LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
2000:1 -hez valós kontraszt... és olcsóbb a sony-nál 😄 ráadásul jönnek a 100hz-es modellek is, na azok még durvábbak lesznek!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

[NST]Cifu
Most az XD1E a csúcs, sokan imádják, mert tényleg nagyon szép képe van, épp ma láttam én is a Budaörszi MM-ben egy 46"-ost, hát tényleg lélegzetelálító... 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

PyRex
Japánban a sharp igen komoly modelleket hoz forgalomba, szerintem azok mindent aláznak. régebben hozzánk is eljutott 1-1 darab (még az lcd láz elején)

a Sharp képével ez alatt a rövid idõ alatt mi is elégedettek vagyunk...

ASUS A6RP Celeron 440 1GB 667MHz DDRII

Ezt a Sharp tv-t láttam ma a MM-ban. Nagyon jó áron adták. Elgondolkodtam rajta. Egy promóciós lemez ment komponens csatin keresztûl, zseniális volt a képe. Kértem az eladót, hogy egy kis tv müsort is mutasson. Az is szép volt. Szóval most favorit lett nálam!!!!
mrzed001
A 32-es is 😊. Hûtés mellett a képernyõ kb 40-45 fokos lehet.
Viszont mivel eleve gép mellett van (abba meg vagy 6-8 venti cicereg), csak annyi, hogy ezt még fújatom egy strandventillátorral (35 centi, semmi hangja 😊)) )

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

sb1
3 kilóéert most melyik az amelyiket érdemes választani?
Filmezésre, játékokra, netezésre lenne..

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

bubi07
A 42 colos Lg is elmegy radiátornak télen. 😊

most, hogy olvasom a válaszod, gyors megnéztam, hogy mi a helyzet a Sharp-al. Kellemesen langyos. Sajna egy standard szekrénysor egyik üres elemében van csak neki hely, de mögötte így is vagy 50 cm szabad tér van. Remélem ez elég neki.

Az LG-t is nézegettem, az sokkal melegebb volt, akár rántottát is lehetett volna rajta sütni.😉 Esetleg akinek LG-je van megnézegethetné, hogy az övével mi a helyzet.

mrzed001
A riogatás nem baj, legalább tudja az ember hogy mire is kell figyelnie.
Én még annyit tennék hozzá, hogy az LCD TV-k is rendesen melegszenek (elöl is, hátul is), nem árt neki ha egy kis szél simogatja (elektronika is kevésbé sül be, képpont is).
Bizony, már nem csak a PC-t kell hûteni eszeveszetten, de a TV-t is 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

köszi a választ. Ezért írtam az eredeti bejegyzésben, hogy mindenféle üzemmódban használjuk. Napi 4-6 órát mehetett az LG, kb. 60% 4:3 40% 16:9 megoszlásban - remélem nagyjából reálisan becsültem. Mindenesetre 6 hónap nem hosszú idõ egy TV-nél.

Nem riogatásnak szántam.. a típust sajna tényleg kifelejtettem: 32LC2R, a bejegyzést meg nem riogatásnak vagy fikázásnak szántam. Bár sokat moralizáltam, hogy írjak-e, mert nem szeretném ha a márka részvényei vészes zuhanásba kezdenének. 😄

Mindenesetre jó fejlesztgetést és videózást.😊

ui.: Azért érdekes, hogy 1 hét alatt random módon 2 olyan emberrel is találkoztam, aki azaonos problémával küszködik.

mrzed001
Ha már riogatod a népet, írjál típust is please.
Én LG 32LX2R-t 6 hónapja használom intenzíven (min napi 8-15 óra), monitor helyett fejlesztésre, videózásra (igaz mindent 16:9-ben), ilyesmi gonddal hál isten még nem találkoztam.
Igaz TV-t nem is nézek (se rajta, se máson 😛 )

[NST]Cifu
A legtöbb LCD és Plazma TV esetén van figyelmezetés a kézikönyvben vagy a gyártó honlapján a beégésre való veszélyre. Itt jön be az, hogy a sok ember divatból megveszi a 16:9-es TV-t, majd folyamatosan sima SD TV adást néz rajta 4:3-as képarányal... Nem az a baj, hogy ilyennel használják, hanem az, hogy csak ebben a módban használják...

cloud.strife
Én pl már 2 éve csak "smart" módban nézem a 4:3-as adásokat.....

