12134

Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
uwu420 #11413
Szerintem csak 142%-ra lehet felrakni, de mindegy, lehet hogy ez a poén, nem is az amire először gondolna az ember :) -
uwu420 #11412 Mivel játszol most moddal vagy anélkül?
Csak mert a Pendorban nincsenek Swadiaiak, és nincsen Suno nevű város sem.
Ilyesmi keveredés csak akkor fordulhat elő, ha nem angol nyelvű játékra rakod a modot. Akkor viszont nem kell csodálkozni ha bugos.
A játékmenet szempontjából semmi jelentősége nincs milyen nemű karaktered van, a házasodást és a kezdő skilleket leszámítva.
A Deathbringer az egyik achivementnek a neve, 50 kill egy csatában.
-
dolorex #11411 ziasztok!
Warbandra a legújabb patchet (1.154) feltelepítettem ,egy mod miatt, ám a következő ablak ugrik fel mikor indítanám a játékot.Újra telepítettem a Warbandot ,majd teljesen szűzként felraktam rá a Napoleonic Warst.Ám újra ez az üzenet fogadott.Csak 1.154 patch vagy NP Wars telepítése után kapom ezt a hibát.Sima Warbandnál semmi gond nincs.
Van tippetek?Köszi -
Végül kezdtem másikat. Úgy oldottam meg a fagyási gondot hogy beálltam az Empire-höz.
A Swád az a Swadian. Én női karakterrel szoktam játszani. Lehet nem olyan erős, viszont könnyeben lépek ki a támadások elől ha sok az ellenfél és persze a köcsög szokásom hogy benyalom magam mindenkinél. :D :D
Egy nővel engedékenyebbek. Jobban tudja javítani a viszonyokat. Legalább is nekem így tűnt fel. Ezért is sikerült a Native Expanded V6-ban s komplett Swadian, Nord és Vaegir lordokat mind átállítani. :D Nem volt sok gondom velük. Mindenki vissza kapta a saját várát. :D
Gyakorlatilag a karakterem dolga Császárnőként az hogy szép legyen, köhint egyet és mindenki ugrik. +100-as relációval nem is nehéz. Bár 90 fölött tartani az már nehéz.
Egyébként a Pendorban csak az Empire vereségnél fagy ki. Szóval ez egy bug. Mert bármit verek le, akármi legyen, bármekkora mennyiségben nem fagy le.
Jah, Deathbringer acsit kaptam. De azt mire? Ez ugyan olyan mint a Fallout New Vegas-ban a Death Rider vagy mi? A Kill-ek száma adja?
Mondjuk az volt nekem. Egy ilyen 1300-as sereget én is vertem le. csak ott a végére ketten maradtunk. A hősöm meg a saját karakterem és városvédés volt. Suno asszem az volt. Vagy Praven? ... nem rémlik tegnap este volt.
Jah, nem is tudtam hogy az cheat-nek számít hogyha ctrl+alt+F5-tel a csata végén AI-t kapcsolok a karimnál hogy ujjongjon ő is.
Úgy beszólt a játék nekem hogy lesült a pofám. Mondom jó van nah, de mire érted hogy csalás? Az hogy ölöm az embereket mert ügyesebb vagyok vagy az AI-s aktiváló kombó? -
uwu420 #11409 Az én játékomban a 15-ödik napon járok, és 19-es a viszonyom a noldorokkal.
Ha lenne seregem, ki is nyithatnám a rejtett Noldor várost, de az még eléggé odébb van.
Elég vicces volt a viszonynövelés. Egy 100 fős Noldor csapatot láttam a vesztébe rohanni. Nekiment egy kb. 1500 fős Sarleon seregnek. szerencsére pont ott voltam, és mikor az első lorddal összekoccantak, gyorsan beszálltam a csatába. Nagyon kicsin múlott hogy ne érjen oda az egész sereg. A győzelem után, kb fél másodpercet várva befutott a második csapat, azt is levertük, és így tovább, szép lassan az egészet.
Mindezt 15-ös szinten 20 emberrel. A Noldor sereg közbe 200 fölé kízott a kiszabadított foglyokból. A király sajnos elmenekült, pedig már a zsebemben éreztem a 27 ezres váltságdíjat. A lordokat mind elengedtem. A csaták közt mindíg feljavította ma viszonyt nullára, nehogy -40 legyen a végére. -
SaGa Jr #11408 Ahogy uwu420 is említette, nem biztos, hogy jól jársz a magasabb szintű vagy épp importált karakterekkel, mert ahogy a Native-ban úgy itt is jó pár dologra kihat a karaktered szintje (például a bandita/kóborló csapatok/seregek/meglepetésszerű támadások résztvevőinek létszáma nagyobb lesz ahogy egyre nagyobb szintű lesz a karaktered, csak hogy egy igen szembeötlő példát említsek). -
SaGa Jr #11407 Izé... Milyen swád segítségről van szó? A pendorban nincsenek swádok (gondolom ez lenne a swadian). Ha mégis vannak akkor a hiba annyi, hogy valahogy magyarítás/más nyelv aktív lett a programon.
