12134
1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• uwu420
    Szerintem nekem 3.6-van, mert én a saját rendemnek lettem nagymestere.
  • PanzerRommel
    ja és még valami (bocsi ez hülye kérdés lesz:)
    hogy játszhatok, akár veletek multit?
  • PanzerRommel
    Sziasztok
    egy kis segítség kéne :)
    végre sikerült összeraknom egy működő gépet, és letöltenem a Mount and Blade Napoleonic Wars-t vírus nélkül, de oroszul :(
    tud valaki linket magyarosításra, ami működik?
    nem tudom a verziószámot, szóval jöhet minden
    ezer köszi előre is
    NYEREGBEEEEEE!!!!! :)
  • Wreck86
    Haliho.
    Nem mostanában voltam.
    Kérdezném, hogy a bannerba tegyek bele / vegyek ki valamilyen linket?
  • tttttom
    Kedves fórumtársaim!

Már megoldottam a problémát! Bugos volt a weboldal és csak harmadjára engedett be a regisztrált jelszavammal és nickemmel. :)
  • tttttom
    Kedves fórumtársak!

Valaki tudna nekem a nexuson kívül bármilyen linket adni, ahonnan letölthetem a POP mod legfrissebb verzióját? Mert hiába regisztráltam nem tudom a modot egyáltalán letölteni.

A segítséget előre is köszönöm!
  • SaGa Jr
    Melyik rendnek lettél végül a nagymestere?
    Sajna a 3.6.1-esben a custom order (amit te szerelsz fel) nem alkalmas arra hogy ott előjöjjön a grandmaster küldetés, a többi viszont igen. A sima 3.6-ban állítólag még lehetett a custom order-nél is nagymesterré válni de ez ki lett véve mert stabilitási problémákat tudott generálni (csak az esetek 25%-ában tudták reprodukálni a hibát, ami mindent tönkre vágott ha beütött).
  • uwu420
    Gondolom egyesével beadogatva, akár az összes hős összes felszereléséből is lehetne lordly változat. De annyi ideig képtelenség elhúzni a játékot.
    Szerintem a sisak is először csak thick változat lesz, és adhatom oda még kétszer mire kész lesz.
  • uwu420
    Az egyik fószernél az erődben meg a nem lordly cuccaidat tudod fejleszteni.
    Peadtam a királyi sisakot (58+6) fejlesztésra, 30 nap múlva kész, kíváncsi vagyok milyen lesz.
    A reinforced rune armoromból 80 nap alatt csinált volna lordly változatot.
  • uwu420
    Ha grandmaster leszel egy lovagrendnél az egyben egy új achivementet is jelent.
    +1 persuasion jár érte.
  • uwu420
    Kösz hogy utánajártál.

Az elmenekülő zsoldosvezéreket meg már megszoktam. Mikor a harmadik is elmenekült, már sejtettem mi a helyzet.
  • SaGa Jr
    Kicsit olvasgattam és a következő a helyzet:
    Ez a küldetés csak akkor jön elő, ha kellően magas viszonnyal és ranggal rendelkezik a játékos karaktere egy olyan rendnél aminek tagja és nem a saját rendje. Minden ranghoz tartozik egy pontszám (ezt meg lehet nézni a karakter report-ban meg a viszony report-okban az adott rendnél az összesítőben).
    A tagsággal automatice jön az első rang, ami a knight, ekkor megkapja a rend alap felszerelését a játékos.
    Utána jön a knight commander (a felszerelésből reinforced variánst kapsz és egy spirited pacit ha van a rendnek).
    Harmadik rang a constable (lordly armor set, champion paci).
    Utolsó a grandmaster. Ehhez tartozik a betámadós quest (automatán elindul ha az ember elérte a szükséges pontszámot ami a grandmaster ranghoz kell), ami végül ahhoz vezet, hogy a karakter grandmaster lesz. Ekkor kapja a rend a saját várát ahol olcsóbban lehet felszerelést fejleszteni, lehet betárolni egy halom kaját, őrjáratokat lehet onnan indítani.

