12134

Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
Zero 7th #11333 Bejelentés óta semmit nem hallottam róla... -
Mediolanum #11332 Sziasztok!
Zenét hogyan kell beilleszteni a játékba? A mappa megvan - a kérdésem lényegében afelé irányulna, hogy elég simán bemásolni, vagy el is kell nevezni valahogy a fájlt? Köszi! -
rico86 #11331 Sziasztok a mount and blade 2 ról van valami hír ? -
lordsamuel #11330 koszonom saga jr a valaszodat
igena svord of damoclaces az..
eltalaltad
de azt meg elmondod hogy hogyan lehet lordot felvenni?
-
uwu420 #11329 Aeldarian a lord neve, csak elírtam. -
uwu420 #11328 A legújabb játékom a Prophesy of Pendor moddal elég előrehaladott állapotba került, és ismét fény derült pár hasznos infóra is tapasztalat alapján.
A játékmenetről pár szó:
A rendkívül jól sikerült kezdés után kissé elpártolt tőlem a szerencse. Nem történt különösebb tragédia, de a mai napig nem találtam 11-nél nagyobb armor ratingű kesztyűt, és az események is túl gyorsan pörögtek. Folyton hadat üzent az összes nép, sokszor egyszere kettővel kellett háborúzni, volt olyan is hogy rövid időre 3-al. Ebbe az a szörnyű hogy nem tudtam Noldor lovagi tornára járni, és kénytelen voltam kiírtan szinte az egész világot mielőtt rendesen kifejlődhettem volna. A 400-adik napra már csak a Ravenstern királyság maradt 2 várossal. Viszont a Heretic faction él és virul, viszont nem spawnol seregük. Egyébként nem valami nagy művészet 2 lovagrenddel harcolni. Ebony Gauntleteket raktam a sereg elejére ha ostromolno kellett, és Eventide lovagokat raktam az első sorba mikor nyíltteres csata volt. Csak a 320ezres fejlesztés lett rájuk megvéve, de így is a charge parancson kívül nincs másra szükség a csatákban, iszonyat kemények. most a 600-adik nap felé közelítek és megszereztem a Dusfall bow-t.
És a hasznos infók:
Ha valaki Noldor lordot akar elfogni negatív viszonyt kell hozzá elérni a Noldorokkal. A Noldor város főtermében álló legelső fazont sokmindenről meg lehet kérdezni, a második opciót vélasztva pedig egyet csökken a viszony. Ha folyton ezt választjuk, akármilyen magasról le lehet klikkelgetni egyesével amíg negatív nem lesz. Viszont ha ezután kilépünk trónteremből eltűnik a Noldorok városa, viszont elfoghatóvá válik a kiszemelt vezér. Az én Esetemben Ealdarian volt az akitől nem túlzás hogy a legjobb íjat lehet megszerezni ha a csata után szabadon engedjük. Az elfogott Noldorokat egyesével szabadon engedve visszanövelhető a viszony, +30-as viszonynál már ismét láthatóvá válik a Noldorok városa, én 99-ig növeltem mert a szabadonengedésért honor is jár. -
zsocmoc #11327 kösz a tippet: win7 kompatibilitásra állítva már fut, hála az égnek -
Zero 7th #11326 Hanyagold a páros számú Windowsokat. -
zsocmoc #11325 sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni:
win8 alatt nem megy a játék? ha csak simán indítom, akkor a paradoxos intro után kivág az asztalra hibaüzenetel, hogy leállt a program. ha átállítom, hogy xp kompatibilisan indítsa, akkor meg a konzolon nem tudok az egérrel kattintani - ha ráállok a feliratokra látom hogy elszineződik, de egyszerűen hiába püfölöm az egérgombot.
van valakinek valami ötlete?
köszönöm! -
djuliann #11324 nézd megvideo -
SaGa Jr #11323 Ekkora malac után én a helyedben a lottózással is kísérletet tennék (miss Mázli nagyon a kegyeibe fogadott ezzel a kezdéssel). ;) -
uwu420 #11322 Úgy tűnik engem már csak a M&B 2 fog leszoktatni arról hogy folyton ezzel játsszak.
