12134
1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• Hunor1
    ohh.... akkor meg kell öljem? (van egy ilyen csít hogy kihívhatom párvajra)
    lehet hogy akkor lenne király választás?
  • uwu420
    Én csak régebbi BW-vel játszottam, az alapján az a tippem nem lehet ilyet csinálni.
  • Hunor1
    háj. én ugyan nem a Pendorral játsom de talán tudtok segíteni.
    A Brytenwalda római verziójával játszom. Római oldalra léptem be.Van ugye a király és csak 3 lordja van.Mindegyikkel jóban vagyok. Az lenne a tervem hogy a vezér helyét átvegyem mert nincs kedvem elszakadni és saját frakciót létrehozni.Különben akkor gondolom a többi római frakció( 3) egyből nekem esne.
    Tehát hogyan lehetnék király az induló frakciómban? köszi a segítséget( és bocs ha kicsit magyartalanul írtam)
  • uwu420
    Bocs ha elvettem a kedved az ide való írogatástól, néha megesik :)
  • uwu420
    nem megy az írás, kérdezni ér :)
  • uwu420
    Amúgy elég időigényes ha fullos felszerelést, meg fullos karaktert akarsz.
    De Coop-ba meg PvP-be is lehetsz hasznos a csapatba alacsony szinten is.
    LV 20 felett már teljesen jó, az pár óra alatt megvan, csakm ondjuk nem lesz jó a K/D.
    Amogy meg vagy 15-ször el kell fejlödni 30. szintig, és folyton visszavonulni a bónuszok miatt, szóval túlnyomó rész alacsony szintűek a lpayerek.
  • uwu420
    cRPG
    Mondjuk ma még csak a harmadik.
  • uwu420
    Hány linket szeretnél még?
  • denevérember
    Srácok! A multi része hallott már a játéknak? Szóval ez amolyan "only single?"
  • nearo
    Hát de fél óra alatt meg bele se melegszek :D
    Ha jól emlékszek, akkor úgy 100-ig arénáztam ezzel a karakterrel. Native-ban ennyi bőven elég induláshoz, és ezt úgy mondom, hogy lóháton eddig csak tornán ültem, az összes csatámat gyalogosan vívtam. Lovasként még a 100 se kéne, annyira gyengék az alap banditák. Nem lehet, hogy kicsit agyadra ment a PoP mod, és csak beidegződésből játszol így? :)
  • uwu420
    ezt szerintem mindenkinek meg kell néznie
    Tudom hogy folyton ezt reklámozom, de minden okom megvan rá:)
  • uwu420
    Szétosztva kell csinálni, nem egyszerre. Félóra egy huzamba nem sok, az egy óra az már húzós ha naponta előveszed.
  • nearo
    Na látod, én meg azt érzem feleslegesnek, hogy csak 200-250-es wpf után kezdjem el a játékot :) vagy legalábbis türelmem biztos nem lenne hozzá.
  • uwu420
    Egyébként én is kipróbáltam a magas WM-t, de tök feleslegesnek érzem.
  • uwu420
    A POP-ban sajnos kell az 5 minimum, hogy tudjál training field-et építeni.
    3-4 WM nekem elég volt a Warbandhoz hasonló játékokban, és nekem is felment ilyen szintre a WPF, sőt még tovább is 40 szint felett.
    Mondjuk nekem azért, mert én türelmes vagyok, és rengeteget arénázok az elején. Minden M&B-t úgy kezdek, hogy addig nyomom az arénát amíg bele nem csömörödök. Ez úgy néz ki hogy hetekig, ha leülök egy-egy órára, arénán kívül semmi, és csak aztán kezdődik a játék (200-250 wpf)