Kifagyást én nem tapasztaltam még a moddal, de amit el tudok képzelni, hogy betelik a memória (a mod igényel biztos ami biztos alapon 4 giga ram-ot meg némi nem win által szabadon kezelt vram-ot is, plusz előfordulhatnak stabilitási gondjai a 4 vagy több magos procikkal - elsősorban a négynél több magosokkal) vagy ha netán belenyúltál valahol a mod fájljaiba akkor azzal esetleg előidézhetsz galibát ha nem tudod mit csinálsz (a txt-kben nagyon elrontani nem lehet semmit ha megfelelő segédprogramot használsz, a TweakMB-vel viszont már nem nehéz tönkretenni a modot). De akár még driver hibára is visszavezethető lehet egy fagyási gond (mivel régi a program így nem kell neki a legújabb driver és van hogy az újak, pláne a beta driverek, galibát csinálhatnak).
Technikai problémák kapcsán mindig érdemes ellátogatni a mod saját support topikjába, mert néha pofonegyszerűen helyrehozhatók bizonyos beállításokból fakadó problémák. -
uwu420 #11406 Nem akarlak ilyesztegetni, de rosszul jársz ha egy felhúzott karakterrel kezdesz.
Ebbe sokkal másképp kell fejlődni mint az alapjátékba, szerintem addig kezdj újat amíg nem bánod meg.
Már eleve a karaktergenerálásnál sokkal több skillpontot lehet kapni, ha tudod hogy mit kell választani. (ez a link elevult, de nem sok változás van)
Aztán ott vannak az achivementek, meg könyvek amikkel előre számolni kell. (a traininget pl. csak 5-ig kell vinni, és a végére 10 lesz; lovaglásra is elég 5; stb)
És a legdurvább, hogy vannak benne gem-ek amikért elixírt lehet venni.
Ezt ugyan most kicsit visszavették, de ettől függetlenül kihagyhatatlan.
Gyakorlatilag szintlépésnél minden pont amit nem intelligenciára raktál, az pazarlás. Persze néhányat (4-5 pont) kénytelen vagy másra elszórni az elején.
Én csak annyi attributum pontot költök mindig, hogy a srenght-et felvigyem 14-re (ezért is választok férfi karaktert, mert az +1), onnantól kezdve csak intelligenciára szoktam rakni, a többi attributum pont elixírből meg achivement-ből megy fel 30 fölé.
A 14 azért jó szám, mert van az elején 2 könnyen megszerezhető gem, így azonnal ott vagy 18-on, amivel jó páncélt és fegyvereket tudsz használni.
Én ki se jöttem az arénából 15 szint alatt, és még utána is vissz-vissza nézek. Ez a rész nagyon unalmas, nem árt azért közbe csinálni ezt azt amihez nem kell a harc, de csak azért hogy ne savanyodjál bele a farmolásba. Ha ezen az önszopatáson túl vagy, sokkal könnyebb lesz a játék. A karaktered szintjeihez képest magas fegyverhasználattal és sok pénzzel fogsz kezdeni. -
Na jó. Kérdés. Miért van az hogyha egy empire patrolt leverek swád segítséggel, akkor egyből kifagy a játék? Amíg tart a csata nem, csak abban a pillanatban mikor az utolsó is elesik. Ez mi? -
És mint a jó kritikus, kicsit változtatok a véleményemmel kapcsolatosan a Pendorral szemben.
Eddig egész élvezhető. Bár a hangot még mindig idegesítőek. -
Köszönöm. Ez az infó most jól jött. Főleg hogy most neki álltam a játéknak megint. Legalább is ennek a Pendornak. A már meglévő régi karival. -
SaGa Jr #11402 Nagyon máshogy kell ám a Pendort játszani mint a többi modot. Más megközelítéssel, alacsony szinten (30 alatt) nem vitézkedve, taktikázva. Idő kell mire kiismered és igazán élvezni kezded, de onnan meg nagyon addiktív lesz. :)
A heavy armor itt sem csak lelassít hanem véd is. Ám nem mindegy, hogy mivel lőnek/ütnek. Pont ahogy a való életben is. Heavy armor szinte semmit nem ér a piercing sebzés ellen, márpedig a nyílvesszők és számszeríj lövedékek de még a hajító dárdák is, plusz nem kevés közelharci fegyver is így sebez. Ezek ellen nem plate páncélok jobban érvényesülnek. Cserébe a cutting damage ellen meg jobban véd (csak ne túl nagy erejű egyén lengesse). Blunt fegyverrel mindegy mit ütsz se előnye se hátránya nincs a viselt páncéllal szemben.
Ha lovas harcmodort folytatsz akkor a mozgás adta nagy sebesség nem csak téged segít ám de az ellenfeleidet is (a native-ban nagyon le van véve a lendület teljes kihasználása annak minden előnyével és hátrányával egyetemben). Amennyivel nagyobbat sebzel a nagy lendületed miatt ugyanannyival nagyobb sallereket kapsz majd te is. Így tehát ha lóháton vágtázva nekimész egy lándzsásnak (piercing fegyver amikor böknek vele, tehát az armor értéked kapásból feleződik ha plate/heavy armor-ban nyomulsz) akinek mit ad isten akad néhány pont a sebzés növelő skill-jén, úgy nagyon csúnyán meg fogja sebezni a karaktered a megtámadott (feltéve hgoy nem nyírod ki te előbb). Ha plate armor-ban akarsz rohangálni akkor pajzs is kell mellé és lándzsa/kopja, mert úgy biztonságos, különösen lóhátról.
