Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami be szokott kavarni ha modokat használsz az az, ha a mod nyelve és a játék nyelve nem stimmel illetve ha a játék verziója nem klappol a mod igényeihez.
Ha minden rendben van, eredeti program, stabil rendszerre felrakva, akkor a hiba nem a programban lesz hanem másutt.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ha sose tennél ilyet azt jelenti sose számoltál még utána.
Nem jókedvembõl csinálom ám, hanem azért mert megéri. Számolj utána, azt meglátod...
De már egy hónapja azt kapom hogy bevétel 0.
Amúgy rosszul mondtam: megéri sörfõzõt nyitni. Pont az egy búza - két sör arány miatt, ez még a heti 50 dénáros költség mellett is biztosan pozitív mérleggel termel. Egyszerûen csak viszonylag alacsony a profitja, majdnem biztosan van mindenhol olyan céh, ami magasabb profitot ígér. De ha az ember nem akar kockázatot vállalni, akkor breweryt kell nyitni, az biztosan hozza a heti 100-150 dénárokat.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
uwu420:
Egy heti rossz eredmény miatt kukázol egy "gyárat"?
Még akkor sem tennék ilyet ha fuldokolnék a pénzben, mert így nem csak kiadsz egy rakás pénzt az újra de egy hétig az tuti nem is termel a felhúzását követõen.
Egy ilyen húzással többet lehet így veszíteni (még akkor is ha a leszerelés miatt visszajön egy része a befektetésnek) mint ha bedobna pár alapanyagot az ember (ez persze függ attól is hogy milyen gyáregységrõl van szó, egy borászat vagy olajpréselõ, netán szerszámkészítõ vagy bõrös esetében ez olcsón és gyorsan kivitelezhetõ, egy bársonykészítõnél már nem opció annyira).
Én amúgy alapanyagot csak akkor szoktam hordani céhbe, ha kifosztottam egy falut vagy karavánt, és épp volt olyan a zsákmányban, ami kell valahova. Vagy esetleg ha városban veszek kaját és véletlenül találok nagyon olcsó alapanyagot, de ez ritka
Céhnek különben akkor is lehet nulla a termelése, ha hadban állsz azzal a néppel, akié a város. Bár ilyenkor nem nullát ír, hanem azt, hogy "under sequestration".
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Az eredetileg beharangozott bevétel az nagyon ideális esetre vonatkozik mikor van bõven alapanyag.
Ha el akarod kerülni az ilyen problémákat akkor tankolj fel alapanyagból azt vidd be a manufaktúrádba és tetesd be az ottani tárolóba. Akkor majd onnan veszi az alapanyagot a melós és nem a boltból, így a bevétel nagyon megugrik, bár az alapanyagot elég gyorsan felélik.
A céhek meg kifizetés után nem tudják elõre mennyi lesz a heti profit, kifizetés elõtt kell figyelni, vagy visszakeresni mennyit kaptál legutóbb.
Mit tudok tenni?
Egyébként ezt máshogy is kiküszöbölhetõ. Ki kell próbálni hogy hajlandóak-e megmozdulni a roham parancsra, és ha bambulnak, ki kell lépni a csatának abból a fordulójából, és újra spawnolni a sereggel.
Ha alt+F4-et nyomsz, kilép mentés nélkül, tehát újra lehet játszani bármit.
Gyakorlatilag lehetõség van rá, hogy úgy játsszál mintha mégiscsak lenne mentésed. Csak épp sokkal korábbi mentést nem tudsz visszatölteni, mindig ugyanott kell folytatni.
Nincs valami megoldás?
Nem tudom segítettem e.
Valami miatt akadozik a játék (Warband). Fõleg amikor sokan vannak a csatában. A gép: corei5 hd 5770 1gb 4gb RAM
Valaki tud segíteni?
Világháborús mondjuk nincs és ez szerintem érthetõ is. Tankok, ágyúk, tüzérség, repcsik és miegymás elkészítése ez alá az engine alá legalábbis necces ha nem egyenesen megoldhatatlan.
