12134

Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
uwu420 #11293 A várost nem lehet vissza hozni ha megint felmegy a viszony +40-fölé?
Nem próbáltam csak tipp.
De egyébként ha már úgyis annyira vége a játéknak szerintem tök mindegy hogy ott a város vagy nincs, az egész cécónak már csak a játék megnyerése után van értelme.
Bár ha vissza lehetne hozni, végülis játék közben is meg lehetne csinálni. -
SaGa Jr #11292 Wreck86:
Működő western stílusú modról Warband alá én csak a 1860 Old America-ról tudok ami mind single mind multiplayer játékot enged. Ám ez nem a legutolsó , 1.153-as hanem az 1.143-as warband alá lett megalkotva szóval csak azzal lesz kompatibilis.
1860s old america
Itt egy videó is róla:
OA trailer -
SaGa Jr #11291 Ha nem is egykönnyen de azért le lehet amortizálni azt a százas viszonyt. Csak apró csapatokat kell leveregetni (a foglyokat elrekkenteni valamelyik várban) vagy nekimenni a nagyoknak alacsony csatalétszám mellett (így egy fordulóban csak kevés veszteség lehet tehát még kis csapatok esetén is egy bandát folyamatosan újra támadva leamortizálható akár 20-40 pont is a viszonyból) azt egy megnyert forduló után tipli a harcból. Így 4 pontonként le lehet vinni a viszonyt a város betámadása nélkül is (az persze gyorsabb ehhez kétség nem fér csak sajna eltűnik miatt a város). -
SaGa Jr #11290 Nem raboltad az időmet, szívesen segítek ha tudok.
Közben megtaláltam a gépemen egy korábbi letöltést a 3.51-ből (szintén fullos) felraktam de azzal sem sikerült életre keltenem a mentéseidet, így lövésem nincs mi lehet a problema. Az egyetlen amire még gondolni tudok, hogy valamilyen másik mod esetleg kihatott az alap Warband-re azáltal, hogy annak könyvtárába bekerült általa valami változtatás. Ha megmondod milyen modok vannak/voltak a gépeden mikor a mentések készültek lehet hgoy sikerül életre keltenem a mentéseidet azt alaposan szemügyre vehetem azok tartalmát. -
uwu420 #11289 Ez az infó meg nagyon nagy segítség hogy megtaláltad.
100-as viszony mellett most már nem fogok Noldor fegyverekről ábrándozni:)
Viszont akkor el van cseszve a játékom.
Meg kellett volna hagyni a Noldor lordokat a végére.
Legközelebb azt fogom csinálni, hogy ha megnyerem a játékot, beostromlom a Noldor várost, így negatívba megy át a viszony és csak után verem le a lordokat. Remélem a következő játékomban is lespawnolnak.
Tuti játszok még ezzel, elég messze van még a M&B2. -
uwu420 #11288 Egyébként egyből a 3.51 lett telepítva, de tuti hogy a lentebb írt belepiszkálás a ludas.
Bocsánat hogy raboltam az idődet azzal hogy nem szóltam. -
uwu420 #11287 Asszem tudom mi a baj.
Elfelejtettem mondani, hogy a Windridereket átállítottam ranged-re.
Egyébként pont úgy működött ahogy korábban mondtad, új játékot kezdve lett érvényes a beállítás. -
SaGa Jr #11286 Uwu420:
Esetleg nem 3.5-ről húztad fel 3.51-re a játékod? Mert aszondják az okosok, hogy az más verzióként minősíti magát azt így az eleve 3.51-ként töltött és telepített pendor-ral nem lesznek kompatibilisek a mentések.
A noldor lordos kérdésre meg találtam hivatalos forrásból származó megerősítést is noosers (ő az egyike mod programozóinak) egyik válaszában, amit egy érdeklődő kérdésére adott (miszerint megváltozott a unique npc-k elfogása?) a letöltő linket is tartalmazó topic 161. oldalán. Szóval ha haverság állapota forog fennen az illetővel/frakciójával vagy épp az alkalmazó frakciójával (tehát ha épp utánfutót játszik valamelyik király mellett akinek a frakciójával cimborálsz), akkor csak marha nagy disznó mázlival fogod tudni elkapni az illetőt csata végén. -
SaGa Jr #11285 Uwu420:
Megkaptam a fájlokat, azonban lenne egy kérdésem. Te pontosan melyik változattal játszottál?
