Mount & Blade és Warband

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bejelentés óta semmit nem hallottam róla...

Sziasztok!
Zenét hogyan kell beilleszteni a játékba? A mappa megvan - a kérdésem lényegében afelé irányulna, hogy elég simán bemásolni, vagy el is kell nevezni valahogy a fájlt? Köszi!
Sziasztok a mount and blade 2 ról van valami hír ?
koszonom saga jr a valaszodat
igena svord of damoclaces az..<#vigyor3>eltalaltad
de azt meg elmondod hogy hogyan lehet lordot felvenni?
Aeldarian a lord neve, csak elírtam.
A legújabb játékom a Prophesy of Pendor moddal elég elõrehaladott állapotba került, és ismét fény derült pár hasznos infóra is tapasztalat alapján.

A játékmenetrõl pár szó:
A rendkívül jól sikerült kezdés után kissé elpártolt tõlem a szerencse. Nem történt különösebb tragédia, de a mai napig nem találtam 11-nél nagyobb armor ratingû kesztyût, és az események is túl gyorsan pörögtek. Folyton hadat üzent az összes nép, sokszor egyszere kettõvel kellett háborúzni, volt olyan is hogy rövid idõre 3-al. Ebbe az a szörnyû hogy nem tudtam Noldor lovagi tornára járni, és kénytelen voltam kiírtan szinte az egész világot mielõtt rendesen kifejlõdhettem volna. A 400-adik napra már csak a Ravenstern királyság maradt 2 várossal. Viszont a Heretic faction él és virul, viszont nem spawnol seregük. Egyébként nem valami nagy mûvészet 2 lovagrenddel harcolni. Ebony Gauntleteket raktam a sereg elejére ha ostromolno kellett, és Eventide lovagokat raktam az elsõ sorba mikor nyíltteres csata volt. Csak a 320ezres fejlesztés lett rájuk megvéve, de így is a charge parancson kívül nincs másra szükség a csatákban, iszonyat kemények. most a 600-adik nap felé közelítek és megszereztem a Dusfall bow-t.

És a hasznos infók:
Ha valaki Noldor lordot akar elfogni negatív viszonyt kell hozzá elérni a Noldorokkal. A Noldor város fõtermében álló legelsõ fazont sokmindenrõl meg lehet kérdezni, a második opciót vélasztva pedig egyet csökken a viszony. Ha folyton ezt választjuk, akármilyen magasról le lehet klikkelgetni egyesével amíg negatív nem lesz. Viszont ha ezután kilépünk trónterembõl eltûnik a Noldorok városa, viszont elfoghatóvá válik a kiszemelt vezér. Az én Esetemben Ealdarian volt az akitõl nem túlzás hogy a legjobb íjat lehet megszerezni ha a csata után szabadon engedjük. Az elfogott Noldorokat egyesével szabadon engedve visszanövelhetõ a viszony, +30-as viszonynál már ismét láthatóvá válik a Noldorok városa, én 99-ig növeltem mert a szabadonengedésért honor is jár.
kösz a tippet: win7 kompatibilitásra állítva már fut, hála az égnek
Hanyagold a páros számú Windowsokat.

sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni:
win8 alatt nem megy a játék? ha csak simán indítom, akkor a paradoxos intro után kivág az asztalra hibaüzenetel, hogy leállt a program. ha átállítom, hogy xp kompatibilisan indítsa, akkor meg a konzolon nem tudok az egérrel kattintani - ha ráállok a feliratokra látom hogy elszinezõdik, de egyszerûen hiába püfölöm az egérgombot.
van valakinek valami ötlete?
köszönöm!
nézd megvideo
Ekkora malac után én a helyedben a lottózással is kísérletet tennék (miss Mázli nagyon a kegyeibe fogadott ezzel a kezdéssel). 😉

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Úgy tûnik engem már csak a M&B 2 fog leszoktatni arról hogy folyton ezzel játsszak.

Megint kezdtem egy új játékot a Pendorral. Egész más így játszani, hogy kiemelten figyelek rá, hogy a Prisoner management skill minél magasabb legyen, eddig egyetlen vezér se menekült el, pedig még csak 8-as. (alapból 4-el indultam)
Meg egyébként ez egy nagyon szerencsés kezdés lett, el is raktam a mentést késõbbre, hogy ne kelljen az elejével veszõdni legközelebb.

