21171
LCD - Plazma
-
elmerfudd #6436 Nem az. Sokkal jobb a kép és a hang. HD meg önmagáért beszél, kivéve az HBO. De ez itt OFF. -
#6435 akkor átb@szás a digitális adás? a UPC-nél? -
#6434 Dugj rá egy PS3-ast, és nézd meg leszedi-e a hangot a bemenetről. Vagy tölsd le a kézikönyvét a Sony.hu oldalról, és nézd meg hogy is kell rákötni BR lejátszót (18.old az angol kézikönyvben, és látható, hogy a HDMI mellett kell egy optikai kábel is, amin a hang megy). Tada, hiába van rajta HDMI, ha csak átmenő jeleket támogat, leszedni semmit sem tud róla... -
shrid #6433 hello!
Nemrég vagyunk egy Philips 5603D-nek a boldog tulajai, ám a upc-s digitv adás semmiben sem különbözik az analógtól minőségben vetített adásoktól, mondjuk ez nemtudom mitől lehet de úgytudtam azért elvileg jobb kéne legyen bár igaz az, hogy scart-al van csatlakoztatva ami az útmutató szerint közepes kategóriát képvisel jelminőségben.
Ezen felül ajánlották, hogy a gépemet hdmi-dvi -vel kössem össze a tv-re, de nemrég néztem médiába és 10ezret akartak lehántani ezért a csatlakozóért 5m-es kivitelben...
Hol érdemes nézni ilyen csatlakozót amit nem aranyárban mérnek? meg egyáltalán érdemes venni, mert most s-videot használok de ha alig észrevehető a különbség akkor nem fogok beruházni rá.
A digitv-s jelminőségről ha van tippetek azt is megköszönném
Üdv! -
#6432 STR-DG510 is HDMI-s. -
elmerfudd #6431 Laza!!!! -
#6430 Én a sajátomért csak este megyek, így sajnos nem. :( -
#6429 Előre is sorry az offért.
Az "egybeminden" szetteket szvsz felejtsd el, ahogy a "desingos" oszlop hangszórókat is. Persze ha egyszerűen akarod megoldani, tény, hogy ezeknél jobb megoldás nincs. De egy házimozi erősítővel és egy 5.1-es szettel jobban jársz. Erősítő terén az olcsóbbak már 50e Ft körül elérhetőek (Sony 510-es, Yamaha 363-as), ezeknél még analóg vagy optikai kábellel kötöd össze a forrást és az erősítőt, előre látóbb megoldás a HDMI-s erősítő, ami a hangot is le tudja szedni a HDMI forrásról, ilyenek viszont már inkább csak 100e Ft felett vannak (Yamaha 663-as, Onkyo 605 és 606). Figyelem, az, hogy az erősítőn van HDMI bemenet, még nem jelenti azt, hogy a hangot is képes leszedni a HDMI jelről! Az olcsóbb erősítőknél csak arra szolgál, hogy a videojelet több forrásból egy kimenetre lehet rakni (pl. rákötöd a PC-t, a konzolt és az asztali lejátszót is, a hang meg analóg vagy SPDIF csatin megy az erősítőbe, és egy HDMI kábel megy a TV-be. Utána az erősítőn tudod kiválasztani, hogy melyik forrásból menjen a jel a TV-be, és hogy erről szóljon a hang is). Hangfalak terén polc hangsugárzós szettekből már 70e Ft-ből lehet elég komolyakat kapni (pl. JBL SCS 178, ebben mélynyomó is van), illetve ár/értékben szvsz elég komoly a HECO Victa 500-as szett (Victa 500-as frontok, Victa 100-as center és Victa 200-as surround), ez olyan 80e Ft volt az edigitalban, igaz ehhez még egy mélynyomó nem árt. Nagy jó a Dali Concept szett (Concept 6 frontok, Contept Center és Concept 1 vagy 2 surround), ami olyan 130-150e Ft körül kapható, de ehhez is kell plusz még mélynyomó.
