1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• nearo
    Azért ostrom közben is kiderülhet, hogy egy vár mennyire védhető... ha az átlagosnál nagyobb veszteségekkel sikerült csak bevenni egy várat, az azért már gyanús.
    Emlékszem még alap m&b-ben Rivacheggel szenvedtem marhasokat, mert az adott helyzetben az volt a Vaegirek utolsó területe, és oda tömörült az összes lord... azt valahogy úgy vettem be, hogy az első néhány kört a részvételem nélkül lefuttattam, amíg a lordok nagy része ki nem dőlt, de még utána sem volt egyszerű.
    A másik ilyen Grunwalder volt. Az is szemét hely. Messziről indulnak az ostromlók, hegynek felfelé kell menni és a létra is meredek, a teteje meg szűk, nagyjából csak egy ember fér oda egyszerre. Íjjal is nehéz szedni az embereket, mert vannak olyan falszakaszok, amiket csak a létráról lehet belátni, ergó az ott álló íjászok rendesen megtizedelik a létrán tobzódó tömeget. Ráadásul (szerintem) a legerősebb várvédők, azaz Rhodokok kezén van eredetileg.
    Volt még egy vár (ennek már nem emlékszek a nevére), amit úgy vettem be, hogy a közelben lévő dombtetőről előbb megtizedeltem a védőket és csak utána adtam ki a parancsot a rohamra... az is mókás volt.

De vannak tipikusan könnyen bevehető helyek is (amiket gondolom nehéz védeni). Ilyen pl nagyjából az összes Nord város Warband-ben... közelről indulnak a támadók, széles a létra, és a létra tetején is nagy a hely, könnyen át lehet törni a védelmet. Meg van egy vár talán a Swádoknál amihez két létra van, az is megosztja a védelmet és viszonylag könnyű bevenni.