2063
  • Quantumleap
    Sziasztok! Nekem a játék 7.0530-as verziója van meg. Patcheltem, és fel van telepítve a magyarítás (a fájlmásolásos-felülírásos módszerrel). Ehhez a verzióhoz lehetne-e telepíteni a BMAN modot, és ha igen, honnan szedhetném le a megfelelöt?
  • Papa01 #1662
    Itt már van fóruma az SG-én is: Fórum
  • Papa01 #1661
    Sziasztok!

Egy nagyon jó hír:
    Meglepi..
  • Attiska
    Sziasztok,

A BMAN, vagy a Grayfiend mod ajánlott inkább? Vagy ennyire nem lehet a kettőt összehasonlítani?
  • Shiwo
    sajna igen..a többi bázisra csak műhelyt, légvédelmet, hangárt lehet építeni, embereket átküldeni nem (mondjuk nem tudom, jött-e ki olyan mod, ami ezen variálna)
  • TreDoR
    Egyébként itt mindig a főbázisról indul a szárazföldi csapat, még akkor is ha a bolygó másik oldalán van a küldetés?
  • TreDoR
    Ez a kérdés nekem jött? Mert akkor nem értem.
  • pointer4
    Emlékeim alapján előszőr az első patch ment fel (UFOExtraterrestrials-UpdateReleaseMG-v705.exe) , azután a második (ufo_et_patch2_EN.exe), és utána mehetett a BMAN mód.
    Így nem megy ?
  • Shiwo
    sajna én nem tudom a választ, még csak 1. patch volt, mikor utoljára toltam a gémet
  • TreDoR
    Hi! Ha van még itt valaki aki játszik vele, én most kezdtem és olvastam a faqban, hogy valami fejlesztett radar nem működik. Ezt a hibát kijavítja a 2-es patch (gondolom ez az utolsó), vagy a Bman's Ease of Use Mod v4.07?
  • Silverline29
    Ez jól hangzik,csak akkor újra kéne kezdenem.Na mindegy,talán ha majd újra kezdem valamikor.
  • Encore
    Igen, saját körmozgásuk van. És lehet fejleszteni őket úgy, hogy mondjuk kikutatod az ion fegyvert (nem tudom van-e benne ion fegyver csak mondtam valamit példának, már nem nagyon emlékszem a részletekre sajnos) és akkor megjelenik valami olyasmi a kutatásnál, hogy a tudás elküldése az x-com ügynökségnek, vagy valami ilyesmi és akkor ha ezt is kikutatod akkor a következő bevetésnél az ügynököknél lesz ilyen fegyver és ugyanígy lehet nekik fegyvereket, taktikákat "átadni", amit használni is fognak.
  • Silverline29
    Vagyis kivülállóként harcolnak az x-com katonák?Szerintem ha most feltenném,akkor előlről kéne kezdenem.Majd másodjára..
  • Encore
    Azt hiszem a mod teszi bele, hogy megjelenjenek az eredeti X-com katonák és saját körmozgásuk legyen, ők is az idegenekre vadásznak. Régi idegenek az első részből (lebegő, sectoid, stb). Plusz pár fegyver, jobb balance, stb..
  • Silverline29
    Azok miket tartalmaznak?Írj 1-2példát.Így sem rossz..
  • Encore
    Modok biztosan nincsenek benne, azokat külön kell leszedned.
  • Silverline29
    Azóta haladtam 1kicsit.Most már olyan ellenfél van,hogy valami robot,akinek a vállán rakétavetőféleség van.Érte 20xp-t ad,vagyis a keményebbek valóban több tapasztalatot érnek.Hát kiderül meddig tudom fejleszteni a katonákat,távolinak tűnik a colonel rang.Most a neve nem ugrik be.Megvettem eredetiben,véletlen ráakadtam a Tesco-ban.Remélem így a patchek is benne vannak.Vagy így is kéne"modolni"?
    Szerintem is jó játék,megvan benne a régi x-com.Simán magával tud ragadni,az a bizonyos "még 1kör eset"megvan.Ma is elszórakoztatott 3-4órát.
  • Shiwo
    nekem is úgy rémlik, hogy a keményebb idegenek több pontot érnek
  • Encore
    már régen nyomtam, de gondolkodom rajta, hogy újra előszedem. Természetesen a patcheket és modokat fel kell tenni, hogy még jobban üssön.
    Ha végigolvastad a topicot, akkor tudod, hogy szerintem nagyon jó a játék megvan az első x-comok hangulata.
    Nekem az rémlik, hogy más más tapasztalati pontot érnek az idegenek, de mivel én agyonmoddolt verzióval játszottam, nem tudom, hogy alapból is így van-e...
  • Silverline29
    Sziasztok!Van még valaki,aki játszik az ufo extrterrestrial-al?Esetleg eszmét cserélhetünk,ki hol tart,miket tapasztalt.
    1kérdésem lenne:Minden földönkívüli ua tapasztalati pontot ér?
    Végigolvastam a hozzászólásokat,sok idő volt,de hasznos infók vannak benne.
  • Zóanagyvarázsló
    OFF:

meg remlik egy masik is de nem ugrik be a cime

Rites of War. Még a Panzer General II engine-jét is használja.
  • lammaer
    Apaaaam!!!!

