12274

Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
  • Although
    Sőt szerintem túl könnyű lett vele a játék. A berserk healt elszarta funcom most. Persze ez volt az egyik első free class lehet azért lett ilyen. De azt tudom nagyon nehezen ölték meg a mobok a barbomat anno pár hónapja low szinten.
  • PiszkosFred
    Conqueror amit keresel, vagy guardian. Sose pecsuld le a full plate hatalmat :)
  • ricsaj
    Solo pveben guardian dt conq (az összes frenzyben) igazából a healerek is tudnak nagy DPSek lenni.
    Másrészről hox az legjobb solo pvere, mert ha futsz akkor semmi nem tud megütni és közben köpöd a tüzet. (amúgy meg 1 raklap szar)
  • ArtanisNerwen
    Szerintem akkor a barbár lesz a legjobb neked. Nem hal meg olyan könnyen mint az assissin, ugyanakkor elég erős damage-e van, hogy jól lehessen haladni vele.
  • Although
    Vagy kezdesz egyet guardiant vagy conquerort, erős páncél, indulásnak lehet az a jobb.
  • Although
    Assa, barbár, hox de az félig mage, szóval hybrid de jó. Ez a választék akkor. Persze lehet a bear shaman is az félig healer-harcos class. Kb ennyi szerintem. De az első kettő a tökéletes. A necrot és demot ne válaszd akkor. :)
  • SovereignXY
    Minden képpen vmi közelharc. Full varázslót nem szeretem, healert dettó.
  • Although
    Úgy látom mindenki szereti a pvp-t az ide írok közül többé kevésbé. Szerintem ez egy szűkebb réteg azért kárt ezt nagyon elemezni. a pve szerver minijei egyre nagyon jók voltak nekem, a játékosok többségének lemérésére. És azt kell mondanom a legtöbb játékos, az első vereség után már nem is nagyon jelölt a következőre, még egy miniben sem. Az emberek többsége ide tartozik szerintem. Ezért se erőlteti szerintem a területenkénti, két megaszervert a zenimax. A pvp akárhogy is nézzük kihaltabb lenne sokkal-sokkal mint a pve szerver.
  • Although
    Mindegyik jó mindnek van taktikája. Ugyanazok a tulajdonságok mint amik a groupokban vannak. Van a dps class és a tank, valamint a healer classok, úgy ahogy egy régi rpg játékban illik. A dpsnél a gyorsaság számít. a tanknál sokat bírsz de lassabban haladsz bár a dps tank az gyorsabb kicsit. Mindegyik jó lehet. Mondjuk régebben élesebb volt a különbség. Neked kell tudni mit preferálsz.
  • SovereignXY
    Így solo PVe-re melyik 2 osztályt ajánlanátok?
  • PiszkosFred
    Verdij rendszer miatt evek ota konyorognek szinte minden masszivabb mmoban, ahol engedelyezett a free kill pvp. Ritka kiveteltol eltekintve, suket fuleket talalnak csak az ilyen ohajok. Pedig lenne benne moka s kacagas, de ugyanugy okozhato unfair lepeseket is. Bonyolultabb ez annal, mint sem azt mi gondoljuk.
  • ricsaj
    A b&g ugy tokeletes ahogy van pvpsek szamara.. nem veletlen adtam el erte a regi accom.. pedig AAval kb mostanra sikerult utolerni az uj hoxommal amit bg-n kezdtem.
    Az mas kerdes hogy iszonyat mod bugos lett az uj szerver es akkor jott az f2p is es a sok uj jatekos azt se tudta mi az a conan modi pvp nemhogy eselyuk legyen veteranok ellen igy aztan ragequit lett es kb magunkra maradtunk.
  • ArtanisNerwen
    A world PvP szerintem is az ahol nincsenek "védett zónák", no-pvp mapok. Az általam sokat emlegetett kriminal rendszer kell, hogy megvédje a játékosokat a városokban és kisebb falvakban, küldi adó helyeken egyaránt. A védett zóna az legyen ahol az őr rád lát.

Írok már valamit erről nagy vonalakban hogyan képzelem el az alapelveit;
    Úgy kell az őröket be állítani, hogy a jelenlétükben kezdeményezett PvP támadás eleve kudarcra legyen ítélve. Mert minek áll ott ha mellett is kinyírhat bárki bárkit?
    A másik hogy legyen valódi következménye a player killnek. Pl; a killer ne mehessen vissza az örök közelébe egy hosszabb ideig. Meglehetne indítani egy PvP RP szállat azzal, a killer fejére vérdíjat tűznek ki, némi ezüst vagy arany, és mondjuk pvp xp bonusz képében. Ezt ki lehetne hirdetni egy server messege-el, és megindulhatnának az egymással is versengő fejvadászok.

