UFO: Extraterrestrials

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo: kis módosítást kérnék a FAQ-ban. Katonákat mod és patch nélkül is el lehet távolítani bár elég primitív módon. El kell vinni õtõket küldetésre egy olyan katonával, akit nem akarsz kirúgni. Az újoncokat csak ki kell vinni a hajóból és megszakítani a küldetést...
Ez annak hasznos, aki úgy játsza végig a játékot,h nem MOD-ol (én is így játszottam végig) és mivel orosz verzióm volt patch sem ment volna rajta (úgy tudom) bár mire kijött a patch én már befejeztem a gémet.

Lényeg,h ezt a primitív kirúgási módszert már írta itt valaki ám a newbee-k nem valószínû,h gondolnak rá és hát a FAQ ugye nekik készült.
Wanax
A patch-ban ezen javítottak, a patch után már kicsivel többet kapsz az általad termelt cuccokért, mint amennyiért te csináltad (bár sajna télleg csak minimális összeg, kb 1-2%-al kapsz érte többet mint amennyiért csináltad...)

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Sajnos a helyzet még rosszabb, sokkal kevesebbért tudod csak eladni azt, amit megtermelsz (pl. egy 30 ezres puskát csak 12-ért).
A fõ bevételi forrás a havi támogatás mellett tényleg az UFO-k kifosztása.

Shiwo
1. Banner alatt FAQ, abban benne van a válasz + pár hasznos infó
2. ebben tényleg így van, pénz a támogatásokból és a küldiken összeszedett dolgokból van

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Helóka!
Tudna nekem valaki segíteni?
Nem túl régóta nyomom csak a játékot (mert megvártam hogy legyen legalább egy béta magyarítás), de még nem jöttem így félig magyarítva se rá pár dologra.
1. Hogy lehet, vagy miért nem lehet a fõ bázison kívül a többi bázison mûhelyt labort, lakónyegyedet, stb....építeni.
2. A másik gondom pedig az, hogy az õsrégi x-com 1,2-ben a fõ pénzügyi forrásaim nem a támogatások voltak, hanem a termelésbõl jött a pénz. Itt viszont úgy vettem észre hogy ugyanannyiért lehet eladni a megtermelt vagy megvett cuccokat amennyiért termeltem vagy vettem, aminek még közgázos végzettség nélkül se látom értelmét. Ez most tényleg így van? Vagy csak én látom rosszul?
Kösz bármiféle infót elõre is!
Kandurex
jaa...azt nem is néztem..izomból modolom a gamet <#vigyor3>

thx

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

gandrus
A patchelt verzióban ki lehet kapcsolni a beállítások menüben.

gandrus
Köszi! Igyekeztem, és továbbra is igyekszem minél jobb minõségben és gyorsabban elkészíteni. 😉

Kandurex
Srácok, a Bman módba benne van a lövés követkés kikapcsolása, mert én nem találom? 😞

Köszi, megnézem.
Shiwo
nem tom mellikbe van, de a /-t nyomsz bmanos moddal, akkor elvileg felülnézetbe vált..+/- szal zoom, *-ra visszaáll... ezekkel elég jól fellehet mérni a terepet..

Ja és király lett a magyarítás gandrus.<#eljen>
Hi!

Nem tudja valaki melyik az a mod, amiben harc közben be lehet kapcsolni egy kis mini térképet? (Mintha valaki írt volna ilyet régebben.)
Én a Bman's UFO Ease of Use Mod 1.9.5 - Alien Combat Squads-ot raktam fel, de ebben nem sikerült megtalálnom...
Shiwo
hát..mióta kijött, azóta jáccogatok rajta változó mennyiséget...igaz, 2szer újrakezdtem , bár az még az elején volt..

Ti kb mennyi idõ alatt jácottátok végig?? Én 2 hete tolom, napi 1 v 1,5 órában de még csak tegnapelõtt lett plazmám.. vagy ennyire béna vagyok?😊

Ha a valóság elől álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.