A karakterkészítésnél minden pontot erõre raktam, meg az elsõ szintlépés után még egyet, így 2-es szinten 12 volt a strenght. Azóta csak intelligenciára pakoltam. Egyébként nehéz így kezdeni, sokat arénáztam hogy harcképes legyek, és így is nehezen boldogultam mivel 4-es harci skillekkel nemigazán lehet jó fegyvereket kézbe venni. De a szerencse mellém állt, Zulkair spawnolt le elsõnek, vagy 60 nap után már csak 90-en voltak, így le tudtam gyõzni, bár még így is nehéz volt, mert nem használtam fel a training field-es bónuszt. Ezután jött Bruhaha, akit alapból könnyû legyõzni. Innentõl kezdve könnyebb lett az élet, mert a Rene-ben található gemmel együtt, meglett a 3 elixírre való, és kézbe tudtam venni a Noldor íjat. A szerencse ezután se pártolt el tõlem, sorra spawnoltak le a kisebb adventurer csaparok amiket max 3 támadásból le tudtam verni. Még Wolfbode is meglett egy kis segítséggel. De ez még semmi, a népek össze-vissza verték egymást, egyszer csak azt láttam hogy Valonbray-t 60-an védik, így gyorsan bevettem, és sikerült kibékülni pár napon belül, az ostromon kívül egyetlen összecsapásra sem került sor. Na de ez még mindíg semmi. Viszonylag késõn, a 200. nap elõtt sikerült zöld ágra vergõdni a Noldorokkal, az elsõ turnamenten gemet kaptam. Így most itt állok 30-as strenght-el, rajtam a Noldor Runed armor ás még van egy gem a zsebemben.
A három falut odaadtam Alistar, Buodice, Fredrick hõsökbõl képzett lordoknak, most õket tuningolom. Azt hiszem ennél jobb kezdésrõl álmodni se lehet.
Jobban belegondolva lehet még akár a native expansion is, ahol a fekete lovagok támadnak be ugyancsak pár száz nap után mindenkit egy masszív sereggel, sok seregvezérrel, iszonyat kemény katonákkal (az alap talpasuk 30-as szintû, a komolyabb egységeik 45, a combosak meg 60-70-es szintûek, pont ahogy a nemesi egységek).
Ebben a modban is vannak nemesi egységek, akiket városokból lehet toborozni, plusz vannak emlékeim szerint zsoldos táborok is ahonnan meg komplett zsoldos csapatok vehetõek fel a saját seregbe, utánfutónak, járõrözni vagy amilyen célra az ember akarja.

Akkora túlerõvel szemben azon is csodálkozom hogy nem egyedül kellett kiállnod hanem kaptál nem csak pár companion-t de még katonákat is. Magas tactics skill-el még ellensúlyozni lehet olyan 50-75%-os túlerõt, de efölött egyre komolyabb mértékben zuhanni kezd a saját sereg elsõre felálló részének állománya. Szóval az ellenfél egyre több katonával jön be míg te egyre kevesebbel.

A leírtak alapján ez bizony a Sword of Damocles mod lesz, méghozzá a sima M&B változat. Az bizony errõl szól de erre fel is hívták a figyelmet a mod leírásában ott, ahonnan letöltötte az ember.
Van vagy 300 napja felkészülni a játékosnak arra, hogy jön egy marha nagy invázió, 20000 katonával és 100+ vezérrel egyszerre és elkezdik elfoglalgatni a területeket.

Addigra ki kell építeni egy kicsi, de erõs birodalmat, távol a nyugati végektõl (magyarán a keleti területeken), begyûjteni nagy halom nemest akiket küldözget tárgyszerzésre (csúcsra gyúrt nemesekkel lehet az anyaföldrõl megszerezni a választott frakcióhoz tartozó spéci tárgyakat) az ember és kineveli belõlük a faith troop-okat. Ehhez persze megfelelõ törvényeket kell hozni és azok által irányítani a kis birodalmat. De ugyanakkor szükség lesz arra is, hogy az eredeti birodalmak még álljanak, mert õk lesznek akik idõt nyernek az inváziós hordával szemben.
Nélkülük és a faith troop-ok (akik röhögve nyírják ki az elit katonákat) nélkül, iszonyat nehéz lesz leverni az egész hordát.

