LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

üdv,segítséget kérnék:lg 32lc2rr tv-t szeretném összekötni pc-vel 2.lagos moncsiként.svideo-svideo kábellel,illetve már összekötöttem,de 1024x768-ban 1-2mp-enként ugrál a kép.mi lehet az oka?(kipróbáltam rgb-ként 1legesen,úgy müxik faján.köszi elõre is.
PyRex
GT HD az igazán nem nextgen, csak a felbontása jó. Majd azokat kell megnézni, amik full durva grafikával 1080p felbontásban futnak.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sir Quno Jedi
NEM TÚL NAGY. Én év eleje óta 32"-en moncsizok, elõtte meg egy évig 26"-en és JOBB a 32".

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jó kérdés, sokak szerint 43" alatt értelmetlen ergonómiai okokból a full HD, de sokan inkább 47-50" vagy a fölött ajálják csak. Szvsz kisebb méretben a jelenlegi áron nem igazán érdemes, monitornak meg túl nagy a 32"-37".

cloud.strife
Én is csak ebbe látnék fantáziát.... 😊

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Egyenlore a GT HD játék 1080p, azon nincs lassulás...

SZVSZ ez egyenlore rémhír... 😊

[NST]Cifu
Hát hogy értelme legyen, szvsz legfeljebb 1 méterrõl kell nézni... szóval nem tudom, talán ilyen asztali TV-nek, monitornak tudom elképzelni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Smuge
ha hosszu távra tervezel és a pénzed megengedi akkor mindenképp fullHD-s Bravia . 32" Bravia-nál arra ügyelj , hogy U jelzésüt kerüld . V/S a jó választás , az igazi Bravia Engine (digit. képjavito ) abba található .

Johnny23
..közelebbrõl,annyira látni a különbséget??

..1ébként más forumokon azt irták,hogy Full-HD -s felbontásnál belassúl picit a PS3, mindenesetre pl. 720p-n folyamatasabb egy játék.
..sztetek mennyi igaz ebbõl?

!! FORZA MILAN !! -Johnny-

HAF Rigel
Minden Lg lcd Tvnek van ilyen ?

Mert az lenne a problémám hogy nem tudom a kép helyét és méretét véltoztatni , mint a monitoron , igy néha lelog egy kicsit a széle.

http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png

cloud.strife
Nem értem hogy 32"-ba minek a fullHD..... lehet, hogy az én szememmel van a baj, de pl a PS3-on nézett BD filmet ha kicsit távolabbról nézem (vagy a játékot), szinte, hangsúlyozom szinte észre sem lehet venni a HD-t, viszont ha közelebb megyek akkor bexarás......

Vagy a 1080p a kulcsa?

cloud.strife
SZVSZ a pénztárcád dönt..... 😊))))

Johnny23
háát ezeket néztem ki:

KDL-40W2000 vagy KDL-32v2500

[NST]Cifu
Van 32" fullHD TV, például a Samu M86/87-bõl ha jól tudom. LE-32M87BD @ Samu.hu

Szerk.: pardon, Braviából (lévén errõl volt szó) lehet, hogy tényleg nincs, sorry. 😊

mrzed001
Megtaláltam az LG rejtett menüjét. Vicces emberek ezek az LG fejlesztõk (7 mp-ig kell nyomni a 2 menü gombot, és aztán amikor 0,2 mp-re felugrik a menü, akkor elengedni)
Mindenesetre most már fekete és nem az a ránda szürke a keret, ha nagyritkán 4:3-ban nézek valamit a TV-n 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

cloud.strife
Méghacsak 200k lenne a diffi..... 😞

Ha extra igényes 1080p Blueray HD mozizás az elsõdleges cél és megvan a rávaló, akkor lehet a 40" FullHD-t választani, ha nem a legfontosabb, de jó minõségû kábeltv nézés és néha HD film, PS3 game, akkor lehet egy 32" HD Ready-t választani.... nekem utóbbi kellett, így választottam a 32V2500-at. Mostanság irtó jó lett az ára...

Ilyen kérdéseket sztem felesleges feltenned, ezt neked kell eldönteni. A bravia egy nagyon jó választás. Nem tom milyen modelleket néztél ki, de a 200k különbség a legjobb 32"-os 720p-s és a 'legrosszabb' 40"-os 1080p-s között van.

\"At Unforgiven Cena, you\'re gonne finally come to the realization, that I am the most vicious son of a bitch in the WWE!\" http://wwewrestling.blog.hu

Johnny23
Sziasztok!

Vmi Sony Bravia-ba gondolkodom (bár nem tulnagy a szobám),

sztetek: 32"-os HD Ready (ugy ebbe a méretbe nincs FULL HDs), avagy 40" FULL HD-s??<#fejvakaras><#nemtudom>

..igazábol PS3-hoz, Blue-Ray mozihoz kéne ,csakhátugye van vagy 200k HUF differencia a 2között<#zavart2>

..köszi a válaszokat

cloud.strife
Egészen pontosan a mo-i piac elsõ plazma tv tipusát (vmilyen Philips volt) 4.499.990.-ért árultuk.....
húúúúú vazzz, a végén pocsék fényerõvel, beégett logókkal egy vevõ 2.000.000.-ért megvette...... 😊
pedig tisztába volt a tv állapotával... buktunk rajta mint rottembiller... 😞

tep
én meg arra emléxem , h anno az egyik hírdetési újságban egy alap plazma 3 milla volt , amihez adtak ajándékba egy kocsit<#vigyor3>(Swift)

\"SLICE of LIFE\"

a napokban lapozgattam egy 2000-es évjáratú CHIP magazint, benne monitorteszt: a legolcsóbb 17"-os LCD (egy LG modell) 750.000 Ft volt,
míg a legdrágább egy Samsung monitor volt 1.170.000-ért 😊
Nehogy már ezen vitázzatok. 😄
Azért nem úgy van TV-nél mint bármi másnál, hogy minnél többet gyártanak, annál olcsóbb a darab elõállítás plsuz közben fejlesztenek olcsóbb gyártástechnológiát?
Az elsõ 17"-os TFT monitorok 200K körül indultak itthon (kint még drágábbról anno), most meg egy vacak kínai 40K-s TFT többet tud.

