21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Az a baj, hogy tökre nem egy kategória a kettő, sem árban sem semmiben. Tehát ha pusztán a 2 tv közül kell választani, akkor egyértelmű a kérdés. Viszont a pana elég olcsó ennyiért.
  • Ombika
    Vazze nem tok mind1 50" es kesz! :)
  • bakterzoli
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert két tv között vacilálok:
    Sony KDL-46V4000 : Sony
    és egy Panasonic TH-50PV700P
    HD Plazma TV: Panasonic között, és nem tudom eldönteni melyiket vegyem.
    Amit tudni kell, hogy Macmini, Ps3 is rá lesz kötve illetve HelloHD, és főleg HD filmeket néznék rajta!
    A válaszokat előre is köszi!
  • Klemice
    127" nincs :) 127cm=50"
  • Ombika
    127",de mar targytlaan ,mert megtalaltam google csodakra kepes! :)
  • Klemice
    126" :O woot
  • lazsi
    Hello! W4000 érdekelne, tegnap voltam sony szalonba nézegettem, hogy mit mutat 1080i adással. Hát én azt tapasztaltam, hogy van valamennyi akadás de csak a beúszó kontrasztos feliratoknál vettem észre, filmek mind korrektek voltak gyors mozgásoknál is 2+ méteres nézési távolságból.
    Fél méterről is vizslattam a tv-ket hibakeresés végett és azt tapasztaltam, hogy ilyen távolságból eszméletlenül akad mind. Voltam samukat is nézni de fél méterről azok is akadtak, 2+ méterről viszont folyamatos volt a mozgás. Szóval lehet, hogy velem van valami probléma.

Na de a lényeg, hogy 46" vagy 52"-os tv kellene és 2-5 méterről lenne nézve. Ezeket a tvket haza lehet szállítani egy személyautóval?

Ja és deinterlacere visszatérve lehet, hogy ez valami szoftveres hiba és egy firmwarefrissítéssel javítható? Egyáltalán sonykon lehet a szoftvert frissíteni?
  • szurmakotium
    Na ezt azért megnyugtató olvasni. Azért szakítani fogok időt rá és még egyszer személyesen és alaposan megnézem mielőtt megrendelem ...

Köszönöm az infókat.
  • Ombika
    Hi!!

Kicsit off!
    Vett az ismerosom samsung 126" plazmat es elvilag adtak neki ajandeka hozza 20 rugo erteku mozijegyet,nah most ezt hogyan lehet ervenyesiteni es mit keressen?
    Ideadott vmi kerdoivet full angol es ingyenesen lehet visszakuldeni?!

Koszonom es bocsi,ha tul off volt!
  • las vegas
    Most is éppen 1080i HD adást nézek DVB-C n keresztül már 4 napja egyenlőre semmi interlacer hibát nem láttam pedig már csak ezt figyelem a kép hibátlan.Nagyon furcsa visszakapcsolni a tévét analogra utána fanyalgok,pedig az sd adás is egész jó.
  • cloud.strife
    ha már a szánalomról van szó, khmmm....
  • PyRex
    "neked semmi samud nem ment tönkre, ez olyan, mint a kínai mp3, dvd lejátszó, ha kifogod akár sokáig jól működik. :D"

Azért ne mennjünk már át szánalmas kategóriába... -.-
  • cloud.strife
    HDV kamerám felvétele 1080i. Ezt felírva egy AVCHD lemezre 1080i-be nem szaggat. PS2-őm itthon nem szaggat. HD beltéri képe 1080i nem szaggat.

Jól tudom, mi az az interlace, deinterlace jel elhiheted... :D
  • [NST]Cifu
    Akkor már csak azt kéne megtudni, hogy akkor kb. tucatnyi E4000, W4000 esetén mi miért tapasztalunk szaggatást. Meg még jó páran.

