2063
  • Etele1
    Shiwo: kis módosítást kérnék a FAQ-ban. Katonákat mod és patch nélkül is el lehet távolítani bár elég primitív módon. El kell vinni őtőket küldetésre egy olyan katonával, akit nem akarsz kirúgni. Az újoncokat csak ki kell vinni a hajóból és megszakítani a küldetést...
    Ez annak hasznos, aki úgy játsza végig a játékot,h nem MOD-ol (én is így játszottam végig) és mivel orosz verzióm volt patch sem ment volna rajta (úgy tudom) bár mire kijött a patch én már befejeztem a gémet.

Lényeg,h ezt a primitív kirúgási módszert már írta itt valaki ám a newbee-k nem valószínű,h gondolnak rá és hát a FAQ ugye nekik készült.
  • Wanax
    A patch-ban ezen javítottak, a patch után már kicsivel többet kapsz az általad termelt cuccokért, mint amennyiért te csináltad (bár sajna télleg csak minimális összeg, kb 1-2%-al kapsz érte többet mint amennyiért csináltad...)
  • Admiral
    Sajnos a helyzet még rosszabb, sokkal kevesebbért tudod csak eladni azt, amit megtermelsz (pl. egy 30 ezres puskát csak 12-ért).
    A fő bevételi forrás a havi támogatás mellett tényleg az UFO-k kifosztása.
  • Shiwo
    1. Banner alatt FAQ, abban benne van a válasz + pár hasznos infó
    2. ebben tényleg így van, pénz a támogatásokból és a küldiken összeszedett dolgokból van
  • FICEK9
    Helóka!
    Tudna nekem valaki segíteni?
    Nem túl régóta nyomom csak a játékot (mert megvártam hogy legyen legalább egy béta magyarítás), de még nem jöttem így félig magyarítva se rá pár dologra.
    1. Hogy lehet, vagy miért nem lehet a fő bázison kívül a többi bázison műhelyt labort, lakónyegyedet, stb....építeni.
    2. A másik gondom pedig az, hogy az ősrégi x-com 1,2-ben a fő pénzügyi forrásaim nem a támogatások voltak, hanem a termelésből jött a pénz. Itt viszont úgy vettem észre hogy ugyanannyiért lehet eladni a megtermelt vagy megvett cuccokat amennyiért termeltem vagy vettem, aminek még közgázos végzettség nélkül se látom értelmét. Ez most tényleg így van? Vagy csak én látom rosszul?
    Kösz bármiféle infót előre is!
  • Kandurex
    jaa...azt nem is néztem..izomból modolom a gamet

thx
  • gandrus
    A patchelt verzióban ki lehet kapcsolni a beállítások menüben.
  • gandrus
    Köszi! Igyekeztem, és továbbra is igyekszem minél jobb minőségben és gyorsabban elkészíteni. ;)
  • Kandurex
    Srácok, a Bman módba benne van a lövés követkés kikapcsolása, mert én nem találom? :(
  • Tiger20
    Köszi, megnézem.
  • Shiwo
    nem tom mellikbe van, de a /-t nyomsz bmanos moddal, akkor elvileg felülnézetbe vált..+/- szal zoom, *-ra visszaáll... ezekkel elég jól fellehet mérni a terepet..
  • Tiger20
    Ja és király lett a magyarítás gandrus.
  • Tiger20
    Hi!

Nem tudja valaki melyik az a mod, amiben harc közben be lehet kapcsolni egy kis mini térképet? (Mintha valaki írt volna ilyet régebben.)
    Én a Bman's UFO Ease of Use Mod 1.9.5 - Alien Combat Squads-ot raktam fel, de ebben nem sikerült megtalálnom...
  • Shiwo
    hát..mióta kijött, azóta jáccogatok rajta változó mennyiséget...igaz, 2szer újrakezdtem , bár az még az elején volt..
  • VvD
    Ti kb mennyi idő alatt jácottátok végig?? Én 2 hete tolom, napi 1 v 1,5 órában de még csak tegnapelőtt lett plazmám.. vagy ennyire béna vagyok?:)
  • SaGa Jr
    Ha már vannak battlecruiser-ek, akkor lődözd le szépen őket és fejlszgess. Ha minden technika megvan ami az adott hajótípuson elképzelhető, akkor kifejlesztgeted a saját nagy űrhajód elérhető alkatrészeit és le is gyártod azokat. Ez időbe fog ám telni nem is kevésbe.
    Ja meg persze lelkesen gyűjtögessed befelé a commandereket. Ekkor már nem fogsz gyakran látni Viponokat, így Preacher commandereket gyűjtögess és faggass.