Ilyet amúgy még nem hallottam, bár nem sok LG-t adunk el..... 😞 😊

www.digimomentsvideography.com

ok- 😉 Köszönöm a választ, ezek szerint ez teljesen normális... hm. Érdekes azért az LG. Azért én becseréltetném amíg még tart a gari, bár Ti tudjátok, ha rendezõdött lehet, hogy jó is marad..

Mindenesetre érdekes kérdés, hogy minden LCD-nél gond-e a 4:3-as képarány használata. Ha meg törvényszerû, hogy beég, miért rakták rá ezt az üzemmódot?!

bubi07
Nekünk is van ithon egy LG, annak is ugyanez volt a problémája, kissé elhalványodott egy sor benne. De késõbb 1-2 nap mulva el is tünt.

Oké, köszi, elolvasom.

Sharp LC-32SA1EA

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni lcd-tv kérdésben.

Múlt év novemberében vettünk egy LG lcd tv-t. Képével, funkcióival, használhatóságával elégedettek voltunk. Tv nézési szokásaink szerint a különbözõ adókat 4:3-as arányban néztük, a DVD-ket 16:9-ben, vagy teljes képernyõre nyújtva. Néhány hete lakásfelújítás eredményeképpen elérhetõvé vált, hogy a PC-t és a tv-t összekössem. Az összekötés után - 1366x768-as felbontásban használtam - feltûnt, hogy az lcd panel jobb oldalán, kb. a képernyõ 1/5-énél függõleges sávban kiégés van.

A szervízzel való konzultálás után bevittük a készüléket. A szervíz bejáratánál találkoztunk egy másik boldog lg lcd tulajjal, aki ugyanezzel a hibával ugyanakkor vitte vissza a - másik multiban vásárolt - készülékét. Mint késõbb kiderült mindkettõnkét kérdés nélkül cserére engedték, de megfanyített a szervízes, mondván, hogy ez a hiba annak köszönhetõ, hogy a 4:3-as arányban nézés miatt kiégtek a kép szélén lévõ pixelek.

Plazmánál hallottam, hogy beéghet a kép, ha nem vigyáz az ember, de az lcd technológiánál nem gondoltam volna, hogy ilyen lehet.
Normális az, hogy fél év után kiég a panel egy el nem hanyagolható része a 4:3-as üzemmód miatt???

Másik LG-t nem vettem, helyette egy szimpatikus Sharp-ot kértem a boltban.

Hogyan használjam ezt az új készüléket? Milyen tippetek van? Miként tudom minél jobban megóvni?

-----------------------

Na aki idáig elolvasta, az igazán türelmes, vagy sok ideje van. 😉 Bocsi, hogy ilyen hosszadalmasra vettem...

[NST]Cifu
Eddig én csak DVI-HDMI csatit láttam, ami HDMI-vé alakít más kimenetrõl érkezõ jelet. Hogy mikor fog kelleni a HDMI? Jó kérdés. De mivel DVD felvevõvel akarod összekötni, a probléma inkább az lesz, hogy a DVD felvevõbe hogy megy be a TV képe. Hogy aztán a TV-t és a felvevõt HDMI-HDMI vagy Komponens-Komponens (esetleg Scart) csatival kötöd össze, az már részletkérdés szerintem. Csak arra ügyelj, hogy ha pl. beltérirõl jön a TV adás, akkor a felvevõt és a beltérit össze tud kötni (ha a beltérin pl. csak kompozit kimenet van, akkor erre ügyelni pl.), illetve a TV-t és a felvevõt össze tud kötni (HDMI, Komponens vagy Scart, ebben a sorrendben).

Indítónak olvasd el pl. ezt: Video összekötés @ Házi-mozi.hu

Gondoltam hátha elég, ha a tv-be "belemegy a hdmi", aztán a tv-t meg a felvevõt valami más fajta csatlakozóval kötöm össze. 😊

(Igazából fogalmatlan vagyok ebben a témában, szerencsére még van idõm érdeklõdni, arrébb van még a vásárlás.)