Más.
    Az új zsoldos seregek (a felbérelhetőek) vezérei sajnos nem elfoghatóak, kódolva van náluk hogy mindig lelépnek, így ők nem lesznek forrásai qualis gem-nek.
  • uwu420
    Amire még tippelni tudok az a renown gyűjtős köldi, azt is nem sokkal előtte csináltam, akár az is unlockolhatja.
    De az is lehet hogy bizonyos számú renown, vagy honor hozza elő.
    Aztán ott van még a prestige vagy mi a lovagrended felé ami még szóba jöhet. (ezt egyébként azt se tudom hol kell megnézni)

Nálam most a renown 8000 körül járhat, a honor meg vagy 700.
  • SaGa Jr
    Lehet. Akkor várok, mert nálam is megtörtént már a full átfegyverzés mind a lovagok mind pedig a sergeant egységek terén, ám mindeddig még nem akaródzott senkinek megtámadni ilyen formában.
  • uwu420
    Egyébként épp akkor történt a bérgyilkos támadás, mikor a lovagok felszerelését teljesen lecserélem és visszaértem a fővárosba, lehet hogy van összefüggés a kettő közt.
  • uwu420
    Először megtámadtak a trónteremben a bérgyilkosok, akiket a lovagrendi őrök segítségével gyűrtünk le.
    Egy párbeszéd után a lovagrendem elküldött, hogy kutakodjak egy falu körül a Snake Cult aktivitás miatt.
    Azt nem tudom volt-e köze hozzá, de volt ott egy ~100 fős csapat amit levertem.
    Mikor visszamentem a lovagrendhez, megint visszaküldtek hogy keressem meg az erődöt és vegyem be. Kaptam vagy 100 lovagrendi egységet is segítségképpen.
  • SaGa Jr
    Én még nem találkoztam ilyen feladattal. Hol vagy hogy vetted fel?
    Infót a használhatóságról/a hely szerepéről szerintem találsz a PoP saját fórumán.
  • uwu420
    A Snake Cult-os küldinek az lett a vége, hogy be kellett venni egy erődöt amibe 1000 védő volt. Az erőd a lovagrendemé lett. Gyakorlatilag keletkezet még egy vár a térképen, de nem jöttem rá mit lehet benne csinálni.

Ezt a küldit mindig megkapja a játékos? Meg mindig Snake Cult-os, vagy van másféle is? Mondjuk Heretic-eset azért nem szeretnék:)
  • uwu420
    Nehéz ügy mindent leírni, ezt inkább csinálni kell:)
  • SaGa Jr
    Oké, az első mondat látom felesleges volt, Legközelebb figyelmesebben olvasok. :)
  • SaGa Jr
    A gem kell még a saját lovagrendhez is (vagy legalábbis nekem eddig elvett a kis mennyiségű gem kollekciómból a program ha saját rendet húztam fel), szóval nem árt tartalékolni majd belőle ha több rendet is fel akar húzni az ember.

Nekem külön szimpatikus, hogy a rendek lovagjainak kistesói is már képezhetőek. Például ha a játékos Pendor vonalat követ és saját rendet hív életre, akkor a nemesekből lovagot majd belőlük rendi lovagot lehet kreálni, míg ha gyalogosnak hagyja a sergeant-okat a játékos akkor sima pendor man at arms-ból képezhetőek olcsóbban (kevesebb prestige kell hozzájuk) mint a lovagok (állítólag ha lovassá alakítja a sergeant-okat a játékos akkor majd mounted man at arms fog kelleni).
    Ugyanez igaz a többi kultúra rendjeire is.

Külön tetszik az a fajta küldetés, mikor hírnevet kell gyűjteni egy rendnek. Ekkor kap az ember egy jókora kontingenst a rend lovagjaiból és kisegítő egységéből azt velük kell bizonyos mennyiségű renown pontot begyűjteni harcokból. Ilyenkor sosem lesznek rabok a harc végén, nem lehet bevenni melléjük más egységet (companion-ok kivétel, de minden mást kivág a program ekkor a seregből, szóval érdemes ilyet akkor elvállalni ha van hová leparkolni a bakáinkat), de ha kész az elvárt mennyiségű renown begyűjtése adott idő alatt, akkor a megmaradt katonák egy része (ha jócskán túlteljesítettük a célt akkor akár egésze) bevehető a saját haderők közé.

Nem tudom új vagy csak eddig elkerülte a figyelmem, de van arra is opció, hogy a betoborzott lordok megváltoztassák a saját toborzott csapataikat. Van egy beszéd opció arra, hogy hagyják el a régi utat amit követnek és használják az uralkodójuk (tehát a játékos) királyságának katonáit. Ez ugyan egy 10-es viszonyromlást hoz de az ledolgozható. Plusz amint lesz elegendő zsetonjuk akkor nekiállnak majd ők is lovagrendeket alapítani ha minden egyéb feltétel adott számukra (tehát a várban/városban van training épület meg van pénzük is, gem viszont nekik nem kell). Ennek előnye, hogy ha rendet alapítottak a srácok akkor a rendi katonák lesznek számukra az egyedi extra egység ami pluszban jön a seregükbe.