Ha már vannak battlecruiser-ek, akkor lõdözd le szépen õket és fejlszgess. Ha minden technika megvan ami az adott hajótípuson elképzelhetõ, akkor kifejlesztgeted a saját nagy ûrhajód elérhetõ alkatrészeit és le is gyártod azokat. Ez idõbe fog ám telni nem is kevésbe.
Ja meg persze lelkesen gyûjtögessed befelé a commandereket. Ekkor már nem fogsz gyakran látni Viponokat, így Preacher commandereket gyûjtögess és faggass.

Aztán majd jó fél év-egy év múlva begördülnek a Battleshipek. Itt is lehet szépen elkapdosni a hajókat, kirámolni azokat és fejlesztnei minden technikát amit csa kelehet. Minden új idegen típust begyûjteni és kikutatni, majd befejezni a saját hajódat és foyltatni a sztorit.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Shaman
hali

aki már végigtolta,vagy a vége felé jár,kérdésem:
megjöttek a battle cruiserek,lettek újabb fejlesztéseim,szépen a páncélokat,exterminatort kifejlesztettem,s már megint a nagy semmi.... nincs több fejlesztés.... nem adott újat az ûrhajómra (centaur) se... mit kéne csinálni?minek kell történnie,hogy tovább lépjek. Mert most ez zajlik battle shipek megjönnek,leszedem,vagy elfoglalják a bázist,kimegyek megcsinálom a küldit,s ennyi. nincs új fejlesztés.

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Shiwo
nm 😊

mickeymano
megoldódott...figyelmetlen voltam.....1ébként köszi

Shiwo
ömm..
nem tettél fel utána véletlen valami másik modot ?
mit is csináltál pontosan ? letudnád írni nagyjából lépésrõl lépésre ? akkor tán könnyebben rájövünk, hogy mi a probléma..

mickeymano
sziasztok!

Ha mindent végigcsináltam a #1018 szerint, miért nem lett magyar a játék?
Rajta van a #1 patch is.

help
thx

gandrus
Shiwo gratula a faq-hoz! Szuper lett!
Kandurex!
Igyekszem minél elõbb pótolni a hiányzókat is.
Köszönöm Meshifnek az elírással kapcsolatos észrevételt.
A magyarítás file-jába pedig betettem a moddoláshoz szükséges file-okat és írtam mellé egy útmutatót is, mert többen nem tudták, hogy mit kezdjenek vele.

Shiwo
ezért írtam azt, hogy "elkell fognod PÁR élõ parancsnokot"

Kandurex
Meg se néztem, csak beraktam, szóval: szép és igényes FAQ. teccik.

Shaman
Most picit utána jártam. Jól mondtam.

Itt egy kutatási táblázat. Eléégé spoileres,szal aki nem akar élményt veszíteni ne nézze meg:

Research tábla

Shaman
jó lett a faq,bár sztem a plazmához nem elég egy kommander hanem elõször el kell fogni egy bármilyen idegent. Simát. Azt kikutatod,s utána már csak kommandert enged,a akkor kell fogni egyet.

Üdv

Shiwo: Igy már hogy a gombok is ki lettek javítva egész király lett az FAQ

Köszönjük neked a fáradozásodat!!! <#worship><#worship><#worship>

Shiwo
oksi, majd idõvel azt is beleteszem 😊

3P
Nagyon jó F.A.Q. Sok hasznos dolgo van benne. Köszönet érte.

Esetleg, ha van hozzá idõd és persze kedved, akkor az általad ajánlott MOD packrõl írhatnál még benne, hogy melyik mire jó, és mennyire kell (csak röviden pár szavasan). Van benne egy doc file ami angolul jól leírja, de esetleg ezt nem mindeki érti meg, vagy nem tudja eldönteni, hogy mennyire kell.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Shiwo
jelenleg itt tartok a FAQ-val

ha gondolod Kandúr, betehetnéd a banner alá linkként..

Kandurex
Nagyon szépen köszönjük a fordítást, ez így már nagy segítség. Bár az Ufopedia még nagyon hiányos (rettentõen 😊 ) ...szal nagyon várjuk a kész változatot.