Ez a chaos gate hogy maradt ki nekem a szorasbol, nem is ertem... toltam par Wh40k jatekot, es bar a Chaos Gate neve ismerosen csengett, ugy remlett ez is inkabb olyan strategia mint a panzer general (pl a Wh40k Final Liberation az olyan, meg remlik egy masik is de nem ugrik be a cime). Most gyorsan ra is neztem, mielott postoltam volna - es nem. Hat ez tenyleg olyan mint az xcom! A kedvenc vilagom a kedvenc jatekstilusommal :)
    Megyek is tolteni, egyszerubb mint elokeresni a szekrenyben :)
  • GyaxyBoy
    Ok!
    Köszönöm a válaszokat!
    A Chaos Gate még meg is van! :) De még soha nem próbáltam! :)
  • gandrus
    A Warhammer 40k: Chaos Gate szerintem is jó, bár nem sokat játszottam vele (mondjuk ez nem sokat jelent, sok játékkal nem játszom, és még többel csak keveset :), de tetszett anno, a zenéje külön figyelmet érdemel szvsz. Valóban kiköpött X-com1, csak Warhammer 40k világban.
  • pointer4
    Németül még beszerezhető :D
    Most hogy így mondtátok komolyan előveszem, mert ahogy nézem még meg is van, egy régi '98-as nyári cd-n. :D remélem olvasgató még.
  • Shiwo
    JA2 valahogy kimaradt az életemből (mikor megjelent, kevés volt a vamas hozzá, utána meg vhogy kimaradt), de sok jót hallottam róla

az after-sorozat nyomába sem ér ennek vagy az eredeti x-comnak az én véleményem szerint

körökreosztott kommandózásban nekem mondjuk a Fallout Tactics is bejött, abban lehet váltogatni a körökre osztott és a real time menet között, és a Fallout világát is szeretem, szóval pár fanatikus Fallout-fannal (akik csak a Fallout 1-2 -t istenítik) ellentétben tetszett az is :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ez biztos? Mert ősszel beszereztem végre egy papírdobozosat (mármint az alapjátékot, az hiányzott), így a régi, csak a dobozt nélkülözőn túladtam. Ha előbb szólsz...

(Na futok messzire a nuke elől, a cloak itt nem ér sokat.)
  • Lammer
    "A stílus kedvelőjeként, kötelező olvasmány az Incubation névre hallgató remekmű. Van egy kiegészítője is."

rohagggggymek! :D aztatat anno nem akartad odaadni :ppppp
  • Zóanagyvarázsló
    Érdemes lehet kipróbálnod a WH40k: Chaos Gate-et, a harcrendszer benne szinte egy az egyben X-COM. Viszont Win98 kell neki, natívban vagy emulálva, illetve érdemes előre felkészülni a bugjaira, akkor kiküszöbölhetőek. (Ez a bugok kapcsán sajnos igaz az első két X-COM-ra is, azok sem jobbak ebből a szempontból.)

A stílus kedvelőjeként, kötelező olvasmány az Incubation névre hallgató remekmű. Van egy kiegészítője is.
  • GyaxyBoy
    Úgy látom te elég otthon vagy ebben a játék stílusban!
    Eddig amit kipróbáltam úgy vettem észre, ez a játék felel meg legjobban a majdnem alap X-COM: Terror from the Deep nek!
    Aftershock és Aftermath nekem nem jött be annyira! Van jobb ennél, vagy sztem próbáljam meg az előbb felsoroltak közül valamelyikét? Lehet nem nyomtam velük eleget?! :D

És neked bejött a Jagged Alliance 2? Ilyen stílusú játékot tudsz még? Nekem ezek a körökre osztott taktikai, stratégiai egyveleg, bejönnek! :)

ty
  • Shiwo
    nm, jó játékot :)
  • GyaxyBoy
    Nagyon köszi!
    Mükszik!
  • Shiwo
    nah , asszem akkor az lesz a gond, hogy qva rég frissítettem a faq-t, és az még az 1. patch, te meg gondolom a 2-hoz készített magyarítást szedted le

szed le a 2. patchet a http://www.ufo-extraterrestrials.com/ -ról, és úgy prócáld meg
  • GyaxyBoy
    Igen úgy megy!
    Megy Patchelve is és anélkül is elindúl!