Ha gyalog rohan a nehéz vértes karaktered akkor tovább fogja bírni mert a lendülete sokkal kisebb így nem nyernek extra sebzést a támadók. Cserébe több lövedék fog eltalálni ha nagyon előreszaladsz és leszakadnak mögötted a csapataid.
Az élet igazán olyan 24-30-as Strength és 10-es Iron Skin felett kezdődik amikor el lehet kezdeni vigéckedni. Addig jobb távol maradni és távolról lődözni. Ehhez biztosít viszonylag könnyen elérhető forrásokat a mod.
Aztán ott vannak nagyon ritka, tényleg hasznos páncélok amiket boltban nagyon ritkán kapsz meg (például ebony plate, az a fekete amit Sigismund is visel alapból, de mondhatnám a jobbfajta noldor vérteket is - noble/rune/ancient armor), ellenben tornákon megnyerhetőek vagy épp spéci boltban kaphatóak, netán elfoglalt város ládájában leled meg.
A visítozást nem a Pendor tette bele a játékba. A megtorpanás, hülye hadonászás is hard coded. Ami változás, hogy a Native-hoz képest több az olyan fegyver ami rendelkezik ezzel az opcióval (plusz bármilyen fegyverrel van egy alap esély ilyesmire, ha jól emlékszem a fegyvert forgató egyén erejének talán harmada az esély minden sikeres nem hárított támadáskor), hogy ha eltalálsz vele valakit akkor az jó eséllyel tántorogni fog és addig nem csinál semmit (alapból ott van a beépített rúgás ami ugyanezt tudja). Ilyen szinte kivétel nélkül az összes blunt fegyver, de a piercing sebzéses morningstar vagy nehéz kétkezes eszközök is mind rendelkeznek valami hasonlóval (nem olyan effektív mint mondjuk egy kétkezes maul de ha bejön az kellemes).
A lövések pontossága mostanra már egy vicc lett. Jó is hogy nem ismerted a korábbi (3.1x-es) változatokat ahol aztán még precíziós lövészet folyt.
Nos ne a Native-ot vedd alapul, mert ott nagyon képzetlen, alacsony szintű lövészek voltak és a lőfegyverek sebessége (már az általuk kilőtt lövedékeké) egy vicc volt. Itt már más a helyzet, mert reálisabb távolságot kaptak az íjak (a számszeríjak kicsit messzebbre lőnek az ildomosnál) pusztán azáltal, hogy meg lett dobva a lövedék sebességük némileg. A normál csataér (merthogy van 3 féle méret, normál, kicsi és mini) egyik végéből a másikba ellőni még egy átírt, 200-asra növelt lövedék sebességű íjjal sem lehet (kicsinél sem sikerült még, mininél már menne 100-assal is csak nincs ennyire gyorsan lövedéket röptető fegyver a játékban) . A lövések nem pontosak. Ezt magad is kitapasztalhatod. Ahhoz hogy hozzávetőlegesen jó pontosságot kapj, ahhoz már komoly fegyver, magas power draw és minimum 250-es weapon profiency kell plusz idő hogy szépen össze tudjon húzódni az a bizonyos célkereszt. De ekkor is jobb ha van pár tucat lövészed akik területet lőnek mert csak így lesznek eredményesek. Ha kevés a célpont és mondjuk a karaktered nagyon elöl van közel az ellenséghez, akkor ők bizony elkezdenek az irányába lődözni. Ha vannak minimum 5-10-en akkor nem kunszt nekik eltalálni a célt. Egy jól forduló lóról azonban elkerülhetőek a lövések, meg lehet kerülni gyorsan a lövészeket vagy épp oldalba támadni őket. Onnantól meg már nem kihívás végezni velük.
A sorozatlövés csak annak tűnik. A nagyobb létszámú csapatok tagjai nem egyszerre lövik ki a nyilaikat így kb folyamatos tűzesőt generálnak. IRL is lazán megcsinálták az íjászok a harci pontosságú tüzelést huzamos ideig (percenként 12 lövés nagyon kis szórással) és ez még csak nem is a legnagyobb elérhető tűzgyorsaság. Megfelelő íjjal ennek akár két és fél de akár háromszorosát is produkálhatja neked egy képzett íjász.
A Native-ban a legerősebb ellenfél a 20-as szintű Swadian Knight volt. Itt a 20-as szintű katona még sehol nincs a lehetőségeihez képest (középkategóriás jó esetben). Átlag csúcskatona 30-as szintű, az elitek meg 40-től indulnak. Igazi elit csak 5 akad ami ki is képezhető sima katonákból. kettő az Fierdsvain gyalogosból lesz (berserker és a huscarl), kettő az D'shar harcosokból (blademaster és assassin) és végül ott az empire gladiator. A berserker és a gladiator a két legmagasabb szintű reguláris katona (50+-osok). Náluk csak zsoldosok és speciális frakciók emberei között találni jobbat és ezek egy részét fel is leeht bérelni.
Sima banditák (bandit, outlaw) nem fognak lelőni egykönnyen ha már plate armor-ban nyomulsz (tény hogy vannak nagyon vacak plate páncélok is de az átlagosban már csak mosolyogsz a feléd lövöldöző banditákon), mert azok 5-10-es szintűek és vicc amit produkálnak a rövid meg vadász íjaikkal mindegy milyen távol vagy.
