LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi!

Sajna 199-et már nem tudokk kiadni, de most néztem az általad említett Sharpokat az electroworld.hu oldalon, illetve még pár márkát.

kb. ezek szimpik.

melyik éri meg a legjobban szerintetek?

megjegyzem a 369.000-es tévére nagyon emlékszem mert mellbeb*szott az árcetli. Akkor lehet hogy az rossz árcetli volt helyre téve, de tuti annyi volt mellérakva

Samsung LE-32S81B LCD

Samsung LE32R32BX

Sharp LC32GD8

Sharp LC32AD5E

Samsung LE32S86BDX

Az utóbbi két modellnél megéri esetleg a 170-es határt kitolnom 180.000-ra?

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

cloud.strife
199e-ért kapsz 32S25. szériát a Sony-ból, szvsz az egy elég jó választás, de ha nem tucc eddig elmenni az árban, akkor nézz körül a komolyabb Sharp-ok között, esetleg ott a Sony 32U sorozat. 165e most.

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
369e-ért nincs is 32" Sony LCD..... LOL 😊))))))

SZiasztok!

Úgy gondoltam, hogy a következõ hetekben nyugdíjba küldöm jó öreg katódsugárcsöves roncs, 55 cm-s Sonymat, és veszek egy 32-es LCD-t. Rendje és módja szerint elmentem az MM-be, oszt' csak néztem, csak néztem. Kérdeztem az eladót hogy akkor most mindengyik a legszebb arcát (képét) mutatja-e felém (eszméletlen nagy volt a különbség a képminõség között), de mondta a fószer hogy a vásárlók általában mindig elállítják õket. Kértem mutassa hogy melyik a legjobb 32-es ár/érték arányban, erre odanavigált egy 369.000-es Sonyhoz, hogy ez éri meg a legjobban (anyád!)

Szóval okosabb nem lettem melyiknek szép a képe, és melyik éri meg a legjobban.

Gondoltam Titeket megkérdezlek (gondolom 1001-szerre teszi a személyemben ezt itt vakaki valaki, de sajnos a tévék világa ismeretlen területet képez nálam ), de milyen 32-es TV-t tanácsolnéátok max. 170.000-ig? Melyik a best buy? (persze amit elõtte meg lehet nézni a fizikai valójában, ki lehet próbálni, körül lehet járni, mert az ilyen kép megnézhetõs kosárbaberakós - majd külföldrõl csomagküldõszolgálattal rendelgetõs cégekben nem nagyon bízom)

Használatát tekintve multifunkcionális lenne. Elsõsorban TV/DVD, de az sem nagy gond ha örül egy X 360/PS3 társaságának.

Photo Hall-ban vannak ilyenek amik szimpik, ezek közül mondható valamelyikre hogy megéri az árát? Ha igen melyik?

photohall

Elõre is köszönöm a segítségetekett!

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

desigo
Nekem pont ez a Sonym van és teljesen meg vagyok vele elégedve...
Guer
szvsz samu

Arnoux
Szerintetek melyik a legjobb választás? Javarészt Xbox360hoz és filmezéshez kéne, átlagban 3-4 méterrõl nézném.

Panasonic TX-32LE7P (Termékek/Televiziók és kijelzõk/LCD)

Sony KDL-32U2000

Samsung LE32S81B

jól van... bár még csak samsungot láttam(figyeltem, jácottam rajta) a többit nem tom de mindenképp még átgondolom... THX!!!!

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

cloud.strife
Ha van HDMI kimenete, akkor term igen. Ha nincs, akkor marad a component csati.

cloud.strife
Monitorként nem tudom melyik a jobb...... 😞

cloud.strife
Na ez sokkal jobban hangzik szvsz 😊

cloud.strife
Nem zavaró a 600-as kontraszt. Szvsz jó választás lehet a Samu is, bár én nem venném meg.
Inkább egy LG, leginkább egy Sharp sztem. Hidd el szebb képe van, de gyakorlatilag a Samu R32-es sorozatnál minden márkásabb LCD-nek szebb képe van hasonló árakban.

