Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy melyik változatot tetted fel a modból? A 3.92-t? Ha igen akkor a hozzá való path is felkerült (3.92f3)?
Nem árt azt sem tudni, hogy ez a mod piszok módon erõforrás igényes, nagyon zabálja a memóriát, szóval legyen belõle kellõ mennyiségben (4 giga memória mellé el fog csócsálni/igényel még vram-ot is).
A launcher-ben be van állítva minden megfelelõen ahogy kell? Ez is okozhat kifagyást ha valamit nem jól állítasz be vagy kihagysz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
1.143. Megvan.
Egyébként futóképes. Normálisan megy magától. Mûködõképes, életképes. Jó, érvényes.
SoD telepítése megfelelõ helyre történt.
Elsõ belépésnél a menübe belép, minden oké. Mikor viszont eljut a Launching Game kiírásig a töltésnél megáll és nem tesz semmit.
Vagy pontosan mennyi idõ kell neki? Mennyit várjak? Mert azt írják hogy légy türelemmel. ...
I, am, the, Banshee... Let my cries chill the livings!
Ha galiba van akkor irány a mod saját fóruma ott minden kérdésre van válasz (történetesen mindjárt a második kérdés a te problémáddal foglalkozik, szóval tessék nagyon alaposan áttanulmányozni a kérdéses oldalt ha már belinkeltem neked). Ha egyébként jól csináltál mindent, tehát jó helyre települt a mod, akkor nem lesz galiba és megy simán.
Direkt letöröltem és újra tettem a játékot, felpecseltem 1.143-ig. Aztán felnyomtam ezt a szemetet, beléptem. Amikor viszont rányomok hogy új játék tölt és a Launching Game feliratnál megdöglik. Mit ne mondjak marha vicces...
Mi kell ennek a szemétnek hogy fusson?
A PoP-ot én jegelem. Kipróbáltam. Nem rossz. De... azon kiakadt az agyam és totál lefagyott mikor végre szereztem nehéz páncélt. Jó kis lovagi vértet. Jó nagy armorral meg mindennel. Nehéz is min a dög. Noldor íjjal meg veszõkkel felszerelkezve egy batár fejszével és karddal. És... úgy kapom a sebzést mint páncél nélkül. Én bezzeg kalapálhatom a másikat. Néha el se találja a 120-as távolságú kard 1 méterrõl.
Arról nem is beszélve hogy minden boldog boldogtalan olyan sereggel állít be, olyan felszereléssel hogy akkor és úgy ver agyon ahogy nem szégyenli. Ráadásul olyan bandita lordok jelennek meg hogy a WoW-ból Ragnaros ha meglátná felsírni szégyenében. Olyan seregekkel, vagy olyan íjászokkal akik a pálya túlvégérõl atomfejest húznak a seregemre, légiós nyílpuskával. Reális. Tényleg.
A katonáim két fingás és három böfögés között dezertálnak mert épp nem minden másodpercben harcolhatnak. Minél többen vagyunk annál biztosabb hogy nem akarnak nyerni, ezért inkább maguktól elmennek. Pénzt alig lehet beszerezni vagy azt is nehezen de keveset, de cserébe mindenre iszonyat összeget kell kiadni...
bazzeg... aki ezt össze rakta elmehetne insta szerkesztõnek a BLizzard-hoz. Olyat tenne össze hogy kivitelezhetetlen lenne. Tényleg. Elismerés. Textúra szép, hangok jók, lehetnének. De nem mind az. Némelyik nevetséges. Mintha 4 éves gyerek visítana. Zenék nem rosszak, 2 percig. Utána unalmasak.
Viszont a térképek egész jók. A környezet hangok tetszetõsek.
Nem tudom. Nekem a Tocans Calradia sokkal jobban tetszik. Eredeti térkép. A Floris szemétbõl a jó dolgot átvéve. Bár vannak hiányosságok de így is fantasztikus. Bár a magyarosítás nem támogatja, de ki nem szarja le. Legalább nem bugos, életképtelen szemét mint a Floris.
- Azzal az iszonyat erõs 600 fõs, lovagokkal teli JATU armyval mit kéne kezdeni?
- Minden várban, városban 500+ fõs védelem van. Lehetetlen bevenni bármit is. 100+ nap óta játszom, de eddig senki sem foglalt semmit el. ?