Megint kezdtem egy új játékot a Pendorral. Egész más így játszani, hogy kiemelten figyelek rá, hogy a Prisoner management skill minél magasabb legyen, eddig egyetlen vezér se menekült el, pedig még csak 8-as. (alapból 4-el indultam)
Meg egyébként ez egy nagyon szerencsés kezdés lett, el is raktam a mentést későbbre, hogy ne kelljen az elejével vesződni legközelebb.
A karakterkészítésnél minden pontot erőre raktam, meg az első szintlépés után még egyet, így 2-es szinten 12 volt a strenght. Azóta csak intelligenciára pakoltam. Egyébként nehéz így kezdeni, sokat arénáztam hogy harcképes legyek, és így is nehezen boldogultam mivel 4-es harci skillekkel nemigazán lehet jó fegyvereket kézbe venni. De a szerencse mellém állt, Zulkair spawnolt le elsőnek, vagy 60 nap után már csak 90-en voltak, így le tudtam győzni, bár még így is nehéz volt, mert nem használtam fel a training field-es bónuszt. Ezután jött Bruhaha, akit alapból könnyű legyőzni. Innentől kezdve könnyebb lett az élet, mert a Rene-ben található gemmel együtt, meglett a 3 elixírre való, és kézbe tudtam venni a Noldor íjat. A szerencse ezután se pártolt el tőlem, sorra spawnoltak le a kisebb adventurer csaparok amiket max 3 támadásból le tudtam verni. Még Wolfbode is meglett egy kis segítséggel. De ez még semmi, a népek össze-vissza verték egymást, egyszer csak azt láttam hogy Valonbray-t 60-an védik, így gyorsan bevettem, és sikerült kibékülni pár napon belül, az ostromon kívül egyetlen összecsapásra sem került sor. Na de ez még mindíg semmi. Viszonylag későn, a 200. nap előtt sikerült zöld ágra vergődni a Noldorokkal, az első turnamenten gemet kaptam. Így most itt állok 30-as strenght-el, rajtam a Noldor Runed armor ás még van egy gem a zsebemben.
A három falut odaadtam Alistar, Buodice, Fredrick hősökből képzett lordoknak, most őket tuningolom. Azt hiszem ennél jobb kezdésről álmodni se lehet. -
SaGa Jr #11321 Jobban belegondolva lehet még akár a native expansion is, ahol a fekete lovagok támadnak be ugyancsak pár száz nap után mindenkit egy masszív sereggel, sok seregvezérrel, iszonyat kemény katonákkal (az alap talpasuk 30-as szintű, a komolyabb egységeik 45, a combosak meg 60-70-es szintűek, pont ahogy a nemesi egységek).
Ebben a modban is vannak nemesi egységek, akiket városokból lehet toborozni, plusz vannak emlékeim szerint zsoldos táborok is ahonnan meg komplett zsoldos csapatok vehetőek fel a saját seregbe, utánfutónak, járőrözni vagy amilyen célra az ember akarja. -
SaGa Jr #11320 Akkora túlerővel szemben azon is csodálkozom hogy nem egyedül kellett kiállnod hanem kaptál nem csak pár companion-t de még katonákat is. Magas tactics skill-el még ellensúlyozni lehet olyan 50-75%-os túlerőt, de efölött egyre komolyabb mértékben zuhanni kezd a saját sereg elsőre felálló részének állománya. Szóval az ellenfél egyre több katonával jön be míg te egyre kevesebbel. -
SaGa Jr #11319 A leírtak alapján ez bizony a Sword of Damocles mod lesz, méghozzá a sima M&B változat. Az bizony erről szól de erre fel is hívták a figyelmet a mod leírásában ott, ahonnan letöltötte az ember.
Van vagy 300 napja felkészülni a játékosnak arra, hogy jön egy marha nagy invázió, 20000 katonával és 100+ vezérrel egyszerre és elkezdik elfoglalgatni a területeket.