HD Ready LCD televízió
Méret: 27" (68 cm) képátló
Képarány: 16:9
Felbontás: 1366 x 768 pixeles
Kontrasztarány: 3000:1

még valami a hdmi "lyukba" a hd-s cuccot be lehet dugni gond nélkül,ugye?
Hát igy gondolkoztam (már vagy egy hónapja) és sztem veszek kisebbet pl ezt a samsungot... 110 és sztem korrekt..
a segítségedet meg köszönöm szépen,,

ASUS M4A785TD-V EVO, Phenom 2 555, Samsung f3 500Gb, 2Gb DDR3 1333 MHZ, Corsair CX400, 4890 TOXIC Iphone 3G 16G

LG - RZ-32LE2R most ezt néztem 134-ért, 1600:1-hez....

mondjuk nekem pc monitorként is szolgálna, arra is jó lenne? meg nem tom mennyire vagy otthon az x360-ban, hogy annak is jó lenne-e ez? egyébként a kontraszt pl 600:1 az nagyon zavaró?

cloud.strife
A dinamikus kontraszt gyengébb a valódi kontrasztnál. Röviden. 😊

cloud.strife
Hááát a nagyon szép képe van az relatíve, ennyi pénzért monnyuk hogy szép képe van.

ár az igy is max. sajnos, de ránézek a sharpra is, lg-t már néztem, de a samsungok megtetszettek... a dinamikus kontraszt akkor mit takar nagyvonalakban?

82cm LCD televízió, HD Ready

1366 x 768 pixeles felbontás

2000:1 dinamikus kontraszt

HDMI, PC, PIP(1 tuner)

Képernyõ:
HD Ready LCD televízió
Méret: 32” (82 cm) képátló
Képarány: 16:9
Felbontás: 1366 x 768 pixeles
Kontrasztarány: 2000:1
Fényerõ: 500 cd/m2
Látószög: 170 fokos
Válaszidõ: 8ms

hát ezt néztem igy konkrétan ez 130K,SAMSUNG LE-32R32B, havernak is ilyen van csak kisebb és nagyon szép képe van... szted?

cloud.strife
Jobbfajta tv-t 130e-ért nemigazán tucc venni, max 66 centiset. A 2000:1 kontraszt alapvetõen ebben a kategóriában édeskevés, mivel az valószínüleg dinamikus (ált. a normál kontraszt ilyenkor 600 körül van).

Szvsz érdemes kicsit feljebb menni árban és akkor már lényegesen jobb tv-t tusz venni. 200e körül már kifogástalan és új modellek közül választhatsz. Ha nem tudsz feljebb menni árban, akkor javaslom a Sharp tv-ket, esetleg az LG-ket.

Sziasztok most készülök venni hd tv-t... 130K-ig max... lenne pár kérdésem: ha hdmi-s csati van rajta attól még sima hd-és cuccot rá lehet kötni?(x360), a kontraszt 2000:1 már jónak számít vagy mennyítõl jó ez az arány?, a másik pedig hogy honnan tudom hogy 1080i stb (vagy nem tom mik vannak), mit tud megjeleníteni?
és ha valaki tud esetleg boltot pesten vagy akár vidéken, akiknél 130K-ig vannak jobb tv-ék,
Elõre is köszi a válaszokat!!!

[NST]Cifu
Akkor meg ne konkrét típusok után érdeklõdj, ha még semmit sem döntöttél el, hanem elõször is állíts fel egy listát, hogy mit vársz el a leendõbeli TV-dtõl, mire szeretnéd használni, és ez alapján kérj tanácsot. Egyszer elõrukkolsz egy fullHD-s LCD TV-vel, egy hónap múlva egy sima HD felbontású régebbi típusú plazmával, majd újabb egy hónap múlva ismét fullHD LCD TV-ket nézegetsz...

Amúgy meg ajánlom figyelmedbe Cloud megjegyzését a fél éves TV-je és a jelenlegi újdonság, a D3000-es kapcsolatáról. A "lapos" TV-k technológiája jelenleg robbanásszerûen fejlõdik, a generációváltások cirka fél évente következnek be, egy egy éves típus már elavultnak számít jelenleg.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

PyRex
Akkor meg szerintem akkor érdeklõdj, hogy ha meglesz a pénz, mivel kb. havonta jönnek ki új modellek... ^^

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Yrda
bocs jav:
veszel

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

Yrda
mert miért nem vesel komolyan?
én csak érdeklõdök, hogy amikorra összegyûjtöm a pénzem milyen tv-t érdemes venni!!
mert bennem még mindig nem dõlt el, hogy lcd-t vagy plazmát érdemes-e venni...