Aminek meg az ész nélküli deathmatch kell annak ott van bori meg a mini
  • ArtanisNerwen
    Blood and glory egy halva született ötlet. Írtam róla korábban. Az hogy nincs ott senki bizonyítja. Több szót nem is érdemel.
    Bori és minigames arra van hogy kitombolják maguk akiknek az kell. Ha jobban játszanak az el kell ismerni, de legalábbis nem kell kárhoztatni őket érte. Ahogy azért sem, hogy eleve nagyobb nyelvi közösséget képeznek könnyebben alakítanak nagyobb csapatot.
  • Although
    Jó úgy értem, egy igazi open world pvpben nincsenek védett zónák legfeljebb a városokban vagy biztonságban, koncepció kérdése. Az egy másik kérdés hogy a TEs nagyon nagynak ígérkezik összességében. Ezért mondtam ez egy warzones vagy mint a conanba borderes megoldás, pve környezetben ágyazva. Pozitív ha nem választják szét a cuccokat. A conan nem olyan nagyon nagy inkább pont elégnek mondanám a tes nagy lesz úgy tűnnik. De védet zónákban tudok fejlődni. Egyenlőre így áll, később mi lesz az a jövő. Egy igazi pvp szerveren vagy megaszerveren nincs olyan hogy bemegyek valahová és nem tudnak megtámadni. Valahogy így értem.
  • PiszkosFred
    Nem az en allaspontom. En szeretem az open world pvpt, ugyanugy raulok barki hullajara (tudom, az en k*rva anyamat), ahogy az enyemre is raulnek utana.

Cyrodiil tartomanyaban ugyanugy fejlodhetsz lvl10 es 50 kozott kuldetsekkel, mint a masik harom frakcio zonaiban. Csak itt kozben nyilt pvp van, barki barmikor nekedeshet.

Nincs az ESO-ban pvp es pve cucc. Egy cucc lesz, azt hasznalod mindkettore, pvpre es pvere is.

Hogy melyik terulet a nagyobb, ezt mondjuk konkretan lesz*rom, ha valakinek ettol all fel, hat akkor legyen, hasonlitgassa :) Nekem eleg annyi, hogy k*rva nagy... Conanban is ez tetszett a legjobban, a hatalmas bejarhato vilag, meg akkor is, ha a premier napjan elegge kihalt volt a masodik fele...
  • Although
    Tudod kevés olyan cég van aki annyit próbált tenni ezekért mint a Funcom. Kitalálták a blood and glory szervert is ahol szabályok sincsenek. és mi történt, mit láttunk. Ehelyett megjelentek a Cromon a border kingdomsokba és letarolták a mi pvpnket is. Ma már 200-300 ismerős közül senki nem jár még az ostromokra se a cromon. Ezek mindent tönkretesznek amit lehet. És többségük orosz, vitathatatlan. És ez nem a funcom hibája.
  • Although
    Így értettem én is. Ettől még az nem open pvp lesz. Vagy azt jelenti ez teljesen szét lesz választva a kettő? Tehát aki csak pvpzni akar nem kell pve cuccokat gyűjtsön? Bár az eredet sztori az meg pve tartalom. Értem én hogy véded az álláspontod. De ez szerintem még nem igazi open world pvp. Ha teljesen szeparálva lenne belépésileg akkor azt mondom oké. Másrészt azért a conanba és más játékba is ha összeadjuk a zónákat azok azért nagyobbak összességében mint a Birodalmi tartomány. De mondom nekem tetszik ez a koncepció és remélem nem lesz engedés abban hogy kiengedjék a pvp-t a cyrodilból. Az necces lenne.
  • Although
    Arányaiban ez a két nép az első. A német mondjuk szerintem nem annyira gázos. Van még a spanyol ahol nagyszámban vannak. Nemigen találsz a svédek, finnek, norvégok, dánok, de talán az angolok között sem. Főleg az említettek azok akik hordákba járva üres pvp-t csináltak a conanból. És erre Abe is emlékszik meg mások is, én is. Dettó Aquilonia. Van egy gyanúm, te akkor még nem voltál. Bár talán a németek azok a védekező oldal voltak. De már rég volt és nem mindenre emlékszek. Meg nem is akarok.
  • ArtanisNerwen
    Szerintem Khesh nem erre való. Lehet hogy te nem, de sokan azért mennek oda mert fragolnak az 72-79 közötti noobokon. Amit messzemenően elítélek.
    Most már free is mehet boriba ott kellene őrültködni, de nyilván előtte is lehetett volna máshova menni ha nem a kisebbek gyilkolászása lett volna a szempont... hogy mást ne mondjak pl epic Kheshbe, normal helyett.

