Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
SaGa Jr #10995 A sárkányos cucc az a sárkány könny, más néven qualis gem. Egy beáldozásával megnyithatod a boltját (szívfájdítónak jó, mert több százezres nagyságrendben sorakoznak ott a cuccok az árak tekintetében), illetve vehetsz tőle noldor troop-ot minden egyes alkalommal 1 qualis gem-ért, de mindig más van a kínálatban. Erre nem szabad áldozni. A bolt megnyitásához nullás viszony kell.
Attól függően milyen nehézségű a campaign AI, 12-15-20-as viszony kell ahhoz, hogy megkapd a Quigfein-től a spéci quest-et, amit teljesítve majd bejuthatsz a noldor városba is (lehet vásárolni, több katonát toborozni de még mindig gem-ért és itt van a legjobb trainer bár a legnehezebb is itt nyerni, meg minden hónap elején van torna hatalmas nyereménnyel).
Viszony javításának leggyorsabb módja ha levered egy csapatukat és foglyul ejted a katonákat. Akikkel aztán csata után beszélsz (bemész a personal menübe és ott a prisoner menüben kiválasztod a noldor bakát és beszélsz vele) és elengeded. Ekkor kapsz honor pontot és javul 1 ponttal a viszony is velük. A másik út az a lassú, kísérgetés és együtt harcolás. Egyébként én nem a nagy sereget követném, hanem keresnék egy kisebb járőrcsapatot a noldorokból (mindig van ha már egy lordjuk kinn van szabadon) és őket pesztrálnám vagy ha meggyengültek akkor betámadnám őket (ez viszonyromlást hoz, de ha van elég kalapácsos egységed akkor úgyis lesz elegendő rabod akiket elengedve pozitívba billen a mérleg).
A nagy seregek meg ne zavarjanak. Attól mert 1700-an vannak, attól még nem biztos hogy az 1700 über katona. Esélyes hogy nagy részük sima menekült meg paraszt, illetve alacsony kategóriájú katona. Ezek lényegében olyanok mint ha nem is léteznének, mert nem okoznak károkat. Az 1700 fős sereg meg semmi. Wolfbode-ot én is tegnap nyomtam le egyedül, 250 fős sereggel (tápolt eventide és ranger of clarrion call lovagokkal meg 11 companion segedelmével), nálam is hasonló volt a létszám de majd mindenki mistmountain rosszfiú volt, mert a hegyi rabló bizony volt olyan kedves és az ostromlásomra induló ravenstern lordok egy kontingensét kapta el akik tele voltak mistmountain foglyokkal és pár jatu rabbal.
Lecsaltam a folyópartra a seregét és ott ütköztünk meg (ilyenkor nagy eséllyel a terepen is lesznek folyók amik lassítják az ellent és lehet taktikázni vele). Az első kör húzós volt a nyolcszoros túlerő miatt de azt túlélve már jobb lett a helyzet. Az első kör után a túlerő aránya drasztikusan leesett, így nekem is több katonám harcolt már egy fordulóban és onnantól sétagalopp volt az egész. A tömeget úgyis warrior de még inkább bandit adja, ők meg már a pendor mounted man at arms közepes lovasságnak sem ellenfelei. A berzerkereket és wolfbode kiválasztottjait (berza csak lovon) kellett kicsit kicsipkézni, onnantól nem volt gond a nagy létszámú haddal sem.
Szóval ne aggódj, a létszám még nem jelent sokat. A minőség az sokkal többet számít. Emellett ráérsz foglalkozni a rosszarcúval ha majd jobban megerősödsz.
Az íjat meg mindig ugyanaz az istenség adja és azért, hogy az segítsen miközben leszámolsz Wolfbode-dal. De csak akkor kapod meg, ha közel vagy ahhoz a helyszínhez ahol és amikor megjelenik. Ha messze vagy akkor nem lesz íj.
A távharcászat meg kell a játékba. Ha nem fő profilnak szánod akkor kiválóak erre a dobóeszközök. Egy csomag elfér bárkinél és sorsdöntő tud lenni közepes távon.
A skill pontokból meg sosem lesz elég de ez nem baj, mert nem az a cél hogy mindenben jó legyen a karaktered. Ezért kell felvenni társakat és velük bandázni. Majd ők kiegészítik a karaktered.