Asszem gyakrabban kell raneznem erre a modolos oldalra.Tegnap hirtelen felindultsagbol lekaptam azt amit linkeltem,de nem gondoltam volna hogy ilyen komoly munkak is keszuloben vannak 😮
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)
Innen.
De azert ovatosan,tenyleg bugos,pl vannak varosok ahova be sem lehet lepni mert minden opciora kifagy.A mezei csatak,zenek,karakterek,nevek,terkep viszont stimmel,erdemes ranezni.Jo lesz ez.
Saga koszi,a Diplomacyt ki fogom probalni.
Kereskedelmi bõvítés igazából a With Fire and Sword-ban van csak a saját karavánok indításával és küldözgetésével. Warband alá még hasonlót sem láttam/hasonlóról sem találtam infót.
Új térképesek meg mindegyik történelmi jellegû vagy saját fantasy világos mod.
A game of thrones modot probalta valaki?
Tegnap raktam fel,es baromi jonak tunik.Igaz meg elegge kezdeti stadiumban lehet mert sok fagyas van kozben,es a toltesi idok is joval hosszabbak mint eddig akarmelyiknel,de rendkivul igeretes.
Egyebkent ha valaki tud jol mukodo es kevesse bugos modot a Brytenwalda,Pendor,es a legismertebbeken kivul,az megirhatna.Vagy akar olyanokat amik a diplomaciai,kereskedelmi lehetosegeket bovitik es nem esik szet toluk a jatek.Vagyom valami teljesen uj elmenyre,esetleg uj kuldetesekkel,fegyverekkel,terkeppel.
A module_system meg ahogy az általad belinkelt oldalon is írva vagyon mindjárt az elsõ nagy Download alatt, modderek számára készült és lett feldobva. Ha nem akarsz te saját modot készíteni belõle, felhasználva annak elemeit, akkor nincs rá szükséged. Hagyd ott ahol van, ne foglalkozz vele.
Egyébként egész jó kis mod Warbandhoz, érdemes vetni rá egy pillantást!
1429 : la Guerre de Cent Ans /pour Warband 1.134
VIDEO
Aztán amit adtak hozzá .bat-ot azt indítsd el. Ha így sem megy akkor járj utána jobban a modnak amit levadásztál. Biztos találni hozzá valahol infót a neten a kérdéses cuccról ahol segítséget kaphatsz.
Még valami eszembe jutott. Deshavi elvileg az elõtörténete alapján Nord, akikkel most pont háborúban állok. Részemrõl is csak találgatás, de talán ez is lehet a probléma forrása. Régebben ugyanis Katrinnal volt ugyanez (aki meg azt hiszem Swád) és pont a Swádokkal háborúztam, de azt akkor ráfogtam arra, hogy Lezalit volt már ilyen küldetésen és az a baja. Azóta viszont béke van, és sikerült is rávennem Katrint az RtR gyûjtésre.
Amennyiben szóvá sem teszi csak hümmög (egészen pontosan azt mondja hogy tud az ilyen irányú vágyainkról azt részérõl a téma le is van zárva), akkor ez van. Vele nem fogsz tudni ilyen feladatot elvégeztetni.
Tapasztalni már tapasztaltam nem egyszer és elég változatos companion-októl, hogy megmakacsolta magát azt nem lehetett feladatra küldeni (legalábbis ilyenre nem). Nem mindig ugyanaz az emberke volt a problémás, volt hogy senki sem volt az de olyan is hogy egyszerre többen is. Ráadásul mindezt modtól függetlenül megtapasztaltam már több játék során.
Valami tuti befolyásolja a dolgot de hogy mi azt nem tudom. Lehet hogy köze van a jó kedélyéhez, hogy ott van a haverja a csapatban vagy sem, de ezt nem tudom. De esetleg az is lehet probléma forrása, hogy valamilyen szinten mindegyik companion kötõdik egy csoporthoz és ha azokkal nagyon rosszban van a játékos karaktere az esetleg befolyásolhatja a dolgot. Bár ez csak találgatás részemrõl.
Vagy mindennek tökéletesnek kéne lennie? Most nézem, hogy a vezetési stílusommal elégedetlen.
