12274

Age of Conan: Hyborian Adventures - MMORPG
  • Although
    Nekem olybá tűnik mintha ezek is egy mega szerver akarnának csinálni. Csak azért a mapok nem akkorák. Ez akkor üthet vissza ha véletlenül túl sokan lennének megint. pl mint 2011-ben mikor kb 5e-n is voltak egy időben. Mégha meg is oldják a laggot. Az emberek egymás elöl fogják lopni a questeket. Élvezhetetlen lesz. Persze szerintem inkább a TESO és neverwinter lesz a jövő. Ha akkora időzítik ez még nem is lesz rossz lépés ha elég lesz a pvp meg a pve külön akkor nem kell cross, ha meg nem, akkor meg úgyis mindegy. Ez a jövő zenéje.
  • Although
    haha
  • ArtanisNerwen
    ... ha legalább 3an vannak
  • Although
    Nem holnap lesz. Gondolod egy csapattal lehet három lovon ülni? :-)
  • ArtanisNerwen
    Ha egyáltalán fogok játszani...
  • Although
    A második lépcsőig nem. A harmadiknál nem tudom de az nem holnap lesz. :)
    Kevés info még, vagy legalábbis nem tudom hogy gondolják lehet csak a dungeonokra vonatkozik. Az amerikai szerverek szarul állnak szóval érthető lépés. Európában az északi népek között és pár déli nép is, szereti azért a Conant. De az amerikaiak nagyon sírnak ha jól látom.
  • ArtanisNerwen
    In addition, during the patch cycle which includes the Unchained updates, we will also make some changes to the guards in world PvP, to facilitate better battles in the open world.

Csak tudnám ezzen mit értenek... de mindegy mert ha mindenki legjobb felszerelésnél (t4) és maxolt perknél kezd PvPzni. ha folyamatosan ott a No-PvP map is. ABE lesz az egyetlen aki előbb bemegy. Majd megkérdezem tőle milyen.
  • ArtanisNerwen
    Jól értem hogy ezek össze akarják boronálni a PvP és PvE szervereket? ...oly módon, hogy amikor a mapra belép a nab, eldőntheti, hogy most ezen a mapon ki teszi-e magát annak, hogy le PvPzi valaki vagy nem? Vagyis hogy PvP-n vagy noPvP-n lép be a mapra. Ez így müködik TSWn? Ha ezt tényleg megcsinálják akkor megölik a world PvP-t.
  • Although
    Sose mondtam hogy azok, csak nem érdekli őket mivel játszanak. Egy részüket vonzza a conan rendszere, más részüknek ez egy hely, olyan mint a többi ahol lehet vérpistiként élni pár hétig, hónapig, esetleg egy évig. Miközben esetek többségében az emberek munka után hazaérve kicsit kikapcsolódnának, és belefutnak ezekbe. Nincs kedvem hozzájuk hidd el. Annál sokkal kevesebb idő jut játékra általában hogy ezzel töltsem. szerintem ez az amit a Zenimax felismert a TESO-nál, az emberek többségének nincs kedve ehhez. Hogy később mi lesz az másik történet.
  • ArtanisNerwen
    A múlt sosem tér vissza. Sosem lesz ugyanaz... talán nem is kell ugyanaz legyen. Azért mert nem csak távolodni lehet az ideálistól hanem közelíteni is.

Crom számomra egy halott világ. Amikor tudom, hogy az ellenfelem hol fog állni és mit miután fog csinálni mert csak egy ostoba gépi ellenfél és mindig mindent ugyanúgy csinál, az nekem nem szórakozás.