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

cloud.strife
Igen. Annakidején a Sony megcsinálta a DRC-t, a Philips meg a Natural Motion-t, most ugyanezt csinálják az LCD-kel. Nekem akkor se tetszett igazán (lévén a focit max 4 évente nézem). Vannak olyan tv adások (hiradó, stúdiómûsorok, sorozatok, stb) amiknél egész jó dolog.

Mindegy na, nekem sem olyan egetverõen nagy áttörés, egyébként a 32D3000-nél nem is a 100hz, ami döntõ szempont, kikapcsolt 100hz-el is döbbenetesen jó (csak még enyhén drága... 😞 Megaztán mit csinálok a fél éves 32V2500-ammal????? 😊

cloud.strife
😊

Uhh nem is figyeltem hogy ki kérdezi, megaztán nem jegyeztem meg a nevét.... 😊
Legközelebb jobban figyelek.... 😊

[NST]Cifu
Ez a 100/120Hz érdekes dolog. Már több olyan emberrel is találkoztam, akik szerint musthave dolog, sokkal szebbé teszi a képet. De amikor boltokban, vagy az ismerõs 100Hz-es Philips-ét nézem... hát szóval elbugyan belõlem, hogy ez azért nem olyan rendkívûli dolog. Oké, talán kicsivel folyamatosabbnak tûnik a mozgás, hurrá, de egyáltalán nem veszek észre átütõ változásokat. Mutogattak mindenféle felvett focimeccseket, hogy lám, milyen éles is a labda mozgás körben is, de õszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy ez egy olyan nagy elõrelépés azért... <#fejvakaras>

[NST]Cifu
Nem tudom feltünt-e, de Yrda már lassan fél éve, havonta átlag egyszer beír ide olyan roppant magasröptû hsz.-t, hogy kinézet egy XY típus TV-t, ami X millió forint, és hogy ez jó-e. Ha kap is választ, többet nem reagál rá, csak egy hónap múlva egy teljesen más típust megemlítve ugyanezt eljátsza. Innentõl kezdve én legalábbis nem igazán tudom komolyan venni....

desigo
Az a 37" -os nekem pont jó lesz következõ méretnek.
Elsõ lcdtvm egy 32U2000-es.Szinte sose tvzek rajta digitvrõl max forma-1 et.Géprõl filmeket,sorozatokat nézni teljesen jó csak lehetne pár collal nagyobb...
cloud.strife
Más...

Kipróbálgattam az új Sony 32D3000-et.
Gyorsteszt volt, így rövid leszek (egyenlõre):

SD adásról kimagasló teljesítmény, HD adás tökéletes. A DVB-C és T tuerbõl a C-t ki tudtam próbálni a gyõri kábeltv jóvoltából mûködik többek között: RTL Klub, TV2, M1, ATV, HirTv, Eurosport, stb... sajnos a kártyaolvasóba helyezett elõfizetõi kártya nem mûködött, de szvsz az átalakító kártya nem volt jó hozzá.
A 100Hz techológia (ahogy vártam) nemigazán gyõzött meg, SD adásnál szinte minimálisan "javított" a képen, DVD filmrõl, Bluray-es James Bond-ról már szinte tökéletesen sima képet adott, a mellette felakasztott S-es Bravia mellett nagyon jól látható a különbség (HD elosztóval mindegyiken ugyanaz a jel megy). Az én szememnek filmnél a Cinema 24p mód sokkal jobban bejött, hisz a homevideo simaságúvá (szaggatásmentes) alakított mozifilm elveszti a "moziélményt".

Röviden ennyi....

u.i.: nagyon sokféle új Bravia-ról kaptam ma hírt, pl lesz 37"..... 😊 😞

cloud.strife
SXRD Sony-kat nem nézted? 55" jóval olcsóbb...

cloud.strife
Sajnos a Samsung-ról se jót se rosszat nem tudok mondani, mert még nem sikerült letesztelni....

