2063
  • Shiwo
    az átnevezett system.xbg-t is mellékelted ? :P
  • gandrus
    Az volt a hiba az első változatnál, hogy a system.xbg fileból kicsomagolt többi file-t elfelejtettem mellékelni, csak a magyarítás 2 file-ját tettem bele. Akiknek már volt fent mod, azok már kicsomagolták a system.xbg-t, így a telepítőből hiányzó többi file nekik már megvolt, de akinek nem volt fent mod, azoknak ezek a file-ok hiányoztak.

Azt hiszem ez egy elég részletes, és érthető leírás.
  • LSSAHPAUL
    nem nem, mert másodjára mint ahogy írtam csak az alapjátékot és a legujjabb peccset tettem fel, ami még mindig ugyanaz mint az oldalatokon lévő link. De peccs nélkül nem próbáltam, lehet azon ment volna.
  • gandrus
    Örülök, hogy már jó neked is. :)

"Elnézést kérek a hibáért, az első változat csak azoknak volt jó, akik még nem tettek fel modot, mint pl. a magyarítás is"

Ekkor marhaságot hogy írhattam??
    Akkor most javítva:
    Az első változat csak azoknak nem volt jó, akik még nem tettek fel modot, mint pl. a magyarítás is
  • LSSAHPAUL
    persze, ujra kezdtem az egészet, ugyanis csak az alapszavakat ismerem angolban, és érdekel hogy miket fejlesztek. Tökéletes.

jah találtam egy bugot a játékban (legujjabb peccs+Bman_UFO_Mod_2_11) ha a térkép legszélére álltok egymás mellé az emberekkel akkor két ember egybe olvad és egyszerre is lépnek de csak 1-et mert a program kilép. Ha nem kattintasz rá a 2 összeolvadt emberre akkor nem lép ki :P
    ha valaki beakarja küldeni a hibajelenséget hát rajta, én nem égetem magam a gyáva taktikámmal hogy a térkép szélére állok és a tankkal körbe járom a pályát, persze a tank után titokban jönnek az állatok szal sortüz és kész.. :)
  • gandrus
    Próbáltad már a jelenlegi verzióval?
  • LSSAHPAUL
    előfordul :) vállassz egyet :

1. Fura!
    2. De hiszen ez korábban már futott!
    3. Csak néhány apróságot kell még javítani.
    4. Ez biztos valami hardverhiba.
    5. Márpedig én ahhoz a modulhoz hozzá sem nyúltam!
    6. Az ember nem tesztelhet mindent!
    7. Lehetetlen hogy ez befolyásolja a másik modult is.
    8. Határozottan emlékszem, hogy ezt a hibát már kijavítottam.
    9. Hiszen a specifikációt egész idő alatt változtatták!
    10. Azt hittem, megtaláltam a hibát.
  • gandrus
    Elnézést kérek a hibáért, az első változat csak azoknak volt jó, akik még nem tettek fel modot, mint pl. a magyarítás is. A most fent lévő változat már jó (1,01 MB).
  • gandrus
    Elnézést kérek. Elfelejtkeztem valamiről a telepítőben, egy pillanat, és javítom. Írok, ha feltettem a javított verziót.
  • LSSAHPAUL
    hm, nekem nem indul el ha feltelepitem a magyaritást..
    Leinstaláltam az egészet, majd vissza az alap, utána a GH honlapon lévő patch-et letöltöttem, feltettem, majd install magyarositás és igy is ugyanaz. Tutira mindent jól csináltam, szal gáz van.
  • Tyucsev
    Vááá, köszönjük szépen Gandrus, már töltöm is!

Megnéztem közben ezt az xp-s dolgot is. Mindegy ki lövi, hányadik találatra fekszik meg, mindenki megkapja a sikeres találatnak és az megfektetésnek is az xp-jét. Pl lárvánál elsőre eltalálva 1xp, másodikra megfektetve 5 xp. Végén 6 xp-t kap a delikvens. Ha ez két külön személy, egyik 1-et, a másik 5-öt kap.
    Sérüléseknél megint észrevettem valamit: ha nem saját körben kap találatot az emberem, de keveset sérült, akkor sem lesz kórház a vége, ha a saját körömben meggyógyítom. Már kezdek ebbe amúgy belekavarodni :-)
  • gandrus
    GameHunter csapattagként a http://gamehunterteam.hu -t javaslom.
  • Shiwo
    köszönjük szépen a magyarítást

este frissítem, most hamarosan lépek..amúgy melyik helyet javaslod, honnan linkeljem, melyiken lesz fix helye ? vagy töltsem fel magamhoz a faq mellé ?
  • gandrus
    Shiwo!