Feldobtam a 3.51-et (frissen letöltve, na az sem volt egyszerű játék) az 1.153-as Warband alá és annál azt írta, hogy nem kompatibilis a mentés (verzióval volt gondja) így betölteni sem tudtam. Lekaptam a DLC-t hátha azzal megy de annál is ugyanaz a szituáció.
Nem változtattál semmin (plusz dolgok hozzáadása vagy bármi egyéb mod ami valamit az alap könyvtárba is bedob azt emiatt okoz gebaszt a mentésnél)?
Futok még pár kört azt érdeklődöm mit lehet ilyenkor tenni és amint sikerül valahogy betöltenem a mentéseidet azonnal nekiesek a tesztelésnek.
Ugyanakkor lehet, hogy megtaláltam a noldor lordos problémára a megoldást (legalábbis ha semlegesnél jobb a viszonyod velük akkor sejtem mi a probléma).
Amennyiben be van pipálva a troop editorban az adott karakternél az unmovable opció (ez a 3.5 előtt nem volt alkalmazva semelyik karakternél, a 3.5-ben és a 3.51-ben viszont sok NPC megkapta), akkor amennyiben a csata kezdetén haverok voltatok vagy semlegesek (noldor lordok esetében ez alatt noldor frakció iránti viszony a mérvadó), úgy nem tudod fogságba ejteni (ahhoz ellenséges viszony kell). Ha ez nincs kipipálva akkor fogságba ejthető akármilyen viszony mellett is. Királysági nemesek/lordok esetében nincs pipa, zsoldos vezérek többségénél és a noldor lordoknál viszont már van. -
Hali!
Felraktam újra a Warband-ot. Tudnátok mondani normális "western" modot, amit megéri letölteni és kipróbálni?
Köszi! -
uwu420 #11283 Most vettem észre hogy nem ment el, mert túl nagy a mellékelt fájl.
Valami fájlküldővel ma este megkapod. -
Shad01 #11282 Az Eador: Genesis játékot honnan lehet beszerezni? Imádom a hagyományos körökre osztott játékokat, amikkel sokat lehet szöszölni. -
SaGa Jr #11281 Várom a save-et azt megnézem.
A 800-as érték az jó magas, elképzelhető hogy problémaforrást jelent de nem hinném. Mondjuk én még ennyire nem tudtam felfejlődni. De még csak lovagrendeket sem sikerült ilyen magasságokba röpítenem.
Javításra nem emlékszem a 3.51-hez csak a DLC-re (ez nem zárja ki hogy volt valami hotfix). Abban volt pár javítás meg plusz tartalom hozzáadása (változtatás sok troop-on, plusz egységek behozása, változtatott grafika, belepiszkálás a diskurzusokba - ez könnyedén eredményezheti, hogy semmi infó a lelépő Noldor főnökökről, elég ha csak betoldottak 1 plusz sort ami miatt változott a számozási rendszer és azt aztán nem korrigálták más helyen). -
uwu420 #11280 Volt egy javítás a 3.51-hez az helyrerakta a legtöbb bugot, most a lentebbiek az aktuális problémák. -
uwu420 #11279 A HP-val kapcsolatban, meg hiába nő az erő, a hp marad.
Tehát ténylegesen megkapok mindent ha megiszom az elixírt, de a hp nem változik.
Karakterexporttal se lehet rajta segíteni, ott nem szerepel külön a hp, az a strenght-ből meg az ironflesh-ből számolódik, ami ugye rendes értéken van.
(lehet hogy ha extrém magas értéket írnék be akkor nőne, nem próbáltam)
Egyébként se éri meg azzal belepiszkálni, valami folytán export-import során elvesznek a wpf pontok. Tehát ha exportálok egy karaktert, majd ugyanezt importálom, kevesebb wpf értékekkel jön vissza. Valószínűleg túlfejlesztettem szegényt. Most több mint 800 az íjászatim, és lehet hogy ezt már nem tudja kezelni a progi, vagy valami ilyesmi. -
uwu420 #11278 Akkor ez valszeg valami bug.
