Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Warband-al játszom . Egyébként egy másik kérdés ha megházasodtam el lehet-e válni ?
nearo
Alap m&b (nem warband) native is naponta feldob egy képernyõt, hogy már csak egy frakció maradt. Én ezt tekinteném a játék végének. Persze lehet tovább mászkálni meg gyilkolni a banditákat, de nem sok értelmét látom.

Egyszer jutottam el idáig egyébként Harlaus zsoldosaként. Igazából még lenne két lehetõségem, mindkettõ azzal kezdõdik, hogy foglalok egy várat/várost. Utána:
1. várok pár napot, amíg lespawnol Sunoi Lady Isolla, csatlakozok hozzá, és végighódítom még egyszer a térképet.
2. végighódítom egymagamban a térképet.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Egyébként a mostani játékomat Pendorba be szerettem volna fejezni rendesen.
100 napja rohangálok fel alá, hogy hátha spawnol Mystmontin vagy démon sereg. De meguntam, és elkezdtem foglalgatni megint. Persze a snake cult már 2-szer is feltámadt destroyed allapotból, csak a jatukat sikerült obliterated-re rakni.

Nem értem hogy miért nem voltak képesek ezt kijavítani. Szerintem nem lehet olyan nehéz beleírni hogy 50 naponként mindenképp spawnoljon le olyan népnek serege ami még nincs kiírtva.

Ha esetleg valaki ért hozzá annyira hogy ilyen szinten bele tud javítani, megnézhetné mit lehet tenni...
Gondolom konkrétan Pendorról beszélsz, ott le van írva. A notes-ban van olyan hogy victory conditions.
A Floris modba is kapsz egy üzenetet mikor kiírtsz mindenkit. Az tekinthetõ a végének.
Lehet hogy a native-ban is van, de ott nem csináltam tovább az utolsó foglalás után. Gondolom ott is a kószáló seregeket is össze kellett volna szedni.
Nincs. Sandbox.

A Pendor modnak van vége, azt meg lehet nyerni, csak nem érdemes.

Van-e ennek a játéknak vége ? Mert csak egy pontrendszert látok hasonlot mint a pirates-be ? Még ha befejezem a kalandozást a táborozás menüben akkor se vagyok felirva eredményeim stb sehol legalábbis nem láttam .
Kérdéseidre ott a válasz a banner-ban lévõ PoP modhoz íródott FAQ-ban.
Egyébként a Noldoroknál kezdetben úgy tudsz viszonyt javítani, hogy besegítesz nekik mikor harcolnak. Ekkor, ha az ellenfél elért bizonyos veszélyességi szintet, akkor a sikeres csata után javul velük a viszonyod valamelyest. Ezt párszor meg kell ismételni mire nullázod a viszonyt, aztán lehet tovább tornászni úgy 15-ig, mikoris a megfelelõ helyen (szintén benne van a FAQ-ban) kaphatsz egy feladatot ami jelentõsen javítja velük a helyezetedet.

Gem-et meg sok mindenre lehet költeni. Részletes taglalás a FAQ-ban (van ott tulajdonság tápolástól kezdve, toborzáson át, rendek létrehozásáig és fegyverek készítéséig többféle opció).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

a nordol (vagy ilyesmi nevû tündeszerû banda) néppel hogyan tudok barátkozni a pendor modban???
tudna nekem valaki ebben segiteni? és azt is jó lenne tudni hogy a gem et hogy használhatom fel a legjobban,,,,
elöre is kösz a álaszt😊
Megvenni ha helyesen akarsz eljárni (ugyanis aktiválás nélkül a program, amennyiben nem tört, csak 8-as szintig enged fejlõdni), vagy keríteni egy törést ami 1.143-hoz lett kitalálva.

Sziasztok! lehet hogy hülye kérdés de aztszeretném tudni hogy a mount and blade warband bármelyik modjával játszok (1.143-as update) feltétele óta mindig kéri a serialt emiatt pedig 8-as szint útán kilép a játék...Mit tudnék tenni?
Ez a célja igazából a saját magad szervezte bulinak, semmi más (viszony javítás az alárendelt lordokkal).
A ciki általában az, ha ilyenkor támad az ellenség, mert a lordok ide csoportosulnak és nagyon nem akaródzik nekik kimenni a buliból még akkor sem ha küldöd õket. 😊

No meg hajlamos beragadni a buli és nem telik le 1 hónap után sem (ismert hiba ami vagy elõfordul vagy nem, sajnos teljesen esetleges a dolog).

