Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogy játszhatok, akár veletek multit?
egy kis segítség kéne 😊
végre sikerült összeraknom egy mûködõ gépet, és letöltenem a Mount and Blade Napoleonic Wars-t vírus nélkül, de oroszul 😞
tud valaki linket magyarosításra, ami mûködik?
nem tudom a verziószámot, szóval jöhet minden
ezer köszi elõre is
NYEREGBEEEEEE!!!!! 😊
Nem mostanában voltam.
Kérdezném, hogy a bannerba tegyek bele / vegyek ki valamilyen linket?
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Már megoldottam a problémát! Bugos volt a weboldal és csak harmadjára engedett be a regisztrált jelszavammal és nickemmel. 😊
Valaki tudna nekem a nexuson kívül bármilyen linket adni, ahonnan letölthetem a POP mod legfrissebb verzióját? Mert hiába regisztráltam nem tudom a modot egyáltalán letölteni.
A segítséget elõre is köszönöm!
Sajna a 3.6.1-esben a custom order (amit te szerelsz fel) nem alkalmas arra hogy ott elõjöjjön a grandmaster küldetés, a többi viszont igen. A sima 3.6-ban állítólag még lehetett a custom order-nél is nagymesterré válni de ez ki lett véve mert stabilitási problémákat tudott generálni (csak az esetek 25%-ában tudták reprodukálni a hibát, ami mindent tönkre vágott ha beütött).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szerintem a sisak is elõször csak thick változat lesz, és adhatom oda még kétszer mire kész lesz.
Peadtam a királyi sisakot (58+6) fejlesztésra, 30 nap múlva kész, kíváncsi vagyok milyen lesz.
A reinforced rune armoromból 80 nap alatt csinált volna lordly változatot.
+1 persuasion jár érte.
Az elmenekülõ zsoldosvezéreket meg már megszoktam. Mikor a harmadik is elmenekült, már sejtettem mi a helyzet.
Ez a küldetés csak akkor jön elõ, ha kellõen magas viszonnyal és ranggal rendelkezik a játékos karaktere egy olyan rendnél aminek tagja és nem a saját rendje. Minden ranghoz tartozik egy pontszám (ezt meg lehet nézni a karakter report-ban meg a viszony report-okban az adott rendnél az összesítõben).
A tagsággal automatice jön az elsõ rang, ami a knight, ekkor megkapja a rend alap felszerelését a játékos.
Utána jön a knight commander (a felszerelésbõl reinforced variánst kapsz és egy spirited pacit ha van a rendnek).
Harmadik rang a constable (lordly armor set, champion paci).
Utolsó a grandmaster. Ehhez tartozik a betámadós quest (automatán elindul ha az ember elérte a szükséges pontszámot ami a grandmaster ranghoz kell), ami végül ahhoz vezet, hogy a karakter grandmaster lesz. Ekkor kapja a rend a saját várát ahol olcsóbban lehet felszerelést fejleszteni, lehet betárolni egy halom kaját, õrjáratokat lehet onnan indítani.
Más.
Az új zsoldos seregek (a felbérelhetõek) vezérei sajnos nem elfoghatóak, kódolva van náluk hogy mindig lelépnek, így õk nem lesznek forrásai qualis gem-nek.
De az is lehet hogy bizonyos számú renown, vagy honor hozza elõ.
Aztán ott van még a prestige vagy mi a lovagrended felé ami még szóba jöhet. (ezt egyébként azt se tudom hol kell megnézni)
Nálam most a renown 8000 körül járhat, a honor meg vagy 700.
Egy párbeszéd után a lovagrendem elküldött, hogy kutakodjak egy falu körül a Snake Cult aktivitás miatt.
Azt nem tudom volt-e köze hozzá, de volt ott egy ~100 fõs csapat amit levertem.
Mikor visszamentem a lovagrendhez, megint visszaküldtek hogy keressem meg az erõdöt és vegyem be. Kaptam vagy 100 lovagrendi egységet is segítségképpen.