Addigra ki kell építeni egy kicsi, de erős birodalmat, távol a nyugati végektől (magyarán a keleti területeken), begyűjteni nagy halom nemest akiket küldözget tárgyszerzésre (csúcsra gyúrt nemesekkel lehet az anyaföldről megszerezni a választott frakcióhoz tartozó spéci tárgyakat) az ember és kineveli belőlük a faith troop-okat. Ehhez persze megfelelő törvényeket kell hozni és azok által irányítani a kis birodalmat. De ugyanakkor szükség lesz arra is, hogy az eredeti birodalmak még álljanak, mert ők lesznek akik időt nyernek az inváziós hordával szemben.
Nélkülük és a faith troop-ok (akik röhögve nyírják ki az elit katonákat) nélkül, iszonyat nehéz lesz leverni az egész hordát.
Javaslom lordsamuel, hogy keresd fel a taleworlds fórumát és azon belül is a Sword of Damocles modét. Ott mindent szépen készen eléd tárnak a moddal kapcsolatban. -
uwu420 #11318 Melyik moddal játszol? -
lordsamuel #11317 nha nem lehet feltolteni...
mindegy elmondom
134 lordja van 1 kiraly mindegyik neve centurion
mindegyik lordnak 180-279 embere van,elit mind,imperial valamik...
mind egy csapatban vannak...
ossekerultem veluk mert olyan elitem van hogy 475 katonammal veszteseg nelkul olok meg 200-as seregeket es ezek osszesen 7000-ren vannak
gondoltam sima ugy ha mindegyik katonam megol 3at es meghal az mar ok
erre beteszen engem meg 7 host 200 masikkal es 24 "centurion"nal
megoltunk 130at de meghalltunk es fogjulejtettek
valaki megmondana mi a fasz ez? -
lordsamuel #11316 a jatek kozepen mikor meg csak 2 birodalom volt hatra bejott egy uj birodalom...eloszor nem tartottam nagyra de aztan....
ime egy par kep...3 erodje van a seggnek es..:
-
uwu420 #11315 Ja igen, nyílván kiderül a mondókámból, de az egészből a legfontosabb az hogy ahogy SaGa is mondta, a Noldor lordok elfogásához negatív viszony kell, amit természetesen a csata után érdemes javítani. -
uwu420 #11314 Na most asszem minden eddig felmerült kérdés tisztázódott, meg még azon túl is pár dolog.
Először is Windriderekkel lehetetlen bevenni a Noldor várost
Ebony gauntlettel is nagyon nehéz volt, de szegény windriderek tök alkalmatlanok a feladatra.
Az is kiderült, ha beostromoljuk a Noldorok városát, és visszavonulunk, elbukjuk az egész sereget, a hősök nagy része is eltűnik (szétszóródnak a kocsmákba), és a Noldor tornán nyert cuccoknak is nyoma vész!
Ezért azt csináltam hogy csak a hősöket vittem megammal, beostromoltam a várost, de visszavonultam. Buktam a hősöket meg a páncélom amit noldor tornán kaptam.
De magamhoz vettem a seregem, levertem Ihalandir noldor lordot, és elvettem a fegyerét. Elég mutatós darab az a kard ami nála van, másfélkezes kard lévén nehéz összehasonlítani a rúnás fegyverekkel, de szerintem azok jobbak.
Mikor a foglyokat elengedtem (volt 99 darab), megint felment a viszony annyira, hogy ismét megjelent a Noldor vásros!
Tehát működik a dolog, ha valakinek a Noldor lordok fegyvere kell, negatív viszonyt kell előidézni. A város beostromlása nemigazán jó módszer a fentiek miatt, érdemesebb inkább a kis Noldor seregeket ütni.
Ha megvan a lord a foglyok elengedésével, vissza lehet állítani a jó viszonyt, és lehet menni ismét tornákra.
A Noldor város elfoglalása, meg úgyis csak győzelem után esélyes, 820 Windrider kevés volt hozzá, de 650 Ebony gauntlettel be lehet venni.
Az a tippem elfoglalás után nem bukjuk a turnamentes nyereményeket, de ezt még ki kell próbálni. Én részemről ezt meghagyom a következő játék végére, bár most is meg lehetne csinálni, csak pénz kérdése.
