21171
LCD - Plazma
  • poppe
    főleg játék megy majd rajta, akkor mit ajánlassz helyette? 42col, plazma, és 250.000?
  • Piko888
    Ja és a sonyban van valami ami pótolja a 100 hz-et?
  • Piko888
    Sajna nincs a környéken sony w4000 ezért nem tudom eldönteni hogy milyen 100 hz nélkül
  • [NST]Cifu
    Számítógépre felejsd el a PV80-ast, ugyanis 1024x768-as a natív felbontása, ami a téglalap alakú pixelek miatt 16:9-es képarányú. Filmnézéshez még tökéletes (ezt nem vitatom el), de ha böngészni is akarsz, esetleg játszani, akkor bukó. A TV tunerje elég korrekt, de amint lent is írtam, nagyon hiányzik belőle egy Sony SMART szintű képarány...

Itt egy tesztünk a PX80-asról. A PV80 ugyanaz, mint a PX80, csak nincs benne DVB-T tuner. A Pana magyarország nem is forgalmazza a PX80-ast, csak a PV80-ast.
  • [NST]Cifu
    Nem rossz készülék. Ha a 100Hz nem hiányzik, akkor a Sony elég korrekt. Csak az ára egy kicsit magas (amúgy a W4000 is nagyon kelendő, az is hiánycikk sok helyen).
  • [NST]Cifu
    Ha jobb minőséget akarsz, akkor én a Sony KDL-32S3000-est mondanám, vagy a Samsung LE-32A430 / A450-es szériát. A Sony KDL-32V4500 új modell, elég korrekt technikai adatokkal, de mást nem tudok róla sajnos, az sem lehet rossz választás. Ha főleg TV-zel, akkor a Panasonic nem rossz, de amit érdemes lenne megvenni, az már inkább 200e Ft felett van (TX-32LX80, TX-32LX85). A panánál nekem az ellenszenves, hogy nincs valami normális 4:3-as képet 16:9-esre mahináló képaránya, csak a Zoom1, ami még valamennyire elviselhető. Sonynál ott a SMART, a Samunál a Széles Nagyítás. Ezek minimálisan torzítanak, és egy picit levágnak alul-felül.
  • [NST]Cifu
    Nekem 8ms-osok voltak eddig a TV-im, én úgy tudom az A656-os is annyi. Viszont ebből semmi hátrányt nem vettem észre eddig...
  • [NST]Cifu
    Nem, hülyeségből írtam, hogy jó dolog, mégis mit gondoltál?
  • [NST]Cifu
    Ilyen a Samukban is van, ott Movie+ a neve, de nem az igazi. Sajnos normálisan csak 100Hz-es technológiával lehet ezt megvalósítani, legalábbis azok alapján, amit én eddig láttam.
  • poppe
    szeva szakik, azt szeretném kérdezni, hogy a pana pv80-on a sima tv adás milyen? bár főleg a gép fog rajta menni, de asszony már rinyál h ő tévézni is akar majd néha :D
  • Piko888
    Srácok a sonyw4000 milyen választás a samsung a656 helyett? Sajna samu az egész országban hiánycikk
  • Klemice
    segítséget kérnék
    délután napos szoba (ilyenkor tv-zem a legtöbbet) tehát nem lenne jó tükröződő képű tv ugye
    nagy nem fér be gondoltam 82 centisre
    hd ready elég és ilyen méretben lcd
    150 körül valami reális esetleges plafon a 200
    panasonicról hallottam jókat
    előre is köszönöm
  • soosg12
    Bocsi ezt elszúrtam!
    Azt szerettem volna még kérdezni az előbb, hogy a Samsung LE40A656A1F
    Tv-nek valóban 4ms a válaszideje, vagy ez elírás a samsung.hu-n?
    Előre is köszi!
  • soosg12
    Sziasztok!
    Érdekelne, hogy mennyire fontos az LCD-tévéknél a válaszidő?
    A Samsung 