Infót a használhatóságról/a hely szerepérõl szerintem találsz a PoP saját fórumán.
Ezt a küldit mindig megkapja a játékos? Meg mindig Snake Cult-os, vagy van másféle is? Mondjuk Heretic-eset azért nem szeretnék😊
Nekem külön szimpatikus, hogy a rendek lovagjainak kistesói is már képezhetõek. Például ha a játékos Pendor vonalat követ és saját rendet hív életre, akkor a nemesekbõl lovagot majd belõlük rendi lovagot lehet kreálni, míg ha gyalogosnak hagyja a sergeant-okat a játékos akkor sima pendor man at arms-ból képezhetõek olcsóbban (kevesebb prestige kell hozzájuk) mint a lovagok (állítólag ha lovassá alakítja a sergeant-okat a játékos akkor majd mounted man at arms fog kelleni).
Ugyanez igaz a többi kultúra rendjeire is.
Külön tetszik az a fajta küldetés, mikor hírnevet kell gyûjteni egy rendnek. Ekkor kap az ember egy jókora kontingenst a rend lovagjaiból és kisegítõ egységébõl azt velük kell bizonyos mennyiségû renown pontot begyûjteni harcokból. Ilyenkor sosem lesznek rabok a harc végén, nem lehet bevenni melléjük más egységet (companion-ok kivétel, de minden mást kivág a program ekkor a seregbõl, szóval érdemes ilyet akkor elvállalni ha van hová leparkolni a bakáinkat), de ha kész az elvárt mennyiségû renown begyûjtése adott idõ alatt, akkor a megmaradt katonák egy része (ha jócskán túlteljesítettük a célt akkor akár egésze) bevehetõ a saját haderõk közé.
Nem tudom új vagy csak eddig elkerülte a figyelmem, de van arra is opció, hogy a betoborzott lordok megváltoztassák a saját toborzott csapataikat. Van egy beszéd opció arra, hogy hagyják el a régi utat amit követnek és használják az uralkodójuk (tehát a játékos) királyságának katonáit. Ez ugyan egy 10-es viszonyromlást hoz de az ledolgozható. Plusz amint lesz elegendõ zsetonjuk akkor nekiállnak majd õk is lovagrendeket alapítani ha minden egyéb feltétel adott számukra (tehát a várban/városban van training épület meg van pénzük is, gem viszont nekik nem kell). Ennek elõnye, hogy ha rendet alapítottak a srácok akkor a rendi katonák lesznek számukra az egyedi extra egység ami pluszban jön a seregükbe.
Érdemes emellett tréningelni egy jobb tudású companion által a saját rendünk katonáit. Egy jó training és magas harci meg egyéb skill-ek birtokában lévõ companion egy 4 hetes intervallum során egész komoly fejlõdést tud náluk elérni. Én Lethaldrian-t meg Roland-ot használom erre, így harci és egyéb tudása is jócskán felment már a katonáimnak. 3 hónap alatt ,ez a két csóka felváltva elég sokat dobott a srácokon (mind a lovagokon mind a másik egységen), így ha egy 10-es kontingenst odaadok bármely lordomnak az félelmetes nagy javulást hoz nekik, hát még ha többet is kapnak (azért a lordok teljesítményén sokat dob ha van a seregükben olyan egység ami ért a gyógyításhoz, gyorsabb mozgáshoz, messzire ellát és ezeket bizony tréning során kaptak a kiképzõimtõl az egységek).