A Sony X sorozat (sokak véleményével ellentétben) a Bravia Engine EX miatt kiemelkedõ képet nyújt a hagyományos antennáról, sima kábeltévérõl is.... HD-be meg.....hihetetlen 😊

mrzed001
LG ... én ezt választottam. Valahol lentebb írtam is róla minden jót és rosszat, amit csak tapasztaltam. PC monitornak ideális.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Yrda
sziasztok
nézegettem ezeket az lcd tv-ket
mi a véleményetek errõl a Samsung LE-52M87B full hd lcd tv-rõl
és a Sony KDL-52X2000 tv-rõl?
a saminak 15000:1, a sonynak meg 1300:1 -hez a kontraszt.. mi a különbség a kettõ között? az a jó, ha nagy szóval 15ezer, vagy az, ha kicsi, ahogy a sonynál 1300? valaki el tudná nekem mondani?
köszönöm szépen.

[NST]Cifu
Az LG 32LE2R-t, de hozzáteszem, hogy mindkettõ kifutott típus már.

james69holden
a kettõ közül melyiket érdemesebb választani szerintetek?

LG 32LE2R

v.

Samsung LE-32S62B

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

cloud.strife
Mér PSP 48e, PS2 28e, MP3 meg 7e, épp most (ha olvastad a linket 2Gb-os excusive modell van 15e-ért

Igazad van télleg röhejes árak..... 😞

Náluk láttam röhejes árakat PSP, PS2, MP3 és egyébb ügyekben. Amúgy semmi.

cloud.strife
Korrekt... 😊

cloud.strife
Mi baj a saturn.hu-val?

Hát akkor a Saturn.hu nagyon rossz márkakereskedés lehet, mert rájuk gondoltam.

Akkor még nem nagyon vásárolt senki Webshopban, tán még a németek se 😊
Másrészt már akkor is divat volt itthon, hogy olcsóbban adták Sony M.O. garlevél helyett Sony Europ garancialevélel, amire hivatalosan nem, de nem hivatalosan (érdekes módon) még is csak volt garancia, ráadásul talán még több szervizben.

[NST]Cifu
Pardon, de a hasonlatodban szerintem nem hivatalos Sony kereskedõtõl, hanem valamilyen elektronikai diszkontból vagy webshopból rendelte németországból. Azok árai nyugaton is jóval alacsonyabbak, mint egy valódi bolté. Ez persze érthetõ is, nem kell a bolt területéért bérleti díjat fizetni, nem kell raktárkészletet tartania, nem kell eladókat fizetnie, stb.

Egy valódi, fizikai bolt, és egy webshop lehetõségei nem igazán azonosak. A bolt elõnye, hogy tényleg megnézheted, kipróbálhatod a terméket, amit meg akarsz venni, a (jó esetben) szakképzet, tájékozott eladók meg segíthetnek a döntésben. A webshop elõnye, hogy a kisebb költségek miatt alacsonyabb haszonkulcs mellett is rentábilis tud lenni.

cloud.strife
Videoton

Winz
Az oroszok nem csinálnak lcd tv-t? 😊
Valszeg csak egy satupad bírná azt a félmázsás szörnyszülöttet <#vigyor2>

Szeplőtelen szűz vagyok,maga vagyok a megtestesült tisztaság,lelkem akár a kristálytiszta hegyipatak :P

cloud.strife
Nemhiszem, hogy csak 300e -ért árulna Sony-t, elég, ha megnézed pl az aktuális magazint:
www.sonycentrum.hu

bocsi a reklámért, nem magamat reklámozom...

Winz
Pécsi Sony márkaboltban a Kereskedõházban,ha ismerõs ugorj be és nézz árakat😛

Szeplőtelen szűz vagyok,maga vagyok a megtestesült tisztaság,lelkem akár a kristálytiszta hegyipatak :P

Winz
Lehet inkább a Médiamárktban veszek tv-t,ott elég jó árak vannak Samsung,Panasonic már megteszi,PS3-at tolni rajta bõnyállal.
Nagymuternek meg odaadom a plazmát,hadd szolizzon elõtte.

cloud.strife
Melyikben is jártál?