Noldor íjászokat (ezek gondolom a kék rucis warrior-ok voltak, mert más felvenni nem tudsz ugyanis limitálva van a max szint ami fölött a foglyok nem vehetőek át, csak ha kiszabadítod őket fogságból) ha elverik akkor azok nem sima alap banditák voltak (ha meg netán vanskerry-k voltak akkor még szép, hogy leverték őket mint vak a poharat, mert ők az útonállók/fosztogatók legerősebbjei).
A banditák fegyverei (bunkós bot, szekerce, tüskés bot, kő, rövid íj) nem sebzi a csókákat. Csak a sima bandita csapatokban példának okáért legtöbbször akad ám vezér is aki már komoly csóka és kis szerencsével le tudja verni őket, emg nem csak egyféle egység alkotja őket, sokszor még rogue squire is előfordul akinek igen jó fegyverei lehetnek amivel levágható egy noldor katona különösebb gond nélkül.
A noldor egységek ereje abban van ha sokan vannak. 5-10 fő, hacsak nem twilight knight akkor olyan mint ha nem is lenne. Kell melléjük a hús ami megakasztja a támadókat. A noldorok addig erősek míg közel nem ér az ellenfél, onnantól halottak ha nem tudnak lövöldözni.
Általános jó tanács, hogy Pendor esetében ne toborozz amíg nincs meg a teljes companion gárdád (max 11-en férnek meg úgy hogy meg is maradjon mind nálad), jól felturbózva, legalább 20+-os szinten, jó magas training skill-el úgy, hogy már mindegyik(de legalábbis többségük) megcsinálta neked a te népszerűsítésedet (right to rule növelés) küldetését. Ha ez adott, na majd utána lehet gondolkodni azon hogy az ember okosan megválogatott csapatokat toboroz. De addig még legyen minden városban felhúzva a legjobban tejelő manufaktúra, legyen elég pénz, hogy jól felszereld a csapatodat és legyen pénztartalékod is. Gyakorold be nagyon a harcot az aréna meccseken (nem tornákon, sima bemegyek az arénába bunyózni azt nyerek típusú verekedésre gondolok).
Utána lehet mondjuk kocsmákból pár adventurer-t felvenni akikből aztán hero adventurer-t képez az ember. Na ők bár mocskos drágák, de eszement hatékonyak. Mondhatni ők a Pendoros megfelelői a Native swadian knight csapatának. Lesz majd náluk olcsóbb és jobb, továbbfejleszthető egység az order knight-ok személyében de ahhoz már saját vár kell ha képezni akarod őket.
20 hero adventurer és 11 companion egy olyan csapat amivel nem fognak vicceskedni az ellenfelek. Nem fogsz velük ugyan nagy seregeket leverni, de hogy járőröző rabló lovagok, kalandor csapatok, sztyeppei banditák akár 100-an nem fognak nekik gondot okozni azt garantálhatom. De említhettem volna a snake cult vagy épp a heretic kis csapatokat is (amíg nincs bennük 40+ lovag addig röhögve végzel velük). Ami combosabb és veszélyesebb lenne erre a csapatra nézvést azt simán lehagyod. -
SaGa Jr #11401 Mondjuk leverni? :)
Nem olyan nehéz ám az a megfelelő katonákkal és lassacskán elkopik magától is a jatu sereg, mert ha sokat zargat egy királyságot akkor annak hadai összefognak azt rámennek tömegestől és szétverik.
A királyoknak többnyire csak a játék legelején meg hosszabb pofozkodás után van csak 200 fős serege. Ennél inkább több szokott lenni, plusz várak ellen úgysem egyedül mennek így lényegtelen, hogy akár 1000 fős a véderő, mert háborúba elkísérik a hadvezért a beosztottjai is a saját seregükkel, így könnyedén előfordulnak olyan ostromok, ahol 1500-3000 fős a támadó haderő.
A váraknál meg amúgy sem a létszám a lényeg, mert nem kell mindenkivel megküzdeni. Ha csak nem piszkálsz bele manuálisan a játékba, akkor ostromkor 6 hullám lesz csupán ami maximális alap csatalétszám (150 fő) beállítás mellett és mondjuk fele annyi támadó katonával mint amennyivel a védők rendelkeznek jó ha a véderő felét jelenti aki ellen harcolni kell. Amennyiben nyersz úgy a maradék létszám eltűnik.
Sokkal fontosabb azonban, hogy milyen egységek védik. Ha csupa elit, 40+-os szintű meg order egység a védő akkor cumi van valóban, de ilyen a gépnél nincs.
Kis gyakorlattal ráérez az ember a dolgok menetére azt onnantól 100 napnál hamarabb meglesz ám az első vár (városhoz az még korai) ha nagyon akarod, de nem kell elsietni a dolgokat. Majd akkor érdemes várakban gondolkodni ha már feltornászta az ember a right to rule értékét minimum 30-ra (easy campaign AI mellett, ha nehezebb játékot játszol és hard az AI akkor jobb ha 50 közelében leszel) különben elsöpörnek. Ehhez meg ugye az kell hogy a companion csapatot küldözgessed megfelelő feladatokra. Őket meg nem árt rendesen felgyúrni, mert nagy segítséget jelentenek a saját sereg képzésében, valamint harcban.