Érdemes emellett tréningelni egy jobb tudású companion által a saját rendünk katonáit. Egy jó training és magas harci meg egyéb skill-ek birtokában lévő companion egy 4 hetes intervallum során egész komoly fejlődést tud náluk elérni. Én Lethaldrian-t meg Roland-ot használom erre, így harci és egyéb tudása is jócskán felment már a katonáimnak. 3 hónap alatt ,ez a két csóka felváltva elég sokat dobott a srácokon (mind a lovagokon mind a másik egységen), így ha egy 10-es kontingenst odaadok bármely lordomnak az félelmetes nagy javulást hoz nekik, hát még ha többet is kapnak (azért a lordok teljesítményén sokat dob ha van a seregükben olyan egység ami ért a gyógyításhoz, gyorsabb mozgáshoz, messzire ellát és ezeket bizony tréning során kaptak a kiképzőimtől az egységek).

Támadásokból nekem is kijutott már assassin támadás saját váron belül a trónteremben, de támadtak már meg dutyiban is, próbáltak kirabolni táborozás közben, szóval bejött nem kevés plusz elem is a mindennapokba. A számtalan új neves vezér meg a felbérelhető zsoldos kompániák meg félelmetesen jók. Az meg külön tetszik, hogy egyes zsoldos csapatok csak akkor válnak majd felbérelhetővé ha elég jó lesz velük a viszonya a játékosnak. Az meg nem gyenge mikor az ember elindul harcba úgy hogy utánfutóként követi 2-3 neki szolgáló zsoldos sereg pont ahogy korábban tették ezt más királyokkal. Bár ezek a zsoldosok beállíthatóak akár őrjáratozásra is és képesek hatalmas erőket megfogni. Bár a 10K pénz, amit ki kell értük csengetni, néha komoly vágás tud lenni a kincstáron.
  • uwu420
    Bocs hogy így rádzúdítom a dolgaimat, de szerintem ebből látszik hogy a 3.61 változat az valim egészen kurvajó lett.
  • uwu420
    Ja meg visszavették a gemek hatékonyságát, de szerintem így van jól.
    most már nehéz ügy felvinni 63-ra a srenght-et, de szerintem még így is a legjobb ha elixírt veszünk belőle. Én a rúnás fegyvereken is spóroltam, most nem költöttem ilyesmire gemet, egy ment a lovagrendbe, a többiből elixír lett. Íjat azt egy Aeldarian-tól szereztem, mellette meg csak egy masterwoked two handed iron mace van közelharcra, amit úgy megszerettem, hogy nem is kell helyette más.
    Még Quegefin boltját se nyitottam ki, lovat meg páncélt a Noldor lovagi tornán nyertem.
  • uwu420
    A saját lovagrenbet felszerelve, gyakorlatileg bármiből megkaphatod a lordly változatot.
    Ha csinálsz nekik küldit, ahogy haladsz a prestige pont gyűjtésével, megkapod a felszerelésüket thick, reinforced, és lordly változatban.
    Tehát érdemes először felszerelni őket, és csak aztán végigvinni ezt a vonalat. Lovagrendes küldiből is több féle van már, és azok is ötletesek.

Elvileg lehetne noldor páncélt, eventide sisakot is beszerezni így lordly változatban, de az nagyon sok idő. Én megelégedtem kevesebbel is, és a hősökre raktam amit a lovagrend adott.

Ami ésszerű változtatás volt, hogy most már több honor kell a lovagrendi egységek toborzási költségének redukálásához. És a Noldorokat se lehet csak úgy lépten-nyomon megtámadni. Ez a kettő összefügg, mert ha van elég Noldor egység lespawnolva, és persze van nagy létszámú beáldozható sereged, lehet menni honort farmolni. Csak előtte a Noldor várossban negatvba kell vinni a viszonyt, ha a város eltűnik nyomatni kell az automata csatákat. Nem árt a 10-es PM skill, mert 100 fogoly az 100 honort hoz a konyhára. Egyébként már +30 viszonynál is visszajön a város, szóval elvileg 4-es PM is elég, de úgy azért elég nagy szívás lehet csinálni.
  • uwu420
    Nagyon sok újítás van benne, én is tolom, és nagyon tetszik. Egyértelműen most vált teljessé a játék, legalábbis ne mtudom hova lehetne még fokozni.
    A saját lovagrend nagyon jó dolog, csak nagyon sok idő kell hozzá, de megéri. Bár szerintem senkinek nincs annyi türelme hogy Noldor egységeket fabrikáljon a lovagrendjéből, de arra is van lehetőség.
    Az enyémek jóféle plate armolrba vannak, és van náluk melitine íj is.

