Mount & Blade és Warband
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezek alapján én például Rolanddal tréningeztettem kétszer 4 hetet a csóringereket, majd jött Lethaldrian szintén 2x4 hetes kiképzéssel. Aztán 4x1 hetes képzésre küldtem õket a magas gyógyító értékû emberemmel akinek minden gyógyító skill-je 8-as vagy afölötti volt. A pathfinding-jukat is feltoltam 4x1 hetes képzés alatt amit Diev tartott nekik. Az igazán ütõs eredmények majd hosszú hónapok képzései után fognak érzõdni. Nálam például már 6. hónapja megy a kiképzése a srácoknak és egész ütõs kis egységgé váltak.
Kezdetben a hosszú tréningek legyenek a hangsúlyosak, mert gyenge trénerekkel a rövid idejû képzések nagyon gyatrán tudnak csak érvényesülni. Elméletileg lehetne csak 1 hetes képzésekkel is szórakozni, de a 4 hetes képzés alatt minden skill és minden weapon profiency érték 4 alkalommal is górcsõ alá kerül (ha a tréner skill és Wp értékei a fentieket elérik vagy meghaladják akkor hetente minden skill esetében van 20% esély arra hogy növekedni fog valamelyest az érték, 4 hét alatt meg 4 alkalommal is tesztel minden értéket a program). 8-as alatti training esetén a százalékos esély minden hiányzó pont után 4%-al csökken, míg 8 fölötti érték esetén meg minden pont +5%-ot ad az esélyhez.
Ez persze még nem jelenti azt, hogy egy 4 hetes képzés alatt garantáltan növekedni fog minden, mert az esélyek nem adódnak össze így max 30% esély lesz a növekedésre 10-es training skill-es oktatóval, de legalább 4 alakommal is lesz esély a növekedésre így akár elõfordulhat hogy valami nem nõ más valami meg akár 2-4 ponttal is.
A harci értékek (weapon profiency értékek) növekedése meg függ még attól is, mekkora a képezendõ delikvensek Weapon Mastery skill értéke. Minél magasabb annál esélyesebb hogy nõni fog. Mondjuk a lovagok számára ez nem téma, nekik lehet pénzért és presztizs pontokért is növelni de a sergeant-oknál csak a képzés marad.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Alapitottam egy rendet egy sajatot es eleg gyengek. A skilljei nagyon alacsonyak es a companionokkal nem tudom mar kepezni oket egy idelye semmit nem tanitanak nekik.Lehet valahogy novelni ? Itt van ket kep.
[/url][/img]
[/url][/img]
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Össze vissza járom az országot, de sehol nincs. Van egy környék, ahol igen magas a zsiványok elõfordulási faktora, de még ott sem találtam semmit.
Én egy korábbi verzióban megöltem egy lordot, és a fél világ hadat üzent.
lehet hogy akkor lenne király választás?
A Brytenwalda római verziójával játszom. Római oldalra léptem be.Van ugye a király és csak 3 lordja van.Mindegyikkel jóban vagyok. Az lenne a tervem hogy a vezér helyét átvegyem mert nincs kedvem elszakadni és saját frakciót létrehozni.Különben akkor gondolom a többi római frakció( 3) egybõl nekem esne.
Tehát hogyan lehetnék király az induló frakciómban? köszi a segítséget( és bocs ha kicsit magyartalanul írtam)
De Coop-ba meg PvP-be is lehetsz hasznos a csapatba alacsony szinten is.
LV 20 felett már teljesen jó, az pár óra alatt megvan, csakm ondjuk nem lesz jó a K/D.
Amogy meg vagy 15-ször el kell fejlödni 30. szintig, és folyton visszavonulni a bónuszok miatt, szóval túlnyomó rész alacsony szintûek a lpayerek.
In space no one can hear you scream.