Abban meg tévedsz, hogy tudom miért ölöd válogatás nélkül a ruszkikat és a németeket. Te tudsz angolul, képes vagy kommunikálni más nemzetek tagjaival, játszottál is velük, guildban, groupban, raidben. Be kéne látnod mindenhol vannak normális emberek ahogy seggfejek is és még arányban sem másképp mint itthon.
  • ricsaj
    Nem volna jó az a rendszer amit mondasz.. én ha kimegyek kheshbe kb 2perc alatt kriminal leszek, mert ölöm az összes ruszkit és németet.. okot nem magyarázok mert tudod, de ha mindig vissza kene rohanjak dragonból lehet lepipàznàm magam
  • PiszkosFred
    "Hogy a TESO-ban hogy lesz arról meg két dolgot mondanék. Egyik az nagyon helyes ha a kriminal rendszer lényegi eleme az hogy megvédje a gyengébb képességű játékosokat legalább attól hogy resspad gankolják öket. Fontos hogy a rendszer működése átlátható legyen anélkül, hogy valaki utána olvasna."

Nem errol van szo. Az ESO-t "2 in 1" rendszerben kapod meg.

Lesz egy PVE jatek (kvazi a kovetkezo The Elder Scrolls resz), es legy egy PVP jatek. Az elobbi PVE jatek egy multiplayer TES lesz, kozel 400 oras (3x140 oras) tartalommal, amelyet vagy szolozol, vagy multiban jatszol haverokkal, ahogy jol esik. Semmi PVP nem lesz, mert az nem resze a mindenkori singleplayer TES jateknak. Nem azert, mert oroszok genkelnek, vagy mert "orultek" vannak korulotted, akik utnek mindenkit, akit meglatnak. Mas jateknal lehet, hogy ez szempont (bar kizart, foleg ott, ahol van pve es pvp server is, ott a jatekos magara vessen), itt koze nincs a donteshez. Hagyomanyos TES jatekstilusnak nem eleme a pvp. Pont.

DE!

"Soha se mondd, hogy soha" elv alapjan a 2in1 masodik reszekent kapsz egy akkora teruletet, amely meretet tekintve a TES IV Oblivionban latott jatekterrel fog megegyezni. Ide belepve lvl10 utan felskalazodik a jatekos 50-es max szintre (lasd gw2), es mehet a pvp, a haboru. A teruleten ugyanugy meglesznek a kuldetesek, banyaszkodas, stb, vagyis tekintsd ugy, mint egy alternativ pvp servert, ahol szabad preda vagy. Mert van, akit ez hoz lazba. Aki ide belep, az vallalja azt, hogy barmikor nekimehet barki, aki ellenseg, levaghatjak kuldetes kozben.

Mindenki el tudja donteni, melyiket szereti, es azt valasztja. TES PVE vagy TES PVP jatek? On dont.
  • ArtanisNerwen
    Szintén kimaradt az, hogy ha valaki criminal flagot visel akkor is simán járkálhat az őrök között rá se bagóznak. Azt hiszem az eredendő bűn itt van. Ez teljesen érthetetlen, az őröknek azonnal le kéne lőni amikor meglátják hogy aztán az outlaw resspad-on kelhessen fel. Már ezzel az apró változtatással nagyot lépnének az érthetőség és gyengébbek védelmének irányába.
  • ArtanisNerwen
    Szívesen :)
  • ArtanisNerwen
    Saját magamra kell reagálnom mert kimaradt egy fontos dolog amit bele akartam írni. Szóval a nagyon rövid intervallumok azok amik zavarossá teszik. A játékos ha van ideje megfigyelni a többi játékos viselkedését az örök reakcióját. Amikor azt hiszi hogy érti és talán már tényleg érti, akkor éppen lejár valami néhány perces vagy másodperces terminus, amire sokszor rá is játszanak akik be akarják húzni őket.