-
uwu420 #11313 Nekem az még furább hogy a fegyverpont (WPF) értékeknél meg pont fordítva van.
Az meg pont olyan hogy 700 fölé is fejlesztheted, de karakterimportnál meg bebukod. Vicces hogy WPF értékek szempontból jobb karaktert lehet kifejleszteni, mint összecsalni importtal. -
SaGa Jr #11312 Az valóban megtévesztő, hogy kiírja továbbra is az elixír esetében a bónuszokat még akkor is mikor elérted vagy épp túl vagy a limiten és amiatt már nem nő (a vicc hogy amúgy számolná tovább a program csak a beépített határ miatt a fejlődés ott leáll, viszont ha valaki exportálja a karakterét azt átírja magasabbra a statot akkor megkapja a magasabb stat miatti extrákat, bár fejlesztést eszközölni nem tud így ha tovább iszik akkor sem nő a karaktere maximális feletti értéke csak ha manuálisan átírja). -
uwu420 #11311 Azt hittem az elixír tudja növelni afölé is, megtévesztett hogy kiírja a +2 értékeket mikor elhasználom, nem vettem észre hogy valójában nem kaptam meg. Az volt a baj hogy csak a hp-t figyeltem, és nem számoltam utána, hanem hittem a kiírásnak. Azt gondoltma mit írtál, csak sima szintlépésre érvényes.
A PM skill esetében meg egyszerűen nem pendorban olvastam el a skill leírását, és más modokban ilyen hatása nincs mint itt. Vagy két napig voltam abban a meggyőződésben hogy tévedtél, és csak véletlenül derült ki hogy mégse.
A tesztelésnél nem tűnt fel a különbség, azt az 1-2 eseted betudtam a véletlennek. Többet kellett volna tesztelni hogy ez kiderüljön, de még jobb lett volna ha előbb elolvasom azt a rövid szöveget. -
SaGa Jr #11310 uwu420:
Azt hiszem én is írtam pár hozzászólással ezelőtt, hogy 63 a max tulajdonság és a fölé nem nő, ezért ha az elérted akkor onnantól már nem kapsz pluszt (a csatolt értékekhez sem). Az azonban tény, hogy ha az ember maga látja a dolgot úgy jobban megmarad mint ha csak olvassa. ;)
A prisoner management skill is írja azt, amit most megtapasztaltál, hogy nő az esélyed a magasabb érték esetén a fogolyszerzésre (igaz ne molyan lineárisan mint én írtam, hanem ugrásszerűen). A lényeg, hogy több infóhoz jutottál és megtapasztaltál pár eddig nem túl fontosnak ítélt dolgot ami változtat(hat) a játékstílusodon és az így begyűjthető élményeken.
nearo:
No igen, a Pendor esetében bizony rohangászik nem egyféle 70-es szintű troop is a harcmezőkön, meg az arénákban, plusz tulajdonságok terén is akad pár kreatúra ami túltesz uwu karakterén (nagyon ritkák, konkrétan démonok és pár élőholt egység az ami bizony 100 fölötti erővel rohangászhat). :)
Mondjuk ezek száma tényleg kicsi mert horror összegbe kerül fenntartani őket (és a program sem osztja ezen egységeket tonnaszámra az ellenfélnek), de azért még ott vannak. Ehhez hozzájön még az is, hogy az átlag katona szintje sem 4-5 mint a Native esetében, hanem 15-20 (kb mint a swadian lovagoké), míg a top tier katonáké az 30 és akkor még az igazi elit egységekről, a rendek katonáiról még nem is beszéltünk.
Ezek után szinte persze akár játszhatatlanul erősnek is tűnhet a környezet, de valójában nem az. Csupán teljesen újra kell gondolni a bevett taktikát és nem a Native esetében megszokott játékstílust követni, akkor nem lesz gond. Ha az ember elfogadja, hogy kemény legények között a vereség is előfordulhat és nem csinál belőle tragédiát, akkor jól fogja érezni magát játék közben (meg vannak beépített poénok amik valamelyest mérséklik a bosszankodást amit mondjuk a folytonos fogságba esés produkál amennyiben valaki rendszeresen rosszul méri fel a célpont erejét és olyanba köt bele akibe nem kéne). -
uwu420 #11309 A játék meg így indul.