Persze itt is el lehet mondani, hogy a minőség növekedése exponenciális árnövekedést is von maga után. ^^
Amint Elmedfudd is írta, filmnézéshez untig elég az 5.1. Sajnos még Blu-Rayre sem hoztak tán ki egyáltalán 7.1-es hangú filmet, így felesleges 6.1 v. 7.1-es rendszerben gondolkodni... :S
A szép csak az, hogy pl. PS3-on már láttam a Sony hálózatáról letöltött 7.1-es hanggal megvert filmtrailert. A technológia adott, a hardware adott, csak kihasználni nem használják ki. :S -
r4pt0r #6428 Látom rea4-nek már 659ese van, tudsz mondani valamit hogy miben más mint a 656os? -
#6427 egy kérdés
most 100 ft havi többletet jelentene az upc digitális tv
ez jelent minőségbeli javulást ugye a sima kábelhez képest? -
#6426 divx-et szépen viszik a sony dvd-k, frissíteni viszont nem lehet őket... :( -
#6425 kösz, megnézem
frissíthető firmware meg feliratkezelés is lényeg lenne ami a samsungokban nem nagyon van
azért néztem a samsungokat mert samsung lcd-t vettem és az eddigi panda márkájú dvdlejátszón csúszik a hang meg a kép egysége ez gondolom az analóg jelnek köszönhető nem? divx-es videóról van szó
dvd-ket rendesen viszi -
#6424 Samsung-okat nem ismerem, most jelent meg egy új Sony modell DVP-NS708. Fekete, ezüst színben is van, 22e ft, most ajándék HDMI csativan csomagolva van. -
#6423 samsung dvd lejátszót milyet érdemes venni? van olyan ami kezel feliratot? (hdmi kéne) -
kcst #6422 Köszi, na, ezek nekem tök ismeretlen nevek, de ezek szerint jók... -
elmerfudd #6421 -
elmerfudd #6420 Simán vehetnél egy Magnat szettet vagy egy Heco szettet de a Quadral-nak is vannak jó cuccai jó áron.
Nekem JBL van de az kicsit drágább.
Egy jó szett kijön 100-150ezerből+erősítő. De sztem elég az 5.1-es rendszer is. -
kcst #6419 Te várj csak, hát nekem van ugye egy Inspire T7900-as 7.1-es hangfalkészletem, az is jó a házimozihoz?
És azt közvetlenül csatlakoztathatom pl. a blu-ray lejátszóhoz vagy mindenképpen kell egy erősítő?
Erősítőben sem jóm a Samsung? -
digital #6418 Nekem egy Gigaworks S750 7.1 hangfalszett és DTSES-100 dekóder kombó van immár 4éve. Nagyot szól és nagyon tisztán. -
#6417 jó oké ez nem az a PIP amire gondoltam, hanem bemenetek között váltogat -
kcst #6416 Akkor mit ajánlasz? És egyáltalán, hogy érdemes ezt elkezdeni? Vegyek egy 7.1-es erősítőt és külön hangfalakat? Milyen márka a jó? Millióim nincsenek rá... Sajnos. -
elmerfudd #6415 Amennyiben házimozi hangot szeretnél felejtsd el a Samsungot mint hangfalat. Nézz körül igazi hangfalak terén.
Ps3 azért jobb mert gyorsan betölti a filmet a vinyó miatt, nem kell várni rá percekig. -
#6414 na megvettem a samsung le32a451c1 típusú babát
nem a legjobb a tv kép ugye de erre számítani lehetett az analóg jel miatt
a PIP menü viszont szürke nem lehet rámenni, ugyanez van ismerősömnél is szintén samsung-al
hogy lehetne életre kelteni a PIP-et?
előre is köszönöm -
kcst #6413 Üdv, kösz a tippet, de nem szándékozom százezreket játékprogira költeni, akkor meg minek...?
Azóta találtam egy Samsung HT-AS720SR-t, amiben ha minden igaz, nincs lejátszó, viszont nem oszlophangszórói vannak. Sőt, van egy HT-AS720RX, ami ugyanaz, mint az előző, hangszórók nélkül, vagyis csak az erősítő... De akkor még mindig nincsenek szép dizájnos oszlophangyszóróim...
Ja, és hogy érted azt, hogy gyorsabb? A többinél szaggat a film...? -
#6412 BR lejátszónak PS3-t ajánlom.... "olcsó" és gyorsabb mint a sima BR lejátszók. -
Piko888 #6411 Srácok nekem a hálószobába kellene egy 60 cm-es tv, mit tudnátok ajánlani? -
kcst #6410 Sziasztok, kérnék egy kis infót! (Nem találtam külön házimozis fórumot, de lehet, hogy csak béna vagyok...)