Aztán majd jó fél év-egy év múlva begördülnek a Battleshipek. Itt is lehet szépen elkapdosni a hajókat, kirámolni azokat és fejlesztnei minden technikát amit csa kelehet. Minden új idegen típust begyűjteni és kikutatni, majd befejezni a saját hajódat és foyltatni a sztorit.
  • Shaman
    hali

aki már végigtolta,vagy a vége felé jár,kérdésem:
    megjöttek a battle cruiserek,lettek újabb fejlesztéseim,szépen a páncélokat,exterminatort kifejlesztettem,s már megint a nagy semmi.... nincs több fejlesztés.... nem adott újat az űrhajómra (centaur) se... mit kéne csinálni?minek kell történnie,hogy tovább lépjek. Mert most ez zajlik battle shipek megjönnek,leszedem,vagy elfoglalják a bázist,kimegyek megcsinálom a küldit,s ennyi. nincs új fejlesztés.
  • Shiwo
    nm :)
  • mickeymano
    megoldódott...figyelmetlen voltam.....1ébként köszi
  • Shiwo
    ömm..
    nem tettél fel utána véletlen valami másik modot ?
    mit is csináltál pontosan ? letudnád írni nagyjából lépésről lépésre ? akkor tán könnyebben rájövünk, hogy mi a probléma..
  • mickeymano
    sziasztok!

Ha mindent végigcsináltam a #1018 szerint, miért nem lett magyar a játék?
    Rajta van a #1 patch is.

help
    thx
  • gandrus
    Shiwo gratula a faq-hoz! Szuper lett!
    Kandurex!
    Igyekszem minél előbb pótolni a hiányzókat is.
    Köszönöm Meshifnek az elírással kapcsolatos észrevételt.
    A magyarítás file-jába pedig betettem a moddoláshoz szükséges file-okat és írtam mellé egy útmutatót is, mert többen nem tudták, hogy mit kezdjenek vele.
  • Shiwo
    ezért írtam azt, hogy "elkell fognod PÁR élő parancsnokot"
  • Kandurex
    Meg se néztem, csak beraktam, szóval: szép és igényes FAQ. teccik.
  • Shaman
    Most picit utána jártam. Jól mondtam.

Itt egy kutatási táblázat. Eléégé spoileres,szal aki nem akar élményt veszíteni ne nézze meg:

Research tábla
  • Shaman
    jó lett a faq,bár sztem a plazmához nem elég egy kommander hanem először el kell fogni egy bármilyen idegent. Simát. Azt kikutatod,s utána már csak kommandert enged,a akkor kell fogni egyet.
  • Meshif
    Üdv

Shiwo: Igy már hogy a gombok is ki lettek javítva egész király lett az FAQ

Köszönjük neked a fáradozásodat!!!
  • Shiwo
    oksi, majd idővel azt is beleteszem :)
  • 3P
    Nagyon jó F.A.Q. Sok hasznos dolgo van benne. Köszönet érte.

Esetleg, ha van hozzá időd és persze kedved, akkor az általad ajánlott MOD packről írhatnál még benne, hogy melyik mire jó, és mennyire kell (csak röviden pár szavasan). Van benne egy doc file ami angolul jól leírja, de esetleg ezt nem mindeki érti meg, vagy nem tudja eldönteni, hogy mennyire kell.
  • Shiwo
    jelenleg itt tartok a FAQ-val

ha gondolod Kandúr, betehetnéd a banner alá linkként..
  • Kandurex
    Nagyon szépen köszönjük a fordítást, ez így már nagy segítség. Bár az Ufopedia még nagyon hiányos (rettentően :) ) ...szal nagyon várjuk a kész változatot.

Mégegyszer nagy "ríszpekt" a munkádért!
  • gandrus
    Akkor sajnos nem tudom, hogy mi okozza nálad a problémát. Esetleg a játék újratelepítése használhat.
  • gandrus
    Ja és nem volt időm telepítőt meg kísérő szöveget írni, mert mennem kellett dolgozni, de a teljes verzióhoz majd lesz az is. Addig is: a magyarítás a 7.0530-asra patchelt verzióhoz készült. A fordítás várhatóan egy-másfél hét múlva készül el.
  • gandrus
    Nagyon szívesen! A minőséget illetően pedig, nekem a minőség az első! Inkább kicsit lassabban, de jól csinálom.
  • Shiwo
    ok thx, akkor lehet én is felteszem az angolt.. kár, hogy már kiírtam az oroszt, így két példányban lesz meg...
  • Rasim
    igen, épp ma próbáltam ki, feltettem az angol verziót, update-eltem, és bemásoltam az orosz verzió mentett állásait, és eddig tökéletesen működik
  • Shiwo
    hmm..hamar bekéne fejeznem azt a faq-t, mégha IE alatt nem is az igazi..
  • Shiwo
    vadássz le pár commandert (más a szinük, bázison, keményebb ufókban és terrorkor vannak)

stunnoló rakétavetővel vagy stungránáttal ellehet kapni..
  • Niimo
    üdv segitség kellene.... már nemistudom mita nyomom, de már nemtudom hova tovább... plazmacuccokra kérdőjel, nemtudom fejleszteni, de miért??? most én bal... oskodok, vagy csak mjad fog történni valami...?
  • 3P
    Ehh...
    Jut eszembe, hogy még meg sem köszöntem. Nagyon köszönöm, nagyon jó munka lett. Öröm ilyen jó minőségű fordítással játszani. :)