Este tudom küldeni a savegame-t. -
SaGa Jr #11277 Ha ennyire kételkedsz még mindig megkérdezheted a készítőket akik elmondhatják mi a helyzet.
A tapasztalataimat írom le amiket láttam és átéltem, továbbá amiket a fájlok átnézése közben találtam. Mint írtam, egy idő után elmaradoztak nekem az infók (tehát nem nem is voltak csak idővel valamiért már nem kaptam a szokásos szövegeket aminek okát nem tudom de őszintén szólva nem is érdekelt), a noldorok kapcsán meg nem emlékszem hogy kaptam volna bármilyen információt az elszökésükről. Egyszerűen csak nem voltak ott a nyertes csata után az esetek túlnyomó többségében.
A 10-es PM sem jelent 100%-os elfogási esélyt (ezt helytelenül írtam), csak 80%-ost. Amennyiben jól emlékszem, úgy alapból valami 30% a helyzet a Pendor-ban amit masszívan növel a PM skill minden pontja. A noldorok meg úgy vettem észre 0%-ról indulnak. Tesztelgetésre használhatod a TweakMB-t amivel kitolhatod a max skill szintet akár 15-ig is így növelve meg az elfogási esélyeket (bár nulláról indulás esetén ez sem lesz garantált siker).
Eddig minden játékom során sikerült elfognom neves noldor vezért, még ha a sikerességi rátám jó ha 20-30%-os volt (magyarán 5 feltűnésből egyszer max kétszer és jó ha kétszer összejött, hogy mindkettőt sikerült "megszerezni", ám én hosszú játékra vagyok beállva, nem ritkán jócskán 1000 nap feletti játékidővel mire megunom és újat indítok) is elsőre, de én mindig zúzófegyverrel mentem rá a vezérekre sosem lőttem őket vagy ütöttem le semmilyen gyilkos fegyverrel. A fegyverüket ellenben csak ritkán szereztem meg. Korábban dobhatták aztán az utolsó előtti verzióban már kérni lehetett tőlük qualis gem helyett.
Ha nagyon elszánt vagy még cheat-tel is próbálkozhatsz az elfogáshoz (Ctrl+F gyorsan és sokszor lenyomva, ez KO-zza a delikvenseket, ha be van kapcsolva a veszteség listázása akkor láthatod mikor lecsapod a vezért és ha hullának írja ki akkor tudhatod hogy a hiba a troops.txt-ben keresendő). Lerövidíti a harcot így lehet próbálkozni hányadikra sikerült a dolog. Az nem normális ha egyáltalán nem tudod elfogni (végigtúrtram az utolsó 40 oldalt a bug bejelentésekben a TW Pendor fórumán és nem találkoztam hasonló problémával).
HP az erőhöz kötődik és amíg az növelhető addig nőnie kéne a HP-nak is. Ha jól emlékszem talán 63 a max tulajdonság szóval ha az alatt vagy még akkor működnie kéne. Ha nem működik akkor a hiba nálad lehet. Csinálj egy karakter exportot és írd át nagyobbra az erőt. Ha változik ezáltal a HP akkor a mechanizmus szaródott el valami miatt (ilyen összetett modnál csoda hogy egyáltalán rendesen működnek a dolgok).
Exportált karaktert editálva meg akármennyi is lehet mert a végtelenségig növelhető az erő és akkor a program automatikusan növeli a HP-t is (igen, csináltam ilyet amikor már nagyon untam a Pendort, többek közt ekkor jöttem rá arra is, hogy 10 agility felel meg 1-es sebességnek lóháton, szóval egy 500-as agility esetén a karakter úgy mozog mint ha a legjobb noldor lovak egyikén vágtatna csak épp gyalogosan teszi ezt).
De ha jól emlékszem neked már a 3.51 telepítésével is gondjaid voltak és az istennek nem akart menni sokáig, azt valahogy megoldottad.