Támadásokból nekem is kijutott már assassin támadás saját váron belül a trónteremben, de támadtak már meg dutyiban is, próbáltak kirabolni táborozás közben, szóval bejött nem kevés plusz elem is a mindennapokba. A számtalan új neves vezér meg a felbérelhetõ zsoldos kompániák meg félelmetesen jók. Az meg külön tetszik, hogy egyes zsoldos csapatok csak akkor válnak majd felbérelhetõvé ha elég jó lesz velük a viszonya a játékosnak. Az meg nem gyenge mikor az ember elindul harcba úgy hogy utánfutóként követi 2-3 neki szolgáló zsoldos sereg pont ahogy korábban tették ezt más királyokkal. Bár ezek a zsoldosok beállíthatóak akár õrjáratozásra is és képesek hatalmas erõket megfogni. Bár a 10K pénz, amit ki kell értük csengetni, néha komoly vágás tud lenni a kincstáron.
most már nehéz ügy felvinni 63-ra a srenght-et, de szerintem még így is a legjobb ha elixírt veszünk belõle. Én a rúnás fegyvereken is spóroltam, most nem költöttem ilyesmire gemet, egy ment a lovagrendbe, a többibõl elixír lett. Íjat azt egy Aeldarian-tól szereztem, mellette meg csak egy masterwoked two handed iron mace van közelharcra, amit úgy megszerettem, hogy nem is kell helyette más.
Még Quegefin boltját se nyitottam ki, lovat meg páncélt a Noldor lovagi tornán nyertem.
Ha csinálsz nekik küldit, ahogy haladsz a prestige pont gyûjtésével, megkapod a felszerelésüket thick, reinforced, és lordly változatban.
Tehát érdemes elõször felszerelni õket, és csak aztán végigvinni ezt a vonalat. Lovagrendes küldibõl is több féle van már, és azok is ötletesek.
Elvileg lehetne noldor páncélt, eventide sisakot is beszerezni így lordly változatban, de az nagyon sok idõ. Én megelégedtem kevesebbel is, és a hõsökre raktam amit a lovagrend adott.
Ami ésszerû változtatás volt, hogy most már több honor kell a lovagrendi egységek toborzási költségének redukálásához. És a Noldorokat se lehet csak úgy lépten-nyomon megtámadni. Ez a kettõ összefügg, mert ha van elég Noldor egység lespawnolva, és persze van nagy létszámú beáldozható sereged, lehet menni honort farmolni. Csak elõtte a Noldor várossban negatvba kell vinni a viszonyt, ha a város eltûnik nyomatni kell az automata csatákat. Nem árt a 10-es PM skill, mert 100 fogoly az 100 honort hoz a konyhára. Egyébként már +30 viszonynál is visszajön a város, szóval elvileg 4-es PM is elég, de úgy azért elég nagy szívás lehet csinálni.
A saját lovagrend nagyon jó dolog, csak nagyon sok idõ kell hozzá, de megéri. Bár szerintem senkinek nincs annyi türelme hogy Noldor egységeket fabrikáljon a lovagrendjébõl, de arra is van lehetõség.
Az enyémek jóféle plate armolrba vannak, és van náluk melitine íj is.
Épp tegnap történt egy fura dolog. Snake Cult-os bérgyilgosok támadtak rám a saját tróntememben, aztán kaptam egy küldit amit épp csinálok.
A Pendor új változata a 3.61 es milyen lényeges dolgokban különbözik a korábbiaktól? Én 3.42 játszottam anno.Érdemes új játékot kezdeni vele? Különbözik annyira?
Kinek van tapasztalata errõl?
A Warbandhoz nincs normális warhammer mod? Én csak a Warsword Conquestet találtam, de az nem az igazi. Illetve készül a Grim Age, de mindig csak készül.