BTW, valós 1080i / 576i jelet nézz, ne konvertált jelet. Az ugyanis eredetileg progresszív jel, amit utólag bontanak le interlacedre. Tehát a páros és páratlan sorok értelemszerűen nem is csúszhatnak el egymáson...
  • cloud.strife
    Jav, PS3 nem mindre van kötve... :D
  • cloud.strife
    Elhiheted a Samsung-nak rosszabb a meghibásodási aránya, mint pl. a Sony-nak.

De igazad van, neked semmi samud nem ment tönkre, ez olyan, mint a kínai mp3, dvd lejátszó, ha kifogod akár sokáig jól működik. :D
  • cloud.strife
    Nekem 32W4000 van itthon most és component kábellel van rákötve a PS2-őm 576i-be. GT4-el, Killzone-al semmilyen szaggatás nincs. Mégegyszer leírom:
    a boltunkban van 32W-40W-46W-52W, 32E 2db, 40E 3db kint, mindre rákötve PS3, Bluray, HD beltéri és egyiken sincs semmilyen szaggatás 1080i 576i jelnél.

Tehát semmi, azaz semmi szaggatás, interlace probléma..... semmi.
  • r4pt0r
    Hmm elolvastad mint írtam hogy nézze meg magának, ez a kül te a saját véleményed mondod neki én meg hogy saját magda nézze meg. :D
  • las vegas
    Na látod ez a különbség te teszt alapján mondasz véleményt egy tévéről én meg ezt nézem.
  • r4pt0r
    Másik hogy amig meg nem nézi hogy a deint gond meg van e a konzolnál nem mondanám hogy vegye meg. Mindenféleképpen meg kéne néznie, mert 2 tesztet olvastam csak de mind a 2nél írták hogy valami nem stimmel.
  • r4pt0r
    Az lehet hogy ua a márkára gondoltál viszont akkor roszra válaszoltál mind1. A másik meg nekem rengeteg Samsung dolgom volt még semmi sem volt meghibásodva, szóval az hogy kinél mi megy tönkre az nem sokat mond. Az meg hogy hivatalos árakat nézel az te dolgod ha neked megér ennyi többlet kiadást akkor ok, de ha weboltdbol veszel akkor is meg lesz javítva csak lehet többet kell várni.
  • las vegas
    Sony 46W4000
  • patiang
    Löszi=köszi
  • patiang
    Milyen sony-t vettél?
    Löszi!
  • las vegas
    AZ teljesen igaz,hogy jobb egy 100hz-es láttam egymás mellet ilyen meg olyan tévét,és simább volt a 100hz-es képe ez egyértelmű,de ahogy te is mondtad így hogy csak ezt látom nem szembetűnő a hiánya.most nézem az eb összefoglalót egyáltalán nincs labdának utánhúzása vagy elmosódás.
  • las vegas
    Az árakat én a hivatalos forrásokhoz hasonlítgatom,nem vagyok hajlandó bizonytalan forrásból venni főleg a garancia hossza és érvényesítése miatt,eu ban vagyunk de sajnos még sokmindenben csak papíron,talán 2-3éven belűl lesz változás-e téren is.
  • las vegas
    Ugyanazt a márkát nézve nem 20 ezer forint a különbség egy sima és egy 100hz modell között.Én sony-t vettem és ha 100hz-eset vettem volna a mi most még az x-es sorozat még több is lett volna a különbség.Samsung tévében csak egy ideig gondolkodtam de látva az ismerősök problémáit a tévével így gyorsan lebeszéltem magam róla.Ezen legalább van 3 év teljeskörű gari.A haveroknál 2ből 2 samu meghibásodott 2 hónapon belűl,az egyiket cserélték és utána az újon meg sipolást hallani kikapcsolás után erre meg rámondták,hogy ez ilyen,hallható zavaró sípolás legalább 10-20 percig és ez szerintük ok,na erről ennyit.
  • PyRex
    annyit meg lazán ér :)
  • r4pt0r
    Az a "80-100" jó lesz olyan max 20nak is. :D
  • [NST]Cifu
    Pardon, de az, hogy nem szembetűnő a 100Hz hiánya, érthető, hiszen nincs mellette egy 100Hz-es TV. ;)
  • las vegas
    Nyugodtan megveheted a w4000 et nagyon jó tévé,én sem bántam meg,pedig láttam már a656 ot is,nagyon jó döntés volt lehet várni de akkor abból mindig csak az lesz,hogy majd meg majd aztán meg nézed a régit, egyáltalán nem szembetűnő a 100hz hiánya, 80-100ezer forint különbséget meg nem ér!
  • las vegas
    Még semmi interlace problémát nem vettem észre szerencsére.
  • szurmakotium
    Jut eszembe, a külföldi fórumokon az pletykálják, hogy W4500 szeptemberben jelenik meg és 10bit-es, 100HZ-es lesz meg DLNA is lesz benne.