A 3.51 DLC applikálva lett? Én azt nem tettem fel így ha abban volt valami turkálás (a troop.txt-be biztosan tudom hogy belenyúltak mert új egységek is bekerültek általa a játékba, márpedig bizonyos dolgok ott dőlnek el) az lehet magyarázat pár dologra (mindig jóval több dolog volt változtatva mint ami a változásokként leírásra került az ismertetőkben). De lehet magyarázat hibás működésre egy fragmented drive okozta adatvesztés/adathiba is. -
uwu420 #11276 Közben észrevettem még valamit. Nem tudom hogy bug-e vagy csak korlátozás.
A karakter életerejét nem lehet a végtelenségig növelni. Ebben a játékomban rengeteg elixírt sikerült meginni, de az utolsó kettőnél nem nőtt tovább a HP, 118-nál megállt, csak a fegyverskillek nőttek. Annyit ittam hogy elvileg 122-nél kéne tartania, az előzőnél amikor 120-ra kellett volna nőnie észre se vettem, csak az utolsónál tűnt fel. -
uwu420 #11275 Megnéztem régi mentéseket korábbi verzióban, szerencsére elraktam párat. Megvan az a szokásom, hogy neves események előtt akkor is csinálok másolatot a save-ről, ha realistic-on játszok. Mondjuk újabban csak 200 naponként szoktam csinálni biztonsági mentést. Karakterszerkesztővel csináltam 10-es PM skillt is hogy kipróbáljam, de semmi hatását nem tapasztaltam, néha így is elmenekülhet a vezér, és az a tippem nem ritkábban (ehhez több próba kéne hogy biztosat mondjak).
A mérési eredmény az, hogy minden elfogható vezér útján jön üzenet 100%-os valószínűséggel ha nem sikerül elfogni. A noldoroktól meg 100%-os vaószínűséggel nem jön semmi, és el se lehet fogni.
Ezek után két lehetőség maradt az ellentmondások feloldására. Vagy neked másféle játékod van mint nekem, vagy csak vetítesz, és nem a tapasztalataidat, hanem a feltételezéseidet osztottad meg velem. -
SaGa Jr #11274 Ahhoz előbb újra fel kéne tennem a játékot azt játszani annyit míg belefutok az említett seregek valamelyikébe és megvervén őket ott lesz a cucc. :) Egy ideje áttértem az Eador: Genesis nevű igen csak jóféle és kellően nehéz turn based stratégiára...
Az elmenekülés és üzenet kapcsán meg egy idő után azt tapasztaltam, hogy valamiért már csak a lordok esetében adja. Legalábbis tőlem idővel több levert neves seregvezér is lelépett csata végén (Alaric von Brouhaha különösen nagy spíler volt ebben valamiért, de egy idő után ha fejtetőre álltam akkor sem sikerült elfognom az empire kalandort, mert sosem volt ott a harc végén) mindenféle erről szóló üzenet nélkül (magyarán ugyanazt tapasztaltam mint te, hogy semmi infó, győztes csata után semmi nyoma a vezérnek, olykor még 8+-os PM mellett se). -
uwu420 #11273 Tudnál adni olyan savegame-t ahol el tudtad őket fogni? -
uwu420 #11272 Nem volt sérült, de a PM skill csak 5.
Ebben a verzióban mint már mondtam csak 2-szer vertem el őket, de évek óta játszok, kb 10-12 noldor sereget vertem már le (emellett volt hogy többször is újrajátszottam csatákat), és még sose fogtam el egyiket sem. Minden más vezért kb 80% eséllyel elfogok el ehhez képest a masszív 0% gyanúsan kevés.
Mégis azért lett igazán gyanús a dolog mert nem kaptam üzenetet hogy elmenekült volna. (ez egyébként csak most tűnt fel)
Belenézek abba fájlba, hátha okosabb leszek. De erős a gyanúm hogy aki a wikit írt az is csak tippelt egyet. -
SaGa Jr #11271 El lehet őket fogni. Többször is megoldottam már, de a dolog trükkje hogy csak akkor fog sikerülni, ha egyáltalán nem sérült mikor nekimész (legalábbis én még csak ilyen helyzetben jártam sikerrel). Egy kis csavar azért van a modban, mert az ő elfogási esélyük alapból kisebb (pontosabban nagyobb a meglógási esélyük a harcból), szóval a tuti sikerhez kelleni fog a 10-es prisoner management (ez igen masszívan befolyásolja a sikeres fogolyestést neves delikvensek terén).