Szóval: mount and blade wikin a hõsöknél a "nobles" rész második bekezdésében ír egy olyat, hogy ha gyenge a hõs felszerelése amikor birtokot adok neki, akkor lecseréli azt jobbra. Ez eddig rendben is van, de pontosan mi számít gyengébb felszerelésnek? Az biztos, hogy nem true value alapján rendez, mert akkor a one handed battle axe-t (550) nem cserélte volna arming sword-ra (480). Gyakorlatilag az egyik legjobb fejszét kicserélte egy közepes kardra. Bónuszként eltüntette a great hammerét is, a játék legnagyobb sebzésû blunt fegyverét (najó nem teljesen igaz, polehammer többet sebez, de az gyakorlatilag beszerezhetetlen). A heavy heater shield-et se érezte elég erõsnek, lazán lecserélte knightly kite shield-re. Fegyverbõl egyedül a great long bardiche maradt meg, és a páncéllal (coat of plates) meg a lóval (charger) se volt baja.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Persze ez megoldható a progi saját backupjaival is, de azért a biztonság kedvéért csináltam egy teljes másolatot a Native könyvtárról 😊
Köszi a válaszokat! Azt hiszem most egy ideig elleszek^^
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Tárgyak értékeinek átkaristolása sem igényel új játék indítást, de életbe lépni egyes elemei majd a következõ árú frissítéskor esedékesek (már a boltokban, a viselt cuccok értékei ha változnának az azonnal észrevehetõ lesz, a bolti frissítés inkább a gyakoriságban meg árban való változtatás miatt kell). Ez meg hetente van.
A persuasion valóban a PoP-ban lett charisma alapú.
Backup-ot felesleges készíteni, mert a program maga készít neked minden mentés után egy backup-ot arról a fájlról amit maceráltál. Ehhez odabiggyeszti az idõpontot is hogy tudd. Szóval ha valamit elrontanál (nem tudom mi romolhatna el a kérdéses editor által macerálható fájlok értékeinek variálásával, hogy ne mûködjön a program) csak visszanevezed a mentett fájlt eredeti nevére és újra alap értékekkel játszhatsz.
Az tuti hogy a felszerelést szabadon lehet variálni, ahhoz nem kell új játék, csak újraindítás.
A Morgh féle editor csak a txt-ket változtatja? És ha változtatok, akkor ezek a változások mikor és hogyan lépnek életbe? Új játékot kell kezdeni, vagy esetleg elég csak várni pár napot?
Saga: persuasion is intelligencia alapú, legalábbis warband-ben... de valahonnan nekem is rémlik a charisma, nem lehet, hogy PoP-ban rakták át arra?
Warbandban én a hõsoket 12 STR és 12 AGI atrribútumra csinálom.
Aki elég gyorsan fölé tud fejlõdni, az onnantól kezdve csak intelligenciát kap, és visz egy party skillt. A legjobban fajleszthetõ hõs pedig lesz a looterem mert az AGI fejlesztésével nagyon kevés skillpont jön. A nehezen fejlõdõseket is csak 12/12-re csinálom, õk általába harcosok maradnak, és intelligenciából kimaxolom a harcértékeiket. Ami ezen felül marad, training-re és first aid-re megy el.
Training és a first aid skillre kifejezetten senki nincs ráállítva, mert az nekem is meg szokott lenni, viszont ezek olyan skillek amiknél hasznos ha mindenki ért hozzá. A traininget gondolom nem kell magyarázni, de a first aid egy olyan dolog amit el szokás hanyagolni. Pedig akármilyen figyelmes valaki, sose lehet tudni melyik hõs marad talpon. Ha van first aid mindenkinél (akár csak pár pont is), egy ember is fel tudja kelteni a többit több-kevesebb hp-val, többek közt a wounded treatment sikilles fazont is aki így elkezdhet gyógyítani, így sokkal hamarabb harcképes lesz a csapat.
Ekkor a rambovics karaktereknek (akiket csak harcra szántam) a szokásos tréning meg harci ismeretek mellett a gyógyászatot nyomattam (mindenkinek más elemét) vagy ha jó volt a karizmája akkor a persuasion-t (azt lett belõle követnek való akit lehet küldözgetni másokhoz). Így mindig akadt aki jól összefércelte a bandát ha az én karakteremet lecsapták.