go contents

ALLAlgeria / FrenchArgentina / SpanishAustralia / EnglishAustria / GermanBelgium / FrenchBelgium / DutchBrazil / PortugueseCanada / EnglishCanada / FrenchChile / SpanishChina / Chinese(Simplified)Colombia / SpanishCzech / CzechDenmark / DanishEstonia / EstonianFinland / FinnishFrance / FrenchGermany / GermanGreece / GreekHongKong / EnglishHongKong / Chinese(Traditional)Hungary / HungarianIndia / EnglishIndonesia / IndonesianIran / PersianIreland / EnglishIsrael / EnglishItaly / ItalianJapan / JapaneseKazakstan / RussianKorea / KoreanLatin / SpanishLatvia / LatvianLithuania / LithuanianMalaysia / EnglishMexico / SpanishNetherlands / DutchNewZealand / EnglishNorway / NorwegianPeru / SpanishPhilippines / EnglishPoland / PolishPortugal / PortugueseRussia / RussianSaudi Arabia / ArabicSaudi Arabia / EnglishSingapore / EnglishSlovakia / SlovakSouth Africa / EnglishSpain / SpanishSweden / SwedishSwitzerland / FrenchSwitzerland / GermanTaiwan / ChineseThailand / ThaiTurkey / TurkishUSA / EnglishUAE / EnglishUkraine / UkrainianUkraine / RussianUnited Kingdom / EnglishVietnam / Vietnamese------------------------------China (Group)Korea (Group)Europe

--------------------------------------------------------------------------------

LE40A656A1F
  • r4pt0r
    Mivel azt írta hogy tényleg kezd tetszeni neki, ezért nyilván.
  • waspika
    Szia!
    Köszi a választ. És a samunál tényleg látsz különbséget ha be van ill ki van kapcsolva??
  • las vegas
    élénk vagy normál váltogatva,mikor hogyan adástól is függ. háttérfény:6,kontrasz:94,fényerő:55,szín:72,színhőmérséklet élénknél:semleges,normálnál:meleg1,képélesség:25,zajcsökkentés:magas.
  • Balli
    Sajna amugy a TV nem az enyem, havere:( Most mutatta a HD tv adasokat, nahat az se semmi (t-com), jovore allitolag az RTL mar a forma1-et is HD-ban nyomatja.. lassan majd csak beindul...
  • Balli
    Milyen beallitasokkal hasznalod a 'kicsiket'?

Szurmakotium,
    Ha ram hallgatsz gyujtesz meg egy kicsit az 52w4000-re. Ebben a pillanatban is 3,5-rol nezem a meccsett a fent megnevezett LCD-n es semmi baj nincs vele, nem olyan veszes az SD adas ettol ne felj, ne emiatt vegyel szerintem kisebbett.
    Az igazi durranas a HD, delutan neztunk par Planet Earth reszt hat egyszeruen bexaras elmeny ilyen tavolsagbol ilyen nagy kepernyot nezni. Sot HD adasnal 20cm-el elobb is hozum picit a fotelt:) A PS3 jatekok hihetetlen gyonyoruek!