Már karaktergenerálásnál is sokkal több pontot kapsz.
Ez mondjuk már elavult, levontak pár looting skillt, pontosan nem tudom melyikből.
Régen 9-es lootinggal is lehetett kezdeni, most már nem.
Ha kipróbálod egyszer rá fogsz jönni hogy egyáltalán nem túlzás hogy Pendorban ennyire lehet fejlődni. Így is nehezebb dolgod lesz mint a többi modban, mert ennek megfelelően olyan ellenfelek is vannak amik biztos ki fogják csapni a biztosítékot, mikor először szemtől szembe találod magad velük. -
uwu420 #11308 Itt vannak kigyűjtve az achi-k, azért ez elég sok skillpont:
#9583 -
uwu420 #11307 Bónuszként tegnap este a Noldor turnamenten kaptam egy Lordly Noldor Runed armort, ez 70 body armort jelent. Úgyhogy most megvan mindenem. Egyetlen achivement hiányzik még, ami +1 persuationt ad.
Ja egyébként vannak benne achivementek is, abból is rengeteg skillpont, meg egy pár attributum pont is jön, ezért is vannak olyan magas értékei a karakternek. Ha valaki figyel ezekre, és nem veszteget el skillpontokat, mindenképp nagyon kemény karaktere lesz Pendorban. -
uwu420 #11306 Nem feltétlenül szükséges, de sokkal könnyebb így a játék. A Native-hoz képest még így is nehéz, bár nekem inkább a többi M@B tűnik túl könnyűnek, rengeteget játszottam már vele.
Native-ban közel sem lehet ilyet csinálni, ott örülhetsz ha 3-4 skillt kiraksz 10-re 40. szint felett.
Pendorban vannak 600-700 XP-t adó ellenfelek is, a 375-nél kezdődik a jó katona, Native-ban meg örülhetsz a 250-nek is. De nem ez az igazán durva, ebbe lehet elixírhez is jutni, ami az attribútum pontokat húzza felfelé kettesével, így folyamatosan pakolhatsz intelligenciára, ami miatt 2-szer annyi skillpontot tudsz kiosztani. Ebbe a karakterbe 26 elixír ment bele (2 tök feleslegesen).
Egyébként nagyon nagy szerencsém volt ebben a játékban, rengeteg adventurer company spawnolt, amikből gemet lehet szerezni, nem szokott ilyen sok jönni. -
Aztaq... cheattel nem raktam még össze ilyen karaktert, nemhogy idáig kifejlesszem. Mondjuk nem is pendorral játszok, csak native-al. Tényleg szükséges ez pendorban? -
Köszi! Meglesem. -
uwu420 #11303 Egy kis kozmetikázással végül ilyen lett:
(karakterimporttal újraosztottam pár skillpontot)
-
uwu420 #11302 Na most mindenre fényderült.
Szereztem egy gemet. A maximális elérhető attributum pont 63, úgy tűnik mindenből, ezért nem lehet 118 HP fölé menni. Ha elnyomom az elixírt kiírja ugyan +2 str +2agi +2cha, de nem kapom meg. A +20 WPF pontot viszont igen. De ahogy korábban írtam a karakterimportnál ez visszaesik egészen pontosan 699-re, innen gondolom hogy nincs értelme fölé tuningolni.
Tehát ha valaki eléri a 63 strenght-et tök feleslegesen issza az elixíreket.
Viszont addig szerintem mindenképp megéri feltuningolni, nagyon könnyű egy ilyen karakterrel harcolni. -
uwu420 #11301 Hát megnéztem. Eredmény az nincs, mert ha visszavonulok abból az ostromból elveszik a seregem, és még pár hős is otthagy, annyi katonám meg nincs hogy bevegyem a várart, majd ha vége a játéknak kipróbálom.
A másik dolog meg a prisoner managementtel kapcsolatban meg voltam győződve róla hogy tévedsz, majdnem megállt bennem az ütő mikor megláttam hogy igaz.