Épp tegnap történt egy fura dolog. Snake Cult-os bérgyilgosok támadtak rám a saját tróntememben, aztán kaptam egy küldit amit épp csinálok.
  • pergus
    Üdv!

A Pendor új változata a 3.61 es milyen lényeges dolgokban különbözik a korábbiaktól? Én 3.42 játszottam anno.Érdemes új játékot kezdeni vele? Különbözik annyira?
    Kinek van tapasztalata erről?
  • davidbog
    Egy kis segítségre lenne szükségem a Warsword moddal kapcsolatban. Az a probémám vele, hogy a kis (pl goblin, skaven stb) és a nagy méretű (bloodletter) egységek nem sebződnek. Már a csata elején valami DEBUG szöveget ír ki és a seregek nagy része nem is igen mozog. A Mount and Blade 1.011 verzióra telepítettem.

A Warbandhoz nincs normális warhammer mod? Én csak a Warsword Conquestet találtam, de az nem az igazi. Illetve készül a Grim Age, de mindig csak készül.
  • SaGa Jr
    A nemesi jobb fegyverzet része a kard, a lance, a nemesi (lovagi) pajzs és általában valamilyen seregbontó (kétkezes). Ha nem ez van neki akkor ezekkel akarja felszerelni a program az illetőt, pont mint a lordokat.
  • nearo
    Na nem kellett sokat várni az újabb kérdésre :D
    Szóval: mount and blade wikin a hősöknél a "nobles" rész második bekezdésében ír egy olyat, hogy ha gyenge a hős felszerelése amikor birtokot adok neki, akkor lecseréli azt jobbra. Ez eddig rendben is van, de pontosan mi számít gyengébb felszerelésnek? Az biztos, hogy nem true value alapján rendez, mert akkor a one handed battle axe-t (550) nem cserélte volna arming sword-ra (480). Gyakorlatilag az egyik legjobb fejszét kicserélte egy közepes kardra. Bónuszként eltüntette a great hammerét is, a játék legnagyobb sebzésű blunt fegyverét (najó nem teljesen igaz, polehammer többet sebez, de az gyakorlatilag beszerezhetetlen). A heavy heater shield-et se érezte elég erősnek, lazán lecserélte knightly kite shield-re. Fegyverből egyedül a great long bardiche maradt meg, és a páncéllal (coat of plates) meg a lóval (charger) se volt baja.
  • nearo
    Backup ahhoz kell, ha csak próbálgatás szinten egy tesztkarakterrel megnézem a dolgokat, majd az egészet vissza akarom állítani eredeti állapotba - ahogy most is csináltam :)
    Persze ez megoldható a progi saját backupjaival is, de azért a biztonság kedvéért csináltam egy teljes másolatot a Native könyvtárról :)

Köszi a válaszokat! Azt hiszem most egy ideig elleszek^^
  • SaGa Jr
    Új kezdés csak akkor szokott kelleni ha a statokat variálod (tehát átírod az egységek/NPC-k karakterisztikáit és tudását mert az friss játék indításakor egyszer betölti a program azt onnantól azt használja ha változnának a beállítások akkor sem a változtatást fogja alapul venni). Felszerelés változtatása nem igényel új játék indítást, ahogy a képzési útvonal változtatása sem (tehát ha variálod hogy miből mi legyen képezhető).

Tárgyak értékeinek átkaristolása sem igényel új játék indítást, de életbe lépni egyes elemei majd a következő árú frissítéskor esedékesek (már a boltokban, a viselt cuccok értékei ha változnának az azonnal észrevehető lesz, a bolti frissítés inkább a gyakoriságban meg árban való változtatás miatt kell). Ez meg hetente van.

A persuasion valóban a PoP-ban lett charisma alapú.