*miért nem lehet itt javítani a hozzászólást?
  • SovereignXY
    Ez a lényeg, hogy nagy világ meg sok helyre el lehet menni. Ezzel is nagyon jól el tudok lenni. Felderítgetni :)
    Kösz az infót.
  • ArtanisNerwen
    Először is a megoldást még nem ítam le csak, hogy hogy működik a jelenlegi.
    Rohadtul nem egyszerű mert funcom köztudottan nem fekteti írásba, hogy ha még is leírták valami eldugott helyre akkor egy új játékos biztos nem ezt bogarássza. Az kriminal flag jelezve van a játékos feje felett két keresztbe tett karddal de agressor flag-ot csak lent a target bar felett egy aprócska ikon jelzi. Amikor valaki először találkozik a PvPvel még nem biztos hogy a target bar tudatosult benne, nem hogy az felett lehet olyan is agresszor flag, ha még is akkor biztos nem figyeli úgy minden másodpercben kétszer mint te a miasmát hator-ká-nál. Ezek mind jó eséllyel zavarják össze és amikor már azt hiszi hogy érti akkor rá jön hogy nem érti. Már megint miért öt ölte meg az őr amikor ö csak védekezik? Esze ágában sem volt ártatlanokat támadni. Nem gondolja azt, hogy aki néhány másodperce őt és másokat is válogatás nélkül megtámadott az már ártatlannak számít.
    Hogy a TESO-ban hogy lesz arról meg két dolgot mondanék. Egyik az nagyon helyes ha a kriminal rendszer lényegi eleme az hogy megvédje a gyengébb képességű játékosokat legalább attól hogy resspad gankolják öket. Fontos hogy a rendszer működése átlátható legyen anélkül, hogy valaki utána olvasna.
    És végezetül Nem vagyok jövőbe látó. Vagyis nyilván nem kezdek arról beszélni milyen lesz ez vagy az a játék. Hogy milyen most, milyen volt, milyen kéne legyen arról lehet beszélni. A program fejlesztők mindenfélét ígérnek és ezek nyomokban igazságot is tartalmazhatnak.
  • ArtanisNerwen
    Teljesen free lett játék max level ( L80) alatt. Utána meg be kell fizetni. Vagy abba hagyod. Hogy neked meddig tart arról gőzöm sincs. Nem csak egyéni képességektől függ, hanem attól mennyi időd van napi szinten játszani.
    A grindelni 60 alatt biztosan nem kell, mert egy gyönyörű és hatalmas világ járható be. A questek hangulatossak, ha szereted a dark fantasy-t. Egyébként meg olyan mint minden mmo vagy offline rpg; "menj el... öld meg... gyüjts össze... vezesd el.... hozd ide."
  • Although
    Szép hogy hiszel ebben hogy ilyen egyszerű a megoldás.
    Szerintem ez a criminal rendszer jó. Életszerű úgymond.
    Anno már az első infoknál mikor kiderült le lesznek zárva a frakciók közötti átjárások a TESO-ban, ezzel világossá vált nekem, a Zenimax lehetőséget se akar adni hogy azon kelljen gondolkodni hogy lehet megvédeni a normális játékosokat. Persze kisírhatják az érintettek de nem valószínű ez menni fog.
    Európai játék és a népek különbözősége is benne van. Szerencsétlen norvégok vagy most már amerikaiak sose leszek olyan leleményesek hogy egy igazi keleti nép ne járjon túl az eszükön mint a ruszkik akik ebben jók, kijátszani a szabályokat. És persze mások is vannak. Ha meg túl szigorú szabályokat csinálsz akkor meg elveszed az élményt ez a véleményem. Ezt nem szabályok kérdése. Egyszerűen az open world pvp ilyen. Csak erre nem sokan kíváncsiak hosszú távon.
  • SovereignXY
    Üdv emberek!

Ki akarnám próbálni a gémet ahogy látom teljsen free lett - mejdnem teljesen - megéri? Úgy kérdezem inkáb meddig köti le az embert? Változatos a tartalom?
    Csak PVE érdekel.
  • ArtanisNerwen
    Sokat emlegettem a szerintem rossz kriminál rendszert, de biztos vagyok benne senki nem tudja mint is értek ez alatt. Gondolom a PvE-n játszok azt sem tudják hogy működik jelenleg, nem hogy milyen lenne a jó.

Nos jelenleg úgy működik, hogy ha valaki megtámad valakit őr látó körében akkor az kap egy criminal flagot és az őr lelövi a támadót, sokszor lassabban mint a támadó végez a megtámadottal.

Szóval jó esetben lelövi az őr még a gyilkosság előtt ekkor a PvE-ben szokásos -1%-ot kapja félórára. Amit törölni tud ha vissza megy a kövéért. Plusz ott van neki a criminal flag 5 percre.

Ha mindez az örök látókörén kívül történik akkor a támadó agressor flag-ot kap ami azt jelenti, hogy az őr nem védi meg. Az agressor flag csak az aktuális harc végéig tart. ( vagyis ha elszámította magát és futásnak ered akkor nehány másodperces futás és szerencsés lerejtőzés után megszabadul a agressor flag-tól.