Javaslom lordsamuel, hogy keresd fel a taleworlds fórumát és azon belül is a Sword of Damocles modét. Ott mindent szépen készen eléd tárnak a moddal kapcsolatban.

Melyik moddal játszol?
nha nem lehet feltolteni...
mindegy elmondom
134 lordja van 1 kiraly mindegyik neve centurion
mindegyik lordnak 180-279 embere van,elit mind,imperial valamik...
mind egy csapatban vannak...
ossekerultem veluk mert olyan elitem van hogy 475 katonammal veszteseg nelkul olok meg 200-as seregeket es ezek osszesen 7000-ren vannak
gondoltam sima ugy ha mindegyik katonam megol 3at es meghal az mar ok
erre beteszen engem meg 7 host 200 masikkal es 24 "centurion"nal
megoltunk 130at de meghalltunk es fogjulejtettek
valaki megmondana mi a fasz ez?
a jatek kozepen mikor meg csak 2 birodalom volt hatra bejott egy uj birodalom...eloszor nem tartottam nagyra de aztan....
ime egy par kep...3 erodje van a seggnek es..:
Ja igen, nyílván kiderül a mondókámból, de az egészbõl a legfontosabb az hogy ahogy SaGa is mondta, a Noldor lordok elfogásához negatív viszony kell, amit természetesen a csata után érdemes javítani.
Na most asszem minden eddig felmerült kérdés tisztázódott, meg még azon túl is pár dolog.
Elõször is Windriderekkel lehetetlen bevenni a Noldor várost <#rinya>
Ebony gauntlettel is nagyon nehéz volt, de szegény windriderek tök alkalmatlanok a feladatra.

Az is kiderült, ha beostromoljuk a Noldorok városát, és visszavonulunk, elbukjuk az egész sereget, a hõsök nagy része is eltûnik (szétszóródnak a kocsmákba), és a Noldor tornán nyert cuccoknak is nyoma vész!

Ezért azt csináltam hogy csak a hõsöket vittem megammal, beostromoltam a várost, de visszavonultam. Buktam a hõsöket meg a páncélom amit noldor tornán kaptam.
De magamhoz vettem a seregem, levertem Ihalandir noldor lordot, és elvettem a fegyerét. Elég mutatós darab az a kard ami nála van, másfélkezes kard lévén nehéz összehasonlítani a rúnás fegyverekkel, de szerintem azok jobbak.
Mikor a foglyokat elengedtem (volt 99 darab), megint felment a viszony annyira, hogy ismét megjelent a Noldor vásros!

Tehát mûködik a dolog, ha valakinek a Noldor lordok fegyvere kell, negatív viszonyt kell elõidézni. A város beostromlása nemigazán jó módszer a fentiek miatt, érdemesebb inkább a kis Noldor seregeket ütni.
Ha megvan a lord a foglyok elengedésével, vissza lehet állítani a jó viszonyt, és lehet menni ismét tornákra.

A Noldor város elfoglalása, meg úgyis csak gyõzelem után esélyes, 820 Windrider kevés volt hozzá, de 650 Ebony gauntlettel be lehet venni.
Az a tippem elfoglalás után nem bukjuk a turnamentes nyereményeket, de ezt még ki kell próbálni. Én részemrõl ezt meghagyom a következõ játék végére, bár most is meg lehetne csinálni, csak pénz kérdése.
Nekem az még furább hogy a fegyverpont (WPF) értékeknél meg pont fordítva van.
Az meg pont olyan hogy 700 fölé is fejlesztheted, de karakterimportnál meg bebukod. Vicces hogy WPF értékek szempontból jobb karaktert lehet kifejleszteni, mint összecsalni importtal.
Az valóban megtévesztõ, hogy kiírja továbbra is az elixír esetében a bónuszokat még akkor is mikor elérted vagy épp túl vagy a limiten és amiatt már nem nõ (a vicc hogy amúgy számolná tovább a program csak a beépített határ miatt a fejlõdés ott leáll, viszont ha valaki exportálja a karakterét azt átírja magasabbra a statot akkor megkapja a magasabb stat miatti extrákat, bár fejlesztést eszközölni nem tud így ha tovább iszik akkor sem nõ a karaktere maximális feletti értéke csak ha manuálisan átírja).