A királyi seregek is csak 200 fõsek.
Ha leszeded a 3.6-ot akkor ez egy külön játék lesz (nem belemásolandó a 3.42-be, hanem az egész könyvtárat csak simán berakod a modules mappába) amit az induláskor kiválasztasz, szóval igen, új játékot kezdesz.
Upgrade is van de az 3.5-rõl fejleszti fel a játékot 3.6-ra.
A dolog úgy néz ki, hogy a rend felkerült mint új, alapból is építhetõ rend a listára. ha ezt választja az ember, akkor pendor lovagokból lesz képezhetõ a rendtag akinek alapból nincs semmilyen felszerelése (csak bõr páncélban szaladgál egy saddle horse van alatta meg egy alap kard a kezében). Külön lehet neki felszerelést csináltatni ami pénzbe és idõbe is kerül. Ugyanez él a sergeant-ra is (ugyanazt a szerepet tölti be mint a többi rendnél a rendtagok kísérõje csak ennek a manusnak alapból egy botja van meg tabardja).
Lehet nekik venni hátast, páncélt (ha megtanulta a noldor kovácstól a noldor cuccok titkát a karakter akkor akár ilyen páncélokat és fegyvereket is), fegyvert, de ezeknek van egy idejük míg elkészülnek és van egy költségük is. Ha az ember nem különleges minõségû páncélból választ valami nagyon drágát akkor még viszonylag olcsón és gyorsan (pár naptól pár hétig) letudható egy adott tárgy legyártása és alkalmazásba vétele. A lényeg meg ez utolsó dolgon van, hogy minden egyes tárgyat külön, egyesével kell megvenni és míg nincs legyártva egy adott cucc addig nem rendelhetõ új az adott kategóriából (hátas/páncél/páncél kiegészítõk/fegyver).
Mind a lovaghoz mind pedig az õrmesterhez két manust mutat a program akit öltöztetni lehet. Így lehet tulajdonképpen egy adott katonából kétféle felszereltségû és fegyverzetû variánst generálni akik aztán vegyesen kerülnek az adott csapatba. Ha az egyik manust nem öltözteti a játékos akkor csak egyféle felszereltségû embere lesz az adott kategóriából.
Ahogy nézegetem a játék fájljait annak alapján formális tréningre is lehet majd küldeni a rendtagokat amitõl jobbá válnak és megnõ a szintjük (tehát nem csak a jó öreg pénzért és renown-ért tuningolás mûködik). Ezt az opciót még nem sikerült elõcsalnom, mert még nincsen felszerelve lovagom és gyanítom majd ezután jön csak elõ a dolog. Egyébként alapból a saját lovagok gyengébbek mint bármely más rend tagjai, viszont teljesen testre szabhatóak és feltrenírozhatóak nagyon ütõs szintre. Aki nem akar ezzel vacakolni annak ott vannak a jól bevált rendek továbbra is.
A rendek kapcsán lehet nekik hírnevet szerezni a szokásos feladat elvégzéses dologgal (vadássz le adott típusú ellenfélbõl adott Xp mennyiséget), ami azonban bõvült még 2 opcióval is. Az egyik csak akkor áll rendelkezésre, ha tag a karakter az adott rendnél. Ekkor lehet nekik ajánlani illetve a nevükben nyerni tornákat. A másik feladat (ezek hetente frissülnek) az adott rend ellenségeinek levadászása. Ekkor egy 30-100 fõ közötti csapat jelenik meg az adott város/vár mellett ahol a feladat el lett vállalva és õket kell leverni.
A program AI lordjai szépen kreálgatnak rendeket és a program pakolgat ki mindenféle nem alap rendektõl is õrjáratokat (tehát olyanoktól amik nincsenek még felhúzva). Én már futottam bele ebony gauntlet, silvermist és radiant cross õrjáratokba, mi több csapásmérõ egységekbe is (ezek eddig mindig minimum 50 fõsek voltak és a lovagok meg a kisegítõik alkották).
Kis érdekesség, hogy készült minden nagy néphez 1-1 leányzó (asszonyjelölt) akik nagyon szép arcot kaptak, tehát aki a karakterének normális kinézetû asszonykát szeretne fogni, annak immáron megvan rá a lehetõsége. Érdemes a lady-ket lecsekkolni a notes/characters részlegben mert a fejfedõjük olykor nagyon sokat elvesz a vizuális élménybõl.