A fegyver szerzés meg úgy megy hogy vagy azt kéred az elengedésért cserébe vagy gem-et (szóval úgy mint egy elfogott királynál akinek a birodalma erősen hanyatlik), tehát már nem lootban van (akkor sem ha netán beállítod neki az always loot opciót!).
Azt még meg tudod tenni, hogy csinálsz egy ellenőrzést az illető karakterisztikáin egy troop editor segedelmével, hogy minek minősül. Ha a hero opció aktív (vagy például az unkillable), akkor elfogható, ha ez hiányzik akkor úgy jár mint a démon sereg fővezére vagy épp a három grácia, szóval ha lecsapod meghal, kivéve ha ezt blunt fegyverrel teszed (bár a démonvezér ekkor is kipurcan mert ez a sajátossága).
Ezt érdemes csekkolni, mert valamelyik korábbi verziónál futottam bele a problémába, hogy valamiért hiányosan települt fel a letöltött mod azt nem volt meg ez a képessége a delikvensnek, csak miután újra letöltöttem és telepítettem akkor kapta meg. -
uwu420 #11270 Aeldarian is lespawolt egy 500fős noldor sereggel, mi is 500-an voltunk főleg windriderekből állt a sereg, elég nehéz csata volt.
És már megint nem kaptam semmiféle fegyvert. Elvileg ettől íjat lehetne kapni.
Szerintem valami másképp működik a játékban mint ahogy a wikin írják. A korábbi játékaimban is vertem már el őket, ebben a verzióban még csak ez a két alkalom adódott hogy noldor lordokat kapjak el, de még sose fogtam el őket, és a fegyverüket se kaptam meg. Ne mis írja a játék csata végén hogy elmenekült volna, szerintem kamu hogy el lehet őket fogni. Az a tippem ami írta a wikit, csak feltételezi, hogy el lehet őket fogni, mert az összes többi esetben kiírja a program ha elmenekül egy vezér, náluk meg nem. -
uwu420 #11269 Tegnap volt szerencsém Ithilrandir seregével is összecsapni, de sajnos a kardját megint nem kaphattam meg, még sose láttam és úgy tűnik nem is fogom.
Elég nehéz csata olt 450 Windriderem és Dustriderem volt 450 noldor katona ellen. Kb 15% veszteséggel sikerült kijönni belőle, nagy része csapatnak viszont lefeküdt, az utolsó körben alig maradt katonám, mikor elfogyott az ellenség.
Régebbi játékomban 250 Shadow legion centurionnal kb. ugyanilyen eredménnyel végeztem. "Csak" ennyivel erősebbek azok a szörnyek.
Egy vicc egyébként hogy majdnem mindenben az empire a legerősebb. Csak annyi a gyengéjük hogy crossbow van nekik íj helyett. Az lenne a durva ha a legerősebb íjászok is náluk lennének. -
uwu420 #11268 Épp tegnap eset meg hogy miután kibékültem a Sarleoniakkal, beállt Ulrich mellé Meregan. Mivel a véke után 0 volt a viszony, miután levertem a zsoldos sereget -4 lett, tehát megint háború. Viszont épp zajlott egy csata a közelben, a Sarleoniak egy démonsereget ütöttek. Beszálltam én is, így a csata végén megint 0-lett a viszony és vége lett a háborúnak.
ti is figyeljetek erre, érdemes a zsoldossereg leverése előtt összeszedni azt a +4 viszonyt. -
Zero 7th #11267 Brytenwaldával szemezgettem megint, lehet, hogy meg kéne nézni, hol tart. Olvasgattam a changelogot, találtam benne érdekes dolgokat... Kb tart már ott hozzáadott fícsörök mennyiségében, mint a Pendor.
Másik, hogy a coop módját sem ártana kipróbálni. -
uwu420 #11266 A Pendorban előforduló zsoldos seregekről volt szó.
Ami nem mellesleg gemet is adhat, ha van vezérük.