Ez igaz lehet?
  • szurmakotium
    Én meg teljesen frászba vagyok ettől a (valós vagy feltételezett) deinterlace problémától ... óránként végigfutom az összes magyar fórumot ami LCD tv-kel foglalkozik, hátha olvasok valamit bíztatót a témával kapcsolatban ...

Már el volt döntve, hogy w4000-es lesz, de teljessen elbizonytalanodtam. Emiatt a Samsung A656-ot is felkerült a listárámra. Bár annyira a Samu külsőre nem tetszik, tudásában számomra megfelelő (akár még jobb) alternatíva lehet.

Egyelőre marad a várakozás ... Sajnos utaznom kellene ahhoz, hogy megnézzem/kipróbáljam személyesen a w4000-et. Amikor láttam akkor én sem tapasztaltam a problémát, mivel ps3-ról tolták rá a jelet a Medimarkt-ban ...

Nem tudja esetleg valaki Wii-vel, vagy Gamecubéval kipróbálni a w4000-et? Jó lenne tudni, hogy kezeli az 576i játékokat a w4000 ...
  • cloud.strife
    Te vettél már észre interlace problémát? mert mi még semmit se láttunk a W4000-eken, csak szép képet!! :D
  • las vegas
    Nem kellett semmi kártya de még set top box se,átkapcsoltam a tévét digitális vételre és maga beprogramozta az adókat, zelka előfizetőnek kell lenni és családi csomag is,1080i HD adás,jelentéktelen adók tesztadás de nagyon gyönyörű képe van néha átkapcsolok pár percre és ámulok,úgy néz ki már az olimpiát és abban nézhetem a hd-s boxok már szállítás alatt vannak.
  • Balli
    Ezt a 3db HD tesztadast hogy tudtad befogni DVB-C n keresztül? Kellett vmi kartya/setbox hozza valamint ezt csak a ZELKA szolgaltato megrendeloinek adatik meg?
  • [NST]Cifu
    Igen, általánosságban a HDMI jobb, mint az analóg (DVD esetén digitálisan van már rögzítve a kép. Tehát egy SCART-os LCD TV-re kötésnél digitális-analóg-digitális jelátalakítás megy vége, HDMI-nél semmiféle átalakításra nincs szükség).

A HDTV adások 16:9-es képarányúak, az HBO HD lassan kezd feltápászkodni, mivel az elején szinte nem is volt HD felbontású filmük, ezért sok film 4:3-as képaránnyal, felskálázva ment. Azóta már azért javult a helyzet.
  • las vegas
    ZELKA a neve.Nagyon korrekt cég az analóg adásuk nagyon jó minőségű és az internet is tőlük van,8 év alatt egyszer volt problémám az adással csíkos volt a kép vasárnap délután telefonáltam 20 perc múlva már meg is csinálták,valami gond volt a társasházban az erősítővel,úgyhogy szavam nem lehet rájuk.Főleg,hogy olvasom mi van a digi-nél meg máshol.
  • elmerfudd
    Nem ajánlott a gép. Dvico között keress. Drágáb de megbizhatobb.