A noldorok kissé erõsödtek az AI csatákban pusztán attól, hogy a noble és a twilight knight immáron nem íjásznak minõsülõ egység (lõdöznek persze mert a felszerelésük nem változott, de az autocalc-ban eszement sokat nyom hogy valaki íjásznak van kategorizálva vagy nem, mert az íjászok gyengébbek a várvédelem kivételével mindenhol máshol mint egy azonos szintû nem íjász).
Ahogy nézem nullázva lett a kezdeti tápolás egyik metódusa, még pedig a só és fûszer meg a training field kapcsán. A párbeszéd ami eddig elõcsalta a lehetõséget az most teljesen hiányzik (vagy én vagyok béna és nem látom vagy nullázva lett az opció vagy megváltoztak a feltételek).
Kicsit mint ha megint belenyúltak volna a hátterekbe de ebben nem vagyok száz százalékig biztos, lehet hogy csak én emlékszem rosszul már pár dologra.
Feladatok sûrûbben vannak, többet is lehet kapni mint korábban és rövidültek a feladatok közötti idõk (tehát az az idõintervallum míg újra elõkerülhet ugyanaz a feladat).
Plusz a hírek közé bejöttek érdekességek amik határsértésekrõl, gazdasági dolgokról vagy épp bûnözésrõl szólnak és a normál térképen kerülnek elõ egy új lapon (például kaptam egy hírt miszerint pár pofozkodó paraszt miatt tört ki most bunyó Fierdsvain és Sarleon között mikor az egyik falu parasztjai nekimentek a másik falu parasztjainak nem kicsit ittas állapotban é ezzel a két lordot egymás ellen hergelték), meg táborozás közben is érhetik meglepetések az embert (totál nyílt terepen ejtõztem azt egyszer csak bejött egy új párbeszéd ahol a karakterem lovát próbálták meg lenyúlni banditák azt abból kerekedett ki egy kisebb bunyó).
Jó sok új egység lett berakva (nem találkoztam még velük csak átnéztem a troops részt azt ott feltûnt jó sok újdonság).
A tárgyak között minimális bõvülés figyelhetõ meg (elsõsorban az új kis frakció miatt bekerültek új nyílvesszõk, egy nagyon jó kis új íj ami valahol a két war bow közé esik teljesítményben és pontosságban és használható lóhátról).
Az új nevesített seregek vezérei nem gyengék. Kettõ már megjelent (egy mittenheim-i és egy veccavian kalandor vezér) akik lazán összecsomagoltak az övékénél háromszor nagyobb haderõt.
Alkalomadtán én is nekiesek azt megnézem.
Megvenni a Warband-ot meg ott a Steam. Olcsó és nagyon gyakran van a Warband akcióban (2 hete is volt) amikor olcsóért megvehetõ. Vagy ugye irány a Tesco. Ott is elõfordul és olcsóbban mint a játékokra szakosodott boltokban.
De a leírás alapján kihagyhatatlan. Az a saját összeállítású lovagrend elég ütõsen hangzik.
De nagyjából az összes változtatás úgy tûnik elõnyére fog válni.
Én biztos hogy lenyomok vele egy kört, ha nem többet.
M&B 2 Bannerlordról van már valami hír, mikor készül el?Vagy ingame képek, videók?
Kár, hogy nálam bebugzott a kampány, nem kaptam meg a következõ küldetést, elkezdtem meghódítani a világot, és kiderült, hogy nem lehetnek lordjaim... 😞
Tehát védekezési érték az nincs (a támadások elõl vagy kimozogsz vagy hárítod õket a játékban). Ha pajzzsal hárítasz akkor sérül a pajzs (vagy ha támadják) és a skill arra való, hogy növeli a pajzs HP értékét ami így tovább marad használható a harcban. Amíg megvan a pajzs és viseli is azt a karaktered addig annak sebzés mérséklõ hatása hozzáadódik a karaktered test páncélzati értékéhez (magyarán ha van pajzs a karaktered kezében akkor kevésbé sérül).
