UFO: Extraterrestrials

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tele vannak gránátokkal, már az elején is minden dög plazmagránátokkal szaladgál, és egy sem dobott még rám gránátot... :(
Ha simán lemásolták volna, az lett volna a jó, de egy csomó mindent kihagytak sajna :(
de azért bízzunk az eljövendõ patch-ekben, reméljük, hogy a készítõk is ismerik a Bman's modot :D
BaLeeX
Ja így visszagondolva, hogy anno 13 éve mennyire el tudtak találni egy ilyen játékot és mindenféle patch nélkül simán játszható volt.

Mindenesetre a Bman's mod tényleg sokat javít a dolgon (bekapcsolható többek közt ez is) de még mindig nincs akkora feeling mint a régi UFO-ban amikor leszálltál a csapatszállítóval, kimentél róla és láttad a földön a földnyomot amit a lezuhant UFO húzott meg a hullákat a gépben. :)

Azért nem rossz játék ez sem, nekem tetszik. Pont amiatt mert lemásolták a régi játékot és nem próbáltak olyan újításokat beletenni ami esetleg rontott volna az összképen.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

MEdievil
nekem volt olyan küldi amit lõszer használata nélkül csináltam meg pont emiatt... leszáltam minden égett (megjegyzem ha a tûz éghetõ anyagokhoz került közel simán továbbterjedt.. és ilyen nem láttam azóta se nagyon mindenhol csak scriptelt tüzek vannak..) szóval mindenütt halott ufók majd a 2 kör végén véget is ért a játék.. gondolom megégett az a szerencsétlen 1-2 túlélõ <#eplus2>

F

Shiwo
úgy tom van a patchelt verzióhoz is olyan mod..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Akkor mégis jól emlékeztem, csak nem a patch-ben volt, hanem az egyik mod tudja :) De ha már a modderek ilyeneket meg tudnak simán oldani, akkor a készítõk is igazán tehetnének valamit ez ügyben, mondjuk egy újabb javítással...

amúgy a bmod az megy a javított angol verzióval? mert akkor lehet másodjára hardon a moddal tolnám majd végig :)
Shiwo
nahja...de azért még mindig jobb annál, mint mikor belelövök egy hármas sorozatot a dögbe a legerõsebb fegyverrel, mindegyik talál, mégis túléli, majd 1 viszontlövéssel megfekteti az emberkém...és akkor még nem is õ jött...akkor jön az írtás..

PíszLávJuniti
A dobás nem annyira korrekt mint az Xcom sorozatban. Az is érdekes, hogy például fegyvert nem lehet átdobni másik embernek, vagy gránátot kibiztosítatlanul.
A gránát hatásosságával sincsenek jótapasztalataim. Egy gránát, két halluciunoid, egymás mellett álltak, egyik alá bedobtam, három lézerpuska lövés kellett mind a kettõbe, ugyan úgy, mintha nem dobom le a gránáttal.
:C

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Shiwo
hmm..lehet akkor én is felteszem a bmodot..engem inkább az zavart az ufokban, hogy 1 irányból tok csak menni, nem lehet 2 tûz közé fogni az élieneket...illetve mindenképp közel is kell mennem, hogy kinyissam az ajtót, és nem tok messzirõl bevágni 1 gránátot..

Shaman
a bmodot ha felteszed akkor szépen sérültek lesznek az UFO-k,mint régen,persze a környezet (épületek-fák) is.
Teljesen más taktikát kíván így a játék,hogy van benne sérülés.
Eddig volt egy háznak/UFO-nak egy bejárata,s onnan szépen haladhattál,így viszont teljesen más,mivel több fal hiányzik UFO-n,házon,így bérhol felbukkanhatnak az ellenfelek. Nehezebb így.

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

gandrus
Az egyszerre mozgatható egységek sem jelentenek újítást, mivel az X-Com: Apocalypse-ban ez már megvolt...

Shiwo
mondjuk nekem tök olyan érzésem van, hogy a fejlesztõk még elszüttyögtek vele 1 évet, csak már mindenki cseszegette õket, hogy jöjjön már ki a gém, és így pár hónap alatt összecsapták a végét...

PíszLávJuniti
Nekem az is érdekes volt, hogy akcióban nem találtam Map funkciót.

Viszont fejlesztettek is. Például az egységek párhuzamosan tudnak mozogni egymással.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Kmarha
még sok érdekes dolog lesz, amit az õsben megvolt, de itt képtelenek voltak megcsinálni.