A másik megoldás, hogy beállsz vazallusnak valaki mellé azt ha már nagyon megcombosodtál és szépen begyűjtöttél saját zászló alá pár várat amit be is védtél akkor lázadsz. Ekkor is jó ha magas a RtR érték, mert akkor hamarabb lecseng a hadjárat ellened és lesz időd felkészülni. -
Tudod uwu. Erre rájöttem én is. De kösz hogy szóltál. Végül is. Az utóbbi 2 évben nem volt időm észrevenni tudod. Egy 63-as karakterrel nehéz a kezdő küldit felvenni.
Alap Mount & Blade-el kezdtem. Annak is az alap verziója volt meg elsőnek. Frissen... nah? Nem semmi mi? :D
Csak tudod megszoktam a Warband-ban de még a Florisban is azt a kis apróságot, hogy a Heavy Armor nem csak lelassít mint malackát a szembe szél, hanem véd is. És tudod hatásos dolog az armor. Ha hiszed ha nem arra találták ki hogy esetlegesen eltalál egy nyílvessző akkor az talán nem üti át, hanem elcsúszik rajta és meg se sebez.
Ezzel szemben amit itt tapasztaltam az első 4 óra játék után az az volt hogy minél prímább vértet vadásztam magamnak,
( Mivel első próbám a játékkal így lentebb leírtam hogy hogy próbálom ki)
Annál szebben kaptam a sebzéseket, annál jobban sikított a karakter azon a csodálatos elme roggyant hangon, és persze, a mellé animált 3 másodperces keringő amit lever egy helyben az csodálatos.
Nem azért. Oké. Egy találatnál igenis torpanjon meg. Oké. Ha bemegy a találat üvöltsön mint egy eszelős. Alap. De egy felnőtt nő ne egy 14 éves gyerek hangján sikoltozzon, vagy egy pasi egy ovis hangján kiáltozzon, és ne kalimpáljon már úgy a pajzzsal mint aki legyekre vadászik ha a találat éppen csak minimális. Az az nem végzetes még csak nem is talált igazán csak a vértet. A pajzs nem arra való hogy forgassa a levegőben hanem hogy védje magát.
Legyen erős az ellenfél, igénylem is. De azért egy vágtató lovat ami ide oda cikáz és közeledik azért 40 automata lövésből, ( mert úgy lő mintha az lenne ) ne találja már el 40x... ( jó nem épp negyven, de volt vagy 20 )
szereztem 4 noldor íjjászt. Barangoltak valami susnyás közepén vagy hol. Nagy nehezen levertem őket, majd besoroztam. Erre az első bandita csoport elverte mindhármat... hát könyörgöm már mi ez?
Jó nekem a Tocans Calradia vagy a Native Expansion V6... azokban legalább realitás van.
Fantasy meg minden, legyen, de ez a PoP nekem nem adta meg azt amit pár embertől úgy láttam mintha istenről beszélt volna. Ugyan ez volt a Floris-nál is.
Bár azért annyit oda a PoP-nak hogy ritka stabil. És ezért viszi a pálmát mindegyik fölött. Igényes kinézet, jó zene, jó karakterek, fantasztikus térkép. Nekem nem tetszik, de ez én vagyok. Technikai szempontból igen. Tényleg jó munka. A Floris tanulhatna tőle.
-
uwu420 #11399 Alt+tab-al a legtöbb grafikai bug elmúlik.
Ez egyébként nem a mod miatt van, sajnos az egész M&B ilyen bénácska technikailag. -
uwu420 #11398 Ez egy nehéz játék, sokat kell benne fejlődni.
Ha megfigyeled, kapásból azzal kezdi a bevezetőt, hogy tapasztalt játékosoknak készült.
Szerintem játsszál először a warbanddal, aztátn ha esetleg tetszik és lenyomtál ezer órát benne próbáldd újra a POP-ot, mert így elsőre nekiugrani biztos hogy cumi. Csak az tudja élvezni akinek már a kisujjába van az egész. -
"A magyar nyelv csak a kezdeti verziókban volt alap tartalom, a későbbiekből már kivették (nem tartalmazza a hivatalos oldalról letölthető verzió) és emiatt vannak um. félkész magyarítások, mert a korábbi verziók nyelvi fájljai lettek megosztva. "
Nagyjából pontosan erre gondoltam én is :)
m&b wb azon ritka játékok egyike, ami eredetiben van meg :) -
SaGa Jr #11396 Igazából MarkBlade-nek írtam választ csak közben befutott a tied is és merő véletlenségből pont témába vágott (meg ha már ott volt akkor válaszoltam arra is).
Régi játékoknál is előfordultak hibás törések, amik tényleg okoztak gondokat (volt ilyen a Warband esetében is és nem is csak egy, de aztán felbukkantak a használhatóak is) MarkBlade erre utalt és igaza is van, hiszen ha valaki belefutott egy ilyenbe annak az megkeseríthette az életét és valóban sok hiba forrása lehetett.
