LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Honnan tudod, hogy mennyi csatornát paszíroznak bele egy-egy multiplexbe? Szerintem nem sok csatorna fizetne azért, hogy egy egész multiplexet (esetleg egy felet) kibéreljen magának, hogy 1080i vagy 1080p minõségben, AC3 hangal lehessen fogható. Az RTL és a TV2 is jelezte, hogy nem szándékoznak túl hamar áttérni a digitális adásra, hiszen most lett meghosszabítva velük az analóg országos sugárzásra szóló szerzõdés 2012-ig. Miért fizessenek plusz pénzt, amíg nincs megfelelõ mértékû nézõkör az új szolgáltatásra? Aligha fog valaki elõfizetési díjat adni azért, hogy FullHD-ben élvezhesse a reklámblokkokat a kereskedelmi csatornákon. Tehát az ingyenes szolgáltatás marad a nagy TV-knek. Õk pedig a fentiek miatt ezt nem fogják elsietni.

Az HBO és hasonló mozicsatornák az esélyesek mondjuk még, de kérdés mennyiért...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Amúgy a jobb csatornák kódolva lesznek. De legalább lesz elegendõ sávszélesség, nem 1-2 MBPS lesz mind a Digi meg a UPC Direct

[NST]Cifu
OFF

Aligha tudnak visszaszoktatni a TV-zésre, nekem nem hiányzik a balázssó meg a baráttokközöt, mégha fullHD felbontásban is próbálják letolni a torkomon. Hogy a reklámokról már ne is beszéljek...

Mondjuk egy DiscoveryHD-t még el tudnék viselni, de azt aligha az Antenna Hungária fogja szolgáltatni. 😊

desigo
egy kis off

Öt év múlva digitális átalakító nélkül már nem tévézhetnek Magyarországon azok, akik most antennával fogják a csatornákat. A parlament ugyanis hétfõn döntött a digitális mûsorszolgáltatásra történõ átállásról. A digitális átalakító csak a rászorultaknak lesz ingyenes, a többieknek meg kell venniük.

Éles kép, kitûnõ minõség. Ilyen a földi sugárzású digitális televízióadás. Ilyen már ma is van Magyarországon. Igaz, csak kísérleti jelleggel.

Öt év múlva azonban átalakító nélkül már senki sem tévézhet azok közül, aki eddig antennával vette a jeleket. A háztartások harmada ilyen. Közülük valószínûleg csak a rászorultak kapnak ingyen a digitális tévézéshez szükséges átalakítót, a többieknek meg kell venniük. Cserébe azonban új élményeket kapnak.

„Ez a mûsorszolgáltatás megteremti az interaktivitás lehetõségét, lényegében szerkeszthetik a mûsort, beavatkozhatnak, letölthetnek” – mondta Sarkady Ildikó, a Miniszterelnöki Hivatal médiapolitikai fõtanácsadója.

A legszembetûnõbb változás mégis a kínálat lesz.

„Az eddigi három helyett legalább kilenc csatornát lehet fogni” – mondta Bánkúti Erzsébet, az Antenna Hungária Zrt. igazgatója.

A kilenc induló csatorna között lesznek közszolgálati, hír- és kereskedelmi csatornák is. Késõbb pedig a digitális csatornák száma megsokszorozódik.
M313R
Szia,

Én az itteni és külföldi fórumos hozzászólásokat olvasva célirányosan a 40M8x szériát szemeltem ki ár/érték aránya miatt, miután élõben is meggyõzõ volt ezért meg is vásároltam:

Elõnyök:
- PS3 1080p filmek játékok állelesõsök
- Ehhez kapcsolódóan a HDMI már 1.3-as szabvány
- 15000-es dinamikus kontraszt a 37-es kistestvér 8000-vel szemben
- UPC kábeladással semmi gond miután a jelerõsséget VISSZAVETETTEM (elötte függõlegesen csíkozott egyes csatornáknál)
- PC is simán ráköthetõ és nagyon jó képe van vele

Hátrányok:
- Új modell ezért gondok lehetnek a korábbi firmwarekkel:
Xbox360 ma lesz kipróbálva rajta de nem mindenkénel tudja az 1080p-t
Movieplus bug (visszaáll magától)

Ugyan szívtam a fogam az ára miatt, de ez elött a modell elött álmodni se mertem, hogy full HD-s TV-t veszek. Amint rákötöttem a PS3-mat és játszottam - moziztam vele egybõl éreztem, hogy jól döntöttem!

►►^._.^◄◄

[NST]Cifu
Mire akarod használni? A felsorolásod egyébként kissé fura, mert a két Samu fullHD (1920x1080), a Sony pedig csak sima HD (1366x768) felbontású készülék.

Samsung 40M87 - A Samu felsõ-közép kategóriás fullHD modellje
Samsung 40N87 - A Samu alsó kategóriás fullHD modellje, a panel egy kicsivel gyengébb, mint az M87 esetében, de minden más téren megegyezik a "nagy" testvérével.
Sony 40D3000 - A Sony vadonatúj felsõ kategóriás HD modellje.

Sziasztok!!!!

Szerintetek melyik érné meg a legjobban? Találkoztatok már valamelyik típussal személyesen?

Samsung 40M87
Samsung 40N87
Sony 40D3000
[NST]Cifu
Már elnézést, de ez marhaság. A panelméretnek nem sok köze van a minõséghez, hacsak nem az az indok, hogy a Samu-Sony konszern 26, 32 és 40"-os LCD-ket gyárt. Például a Sharp, meg az LG.Philips (õk gyártanak pl. 42"-os LCD TV-ket, meg a CMO és az AUO), nyilván gyengébb minõségû paneleket gyárt szerinted, mint a Sony-Samu? <#hehe>

cloud.strife
Jó......

Nézz rá a KDS-70R2000-re is szvsz, olcsóbb, nagyobb és nem vibrálja szét a fejed..... 😊

SXRD

www.digimomentsvideography.com

Only Panasonic Plazma My big screen tv also PANASONIC42" viera

PyRex
mások ennyiért autót vesznek 😊
de amúgy fasza nagyon!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Yrda
sziasztok
ezt a tv-t néztem ki: szerintetk jó?

Panasonic

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00 GHz, Abit IS-7, Corsair 2GB DDR (2x1GB 400Mhz PC3200, C3) Value Select KIT memória GAINWARD NVIDIA GeForce 7600 GT AGP 256MB DDR3, 200 GB Maxtor, Sound Blaster 5.1

cloud.strife
Majd minden komolyabb márkának vagy World Wide Garantie, vagy EU garanciája van, de azok nem egyenlõek a mo-i garanciális és szavatossági jogszabályokkal. Ha teszemazt egy csereutalványt kapsz az eu-s garanciádhoz és a termék pl spanyolországból származik, akkor ott kell érvényesítened a jogaidat, jobb esetben megoldja az "importáló" cég, csakhát egy cégen belül-kívül "körözött" gyáriszámú készüléket élbõl visszadobnak... 😞

A gond mindíg az ezzel, hogy a termék hivatalosan már az EU-n kívül van.... (áfa csalás)

cloud.strife
Képminõségben...... 😞

Oldalnézetben elég fakó a fekete, de nem is csoda, hisz 42" panelrõl van szó. A minõségi panelek ebben a szegmensben a 26-32-40", sem a 27-37-42" nem az igazi.....

PyRex
A komolyabb márkáknál nincs olyan, hogy nemzetközi garancia?

LordAndrew
Mi miatt nem jó? (A bemenetek, a felbontása, a TFT válaszideje megfelel az elvárásoknak, amiket én támasztok) Miben gyenge ez a modell?

Zilog Z80A @ 3.54 MHz, 48K RAM, 256 x 192 x 4bit

cloud.strife
Philips jó, de szvsz ez a modell nem... 😞 elég alap... 😞

cloud.strife
Azért, mert az EW nagyrészt az eu-s anyacégtõl szállít termékeket és nem az LG Magyarországtól, ebben az esetben a lentebb írtak érvényesek.

Sok hátránya lehet egy ilyen vásárlásnak, hisz mi van a szavatossági jogokkal??? Pl az EW majd jók lexarja és nincs akivel el lehet intézni a dolgot....

cloud.strife
Mivel nem a XY cég magyarországi képviseletén keresztül jön be az országba, így a képviselet által biztosított garanciaviselõ hálózatba (Gelka, Serelco, stb..) noncs befizetve, vagy utólag fizetve a garanciális szervizelés díja, így egy nem hivatalos garanciajeggyel rendelkezõnek nem jár a magyarországi képviselõ által nyújtott garanciális szolgáltatás. Marad az EU-s, rosszabb esetben a saját garancia, amit pár bolt csinál, ott el kell olvasni a garanciális feltételeket.....

LordAndrew
Sziasztok,

Philips LCD tévékrõl mi az általános vélemény? Tegnap nagyon meggyõztek az EW-ben. Az analóg TV adás képe a Philipseken tetszett a legjobban. Van akcióban a media markt-nál Philips 42PFL5322 tipusú TV 250e ért. Megvenni vagy nem venni?

Andrew

kaposi1
Legalabb is ok megadjak az illetekes teruleti szakszervizt akivel szerzodesuk van, aztan hogy onnan mi tortenik az a szerviz hozzaallasan mulik. Tudok rola hogy Debrecenben egy Plazma Tv javitasa botranyosra sikerult. Nekem Gyori tapasztalatom van. Ott korrektek.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

PyRex
örül / nem örül, de kötelezõ nekik 😊

kaposi1
En ugy tudom hogy az LG Magyarorszag nem orul az EW-bol megvasarolt Tv-k javitasanak.

LordAndrew
Ez bíztatóan hangzik. Megyek és megkukkantom az EW-ben ma délután, ha tetszik a TV-kép, akkor megveszem.

LordAndrew
Nocsak, nocsak... Ez a "saját garancia" mit jelent? Meg lehet szívni a garanciális problémák esetén? (LG, Samsung, izébizé Hungária nem vállal garit az ilyen tévékre?).

Alien!
ezt osztom énis....a tv képe szép,azmár más kérdés,hogy sose nézem...😊

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

cloud.strife
LG LCD-knek egész jó az antennásról a képük, inkább látószögben rosszabbak az átlagnál, viszont nincs az embereknek púder fejük, bõrük... 😊

A "nézz szét a net-en" dologhoz csak annyit, hogy ha jobban figyeled mostanában a hiradót sorra tartóztatnak le embereket, cégeket zárnak, akik kapcsolatban (beszállító) állnak jópár webáruházzal, konkrétan áfa csalás stb, saját garancia, miegymás......... elég veszélyes víz ez mostanában...

LordAndrew
Köszi a választ. Ma megyek Electroworld-be megnézni egy pár TV-t, megnézem a plazmákat is... Elég érzékeny vagyok a vibrálásra, közelebbrõl nézve egész biztosan észreveszem.

Jut eszembe, érdemes nagyon szétnézni a neten árakat illetõen.

Van egy LG 42LE2R TV, ami a paraméterei alapján tetszik, az EW honlapján webáruházban 300k körül van az ára, az EW áruházában 370k (!), más webáruházban meg 240k... Szóval nagyon nem mindegy, nem gondoltam volna, hogy ekkora differencia lehet az árakban.

Van valakinek tapasztalata LG tipusú LCD tévékkel? (Mennyire jó az analóg adás képe?)

Andrew

PyRex
amikor nagyol világos kép van a tv-n, akkor nézz fölé kb. 2-3 méterrõl és észreveszed, hogy hasonlóan villódzik, mint a régi képcsöves tv-k. persze nem ugyanaz a ketõ, de mégis a jelenség sok plazmánál hasonló sajnos. van aki ezt megszokta és fel sem tûnik neki. nekem viszont nagyon 😞 és zavar.

kaposi1
Hello!
Nem akarok tudalekos lenni de mi az hogy vibral?
Nekem 42PC1RR-es plazmam van es HDMI-vel van osszekotve a pc-vel.Soha semilyen vibralast nem tapasztaltam. Foleg nem olyat ami megfajditana a fejemet. Persze hangsulyozom ez PC. Xbox 360-ra nincs tapasztalatom.

PyRex
vagy a hdmi kábel.

Ne legyél akkor az! Az a kérdés hogy a tv lehet a hibás ha hdmi-n keresztül néha vibrál a kép vagy a lejátszó. Ennyi lett volna.
Erre gondoltam.
Ez nem igaz.
guardian hero
Sajnos ma még nincs olyan technológia, ami ne járna a többihez képest jelentõs kompromisszumokkal.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

PyRex
sony legújabb bravia-i. azon úgy ahogy jók.

Sir Quno Jedi
Szerintem a nap híre itt az SG-n:
"Philips LCD tévéket fognak gyártani Székesfehérváron"
Lesz 32" modelljük is itt, szal. eelsz ócsóér kilopott/kamionról leesett Philips az országban dögivel. A többi gyártó felkötheti a gatyáját! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Azon is szar. A sima mezei adást fos CRT-kre tervezték. Majd jó lesz 1x.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

LordAndrew
Hát ez tök jó <#szomoru1>

-CRT nem jó, mert vibrál (megfájdul a fejem)
-Plazma nem jó, mert vibrál
-TFT nem jó, mert szar rajta az analóg adás képe

Nincs más megoldás tehát, csak egy 42 inches LCD projektoros TV ezek szerint? (Azon ugyanis nem rossz a TV képe)

Andrew

guardian hero
Azt passzolom... én még nem láttam olyat, amin szívesen néztem volna tévét vagy DVDt.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

LordAndrew
De melyiken a legkevésbé fos? Melyiken a legelfogadhatóbb?

LordAndrew
Urak,

a Yakumo 106J -rõl mit tudtok? Óccó' és full HD felbontás a doksi szerint. Van vele valakinek tapasztalata?

Andrew

guardian hero
Az analóg tévéadás képe minden LCD-n fos.

LordAndrew
Köszönöm szépen a választ. Marad tehát a TFT...

Tudtok ajánlani olyan TFT-t, ami 42 inches, 250e alatt van és az analóg TV adás képe elfogadható rajta (és persze jó DVD-nézésre és XBOX360-ra)?

Körbenéztem picit és az alábbiakat találtam (tehcnikai paraméterek rendben, TV-képrõl f1ngom sincs):

-LG 42LE2R
-Acer AT4220
-ViewSonic N4060w
-Samsung LE-40S71B
-Samsung LE-40R51B
-Samsung LE-40R51BX

A fenti tipusok közül melyiket ajánljátok? (Fontos az analóg adás képe)

Andrew

[NST]Cifu
Õszintén szólva nem nagyon láttam olyat az utóbbi idõben, hogy egy Tv-n van fejhalgató kimenet, csak optikai kimenet, de az sem mindegyiken... 😞

Esetleg olyat csinálhatsz, hogy ha van erõsítõd, vagy olyan hangfalszetted, amin van Optikai bement és fejhalgató kimenet, akkor rákötöd TOSLINK kábelelel a TV-re, és rádugsz egy fejhalgatót.

[NST]Cifu
Szvsz akkor csak a projektoros TV-k maradnak, Samsung-oknál nézz körül.

PyRex
Csatlakozom, a plazma vibrál. Az én TFT monitorhoz szokott szememmel még az 1,2 millás Panasonic plazma képe sem tûnt nyugodtnak, szóval a plazma emiatt nálam is kilõve 😞

PyRex
nem akarok paraszt lenni, de ennek mi köze a tv-khez?

HAF Rigel
Sziasztok segitséget kérnék 200ezer körül keresnék egy Lcd tv.
Ps3 ,Tv ,dvd nézésre.
Ami egyik kritérium hogy legyen rajta fejhalgató bemenet , mert sajna néha 2 tv menne egy szobában és a másikon nincs.

Elöre is köszi a segitséget és a válaszokat

http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png

LordAndrew
Köszönöm szépen a gyors választ. Sajna ezek szerint a plazmát kilõhetem. A vibrálás nem játszik nálam...

Megnéztem ezt az U sorozatot: sajna a 40 inches változat nem fér bele 250e-be, átlépi a lélektani határt

Van valami olyan megoldás (és ezt most mindenkitõl kérdezem), ami normál analóg TV képnél is szép képet nyújt, nem vibrál és belefér 250e-be? (és min 40 colos)