Ha biztonságban akarsz lenni legalább a birodalom kiépítésének kezdetén akkor nem árt egy nehézségtõl függõen 25-40 közötti kezdeti pontszám mielõtt megszereznéd az elsõ saját területedet és lehetõleg olyantól vedd el akit éppen támadnak (a legjobb ha többen is). Ehhez használd fel a companion-jaidat és küldd el mindegyiküket támogatást szerzõ feladatra (ez 3 hétig kivonja õket a történésekbõl de mikor visszatérnek kapsz pár pontot a RtR értékedre). Egyszerre azonban nem tudsz sokat elküldeni, de pár naponta mehet egy személy. Ha minden companion-t felhasználsz erre akkor egész szép mennyiséget össze tudsz szedni. Azt utána elbocsáthatod azokat akikre nincs szükséged (vagy egyikükbõl lehet ideiglenesen miniszter míg meg nem nõsül a karaktered hogy aztán a feleség - illetve ha nõi karaktered van akkor férj - átvegye ezt a szerepet).
Valamiért azonban a házasodásért nem mindig adja meg a program (modtól függetlenül) a RtR növekményt, szóval ebbõl ne számíts sokra. A fõ "bevételi" forrás ezen a téren a companion-ok használata és késõbbiekben a neked szimpatikus lordok átcsábítása.
Van vagy 3 rom váram meg 6 falum.
Companion ilyen célú feladatra küldése (pár naponként lehet küldözgetni ilyenre õket, egy személyt csak egyszer, de nem összekeverni az infógyûjtõs feladatokkal), nõsülés, más lordok toborzása kell a right to rule növeléshez.
Elfogadtatáshoz meg szorgosan küldözgessed más uralkodókhoz a követeidet (companion-ok) a miniszterednél e célból fellelhetõ opció segedelmével, bár sok reményt ne fûzz a sikerhez mert nagyon összetett dologról van szó. Aztán vagy mázlid lesz vagy nem (8-10-es persuasion skill jó ha van a companion-nak akit ilyen feladatra küldesz, ám az sem mindegy kihez kit küldesz, plusz hogy mekkora a birodalmad és aktuálisan milyen a viszonyod az adott uralkodóval valamint annak országával és végül nem utolsó sorban, hogy mekkora a RtR értéked és mennyi lordot uralsz). Inkább nem (nagyon keveseknek sikerült ezt sikerre vinni)
A lordok meg néha nem akarnak veled menni és megtámadhatnak. Ez fõleg olyankor szokott elõfordulni, ha a királyságukkal vagy valamelyik haverjukkal rosszban vagy.
Valaki tapasztalt már hasonlót, és ha igen, akkor hogyan oldotta meg?
mert 1.153 ra patchelt warband nem látja.
Beálltam a Sarleoniakhoz vazallusnak, és a 130.nap körül mindenkivel kibékültek; az összes lordjuk szabad lett, és gondtalanul szaladgáltak az országban. Elmentem a Noldor városba, és lerontottam a viszonyunkat -1-re.
Ezután nekiálltam és felkerestem személyesen annyi lordot amennyit csak tudtam azzal a dumával, hogy: van egy tervem, kövessenek. Nem volt egyszerû egybetartani a csürhét, valakinek mindig eszébe jutott leszakadni. Nagy nehezen elvittem kb. 10 lordot Aeldarian-hoz, és automata csatába elég nagy veszteséggel, de levertük õket. Aeldariant sikerült elfogni, úgyhogy megvan az íj, így nem kell gemet pazarolni a felszerelésre.
Korábban semmi értelmét nem láttam a vazallusságnak, de az a helyzet hogy ekkora haderõt ennyi idõ alatt nem lehet másképp kiállítani. Ez a gemek gyûjtésének leghatékonyabb módja a játék elején, nem kell hozzá magas szintûnek lenni, csak addig kell eljutni, hogy beálljunk valamelyik királyhoz. Sokkal könnyebb lenne a dolog, ha megválasztanának marshallnak, úgy egy gombnyomással magam mellé gyûjthetném a lordokat. Valószínûleg ezt már nem fogom megvárni, lassan olyan erõs leszek, hogy saját országom is lehet.