Nagyon nem mindegy ám hogy szintlépés nélkül kapod-e a wpf-et. Az aréna azért jó, mert nem fejlődik szinte csak a wpf, így ami előnyt ott szerzel, "végig megmarad". Legalábbis hatékonyabban fejlődsz, mert azért kicsit exponenciális a fejlődéshez szükséges találatok száma.
  • nearo
    A forrást még mindig nem találom, ahol ezt olvastam, de csináltam egy gyors tesztelést. Egyik hősömmel verekedtem picit training field-en. Az első részében a tesztnek 21-es szintű volt az ellenfél, nem is növekedett egyik proficiency értékem se. Aztán cheattel felhúztam a hőst valami 2000-es szintre (62 után ugrik egy marhanagyot). Nem osztottam se skillpontot, se mást, csak hagytam úgy. Utána megint bunyóztunk, és simán +4 +5-öket ugrott ütésenként a fegyveres jártasságom. Ezután felhúztam a saját karakterem is ilyen szintre, és ugyanúgy kaptam a +4 +5 pontokat, tehát nem a szintkülönbségtől függ a dolog. Jó, ez a 2000-es szint kicsit extrém, de így legalább tisztán látszik a különbség.
  • SaGa Jr
    Ellenfél szintje valójában nem számít, illetve nem a szintje ami a lényeg. Ami fontos a célpontból az a HP-ja, ami ha sok akkor többet elvisel és így többet lehet rajta "gyakorolni". Tehát nem a szintje hanem a Str és IF skill számít amik együtt a HP-t adják. Ja és a páncélja, mert hiába a magas HP ha egy kisbicskával lecsapják mert nincs rajta páncél.

Távharcnál a lövés nehézsége és a weapon master skill a fontos, közelharcban meg a bevitt sebzés és a WM.
    A WM skill szerepe, hogy csökkenti a potya weapon profiency növekedéshez (tehát amit nem szintlépéskor növel az ember a kapott pontokból) szükséges értéket így tényleg megéri hamar felpörgetni ezt az értéket a Native esetében.
  • nearo
    Sokkal gyorsabban fejlődik így a fegyveres tudásom... ennél magasabb szintű karakterekkel volt jóval alacsonyabb weapon proficiency értékem főfegyverre. Bár tény, hogy azok nem warband-es karakterek voltak, de nem hiszem, hogy a két játék között túl sok különbség lenne ebből a szempontból. Ilyen 300 körüli értéket talán csak lovasíjászokkal értem el íjra, mivel éjjel-nappal azt használtam, de azt meg a közelharci fegyverrel szívtam meg olyan 100-150-es értékkel.
    Valahol olvastam, hogy nagyjából három dologtól függ a fegyveres jártasság növekedésének a mértéke: 1. a weapon master értékétől, 2. a bevitt találat sikerességének mértékétől, és 3. az ellenfeled szintjétől. Na most a 3. pont miatt lehet, hogy PoP-ban elég a 3-4-es szint, mivel úton-útfélen magas szintű ellenfelek jönnek szembe, de ugye native-ban ez nem teljesül.
    Szóval nem azt mondom, hogy feltétlenül szükséges a 10-es szint, de érezhető a különbség a 3-4-hez képest, és nem érzem elpazaroltnak azt a 6-7 pontot, amit erre költöttem. Meg különben is, már az elején így volt kitalálva a karakterem :)
  • uwu420
    Azért az a 10-es WM nem gyengén túlzás szerintem:) Miért nem elég 3 vagy 4?
  • uwu420
    Attól függ mivel nyomod. Pendorba ki lehet maxolni a karaktert, csak nehéz.
    A Warband-hoz közelebb álló modokba meg általába az INT meg a CHA fontosabb mint a harci tudás. AGI-ból pl elég ha fel tudsz ülni a kiszemelt lóra, és 15-18 STR-el is el lehet lenni.
  • uwu420
    Akkor az előző hsz. neked is szól. Meg fogsz lepődni.
  • uwu420
    A cRPG mod nagyon népszerű.
    Minden nap vannak 50-80 fős szerverek, de néha befigyelnek 200 fős csaták is.

Elsőre nem látszik, de ez egy nagyon összetett MP mod. Sok játék mód van benne? ostrom, csata, és cooperative játékmód, még focizni is lehet. Ha csak ezt a részét játszod ki akkor is érdekes vele foglalkozni, hosszútávú karakter tápolás, fejlesztett fegyverek, mindig van miért játszani. De akkor válik igazán érdekessé ha elkezdesz klánozni, mert a játék Strategous része az ami igazán különleges. Nem is kezdem el leírni, mert kibaszott bonyolult.
  • Carmang
    Ööö... szóval szinte mindent érdemes fejleszteni, de azért egy fő irányt érdemes tartani.