A legújabb programoknál meg a türelmetlen warez mániákusok szívni fognak mert az első törések úgysem lesznek jók, így ha csak pár napig is, de a legális verzióval játszók jó esetben előnyben lesznek (már ha a kiadó nem vitte túlzásba a védelmeket amik miatt gátolja a normális játszhatóságot vagy ugye elég megemlíteni a day 0 patch-eket amikkel jó esetben nem generálnak újabb hibákat a legális verziók tulajdonosainak).
Ám egy jó töréssel nem hogy gond lenne, de sokszor még stabilabb is. Ezért van hogy egyes játékosok a megvásárolt játékukhoz lekapnak egy törést és azzal nyomulnak (akár mert mondjuk igényelné a lemezt a program és ezt kímélendő inkább egy nocd crack-et applikál az ember, akár más okból).
Nem tudom mekkora igény lehet/lenne egy Pendor vagy egy Floris magyarításra, lévén annyian azért nem nyomulnak ezen modokkal. Pár ember miatt meg csak elpazarolt szabadidő lenne (persze ha valaki gyakorolni akarja a fordítást csak úgy önszorgalomból... szerintem azért találna más és hasznosabb módot is rá). Meg aztán mire elkészülnél lehet hogy jönne egy új verzió megváltozott szövegekkel.
Aki az alapfokot megüti angolból annak nem lesz vele baja és legalább gyakorolja az olvasást és szövegértést. A többiek meg egy szótárral el tudják kezdeni a játék megértését és az angol nyelvet. Sokan anno így kezdtük el tanulgatni az angol nyelve, egy RPG vagy szöveges kalandjáték szótárazgatásával, merthogy angol nyelvoktatás az nem volt az általános iskolákban csak orosz... -
SaGA Jr
Köszönöm a reagálást, főleg hogy gyors reag volt. Így már értem.
De komolyan. Még egyszer valaki azzal jön nekem hogy a tört hibásabb mint az eredeti fejbe lövöm mint egy komisszár. Ez pont akkora kreténség mint ami régen volt divat. Hogy ne maszturbálj, mert ha arra ráül valaki terhes lesz...
Igen, ha folyamat közben ül bele a répába, de nem a már megszáradt cumóra... Istenem...
Másik.
Lehet én vagyok a korlátolt. De nekem alap hogy ha valamit ki akarok próbálni előbb letöltöm egy tört verzióban, és kipróbálom. Aztán ha tetszik megveszem.
Ilyen első játéknál többnyire rommá is csítelem mert érdekel mit bír a játék. Még talán soha nem volt hogy valaminek elsőre élesbe álltam neki. De talán. De volt várjá. A Hitman 4 meg most a Dead Island. Ezeknek adtam annyi létjogot hogy élesbe mehetnek. Az előbbi azért mert egyik kedvenc, a másik meg azért mert a Stalker-nél is megadtam ezt a lehetőséget. És úgy ajnározták. Reméltem utoléri. Hát, majdnem sikerült. Csak ott volt esélyem a nyelvemen kívül fegyverrel is védekezni. :D
Mondjuk ott talán annyi volt össz-vissz csalásom hogy beraktam azt a módot ami a kezdő öreg dílerhez berakja az összes fegyót. Aztán sanyi. Ki is fújt abban a "csalás"... Mondjuk nem is volt rá szükség.
Megbuheráltam a BTR 60-ast aztán volt mivel menjek és lőjek is. :D Meg hát az RPG mindent megjavított a Desert-el az élen. :D
Visszatérve ide.
Most fogom újratenni és full angolul fog menni mert elegem van ebből a hibás szemét hulladék magyar munkából. Ha én meg nem csinálom a fordítást már csak azért is alapon. :D
Tényleg. Volna rá igény?
Hogy mondjuk egy Pendor vagy Floris HUN verzióban legyen? -
SaGa Jr #11394 MarkBlade:
Ez így, ebben a formában nem teljes mértékben igaz.
Nincs több probléma a tört verzióval mint a legálissal, mindkettőben előfordulhatnak ugyanazok az érthetetlen hibák. A korábbi verziók némelyikéhez valóban volt néhány elrontott törés, aztán csak rájöttek a warez huszárok milyen egyszerű is teljes értékűvé tenni a letöltött demo verziót (csak kell szerezni egy legális indítófájlt ami be van regisztrálva és azt bemásolni azt már megy is gond nélkül minden), így ilyen galiba már nincs. Az utolsó 2 M&B Warband változat "törése" már így kering a neten, szóval hibaforrás az nem tud lenni, mert teljesen megegyezik a tartalma a nem törttel, nincs bennük különbség, nincs belepiszkálás, így a hibaforrások csak a futtató géptől függenek.
Megjegyzem volt olyan modhoz már szerencsém (ezek között ott szerepel a Pendor egy korábbi változata is), amit a legális játékomon nem tudtam rendesen futtatni így fel kellett dobnom egy tört fájlt ami után, számomra érthetetlen módon, stabillá vált az egész. :)
Ki lehet fogni vacak törést ami generál nem kevés galibát (inkább csak multiban illetve erre kiható modoknál okozhat galibát a single only modoknál semmi gond nem lesz) de ez ritka és manapság már nem jellemző.