Erre segitség a Bmans mod. Googleba beirod a játék nevét, és az elsõ link már a hivatalos oldalra mutat. Ott megkeresed a forumot, és keresel egy Bmans vagy hasonló nevü forumot (valahol az elején kell hogy legyen), majd letöltöd. Sokat javít a játékon, nagyon sokat!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Shiwo
hát ez van, ezt kell szeretni... még mindig jobb, mint a többi ufo-klón

BaLeeX
Hát pedig ezt már a 13 éves elsõ UFO-ban is meg tudták oldani. Ha nem leszállt, hanem lelõtted akkor ott voltak kényszerleszállás nyomai, az ufo maga sérült volt, bent égett a tûz, voltak halott ufonauták meg ilyenek.
Most meg minden lelõtt UFO ép és sértetlen?

(még nem játszottam a játékkal tegnap szereztem csak meg de ez elég érdekes lenne)

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Shiwo
ööö..sztem rosszul emléxel... ahogy valaki elmésen észrevette, a szárazföldön nem lezuhan az ufo, mert nem lövöd le totálisan, így inkább leszáll...víz fölött teljesen 0-ra lekell amortizálni, hogy lezuhanjon...

korábban azt olvastam egy hozzászólásban, hogy a lelõtt ufókon látszik a sérülés a patch után, vagy rosszul emlékszem?
Shiwo
merthát multi-multi

csak az egyik multiplayer, a másik meg tán multifunkcionális :)

Shiwo
valszeg valaki arra értette, hogy olyan mod, ami több modot tartalmaz magában..

PíszLávJuniti
Sorry, akkor félreértettem a "multi mod" kifejezést..

gandrus
OFF:
Mindenkinek köszönöm szépen a jókívánságokat! :)
:ON

A fordítással haladok, hamarosan kész lesz. Még egy kis türelmet kérek. ;)
Multiplayer módról úgy emlékszem én sem olvastam, bár nem lenne rossz.

Shiwo
öö...ki említett multiplayer modot ?? arról még nem tudok...sima modok vannak, amivel jobbá teheted a játékélményt...

Kandurex
HBD!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

PíszLávJuniti
Köszi igyekszem így taktikázni, de lehet hogy már behozhatatlan anyagi gondjaim lesznek. Ha bebukok elkezdem easy-n, ott már biztos menni fog.

Amit említettetek multiplayer modot, írnátok róla pár mondatot. Hogy zajlik a játékmenet, és milyen tapasztalatok vannak vele.
Üdv

gandrus
Köszönöm szépen! :)

Lammer
csatlakozom!
HB2Y Gandrus!
<#vigyor2>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Shiwo

BSZ Gandrusnak, az UFO:ET fordítójának :)

Wanax
Elõbb fejleszd ki és csak utána tudod eladni a dolgokat. AZ elején nekem nem voltak péz gondjaim mert amit kaptam hónap végén az elég volt, arra figyelj hogy õk elégedettek legyenek és akkor többet adnak, tehát minden ufo-t lõjj le és menny ki rájuk. Még egy dolog: Commanderek csak legalább cruiser hajókban van, vagy pedig bázisokon és terror küldetéseken. Elsõt kapd el minnél hamarabb és akkor rengetek új fejlesztésed lehet, sok új fegyver, hajó, stb.

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Sorry Sorry Sorry !!!
nem akartam elrontani mások örömét !

bear
Shiwo
ha már kifejlesztetted...

PíszLávJuniti
Oké, akkor nem próbálkozok kábítani.

Az eladásokról tudsz valamit? Plazmát hogy tudok eladni?

Kmarha
:)

Ha olyasmi reagot akarunk irni, ami esetleg egy még a játék kezdedén tartó játékos (vagy filmmel kapcsolatban, a mûvet még nem látó nézõ) élményét el lehet rontani, lelõni a poént, elmesélni a történet végét, érdemes a Spoiler szócskával (vagy taggal) jelezni a dolgot, vagy legalább a reag elején szólni, hogy aki nem kiváncsi a végére mert maga akarja megnézni, az ne olvassa tovább!

Erre kérlek a jövõben figyelj majd.

A mentést meg szerintem Gandrus-nak küld el, õ csinálja a magyaritást a játékhoz, nem tudom kapott e már finish save-et (forumozók keresésénél megtalálhatod).

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Mickeymanó !

Köszönöm a segítséget !
Valóban a lövöldözéstõl felrobbantak mellette a kiterített lények.Utána még bele löttem vagy 12-16-ot majd bejött a záró intro.Felrobbant az idegen ûrbázis és vége lett a játéknak.
Ennél jobb befejezést vártam.Ûrcsatákat, nagyobb mapokon több ellenfelet,vagy idegen bolygók leigázását .Valahogy úgy ahogyan õk támadtak bennünket.Erre.. na mindegy a játék jó volt, de a végét összecsapták..A kimentett végsõ állásokat elteszem,ha valakinek kell elküldöm.
Üdv: Bear
3P
A GYFK-ban ajánlott multi mod-ból (Brain 1.9.5) mit éremes feltenni a patchelt angol változathoz?
Ha jól látom 35 javitást és kiegészítõt tartalmaz vegyesen.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Wanax
Csak a commanderek fontosak, a többiek nem. Mást teljesen fölös elkábítanod. A GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK! részben benne van hogy hogyan megkülönböztetni a commandereket. Ha az elsõt kikutatod akkor már menni fog a plazma is.