Légy szíves a GYIK-ban is frissítsd a magyarításról szóló részt! Köszi!

(Most már én is nekiállok játszani vele. :))
  • gandrus
    Elkészült a teljes fordítás. Letölthető a:

oldalakról.

Jó szórakozást a játékhoz!
  • Shiwo
    nem, nincs benne
  • Szobi24
    Lesz ebben a játékban olyan "fegyver" amivel esetleg tudnád irányitani az ufokat?A régebbiekben volt.Köszi a választ
  • Shiwo
    kap xp-t, mert ha meglősz egy élient, akkor több xp-je lesz, nézd csak meg..
  • Tyucsev
    No, akkor ezt legközelebbi játékkor letesztelem, az a legegyszerűbb.
  • LSSAHPAUL
    utána néztem a kézikönyvben, 5.2.7 21. oldal, Soldiers gain experience by hitting and killing aliens, and by going through missions in which he or she hits and kills at least one alien.
    Szal,nem nagy angol tudásommal úgy fordítom hogy sebzésre is ad expét, viszont az ÉS feltétel az ölés és sebzés között lehet azt jelenti a mondatban, hogy csak akkor teljesül az expé szerzés ha mindkét feltétel megvan, ergo ha sebzel egy emberkével akkor nem ártana egy killt is összegyüjteni mert lehet nem kapja meg az expét ha nincs legalább 1 kill-je. ( Látszik hogy programozó vagyok ? :P )
  • Shiwo
    hát nem tom..én mikor próbálgattam ezt direktbe, akkor ugyanannyit adott mikor több lövésből szedtem le, mint mikor 1ből meghalt
  • Admiral
    De igen, többet kap; minden egyes találatért ad valamennyi xp-t, és a végén a megöléséért pedig szintén fajtól függően valamennyit.
  • Shiwo
    többet nem kapsz, mintha kinyírnád
  • Tyucsev
    Az első terror küldit én is most kaptam, július elején (játékidő szerint persze).
    Lssahpaul, ha mod nélküli nyomod, akkor a cirkálókon (cruiser) már találhatsz parancsnokot. Nekem május környékén kezdtek el jönni, de ez változó.
    Esetleg megpróbálkozhatsz azzal, hogy nem lövöd le a vadászokat, hanem hagyod kóricálni, így talán előbb-utóbb elfoglalnak egy területet. Ahol a hajó leszállt, ott találni fogsz idegen bázist, ha fölé szállsz.
    Érdemes küldi előtt elmenteni -mint azt már többen mondták- mert mindig véletlenszerűen dobja, hogy milyen faj lesz a helyszínen. Neked eleve csak a kígyóember jöhet szóba, mert az elején csak azok között találsz parancsnokot.
    Mikor először fogtam el kettőt is belőlük, a küldetés végén kiírta, hogy ki lettek végezve, mert nem építettem kihallgató szobát... Erről teljesen elfelejtkeztem, én hülye :-)
    Bespájzolni is érdemes belőlük, nekem 6-7 már összejött addigra, mire az elsőt nekiálltam kifaggatni.
    XP-t pedig kapsz a találatért és a kinyírásért is. Alapból asszem 1 xp a találat, 5 xp a gyilok.
  • LSSAHPAUL
    áhá, na ilyen még nem vót.
    Nem azért a 2 forintért de jól látom hogy több expét gyüjt a katona ha 4 lövésből véreztet ki egy jószágot mint ha 1 lövésből lepuffantja ?
  • Shiwo
    most is az...szép sárga jelzése lesz
  • Zóanagyvarázsló
    A régi X-COM-okban a terror küldi az volt, amikor egy várost támadtak be nagy szemű barátaink.
  • LSSAHPAUL
    bocsi hogy értetlenkedek de mi az a terror-küldi ? pl ha leszál az ufó ?
    normál fokozaton játszok, van már 5 bázisom, de csak vadászgépek és felderitők támadnak, ellenséges bázis nincs, szal mikor lesz már commander mert faggatni szeretném a plazma technológiáról :)
  • saiyanjin
    Igen ki is írja a küldi végén, hogy csak a commendert hurcolják haza, mert csak ő van értékes információ birtokában, a többi alien likvidálásra kerül.És kell hozzá az interrogation room is asszem.
  • LSSAHPAUL
    very thx, én is adok neked valamit bár nem hiszem hogy ne tudnád :
    teknológia fa
  • Shiwo
    őő..asszem nem...ha minden igaz, akkor a kövökből van commander:
    Vipon (zöld a narancssárga helyett)
    Preacher (barna helyett zöld)
    Phantom (kék barna helyett)
  • LSSAHPAUL
    köszike!!!! sikeresen elkaptam egy Chasert. - ez semmire se jó??
  • Tyucsev
    Gyönyörűen fogalmaztam az előbb... Nem bírom nézni, úgyhogy kijavítom:
    Almasretes, az eddigi tapasztalataim alapján nagyjából bejön az, amit a kórházba kerülésről mondtál. De én még pluszban azt tapasztaltam, hogy ha súlyos sérülést is szerez, akkor hiába gyógyítom fel az adott körben, akkor is kórház lesz a vége.
  • Tyucsev
    Shiwo, a postmortem az egy warez csapat :-)