A magyar nyelv csak a kezdeti verziókban volt alap tartalom, a későbbiekből már kivették (nem tartalmazza a hivatalos oldalról letölthető verzió) és emiatt vannak um. félkész magyarítások, mert a korábbi verziók nyelvi fájljai lettek megosztva.
RPG Assassin:
Virágbolti = warez (nem legális/tört verzió)
A korai változatokat és a dobozos eredeti játékot fel lehetett installálni magyar nyelven is (az installáláskor kiválasztható volt a magyar nyelv is). Mondjuk számomra érthetetlen miért tenné ezzel valaki tönkre a játékát ilyen módon (kiiktatva a játék legfontosabb előnyét a modokat) ahelyett, hogy inkább az angol nyelvet gyakorolná azon a minimális, szótárazásra belőtt szövegen. -
Warez nem bóti..gyári stb. :) -
Mi az hogy Virágbolti? Az mit jelent magyar nyelvben? Sorry i don't speak cube. :D
Horthy.. Sajnálom. Én nem játszok a WFAS-al. Nem szeretem. Nem tetszik. De Warband-ban tudok segíteni. -
Nem készült mert magyarul jött ki. Mármint a warband. Egyébént nem virágbolti verziótok van? Mert azzal sok hiba van. Nem sikerült megtörni ezt a játékot. És így a modok sem jók. -
horthy #11390 A Mount and Blade with Fire and Sword-ban hogyan valogassam össze a hösöket ? Tud valaki egy franko csapatösszeállitást ? Mondjuk ahol legalább hét vagy nyolc fő van ? A Mount and Blade Warband-ban nem voltak ennyire össze vissza a nyilak a wikipedián mint a Fire and Sword-ban az emberek egymás közötti viszonyában ! Ki akarok alakitani egy kiegyensulyozott csapatot a hösökből ! Ki milyen párositásokat ajánl vagy ki tud egy kiegyensulyozott csapatfelépitést vagy csapatfelépitéseket ugy hogy a hösöket rotácioban forgatni ( cserélni ) tudjam tehát mindenikt ki tudjak ugy probálni hogy ne menjen el elégedettlenül a csapatbol ! -
Egyébként ki hol tart a játékban? -
A molytehenes helikopter csiga túrja szét a meggyes sütijét... pedig megvolt a Warband egész jó magyarosítással... -
amúgy nekem rémlik valami olyasmi, hogy a sima m&b-hez készült egy viszonylag teljesnek mondható magyarosítás, de warbandhez nem készült teljes magyar szöveg, félbe lett hagyva -
Az is egy opció. :D
Főleg hogy már közép szintűen megy önerőből. Csak nem mindig ugranak be a szavak.
De most komolyan. Ez a magyarosítás ugyan az mint ami nekem van. Az a szép, hiányos akármi. Régen megvolt a full, komplett és tökéletes. Csak... nemtom hová a fenébe tettem. Lehet töröltem.. -
szerintem "vedd meg magyarul" beszólások helyett inkább olyanokat fogsz kapni, hogy "tanulj meg angolul" :) -
Eddig ilyen gondom semmivel nem volt. Mindig minden maxon futott. Még a Pendor meg a Floris is. Pedig az utóbbi laggolásra és crasholásra készült.
De mindegy. Már nem foglalkozom vele. Adtam esélyt ennek is mint a Florisnak is. Ha nem tud nálam elindulni, még akkor se ha a segge alá teszek mindent, akkor egyszerűen szemét egy munka végterméke az adott mód. És itt nem a külcsín meg a csicsa van értve hanem ami mögötte fut.
Viszont most valami más töri a szemem világát. A magyarosítás. Illetve a nyelv. Nekem nem volt benne. Gyárilag...
Ezért leszedtem egyet. Mégis valamivel jobban érthető. Ha nem is kell sok, de megesik hogy pár szó nem ugrik be. Na de. Ilyen trágya munkát én még életemben nem láttam. A szövegek fele nincs meg. Ez normális?
Honnét lehet teljes, igazi rendes magyarosított adatot leszedni?
Illetve először kipróbálom ezt itten ni. Utána meglátom. De ha valaki tud egy jót, és rendeset akkor az jól jönne.
" Előre megjegyzem. Nem mindenki tudta megszerezni a "magyar" nyelvel ellátott kiadást. Ezért kell a magyar fájl a netre. "
Ezt az ilyen. "VEDD MEG MAGYARUL!" Beszólások ellen. -
SaGa Jr #11383 Ez túl gyorsan elküldésre került.
Amúgy melyik változatot tetted fel a modból? A 3.92-t? Ha igen akkor a hozzá való path is felkerült (3.92f3)?
Nem árt azt sem tudni, hogy ez a mod piszok módon erőforrás igényes, nagyon zabálja a memóriát, szóval legyen belőle kellő mennyiségben (4 giga memória mellé el fog csócsálni/igényel még vram-ot is).
A launcher-ben be van állítva minden megfelelően ahogy kell? Ez is okozhat kifagyást ha valamit nem jól állítasz be vagy kihagysz. -
SaGa Jr #11382 Pár percet, nem véletlenül írják hogy légy türelemmel. -
Aha.
1.143. Megvan.
Egyébként futóképes. Normálisan megy magától. Működőképes, életképes. Jó, érvényes.
SoD telepítése megfelelő helyre történt.