Native-vel nyomom Single-ben, és pont egy lovas íjászt akarok összehozni, de a mostani build-em elég gyenge közelharcban, ami ostromnál nagy hátrány. De ezek szerint ezt az elején be kell nyelnem.
  • kiscsavo96
    Halas koszonetem :)
  • nearo
    Illetve itt egy kép a jelenlegi karakteremről. Amolyan próba karakterként indítottam, aztán egész jól sült el a dolog. Így is lehet játszani, tökéletesen boldogulok ilyen értékekkel is.
    Gyalogosan harcolok vele, az összes pontomat most már str-re fogom rakni, illetve ha elérném a 30-at (amit nem fogok), akkor agi-ra. Ha abból is megvan a 30, akkor nem tudom, de 50-es szintig tuti nem fogok eljutni, szóval felesleges ezen gondolkoznom :)
    Skillek közül már csak iron flesh-t, power strike-ot, shield-et és athletics-et fogom növelni. Könyveket már mindet elolvastam, amint látható a könyves party skillek vannak kettes szinten (a plusz egy bónusz miatt), a többi nulla.
    Ami felszerelést látsz nála az kicsit csalóka, a számszeríjat csak ostromhoz használom, harcban egy military cleaver és egy war cleaver van nálam (a pajzs meg a kalapács mellé). Fegyverjártasságokon is látszik, hogy ezeket a fegyvereket használom, szintlépésnél a pontokat nem is ezekre osztom, harcban nagyon jól fejlődnek maguktól is a 10-es weapon master-nek köszönhetően.
    Akkor most a hátrányok. Az alacsony leadership miatt hamar leesik a morál, ha a maximum környékén tartom a sereg létszámát. Az alacsony inventory management miatt viszonylag gyakran kell kaját vennem, és a harc utáni zsákmányból is hagynom kell általában. Prisoner managementet is elviselném magasabb szinten, bár azért 20 katonából is szép summát lehet már kapni. Az alacsony horse archery, riding, power draw/throw miatt meg néha a lovagi tornákon szívok, de azért semmi teljesíthetetlen. Gyógyító skillek hiánya miatt nagyjából egy emberen múlik a sereg épsége, ezért őt a listában legalul tartom, hogy csak végső esetben kerüljön harcba.
    Hát nagyjából ennyit mondhatok róla... képet csak spoilerben, mert kicsit nagy:
  • nearo
    Ha alapjátékkal játszol, akkor általánosságban elmondható, hogy str-ből és agi-ból is elég olyan 15-18 körül. 15-ös str-el kb az összes közelharci fegyvert tudod forgatni, és ha nem akarsz íjakat használni, akkor ennyi elég is. A legnehezebb íjhoz 24 str kell, de ha nem kifejezetten íjász karaktert akarsz, akkor szerintem felesleges.
    Ha nehézlovast akarsz csinálni, akkor agi-t úgy 18-ig ajánlom, hogy ha véletlenül belebotlanál egy champion chargerbe, vagy valami hasonlóba, akkor fel tudj ülni rá (ugye 6-os riding).
    Int-re azt mondom, hogy minimum 12 pont (11+1 könyvből), hogy az összes könyvet el tudd olvasni, de pár skill miatt (inventory management, training, esetleg persuation) nem árt magasabbra húzni, olyan 18-ig.
    Maradék mehet cha-ra. Úgy számolj, hogy alapjátékban olyan 41-2-3 az a szint, amit még talán el lehet érni, tovább fejlődni már nagyon nehézkes. 15 str, 18 agi és 18 int mellett így cha olyan 24-26-ig mehet
  • SaGa Jr
    Ugyanúgy mint a többit.
    Legyen rá dohányod (20K pénz, bár a saját rend még igényel qualis gem-et is), legyen felépítve a várban a training field/ground (enélkül nem megy), azt beszélj az alapításról a helyi intéződdel a war room opciói között erről.

A king helm-et meg mindenképp megkapod mindegy milyen kultúrát választasz.
  • SaGa Jr
    Nem feltétlenül.

