LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
ASUS A6RP Celeron 440 1GB 667MHz DDRII
Viszont mivel eleve gép mellett van (abba meg vagy 6-8 venti cicereg), csak annyi, hogy ezt még fújatom egy strandventillátorral (35 centi, semmi hangja 😊)) )
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Filmezésre, játékokra, netezésre lenne..
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
Az LG-t is nézegettem, az sokkal melegebb volt, akár rántottát is lehetett volna rajta sütni.😉 Esetleg akinek LG-je van megnézegethetné, hogy az övével mi a helyzet.
Én még annyit tennék hozzá, hogy az LCD TV-k is rendesen melegszenek (elöl is, hátul is), nem árt neki ha egy kis szél simogatja (elektronika is kevésbé sül be, képpont is).
Bizony, már nem csak a PC-t kell hûteni eszeveszetten, de a TV-t is 😊
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Mindenesetre jó fejlesztgetést és videózást.😊
ui.: Azért érdekes, hogy 1 hét alatt random módon 2 olyan emberrel is találkoztam, aki azaonos problémával küszködik.
Én LG 32LX2R-t 6 hónapja használom intenzíven (min napi 8-15 óra), monitor helyett fejlesztésre, videózásra (igaz mindent 16:9-ben), ilyesmi gonddal hál isten még nem találkoztam.
Igaz TV-t nem is nézek (se rajta, se máson 😛 )
Ilyet amúgy még nem hallottam, bár nem sok LG-t adunk el..... 😞 😊
www.digimomentsvideography.com
Mindenesetre érdekes kérdés, hogy minden LCD-nél gond-e a 4:3-as képarány használata. Ha meg törvényszerû, hogy beég, miért rakták rá ezt az üzemmódot?!
Sharp LC-32SA1EA
A véleményeteket szeretném kérni lcd-tv kérdésben.
Múlt év novemberében vettünk egy LG lcd tv-t. Képével, funkcióival, használhatóságával elégedettek voltunk. Tv nézési szokásaink szerint a különbözõ adókat 4:3-as arányban néztük, a DVD-ket 16:9-ben, vagy teljes képernyõre nyújtva. Néhány hete lakásfelújítás eredményeképpen elérhetõvé vált, hogy a PC-t és a tv-t összekössem. Az összekötés után - 1366x768-as felbontásban használtam - feltûnt, hogy az lcd panel jobb oldalán, kb. a képernyõ 1/5-énél függõleges sávban kiégés van.
A szervízzel való konzultálás után bevittük a készüléket. A szervíz bejáratánál találkoztunk egy másik boldog lg lcd tulajjal, aki ugyanezzel a hibával ugyanakkor vitte vissza a - másik multiban vásárolt - készülékét. Mint késõbb kiderült mindkettõnkét kérdés nélkül cserére engedték, de megfanyített a szervízes, mondván, hogy ez a hiba annak köszönhetõ, hogy a 4:3-as arányban nézés miatt kiégtek a kép szélén lévõ pixelek.
Plazmánál hallottam, hogy beéghet a kép, ha nem vigyáz az ember, de az lcd technológiánál nem gondoltam volna, hogy ilyen lehet.
Normális az, hogy fél év után kiég a panel egy el nem hanyagolható része a 4:3-as üzemmód miatt???
Másik LG-t nem vettem, helyette egy szimpatikus Sharp-ot kértem a boltban.
Hogyan használjam ezt az új készüléket? Milyen tippetek van? Miként tudom minél jobban megóvni?
-----------------------
Na aki idáig elolvasta, az igazán türelmes, vagy sok ideje van. 😉 Bocsi, hogy ilyen hosszadalmasra vettem...
Indítónak olvasd el pl. ezt: Video összekötés @ Házi-mozi.hu
(Igazából fogalmatlan vagyok ebben a témában, szerencsére még van idõm érdeklõdni, arrébb van még a vásárlás.)
HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!
Van egy elméleti kérdésem.
Ha a jövõben arra adom a fejem, hogy vegyek egy lcd tv-t és egy dvd felvevõt, akkor olyan vegyek amin van hdmi csatlakozó?
Vagy még messze van nagyon az, hogy szükség legyen rá, és felesleges egyenlõre?
Ha már most is megéri venni ilyet, akkor elég ha csak a tv-n van ilyen csatlakozó vagy kell a dvd-felvevõre is mindenképpen?
Köszi elõre a válaszokat!
tudom, neked úgyis nagyobb, csak neked lehet igazad, hisz ebbõl élsz... vagy nem? 😄
2.: Enyiért a hazai webboltokban LG 42LC3R-t kapsz, az szvsz jobb választás, de hogy ne vádoljon Cloud részlehajlással, a Sony KDL-40U2000 is kb. ilyen áron mozog. Ha Samut akarsz mindenképpen, akkor az újabb LE-40S81-est olcsóbban is megkaphatod, bár akkor már a fenti kettõ közül inkább valamelyik.
\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Azért tegyük hozzá szép csöndben, hogy a CCFL fénycsövek fényereje is folyamatosan csökken a használattal. Az LG pl. az új sorozatánál 60.000 órás élettartamot ad meg, ami nagyon szép és jó - de ott van megjegyezve, hogy ez az 50%-os fényerõre vonatkozik, tehát 60.000 óra után (mégha ez nem is kis idõ) a fénycsövek fényereje már csak fele az új korukban nyújtotthoz képest.
A közelmúltban ráadásul kiderült a plazmák egy nagy hátránya: a használattal erõsen romlik a képminõség. Az LG most egy teljes gyárat szüntet meg, ami 30 millió dollár éves megtakarítást jelent. A közelmúltban már kiszállt az üzletbõl a Sony, a Philips, és ezen a piacon már a Hitachi sem fog újabb fejlesztésbe. metro
2.: Aranyozott csilli-vili nyakbavaló minek? Digitális adatátvitelrõl van szó, vagyis 0-ák és 1-esek rohangálnak oda és vissza. A kutyát nem érdekli, hogy milyen sikkes csúcsakármicsodán rohangálnak. Teszem hozzá én is aranyozott csatlakozós optikai (!!!!) audiokábelt vettem (Toslink) a Kácsától, mivel 10m-es Toslink kábelt az égen-földön nem találtam, a sima csatlakozósból meg a Kácsáék is csak 3m-esig csinálnak (meg kell hagyni, hogy értenek az üzlethez...).
Szóval ha a szerény véleményem érdekel, ne költs vagyonokat olyasmire, amire felesleges... (ha például egy másfél millás Sony KDL-52X2000-õt kötnék össze egy Panasonic DMP-BD10AEGK Blu-Ray lejátszóval, akkor mondjuk én is azt mondanám, hogy nehogy már egy 2e Ft-s spártai egyszerûségû madzaggal legyenek már összedugva, de gondolom a te esetedben sem áll fent ennek a veszélye... 😊)))
Nagyon nem értek valamit : HDMI és HDMI kábel között van különbség ? Számítógéphez egy 2m-es 4000 maki max, MM-ban 2m-es (igaz "aranyozott") 10 rugó. Akkor most mi van??? Nézem mindenfelé az árakat, hú vazze !
Egy HDMI-s DVD lejátszó olcsóbb, mint a kábel. Akkor most mi a szitu HDMI kábel téren ???
\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died
Lehet ez lesz a megoldás 😊 Remélem...
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)