705 a patch neve! amit feltettem rá! Nem tudom mennyi patch van, innen a FAQ ban levő linkről szedtem!
  • Shiwo
    magyarítás nélkül simán csak felpatchelve megy a gém amúgy ?
  • GyaxyBoy
    Köszi, kipróbáltam, de semmi siker!

Ezt a hibát írja le a TXT fájlba!

--->

Console started
    UFO:Extraterrestrials game engine v 1.05 - May 31 2007, 22:38:00
    Initializing filesys
    [00:00:00.000] Creating main window
    [00:00:00.006] Switching console to window output
    [00:00:00.006] Loading configuration from data\ufo-et.ini
    [00:00:00.007] Initializing events
    [00:00:00.007] Initializing graphics
    [00:00:00.012] Vertex shader version: 3.0
    [00:00:00.012] Pixel shader version: 3.0
    [00:00:00.014] Antialiasing enabled - Samples: 2, Quality: 0
    [00:00:00.128] HLSL shader 'shaders\atm.fxs' is using technique: TAtmosphere14 (Passes: 1)
    [00:00:00.130] HLSL shader 'shaders\bullet.fxs' is using technique: T0 (Passes: 1)
    [00:00:00.145] HLSL shader 'shaders\earth.fxs' is using technique: TEarth20 (Passes: 1)
    [00:00:00.148] HLSL shader 'shaders\fire.fxs' is using technique: T0 (Passes: 1)
    [00:00:00.167] HLSL shader 'shaders\instancing.fxs' is using technique: TInstancing11 (Passes: 1)
    [00:00:00.189] HLSL shader 'shaders\planet.fxs' is using technique: TEsperanzaStates20 (Passes: 1)
    [00:00:00.213] HLSL shader 'shaders\planetselect.fxs' is using technique: TEsperanzaSelect20 (Passes: 1)
    [00:00:00.218] HLSL shader 'shaders\tree.fxs' is using technique: T0 (Passes: 1)
    [00:00:00.218] Pixel shaders loaded: 1
    [00:00:00.218] Vertex shaders loaded: 1
    [00:00:00.218] Effect shaders loaded: 8
    [00:00:00.218] Switching console to graphic output
    [00:00:00.219] Initializing input
    [00:00:00.226] Initializing scripts
    [00:00:02.266] Version EN-20071001
    [00:00:02.457] Loaded texture set: nodxtc (2)
    [00:00:02.644] Loaded texture set: globe (15)
    [00:00:02.647] Invalid parameter count for method game::CScriptForm.createanimation needed:11 found:12
    [00:00:02.647] createVideoForm2 (gamedialogs.xscr 941:48)
    init (start.xscr 34:25)

[00:00:02.647] Int values:0
    Float values:2
    String values:0
    Bool values:0
    Object values:2
    List values:1
    Null values:2

[00:00:02.649] Waiting for sounds to stop playing
    [00:00:03.200] Done waiting for messages.
    [00:00:03.430] scripts done
    [00:00:03.430] Switching console to window output
    [00:00:03.478] graphics done
    [00:00:03.481] input done
    [00:00:03.481] event done
    [00:00:03.482] Exiting with error
  • Shiwo
    a legutóbbi magyarítás a 2. patch-hez lett igazítva, illetve bizonyos modokkal nem biztos, hogy együttműködik

abban most nem vagyok biztos, hogy oldotta meg Gandrus...elég csak fellülírni valamit, vagy mintha modolnád a játékot (utóbbi leírása faq-ban)
  • GyaxyBoy
    Sziasztok!

Bizonyára nagyon balfasz vagyok, de nekem nem jó a magyarosítás!
    A system.xbg fájl eredeti mérete 823 kbyte. A magyarosításban lévőjé pedig 26 byte!
    És akkor amik vannak a magyarosításnak a data könyvtárába, nekem abból semmi nincs! Vagyis csak 1 fájl van amit felül ír!
    system.xbg

Ha ezt fül írja egy hiba üzenetet kapok és kilép az asztalra!

Hogy kell ezt a magyarosítást feltenni, hogy mennyen is? Vagy hanyas patch kell neki?

Köszi

• kollesz
    csokasg #1613 kérdésére engem is érdekelne a válasz. Amennyiben megoldott a probléma. Előre is köszönöm.
  • kollesz
    A puding próbája az evés. Szerintem ki kell próbálni, és megtudjátok. Amit bukhattok vele, hogy újra kell instalálni.