A puska így is-úgy is átlõ minden páncélt, szóval a nehéz páncélos zsoldos lovasok sem fogják tovább bírni (ellenben lassabban érik el a célt amikor nincsenek lóháton illetve amint kilõtték alóluk a lovaikat). Én nagy mennyiségû gyors katonát javaslok, akik míg odaérnek a célhoz addig te elvonod a lövészek figyelmét a fel-alá nyargalászással (nem kell aggódni, a puskák és puskás egységek nem túl pontosak).
Meg íjászokat (meglepõen hatékonyak, gyorsabban lõnek mint a puskások és csak a legnehezebb páncélos katonákat nem szedik le 1-2 lövésbõl) is érdemes beszerezni.
Így marad az, hogy a helyi erõdbõl veszel fel a parancsnoknál (commander) embereket vagy használsz zsoldosokat a parasztokat meg elfelejted (amúgy is feleslegesek a parancsnokok miatt, akiktõl eleve kiképzett bakák szerezhetõek).
Szóval biztos ami biztos alapon nem árt némi (jókora) hírnevet is szerezni mielõtt a toborzások (meg feladatok és sok egyéb más) egy része megnyílik elõtted.
A magyarításokat meg kukázd ki, csak a gond van velük mindig, minden játéknál. M&B esetében ez még határozottabban igaz, pláne ha bármit módosítasz vagy modot szeretnél használni. De ezek nélkül is jobban jársz ha hanyagolod a magyarítások borzalmait és inkább gyakorlod a nyelvet.
Böngészõbõl elérhetõ felületen megtalálható Caladria térképe, és csatlakozni lehet a világhoz mint hõs. Még nem tudom pontosan hogy mûködik, holnapra talán okosabb leszek. Most azt a feladatot kaptam, hogy menjek egy várhoz, ahol a klántársaim gyülekeznek, estére fogok odaérni. Lesz valami nagy csata több száz emberrel, de elképzelésem sincs hogy néz ki egy ilyen.
Be fognak állni más királyságokhoz, és a továbbiakban õket szolgálják. A te tróntermedben is megjelenhetnek, fel lehet õket venni, de nem éri meg szóba állni velük. Jobb ha kevés lordod van, de sok földjük van.
Jobban jársz ha még aktív ellenségtõl csábitasz át lordokat. Ez a vége felé fog csak sikerülni.
Ez a cRPG mod eléggé át van írva az alapjátékhoz képest csak multizni lehet benne. Lehet ostromolni, csatázni, és van kooperatív játékmód is botok ellen. A harc egy kicsit be van lassítva, realisztikusabbak a mozdulatok, közelharcban sokkal nagyobb szerepe van a blokkolásnak. Emiatt a kezdõknek pajzsos karakter erõsen ajánlott, a kétkezes fegyverekkel meg a szálfegyverekkel sokáig tart megtanulni harcolni. Íjászkodni is jó benne, lovast viszont nemigazán éri meg csinálni az elején. Egyrészt nagyon drága, másrészt rengeteg skillpontot elvisz.
Ha valaki arra adja a fejét hogy kipróbálja, elõször olvasson utána, hogy érdemes karaktert csinálni!
Nem árt tudni hogy egy rendkívül idõrabló játék.
A 31-es szintet elérve lehet visszavonulni (kb 60-70 óra játék), amit nem árt megcsinálni legalább 12 alkalommal, mert a visszavonulás utáni bónuszokkal lehet fejleszteni a felszerelést. Ezután érdemes elkezdeni csak igazán fejlõdni. 36-osz szint kb 500-600 óra játék. Nem sok esély van ilyen playerrel találkozni, de aki idáig jut jó erõs lesz.
Azért nem kell megilyedni, nem válhat félistenné senki, bárkit le lehet benne kaszabolni 30-as karakterrel, fejlesztett cuccok nélkül is, de tény hogy azért a statisztikánk nem lesz olyan mint a veteránoknak, jelentõs elõnyük van azoknak akik mondjuk egy éve játszanak.
Egyébként meg annyira ritkák a jobb cuccok, hogy nagyjából lordly kivitelben bármit érdemes megvenni aminek 50 felett van alapból az értéke.
Ezért is játszok inkább modokkal, azokba sokkal értelmesebben fel lehet szerelni a karaktert.
Bár mostanában megint inkább a multit nyomatom. Rákattantam a cRPG modra.