De sok a vezér nélküli zsoldos sereg is is (jatu, mattenheim, stb) amik nagyobb létszámúak kicsit gyengébb katonákkal. A loot miatt meg a sok xp miatt ezeket is megéri leverni feltéve ha már elég erős hozzá valaki.
Oswald, Meregan, Kodan, Boris, Syla, ők azok akik Adventuring company-t vezetnek.
Nem túl erősek, és mindvégig spawnolhatnak, ezért végtelen számú gemet lehet belőlük gyűjteni. Jellemzően spawnolás után egyből beállnak valamelyik királyhoz, így könnyű őket megtalálni. -4 viszony jár érte ha levered, de nyilván ez nem fog visszatartani senkit. -
Zero 7th #11265 Ha a nagy, sok lordos hordákra gondolsz, akkor olyat úgy tudsz csinálni, hogy marshall leszel, és összehívod őket. Ha saját királyságod van, alapból te vagy a marshall, ha nem, akkor nagyon mélyre kell nyalni a királyodnak, és akkor talán kinevez.
Hőst kell elküldeni, valami olyan dumával, hogy "assemble the great host", vagy valami hasonló. -
Oltred #11264 Értem, köszönöm a választ. :) -
priluki #11263 értem köszi.. megprobálom! :) -
SaGa Jr #11262 Tegyél fel régi driver-t (ne 1-2-vel korábbit, hanem olyat ami kb a játék megjelenése után jött ki nem sokkal, bár esélyes hogy problémát fog okozni a dolog mert ahhoz meg már túl erős és nagyon új a kártyád, szóval lehet hogy ezt a programot most bukod) ne a legújabbat és próbáld meg azzal is. Egyes driver-ek az új kártyákkal nem igazán működnek jól minden régi játékkal. -
uwu420 #11261 Neked nem lehet olyan. -
Nem hinnem hogy ilyen opcioja lenne a jatekosnak,kiveve ha arra gondolsz amikor a vazullusaid kovetnek Teged.Azok a nevesitett seregek szinten arra valok hogy leverd oket.Egyet nekem mar sikerult valami mazlival,becsatlakozott a csataba egy par (szamukra)ellenseges lord is,es akkor elkaptuk azt a 7-800embert.Kaptam is egy gemet a fovezeruktol. -
Oltred #11259 Köszönöm a választ, viszont azt, hogy tudom megoldani, hogy egy külső sereg loholjon utánam ami az enyém? Ezt arra értem, hogy pl az északi király a saját seregén kívül követi őt egy pl 500 fős sereg ami nem egy báró vezetése alatt áll, de a királyé és így mászkál a térképen.
Oltred -
priluki #11258 segitsetek pls.. warband meg tök jól viszont a wfas csak dx 7 be.. dx9 fekete képernyőő :S -
uwu420 #11257 Böngészd át a notes menüt! (Ott van lent az alsó sorban)
Ha bemész rengeteg infó van ott, az egyik fülön van gameinfo vagy valami hasonló, ha abba belemész, jobboldalt fent is lehet lépkedni, és az egyik címre klikkelve, mindent megtudhatsz a lovagrendekről. -
uwu420 #11256 Vissza kéne olvasnod, minden le lett már írva többször is.
Ha legörgetsz a lap alján van olyan hogy keresés, itt a topikon belül, azt használd!
Röviden azért leírok pár dolgot.
Céhet bármikor tudsz alapítani, csak pénz kell hozzá, meg legalább 0 viszony a várossal és annak urával. (ha bemész a városokba, az egy helyben álldogáló embernél kell érdeklődni aki nem őr)
Minden városba vegyél céhet!
Ha van saját városod vagy várad, az intézőnél kell a war room menüben a lovagrendekkel foglakozni.
Én újabban úgy szoktam hogy kinézek egy lovagrendet, és azt megalapítom minden városomban. A meglévőeket fel szoktam oszlatni. -
Oltred #11255 Még mindig nem tudok írni, de csak értitek, bocsánat. :) -
Oltred #11254 Helysírás, sorry:
" uralkodónak kell lennem"
" uralkodót nézem"
Oltred