a csatlakozok.hu vagy a sini.hu kábelekkel foglalkozó oldalára.
Az S-Video kábelen az elérhető felbontás 576i (720x576). DVI-HDMI-n 1080p (1920x1080). Szerinted fogsz látni különbséget? :)