UFO: Extraterrestrials

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az amúgy normális h amíg a kettes patch volt fent és a te régebbi fajta magyarításod addig tudtam építeni fejl. mûhelyet a többi bázison, de amióta az új 2es patch-hez készült magyarítás van fent, azóta nem tudok?

még jó h építettem egybõl a másik 2 bázisra 1-1-et :) de most alapítottam egy új bázist és nem tudok rá...
gandrus
1.) Nyugi!
2.) Olvasd el a Gyakran ismátelt kérdéseket!

Valaki segítene???? Építek még1 bázist és nem tudok szinte semmilyen fotnos dolgot építeni rá, se lakónegyed, se labor, se kutyafasza. 1 bázissal meg lehetetlen emgcsinálni a játékot!!!! aki tud segíteni: XFIRE: samai777 / msn: [email protected]
ti melyik löveget használtátok a végén? az akew-et vagy a részecskéset?
az elõbbi ugyan gyengébb viszont gyorsabban tölt újra sokkal és több a lõszer hozzá ...
köszi szépen :) és még 1* a fáradozást a magyarításért ;)
Így már mûködik. Köszönöm a segítséget.

gandrus
A fordítás már a második patch-hez lett igazítva (ha az újat szedted le), így a 7.0530-as patch nem jó hozzá. A második patch megtalálható itt. A fordításom az angol verzióval kompatibilis, és modokkal nem biztos, hogy kompatibilis (függ attól, hogy a mod mely fileokat használja).

Az a txt file ezt tartalmazza:
Console started
UFO:Extraterrestrials game engine v 1.05 - May 31 2007, 22:38:00
Initializing filesys
<00:00:00.000> Creating main window
<00:00:00.021> Switching console to window output
<00:00:00.021> Loading configuration from data\ufo-et.ini
<00:00:00.024> Initializing events
<00:00:00.024> Initializing graphics
<00:00:00.104> Vertex shader version: 3.0
<00:00:00.104> Pixel shader version: 3.0
<00:00:00.170> Antialiasing enabled - Samples: 8, Quality: 2
<00:00:00.897> HLSL shader 'shaders\atm.fxs' is using technique: TAtmosphere14 (Passes: 1)
<00:00:00.900> HLSL shader 'shaders\bullet.fxs' is using technique: T0 (Passes: 1)
<00:00:00.932> HLSL shader 'shaders\earth.fxs' is using technique: TEarth20 (Passes: 1)
<00:00:00.934> HLSL shader 'shaders\fire.fxs' is using technique: T0 (Passes: 1)
<00:00:00.968> HLSL shader 'shaders\instancing.fxs' is using technique: TInstancing11 (Passes: 1)
<00:00:01.014> HLSL shader 'shaders\planet.fxs' is using technique: TEsperanzaStates20 (Passes: 1)
<00:00:01.064> HLSL shader 'shaders\planetselect.fxs' is using technique: TEsperanzaSelect20 (Passes: 1)
<00:00:01.073> HLSL shader 'shaders\tree.fxs' is using technique: T0 (Passes: 1)
<00:00:01.073> Pixel shaders loaded: 1
<00:00:01.073> Vertex shaders loaded: 1
<00:00:01.073> Effect shaders loaded: 8
<00:00:01.074> Switching console to graphic output
<00:00:01.074> Initializing input
<00:00:01.229> Initializing scripts
<00:00:03.781> Version EN-20071001
<00:00:07.663> Loaded texture set: nodxtc (2)
<00:00:07.942> Loaded texture set: globe (15)
<00:00:07.947> Invalid parameter count for method game::CScriptForm.createanimation needed:11 found:12
<00:00:07.947> createVideoForm2 (gamedialogs.xscr 941:48)
init (start.xscr 34:25)

<00:00:07.947> Int values:0
Float values:2
String values:0
Bool values:0
Object values:2
List values:1
Null values:2

<00:00:07.948> Waiting for sounds to stop playing
<00:00:08.464> Done waiting for messages.
<00:00:08.680> scripts done
<00:00:08.680> Switching console to window output
<00:00:09.108> graphics done
<00:00:09.124> input done
<00:00:09.124> event done
<00:00:09.129> Exiting with error

Sziasztok!

Tegnap leszedtem a játékot, 7.0530 javítás van fönt, de ha felrakom a magyarítást, ezt írja ki: crash080711_195173.txt, és nem indúl. Probáltam úgy hogy nem rakom fel a javítást, de úgysem megy. Mi lehet a gond? Ha tudtok segítsetek! Elõre is köszönöm.