Nexxuss
mindenre kell. különben hogy kötöd össze õket? 😛

HomeTheater: LCD: Sony Bravia KDL-32W4000, A/V: Sony STR-DG710, Speaker: JBL-SCS178 Ps3 ID: GjChriss --->http://playstationlive.hu ---> BETA V0.7!!!!!

Szevasztok!

Van egy elméleti kérdésem.
Ha a jövõben arra adom a fejem, hogy vegyek egy lcd tv-t és egy dvd felvevõt, akkor olyan vegyek amin van hdmi csatlakozó?
Vagy még messze van nagyon az, hogy szükség legyen rá, és felesleges egyenlõre?

Ha már most is megéri venni ilyet, akkor elég ha csak a tv-n van ilyen csatlakozó vagy kell a dvd-felvevõre is mindenképpen?

Köszi elõre a válaszokat!

PyRex
te olvasgass én megnéztem 😉

EmThor
mert az U sorozat képminõsége egy kalap sz@r, amúgy is csak nevében bravia. minõségi sony-t ennyiért nem kapni, ennél nem sokkal olcsóbbért meg csak zsebtévé méretben van.

tudom, neked úgyis nagyobb, csak neked lehet igazad, hisz ebbõl élsz... vagy nem? 😄

cloud.strife
Azért a 330-350-es árért mééér is csak kicsi Bravia van? 😊

cloud.strife
😊))))))) olvasni, olvasni, olvasni........ 😊)))))))

Ma szétnéztem mindenhol hd-vel demoznak szép kép stb. rádugattam az analóg tv-t rosszul lettem tudom ez mindenhol más a média nem is demozhat mással ere van szerzõdésük amúgy túl nagy különbséget nem észleltem 300000pénz körül egy kicsit szebbek talán a plazmák de lcd-ben is láttam nagyon szép képet meg minden tévé bealítás fügö-is na meg a szakképzetlen eladok kész gáz jó hogy van ez a fórúm😊

[NST]Cifu
1.: Szvsz a Pixmaniat sûrgõsen felejsd el.
2.: Enyiért a hazai webboltokban LG 42LC3R-t kapsz, az szvsz jobb választás, de hogy ne vádoljon Cloud részlehajlással, a Sony KDL-40U2000 is kb. ilyen áron mozog. Ha Samut akarsz mindenképpen, akkor az újabb LE-40S81-est olcsóbban is megkaphatod, bár akkor már a fenti kettõ közül inkább valamelyik.

EmThor
bármelyik media makt-ban vagy elektropontban

SubZero911
Köszönöm a válaszokat. Le vagyok kötelezve...

\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died

sb1
Errõl a tévérõl szeretném kikérni a véleményeteket. Érdemes megvenni, vagy van jobb ebben az árkategóriában?

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

jonak tünik ez a pana is kösz megnézem müködés közben<#eljen>

<#eljen>

PyRex
Te Cloud, most komolyan: azért mindennek van határa, egy 40 collos U sorozatú sony lcd hol van már a 42-es pana plazmához?

EmThor
panasonic 42pv70, braviát ennyiért felejtsd el, csak zsebtévé kategóriát kapsz

cloud.strife
40U2000 Sony 289e mostanság, de annak talán kicsit rosszabb a képe, mint egy plazmának, báááár ez se biztos..... 😊

tiz évet kibir már megérte addigra lessz megint 300000ezrem másikra remélem legalább is <#buck>

sok negativot olvastam plazmákkal kapcsolatban de ennek ellenére plazmát veszek ezt néztem ki 300000pénzbe kerül Samsung. PS42Q92HX. HD Ready, 1024x768, Prémium formatervezés, Ultra FilterBright™,több pénz nincs rá sajna de ha van jobb tipus szivesen venném az ajánlatot

cloud.strife
Igaz-igaz, de egy plazmánál nem mernek 60000 óráról beszélni és inkább legyen kevesebb a fényerõ, minthogy ott figyeljen a jobb felsõ sarokban a beégett pl spektrum tv logo..... 😊

