21171
LCD - Plazma
  • PyRex
    aha, rossz minőség. kb. 30 ezer forintos thomson házimozi kábelről van szó, aranyozott csatlakozókkal, stb.
  • patiang
    Köszönöm, hogy elolvastad a kérdésemet, és válaszoltál!!
  • [NST]Cifu
    A Grundig csak márkanév, egy tajvani (kínai?) gyártó megvette, és ha jól rémlik Törökországban szerelik össze őket. Ennyit tudok róla.
  • Pac007
    most már én is hozzászólok a HDMI kábel témához. Kb. 1 éve vettem egy 15 méters hdmi kábelt ami a ps3-at (korábban xbox 360) ill. a média lejátszót köti össze a projektorral. A horror árakon kiakadva és villamos mérnökként egy 5000 forintosat választottam a király utcában valami kis kábeles boltból a nejlon zacskón amiben volt nem volt rajta hogy 1.3 kompatibilis :). A kábel tökéletes, semmi probléma nem volt vele soha. A projektor 720p fizikailag de, fogad 1080p 50hz 60hz stb. tökéletesen működik, tesztelve használva (nem csak olvastam róla). Ennyit erről a témáról. Tanum DanielT akiről ti is tudjátok, hogy nem ismer kompromisszumot :).
  • tep
    Ez megéri az árát?? Sehol nem találtam róla infót....
  • guardian hero
    olcsó és drága HDMI kábelek tesztje laborban és a valós körülmények között

"It never pays to buy a Monster cable first. It doesn't even make sense to buy the "marked down" $50 cable you can buy if you don't want Monster. Go online, order your cables, and wait.

Even if you're going for the long haul, try a cheaper cable from a reliable vendor first"

tehát még 15m-es kábelnél is azt mondják, hogy érdemes az olcsóbb megoldásokat megpróbálni első körben. 2m-ig gyakorlatilag semmi különbség nincs, de még igazán 5-10m-en se (kivéve az árban, de ott akár tízszeres).

És a lényeg: nem az van, mint analóg jelátvitelnél, hogy 'mintha fakóbb lenne' vagy 'talán van egy kis szellemkép?', hanem vagy tökéletes a kép, vagy ha hibázik, akkor az egyértelműen látszik, és vissza lehet vinni a kábelt, mint selejtet.
  • guardian hero
    Az, hogy hibák jelennek meg a képen, nem képminőségbeli különbség, hanem kábelhiba. Egyébként nem hiszem, hogy a csatlakozóknál van a fő probléma, inkább a rossz minőségű kábelek ellenállása nem felel meg a szabványban előírt értékeknek. Ezeket elvileg nem is lehet HDMI logóval árulni.
  • guardian hero
    Pont a digitális hibajavító algoritmusok miatt nincs különbség. Illetve ha van (vagyis annyi zaj kerül a jelre, hogy a hibákat nem lehet javítani), akkor hibás a kábel, vissza kell vinni a boltba. Azt elhiszem, hogy a drágább kábeleknél kisebb a hibásak aránya, azt viszont nem, hogy ez rövidebb kábelméreteknél jelentés, azt meg főleg nem, hogy indokolja a horror árat.

Az utóiratodat meg tartsd meg magadnak.
  • cloud.strife
    Egyenlőre legalábbis.
    Győrben a DVB-C adások között van 5-6 ingyenes adó, Zalaegerszegen meg pár kisérleti HD adás, ami fogható. Idő kérdése és egy CA modullal működni fog a dolog.

Az tény, hogy jelenleg a teljes DVB-C szolgáltatás nem érhető el ezekkel a tv-kkel. :(
  • PyRex
    "továbbra is tartom az állításom, hogy ennél rövidebb kábelhossznál az olcsó kábelek is teljesen jók, ugyanis KÉPMINŐSÉGBEN NINCS KÜLÖNBSÉG."

De van. És ez sajnos tény. Hiába digitális a jelátvitel, hogyha a kábel összeszedhet zajt, nem beszélve a csatlakozókról.
  • cloud.strife
    A digitális hibajavító algoritmusokról se hallottál ugye?

Most komolyan írjam le hogy működik? Ennyire azért én sem vagyok villamosmérnök, de annyit tudok, hogy ami kábelen megy át, az a kábel minőségétől függően veszít az eredeti állapotához képest. Erre találták fel a hibajavító algoritmusokat, amik bizonyos szintig kijavítják a hibákat, ezzel (attól függően, hogy milyen minőségű ez az algoritmus) módosul a jel az eredeti állapotához képest. Tehát a végeredmény változik annak fényében, hogy mennyi bit veszett el a kábel vagy csatlakozó minősége miatt, vagyis a jel-zaj viszony romlik.

u.i.: a személyeskedő, unintelligens stílusodat meg jobb lenne másfele vinned.
  • [NST]Cifu
    A szolgáltatótól függ, hogy van-e értelme. A legtöbb digitális szolgáltató esetén olyan kártya kell a beltéribe, ami nem kompatibilis a TV-ken található kártyaolvasóhoz. Ergo semmire sem mész vele...
  • guardian hero
    Ok, elismerem, valahol igazat kell adnom nektek. Kár, hogy nem indokoljátok az állításaitokat, én belinkeltem az érveimet... vicces, hogy magamnak kell tisztességesen megcáfolni a saját állításomat, mert pl. Mr. Kurváraértekhozzá Tévéboltosvagyok képtelen érveket felsorakoztatni.