Ha jól emlékszek, akkor úgy 100-ig arénáztam ezzel a karakterrel. Native-ban ennyi bõven elég induláshoz, és ezt úgy mondom, hogy lóháton eddig csak tornán ültem, az összes csatámat gyalogosan vívtam. Lovasként még a 100 se kéne, annyira gyengék az alap banditák. Nem lehet, hogy kicsit agyadra ment a PoP mod, és csak beidegzõdésbõl játszol így? 😊
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Tudom hogy folyton ezt reklámozom, de minden okom megvan rá😊
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
3-4 WM nekem elég volt a Warbandhoz hasonló játékokban, és nekem is felment ilyen szintre a WPF, sõt még tovább is 40 szint felett.
Mondjuk nekem azért, mert én türelmes vagyok, és rengeteget arénázok az elején. Minden M&B-t úgy kezdek, hogy addig nyomom az arénát amíg bele nem csömörödök. Ez úgy néz ki hogy hetekig, ha leülök egy-egy órára, arénán kívül semmi, és csak aztán kezdõdik a játék (200-250 wpf)
Nagyon nem mindegy ám hogy szintlépés nélkül kapod-e a wpf-et. Az aréna azért jó, mert nem fejlõdik szinte csak a wpf, így ami elõnyt ott szerzel, "végig megmarad". Legalábbis hatékonyabban fejlõdsz, mert azért kicsit exponenciális a fejlõdéshez szükséges találatok száma.
Távharcnál a lövés nehézsége és a weapon master skill a fontos, közelharcban meg a bevitt sebzés és a WM.
A WM skill szerepe, hogy csökkenti a potya weapon profiency növekedéshez (tehát amit nem szintlépéskor növel az ember a kapott pontokból) szükséges értéket így tényleg megéri hamar felpörgetni ezt az értéket a Native esetében.
Valahol olvastam, hogy nagyjából három dologtól függ a fegyveres jártasság növekedésének a mértéke: 1. a weapon master értékétõl, 2. a bevitt találat sikerességének mértékétõl, és 3. az ellenfeled szintjétõl. Na most a 3. pont miatt lehet, hogy PoP-ban elég a 3-4-es szint, mivel úton-útfélen magas szintû ellenfelek jönnek szembe, de ugye native-ban ez nem teljesül.
Szóval nem azt mondom, hogy feltétlenül szükséges a 10-es szint, de érezhetõ a különbség a 3-4-hez képest, és nem érzem elpazaroltnak azt a 6-7 pontot, amit erre költöttem. Meg különben is, már az elején így volt kitalálva a karakterem 😊
A Warband-hoz közelebb álló modokba meg általába az INT meg a CHA fontosabb mint a harci tudás. AGI-ból pl elég ha fel tudsz ülni a kiszemelt lóra, és 15-18 STR-el is el lehet lenni.
Minden nap vannak 50-80 fõs szerverek, de néha befigyelnek 200 fõs csaták is.
Elsõre nem látszik, de ez egy nagyon összetett MP mod. Sok játék mód van benne? ostrom, csata, és cooperative játékmód, még focizni is lehet. Ha csak ezt a részét játszod ki akkor is érdekes vele foglalkozni, hosszútávú karakter tápolás, fejlesztett fegyverek, mindig van miért játszani. De akkor válik igazán érdekessé ha elkezdesz klánozni, mert a játék Strategous része az ami igazán különleges. Nem is kezdem el leírni, mert kibaszott bonyolult.
Native-vel nyomom Single-ben, és pont egy lovas íjászt akarok összehozni, de a mostani build-em elég gyenge közelharcban, ami ostromnál nagy hátrány. De ezek szerint ezt az elején be kell nyelnem.
Gyalogosan harcolok vele, az összes pontomat most már str-re fogom rakni, illetve ha elérném a 30-at (amit nem fogok), akkor agi-ra. Ha abból is megvan a 30, akkor nem tudom, de 50-es szintig tuti nem fogok eljutni, szóval felesleges ezen gondolkoznom 😊
Skillek közül már csak iron flesh-t, power strike-ot, shield-et és athletics-et fogom növelni. Könyveket már mindet elolvastam, amint látható a könyves party skillek vannak kettes szinten (a plusz egy bónusz miatt), a többi nulla.