Ha valaki criminal-t támad őr mellett akkor agressort kap és egyikük sem védett.

ezután jönnek az trükkös dolgok;
    őr mellé ugró kriminal vagy agressor, a védekező area damage-ét húzza az őrre.
    Zöld őröknél is jó trükk harmadik játékos mellé ugrani.

Szóval van lehetőség vidám visszaélésekre bőven, azok számára akiknek lét eleme mások játékának rombolása.
    Igazából elég primitív rendszer csak nehéz kiismerni. A legnagyobb baj vele hogy nem jelent védelmet senkinek, mindenkit csak bosszant mert a játék valódik agressorai akik már kiismerték a többieket beugratják, beszopatják vele, lefarmolják, legankolják. Számukra tétje semmi legrosszabb esetben 5 percig nem áll velük szóba a potion árus.
    A zaklatottak pedig általában mielőtt kitanulnák előtte átigazolnak crom-ra vagy abba hagyják az egész játékot.
  • ArtanisNerwen
    Ez elfogadhatónak hangzik... sőt ha több lesz az angol nyelvű, ha újra sokan miniznek majd az direkt jót tesz majd a játéknak.
  • ricsaj
    Viszont mesélhetne valaki arról, hogy milyen harcrendszer lesz archageben és TESOban.
    Mind kettőre kíváncsi vagyok, de
    TES játékokat nagyon szeretem, de nekem az az érzésem, hogy ez a rész g.e.ba.sz lesz.
    a másik meg kóreai vagy mi, szóval ez már alapból rossz ponttal indul, valahogy még mindig nem érzek vágyat arra hogy szivárvány földön kis manókra vadásszak amik haláluk közben is nevetgélnek...
  • ricsaj
    Én is ebben reménykedtem, hogy összeboronálják valamilyen módon a pvp/pve szervereket, de nem ez lesz, ami előnyös is a world pvp szempontjából.
    (habár volnának játékosok, akik pve szerverről át-át nézegetnének pvpre, de összességbem szerintem az lenne, hogy az olyan játékosok akik inkább kerülik a bajt átmennének pve mapokra és ezzel meghalt a world pvp.)
    Az usa és eu szervereket hozzák össze.
    3 szerver lesz pvp pve b&g.
    Nemtudom, hogy milyen a TSWben ez a xserver dolog, de úgy gondolom, hogy itt abból fog állni, hogy Minikre és instákra betudsz menni bármelyik szerveren lévő játékosokkal.
    Amúgy jónak tűnik az új mini, esélyt ad az új játékosoknak is arra h jót pvpzzenek akár veteránok ellen is.

csak kérdés hogy mikor lesz ebből valami?
  • eurom
    én inkább archage-re várnék a helyedben mint a teso-ra
    harc rendszerben közelebb van a conanhoz talán

• Although
    A lényeg az ha az eddigiekből jól értettem nem lesz kicsi-nagy vadászat meg sok jó móka, aki oda belép egy szint lesz. Persze ez nem egyszerű még így se. De hidd nagyon jónak ígérkezik, mint Fred írta a vonatkozó oldalon, éesz influence, meg sok minden. Őrjáratok, lehet elfoglalni, megtartani. Mint a Conan borderek csak nagyobba és sokkal tartalmasabban. de ez így is van rendjén. És a vérpistiknek se lesz egyszerű opzni a normál játékosokat. Nekem így jön le. Ettől persze ez még egy Tes rendszer lesz. És nekünk régi conanosoknak valószínű, nem lesz már ehhez hasonló. Úgy ahogy gondolom a DDOsok is így gondolják.
  • PiszkosFred
    Nincs ra szukseg. Tiszta helyzet van, mindenki tudja mire szamitson, a jelenlegi hirek mellett a DAoC hagyatek eleg garancia.
  • ArtanisNerwen
    nyugtával a napot.
  • PiszkosFred
    Ah... nem lesz ott world pvp, csak egy akkora kozponti tartomany lesz az ESO-ban erre, mint mas mmoban a teljes jatek terulet :)
  • ArtanisNerwen
    TESO-ben nem lesz world pvp ha jól emlékszem ezt olvastam... talán valami miniszerű dolog ami engem sosem érdekelt. A Neverwinter egyszerűen ronda, egy csili-vili giccs parádé, kínai piacos dizájn. Ez a grafikai akkor is gáz lenne ha nem láttam volna AoC-t.