Mégegyszer nagy "ríszpekt" a munkádért! <#eljen><#worship>

gandrus
Akkor sajnos nem tudom, hogy mi okozza nálad a problémát. Esetleg a játék újratelepítése használhat.

gandrus
Ja és nem volt idõm telepítõt meg kísérõ szöveget írni, mert mennem kellett dolgozni, de a teljes verzióhoz majd lesz az is. Addig is: a magyarítás a 7.0530-asra patchelt verzióhoz készült. A fordítás várhatóan egy-másfél hét múlva készül el.

gandrus
Nagyon szívesen! A minõséget illetõen pedig, nekem a minõség az elsõ! Inkább kicsit lassabban, de jól csinálom.

Shiwo
ok thx, akkor lehet én is felteszem az angolt.. kár, hogy már kiírtam az oroszt, így két példányban lesz meg...

igen, épp ma próbáltam ki, feltettem az angol verziót, update-eltem, és bemásoltam az orosz verzió mentett állásait, és eddig tökéletesen mûködik
Shiwo
hmm..hamar bekéne fejeznem azt a faq-t, mégha IE alatt nem is az igazi..

Shiwo
vadássz le pár commandert (más a szinük, bázison, keményebb ufókban és terrorkor vannak)

stunnoló rakétavetõvel vagy stungránáttal ellehet kapni..

Niimo
üdv segitség kellene.... már nemistudom mita nyomom, de már nemtudom hova tovább... plazmacuccokra kérdõjel, nemtudom fejleszteni, de miért??? most én bal... oskodok, vagy csak mjad fog történni valami...?

3P
Ehh...
Jut eszembe, hogy még meg sem köszöntem. Nagyon köszönöm, nagyon jó munka lett. Öröm ilyen jó minõségû fordítással játszani. 😊

MIkor jelenik meg itthon, tudja vki?

Ha a valóság elől álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.

Gandrus köszi a teszt magyarítást! Faxán mûxik. Csak így tovább a fordítással >😉
Mészy
Helló.
Nekem is az angol változat van meg. Csak angol szavakat láttam, cirill betûknek nyomát se láttam.

Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona

3P
Köszönöm.

Shiwo
ill ahogy elnéztem a hivatalos oldal fórumát, kitettek már új linket..

szal xbig és a blank.xbg egy zipben..

ha kicsomagolod az exe-vel, akkor köztük lesznek a fileok, amiket fellül kell írni a magyarításhoz..

Shiwo
végülis a magyarítás csak egy mod a játékhoz..

- Hogyan lehet módosítani (modolni) a játékot ?

1. fogod a system.xbg fájlt és átmásolod valahova
2. melléteszed az xbig.exe-t
3. futtatáshoz, vagy total commanderben allul beírod a következõt: xbig.exe e system.xbg , ekkor a mappádba kicsomagol 1 rakat fájlt.
4. visszamásolod az ufo /data könyvtárába azt a sok fájlt, amit kicsomagolt
5. fogod a blank.xbg-t és átnevezed system.xbg-re
6. ezzel az új system.xbggel fellül kell írni az eredeti, ufo/data könyvtárban lévõt
ezek után már lehet modolni a játékot

hogy a blank.xbg-t meg a xbig.exe-t hol tod letölteni, azt nem tom, mert ahol eredetileg volt, onnan már nem lehet leszedni..tán vki majd feltölti neked..

Shiwo
akkor az

3P
A telepítõ és a manuál is angol nyelvû, így feltételezem, hogy tényleg angol nyelvû változatom van.

3P
És még egy apró kérdés. Kibontottam a magyarítást, ugye ezek voltak benne:
ResourceBundle.dat
UfopediaComments.dat

Nos ilyen fileokat én nem találok sehol se az UFO könyvtáron belül. Merre keressem, vagy hova rakjam fel a fileokat? (ja igen patcheltem már a játékot)

3P
Köszi.