Ami felszerelést látsz nála az kicsit csalóka, a számszeríjat csak ostromhoz használom, harcban egy military cleaver és egy war cleaver van nálam (a pajzs meg a kalapács mellé). Fegyverjártasságokon is látszik, hogy ezeket a fegyvereket használom, szintlépésnél a pontokat nem is ezekre osztom, harcban nagyon jól fejlõdnek maguktól is a 10-es weapon master-nek köszönhetõen.
Akkor most a hátrányok. Az alacsony leadership miatt hamar leesik a morál, ha a maximum környékén tartom a sereg létszámát. Az alacsony inventory management miatt viszonylag gyakran kell kaját vennem, és a harc utáni zsákmányból is hagynom kell általában. Prisoner managementet is elviselném magasabb szinten, bár azért 20 katonából is szép summát lehet már kapni. Az alacsony horse archery, riding, power draw/throw miatt meg néha a lovagi tornákon szívok, de azért semmi teljesíthetetlen. Gyógyító skillek hiánya miatt nagyjából egy emberen múlik a sereg épsége, ezért õt a listában legalul tartom, hogy csak végsõ esetben kerüljön harcba.
Hát nagyjából ennyit mondhatok róla... képet csak spoilerben, mert kicsit nagy:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha nehézlovast akarsz csinálni, akkor agi-t úgy 18-ig ajánlom, hogy ha véletlenül belebotlanál egy champion chargerbe, vagy valami hasonlóba, akkor fel tudj ülni rá (ugye 6-os riding).
Int-re azt mondom, hogy minimum 12 pont (11+1 könyvbõl), hogy az összes könyvet el tudd olvasni, de pár skill miatt (inventory management, training, esetleg persuation) nem árt magasabbra húzni, olyan 18-ig.
Maradék mehet cha-ra. Úgy számolj, hogy alapjátékban olyan 41-2-3 az a szint, amit még talán el lehet érni, tovább fejlõdni már nagyon nehézkes. 15 str, 18 agi és 18 int mellett így cha olyan 24-26-ig mehet
Legyen rá dohányod (20K pénz, bár a saját rend még igényel qualis gem-et is), legyen felépítve a várban a training field/ground (enélkül nem megy), azt beszélj az alapításról a helyi intézõddel a war room opciói között errõl.
A king helm-et meg mindenképp megkapod mindegy milyen kultúrát választasz.
Ha nem akarsz élharcost kreálni aki elöl rohangászik akkor nem kell túl magasra növelni a Strength-et sem, míg egy jól megválasztott fegyverrel, valamint egy jó pacival az Agility sem létkérdés, hogy óriási magasságokba szökkenjen.
Nem tudom moddal játszol vagy csak native-val, mert nagyon eltérõek a fejleszteni való megoldások.
Native-ban eszement gyengék az ellenséges katonák és vezérek így oda nem létszükséglet a 30-as Strength és Agility, bõven elég 24-ig felvinni, azzal már mindent viselhet, egész gyorsan mozog a karaktered és a hozzájuk tartozó skill-ek is fel tudnak menni 8-ig. A többi pont inkább menjen intelligenciára, jól jönnek az általa generált extra skill pontok.
Harcnál meg azt döntsd el hogy közelharci vagy távharcász karakter legyen elsõsorban a manusod. Ha közelharcos, akkor power strike meg iron skin az elsõdleges, shield a másodlagos harci szakértelem a fejlesztési sorban. Power draw neki nem kell, mert nem fogsz lõdözni (vagy ha annyira akarsz akkor használj crossbow-t az nem igényel skill-t). Nem harciból kell a lovaglás (ha csak nem gyalogos hõst akarsz játszani), a tréning (ez minden felvett segédednek kötelezõen növelendõ skill), gyógyító skill-ek közül a first aid (ebbõl lehetõleg szintén több társadnak is legyen értékelhetõ mennyiségû pontja mert ha leverik a karaktered akkor a legnagyobb first aid skill fogja meghatározni mennyi Hp-val jön vissza) némi surgery/wound treatment rásegítéssel (elõbbi életben tartja a katonáidat és azért kell a fõ karakterednek is legalább pár pont rá, hogy bonuszt kapjon a gyógyító a csapatodban a skill-jére, utóbbi meg gyorsítja a katonáid és karaktereid gyógyulását plusz a lame-re vert pacikat ha inventoryban tartod akkor pár nap alatt normál változattá válhatnak ha jó a gyógyító tudása a karakterednek).