Akinél szervezed a lakomát (én a feleségnél csináltam), az sorolja, hogy mik kellenek hozzá. Kaja kell, pia, meg olaj. Mindenbõl minél többféle, annál jobb.

Én egyszer csináltam csak, akkor az úgy nézett ki, hogy eltartott a dolog kerek egy hónapig, és arra volt jó, hogy 24 óránként beszélve a lordokkal egy ponttal nõtt velük a viszonyom.

A Mount and Blade Warband-ban ha lakomát rendezek a városomba ( Tulga ) oda csak sima élelmiszerek kellenek amit elfogyasztanak a katonák is ? Vagy kell sör bor stb ami alapból kereskedelmi arucikk de nem fogyasztható ? Meg mi a jelentõsége a lakomának mire jó ??
nearo
Hmm... értem, köszi.
Native warbanddel játszok egyébként.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ha nem leled akkor éppen utazik két város között. Mod meg nincs rá tudtommal, mert a program véletlenszerûen adja meg minden héten (vagy 3 naponta?, a fene sem emlékszik már) hogy ki hol van és nem mindig oszt le mindenkit fogadókba.

Továbbá egyes fogadókban kevesebb a megjelenítésre szánt hely mint más fogadókban és ezért elõfordulhat, hogy elég ha dekkol ott egy zsoldos meg egy másik companion azt a harmadik delikvens már meg sem lesz jelenítve (pedig akár többen is lehetnek ott). Várni kell és próbálkozni, akár a zsoldosok felvételével is hogy hely szabaduljon fel, azt utána kimenni majd visszajönni. Egyes modokban olyan is elõfordulhat, hogy valakit nem jelenít meg egyáltalán míg egy bizonyos hírnevet, elismertséget vagy birtokot nem szerzett a játékos.

A lovagok támadni kellenek nem védeni. Védelemben alapvetõen gyalogosnak számítanak, ám valójában van különbség a tényleges gyalogos és a gyalogossá lefokozott lovag között. Plusz a gyalogosok eleve sokkal olcsóbbak fenntartásügyileg mint a lovasság (50%-al drágább gy lovas egység mint az azonos szintû gyalogos).

Ha meg csalsz akkor pláne nem kéne gondot jelentsen az, hogy elölrõl kezded a játékot. 😊

nearo
Kérdés: van rá valami mód, hogy megtudjam egy olyan companion helyét, akivel még nem találkoztam? Konkrétan Ymirát keresem. Cheat-el végigteleportáltam az összes városon, megnéztem a fogadókat alul-felül (miután észrevettem, hogy a Nord városokban az emeleten is lehetnek emberek mentem még egy kört), de egyszerûen nem találom sehol se, és most már kezd egy kicsit zavarni...

Remek akkor részt kell vennem 1 hadjáratban. Hát énnálam a várak (mivel csalok mert lusta disznó vagyok) swádai lovagokkal vannak tele tehát lovasokkal 😞. De majd akkor kicserélem õket valamikor 😄
Szerintem ugyan eleve nem is kellett volna hûbéresnek állni, de ha te szükségét érezted akkor biza vállalnod kell annak következményeit.

Mikor a következõ hadjárat során részt veszel egy ostromban ami sikeres és nem neked adja a várat a királyod, akkor hagyd ott a francba. Megmaradnak a váraid.

Egyébként meg akármikor kiléphetsz az adott király szolgálatából és az sem gond ha elveszíted a váraidat. Elõtte küldj el onnan mindenkit és így azonnal, probléma nélkül sikeresen vissza is foglalod majd és máris kapsz oda helyõrséget.

Védelem kapcsán meg nem árt ha tudnod, hogy a legnagyobb értéke (ha a gépre hagyod a harcot) a gyalogságnak van. Utána a nem lövész lovasságnak és végül az íjászoknak (ostromkor védelemben a lovas íjászok is sima íjásznak minõsülnek kalkuláció szerint). Szóval ha nem te akarod védeni egy városod/várad, akkor elsõsorban gyalogságot állomásoztass benne (közepes és magas szintûeket, az alacsony szintûek annyira nem érnek semmit hogy az hihetetlen, mert ez is egy faktor a kalkulációban) és csak kevés íjászt (2:1 legyen a gyalogok és íjászok aránya de akár 3:1 is lehet).

A védelemnél meg ha te is részt veszel akkor verd le a seregek vezéreit és utána elmehetsz 2-3 napra is sereget gyûjteni a környékre, mert ennyi idõbe telik a levert vezéreknek hogy 25%-os állapotra hozzák vissza magukat. Ez elõtt nem támadnak hacsak nem ér oda egy vezér aki képes vezetni a hadakat (tehát bevethetõ állapotú). A gép csak akkor ostromol ténylegesen ha van aktív vezére aki ezt végrehajtja. Egyébként csak dekkol a város/vár elõtt.

Csak az a baj hogy már hûbéres vagyok és nincs kedvem elölrõl kezdeni (400 valahányadik napnál vagyok) és azt szeretném hogy elvárok a királyságból de enyémek maradnak a váraim (Tihr, Sargoth, meg még arra fel 5 kisebb). Meg a királyság is most elégé hanyatlik támadnak elég keményen és én már nem bírom azt hogy könnyû szinten halnak a mesterlövészeim és hogy az a város amit kb 1 hétig védek elesik mert elmegyek toborozni 😞
Ne legyél hûbérese senkinek azt menj neki annak akinek gondolod. Foglalj el várat saját erõbõl és onnantól annak te vagy a királya. Ezután lehet szépen gyarapítani a birodalmadat újabb várak elfoglalásával mindaddig míg tied nem lesz minden.

Külön király megnevezést a native esetében nem fogsz kapni ahogy koronát sem, szóval formálisan király az sosem leszel, de a saját birodalmad uralkodójaként tulajdonképpen azzá válsz még ha ezt elismerni nem is fogja a többi uralkodó.

Üdvözletem nekem 1 olyan bajom lenne, hogy swádaiakkal vagyok és van már néhány váram telem emberrel nekem is nagy a seregem és szeretnék saját királyságot alapítani de ezt hogy kell? Mondjam fel a hûbéresküm, Rontsam le a viszonyom a királlyal, 1 másik gróffal kell megbarátkozni és úgy valahogy vagy hogy a csudába?
Mediolanum:
Nem egészen. 😊
Az a lényeg, hogy azért nyalj be a lordoknak, hogy átcsábítsd õket a királyuktól a te protezsáltad mellé (ehhez szépen tornászd magasra velük a viszonyt, de megsúgom néha ez is kevés lesz ám, számít majd sok egyéb mellett a leendõ király hadereje, az általa birtokolt lordok száma és seregeik erõssége is). Tulajdonképpen minden várat el kell foglalni ami az adott királysághoz tartozott eredetileg és a lehetõ legtöbb eredeti ottani lordot átcsábítani a leendõ új uralkodó mellé.

rico86:
Ez érdekes... Pedig segítségként még a topik címét is beírtam neked. De ha már ennyire nem megy az önálló meló saját magad megsegítése érdekében, akkor itt a link:
1860 Old America mod
Ahogy írtam ott a megoldás egyrészrõl a Download nevezetû topikban, meg ott van a szemet kiverõ Problems nevezetû (ennél egyértelmûbb nem lehetne). Jó olvasgatást hozzá.

Megnéztem a fórumot de nem találta a hibaüzenetekre vonatkozó részt.
Ha elszegõdök egy trónbitorló mellé, akkor milyen taktikát érdemes követni? Lényegében annyi, a feladat, hogy nyaljak be a lordoknak - kérjek tõlük feladatokat?
Megnézve a mod letöltési ismertetõjét (természetesen a saját topikjában a Taleworlds-ön a Download 1860s címûben) szép hosszan fel is vannak sorolva a lehetséges hibák ott és a megoldások is (köztük az orvoslás a te problémádra is). Mindez egy helyen, szépen csokorba szedve.
Csak az nem veszi észre aki nem akarja. 😊

Szinte kivétel nélkül mindig az a hibaüzenet, akkor is ha a mod miatt van vagy bármi egyéb más okból (legyen az kevés memória, egyéb beállítási hibák hibás telepítés netán sérült file vagy ami még elõfordulhat). Ha megoldást akarsz akkor irány a mod saját topikja. Ott megleled a megoldást.

Nos a hibaüzenet runtime errort ir és warband exére hivatkozik.
Érdemes elolvasnod mit ír a hibákkal kapcsolatban a mod saját topikja (biztosan van neki akár a Taleworlds Warband modokkal foglalkozó topikjai között akár ott ahonnan levadásztad, mondjuk Moddb-n). Mindig ezzel kezd a sort ha problémát tapasztalsz a mûködés során, mert ott tuti találsz megoldást.

Attól emrt a géped jobb mint az ajánlott WB konfiguráció attól ez már korántsem biztos hogy igaz a modokra is. Simán lehet, hogy kevés a memória a modhoz (több mod is olyan, hogy kell neki összesen 6 gigányi memória - vagy több - amibõl legalább 2 de inkább 3-4 giga a normál RAM, a többi meg virtuális memória). 32 bites op. rendszer nem kezeli alapból a 4 giga RAm mennyiséget és még ha van is ennyid vagy többed, akkor sem adja meg alapból a lehetõséget a programoknak arra, hogy ezt kihasználják (többek között ezért is érdemes lenne már átállni 64 bites rendszerre).

Szintén problémaforrás tud lenni egyes modoknál a 4 magos proci (Warband esetében merültek fel ilyen jellegû problémák néhány mod esetében). Ugyanígy a túl régi rendszer (régen lett feltéve) hajlamos instabillá válni és ez is lehet problémaforrás. Szóval lesz mit átnézned.
De mindenek elõtt kezd a sort a mod saját problémamegoldó topikjával. Annál többet mi sem tudunk segíteni mint amit ott leírnak (a lustákon meg pláne nem segít senki 😊 ).

Egy kis segítséget kérek az 1860 old america moddal kapcsolatban, a játék lefagy miután pár percig játszom és nem tudom miért.
A gépem bõven elég a warbandhoz 32bittes win7 em van és a warband 1.143 ig van fel patchelve innen szedtem le HELP pls!
sikerult barsonyt keriteni cheat nelkul a Floris modban.
Eggyik varosban nyitottam egy olyan cehet es ki tudtam nevezni masik ""udvart"".
De Khudam varosba mindig csokken a nevszerusegem es az ottan leva emberke a "kalmar"" vagy adott egy feladatott es nem sikerult vegrehajtanom es azota vele is es a varossal is -14 a viszony ott ulok a fogadoban es javitom,de mindig visszaesik.
Az itteni 1.43 as warbandot hogy kell aktiválni?
nearo
velvet az inkább bársony, nem?

Elõbb utóbb úgyis lesz, csak szaladgálni kell. Ha nagyon unod, akkor meg ott a cheat menü ami a camp menüjébe lehet elérhetõvé tenni.

Van olyan csalás hogy az összes árucikk elérhetõvé válik. Teljes áron kell érte fizetni, ott nem számít a rtade skill. Jelzõ nélküli dolgok érhetõek el, tehát lordly armort, meg masterwork fegyvert így nem lehet venni. A te esetedben ez jó megoldás lesz.
X gomb
Persze, tolom is Duu, es überek a csaták is! ;-)
Udv
Most Angolul jatszom a Warband floris modot sajat kiralysag stb.es nem tudok kinevezni masik”fovarost”azt irja hogy kell: szerszam meg selyem asszem,de semelyik varosban nem talalok selymet. angolul:Tools,bolt of velvet.Az udvaromat szeretnem masik varosba tenni
Buci
Estére megcsinálták.

carpe diem

MarkBlade
igen viszont készüljön fel az ember hogy a warband cd key elfogyott.. megveszed de nem tudsz játszani jelenleg.
Lacoka12
45 ping sok a multiba?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Sziasztok! Nem tudja valaki hogy a Fire and Sword multijába miért van az hogy a puskámmal néha vagy 5-öt birok lõni egymás után, de persze nem talál el senkit vagy hogy tölt az emberem és egyszer csak ráhagyja a töltést és nem birok tüzelni vele, csak maga elé teszi a puskát töltetlenül. De sokszor van olyan is hogy nem tudok fegyvert váltani. Lehet a netemmel van gond?
Torzonborz
Hali !

A "Napoleonic Wars" dls-t vki kipróbálta már ? Ha igen milyen ? Warband megvan eredetiben s filózom hogy megveszem mert szeretem ezt a korszarkor és a 200 fõs multi csata elég csábító. 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

-75%-os akció a steamen
Ennyiért igazán megéri.
A DLC nincs dobozosan (ami linket hkzonda betett annál külön le is írják, hogy nincs DLC tartalom a játékhoz, plusz ott szerepel a "jelenleg nincs" kitétel is a játék neve mellett), azt csak letölteni tudod. Ez meg nagyon egyszerûen kivitelezhetõ, hiszen jó sok alternatívát kínál fel a Taleworlds a saját oldalán ennek kivitelezésére.
Ahhoz, hogy dobozos változat legyen ahhoz újra ki kéne adniuk a játékot ami nem jellemzõ, fõleg mivel a teljes játék már régóta elérhetõ a kiadó saját oldaláról is.

Magát a Warband játékot akár a TESCO-ban is megveheted ha egy kis mázlid van (elég gyakran elõfordul náluk). Idehaza jelenleg sem a CDG sem az 576 nem rendelkezik eladható készletekkel sajnos. Esetleg még megpróbálhatod kisebb boltoknál az érdeklõdést de a legkönnyebb még mindig a kiadó oldalán keresztül megvenni (a teljes játékot letöltheted ingyen, majd megveszed az aktiváló kódot amivel demo-ból teljessé varázsolod és kész is vagy).

http://576.hu/webshop_software_details.aspx?Platform=PC&SelectedGameCategory=Szerepj%C3%A1t%C3%A9k&SelectedGameTitle=Mount%20&%20Blade:%20Warband&SelectedGame=013e33c2-43ea-403e-820e-4d969f0f2de0&SelectedGameCategoryID=e013fbd0-5214-496e-a6e4-6ef4ea390ba5
nearo
Volt egy problémám, de már találtam rá megoldást... de azért leírom, hátha valakinek ugyanez a gondja:

Szóval alap m&b-et vettem elõ pár napja egy kis mókázásra. Semmi gond nem volt, amíg be nem dobott a progi egy olyan mapot, amin volt egy folyó. A folyónak kifejezetten furcsa színe volt, vízre hasonlított a legkevésbé (egy színes valami, ami leginkább semmire sem hasonlít 😄). Namost, próbáltam a játékon belüli beállításokkal variálni (fast water reflections, stb), de nem vezetett eredményre. Aztán ma rágugliztam arra, hogy "mount and blade water problem", és kiderült, hogy nem egyedi problémáról van szó. A lényeg, hogy az újabb nvidia driverekkel van valami gebasz, ezért az elsõ javaslat az volt, hogy tegyek fel egy régebbi drivert. Ezt nem akartam, úgyhogy keresgéltem tovább. Még két megoldást találtam: váltsak dx7-re (ezt nem néztem meg), illetve kapcsoljam ki anti aliasing-ot (ez mûködött). Volt még egy megjegyzés, hogy az nvidia control panelen be lehet állítani, hogy a program használjon AA-t, miközben a játékban a beállításokban ki van kapcsolva, elvileg így sincs gond a vízzel.

Nem tudom mennyire újkeletû ez a probléma, illetve hogy volt e már tárgyalva itt, mindenesetre ha egy embernek segítettem, akkor már hasznos volt a hozzászólásom 😊

Valaki tudna segíteni abban hol tudom megvenni a warbandot és napoleonic wars dlc-t dobozosan ? Néztem több webáruház oldalát de nem jártam sikerrel.
Csak egy tipp, de próbáltad mondjuk a hajító eszközöknél használatos használati mód váltó billentyûvel (tudod ahol a hajítódárdát közelharci fegyverré teheted egy gombnyomással)?

Multiplayer kizárólag, nincs benne single (kampány meg úgyis csak a WFaS-ban van).

Mivel DLC (letölthetõ tartalom), ezért kell hozzá a Warband, mert az alá települ mint egy külön mod, ami csak multiplayer verzióval rendelkezik.

Letöltése meg a Steam-rõl vagy a Taleworlds oldaláról lehetséges (fizetni kell érte, mindegy honnan töltöd le).