Nekem a kedvenc szórakozásom a vadászat vérpistukára. Valaki orvul megtámad OP karakterrel én is átlogolok OP-re és megkeresem. Vérpistukákat egyáltalán nem könnyű megölni még akkor sem amikor nem ő támad ugyanis mielőtt nagyon bepistulnának kigyúrják magukat, felszerelkeznek alaposan. Sokszor jobb cuccuk van mint nekem de mivel senki sem látja így rá tudja fogni, hogy hát ö "csupán" egy született tehetség. Ebben van kihívás. Ilyesmi után elégedetten nyugtázom, hogy akkor most 1:1.
  • Although
    Erre már nem is számítottam.
    Ez a banda,olyan befejezősnek tűnik nekem.
    Azt csodák csodája.
    director letter april
  • Although
    Tedd el emlékbe.
  • Although
    Ez egy eltűnő világ. :) Mindig emlékszek rá mikor Odrhn haverommal az utolsó napokat éltük az aquilonián :) Épp mondtam neki, ezek a napok nem fognak visszajönni, máshol :)
    Nézd a cromon vannak még néhányan ilyenek mint te. Én csak kívülről figyelem őket. de tudom vannak. mondjuk az swtorba meglepően sokan vannak még a tomb szerveren is. Bár tavaly augusztushoz képest jelentősen esett a számuk ott is.
    Ez a mi életünk része volt és láttuk a végét :) ahogy lökött magyar barátom mondaná senki se veheti el tőlünk :)
  • ArtanisNerwen
    Egyébként amíg azon keseregsz hogy nincs játékos addig azon is gondolkozhatsz hogy miért nincs. Nem mindenki akkora billentyű virtuóz mint te meg néhány cimborád a fury-n és annyi ideje és türelme is csak keveseknek van mint nekem. Ők értelemszerűen elmenekülnek fury-ról vagy az egész játékból minthogy negyedórát lapítsanak egy bokor mögött vagy lapos kuszásban elinduljanak chow-ból pin pin-be... amíg ABE bácsi ugrál az úton.
    Arra a játékstílusra amit te favorizálsz és játszol két válasz verzió létezik egyik, hogy kilép a szerencsétlen, ezzel aláírva azt, hogy győzött az esztelen erőszak és igazságtalanság. Ezt kiegészítve lehet siránkozni csak nincs semmi értelme mert a válasz aligha más mint hogy "dont cry, goto crom, nab". Vagyis itt van hogy mire irányul ez a játékstílus. Ezek után nem kell csodálkozni hogy miért vannak olyan kevesen.
    A másik, verzió ha megtámadott hív segítséget. Akkor meg az agresszor kezd el "gankert" kiabálni. Mert felborul a feléje lejtő pálya, a T4 gear és maxolt AA perk tábla nyújtotta előnyök elolvadnak... megindul a kitud hívni több havert verseny és a ki-kit szorít ki a szerverről játék, amit a technikai(gear) vagy a számbeli fölény fog eldönteni.