Azt hittem az elixír tudja növelni afölé is, megtévesztett hogy kiírja a +2 értékeket mikor elhasználom, nem vettem észre hogy valójában nem kaptam meg. Az volt a baj hogy csak a hp-t figyeltem, és nem számoltam utána, hanem hittem a kiírásnak. Azt gondoltma mit írtál, csak sima szintlépésre érvényes.
A PM skill esetében meg egyszerûen nem pendorban olvastam el a skill leírását, és más modokban ilyen hatása nincs mint itt. Vagy két napig voltam abban a meggyõzõdésben hogy tévedtél, és csak véletlenül derült ki hogy mégse.
A tesztelésnél nem tûnt fel a különbség, azt az 1-2 eseted betudtam a véletlennek. Többet kellett volna tesztelni hogy ez kiderüljön, de még jobb lett volna ha elõbb elolvasom azt a rövid szöveget.
uwu420:
Azt hiszem én is írtam pár hozzászólással ezelõtt, hogy 63 a max tulajdonság és a fölé nem nõ, ezért ha az elérted akkor onnantól már nem kapsz pluszt (a csatolt értékekhez sem). Az azonban tény, hogy ha az ember maga látja a dolgot úgy jobban megmarad mint ha csak olvassa. 😉

A prisoner management skill is írja azt, amit most megtapasztaltál, hogy nõ az esélyed a magasabb érték esetén a fogolyszerzésre (igaz ne molyan lineárisan mint én írtam, hanem ugrásszerûen). A lényeg, hogy több infóhoz jutottál és megtapasztaltál pár eddig nem túl fontosnak ítélt dolgot ami változtat(hat) a játékstílusodon és az így begyûjthetõ élményeken.

nearo:
No igen, a Pendor esetében bizony rohangászik nem egyféle 70-es szintû troop is a harcmezõkön, meg az arénákban, plusz tulajdonságok terén is akad pár kreatúra ami túltesz uwu karakterén (nagyon ritkák, konkrétan démonok és pár élõholt egység az ami bizony 100 fölötti erõvel rohangászhat). 😊
Mondjuk ezek száma tényleg kicsi mert horror összegbe kerül fenntartani õket (és a program sem osztja ezen egységeket tonnaszámra az ellenfélnek), de azért még ott vannak. Ehhez hozzájön még az is, hogy az átlag katona szintje sem 4-5 mint a Native esetében, hanem 15-20 (kb mint a swadian lovagoké), míg a top tier katonáké az 30 és akkor még az igazi elit egységekrõl, a rendek katonáiról még nem is beszéltünk.

Ezek után szinte persze akár játszhatatlanul erõsnek is tûnhet a környezet, de valójában nem az. Csupán teljesen újra kell gondolni a bevett taktikát és nem a Native esetében megszokott játékstílust követni, akkor nem lesz gond. Ha az ember elfogadja, hogy kemény legények között a vereség is elõfordulhat és nem csinál belõle tragédiát, akkor jól fogja érezni magát játék közben (meg vannak beépített poénok amik valamelyest mérséklik a bosszankodást amit mondjuk a folytonos fogságba esés produkál amennyiben valaki rendszeresen rosszul méri fel a célpont erejét és olyanba köt bele akibe nem kéne).

A játék meg így indul.
Már karaktergenerálásnál is sokkal több pontot kapsz.
Ez mondjuk már elavult, levontak pár looting skillt, pontosan nem tudom melyikbõl.
Régen 9-es lootinggal is lehetett kezdeni, most már nem.

Ha kipróbálod egyszer rá fogsz jönni hogy egyáltalán nem túlzás hogy Pendorban ennyire lehet fejlõdni. Így is nehezebb dolgod lesz mint a többi modban, mert ennek megfelelõen olyan ellenfelek is vannak amik biztos ki fogják csapni a biztosítékot, mikor elõször szemtõl szembe találod magad velük.
Itt vannak kigyûjtve az achi-k, azért ez elég sok skillpont:
Bónuszként tegnap este a Noldor turnamenten kaptam egy Lordly Noldor Runed armort, ez 70 body armort jelent. Úgyhogy most megvan mindenem. Egyetlen achivement hiányzik még, ami +1 persuationt ad.