Üdv Tibi

gandrus
Persze, jó lesz vele. Jó játékot! :)

hmmm :D akkor letöltöm az új verziót aztán megnézem azzal is :)
gondolom akkor simán felrakhatom a mostani verzióra
gandrus
Ha a második patch-re telepítetted a magyarítást, akkor te az elsõ patch filejaival írtad felül a másodikét. Hibát gondolom nem okoz, csak az elsõ patch van fent neked gyakorlatilag.

Ugyanis a fordításom nem csak a szövegek filejait tartalmazza, hanem egyéb fileokat is a system.xbg-bõl például. A szövegeken nem kellett változtatnom, csak a második patch filejai kerültek a telepítõbe, meg egy ajtónyitó mod sorait illesztettem bele még.

miket javítottál benne? mert én az eddigi verzióval se vettem észre hibákat pedig a patch2-vel játszom:)
gandrus
A második hivatalos patch-hez igazítottam a fordításom. Megtalálható itt: GameHunter, továbbá:
itt.

hmm kicsit leült a topic:D
én se játszottam tegnap... vhogy most nincs kedvem... lehet elvette a sok csatacirkáló a kedvem:D ma is elvoltam magammal inkább ... full buli hangulatom van... csak hát kedd van és nem pesten vagyok:D na mind1
majd holnap sztem folytatom tényleg :) hadd hulljon a férgese :D
a 2ben is volt végülis: az a fúró vagy mi a csoda:D igaz nem távolsági volt ,de a legjobb fegyver volt eskü a "rákemberek" ellen :)
a centaurus projekt is így van magyarul is :) a tech tree az oké, azt tényleg én használom :D amúgy nem nagyon szoktam magyarul tolni a játékokat mert valahogy zavar:D legalábbis furcsa nagyon... hozzászoktam már nagyon ezalatt a kb 15 év alatt h angolul van minden :)
- a 2es patch-csel simán megy a magyarosítás
- nem használok semmilyen modot

shiwo: gondolom a csatahajóra (battleship) gondolsz... hát igen... szép nagy állatok lehetnek... nekem egyelõre bõven elegek a csatacirkálók is :)
Shiwo
tudom, a lézer..csak a 3ból nem rémlett, de elhiszem Gandrusnak :)

akkor csak a kettõben nem volt végtelen lõszeres kütyü..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shiwo
2 ?? lesz amire néha 5 se elég, ha nem a legújabb repülõ a legújabb fejlesztésekkel..

pl:
centaurus projektet
tech tree
a 2es patch-hez illik a magyarosítás? mert nem arra készült?
használsz modokat?
a fegyverek nevei magyarul is így vannak ha arra :) na de most megyek feküdni. majd holnap ha felkelek folytatom a játékot, de elõbb felnézek ide mint mindig mostanában :)
mikre gondolsz pl? :)
csak azért kérdeztem, mert sok angol kifejezést használsz.
mármint a lézer soha nem fogyott ki.
nem :) magyarul ha már van hozzá full magyarítás (thx még 1* gandrus-nak érte)

na toltam megint egy adagot... kikutattam a fejl. mûhelyt, fölhúztam egybõl mind3 bázisomon egyet... de rájöttem h nem kellett volna mert egybe számolja, nem úgy ahogy én gondoltam h majd a kolóniákon is külön-külön tudok termelni :S bár végülis mind1 mert így egy helyen tudok csak, de ott legalább nagyon gyorsan gyártani, az átszállítási idõ meg kevés hál Istennek. sõt így még jobb is mert a fõbázisomban lesz plusz hely mert így akkor oda nem rakok mûhelyeket... helyette hangárt... mivel elkezdtek jönni a csatacirkálók és 2 repülõ rohadtul nem elég egy olyanra ... :( volt amikor 3 jelent meg egyszerre <#ijedt> pedig csak easy-n tolom :S még jó hogy sûrûn mentek:DDD
innentõl kezd izgalmas lenni sztem a játék :)
shiwo: én az xcom 2-vel nem sokat játszottam, de az 1-ben sohan nem fogyott ki a lõszer.
csokasg angolul nyomod?
nah közben eljutottam odáig :)
a centaurus projektet kellett kikutatni... tech treeben azért nem találtam mert nem a szokásos színnel jelölték mint a többi épületet :S pedig a nagy részét átnéztem miket lehet majd építeni a projekten belül de a fejl. mûhelyen átsiklottam...
lényeg h most már mindjárt kikutatom :)