PyRex
igen de inquisitor éppen ezért reagált bolti árral, mert elõtte azt írták, hogy 100e a gyártási költség - innen indult az egész. ez viszont baromság.

Toshiba 32dl 66.
[NST]Cifu
Ez igaz, de Inquisitor gyakorlati példával, bolti árral állt elõ, Guer pedig erre reagált. 😉

PyRex
de az eredeti felvetésben a gyártási költségrõl volt szó, én erre reagáltam.

[NST]Cifu
Pontosan errõl van szó. A bolt számára ezek az árak már minuszosak...

PyRex
bocs de a nagyker ár nagyon nem egyenlõ az elõállítási árral...

Melyik típus mellet döntöttél?
[NST]Cifu
Khmm... a bolt vette meg 1,5-2 éve, az akkori nagyker áron. Ami valószinüleg messze 100e Ft felett volt...

PyRex
ha szerinted egy 1,5-2 éves 32 collos lcd-t legyártani 100 ezer forintnál többe kerül, akkor igen komoly tévedésben vagy 😊

Guer
én meg tudom... 😊

PyRex
azért ezt nem hinném.

Megvettem a Toshiba LCD tv-t ma. Hááát zseniális a képe hdmi-n kersesztûl.
A kábel tv-n is jól teljesít. A képjavító áramkörök nagyon jók.
Eddig 10pont!!!
Guer
lehet de ezek már minuszos árak...

Nem járnál jobban egy komponens HDTV vagy HDMI kábellel?

"100-80 alá nemhinnném hogy menni fognak a 32"-s árak mert már lassan elérjük a gyártási költséget "

Most láttam valahol 99.990-ért valami kifutó típúsú Thompson(?) 32"-os TV-t. Azért nem gyenge, nég ha valami régi típús is.

Kaszi46
Köszi, közben megnéztem, inkább kihagyom, elég rosz a képminõsége.

*Posse*T.W.D*

Adi
okké köszönöm.. akkor veszek vmi olcsó VGA-t.. én úgy se játszok számítogépen. Csak box😊..

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

mrzed001
Hát az megeshet, hogy a moncsin a DVI-ból csak a digitális rész van lekezelve.
Nos akkor a problémád megoldása csak az új VGA kártya, olyan átalakítóról én ugyanis nem tudok ami az analógból digitális jelet kovácsolna ócsón.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Adi
"adi: vga2dvi CSAK akkor megy, ha az adott DVI bemenet DVI-I, azaz vegyesen analog és digitális jelet is fogad. a tftken levõ dvi az pontosan DVI-D, azaz analog (vga) jelent NEM fogad"
Ezt írta arty(RT) a(z) X360 fórumon.
Mert a kis átalakító dobozára ez van írva: "DVI socket adapter Analog"..
Tehát kénne vennem egy DVI D átalakított? De akkor nem fogja a VGA-mat átalakítani nem?

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
"DVI DIGITAL SINGLE LINK DOUBLE FOIL SPACE SHUTTLE-D"
Ez van rá írva a kábelra.
VGA-at nem tudok beledugni az átalakítóba, csak DVI-t tudok.
Szerinted akkor most mit csináljak?

Sophielight
Köszi,megfogadom a tanácsodat és az újabbak közül válogatok.

mrzed001
Fura egy problémád van, általában az ellenkezõje szokott lenni 😊

1) ha DVI kábellel viszed a moncsihoz a jelet:
Nézd meg a kábeled DVI-I tipusú-e (az az analóg jelet is átviszi, míg a DVI-D csak a digitálisat)
2) Tesztelted, hogy VGA kábellel viszed el a moncsiig a jelet, és abba dugod az átalakítót?

Adi
OFF:
Na vettem egy monitort: LG L203WT(idéglenesen míg nincs HDTV.
Következõ a gondom, h GF4 kártyám van azon van VGA kimenet(csak az van).. Erre vettem egy átalakított ami VGA-ból csinál dvi-t De
úgy nem hajlandó megjeleníteni a moncsin a képet!😞
Szerintettek mi lehet a gubanc?

[NST]Cifu
Szigorúan szvsz, de ez vagy 2,5 éves TV, azóta már nem is egy generációváltás volt az LCD TV-k terén, ennyiért pedig már lehet rendesen válogatni az új LCD TV-k között, szóval ezt a típust inkább hanyagold.

Sophielight
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek a Philips 32PF9986 LCD-rõl.Ez egy régebbi típus,akkor jónak számított.Érdemes érte 200ezret adni,vagy keresgéljek az újabbak között ebben az árban?Tv-zésre+dvd-re kellene.Kösz,ha valaki tud segíteni.

Toshiba mint lcd tv?? Szóba jöhet, mert nem nagyon olvastam itt róla. Vagy nincs tapasztalat?
[NST]Cifu
Ezen az áron jó vétel lehet, de kicsivel drágábban már nevesebb gyártók készülékeit is megveheted. Õszintén szólva Funai-val pontosan nulla tapasztalatom van, fórumokban sem nagyon olvashatni róluk...

[NST]Cifu
Az U széria a Sonynál a belépõszint. 😉