Nagyon fontos a prisoner management is mert jó pénz szedhetõ össze a rabok elpasszolásából. Leadership csak a fenntartási költségek mérséklése miatt fontos, nem azért hogy több embered legyen (az amúgy is több lesz idõvel ahogy egyre több lesz a renown pontok száma a sikeresen lenyomott csaták eredményeként).
A többit meg majd megoldod társakból.
Amennyiben íjászkodni akarsz akkor készülj fel rá, hogy nagyon sok skill pontra lesz szükség, mert egy jól használható íjásznak az iron skin mellé kell a power draw, a lovaglás és a horse archery is némi közelharci power strike mellé. A kisegítõ skilleknél meg ami fentebb le lett írva itt is igaz. Tréning kell, mert így gyorsabban képezhetõek a katonák és a karakterednél alacsonyabb szintû társak.
Értem hogyan mûködik ez az egész karakterfejlesztés, csak nem akarok abba esni, hogy mindent jó lenne fejleszteni, aztán a végén mindenbõl gyenge lesz.
Nyilván mindent nem akarok ténylegesen fejleszteni (Pathfinding, Trade, gyógyítást a hõsök felvételével pótolom), de ha ütõs, nagy csapatot akarok összehozni, akkor az STR, AGY mellé, még a CHA-t is húznom kellene (+Leadership), és az már szétaprózza a fejlesztést. Vagy nem?
Pár mod bejön,mint a vártámadás stb, csak kicsit irreális nekem. Összefutottam olyan nehéz páncélzatú lovaggal akik egy bazi nagy bárddal a kezükben ugráltak körbe mint a nyulak! 😄
El lehetett lenni vele.
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
5€-t a hulyenek is meger.
Elõre is köszönöm a választ! Üdv!
In space no one can hear you scream.
Koszi 😊
A retain (dobozos) variáns aktuális verziószáma még mindig a 1.153 és a PoP 3.6.0.1-es (hotfix-el javított 3.6-os verzió) változatához is ez kell akár steam-es akár nem steam-es a játék.
Érdekes módon viszont az Eventide rendnél már a második rangnál lordly cuccot és champion pacit kaptam (talán mert 100-as volt a renddel a viszonyom), míg constable rangnál ahol a korábban megkapott lordly cumókat kellett volna kapnom, egy mastercraft arbalest-et adtak (Sigismund nagy örömére).
A ranglépések közben vettem észre, hogy a legtöbb pontot a rangban egy új rend alapítása hozza, fixen 40-et. Míg a többi feladat (tornát nyerni a nevükben, levadászni az ellenségeiket meg a sereggel mászkálni és hírnevet gyûjteni) 20 és 30 pont között hoz a konyhára attól függõen, mennyire van túlteljesítve a cél (ez értelemszerûen csak a vadászgatás és renown gyûjtés esetében érvényesül).
Szóval most van közel 150 jól feltápolt Eventide lovagom meg kicsivel több hozzájuk tartozó lovasíjászom (a nagyja a renown gyûjtésbõl maradt a maradék meg a kígyófészek kipucolása miatt jött velem és meg is maradt nálam). Õket egészíti ki a fõvárosom (Sarleon) védelmében 100 sergeant a saját rendembõl (melitine íjjal és nyílvesszõkkel, bastard sword-al, pajzzsal, jóféle dragon knight helm-ben, közepes páncélban) meg 80 saját rendi lovagom (náluk blunt tip lance, morningstar, ebony bastard sword, pajzs, silver páncél, dragon knight helm, silver lábbeli meg silver warhorse van). Õket ráadásul 2 karakterem is képezte 2 hónapon keresztül (lényegében mindegy, hogy többször megy egy jó kiképzõ 1 hetes turnusokra vagy egyszer egy négyhetesre, a végeredmény majdnem ugyanaz lesz).