Én eddig folyton csak 5-ig raktam a PM skillt, most is mindenféle haszontalan hülyeségre pakoltam mert nem tudtam hogy az olyan fontos.
A character export-importtal ki is javítottam. Levettem a trading-ről meg a spottingról a feleslegesen rápakolt pontokat és áttettem a PM skillre.
Ezentúl elsődleges lesz a fejlődésnél hogy azt is húzzam.
Igazábol annyira nem hiányzott, azért az 5 se annyira kevés hogy végzetes hibának minősüljön, de tény hogy pár gemről le lehet csúszni enélkül, és a lordok is lassabban gyűlnek. Szóval sokkal fontosabb mint eddig gondoltam.
Egyébként a karakterimporttal bebuktam a 826-os archery skillemet. 700 a amximum amit a játék kezelni tud, csak a gemekkel lehet olyan extrém értékre tornászni, de egyébként tök felesleges. a 700-al is ugyanolyan jól lövök szerintem. -
Köszi! Közben én is megtaláltam őket, én paintnet-et szedtem hozzá. Mondjuk azt nem tudom xnview miért nincs a gépemen, fel szoktam rakni... úgy tűnik most valahogy kimaradt. -
SaGa Jr #11299 Megerősítés. A Textures mappában keresd a töltőképernyők képeit. XnView nevű képnézegetővel simán meg tudod nézni a .dds kiterjesztésű fájlokat. A pic_ nevű fájlok lesznek az érdekesek, bár ezek mind fekete-fehérek, csak a pluszban mögéjük dobott barnás háttér miatt lesznek olyan színűek amilyenek a játékban. -
SaGa Jr #11298 Túl sok variáció szerencsére nincs, így vagy a CommonRes mappában lévő .brf fájlokban keresném a megoldást vagy a Textures mappában a .dds fájlokban.
Előbbihez van tool OpenBRF néven a Taleworlds modding tools topikjában, utóbbihoz meg valószínűleg szintén akad hasonló, de azt nem kerestem. -
Tudja valaki, hogy azokat a képeket, amik ebben a videoban vannak hol találom meg és milyen formátumban? Kerestem a játék könyvtárában és a mentéseknél is, de nem találtam, és elképzelésem nincs hol máshol lehetne. -
SaGa Jr #11296 Hajrá. :)
A kinyitás alatt amúgy a Quigfein-es küldetést érted ami után megtudod a helyét a városnak? Mert az a campaign nehézségi beállítástól függően +15-25 között már elérhető. -
uwu420 #11295 Én már el is foglaltam egyszer.
-40 lesz a viszony a Noldorokkal utána.
De mivel +40 visszonnyal lehet kinyitni, azt gondoltam ha megint feltornászom, visszajön.
Én is a victory condition miatt gondoltam hogy a végére kéne hagyni, de ha a város visszahozható, igazábol mindegy. Ma este ki is próbálom. Van egy csomó noldor csapat lespawnolva, nem lesz nehéz, 10 perc alatt megvan. -
SaGa Jr #11294 Ha megtámadtad akkor onnantól már buktad a várost és többet nem tudod elérni (ha el is foglalnád akkor is eltűnik). Legalábbis ezt írták Elacrai megtámadásával kapcsolatban azok akik megtették.
A végén persze már tényleg mindegy. De ha tényleg vége akkor nem tudsz támadni sem mert nincs mit nemde? Ha meg a vége előtt vagy és betámadod akkor utána lehet visszatornázni a viszonyt, hogy vége legyen a játéknak (előfeltétel ugye a jó viszony a Noldor néppel).
Szerintem próbáld meg a másik módszert amit írtam. Elég ha addig leveszed mondjuk 10-re a csatalétszámot míg lebokszolsz egy kört valamelyik Noldor járőrrel azt lehet elmenni onnan. Úgy emlékszem a támadás ha megtörtént az mindenképpen viszony romlást hoz. Az más kérdés hogy a csata otthagyása miatt egyesek pampoghatnak és nehezményezhetik a dolgot a csapatodban.