amúgy sztem elég gáz h miután elkezdtem kikutatni a plazmát, azóta nagyon felgyorsult a fejlõdés: ion, akew, eeew fegyók is vannak már de nem rég még volt olyan katonám aki lézerrel rohangált... most rágyúrtam mindenkinél az erõre, így most van 9 db 2 csillagos katonám és 1 db 3 csillagos... mindegyik legalább 60as erõvel így most már nem gáz csak nincs idõm/mérnököm lõszert gyártani a különbözõ fegyókhoz... ezért fele hadseregem plazmával megy ami már nem sokat ér, másik fele pedig eeew-vel vagy ionnal attól függ mikor melyikbõl szerzek lõszert... mert ugye a mérnökök gyártják a repülõket ill hozzájuk a fegyókat... ezért lesz jó h végre tudok majd a kolóniákon is gyártani
lényeg h pl akew fegyvert még ki se bírtam próbálni így :( na mind1
megyek tovább játszani :D
gandrus
Nem, mert automatikusan, folyamatosan újratöltõdnek.

Shiwo
passz..sztem nem

Shiwo
de ezek is kitudtak fogyni x lövés után, nem ?

Amennyiben 2 sima radart építek, az erõsebb lefedettséget jelent? Vagyis több ufot észlel, ha 2 van? Vagy elég 1 is?
Az xcom 3-at még nem próbáltam, de az ET után belekóstolok.
"fejlesztett mûhelyt mikor tudok/minek a kikutatásával építeni? mert azt nem látom a tech tree-ben"
gandrus
Shiwo-nak példák az X-com harmadik részébõl a lõszer nélküli fegyverekre.

Lammer
Xcom Apoc -.-

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Ezek milyen képek?
gandrus

gandrus
Bocsi az elõzõ hsz-ben nem jelenítette meg a képeket, mert pcx formátumúak voltak.

http://gabor555.extra.hu/W41.jpg
http://gabor555.extra.hu/W42.jpg

gandrus

milyen néven keressek rá a mod leírások között? Tehát a játékban mi a fejlesztett radar neve(angolul)?
Shiwo
a normálba nem, hogy a modokkal müxik-e azt nem tudom...az újabb modokkal én már nem játszottam..

ufo:ai -nak csak a demojával játszottam, de nem ragadott meg igazán..

Shiwo
tényleg <#fejvakaras>

úgy látszik régen játszottam vele..nem rémlik olyan távolsági fegyó, amihez ne kellett volna lõszer..

köszönöm a választ neked is, ill shiwonak is<#wink>
egyelõre nem vagyok megszorulva anyagilag, sokkal inkább mérnökileg (20 fõ)... le is bontom ma az 1 szem lézer védelmem aztán mehet oda is a mûhely <#vigyor>
fejlesztett mûhelyt mikor tudok/minek a kikutatásával? mert azt nem látom a tech tree-ben <#nemtudom>
van már 3 bázisom aztán nem gyõzöm a repülõket/repülõkhöz a felszerlést gyártani...<#circling>
most amúgy fõbázisban 4 hangár van : egyben gyártom a többi bázisba a repülõket... ezért ninncs ott hely, ill ezért kérdem h fejlesztett mûhelyet mikor tudok a kolóniákon építeni?
Encore
A modokat érdemes szemmel tartani mert anno napról napra fejlõdött. Nem tudom hogy az újabbak javítják-e az általad említett hibákat.

Amúgy nem is tudtam hogy elkészült az Alien Invasion pedig annak idején én nyitottam topicot neki. :D Na majd a hétvége elmúltával megnézem milyen lett.
A fejlesztett radar mûködik, vagy nem a normál játékban?
Ill. valamelyik mod ezt javítja-e?

Mi a véleményetek az UFO: Alien Invasion-ról?
http://www.gamershell.com/download_25252.shtml
gandrus
Igen, az X-com: Apocalypse az erdeti sorozat harmadik része szintén a Microprose-tól. Egyébként 2003 elején lefordítottam azt is ( X-com: Apocalypse magyarítás ).

Shiwo!
A harmadik részben volt több fegyver is, amihez nem kellett lõszer.

Encore
Én is abból szedtem össze sok pénzt, hogy eladtam a sok-sok plazma fegyvert.
A válaszok a kérdéseidre:

1.) Úgy rémlik bármit eladhatsz, de van amibõl jobb ha megtartasz egy keveset.

2.) Én úgy nyomtam végig, hogy egy bázisom volt, illetve a végefelé építettem mégegyet, de csak azért mert egy bázison csak két vadászgéped lehet plusz a csapatszállító és a végfelé szerintem kevés a két vadász, legalább négy kell, ezért építettem csak emiatt egy bázist. Szóval minimum két bázis kell a végigjátszáshoz szerintem.

3.) Nem emlékszem.

Shiwo
1. elvileg igen
2. talán igen
3. asszem nem