Ha nem akarsz élharcost kreálni aki elöl rohangászik akkor nem kell túl magasra növelni a Strength-et sem, míg egy jól megválasztott fegyverrel, valamint egy jó pacival az Agility sem létkérdés, hogy óriási magasságokba szökkenjen.

Nem tudom moddal játszol vagy csak native-val, mert nagyon eltérőek a fejleszteni való megoldások.
    Native-ban eszement gyengék az ellenséges katonák és vezérek így oda nem létszükséglet a 30-as Strength és Agility, bőven elég 24-ig felvinni, azzal már mindent viselhet, egész gyorsan mozog a karaktered és a hozzájuk tartozó skill-ek is fel tudnak menni 8-ig. A többi pont inkább menjen intelligenciára, jól jönnek az általa generált extra skill pontok.

Harcnál meg azt döntsd el hogy közelharci vagy távharcász karakter legyen elsősorban a manusod. Ha közelharcos, akkor power strike meg iron skin az elsődleges, shield a másodlagos harci szakértelem a fejlesztési sorban. Power draw neki nem kell, mert nem fogsz lődözni (vagy ha annyira akarsz akkor használj crossbow-t az nem igényel skill-t). Nem harciból kell a lovaglás (ha csak nem gyalogos hőst akarsz játszani), a tréning (ez minden felvett segédednek kötelezően növelendő skill), gyógyító skill-ek közül a first aid (ebből lehetőleg szintén több társadnak is legyen értékelhető mennyiségű pontja mert ha leverik a karaktered akkor a legnagyobb first aid skill fogja meghatározni mennyi Hp-val jön vissza) némi surgery/wound treatment rásegítéssel (előbbi életben tartja a katonáidat és azért kell a fő karakterednek is legalább pár pont rá, hogy bonuszt kapjon a gyógyító a csapatodban a skill-jére, utóbbi meg gyorsítja a katonáid és karaktereid gyógyulását plusz a lame-re vert pacikat ha inventoryban tartod akkor pár nap alatt normál változattá válhatnak ha jó a gyógyító tudása a karakterednek).
    Nagyon fontos a prisoner management is mert jó pénz szedhető össze a rabok elpasszolásából. Leadership csak a fenntartási költségek mérséklése miatt fontos, nem azért hogy több embered legyen (az amúgy is több lesz idővel ahogy egyre több lesz a renown pontok száma a sikeresen lenyomott csaták eredményeként).
    A többit meg majd megoldod társakból.

Amennyiben íjászkodni akarsz akkor készülj fel rá, hogy nagyon sok skill pontra lesz szükség, mert egy jól használható íjásznak az iron skin mellé kell a power draw, a lovaglás és a horse archery is némi közelharci power strike mellé. A kisegítő skilleknél meg ami fentebb le lett írva itt is igaz. Tréning kell, mert így gyorsabban képezhetőek a katonák és a karakterednél alacsonyabb szintű társak.
  • kiscsavo96
    Valaki elmondana nekem hogyan kell sajat rendet alapitani a POP 3.61 verzioban? :) Van mar egy birodalmam ami meg csak 1 var 1 falubol all.A pendor kulturat valasztottam a king helm-ert :) Valaki esetleg ha tudja irja le elore is koszi.
  • Carmang
    Helló! Ha erős harcost akarok, akkor mire gyúrjak, STR + AGY, és ezen belül a Power Strike/Draw-ra, illetve Shield-re, Weapon Master-re?
    Értem hogyan működik ez az egész karakterfejlesztés, csak nem akarok abba esni, hogy mindent jó lenne fejleszteni, aztán a végén mindenből gyenge lesz.
    Nyilván mindent nem akarok ténylegesen fejleszteni (Pathfinding, Trade, gyógyítást a hősök felvételével pótolom), de ha ütős, nagy csapatot akarok összehozni, akkor az STR, AGY mellé, még a CHA-t is húznom kellene (+Leadership), és az már szétaprózza a fejlesztést. Vagy nem?
  • Wreck86
    Multit régóta nem toltam.
    Pár mod bejön,mint a vártámadás stb, csak kicsit irreális nekem. Összefutottam olyan nehéz páncélzatú lovaggal akik egy bazi nagy bárddal a kezükben ugráltak körbe mint a nyulak! :D
    El lehetett lenni vele.
  • dartonita
    A multizos reszerol nem tudok nyilatkozni,de SP-ben az egyik legjobb es legkomplexebb ilyen tipusu jatek.
    5€-t a hulyenek is meger.
  • denevérember
    Hali! Érdeklődni szeretnék,hogy sokan játszák még ezt a játékot neten? Anno a demójával játszottam,és nagyon megfogott. Most viszont a Steamen az egész pack elég jó áron van,így lehet megvásárolnám.. Megérné ?