Első belépésnél a menübe belép, minden oké. Mikor viszont eljut a Launching Game kiírásig a töltésnél megáll és nem tesz semmit.
Vagy pontosan mennyi idő kell neki? Mennyit várjak? Mert azt írják hogy légy türelemmel. ... -
SaGa Jr #11380 Igen, az 1.143 kell a Sword of Damocles Warlords-hoz (ne patch-elgessed hanem direktben töltsd le a gyártótól a legfrissebb teljeset azt a saját kódoddal tudod aktiválni azt is).
Ha galiba van akkor irány a mod saját fóruma ott minden kérdésre van válasz (történetesen mindjárt a második kérdés a te problémáddal foglalkozik, szóval tessék nagyon alaposan áttanulmányozni a kérdéses oldalt ha már belinkeltem neked). Ha egyébként jól csináltál mindent, tehát jó helyre települt a mod, akkor nem lesz galiba és megy simán. -
Ehhez a sword of damocles módhoz az 1.143 kell? Mert ki akartam próbálni. 4 restart lett belőle meg 3 reinstall. Miért is rohad bele a gép töltés közben?
Direkt letöröltem és újra tettem a játékot, felpecseltem 1.143-ig. Aztán felnyomtam ezt a szemetet, beléptem. Amikor viszont rányomok hogy új játék tölt és a Launching Game feliratnál megdöglik. Mit ne mondjak marha vicces...
Mi kell ennek a szemétnek hogy fusson? -
Mediolanum #11378 Lehet az élet segít elkezdeni az új PoP-t. A 456. napnál egyszer csak ilyen fénytörés jellegű cucc jelenik meg a térképen, a városok/várak nevei pedig elkezdtek össze-vissza cserélődni pl. Sarleon-Marleons 1-2 mp-ként más, más színben van minden, áh, megőrülök.... -
Üdv.
A PoP-ot én jegelem. Kipróbáltam. Nem rossz. De... azon kiakadt az agyam és totál lefagyott mikor végre szereztem nehéz páncélt. Jó kis lovagi vértet. Jó nagy armorral meg mindennel. Nehéz is min a dög. Noldor íjjal meg veszőkkel felszerelkezve egy batár fejszével és karddal. És... úgy kapom a sebzést mint páncél nélkül. Én bezzeg kalapálhatom a másikat. Néha el se találja a 120-as távolságú kard 1 méterről.
Arról nem is beszélve hogy minden boldog boldogtalan olyan sereggel állít be, olyan felszereléssel hogy akkor és úgy ver agyon ahogy nem szégyenli. Ráadásul olyan bandita lordok jelennek meg hogy a WoW-ból Ragnaros ha meglátná felsírni szégyenében. Olyan seregekkel, vagy olyan íjászokkal akik a pálya túlvégéről atomfejest húznak a seregemre, légiós nyílpuskával. Reális. Tényleg.
A katonáim két fingás és három böfögés között dezertálnak mert épp nem minden másodpercben harcolhatnak. Minél többen vagyunk annál biztosabb hogy nem akarnak nyerni, ezért inkább maguktól elmennek. Pénzt alig lehet beszerezni vagy azt is nehezen de keveset, de cserébe mindenre iszonyat összeget kell kiadni...
bazzeg... aki ezt össze rakta elmehetne insta szerkesztőnek a BLizzard-hoz. Olyat tenne össze hogy kivitelezhetetlen lenne. Tényleg. Elismerés. Textúra szép, hangok jók, lehetnének. De nem mind az. Némelyik nevetséges. Mintha 4 éves gyerek visítana. Zenék nem rosszak, 2 percig. Utána unalmasak.
Viszont a térképek egész jók. A környezet hangok tetszetősek.
Nem tudom. Nekem a Tocans Calradia sokkal jobban tetszik. Eredeti térkép. A Floris szemétből a jó dolgot átvéve. Bár vannak hiányosságok de így is fantasztikus. Bár a magyarosítás nem támogatja, de ki nem szarja le. Legalább nem bugos, életképtelen szemét mint a Floris. -
hNeo2 #11376 Nemrég kezdtem a PoP 3.6 -ot. Lenne 1-2 kérdésem:
- Azzal az iszonyat erős 600 fős, lovagokkal teli JATU armyval mit kéne kezdeni?
- Minden várban, városban 500+ fős védelem van. Lehetetlen bevenni bármit is. 100+ nap óta játszom, de eddig senki sem foglalt semmit el. ?
A királyi seregek is csak 200 fősek. -
SaGa Jr #11375 Rájöttem hogyan megy a saját rend tagjainak képzése (már persze ha már akad belőlük). Ehhez nem kell más, mint beszélni kell erről valamelyik companion-unkkal akinek jó a training skill-je és lesz nála egy új párbeszéd opció aminek segítségével rábeszélhető, hogy képezze kissé a srácokat. -
SaGa Jr #11374 Igen, ez a 3.6 (pontosabban 3.61, merthogy van hozzá patch).
Ha leszeded a 3.6-ot akkor ez egy külön játék lesz (nem belemásolandó a 3.42-be, hanem az egész könyvtárat csak simán berakod a modules mappába) amit az induláskor kiválasztasz, szóval igen, új játékot kezdesz.
Upgrade is van de az 3.5-ről fejleszti fel a játékot 3.6-ra.