Szóval: a digitális jelátvitel miatt valóban nem lehet minőségromlás (ahogy írtam), viszont a szar kábelekre kerülhet zaj, amit a HDMI sajnos egy bizonyos szintig átvisz. Mondjuk ez egy elég alacsony szint, nagyobb szintű zajnál egyszerűen nem lesz kép. A probléma egyébként főleg 10 méter és afölötti hosszúságú kábeleknél jelentkezik, szóval továbbra is tartom az állításom, hogy ennél rövidebb kábelhossznál az olcsó kábelek is teljesen jók, ugyanis KÉPMINŐSÉGBEN NINCS KÜLÖNBSÉG. Ha zaj jelenik meg a képen, akkor a kábel nem viszi át a jelet, vagyis selejtes, vissza kell vinni a boltba. Ennyi.
  • Ombika
    Akkor meg mindig nem derult ki,h menynit erdemes ra aldozni ! 50 rugot azert nemer a dolog! :(
  • PyRex
    ahapersze, ez nagyon szép és jó.. akkor nyilván az általam leírt két kábel közti jelentős képminőségbeli különbségnél nyilván csak a szemem káprázott ugye... ^^ természetesen sértetlen volt mindkét kábel és a csatlakozók is.

apropó csatlakozók, erről ugye elfeledkeztél :) ugyanis a csatlakozásnál IS igen komoly "zaj" kerülhet a jelfolyamba... márpedig egy gagyiszar kábelnek gagyiszar csatlakozói is vannak...
  • cloud.strife
    Istentelen jókat rohogok rajtad, mondjad még, még, még...... LOL
  • guardian hero
    Itt van a lényeg leírva.

Aki akarja elolvassa, megérti, és nem hagyja magát beszopatni méregdrága, lehúzós 'minőségi' meg '1.3-as' kábelekkel.
  • guardian hero
    Ezek szerint többet értek hozzá, mint te, ami rád nézve igen nagy szégyen.
  • guardian hero
    Ennyit még én is tanultam jelátvitelből.
  • patiang
    Köszi a választ!!
  • patiang
    Mennyire lényeges, hogy egy LCD-ben legyen, vagy ne legyen gyári DVB-c?
    Kábeltv-m van, de még nincs digitális szolg.
  • Balli
    Nekem volt szerencsem egy 30ezres high end es egy 3ezres mezei HDMI kabelt osszehasonlitani (2,5m hosszút)
    Orakan at cserelgettuk kulonbozo jeleneteknél mind kimerevítve a képet mind ugy hogy ment a film és az égatta egy világon semmi különbséget nem vettünk észre. Ezek után a 3ezres kábelt vettem meg:)
    Egyébként bárki kipróbálhatja hogy lát-e különbséget, Kácsa audio jóvoltából hazavihetsz több kábelt is és tesztelgetheted egy hétig, amely megtetszik azt meg megveszed (persze előre ki kell fizetni, de utólag visszaadják a pénzt)
  • Ombika
    Ezt ajanlottak 3K platinumba,akkor ez nemjo?!

• Bucser
    Miaz már elektromérnök is lettél?
  • PyRex
    sajnos cloud-nak igaza van, igenis számít a minőség!
  • cloud.strife
    Jajj bakker, már ehhez is értesz? Miért kell idejönni és össze-vissza beszélni?

Miaz, hogy egy kábelnél nem számít a minőség? Akár digitális, akár nem, a kábel minőségnek nagyon is nagy szerepe van.
  • guardian hero
    Akkor az egyik selejtes volt, de elég durván hibásnak kell lennie ahhoz szerintem, hogy ennyi zajt összeszedjen akár 10 méteren is... Ettől függetlenül ha működik a kábel, akkor minőségi különbség nincs.
  • PyRex
    sajnos van jelentőssége:

10m-es noname DVI kábel VS 5m-es márkás:

a 10m-esen zajos volt a kép, értsd: összevissza pixelek villogtak a képen, a másikon tökéletes azóta is.
  • guardian hero
    Szerintem nem kéne senkit lehúzni ezekkel.
  • guardian hero
    Csak azt tudom javasolni, hogy ne adj nagy pénzeket "minőségi" kábelért, parasztvakítás, digitális jelátvitelnél semmi jelentősége nincs. Vagy átviszi a jelet, vagy nem.
  • cloud.strife
    Gyári PS3 HDMI kábel? Vagy Bandridge? Vagy a Sony kábelek? :D
  • Ombika
    Vki tud ajanlani vmi jominosegu HDMI kabelt ps3+samsung a656 koze?!

Koszonom
  • oadi
    PLS

Valaki:
    LG 42PT81 firewire frissítése lehetséges, van valahol valami hozzá?

üdv:

• PyRex
    ebből qrva nagy ban lesz...
  • hellobello
    Ja így már értem a pontos számadatot ! :)
    Oké megyek megnézem.
  • ramerone
    Mert pont ekkora TV-t lehet nyerni a www.7up.hu weboldalon.
    Látogass el te is !
  • hellobello
    Miért pont 118 cm ?
    A "legjobb márka a piacon" ezzel nem nagyon értek egyet.
  • ramerone
    A 118 centis LG FULL HDTV-re !
    Azért jöhet szóba, mert szerintem a legjobb márka a piacon.
  • hellobello
    Te melyik LG-re gondolsz ?
    Amúgy, hogy jöhet szóba az LG ?
    A Samsungok a legjobb LCD TV-k ! :)
  • ramerone
    Köszi a részletes leírást !
    LG LCD TV a király !