Mindezzel persze nem azt akarom mondani hogy az általad favorizált stílusnak nincs helye a játékban... dehogy nem. A miniben pont ez kell!
    Az meg már a funcom hibája, hogy a world PvP-t nem képes szabályozott keretbe foglalni ami nem feltétlenül jelent redukálást vagy korlátozást hanem csak azt jelenti hogy ne legyen játszhatatlan a játék azoknak se akik mérsékeltebben isszák a vért, és két áldozati szerep között kicsit szeretnének haladni is.
  • ArtanisNerwen
    A leírásod alapján akkor is tudnám, hogy egy szerveren vagyunk ha sose talizunk volna. De még sem egy világban játszunk. Én úgy játszok hogy beleélem magam, ott vagyok a karakteremben, látom hegyek mögött lenyugvó napot ahogy vörösre festi a tájat, a fák lobjain átszűrődő holdfényt, a tücsök ciripelést, a ködbe burkolózó hajnalt, és persze az árnyékba búvó fenevadat. Ami nagy valószínűséggel az életemre tör... közben bármikor jöhet egy őrült(PvPer) aki kihasználja az alkalmat. Tehát nekem kell őket előbb észre venni. Ez többnyire sikerül is. Kitanultam másokat előbb észre venni.
    És ha nem sikerül még akkor is sokszor megnyerem a csatát megtámadott pozícióból is. Szóval nagyon másképpen játszunk. És Igen lehet folyamatosan RPben lenni. Bár nincs semmi ráhatásom arra, hogy mások hogyan játszanak, és értelmes magyarázat sincs arra hogy egy vadidegen aki még sosem látott miért akar azonnal megölni, én gyártottam magamnak RP magyarázatot. Aki se szó se beszéd megtámad észnélkül az őrült... őrült karaktert játszik legalábbis ott bent a világban nincs más magyarázat. Tudom én hogy az egy sima vérpistike aki nem is tudja, hogy a szerepjátékot eszik vagy iszák, és MMORPG-ből nem érti az utolsó 3 betűt. De más szerepjátékos értelmezést nem lehet adni a dolognak. Ezen kívül még van az, hogy hagyom az egészet.
  • ricsaj
    Ott tudsz RPzni ahol erre lehetőség van, ha olyan közösségben vagy ahol nem lehet ott simán csak unreal tournamentet játszol.
    Amúgy összeegyeztethetetlen a grindelés, végeláthatatlan insta farmolás és stb a RPvel, arról nem is beszélve, hogyha az arra járók megölögetnek..
    Clothban nem teheti meg az ember hogy kivárja amíg a másik támad, másfelől nem biztos hogy RP szempontból harcos karaktered van, úgyhogy ölsz akit érsz.
  • ArtanisNerwen
    Már nagyon régen megtanultam alkalmazkodni és nem idegesítem magam ezen, még a saját fantasy világomba is beillesztettem azokat akik quake-t nyomnak szerepjátékban. Muszáj volt mert én a világra komplex egységként tekintek, a PvE questek, a környezet, a másik játékosokkal való interakció együtt adják meg azt feeling-et ami kikapcsol, szórakoztat.
    Az interakció alatt elsősorban kommunikációt értek, de nem kizárólag. És itt jön be az, hogy sokan meg sem kísérlik a kommunikációt hanem egyből támadnak. Támadás után... rosszabb esetben meg gyilkosság után már nincs miről kommunikálni.
    Egyébként van egy dolog amit én is kiveszek a szerepjátékból. A mini game fizikailag elkülönülő helyen, épített pályán van és így nem nehéz különkezelni a world game-től. Azt hiszem sokan pont nem ott húznak határt, mentálisan bentragadnak miniben és ugyanazt játsszák inworld.
  • Although
    Szerintem Artanisnak igaza van, az rp független attól hogy pve vagy pvp, vagy úgy fogod fel a játékot, vagy nem. Persze lehet mondani hogy időnként rpzel de az nem biztos hogy ugyanaz. Ez egy gondolkodás mód. Sok rpst ismertem a conanba, és most az swtorba is, nagyrészt pont azt nem szerették amit Artanis is ír. Nekik ez feeling, gondolkodás és abba nem fér bele ha lehal a karakter mert ott elvileg megszakad a történet, pvp-be meg az idiotizmus.. :)Mert oké vannak olyan karakterek akik gyilokgépek de ez nem egy szerepjátékos figura alapvetően. A másik ész nélküli megtámadása.
  • ricsaj
    RP-t és PVP 2 külön dolog ritkán rakom csak össze..
  • ArtanisNerwen
    Ugye azt írtad hogy RP guild-ban játszol. Én úgy gondolom, hogy a szerepjáték nem azzal kezdődik, hogy teátrális monológokat teszünk közzé mondjuk a global-on. Hanem olyasmivel, hogy a karaktered beilleszkedik a játék kínálta világba és annak képzeletbeli realitásában él, létezik.
    Az hogy egy karakter minden élőnek ész nélkül neki megy, az az örült elmebeteg szerepe. Lehet ezt is játszani, de uncsi ha a populáció kétharmada ezt játssza. Még a velejéig romlott gonosztevő sem öl meg mindenkit ész nélkül, racionális számításból, mivel "...élve még jó lehet valamire". Szóval nem értem, hogy jön össze a szerepjáték a deathmatch-al. Valahogy ez nekem inkoherens.
  • Although
    Szegény :)
  • ricsaj
    Hát én épp ezt utálom minden játékban, hogy maxlvről indul. itt nem! csak már kevés a lowlv, én is 24óra alatt felhúztam a necrómat 80ra, mert nincs vagy ritka akit ölni lehet kis szinten.
    A másik meg az hogy már nincs meg a random gank feelingje, mert ha sétálgatsz össze-vissza és látsz 1 újoncot esélye nincs hogy megöljön még akkor se ha 10-20 szinttel fölötted van..
  • ArtanisNerwen
    Nem oltottuk le. De te is írtad korábban hogy réteg játék. Hardcore game. Azért mert ehhez kicsit több kitartás kell mint mondjuk egy wow-hoz. Amikor valaki felér L80-ra az még távolról sem a fejlődés csúcsa, annyira nem, hogy szoktam is mondani hogy aoc L80-ról indul. Legalábbis onnan még nagyon sokat lehet(kell) fejlődni és az átkozottul sok idő. Az is benne van, hogy ami neked szét van nerfelve, az újaknak bitang nehéz.
    Nem véletlen hogy 100-ból egy talán lesz aki hosszabb időt tölt az endgame-mel. Jó ha tudja előre mire vállalkozik.
  • ArtanisNerwen
    ... tehát akkor tortage után, 20-on kezdődik az amit írtam.
  • Although
    Kár, de értem :(
    Valami más?
  • ricsaj
    Én nem oltottam, mert
    1. én is itt tanultam az angolt
    2. másrészt már én se játszok
  • ricsaj
    Nem volt semmi kitalálva rá, csak egyszerűen tortage nem pvpzóna sehol..
    Archeronian ruinsba és WhiteSandsre pedig nem tudsz belépni ha nagyobb vagy mint 25.
  • Although
    Oké azért szerintem ennyire nem kellett volna leoltani a gyereket. Nem tudod belépni, ennyi.
    A cromon szerintem most is van 20-25 magyar általában összesen, egy ilyen játékban az nem rossz. Azok tudnak neki segíteni.
    Kettő, sokan kezdték úgy a játékot hogy nem ment az angol, és megoldották.
    Nekem se volt jó, még annyira se mint most. Mégis megoldottam egyedül is míg találkoztam két magyarral még. Szóval nem kell ennyire leoltani az embereket. :)
  • ArtanisNerwen
    Nem mondod?! És ha egy L80as oda megy akkor mi van? Nem tudja támadni a kicsiket? Azok sem tudják öt támadni? Vagy azok azért tudják? És a már ütik szétszedik a L80ast akkor szét szedik mint a hangyák a szarvasbogarat? Vagy akkor már az L80as is vissza üthet?
    Bocsi de el nem tudom képzelni mit agyaltak ki ezek ahelyett, hogy normális kriminal rendszert csináltak volna ami alatt együtt játszhatna az összes szerver populációja.
  • ricsaj
    tortageben maximum lv25ös ölhet bárkit is
  • ArtanisNerwen
    Mert fel sem tudnak nőni... Ha jól tudom ott nincs semmilyen criminal system és őr... vagyis nincs semmi következménye ha már tortage-ban lemészárolnak minden újonnan érkezőt(L5) a "szerver urai"(L80).
  • ricsaj
    Voltam ott is Tribunallal ott is mindenkit megöltünk, de aztán kiürölt a szerver:/
    ott már csak lowlv pvp van és abból se sok. 80on nincs elég ember 1 minihez, még akkor se ha mindenki bejelentkezik, mert van hogy nincs fennt egy időben 12 80as..
  • ArtanisNerwen
    Rajtad kívül nincs olyan aki feltud nőni 80ig úgy úgy ne ölnék le. Bár kétségtelenül más volt amikor én voltam új 2011-ben. Akkor minden mapon gankerek vártak... De a játék L80on kezdődik ott meg már nem lehet elkerülni.
    Apropó Rage lenne neked kihívás. Próbáltad?
  • ricsaj
    Hehe, ez már ott bukott ügy volt hogy: "Az a baj hogy nem tudok angolul,.."
    mivel aocban vajnyi kevés magyar van.
    Habár én is úgy kezdtem hogy nem tudtam semmit angolul, egy maroknyi magyar közt, de mire a végére értem addigra egy RP guildben leader lettem, szóval lehet megtanultam egy kicsit:) erre jók az MMOk^^

De amúgy valóban nem vesztett sokat szerintem.. rég nem voltam már fent, de elég szar hogy eltudsz fejlődni furyn 1-80 anélkül hogy bárki megölne..
    Vannak még olyan helyek ahol pvpznek pl: conall valley legeleje és a Yakhmar előtti resspad környéke, de amúgy a lowlv teljes megvan halva, pedig az volt a játék legjobb része...
  • ArtanisNerwen
    Biztos voltam benne, hogy így lesz. A játék "nehézségeit" ismerve mondom neked, ha sikerült volna belépned akkor sem lett volna másképp :)
  • Chaffee
    Nagyon nem vág a földhöz hogy nem tudok vele játszani már találtam helyette mást.
  • ArtanisNerwen
    Soha ne változtass jelszavat amíg nem volt sikeres belépésed. Ez nem csak AOCra vonatkozik.
    Nem is értem... bár az "ennyit erről..." Elárulja, hogy neked ehhez úgy sem lenne elég türelmed.

• Chaffee
    Addig malmozok :)
  • Although
    Ja változtattak rajta, most nézem kb17.00-tól tudod elérni.
    Jellegzetes funcom gondolkodás nem előre felé menekülnek hanem mindig visszafelé.
    Megszüntették a 24h-ást. Érthető végül is. Nem zártak jó évet tavaly. Mondjuk nem sok mmot tudok ahol van egyáltalán live support chat :)
  • Chaffee
    Live Chat is currently unavailable.
    Még az sincs.