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Sziasztok!
Letöltöttem az official patchet a játékhoz de serial kódot kér!
Tud valaki segiteni?
Elõre is köszönöm.
<#alien2>
PíszLávJuniti
Elkábított élõ idegent külön ki lehet kutatni egy már kikutatott fajból, vagy csak akkor jelenik meg, ha fõbb vezetõt sikerült elkapni?
Mert mintha nem jelennének meg az elkábított ufók a kutatásnál.
Ha még nem kutattam ki a plazmát, akkor miért nem tudom eladni a fegyvereket?
Kéne a pénz, mert durván épp hogy 0 fölött tudok maradni mindig a cuccok eladogatásával, így elfogót/szállítót nem tudok tovább építeni.

Shiwo
<#miaz>

mickeymano
Csak lõdd nyugodtan tovább... Én belelõttem minkét részecske tank összes lõszerét és néhény katonával beletáraztam párat. Mikor már én is kezdtem aggódni, elkezdtek felrobbanni a kiterített dögök körülötte, majd 1szercsak bummmm... és vége lett a játéknak.. de jó volt...

Ti hol vettétek meg a játékot, mert akárhol nézem, sehol sem lehet kapni.
Sziasztok UFO vadászok !

Kissé elakadtam.
Beszálltam 9 emberrel és egy anakonda-tankkal egy idegen hajóba.
Elrepültem az idegen ûrbázisra,ahol kb.18-20 lény kinyírása után megtaláltam ugyan az "agyat",de nem tudom felrobbantani.
Ez lenne pedig a küldetés célja.
Egy nagy szem meg a vörösses agy 3 baromi ronda kiterített állatra van rácsatlakoztatva szerintem abból kap energiat ,vért,stb. Ott pislog..Kissé nehezen, leltem rá..A jobb alsó sarok felé találtam meg.Szóval nem robban fel.
Valami ötlet?
Mivel lehet megsemmisíteni?
Vagy itt lesz vége a játéknak?
:O)
Köszi elõre is.
Bear
De ugye úgy érted hogy "picit több mint amiért csináltad", hogy a mérnökök fizetését is beleérted? Mert utóbbi is igencsak komoly tétel...

Bucser
ennél magyarabb, hogy "GYAKRAn FELTETT KÉRDÉSEK" mi kell?

Ott van a kép alatt... ha ráviszed az egeret még világít is....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kmarha
mondhatnák a GYIK-ot is, meg a fejlécet is, de aki netezik, az hamar rájön, hogy a magyar netrész, az semmi, még mindig valahogy a 80-as évek szintje környékén dagonyázik. Igy hát hozzászoktunk a FAQhoz és a Bannerhoz (amire a fejléc nem is igazán megfelelõ kifejezés). A szokás hatalma :D

Egyébbként meg az angol nyelv ismerete a világban elengedhetetlen manapság. Jobb ha hozzászokunk ahoz, hogy angolul keressünk, beszéljünk, olvassunk, és nem magyarul. Nem jó dolog, mert igy biztos nem lesz fejlödés, de aki eredményt akar, annak nincs igazán választása.

Visszaszívom!
Megfejtettem a dolgot! Bár nem tudom, ha már magyar fórumon vagyunk, miért nem lehet magyarul beszélni ;),! De lehet ez csak engem zavar... :)!
HUNGARY!
Kösz az infót, de lenne egy számotokra biztos primitívenk tûnõ kérdésem, mivel nem vagyok nagy fórumos.
Mi az a Banner, és a FAQ? És mit jelent "magyarul" a mondat? :)
(bocsi, de a kisbabát is meg kell egyszer tanítani beszélni, nem születik vele sajna :))
Shiwo
1ébként betettem..

Ahogy gondolod! Engem már nem érint, de az biztos,h eszembe se jutott,h MOD-olni kellene. Talán azért mert én hozzászoktam UFO ügyileg a nehézkes játékmenethez. Anno egy egész nyaram ráment,h Amiga 500-on végigjátszam a régit 5 lemezrõl. Egy Földi csata átlagosan 2,5 órámba került, de egy robbanás felhõjének kialakulása is percekbe meg vagy 2-3 lemezcserébe, úgyhogy ehhez képest a mostani UFO mod-nélkül is kategóriákkal gyorsabb játékmenetet biztosított számomra. Kb: 1,5 hét alatt végignyomtam... :)
Shiwo
betehetem, bár sztem az emberek 98%-a modolni fogja a gémet..