<#eplus2>

Sir Quno Jedi
Legalább kevésbé bántja az ember szemét.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

[NST]Cifu
A közelmúltban ráadásul kiderült a plazmák egy nagy hátrá­nya: a haszná­lattal erõ­sen romlik a képminõség

Azért tegyük hozzá szép csöndben, hogy a CCFL fénycsövek fényereje is folyamatosan csökken a használattal. Az LG pl. az új sorozatánál 60.000 órás élettartamot ad meg, ami nagyon szép és jó - de ott van megjegyezve, hogy ez az 50%-os fényerõre vonatkozik, tehát 60.000 óra után (mégha ez nem is kis idõ) a fénycsövek fényereje már csak fele az új korukban nyújtotthoz képest.

baker mai hirek http://www.metro.hu/techtud/it/cikk/93808 Az LG is ki­hátrál a plazmatévék egyre szûkülõ piacáról. A laptelevíziók egykor vezetõ technológiájának hanyatlása tavaly teljesedett ki, amikor a nagy méretben rejlõ utolsó elõnyét, is elveszí­tette a konkurens LCD technológiával szemben.

A közelmúltban ráadásul kiderült a plazmák egy nagy hátrá­nya: a haszná­lattal erõ­sen romlik a képminõség. Az LG most egy teljes gyárat szüntet meg, ami 30 millió dollár éves megtakarítást jelent. A közelmúltban már ki­szállt az üzletbõl a Sony, a Philips, és ezen a piacon már a Hitachi sem fog újabb fejlesztésbe. metro

[NST]Cifu
1.: Egy 2m-es HDMI kábelért 3-4e Ft-nél többet kiadni vétek, de még ennyit is sok. Csak nézz szét a neten, 2e Ft körüli árért is kapni. (5 sec google)
2.: Aranyozott csilli-vili nyakbavaló minek? Digitális adatátvitelrõl van szó, vagyis 0-ák és 1-esek rohangálnak oda és vissza. A kutyát nem érdekli, hogy milyen sikkes csúcsakármicsodán rohangálnak. Teszem hozzá én is aranyozott csatlakozós optikai (!!!!) audiokábelt vettem (Toslink) a Kácsától, mivel 10m-es Toslink kábelt az égen-földön nem találtam, a sima csatlakozósból meg a Kácsáék is csak 3m-esig csinálnak (meg kell hagyni, hogy értenek az üzlethez...).

Szóval ha a szerény véleményem érdekel, ne költs vagyonokat olyasmire, amire felesleges... (ha például egy másfél millás Sony KDL-52X2000-õt kötnék össze egy Panasonic DMP-BD10AEGK Blu-Ray lejátszóval, akkor mondjuk én is azt mondanám, hogy nehogy már egy 2e Ft-s spártai egyszerûségû madzaggal legyenek már összedugva, de gondolom a te esetedben sem áll fent ennek a veszélye... 😊)))

EmThor
MM lehúz.

2 méteres aranyozott 6 ropi körül Kácsánál

SubZero911
Sziasztok !

Nagyon nem értek valamit : HDMI és HDMI kábel között van különbség ? Számítógéphez egy 2m-es 4000 maki max, MM-ban 2m-es (igaz "aranyozott") 10 rugó. Akkor most mi van??? Nézem mindenfelé az árakat, hú vazze !

Egy HDMI-s DVD lejátszó olcsóbb, mint a kábel. Akkor most mi a szitu HDMI kábel téren ???

\"I must something to say : Better to burn now, than fade away\" Favorit enemy : [He lied]We died

JohnnySmith
Keresek eladó DVI-Komponens átalakítót. Esetleg akinek nem kell és szívesen megválna tõle az jelezze köszi!
Lehet ez lesz a megoldás 😊 Remélem...

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

EmThor
régebbi driverrel is van, meg mintha tv menüjéven is láttam volna. PH9-es panákkal is állítólag van ilyen jelenség + valaki új samuk kapcsán is írta.

ps3-al is ha elõfordul majd akkor van para.

msi 7600gt, dual dvi kimenet, nincs hdcp támogatás