Most raktak bele újfajta ostromlós mapokat ahol több zászló is van, iszonyatos darálás megy, és nem olyan bugyuta a harc mint AI ellen, igazi ostrom fílingje van.
Na mindegy, visszatérve az eredeti problémámhoz... ha nehézpáncélos stílusban játszok, akkor a nagyon maximum távolsági harcra nekem a számszeríj. Ha íjászt akarok, akkor bõrvérteket, vagy esetleg a könnyebb láncvérteket használom, olyat ami ránézésre nem korlátoz nagyon a mozgásban. A felsõ határ íjásznál az nagyjából a khergitek páncélzata.
De ez stílusfüggõ... én egyszerûen ilyen vagyok. Elröhögöm magam, ha teljes lemezvértben hosszú íjjal lóháton látom a karakterem (sõt ez ló nélkül is vicces) és ugyanígy a nevetés kerülget, amikor a huszadik nehézvértes lovagot nyársalom fel a lovával együtt ugyanarra a hurkapálcára.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Természetesen ki lehet kapcsolni minden ilyesmit.
Lehet hogy baromi realisztikus, de nem valami jó így játszani. Néha több száz napig is kell mászkálni mire találsz a kedvenc fegyveredbõl egy mesterdarabot. És amikor ez eltörik, az valami rohadt kellemetlen.
Ha mondjuk a kovácsnál jó pénzért lehetne pótolni, vagy javítani nem lenne baj, de így hogy a szerencsén múlik, hogy találj helyette másikat, ez már inkább csak szívatás, semmi értelme ilyenekkel elbaszni a játékot.
de persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen, hogy nem élek a játék adta lehetõségekkel.
Mondjuk van még pár dolog, amibe bele lehetne kötni, pl gyalogosnak szintén ne nagyon legyen teljes vértezete, de a fegyverek törése sincs megírva sajnos, pedig lehetne valami olyasmi, mint a pajzsnál. Érdekes lenne pl, ha viszel magaddal a csatába két tegez nyílvesszõt, meg egy szálfegyvert, és a szálfegyver a második roham után kettétört, és a nyílvesszõk is elfogytak, így fegyver után kéne kajtatni a harctéren.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
A számszeríjas nekem sincs meg, de nem is lesz, mer az parasztoknak való fegyver, nem királyhoz méltó olyat kézbe venni😊
Én már egyébként lõttem 12.8-asat is íjjal. Az úgy nézett ki hogy lóhátról max sebességgell vágtatva ellõteem a nyilat csak úgy minden mindegy alapon, nem is láttam rendesen az ellenfelet, vagy 3 lónyit keleltt felé lõni, és véletlenül eltalálta.
Egy 10-es nehézségû lövéshez is iszonyatos mák kell. Ami 5 fölött van az már nagyon messze van és igen csak meg kell nézni a célt, nem szeretek olyan messzire lõni, mert sokszor mellémegy, és a nyílvesszõ véges.
Legtöbbbször 2-3 nehézségûeket lövök, az szinte biztos talál.
Amikor távolsági fegyvereket használsz távolabbi célokra, akkor (ha nem kapcsoltad ki,) ki szokta írni sárgával, hogy az adott lövésed milyen nehézségi fokozatú volt.
Az utolsónál arra gondol, hogy hajítófegyverrel a kezedben ha X-et nyomsz (ez pl. nem biztos, de a billentyûkiosztásnál meg tudod nézni), akkor lándzsaként tudod használni. Ennek mondjuk csak lovon van értelme, mert közelharcban semmit sem érnek.
Ha valamit rosszul írtam, akkor a többiek majd kijavítanak, de azért remélem segítettem.
Kérdésem lenne, mégpedig az, hogy warband-ben ezeket a steam teljesítményeket, mégis hogy a fenébe tudnám elérni? Sohasem jön össze, mindig nagyobbat sebezek, mindegy melyik testrészére lövök/dobok az ellenségnek. A másik meg, hogy mi az a hajítófegyver másodlagos használata? Mire lehet még használni dobáson kívül? Valaki segítsen már összehozni õket, mert már csak ezek hiányoznak, köszi elõre is 😄

szerintem amúgy jók az eredeti zenék... de hallgattam már közben párszor csatametált pl, néha jól kijön a ritmus, néha meg nem annyira 😊