Fegyverzetben az 1 pajzs, 1 balta (mert bontja a pajzsokat), 1 zúzófegyver (kellenek a foglyok és meglepõen jól amortizálja a nehézvértes arcokat is) meg egy csomag hajító eszköz lett a fõ csapásirány az élharcosoknak természetesen plate armor-ba dugva õket, míg a támogatók számszeríjat vagy íjat kaptak, pajzsot meg egy közelharci fegyvert a nyílvesszõik mellé és köztük küzdött a gyalogos íjász karakterem is.
Harcba általában vittem pár tucat lovast is (native-ban ez természetesen swadian knight volt) mint elterelés és áldozati bárány, de alapvetõen a hadaim 2/3-a távharcász volt míg a maradék az talpas.
Egyébként csak azért kellene, mert fejembe vettem, hogy a hõseimre ugyanazokat a felszereléseket adom, amit az elit katonáim is hordanak. Négy hõst már beöltöztettem rhodok sergeant-nek, azokat a cuccokat nem volt nehéz összeszedni, csak egy kis türelem kellett hozzá. Most a négy partyskillest akarom sharpshooternek öltöztetni, tulajdonképpen nekik is már csak a páncélok hiányoznak.
Valószínûleg az lesz, hogy megunom, hogy nem vagyok marshall és nincs értelmes hadjáratunk, fellázadok, és zsákmányból szerzek ilyen cuccokat. Csak lázadás elõtt még be akarom biztosítani a birtokaim védelmét...
Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...
Warband-ben egy sima alap companionnak melyik képességét fejlesztenétek, ha már az összes fontos skill maxon van? Nizarról van szó, egy sima talpas terminátort akarok belõle csinálni. Ironflesh, power strike, athletics, weapon master és shield amik kellenek neki, ezeken kívül még traininget húztam fel. Íjat, lovat meg dobófegyvert legfeljebb tornán használ, így ride, power draw, power throw, horse archery szerintem felesleges. Party skilleket mások viszik, így azoknak se lenne sok értelmük, a maradék meg tudtommal kb használhatatlan a companionoknak. De akkor mire rakjam a felesleges pontokat?
Más, érdekesség: ti találkoztatok már olyannal, hogy egy lord végleg eltûnt a színrõl? Múltkor vettem észre egy ilyet, hogy xy megfosztotta minden jogától z-t, aki calradián kívül folytatja pályafutását... na mondom wtf. Ez így mókás lesz, mert naponta többször látok ehhez hasonló üzeneteket, hogy a frakciók egymás között passzolgatják a lordokat, aztán gondolom ha valaki megjárta az összes népet, akkor lelép. El fognak így fogyni 😄
Morgh editorban végignézhetném egyesével az egységeket, de az kicsit hosszadalmas lenne, meg nagy az esély a hibázásra, úgyhogy ez legfeljebb végsõ megoldásnak jó.
Tényleg van olyan amikor megéri megtömni a céhet nyersivel, hogy helyre álljon a termelés.
Ez függ a céh és a nyersanyagának az árától, és az az új céh árától is amire lecserélnéd.
Szóval ha steam-rõl szerezted a játékot akkor hagyd hogy frissítse magát a játék onnan vagy akkor szerezz nem steam-es variánst. A magyarítást meg vágd ki a kukába, csak a baj van vele még a nativ esetében is képes hibákat generálni ha nem a gyárilag beépített magyar nyelvet használod (az meg a frissebbekbõl nem véletlenül maradt ki szóval hanyagold a magyar nyelvû verziót).
rico86:
Érdeklõdtél a mod saját topikjában vagy legalább átnézted az ottani problémákkal foglalkozó topikokat? Ott biztosan tudnak neked gyógyírt mutatni, mi itt nem nagyon.
gépem amd athlon x2 250 3,ghz
4 giga 1600 mhz kingmax dd3
msi gtx 650ti 1gb
Jó lenne ha valaki tudna segíteni mi lehet a baj , a warbandot errõl az oldalról töltöttem és más moddal megy.
Pedig ugyanúgy mind a kettõ 1.153-as. Letöltöttem a taleworlds.com-ról a legújabb patchet és a mentésnél incompatibilitást jelez.