Ja egyébként vannak benne achivementek is, abból is rengeteg skillpont, meg egy pár attributum pont is jön, ezért is vannak olyan magas értékei a karakternek. Ha valaki figyel ezekre, és nem veszteget el skillpontokat, mindenképp nagyon kemény karaktere lesz Pendorban.
Nem feltétlenül szükséges, de sokkal könnyebb így a játék. A Native-hoz képest még így is nehéz, bár nekem inkább a többi M@B tûnik túl könnyûnek, rengeteget játszottam már vele.
Native-ban közel sem lehet ilyet csinálni, ott örülhetsz ha 3-4 skillt kiraksz 10-re 40. szint felett.
Pendorban vannak 600-700 XP-t adó ellenfelek is, a 375-nél kezdõdik a jó katona, Native-ban meg örülhetsz a 250-nek is. De nem ez az igazán durva, ebbe lehet elixírhez is jutni, ami az attribútum pontokat húzza felfelé kettesével, így folyamatosan pakolhatsz intelligenciára, ami miatt 2-szer annyi skillpontot tudsz kiosztani. Ebbe a karakterbe 26 elixír ment bele (2 tök feleslegesen).
Egyébként nagyon nagy szerencsém volt ebben a játékban, rengeteg adventurer company spawnolt, amikbõl gemet lehet szerezni, nem szokott ilyen sok jönni.
nearo
Aztaq... cheattel nem raktam még össze ilyen karaktert, nemhogy idáig kifejlesszem. Mondjuk nem is pendorral játszok, csak native-al. Tényleg szükséges ez pendorban?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Wreck86
Köszi! Meglesem.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Egy kis kozmetikázással végül ilyen lett:
(karakterimporttal újraosztottam pár skillpontot)
Na most mindenre fényderült.
Szereztem egy gemet. A maximális elérhetõ attributum pont 63, úgy tûnik mindenbõl, ezért nem lehet 118 HP fölé menni. Ha elnyomom az elixírt kiírja ugyan +2 str +2agi +2cha, de nem kapom meg. A +20 WPF pontot viszont igen. De ahogy korábban írtam a karakterimportnál ez visszaesik egészen pontosan 699-re, innen gondolom hogy nincs értelme fölé tuningolni.
Tehát ha valaki eléri a 63 strenght-et tök feleslegesen issza az elixíreket.
Viszont addig szerintem mindenképp megéri feltuningolni, nagyon könnyû egy ilyen karakterrel harcolni.
Hát megnéztem. Eredmény az nincs, mert ha visszavonulok abból az ostromból elveszik a seregem, és még pár hõs is otthagy, annyi katonám meg nincs hogy bevegyem a várart, majd ha vége a játéknak kipróbálom.

A másik dolog meg a prisoner managementtel kapcsolatban meg voltam gyõzõdve róla hogy tévedsz, majdnem megállt bennem az ütõ mikor megláttam hogy igaz.
Én eddig folyton csak 5-ig raktam a PM skillt, most is mindenféle haszontalan hülyeségre pakoltam mert nem tudtam hogy az olyan fontos.
A character export-importtal ki is javítottam. Levettem a trading-rõl meg a spottingról a feleslegesen rápakolt pontokat és áttettem a PM skillre.
Ezentúl elsõdleges lesz a fejlõdésnél hogy azt is húzzam.
Igazábol annyira nem hiányzott, azért az 5 se annyira kevés hogy végzetes hibának minõsüljön, de tény hogy pár gemrõl le lehet csúszni enélkül, és a lordok is lassabban gyûlnek. Szóval sokkal fontosabb mint eddig gondoltam.
Egyébként a karakterimporttal bebuktam a 826-os archery skillemet. 700 a amximum amit a játék kezelni tud, csak a gemekkel lehet olyan extrém értékre tornászni, de egyébként tök felesleges. a 700-al is ugyanolyan jól lövök szerintem.
nearo
Köszi! Közben én is megtaláltam õket, én paintnet-et szedtem hozzá. Mondjuk azt nem tudom xnview miért nincs a gépemen, fel szoktam rakni... úgy tûnik most valahogy kimaradt.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Megerõsítés. A Textures mappában keresd a töltõképernyõk képeit. XnView nevû képnézegetõvel simán meg tudod nézni a .dds kiterjesztésû fájlokat. A pic_ nevû fájlok lesznek az érdekesek, bár ezek mind fekete-fehérek, csak a pluszban mögéjük dobott barnás háttér miatt lesznek olyan színûek amilyenek a játékban.