Szóval kb. 2 hét és lesz egy Samsung full HD LCD tévém. Persze az ember fia tovább álmodik... és
1. Kellene egy Blu-ray lejátszó
2. Valami megfizethető, de jó házimozis hangfalrendszer
3. És esetleg egy DVD író is
Namármost, én a fenti sorrendben jártam utána és ki is néztem egy Samsung BD-P1500-as lejátszót.
Ekkor jött a gond...
...merthogy nézelődtem a neten hangfalrendszer után. Jó lenne, ha az is Samu volna, gondoltam, és hát van is egy csomóféle... Igen ám, de azokhoz mind adnak egy DVD olvasót... Egy simát, ami nem blu-ray és nem is író... tehát semmire sem jó. És ami még bosszantóbb, hogy nem is írják, milyen típus van a szettben, még a hivatalos oldalon sem, vagy csak én nem látom...?
Ha én csak simán egy erősítőt és hangfalakat akarok venni, azt pl. Samuéknál nem is tudom megtenni, csak méregdrága soha nem hallott márkákkal? (És egy abszolút naiv kérdés... hangfalakhoz mindenképpen kell erősítő vagy közvetlenül be lehet dugni a dvd-lejátszóba? Esetleg a tévébe...?)
Ja, és még egy kérdésem lenne: mi a véleményetek arról, hogy 5.1 vagy 7.1?
Tudom, hogy 7.1-es DVD nem is nagyon létezik, de nekem évek óta van egy Creative 7.1 hangfalrendszerem a számítógéphez és nagyon nem mindegy, hogy be van-e kapcsolva a két oldalsó hangfal is...
Kösz minden okosságot előre is -
Devergo Boy #6409 Gratula a cuccokhoz eőre is. biztos jók lesznek. akj majd fel képeket milyen lessz összekötve a cucc,és milyen a tv-nek a képe. köszi:) -
Piko888 #6408 Hi, ez a tv megér 65.000-ot samsung 23r81 ? -
digital #6407 Digitv=xar, viszont occsó. -
digital #6406 Re: #6400 -
digital #6405 Nálam az "otthoni beállításra van fixálva, Kontraszt:90, fényerő:47,szín:52,képélesség:4
Pixelplus 3 HD-be
HD natural motion be (köz)
Minden ilyesmi közepes: Dinamikus kontraszt,mpeg artifact elfolytás,aktive controll,)
Ambilight: mérsékelt.
Ezekkel a beállításokkal, egy elsötétített szobában, lemászik a kép olyan szép nálam. 720p ill. 1080p-n
-
las vegas #6404 Sajnos az én W4000 tévémen még nem láttam hd adást,de egy márkaboltban pesten igen,ott sem volt semmi deinterlacer probléma.T-kábelen ment gyönyörű kép volt. -
#6403 Győrben vagyunk ugye, a Vidanet (T-csoport leányvállalat) által sugárzott DVB-C adók közül 5-6 adó ingyenesen fogható Sony TV-ken. M1, TV2, RTL Klub, BBC Prime, stb..
Sajna az Ő kártyájukat sem fogadja egyik Sony sem. :( -
#6402 Vmit nagyon elnéztetek ezzel a deinterlace problémával. Boltunkban van 40E, 40W, 46W, 52W, mindre van kötve HD-s beltéri, 1080i-s Bluray, AVCHD lemez, stb, de semmilyen általatok leírt probléma nincs. :/ -
#6401 Ez a DigiTV azért jobb választás egy LCD tv-hez, mint a Digikábel? Mert arról talán csak a Viasat, AXN, HBO élvezhető, a többi iszonyat szemcsés. Most váltanék, azért kérdem. -
#6400 Milyen beállításokat használsz a PFL7603H-hoz? Csak kíváncsi vagyok, nekem csak 37-es van. -
Speni #6399 Nah ma meg rendeltem a Tv-m + házimozim :), elvileg holnap már hozom is haza :)..
Samsung LE40A551P2R
+
Samsung HT-THX 25R
REmélem jó kis cuccok lessznek :)... -
#6398 KDL-52W4000 gyorsteszt.
A deinterlacer probléma először majdnem ki is maradt, nem hittük, hogy a TV hibája lett volna. De sajnos nagyon úgy néz ki, hogy igen, és az E4000-est is érinti. Kár, mert ezt leszámítva nagyon jó lenne a TV. -
#6397 oké, akkor sony :) lehet még ma be is rendelem :)
kössz a segítséget/tanácsokat