Ha Pesti vagy, akkor az Arkadban az MM-ben, vagy a Dunaplazaban a Saturnban megtudod nezni az 52w4000-et, ha meg nem vittek el a kirakott peldanyokat.
  • digital
    Ez a 100Hz interpoláció nagyon hasonlít a Pixel Plus 3 HD-s mostani Philipsekhez. "Pixel Plus 3 HD 3/2 - 2/2 mozgáslebontás, a bejövő képek minden pixele a környező pixelekhez igazodik a jobb képminőség érdekében, még természetesebb hatást biztosítva.A multimédiás eszközökön és a TV-n vagy a tömörített HD-n lévő hibákat és a zajt a rendszer lecsökkenti, így biztosítva a tiszta és éles képet."
    "HD Natural Motion kiszámítja az alak elmozdulását, és korrigálja a torzulást a sugárzott és a rögzített anyagoknál (pl. DVD- és Blu-ray lemezeken) egyaránt. Az eredmény gördülékeny mozgásmegjelenítés és tűéles kép, amely magasabb szintre emeli a képi élményt. A HD Natural Motion megszünteti az SD és HD képek torzulását, akár 1080p felbontáson is a mozi minőségét felülmúló mozgásélmény!"
    Szal a 100Hz valami hasonló lehet, csak más az elnevezés.
    CRT-n a 100Hz pásztázás abból is a későbbi digitális verziók nagyon fontosak voltak és igen látványosra sikeredtek.
    LCD technikában korántsem életbe vágó, más is a jelentése. Talán más mozgásjavító technológiával minimum ugyan azt elérik.
    szvsz.
  • [NST]Cifu
    Már párszor leírtam: a 100Hz nem létfeltétel, ergo nem is hasonlítható az olyan dolgokhoz, mint a DD / DTS támogatás erősítőknél. A 100Hz egy extra, ami mozgás-interpoláció esetén folyamatosabbá teszi a látott képet, vagy legalábbis próbálkozik ezzel. Van, akinek bejön, van, akinek nem. Emiatt ne is várj erre fekete-fehér választ. Nekem a mostani TV-k, mint az A656-os 100Hz-es technológiája már kezd tetszeni. De hogy neked tetszeni fog-e, azt nem tudom megmondani. Ismétlem: ez szubjektív megítélés dolga. Kérni biztos nem fogja semmi, hogy márpedig én 100Hz-es TV-n fogok csak futni.
  • waspika
    Kérdésem az lenne hozzád, hogy a 100hz mennyire fontos, hogy legyen??
    Lehetséges mondjuk pl 2-3 év múlva,hogy ha most egy 100 hz nélküli tv-t veszek akkor azon esetleg valamilyen hátránnyal tudok majd filmet nézni (konkrétan bluray-t). Olyanra gondolok mint pl az erősítők, hogy ami régi dd vagy dts az ugye nem tud megbírkózni a true dd meg dts-el és pattog a hang.
    Tehát lehet ebből valami hátrányom később, hogy nem 100hz-es a tv.
    Nyilván nem vagy jós, de kiba*szhatnak később az emberrel ilyen téren.
    Ezt csak azért kérdezem, mert ezt a tv-t kb 5 évre venném, tudom hülyén hangzik, de gondolom az 1080p felbontás megmarad, mert egy normál családi házban ennél nagyobb felbobtást az emberi szem szerintem észre se vesz, max egy 60" feletti lcd-nél. Az meg egy kicsit nagy lenne a nappalimba(pedig az sem kicsi).
    Még mindíg a samu46a56 meg a sony 46w4000 közt nem tudok dönteni. Képminőségben nekem már a w4000 is megfelel csak ugye 100hz nincs.
    Előre is kösz a választ.
  • JohnnySmith
    Szerelést (plafon) kábelezést segítek kivitelezni ofc!
  • [NST]Cifu
    Samu LE-40A659, egyel frissebb, mint az A656-os, ami volt.

Hogy milyen TV-t szánok a nappalimba? Jó kérdés. A méret mindenesetre elsődleges lesz a képminőséggel szemben, a nappaliba nem nyerő a tükröződő képernyő. Sony KDL-52V4000, talán Samsung LE-52A550 széria. Persze az ár is döntő szempont.

Per pillanat az a baj, hogy a fenti TV-k jelenlegi árából már reális opció egy proji plusz vászon... annak csak az elhelyezése és a bekábelezése lenne probléma... No meg azt sem a fényes nappaliba találták ki. :S
  • JohnnySmith
    OFF
    Kikérem magamnak és rágalom (legalábbis nem korrekt)
    De kell mert csak úgy lerészegedni jobb GTA4 közben (be se kapcsoltam a gépet azóta), tény hogy 3 küldit csináltunk meg cirka 2és fél óra alatt de a tv jó volt hogy van!
    Szóval kell valami!
    ON
    Milyen tv-d lesz pontosan? És milyet vennél 2. tv-nek?
  • [NST]Cifu
    OFF

Ahhoz hogy te és Wey sárga földig igyátok magatokat, majd elmenjetek (pardon eltántorogjatok) esti sétátokra, ahhoz nincs szükség TV-re. ^^
  • JohnnySmith
    Már hogy ne lenne "kényszerítő tényező" pl a barátaid... szóval légy oly kedves és szerezzél valamit a nappaliba!
  • [NST]Cifu
    Ezt nem is vitatom el. Nekem szerencsére ide az asztalra jó a 40/42 col is. A nappaliba majd kellene egy rendesebb, 50/52 colos, de nincs kényszerítő tényező, úgyhogy én inkább kivárok. :)
  • szurmakotium
    Köszi a választ, én is inkább az 52-es felé hajlok ...

Kár, hogy jelenlegi ára egy pont egy 100-asal több mint amennyit maximálisan rászánnék ... lehet várok egy pár hónapot még a vásárlással ...
  • hykao #6327
    Na igen, csak az a baj, hogy a nagyobbak (50 hüvelyk és fölötte) még mindig rohadt drágák. Szvsz 3-400e FT-ért még ma sincs LCD, talán még gagyi sem... Én is LCD-t akartam volna anno, de aztán mégis plazma lett belőle sajna...(5-6 méterről nézem, és ráadásul elég rossz is a szemem, a 40-42 hüvelykesek túl kicsik nekem)
  • [NST]Cifu
    Ha elolvasnád a #6324-et, épp erről írtam...
  • Devergo Boy
    És az baj hogy nincs benne? Bocsi a hülye kérdésért de nem nagyon értek hozzá. Akkor azt mondod a 50" jobb?
  • [NST]Cifu
    Jelenleg nincs üzemszerű, országos DVB-T szolgáltatás. Az Antenna Hungária kísérleti jelleggel adja az M1, M2, DunaTV adásokat Budapest és asszem Pécs környékén. Ez MPEG-2-es, SD felbontású adás.

A DVB-T tendert augusztusban zárják le (hogy az olimpiát nehogy véletlenül DVB-T nézhesse az ember fia). Akkor lesz eredményhírdetés, és csak az után derül ki hogy ki és milyen feltételekkel fogja a DVB-T szolgáltatást nyújtani. A miként a fő kérdés, ugyanis 2 x 2 x n lehetőség adott:

-MPEG-2 ingyenesen (ez esetben az MPEG-2 TV-k is játszanak)
    -MPEG-4 ingyenesen (ez esetben csak az MPEG-4-esek)
    -MPEG-2 fizetős (ez esetben valószínűleg mindenképpen kell beltéri egység)
    -MPEG-4 fizetős (ugyanaz, mint MPEG-2 fizetős esetén)
    -A fentiek kombinációja (fizetős és ingyenes csatornák is lesznek)

Szóval a kérdésedre még nincs válasz...
  • [NST]Cifu
    Hát bakker, benéztem, keddig nem lesz TV-m. ^^
  • [NST]Cifu
    A Q97-ben van DVB-T tuner, a Q92-ben nincs. Ezzel együtt akkor már inkább az 50"-os.
  • [NST]Cifu
    Fából ne akarj vaskarikát. 46" és 100Hz együtt LCD-knél nem megy. Ha a legolcsóbb webboltokat is nézem, akkor is a legjobb vétel a Sony KDL-46W4000 ennyi pénzért.
  • rallyeati
    Még egy kérdésem volna.
    Van nekünk egy Sony W3000-ünk. Amibe van MPEG-4-es DVB-T/-C tuner.
    Amikor nézegettük azért vettük ezt, mert ez mpeg-4-es és azt írták, hogy Magyarországon mpeg-4-es tömörítést fognak használni feltehetőleg, így a nagyrészt akkor piacon lévő tv-k, amelyek mpeg-2-esek voltak kiestek.
    De ha mondjuk egy mpeg-2-est vettünk volna, akkor avval nem tudnánk a digitális adást fogni? Vagy venni kellene vmit hozzá pluszba?
    Vagy a mostani digitális adások mpeg-2-esek? Késöbb lesznek mpeg-4-esek?

Bocsi a sok kérdésért, de ezek már a tv vásárlása óta felmerültek bennem. Előre is köszönöm!
  • rallyeati
    Mi a véleményetek erről a termékről?
    Philips 47PFL5603D
  • JohnnySmith
    Cifu intézzél léci még egy tv-t a szobába hogy lehessen PS-ezni :)
    Vagy valamit hogy lehessen mozizni. :D
  • Devergo Boy
    Hali! Szerintetek melyik érné meg jobban?
    Samsung PS-50Q92H vagy Samsung Ps-42Q97H? A méreten kívül milyen különbség van még?