Túl sok variáció szerencsére nincs, így vagy a CommonRes mappában lévõ .brf fájlokban keresném a megoldást vagy a Textures mappában a .dds fájlokban.
Elõbbihez van tool OpenBRF néven a Taleworlds modding tools topikjában, utóbbihoz meg valószínûleg szintén akad hasonló, de azt nem kerestem.

nearo
Tudja valaki, hogy azokat a képeket, amik ebben a videoban vannak hol találom meg és milyen formátumban? Kerestem a játék könyvtárában és a mentéseknél is, de nem találtam, és elképzelésem nincs hol máshol lehetne.

Hajrá. 😊

A kinyitás alatt amúgy a Quigfein-es küldetést érted ami után megtudod a helyét a városnak? Mert az a campaign nehézségi beállítástól függõen +15-25 között már elérhetõ.

Én már el is foglaltam egyszer.
-40 lesz a viszony a Noldorokkal utána.
De mivel +40 visszonnyal lehet kinyitni, azt gondoltam ha megint feltornászom, visszajön.

Én is a victory condition miatt gondoltam hogy a végére kéne hagyni, de ha a város visszahozható, igazábol mindegy. Ma este ki is próbálom. Van egy csomó noldor csapat lespawnolva, nem lesz nehéz, 10 perc alatt megvan.
Ha megtámadtad akkor onnantól már buktad a várost és többet nem tudod elérni (ha el is foglalnád akkor is eltûnik). Legalábbis ezt írták Elacrai megtámadásával kapcsolatban azok akik megtették.

A végén persze már tényleg mindegy. De ha tényleg vége akkor nem tudsz támadni sem mert nincs mit nemde? Ha meg a vége elõtt vagy és betámadod akkor utána lehet visszatornázni a viszonyt, hogy vége legyen a játéknak (elõfeltétel ugye a jó viszony a Noldor néppel).

Szerintem próbáld meg a másik módszert amit írtam. Elég ha addig leveszed mondjuk 10-re a csatalétszámot míg lebokszolsz egy kört valamelyik Noldor járõrrel azt lehet elmenni onnan. Úgy emlékszem a támadás ha megtörtént az mindenképpen viszony romlást hoz. Az más kérdés hogy a csata otthagyása miatt egyesek pampoghatnak és nehezményezhetik a dolgot a csapatodban.

A várost nem lehet vissza hozni ha megint felmegy a viszony +40-fölé?
Nem próbáltam csak tipp.
De egyébként ha már úgyis annyira vége a játéknak szerintem tök mindegy hogy ott a város vagy nincs, az egész cécónak már csak a játék megnyerése után van értelme.
Bár ha vissza lehetne hozni, végülis játék közben is meg lehetne csinálni.
Wreck86:
Mûködõ western stílusú modról Warband alá én csak a 1860 Old America-ról tudok ami mind single mind multiplayer játékot enged. Ám ez nem a legutolsó , 1.153-as hanem az 1.143-as warband alá lett megalkotva szóval csak azzal lesz kompatibilis.

1860s old america

Itt egy videó is róla:
OA trailer

Ha nem is egykönnyen de azért le lehet amortizálni azt a százas viszonyt. Csak apró csapatokat kell leveregetni (a foglyokat elrekkenteni valamelyik várban) vagy nekimenni a nagyoknak alacsony csatalétszám mellett (így egy fordulóban csak kevés veszteség lehet tehát még kis csapatok esetén is egy bandát folyamatosan újra támadva leamortizálható akár 20-40 pont is a viszonyból) azt egy megnyert forduló után tipli a harcból. Így 4 pontonként le lehet vinni a viszonyt a város betámadása nélkül is (az persze gyorsabb ehhez kétség nem fér csak sajna eltûnik miatt a város).

Nem raboltad az idõmet, szívesen segítek ha tudok.