Előre is köszönöm a választ! Üdv!
  • kiscsavo96
    Lenne meg egy kerdesem es peddig: Ki lehet kapcsolni valahogy azt, hogy ne jelezze mikor a kiralysagom falvait tamadjak?Nagyon bosszant mivel szinte 2-3 masodperc sem telik el es mar jon a jelentes hat falra maszok mikor mindig csak continue...Meg ha csak az en falvaimat jelentene de a lordjaim falvait ha valaki fosztja meg akkor is jelez. Van ra ''gyogymod'' mivel lehetetlenne teszi szamomra ,hogy jatszak igy.
    Koszi :)
  • uwu420
    Kösz hogy kijavítottad :)
  • SaGa Jr
    1.154-es verzó csak a játék Steam változatából van (kimondottan csa ka steam-es játékhoz kell, egyfajta kompatibilitási folt, de midnenben tök ugyanaz mint a 1.153).
    A retain (dobozos) variáns aktuális verziószáma még mindig a 1.153 és a PoP 3.6.0.1-es (hotfix-el javított 3.6-os verzió) változatához is ez kell akár steam-es akár nem steam-es a játék.
  • uwu420
    megfelelő verzió kell a POP alá (1.154), mindegy hogy honnan
  • kiscsavo96
    Sziasztok.Regota nem jartam a forumon ez meg is latszik mivel most latom a hozzaszolasok elolvasasabol, hogy ti mar a 3.6 POP verzion gameltek :) En tort verzion jatszok crackelve es szeretnem megtudni, hogy esetleg ez az uj modot le lehet tolteni vagy csak a steamosoknak? Koszi elore is!
  • SaGa Jr
    A sajátomban sajna csak honorary grandmaster-ré tudtam válni, így onnan kiléptem (ennek hozománya, hogy minden order-rel romlott a viszonyom 5 ponttal), beléptem az Eventide csapatba azt ott elértem én is hamar a kellő rangot.
    Érdekes módon viszont az Eventide rendnél már a második rangnál lordly cuccot és champion pacit kaptam (talán mert 100-as volt a renddel a viszonyom), míg constable rangnál ahol a korábban megkapott lordly cumókat kellett volna kapnom, egy mastercraft arbalest-et adtak (Sigismund nagy örömére).

A ranglépések közben vettem észre, hogy a legtöbb pontot a rangban egy új rend alapítása hozza, fixen 40-et. Míg a többi feladat (tornát nyerni a nevükben, levadászni az ellenségeiket meg a sereggel mászkálni és hírnevet gyűjteni) 20 és 30 pont között hoz a konyhára attól függően, mennyire van túlteljesítve a cél (ez értelemszerűen csak a vadászgatás és renown gyűjtés esetében érvényesül).

Szóval most van közel 150 jól feltápolt Eventide lovagom meg kicsivel több hozzájuk tartozó lovasíjászom (a nagyja a renown gyűjtésből maradt a maradék meg a kígyófészek kipucolása miatt jött velem és meg is maradt nálam). Őket egészíti ki a fővárosom (Sarleon) védelmében 100 sergeant a saját rendemből (melitine íjjal és nyílvesszőkkel, bastard sword-al, pajzzsal, jóféle dragon knight helm-ben, közepes páncélban) meg 80 saját rendi lovagom (náluk blunt tip lance, morningstar, ebony bastard sword, pajzs, silver páncél, dragon knight helm, silver lábbeli meg silver warhorse van). Őket ráadásul 2 karakterem is képezte 2 hónapon keresztül (lényegében mindegy, hogy többször megy egy jó kiképző 1 hetes turnusokra vagy egyszer egy négyhetesre, a végeredmény majdnem ugyanaz lesz).
  • uwu420
    Én csak cRPG moddal multizok