Saiyanjin, tudtommal mindenféle verzióval működik a parch és a magyarítás is.

Almasretes, az eddigi tapasztalataim alapján nagyjából bejön az, amit a kórházba kerülésről mondtál. Én még pluszban azt tapasztaltam, hogy ha súlyos sérülést is szerez pluszban, akkor hiába gyógyítom fel az adott körben, akkor is kórházba lesz a vége.

Ja, most jut eszembe, ezt még tegnap meg akartam kérdezni: visszafoglalt bázisról az idegenek lenyúlják a szajrét, vagy minden cucc és gépezet megmarad?
  • Shiwo
    nem random... vigyél magaddal kábíró rakétát vagy kábító gránátot (utóbbit kikell fejleszteni, míg az első alapból megvehető)

amúgy commanderekre vadásszál, sima élient elfogni totálisan felesleges..commandereket meg onnan ismerni fel, hogy más a szinük..terror -küldin, élien-bázison meg csatahajókon találhatsz belőlük..ha feltetted a bman-módot, akkor asszem a kisebb hajókon is esélyes lehet
  • LSSAHPAUL
    Nekem is lenne egy kérdés szerüségem, már voltam vagy 20-40 küldetésen és nem tudtam senkit elfogni élve.. Van az a living izé építve...
    Vagy lehet csak ennyire szerencsétlen vagyok ? ( gondolom random hogy ejtettem fogolyt vagy nem )
  • Shiwo
    nem csak azt támadják, de nem érdemes oda helyezni embereket.....ill asszem nem is tudsz...ha elfoglalja, 10 napod van visszaszerezni...építeni csak advanced workshopokat lehet majd építeni más bázisokra... postmortem az egy mod vagy mi ?
  • saiyanjin
    Tényleg nem megy az advanced detection system??? Nem mindegy mert dupla helyet foglal, álljak vissza standard-ra?
  • saiyanjin
    Sziasztok,

Bázissal kapcsolatos kérdésekkel fordulok hozzátok.Mindig csak a főbázist támadja az alien? Ellenben érdemes a mellékbázisokra elhelyezni embereket, mondjuk csapatszállítóval?Későbiekben lehet ide építeni laboratory ill. workshopokat?

Más...Nekem Postmortem verzió van, ezen megoldható a patchelés ill. magyarítás?

Előre is thnx...
  • Tyucsev
    Kösz az infókat.
    Erre az egy körön belüli gyógyításra nem is gondoltam, majd figyelem ezentúl.
    A bázisvédelem katonákkal max. a főbázison jöhet szóba. Van 8 emberem, azokat tápolom a kezdetek óta. De ha 10 napig vissza lehet foglalni, akkor nem szöszölök. Azért próbából építek pár védelmi épületet.