Backup-ot felesleges készíteni, mert a program maga készít neked minden mentés után egy backup-ot arról a fájlról amit maceráltál. Ehhez odabiggyeszti az időpontot is hogy tudd. Szóval ha valamit elrontanál (nem tudom mi romolhatna el a kérdéses editor által macerálható fájlok értékeinek variálásával, hogy ne működjön a program) csak visszanevezed a mentett fájlt eredeti nevére és újra alap értékekkel játszhatsz.
  • nearo
    Közben utánanéztem: ezek szerint nem kell feltétlenül új játékot kezdeni, de érdemes. Továbbá ajánlott backupot is csinálni az egész modulról.
  • uwu420
    Ez marha jó kérdés. Én annyit tudok, hogy van olyan amihez elég egy újraindítás, és olyan is van, amihez elölről kell kezdeni a játékot.
    Az tuti hogy a felszerelést szabadon lehet variálni, ahhoz nem kell új játék, csak újraindítás.
  • nearo
    Najó, akkor most már csak technikai kérdésem van:
    A Morgh féle editor csak a txt-ket változtatja? És ha változtatok, akkor ezek a változások mikor és hogyan lépnek életbe? Új játékot kell kezdeni, vagy esetleg elég csak várni pár napot?

Saga: persuasion is intelligencia alapú, legalábbis warband-ben... de valahonnan nekem is rémlik a charisma, nem lehet, hogy PoP-ban rakták át arra?
  • nearo
    Hmm, ez a first aid-es dolog nem hülyeség... ez nekem eddig miért nem jutott eszembe? :)
  • uwu420
    Javítás: a looter nyilván nem kap INT-et csak AGI-t 12 felett.
  • uwu420
    Lehet hogy ötleted ad ha elmondom hogy én hogy szoktam.
    Warbandban én a hősoket 12 STR és 12 AGI atrribútumra csinálom.
    Aki elég gyorsan fölé tud fejlődni, az onnantól kezdve csak intelligenciát kap, és visz egy party skillt. A legjobban fajleszthető hős pedig lesz a looterem mert az AGI fejlesztésével nagyon kevés skillpont jön. A nehezen fejlődőseket is csak 12/12-re csinálom, ők általába harcosok maradnak, és intelligenciából kimaxolom a harcértékeiket. Ami ezen felül marad, training-re és first aid-re megy el.

Training és a first aid skillre kifejezetten senki nincs ráállítva, mert az nekem is meg szokott lenni, viszont ezek olyan skillek amiknél hasznos ha mindenki ért hozzá. A traininget gondolom nem kell magyarázni, de a first aid egy olyan dolog amit el szokás hanyagolni. Pedig akármilyen figyelmes valaki, sose lehet tudni melyik hős marad talpon. Ha van first aid mindenkinél (akár csak pár pont is), egy ember is fel tudja kelteni a többit több-kevesebb hp-val, többek közt a wounded treatment sikilles fazont is aki így elkezdhet gyógyítani, így sokkal hamarabb harcképes lesz a csapat.
  • uwu420
    Akkor valami távolsági fegyver azért jól jöhet nekik. Én a PD vagy PT skillt fejleszteném. A fegyverhasználat úgyis megnő magától egy idő után.
  • SaGa Jr
    A csak gyalogos koncepciót én is kipróbáltam és ha kezdetben a szoktalan játékmód miatt nehezen is, de végül csak működött.
    Ekkor a rambovics karaktereknek (akiket csak harcra szántam) a szokásos tréning meg harci ismeretek mellett a gyógyászatot nyomattam (mindenkinek más elemét) vagy ha jó volt a karizmája akkor a persuasion-t (azt lett belőle követnek való akit lehet küldözgetni másokhoz). Így mindig akadt aki jól összefércelte a bandát ha az én karakteremet lecsapták.

Fegyverzetben az 1 pajzs, 1 balta (mert bontja a pajzsokat), 1 zúzófegyver (kellenek a foglyok és meglepően jól amortizálja a nehézvértes arcokat is) meg egy csomag hajító eszköz lett a fő csapásirány az élharcosoknak természetesen plate armor-ba dugva őket, míg a támogatók számszeríjat vagy íjat kaptak, pajzsot meg egy közelharci fegyvert a nyílvesszőik mellé és köztük küzdött a gyalogos íjász karakterem is.
    Harcba általában vittem pár tucat lovast is (native-ban ez természetesen swadian knight volt) mint elterelés és áldozati bárány, de alapvetően a hadaim 2/3-a távharcász volt míg a maradék az talpas.
  • nearo
    Más karakternél én is azonnal fejlesztem a lovaglást, de ennél most az alapkoncepció az, hogy nincs lovas a csapatban. Még én is gyalogos vagyok.