Közben megtaláltam a gépemen egy korábbi letöltést a 3.51-bõl (szintén fullos) felraktam de azzal sem sikerült életre keltenem a mentéseidet, így lövésem nincs mi lehet a problema. Az egyetlen amire még gondolni tudok, hogy valamilyen másik mod esetleg kihatott az alap Warband-re azáltal, hogy annak könyvtárába bekerült általa valami változtatás. Ha megmondod milyen modok vannak/voltak a gépeden mikor a mentések készültek lehet hgoy sikerül életre keltenem a mentéseidet azt alaposan szemügyre vehetem azok tartalmát.

Ez az infó meg nagyon nagy segítség hogy megtaláltad.
100-as viszony mellett most már nem fogok Noldor fegyverekrõl ábrándozni😊

Viszont akkor el van cseszve a játékom.
Meg kellett volna hagyni a Noldor lordokat a végére.
Legközelebb azt fogom csinálni, hogy ha megnyerem a játékot, beostromlom a Noldor várost, így negatívba megy át a viszony és csak után verem le a lordokat. Remélem a következõ játékomban is lespawnolnak.
Tuti játszok még ezzel, elég messze van még a M&B2.
Egyébként egybõl a 3.51 lett telepítva, de tuti hogy a lentebb írt belepiszkálás a ludas.
Bocsánat hogy raboltam az idõdet azzal hogy nem szóltam.
Asszem tudom mi a baj.
Elfelejtettem mondani, hogy a Windridereket átállítottam ranged-re.
Egyébként pont úgy mûködött ahogy korábban mondtad, új játékot kezdve lett érvényes a beállítás.
Uwu420:
Esetleg nem 3.5-rõl húztad fel 3.51-re a játékod? Mert aszondják az okosok, hogy az más verzióként minõsíti magát azt így az eleve 3.51-ként töltött és telepített pendor-ral nem lesznek kompatibilisek a mentések.

A noldor lordos kérdésre meg találtam hivatalos forrásból származó megerõsítést is noosers (õ az egyike mod programozóinak) egyik válaszában, amit egy érdeklõdõ kérdésére adott (miszerint megváltozott a unique npc-k elfogása?) a letöltõ linket is tartalmazó topic 161. oldalán. Szóval ha haverság állapota forog fennen az illetõvel/frakciójával vagy épp az alkalmazó frakciójával (tehát ha épp utánfutót játszik valamelyik király mellett akinek a frakciójával cimborálsz), akkor csak marha nagy disznó mázlival fogod tudni elkapni az illetõt csata végén.

Uwu420:
Megkaptam a fájlokat, azonban lenne egy kérdésem. Te pontosan melyik változattal játszottál?

Feldobtam a 3.51-et (frissen letöltve, na az sem volt egyszerû játék) az 1.153-as Warband alá és annál azt írta, hogy nem kompatibilis a mentés (verzióval volt gondja) így betölteni sem tudtam. Lekaptam a DLC-t hátha azzal megy de annál is ugyanaz a szituáció.

Nem változtattál semmin (plusz dolgok hozzáadása vagy bármi egyéb mod ami valamit az alap könyvtárba is bedob azt emiatt okoz gebaszt a mentésnél)? <#fejvakaras>

Futok még pár kört azt érdeklõdöm mit lehet ilyenkor tenni és amint sikerül valahogy betöltenem a mentéseidet azonnal nekiesek a tesztelésnek. <#eljen>

Ugyanakkor lehet, hogy megtaláltam a noldor lordos problémára a megoldást (legalábbis ha semlegesnél jobb a viszonyod velük akkor sejtem mi a probléma).
Amennyiben be van pipálva a troop editorban az adott karakternél az unmovable opció (ez a 3.5 elõtt nem volt alkalmazva semelyik karakternél, a 3.5-ben és a 3.51-ben viszont sok NPC megkapta), akkor amennyiben a csata kezdetén haverok voltatok vagy semlegesek (noldor lordok esetében ez alatt noldor frakció iránti viszony a mérvadó), úgy nem tudod fogságba ejteni (ahhoz ellenséges viszony kell). Ha ez nincs kipipálva akkor fogságba ejthetõ akármilyen viszony mellett is. Királysági nemesek/lordok esetében nincs pipa, zsoldos vezérek többségénél és a noldor lordoknál viszont már van.

Wreck86
Hali!
Felraktam újra a Warband-ot. Tudnátok mondani normális "western" modot, amit megéri letölteni és kipróbálni?

Köszi!

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers